![]() |
Podejrzewam, że informacja wzięta jest stąd:
http://kassiesa.com/uefaforum2/viewt...t=429&start=90 Tam podał ją jakiś Niemiec powołując się na oficjalną stronę Partizana Belgrad. Oprócz podanych kwot istnieje ponoć również spora pula pieniędzy rozdzielana proporcjonalnie w stosunku do wartości rynku telewizyjnego, ale nie wiem czy to nas dotyczy. |
Cytat:
|
Kwota 2,1 mln Euro za 4 rundę el. LM wydaje się duża, jednak na jednej z serbskich stron jest informacja, coś w stylu "Pod naciskiem klubów ze wschodu(głównie Partizant i Dinama Zagrzeb) UEFA włączyła play-off( 4 runda el.LM) do Pakietu scentralizowanego". Dzięki temu także 4 runda będzie w Nsport, który wygrał przetarg na LM.
|
w NSport ? Boże czemu to dno w ogóle powstało :(
|
Cytat:
|
A przypadkiem nie ma takiego zapisu, że mecze polskich drużyn w europucharach mogą, a nawet powinny być transmitowane przez telewizję publiczną, tak samo jak mecze reprezentacji?
|
Cytat:
|
czyli co? mecze Wisly bedą w TVP jak w tamtym roku ? (chodzi o Puchary)
|
A więc TVP prócz meczów Wisły w 2, 3 oraz 4 rundzie eliminacji do LM nie pokaże żadnego innego spotkania.
Natomiast wszystkie mecze Wisły w LM/LE zobaczymy w Polsacie. Czy w eliminacjach do LM to nie wiem. |
Poprawka - mecze 2 i 3 rundy beda pokazywane przez TV, ktora Wisle najwiecej zaplaci (moze to bedzie TVP a moze nie, niewiadomo)
Prawa od 4 rundy wzwyz ma nSport i Polsat - ten ostatni moze pokazac 1 mecz w tygodniu i chyba skroty. |
Polsat pokaże mecze LM w środę + wszystkie mecze Wisły jeśli się zakwalifikujemy do LM.
I wygląda na to, że Wisła wszystkie mecze rozegra we wtorek ale dokładnie nie wiem o co chodzi, wie ktoś coś o zmianie regulaminu? Cytat:
|
Cytat:
|
wkur... mnie ta cała polityka z pokazywaniem meczow polskich klubow i reprezentacji w telewizji. Powinno byc tak ze Polska piłka reprezentacyjna i klubowa na szczeblu europejskim pokazywana jest w telewizji publicznej, dostepnej dla kazdego, a nie ****a jakies n-ki srenki, polsaty (chociaz oni sa skozy do tego zeby mecze pokazywac w pasmie otwartym), tv4, moze jeszcze dekoder cyfry + mam kupic bo za rok tam beda mecze, wrrrrr!!!!
Niemal co roku ta sama niepewnosc, czy bedzie mozna obejrzec sobie w spokoju mecze polskich druzyn w otwartej telewizji ;/ |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Z satkurierem nie wiem co się stało ale od jakiegoś czasu nie ma żadnych info o LM w zakładach "N" i "Polsat". Dziwne bo jak zostały ogłoszone wyniki przetargu to pamiętam że tam artykuły były a teraz ich znaleźć nie mogę.
Info brałem stąd: http://sport.interia.pl/news/oni-wyg...e-o-lm,1310319 |
hejka
ja się tylko modlę o Rhyl FC (Walia) lub F91 Dudelange (Luksemburg) bo to będzie piękny wyjazd z Londynu, zbiezemy ekipe i bedziemy na 100 % !!!! a w fazie grupowej as many english teams as possible :D nasza WIŚŁACKA widownia przybędzie w kilku tysiącach... jak było na White Star Lane - 6 000 |
Mnie by z kolei bardzo Czarnogóra podchodzila. Piekny kraj i wspanialy wyjazd by byl :D Chociaz kazdy przeciwnik jest do ogrania, teraz trzeba bardziej pod katem awansu dalej patrzec niz fajnych wyjazdow. Lepiej by bylo ominac Debreczen i Bohemians bo reszta to jak najbardziej do latwego ogrania.
|
Cytat:
ta Czarnogora mimo wszystko wydaje mi sie mniej wygodna niz Debrecyn.. najlepiej trafić na Luksemburg, albo jakas Malte... cieply klimacik, a nie Balkany czy wschod... |
Cytat:
A wiec w 2,3 rundzie bedziemy sciszac telewziory jak Iwanski bedzie jaral sie akcja gdy pilka jest na srodku boiska(drugi Zimoch czy co??) A dalej czyli 4 i daj Boze :) faza grupowa to oby Polsat wzial komantatorzy poziomem chyba tylko C+ zblizeni,a co do Nsport-to ,mam odruchy wymiotne jak pomysle o transmisjii Wisly i komantarzu Kalinowskiego ,Ryczela czy reszty niedorobionej społki. |
Czy ja wiem, ostatnio zaimponował mi Jagoda w trakcje dekoracji po finale LM
Cytat:
Oby wrócił do zdrowia i formy i byśmy mieli przynajmniej 6 piłkarzy "internation level" na faze grupową LM/LE :) chyba wiadomo o kogo chodzi, wszyscy piłkarze na skrzydłach prócz Piotra Brożka muszą jeszcze sporo pracy na treningach włożyć żeby dorównac do poziomu kolegów |
Cytat:
|
Eliminacje będziemy grać w Sosnowcu. Moim zdaniem to jest zła decyzja ponieważ wydaje mi się że Stadion w Sosnowcu nie jest wystarcająco dobrze przygotowany na taką imprezę jak Liga Mistrzów. Chociaż by ze względu na kibiców Zagłebia którzy jak wiemy nie są naszymi przyjaciółmi i mogą nam zepsóć atmosfere na stadionie. Natomiast uważam że rozgrywanie meczów fazy grupowej (o ile awansujemy) na stadionie Zagłebia w Lubinie jest bardzo dobra. Jest to nowy stadion i znakomicie przygotowany i mam nadzieje że awansujemy do fazy grupowej i wyjedziemy z niej w pięknym stylu. Chociaż sam awans do grupy byłby bardzo dużym sukcesem Wisły i całego polskiego futbolu w ostatnich latach.
|
Myślę, że wszystkie bilety trafią do Krakowa na sprzedaż a nie do Sosnowca..
a pozostałe mecze miejmy nadzieję że będą na Śląskim http://sport.interia.pl/raport/elms2...ly-leo,1324837 Nie ma innej opcji, gramy na Śląskim. Jeżeli będzie inaczej tzn, że zarząd zje... bo inaczej tego określić nie można |
Gdzie będzie można obejrzeć jutrzejsze losowanie? W programie Eurosportu, TVP Sport, Polsatu i nSport nic nie jest napisane o transmisji...
|
najprawdopodobniej na uefa.com będzie relacja LIVE z losowania
|
Jutro losowanie I i II rundy eLM i poznamy potencjalnych rywali w III. Jak mam to rozumieć?
|
Potencjalnych rywali poznamy dopiero między 1, a 2 meczem 2 rundy eLM. dlatego jeszcze przed rewanżem bedziemy wiedzieli na kogo bedziemy mogli trafić w 3 rundzie
|
Losowanie będzie zapewne tak jak w tamtym roku na tvn24. Tylko oczywiście nie będzie tego w programie tylko wezmą zrobią przerwę i połączą się na polskie zespoły.
|
Cytat:
tu masz wszystko wytłumaczone : chodzi o to że jak przejdziemy np : Debrecen to w nastepnej rundzie zagramy z np i bedzie Stabeak/ Tirana i tak dalej . i tych mozliwości bedzie 10 . Szeryf Tyraspol :D |
jak myslicie? na kogo trafimy?>:D
|
Ktokolwiek by to nie był to trzeba temu rywalowi zrobić solidny łomot :D
Serce mówi: Luksemburg/Andora Rozum mówi: Azerbejdżan lub Gruzja. A coś innego mi znów podpowiada - byle nie Bośnia/Irlandia/Węgry :P |
Byle nie Aktobe Lento..
z otwartymi rękoma przywitam Debreceni VSC i znając nasze szczęscie do losować powinniśmy właśnie na nich trafić, jako że są najsilniejsi spośród wszystkich. Oby. |
Bohemians
Zrinjski Debrecen Sheriff Tiraspol WIT Georgia Makedonija Gjorče Petrov Baku Levadia Tirana Aktobe Pyunik Yerevan Rhyl Glentoran EB/Streymur F91 Dudelange te zespoły wydają się najkorzystniejsze ze względu na poziom i położenie geograficzne. Ma być tanio, łatwo i przyjemnie :lol: |
No ja nie wiem czy Irlandczycy to takie ogory.
Zapomniales jeszcze o Andorze i Czarnogorze. Ja bym sie z checia do tego ostatniego miejsca wybral. |
no tak, jeszcze Andora, bo Czarnogóra nie ciekawa jako przeciwnik, ale wyjazd fajny :)
a Irlandczyków się zdecydowanie mniej obawiam jak Macedończyków czy Bośniaków, bo technicznie odstają od Wisły. |
Niewygodne są zespoły z dawnej ZSRR (WIT Georgia,Sheriff Tiraspol,Neftci Baku,Pyunik Erewań,Levadia Tallin).Z pozostałymi nie powinno byc najmniejszych problemów
|
Mi sie wydaje, że jak zwykle bedziemy mieli pecha i trafimy na najtrudniejszego mozliwego rywala :) czyli mistrza Węgier :) Mimo to nie powinnismy miec z nimi wiekszych problemów :)Jak ograliśmy Barcelone to co nam zrobi taki klubik:)
|
a ja chce WIT Georgia łatwy rywal do przejścia, troche daleko ale :p
|
Cytat:
Ale to nie temat na takie rozmowy. Ja uważam że trafimy na Glentoran albo Dudelange... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:27. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl