Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w pucharach europejskich 2009/10 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5815)

ktulu 13.06.2009 14:44

Podejrzewam, że informacja wzięta jest stąd:
http://kassiesa.com/uefaforum2/viewt...t=429&start=90
Tam podał ją jakiś Niemiec powołując się na oficjalną stronę Partizana Belgrad.
Oprócz podanych kwot istnieje ponoć również spora pula pieniędzy rozdzielana proporcjonalnie w stosunku do wartości rynku telewizyjnego, ale nie wiem czy to nas dotyczy.

sawko 13.06.2009 16:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 744501)
Wystarczy pokonać dwie rundy, w których będziemy rozstawieni i już dostajemy 3 miliony euro! Dawniej to tyle się dostawało za awans do LM :). Nie mówię już o profitach, jakie da nam zwycięstwo w 4. rundzie i wejście do gupy :). Nie ma co - trzeba spiąć pośladki i się postarać, bo szkoda by było, żeby taka kasa przeszła nam koło nosa...

nieuwieze jak nie zobacze na jakies stronce oficjalnej, przeciez to jest ponad dwa razy wiecej niz rok temu i jeszcze to odpadniecie w kwalifikacjach (4 runda) i 2.1 mln ojro, normalnie Mikołaj

marco94 14.06.2009 12:29

Kwota 2,1 mln Euro za 4 rundę el. LM wydaje się duża, jednak na jednej z serbskich stron jest informacja, coś w stylu "Pod naciskiem klubów ze wschodu(głównie Partizant i Dinama Zagrzeb) UEFA włączyła play-off( 4 runda el.LM) do Pakietu scentralizowanego". Dzięki temu także 4 runda będzie w Nsport, który wygrał przetarg na LM.

tofik 14.06.2009 14:00

w NSport ? Boże czemu to dno w ogóle powstało :(

marco94 14.06.2009 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 745060)
w NSport ? Boże czemu to dno w ogóle powstało :(

Uważam,że nie jest najgorzej. Ja mam Telewizje na kartę i za 10 zł na miesiąc (120zł rocznie) mam Nsport (Liga Mistrzów) i TVP Sport. Jeśli nie chcesz oglądać w N, to pozostają ci środowe mecze LM w Polsacie.

pietruch 14.06.2009 15:33

A przypadkiem nie ma takiego zapisu, że mecze polskich drużyn w europucharach mogą, a nawet powinny być transmitowane przez telewizję publiczną, tak samo jak mecze reprezentacji?

picasso 14.06.2009 15:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pietruch (Post 745134)
A przypadkiem nie ma takiego zapisu, że mecze polskich drużyn w europucharach mogą, a nawet powinny być transmitowane przez telewizję publiczną, tak samo jak mecze reprezentacji?

nie muszą byc przez publiczną,a jedynie otwartą tzn niekodowaną.tak mi się coś wydaje

janko04 14.06.2009 15:45

czyli co? mecze Wisly bedą w TVP jak w tamtym roku ? (chodzi o Puchary)

royalmichael 14.06.2009 15:56

A więc TVP prócz meczów Wisły w 2, 3 oraz 4 rundzie eliminacji do LM nie pokaże żadnego innego spotkania.
Natomiast wszystkie mecze Wisły w LM/LE zobaczymy w Polsacie. Czy w eliminacjach do LM to nie wiem.

loozak84 14.06.2009 16:26

Poprawka - mecze 2 i 3 rundy beda pokazywane przez TV, ktora Wisle najwiecej zaplaci (moze to bedzie TVP a moze nie, niewiadomo)
Prawa od 4 rundy wzwyz ma nSport i Polsat - ten ostatni moze pokazac 1 mecz w tygodniu i chyba skroty.

royalmichael 14.06.2009 16:35

Polsat pokaże mecze LM w środę + wszystkie mecze Wisły jeśli się zakwalifikujemy do LM.
I wygląda na to, że Wisła wszystkie mecze rozegra we wtorek ale dokładnie nie wiem o co chodzi, wie ktoś coś o zmianie regulaminu?
Cytat:

W myśl nowego rozdania lwią część meczów pokaże nSport (z Grupy ITI), ale Polsat będzie mógł sobie wybrać najciekawszy środowy mecz. Stacja Zygmunta Solorza-Żaka będzie trzymać kciuki z całą piłkarską Polską o awans mistrza naszego kraju do fazy grupowej LM. Gdyby się powiodło, mistrz Polski grałby zawsze we wtorki, a jego występy pokazywałby właśnie Polsat.

lukas63 14.06.2009 17:48

Cytat:

Polsat pokaże mecze LM w środę + wszystkie mecze Wisły jeśli się zakwalifikujemy do LM.
I wygląda na to, że Wisła wszystkie mecze rozegra we wtorek ale dokładnie nie wiem o co chodzi, wie ktoś coś o zmianie regulaminu?
Jakby Wisła awansowała do LM i grała we wtorki to polsat pokaże ten mecz, ale za to nie pokaże już środowego meczu

Jaroo1 14.06.2009 17:48

wkur... mnie ta cała polityka z pokazywaniem meczow polskich klubow i reprezentacji w telewizji. Powinno byc tak ze Polska piłka reprezentacyjna i klubowa na szczeblu europejskim pokazywana jest w telewizji publicznej, dostepnej dla kazdego, a nie ****a jakies n-ki srenki, polsaty (chociaz oni sa skozy do tego zeby mecze pokazywac w pasmie otwartym), tv4, moze jeszcze dekoder cyfry + mam kupic bo za rok tam beda mecze, wrrrrr!!!!

Niemal co roku ta sama niepewnosc, czy bedzie mozna obejrzec sobie w spokoju mecze polskich druzyn w otwartej telewizji ;/

royalmichael 14.06.2009 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lukas63 (Post 745217)
Jakby Wisła awansowała do LM i grała we wtorki to polsat pokaże ten mecz, ale za to nie pokaże już środowego meczu

Nie, mają prawa na pokazywanie każdego środowego meczu LM, do tego w umowie jest że jeżeli MP awansuje do Champions League i będzie grał mecze we wtorki to Polsat je będzie mógł dodatkowo pokazywać. Jeszcze do końca nie wiem jak to ma być ale coś słyszałem że teraz dana drużyna swoje mecze będzie grać tylko we wtorki lub tylko w środy więc dlatego piszą że Wisła rozgrywałaby wszystkie swoje mecze we wtorki co oznacza, że Polsat pokazywałby LM we wtorki i środy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 745218)
moze jeszcze dekoder cyfry + mam kupic bo za rok tam beda mecze, wrrrrr!!!!

Nie, przez najbliższe 3 lata LM w N i Polsacie, Liga Europejska na wyłączność w Polsacie, eliminacje polskich drużyn do pucharów w TVP.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 745218)
Niemal co roku ta sama niepewnosc, czy bedzie mozna obejrzec sobie w spokoju mecze polskich druzyn w otwartej telewizji ;/

Przecież Polsat to jak najbardziej publiczny kanał, w sensie nie jest kodowany = żadnych problemów z dostępem do transmisji. Frustrację rozumiałbym gdyby mecze były w nSport bądź Canal+Sport

lukas63 14.06.2009 19:05

Cytat:

wkur... mnie ta cała polityka z pokazywaniem meczow polskich klubow i reprezentacji w telewizji. Powinno byc tak ze Polska piłka reprezentacyjna i klubowa na szczeblu europejskim pokazywana jest w telewizji publicznej, dostepnej dla kazdego, a nie ****a jakies n-ki srenki, polsaty (chociaz oni sa skozy do tego zeby mecze pokazywac w pasmie otwartym), tv4, moze jeszcze dekoder cyfry + mam kupic bo za rok tam beda mecze, wrrrrr!!!!
Gdyby tak nie było to klubu nie miałyby co liczyć na tak dużą kasę w europejskich pucharach

Cytat:

Nie, mają prawa na pokazywanie każdego środowego meczu LM, do tego w umowie jest że jeżeli MP awansuje do Champions League i będzie grał mecze we wtorki to Polsat je będzie mógł dodatkowo pokazywać. Jeszcze do końca nie wiem jak to ma być ale coś słyszałem że teraz dana drużyna swoje mecze będzie grać tylko we wtorki lub tylko w środy więc dlatego piszą że Wisła rozgrywałaby wszystkie swoje mecze we wtorki co oznacza, że Polsat pokazywałby LM we wtorki i środy.
Pokaż mi źródło gdzie o tym piszą - np. na satkurierze lub innym miarodajnym medium internetowym

royalmichael 14.06.2009 19:27

Z satkurierem nie wiem co się stało ale od jakiegoś czasu nie ma żadnych info o LM w zakładach "N" i "Polsat". Dziwne bo jak zostały ogłoszone wyniki przetargu to pamiętam że tam artykuły były a teraz ich znaleźć nie mogę.

Info brałem stąd: http://sport.interia.pl/news/oni-wyg...e-o-lm,1310319

mati.londyn 14.06.2009 21:19

hejka
ja się tylko modlę o Rhyl FC (Walia) lub F91 Dudelange (Luksemburg) bo to będzie piękny wyjazd z Londynu, zbiezemy ekipe i bedziemy na 100 % !!!!

a w fazie grupowej as many english teams as possible :D nasza WIŚŁACKA widownia przybędzie w kilku tysiącach... jak było na White Star Lane - 6 000

Wasiu 14.06.2009 21:27

Mnie by z kolei bardzo Czarnogóra podchodzila. Piekny kraj i wspanialy wyjazd by byl :D Chociaz kazdy przeciwnik jest do ogrania, teraz trzeba bardziej pod katem awansu dalej patrzec niz fajnych wyjazdow. Lepiej by bylo ominac Debreczen i Bohemians bo reszta to jak najbardziej do latwego ogrania.

Zienczuk8 14.06.2009 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 745374)
Mnie by z kolei bardzo Czarnogóra podchodzila. Piekny kraj i wspanialy wyjazd by byl :D Chociaz kazdy przeciwnik jest do ogrania, teraz trzeba bardziej pod katem awansu dalej patrzec niz fajnych wyjazdow. Lepiej by bylo ominac Debreczen i Bohemians bo reszta to jak najbardziej do latwego ogrania.

ta Czarnogora mimo wszystko wydaje mi sie mniej wygodna niz Debrecyn.. najlepiej trafić na Luksemburg, albo jakas Malte... cieply klimacik, a nie Balkany czy wschod...

Wojtas 15.06.2009 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez loozak84 (Post 745175)
Poprawka - mecze 2 i 3 rundy beda pokazywane przez TV, ktora Wisle najwiecej zaplaci (moze to bedzie TVP a moze nie, niewiadomo)
Prawa od 4 rundy wzwyz ma nSport i Polsat - ten ostatni moze pokazac 1 mecz w tygodniu i chyba skroty.

A wiec w 2,3 rundzie bedziemy sciszac telewziory jak Iwanski bedzie jaral sie akcja gdy pilka jest na srodku boiska(drugi Zimoch czy co??)

A dalej czyli 4 i daj Boze :) faza grupowa to oby Polsat wzial komantatorzy poziomem chyba tylko C+ zblizeni,a co do Nsport-to ,mam odruchy wymiotne jak pomysle o transmisjii Wisly i komantarzu Kalinowskiego ,Ryczela czy reszty niedorobionej społki.

royalmichael 15.06.2009 23:26

Czy ja wiem, ostatnio zaimponował mi Jagoda w trakcje dekoracji po finale LM
Cytat:

Myślę, że można tu dodać polski akcent, a czego by nie! Wisła Kraków jest jednym z dwóch zespołów które wygrały mecz z Barceloną w tej edycji Ligi Mistrzów
http://sport.interia.pl/raport/wisla...a-oboz,1323865

Oby wrócił do zdrowia i formy i byśmy mieli przynajmniej 6 piłkarzy "internation level" na faze grupową LM/LE :) chyba wiadomo o kogo chodzi, wszyscy piłkarze na skrzydłach prócz Piotra Brożka muszą jeszcze sporo pracy na treningach włożyć żeby dorównac do poziomu kolegów

Eustachy 16.06.2009 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 746530)
http://sport.interia.pl/raport/wisla...a-oboz,1323865

Oby wrócił do zdrowia i formy i byśmy mieli przynajmniej 6 piłkarzy "internation level" na faze grupową LM/LE :) chyba wiadomo o kogo chodzi, wszyscy piłkarze na skrzydłach prócz Piotra Brożka muszą jeszcze sporo pracy na treningach włożyć żeby dorównac do poziomu kolegów

Akurat on powinien wykonac najwiecej pracy na treingach, w szczegolnosci pod katem wyprowadzania pilki z wlasnej polowy, bo to ze 3/4 jego podan nie dociera do kolegow z zespolu, na pewno nie jest w porzadku

Kossik 16.06.2009 19:25

Eliminacje będziemy grać w Sosnowcu. Moim zdaniem to jest zła decyzja ponieważ wydaje mi się że Stadion w Sosnowcu nie jest wystarcająco dobrze przygotowany na taką imprezę jak Liga Mistrzów. Chociaż by ze względu na kibiców Zagłebia którzy jak wiemy nie są naszymi przyjaciółmi i mogą nam zepsóć atmosfere na stadionie. Natomiast uważam że rozgrywanie meczów fazy grupowej (o ile awansujemy) na stadionie Zagłebia w Lubinie jest bardzo dobra. Jest to nowy stadion i znakomicie przygotowany i mam nadzieje że awansujemy do fazy grupowej i wyjedziemy z niej w pięknym stylu. Chociaż sam awans do grupy byłby bardzo dużym sukcesem Wisły i całego polskiego futbolu w ostatnich latach.

royalmichael 16.06.2009 19:44

Myślę, że wszystkie bilety trafią do Krakowa na sprzedaż a nie do Sosnowca..
a pozostałe mecze miejmy nadzieję że będą na Śląskim

http://sport.interia.pl/raport/elms2...ly-leo,1324837
Nie ma innej opcji, gramy na Śląskim.
Jeżeli będzie inaczej tzn, że zarząd zje... bo inaczej tego określić nie można

Kosa93 21.06.2009 09:38

Gdzie będzie można obejrzeć jutrzejsze losowanie? W programie Eurosportu, TVP Sport, Polsatu i nSport nic nie jest napisane o transmisji...

banasik 21.06.2009 09:48

najprawdopodobniej na uefa.com będzie relacja LIVE z losowania

szabla19 21.06.2009 10:21

Jutro losowanie I i II rundy eLM i poznamy potencjalnych rywali w III. Jak mam to rozumieć?

DjInas 21.06.2009 10:38

Potencjalnych rywali poznamy dopiero między 1, a 2 meczem 2 rundy eLM. dlatego jeszcze przed rewanżem bedziemy wiedzieli na kogo bedziemy mogli trafić w 3 rundzie

NHwiernyTS 21.06.2009 11:41

Losowanie będzie zapewne tak jak w tamtym roku na tvn24. Tylko oczywiście nie będzie tego w programie tylko wezmą zrobią przerwę i połączą się na polskie zespoły.

carlitos 21.06.2009 13:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szabla19 (Post 748632)
Jutro losowanie I i II rundy eLM i poznamy potencjalnych rywali w III. Jak mam to rozumieć?

http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Champions_League_2009%E2%80%9310

tu masz wszystko wytłumaczone : chodzi o to że jak przejdziemy np : Debrecen to w nastepnej rundzie zagramy z np i bedzie Stabeak/ Tirana i tak dalej . i tych mozliwości bedzie 10 .

Szeryf Tyraspol :D

wilis 21.06.2009 13:58

jak myslicie? na kogo trafimy?>:D

!!IRIVER!! 21.06.2009 14:01

Ktokolwiek by to nie był to trzeba temu rywalowi zrobić solidny łomot :D
Serce mówi: Luksemburg/Andora
Rozum mówi: Azerbejdżan lub Gruzja.
A coś innego mi znów podpowiada - byle nie Bośnia/Irlandia/Węgry :P

element 21.06.2009 14:03

Byle nie Aktobe Lento..
z otwartymi rękoma przywitam Debreceni VSC i znając nasze szczęscie do losować powinniśmy właśnie na nich trafić, jako że są najsilniejsi spośród wszystkich.
Oby.

Proud 21.06.2009 14:14

Bohemians
Zrinjski
Debrecen
Sheriff Tiraspol
WIT Georgia
Makedonija Gjorče Petrov
Baku
Levadia
Tirana
Aktobe
Pyunik Yerevan
Rhyl
Glentoran
EB/Streymur
F91 Dudelange

te zespoły wydają się najkorzystniejsze ze względu na poziom i położenie geograficzne. Ma być tanio, łatwo i przyjemnie :lol:

Wasiu 21.06.2009 14:16

No ja nie wiem czy Irlandczycy to takie ogory.
Zapomniales jeszcze o Andorze i Czarnogorze. Ja bym sie z checia do tego ostatniego miejsca wybral.

Proud 21.06.2009 14:19

no tak, jeszcze Andora, bo Czarnogóra nie ciekawa jako przeciwnik, ale wyjazd fajny :)

a Irlandczyków się zdecydowanie mniej obawiam jak Macedończyków czy Bośniaków, bo technicznie odstają od Wisły.

AYALA 21.06.2009 14:38

Niewygodne są zespoły z dawnej ZSRR (WIT Georgia,Sheriff Tiraspol,Neftci Baku,Pyunik Erewań,Levadia Tallin).Z pozostałymi nie powinno byc najmniejszych problemów

pablo92TSW 21.06.2009 14:46

Mi sie wydaje, że jak zwykle bedziemy mieli pecha i trafimy na najtrudniejszego mozliwego rywala :) czyli mistrza Węgier :) Mimo to nie powinnismy miec z nimi wiekszych problemów :)Jak ograliśmy Barcelone to co nam zrobi taki klubik:)

brylant17 21.06.2009 14:52

a ja chce WIT Georgia łatwy rywal do przejścia, troche daleko ale :p

WISŁAZWE 21.06.2009 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pablo92TSW (Post 748782)
Mi sie wydaje, że jak zwykle bedziemy mieli pecha i trafimy na najtrudniejszego mozliwego rywala :) czyli mistrza Węgier :) Mimo to nie powinnismy miec z nimi wiekszych problemów :)Jak ograliśmy Barcelone to co nam zrobi taki klubik:)

Z takim myśleniem to gratuluje podejścia do sprawy, przecież jak wygraliśmy z Barceloną to dlaczego nie wygraliśmy z Piastem, Polonią Bytom itp.
Ale to nie temat na takie rozmowy.

Ja uważam że trafimy na Glentoran albo Dudelange...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl