Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [27. kolejka] WISŁA Kraków - LEGIA Warszawa, niedziela 10.05.2009 17:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5719)

ciacho 05.05.2009 08:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekm (Post 720884)
Ciekawy komentarz:

Paweł Zarzeczny: Krótko i na temat
http://polskatimes.pl/sport/pilkanoz...emat,id,t.html

Autor chyba był na haju jak to pisał, bo budzi w nim to takie emocje, że aż to trochę dziwne:P

Informator sportowy 05.05.2009 09:09

No to się z deka oszukał ...

yoda79 05.05.2009 09:14

Oby tylko z deka ;)
Ale biorąc pod uwagę ogólne podejście dziennikarzy do Wisełki dla Zarzecznego szacun.

FredzIo 05.05.2009 09:33

Cytat:

Ciekawy komentarz:

Do dzisiaj bardzo lubiłem Zarzecznego i jego komentarze.
Jednak od dziś jest on moim ulubionym dziennikarzem :).

sndr 05.05.2009 09:35

Cytat:

Ciekawy komentarz:

Jestem lekko zaszokowana,bo raz, że pisze o Wiśle pozytywnie a dwa, że...pisze zbyt pozytywnie[!] :rotfl:
Zastanawiam się jaki był ukryty cel napisania takiego artykułu. Tak, tak we wszystkim szukam drugiego dna, ale tutaj ewidentnie coś mi nie pasuje.

wislacki 05.05.2009 09:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FredzIo (Post 720930)
Do dzisiaj bardzo lubiłem Zarzecznego i jego komentarze.
Jednak od dziś jest on moim ulubionym dziennikarzem :).

Pierwszy obiektywny dziennikarz jakiego czytałem od bardzo dawna.
Żeby wszyscy tak pisali o Legii i Lechu - "Kuchenkorz" :lol:

Franek666 05.05.2009 09:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 720850)
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,w...l?ticaid=17f7f

Byla wczoraj dyskusja tutaj na temat Kotorowskiego i jego "celowego" puszczenia gola z Ruchem...jak widac inni tez to zauwazyli i sytuacja sie zaogniła ....

Akurat mam to blisko siebie jako ze siedze w poznaniu i widzialem jak kumple jechali nie tylko na Kotora ale na cala druzyne. polecialy hasla "frajerzy wiosny" , "dla kogo wy gracie jak ambicji nie macie". monolit kuchenek sie wali:D

Grantar 05.05.2009 10:40

Fascynująca końcówka

2 Załącznik(ów)
Mój arkusz excela "fascynujaca końcówka" stworzony 2 kolejki temu się zdezaktualizował ...
Wypadła z wyścigu Polonia W. ... za to pojawił się GKS ...
Padło też w 2 poprzednich kolejkach parę zaskakujących wyników.
Tabelka jest więc aktualniejsz. Uzupełniem ją też o przeliczanie stosunku bramek strzelonych do straconych chociaż z moich symulacjach nie wyszlo by stosunek ten decydował o miejscu pierwszym .. ale w jednej z symulacji zadecydował o pozycji 2.
Pozdrawiam.

ciacho 05.05.2009 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislacki (Post 720940)
Pierwszy obiektywny dziennikarz jakiego czytałem od bardzo dawna.
Żeby wszyscy tak pisali o Legii i Lechu - "Kuchenkorz" :lol:

Obiektywny, bo sprzyjający Wiśle?:>

saklak1906 05.05.2009 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 720978)
Mój arkusz excela "fascynujaca końcówka" stworzony 2 kolejki temu się zdezaktualizował ...
Wypadła z wyścigu Polonia W. ... za to pojawił się GKS ...
Padło też w 2 poprzednich kolejkach parę zaskakujących wyników.
Tabelka jest więc aktualniejsz. Uzupełniem ją też o przeliczanie stosunku bramek strzelonych do straconych chociaż z moich symulacjach nie wyszlo by stosunek ten decydował o miejscu pierwszym .. ale w jednej z symulacji zadecydował o pozycji 2.
Pozdrawiam.

Od tych tabelek arkuszy kalkulacyjnych mam cos lepszego:D :D .

Bylem w sobote na imprezie u znajomych gdzie byli ich znajomi i byla jedna kobieta i tak od slowa do slowa pochwalila sie ze wrozy z kart no to sie zaczelo zwlaszcza w gronie kobiet.

A ze juz bylem podpity z zartem na ustach mowie czy mi powrozy a mowie ze chodzi o pilke nozna, ale ze jestem sceptyczny i za bardzo w to nie wierze postanowilem zrobic test na co sie zgodzila.

Najpierw podpytalem o pilke nozna ale jak kobieta nie potrafila wymienic ani jednego klubu ww ekdtraklasie to na pewno meczow nie sledzi tym bradzie oglada

Wiec pytam czy Wisla wygrala ostatni mecz na wyjezdzie po minucie szlysze NIE
Czy Wisla wygrala ostatni mecz u siebie odpowiedz TAK
CZy Pawel Brozek strzelil bramke TAK
Czy Lech wygra w niedziele NIE
CZy Wisla bedzie mistrzem w tym sezonie slysze TAK, poprosilem o powtorke wrozby i wyszlo ponownie TAK.

Przed ta kolejka ide do Niej po typy oczywiscie dla zabawy bo nie traktuje tego powaznie zeby byla jasnosc.

A co do meczu to bedzie to typowy mecz walki, nie liczylbym na piekne widowisko. Najgorszym wynikiem bedzie remis bo i Belchatow i Lech na tym skozysta, wygranie tego meczu daje praktycznie wygranie tej ligi.Choc popatrzywszy na ostatnia kolejke nie mozna byc pewnym niczego.

kristos 05.05.2009 11:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 720988)
Obiektywny, bo sprzyjający Wiśle?:>

W czym wg ciebie się przejawia to sprzyjanie Wiśle ?

Wojus 05.05.2009 13:19

A ja mam 2 pytania....
1. Bedzie jakas oprawa??
2.Słyszalem ze beda rozdawac 6000 czerwonych koszulek to prawda??

Kamson 05.05.2009 13:24

1. Dowiesz sie na meczu.
2. Prawda

ciacho 05.05.2009 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 721002)
W czym wg ciebie się przejawia to sprzyjanie Wiśle ?

Zamień w tym tekście nazwę Lech na Wisła i odwrotnie i załóż, że to co wyjdzie jest prawdą.. czy wtedy też będziesz uważał, że gość jest obiektywny, czy powiesz, że gość wchodzi w pupę Lechowi??

Stavanger 05.05.2009 14:36

Co do spotkania, to koniecznie trzeba wyłączyć z gry ( poprzez obrońców) Chinyamę i Rogera. Wtedy dwa główne ogniwa Legii będą odcięte od dobrych podań reszty zespołu. W Wiśle natomiast Paweł Brożek musi zagrać dynamiczniej, żeby sprawiać kłopot obrońcom Legii, bo jak będzie tylko czekał na piłkę to nic za bardzo nie ugra.

diablo885 05.05.2009 14:44

Nie ma co gdybac bo w Legi jak i w Wisle kazdy moze strzelic bramke i nie mozna skupic sie tylko na Chinyamie i Rogerze bo akurat wedlug mnie Roger jest kompletnie bez formy a Chinyama przy naszych obroncach sobie w ogole nie pogra czego jestem pewny.. Jedyne co w ich zespole jest grozne to stale fragmenty gry.. Iwanski dobrze dosrodkowuje i trzeba bedzie uwazac przy wolnych i rogach.. obstawiam 3:1:)

ToTylkoJa 05.05.2009 14:49

co do Zarzecznego. Ok, ma rację w tym, że Wisła w tej chwili gra najlepiej.
Ale co miał na myśli pisząc:

Cytat:

Ja natomiast uważam ją za fantastycznie prowadzony klub
?

Bo chyba nie to, że pensje są płacone regularnie, w klubie jest ciepła woda, prąd itp. Bo to ma połowę polskich klubów w ekstraklasie.

Jak czytam od czasu do czasu tematy 'gdybym był Bednarzem', ''polityka transferowa Wisły' czy też 'nibylandia' , to mam trochę inne zdanie na ten temat. Więc gdzie tu ten obiektywizm? Artykuł obiektywny, bo autor dobrze napisał o Wiśle?
Gdzie Wisła ma marketing? Skauting?
Abstrachując od tego, że Legia też nie ma pomysłu na politykę transferową i rozwój marketingu, żeby nie było.

diablo885 tyle, że Zarzeczny pisze o przeszłości i teraźniejszości. U nas też się mówi, że ITI zmontuje silny zespół, jak wybudują stadion. Ale jak będzie, to się okaże.

diablo885 05.05.2009 14:52

ToTylkoJa- Masz racje, na razie to nie wyglada za dobrze ale Bogus moze jeszcze wszystkich zaskoczyc jak Wiselka wroci na nowy stadion

NHwiernyTS 05.05.2009 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stavanger (Post 721145)
Co do spotkania, to koniecznie trzeba wyłączyć z gry ( poprzez obrońców) Chinyamę i Rogera. Wtedy dwa główne ogniwa Legii będą odcięte od dobrych podań reszty zespołu. W Wiśle natomiast Paweł Brożek musi zagrać dynamiczniej, żeby sprawiać kłopot obrońcom Legii, bo jak będzie tylko czekał na piłkę to nic za bardzo nie ugra.

Zgadzam się z tym w 100% ale nie tylko Brożek, cały zespół ma zagrać dynamicznie i nie tak jak w pierwszej połowie meczu z Piastem, gdzie stali...meczu nie wygra się na stojąco!

kristos 05.05.2009 15:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 721151)
co do Zarzecznego. Ok, ma rację w tym, że Wisła w tej chwili gra najlepiej.
Ale co miał na myśli pisząc:

?

Bo chyba nie to, że pensje są płacone regularnie, w klubie jest ciepła woda, prąd itp. Bo to ma połowę polskich klubów w ekstraklasie.

Jak czytam od czasu do czasu tematy 'gdybym był Bednarzem', ''polityka transferowa Wisły' czy też 'nibylandia' , to mam trochę inne zdanie na ten temat. Więc gdzie tu ten obiektywizm? Artykuł obiektywny, bo autor dobrze napisał o Wiśle?
Gdzie Wisła ma marketing? Skauting?
Abstrachując od tego, że Legia też nie ma pomysłu na politykę transferową i rozwój marketingu, żeby nie było.

No tak ,ale ten "żle" prowadzony klub pozbawiony marketingu i skautingu w ciągu dekady zdobył 6 razy Mistrza Polski. Osiągnie Legia ,czy Lech coś takiego - będziemy gadać. Na razie coś tam próbujecie.
A to ,że kibice piszą na forum inaczej ,no cóż .....

wislak93 05.05.2009 15:06

Na ktorych sektorach koszulki beda rozdawane?

ToTylkoJa 05.05.2009 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 721161)
No tak ,ale ten "żle" prowadzony klub pozbawiony marketingu i skautingu w ciągu dekady zdobył 6 razy Mistrza Polski. Osiągnie Legia ,czy Lech coś takiego - będziemy gadać. Na razie coś tam próbujecie.
A to ,że kibice piszą na forum inaczej ,no cóż .....

ale jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Póki TF wykładała kasę, to sukcesy były. Gdy przykręcono kurek, to reszta ligi szybko dobiła do poziomu Wisły.
I właśnie to, że Wisła tak dominowała i teraz nic praktycznie z tego nie ma, pokazuje, że nie była aż tak dobrze prowadzona, jakby mogło się wydawać.
Myślisz, że Legia nie dominowałaby, gdyby ITI skupywało co sezon najlepszych zawodników z ligi jak robiła to swego czasu Wisła? Dominowała, tak właśnie było w połowie lat 90, gdzie każdy wybijający się zawodnik trafiał na Ł3 lub do Widzewa.

7 kotów 05.05.2009 15:14

Przeciez ten tekst Zarzecznego to czysta ironia. : ))))))

To az wali po oczach. Ale jak to sie mowi - niektorzy ludziei, nawet gdyby ironia wyszla zza krzaka i kopnela ich w dupe, jej nie zauwaza. :)

Wiecej luzu.

Suszanin 05.05.2009 15:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak93 (Post 721163)
Na ktorych sektorach koszulki beda rozdawane?

Koszulki będą rozdawane na sektorze D ( przynajmniej na meczu z Górnikiem jak G. tak mówił to tak zrozumiałem ) :)

AYALA 05.05.2009 16:21

co do tekstu Zarzecznego to sie w pełni zgadzam z nim,Wisła gra najładniejszą piłke obecnie z pierwszej trójki ale brakuje skuteczności.Gdyby poza Brożkiem Wisła miała jeszcze jednego skutecznego napastnika to pewnie spokojnie prowadziłaby w lidze z 7-8 pkt. przewagi.

Wojtas 05.05.2009 17:24

Ogladam czasem Zarzecznego w Orange Sport i od dluzszego czasu chwali Wisle za "całokształt".

Teskt w sumie nie jest wiec dla mnie zdziwieniem.No i chyba wiekszosc sie zgodzi ze Wisla na dzien dzisjeszy jest w najlepszej formie.

AYALA -co do tgo napastnika o ktorego braku piszesz,to mi ciagle po głowie chodzi ten Nei,naprawde szkoda ze wtedy nie udalo sie pozyskac,bo cos czuje ze takiego kogos poszukiwalsmy/poszukujemy.

1q2 05.05.2009 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 721223)
Gdyby poza Brożkiem Wisła miała jeszcze jednego skutecznego napastnika to pewnie spokojnie prowadziłaby w lidze z 7-8 pkt. przewagi.

To się tyczy tak nas, jak Legii,Polonii,Bełchatowa czy nawet Lecha(widać to było po kontuzji Rengifo)

Franek666 05.05.2009 21:06

w przypadku Lecha maja jeszcze Lewandowskiego przeciez ktory ciagnie ost cala druzyne. nawet Stilic troche spasowal. Co do Nas mysle ze jak napastnicy zawioda to zawsze mamy ducha druzyny Sobola ktory moze zalatwic Legie w srodku pola albo sam nawet strzelic decydujaca bramke

3rider 05.05.2009 23:33

To raczej bedzie bitwa o srodek pola bez fajerwerkow. Legie urzadza remis i postawia przede wszystkim na swietna organizacje gry i destrukcje. Nie musza wygrywac, ale z drugiej strony jesli im sie uda nas skontrowac, beda praktycznie mistrzem. Wbrew niektorym opiniom, nie wierze ze zgraja otwarcie, bo ani nie musza, ani nie byloby to rozsadne dawac nam wiecej miejsca do atakowania. Zablokuja gre i poczekaja na kontry, tym bardziej, ze maja swiadomosc, ze ostatnio nie blyszcza.

Jesli porownywac potencjal druzyn, maja lepsza organizacje gry, stad tylko 13 straconych bramek (my 19). Naszym atutem jest nieprzewidywalnosc, Maly, Cwielong, Boguski, Brozek, kazdy z nich moze w pojedynke rozstrzygnac o wyniku. Ale to i tak snucie smutow, wszystko zweryfikuje boisko. Jesli wygramy zabawa bedzie trwac nadal! :)

thechris 05.05.2009 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 721172)
Przeciez ten tekst Zarzecznego to czysta ironia. : ))))))

To az wali po oczach. Ale jak to sie mowi - niektorzy ludziei, nawet gdyby ironia wyszla zza krzaka i kopnela ich w dupe, jej nie zauwaza. :)

Wiecej luzu.

Dokładnie ;) Ten txt o tym, że na wygraliśmy z Barcą 1:0 na luziku ;) Raczej Barca ten mecz przegrała na luziku bo sobie mogła na to pozwolić i zaczęła grać na serio od 70. minuty (tak jak Wisła zaczęła grać z Piastem)

Bardzo lubię komentarze Zarzecznego. Zazwyczaj wali prosto z mostu trafiając z sedno. Ale i ten częściowo ironiczny komentarz też mi się podoba.

Z Legią trzeba wygrać. Trzeba wygrać choć 1 mecz na szczycie, nie ma innej opcji. Porażka i remis z Lechem. Porażka w Warszawie z Legią. Trzeba w końcu wygrać tym bardziej że gramy u siebie.
Co do przebiegu meczu to liczę, że zobaczymy faktycznie mecz sezonu. Nawet w tak słabej lidze jak Ekstraklasa powinien się odbyć choć jeden mecz na szczycie na przyzwoitym europejskim poziomie, niekoniecznie Premiership ale chociaż Bundesligi. Myślę, że wpadnie dużo bramek ale wygramy 3:1 lub 3:2.

AYALA 06.05.2009 07:28

słaba skutecznośc największym problemem Wisły zdaniem Skorży.http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html

korred 06.05.2009 09:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 3rider (Post 721523)
Jeśli porównywać potencjał drużyn, mają lepszą organizację gry, stąd tylko 13 straconych bramek (my 19)

To raczej nie jest lepsza organizacja gry, lecz Mucha.

Griszka30KR 06.05.2009 09:39

A odpowiedzmy sobie czy naprawde zasłuzylismy na MP?

JrQ- 06.05.2009 09:43

Zasłuży ten, kto zdobędzie najwięcej punktów.
To może zasłużył sobie Lech? Który remisuje 6 meczów na 7....
A może Legia? Która gra piłkę okręgową z przebitką na Chinyamę?

_ukoL 06.05.2009 09:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 721591)

Poza Odrą Wodzisław Śląski nikt sobie nie zasłużył na to miano, :foch:.

AYALA 06.05.2009 09:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 721591)

ja nie mam najmniejszych wątpliwości że zasługuje, stwarza najwięcej sytuacji bramkowych, niestety słaba skutecznośc, brak drugiego napastnika jest największym mankamentem.
Przed sezonem myślałem że Kolejorz bedzie nie do dogonienia w tabeli ale Smuda ich chyba nieco przetrenował,Legie widziałem z LKS-em i stwarzała zancznie mniej sytuacji bramkowych niż Wisła a przecież w piłce o to chodzi.

rezystor 06.05.2009 09:52

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...ra_Skorzy.html

WISŁAZWE 06.05.2009 09:53

JarTSW masz rację ten będzie mistrzem kto będzie miał najwięcej punktów. W tym sezonie nie ma drużyny, która zasłużyła na tytuł w 100 %. Każda z drużyn walczących o MP, miała słabe a czasami katastrofalne momenty. Kto popełni najmniej błędów w 4 meczach zostanie Mistrzem Polski.
Mecz z Legia będzie bardzo ciekawy, myślę że Wiślacy są do tego meczu zmobilizowani jak nigdy, przegrali parę meczy z Legią w przeciągu 1 roku więc myślę że teraz czas na zemstę :)
Najważniejszy mecz sezonu, który zapewne w jakimś stopniu ustali końcowy układ tabeli. Nie dopuszczam do siebie myśli, że przegramy, tylko zwycięstwo daje nam szansę na obronę tytułu.

Griszka30KR 06.05.2009 09:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 721596)
Zasłuży ten, kto zdobędzie najwięcej punktów.
To może zasłużył sobie Lech? Który remisuje 6 meczów na 7....
A może Legia? Która gra piłkę okręgową z przebitką na Chinyamę?

Masz racje,ale ja bardziej chciałem zapytac jesli tak to czym???
Na Twoje argumenty zapytam:A Co za nami przemawia?Piekana gra,gra do końca,gra mimo braku wsparcia kibiców,dokonane wzmocnienia,ambicja ,wygrane mecze z czołówką,zwycięstwa meczów,które powinnismy na luzie wygrac?
Chyba nie dokonca.
Ja mysle dzieki marce Wisła,gry nad poziom składu-dzieki Maciejowi i sprzyjajacej opatrznosci Bożej.
Nie napisałem tego,zeby cos insynuowac lub sie kłócic,tylko raczej powiedziec ,ze nie ma co sie tak napinac,ze MP nasz,bo tak naprawde w tym roku jak zdobedziemy MP(w co wierzę),to naprawdę bardziej ze wzgledu na potknięcia innych niz na włana prace jak to było w zeszłym sezonie.

AS82 06.05.2009 09:56

Mnie zastanawia kto zagra w srodku obok Sobola - Diaz czy Jirsak .W ostatnim czasie Diaz jakby nieco slabiej ,ale z drugiej strony Legia grajac 3ema pomocnikami w srodku bedzie wymagała duzo defensywnej pracy ze strony naszych pomocnikow. Drugie pytanie Zienczuk czy Cwielong ,to sadze ze mimo wszystko zagra Zienczuk,bo Cwielong jest lepszy na podmeczonego przeciwnika.Lobodzinski to chyba napewno nie zagra :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl