![]() |
Cytat:
|
No to się z deka oszukał ...
|
Oby tylko z deka ;)
Ale biorąc pod uwagę ogólne podejście dziennikarzy do Wisełki dla Zarzecznego szacun. |
Cytat:
Jednak od dziś jest on moim ulubionym dziennikarzem :). |
Cytat:
Zastanawiam się jaki był ukryty cel napisania takiego artykułu. Tak, tak we wszystkim szukam drugiego dna, ale tutaj ewidentnie coś mi nie pasuje. |
Cytat:
Pierwszy obiektywny dziennikarz jakiego czytałem od bardzo dawna. Żeby wszyscy tak pisali o Legii i Lechu - "Kuchenkorz" :lol: |
Cytat:
|
Fascynująca końcówka
2 Załącznik(ów)
Mój arkusz excela "fascynujaca końcówka" stworzony 2 kolejki temu się zdezaktualizował ...
Wypadła z wyścigu Polonia W. ... za to pojawił się GKS ... Padło też w 2 poprzednich kolejkach parę zaskakujących wyników. Tabelka jest więc aktualniejsz. Uzupełniem ją też o przeliczanie stosunku bramek strzelonych do straconych chociaż z moich symulacjach nie wyszlo by stosunek ten decydował o miejscu pierwszym .. ale w jednej z symulacji zadecydował o pozycji 2. Pozdrawiam. |
Cytat:
|
Cytat:
Od tych tabelek arkuszy kalkulacyjnych mam cos lepszego:D :D . Bylem w sobote na imprezie u znajomych gdzie byli ich znajomi i byla jedna kobieta i tak od slowa do slowa pochwalila sie ze wrozy z kart no to sie zaczelo zwlaszcza w gronie kobiet. A ze juz bylem podpity z zartem na ustach mowie czy mi powrozy a mowie ze chodzi o pilke nozna, ale ze jestem sceptyczny i za bardzo w to nie wierze postanowilem zrobic test na co sie zgodzila. Najpierw podpytalem o pilke nozna ale jak kobieta nie potrafila wymienic ani jednego klubu ww ekdtraklasie to na pewno meczow nie sledzi tym bradzie oglada Wiec pytam czy Wisla wygrala ostatni mecz na wyjezdzie po minucie szlysze NIE Czy Wisla wygrala ostatni mecz u siebie odpowiedz TAK CZy Pawel Brozek strzelil bramke TAK Czy Lech wygra w niedziele NIE CZy Wisla bedzie mistrzem w tym sezonie slysze TAK, poprosilem o powtorke wrozby i wyszlo ponownie TAK. Przed ta kolejka ide do Niej po typy oczywiscie dla zabawy bo nie traktuje tego powaznie zeby byla jasnosc. A co do meczu to bedzie to typowy mecz walki, nie liczylbym na piekne widowisko. Najgorszym wynikiem bedzie remis bo i Belchatow i Lech na tym skozysta, wygranie tego meczu daje praktycznie wygranie tej ligi.Choc popatrzywszy na ostatnia kolejke nie mozna byc pewnym niczego. |
Cytat:
|
A ja mam 2 pytania....
1. Bedzie jakas oprawa?? 2.Słyszalem ze beda rozdawac 6000 czerwonych koszulek to prawda?? |
1. Dowiesz sie na meczu.
2. Prawda |
Cytat:
|
Co do spotkania, to koniecznie trzeba wyłączyć z gry ( poprzez obrońców) Chinyamę i Rogera. Wtedy dwa główne ogniwa Legii będą odcięte od dobrych podań reszty zespołu. W Wiśle natomiast Paweł Brożek musi zagrać dynamiczniej, żeby sprawiać kłopot obrońcom Legii, bo jak będzie tylko czekał na piłkę to nic za bardzo nie ugra.
|
Nie ma co gdybac bo w Legi jak i w Wisle kazdy moze strzelic bramke i nie mozna skupic sie tylko na Chinyamie i Rogerze bo akurat wedlug mnie Roger jest kompletnie bez formy a Chinyama przy naszych obroncach sobie w ogole nie pogra czego jestem pewny.. Jedyne co w ich zespole jest grozne to stale fragmenty gry.. Iwanski dobrze dosrodkowuje i trzeba bedzie uwazac przy wolnych i rogach.. obstawiam 3:1:)
|
co do Zarzecznego. Ok, ma rację w tym, że Wisła w tej chwili gra najlepiej.
Ale co miał na myśli pisząc: Cytat:
Bo chyba nie to, że pensje są płacone regularnie, w klubie jest ciepła woda, prąd itp. Bo to ma połowę polskich klubów w ekstraklasie. Jak czytam od czasu do czasu tematy 'gdybym był Bednarzem', ''polityka transferowa Wisły' czy też 'nibylandia' , to mam trochę inne zdanie na ten temat. Więc gdzie tu ten obiektywizm? Artykuł obiektywny, bo autor dobrze napisał o Wiśle? Gdzie Wisła ma marketing? Skauting? Abstrachując od tego, że Legia też nie ma pomysłu na politykę transferową i rozwój marketingu, żeby nie było. diablo885 tyle, że Zarzeczny pisze o przeszłości i teraźniejszości. U nas też się mówi, że ITI zmontuje silny zespół, jak wybudują stadion. Ale jak będzie, to się okaże. |
ToTylkoJa- Masz racje, na razie to nie wyglada za dobrze ale Bogus moze jeszcze wszystkich zaskoczyc jak Wiselka wroci na nowy stadion
|
Cytat:
|
Cytat:
A to ,że kibice piszą na forum inaczej ,no cóż ..... |
Na ktorych sektorach koszulki beda rozdawane?
|
Cytat:
I właśnie to, że Wisła tak dominowała i teraz nic praktycznie z tego nie ma, pokazuje, że nie była aż tak dobrze prowadzona, jakby mogło się wydawać. Myślisz, że Legia nie dominowałaby, gdyby ITI skupywało co sezon najlepszych zawodników z ligi jak robiła to swego czasu Wisła? Dominowała, tak właśnie było w połowie lat 90, gdzie każdy wybijający się zawodnik trafiał na Ł3 lub do Widzewa. |
Przeciez ten tekst Zarzecznego to czysta ironia. : ))))))
To az wali po oczach. Ale jak to sie mowi - niektorzy ludziei, nawet gdyby ironia wyszla zza krzaka i kopnela ich w dupe, jej nie zauwaza. :) Wiecej luzu. |
Cytat:
|
co do tekstu Zarzecznego to sie w pełni zgadzam z nim,Wisła gra najładniejszą piłke obecnie z pierwszej trójki ale brakuje skuteczności.Gdyby poza Brożkiem Wisła miała jeszcze jednego skutecznego napastnika to pewnie spokojnie prowadziłaby w lidze z 7-8 pkt. przewagi.
|
Ogladam czasem Zarzecznego w Orange Sport i od dluzszego czasu chwali Wisle za "całokształt".
Teskt w sumie nie jest wiec dla mnie zdziwieniem.No i chyba wiekszosc sie zgodzi ze Wisla na dzien dzisjeszy jest w najlepszej formie. AYALA -co do tgo napastnika o ktorego braku piszesz,to mi ciagle po głowie chodzi ten Nei,naprawde szkoda ze wtedy nie udalo sie pozyskac,bo cos czuje ze takiego kogos poszukiwalsmy/poszukujemy. |
Cytat:
|
w przypadku Lecha maja jeszcze Lewandowskiego przeciez ktory ciagnie ost cala druzyne. nawet Stilic troche spasowal. Co do Nas mysle ze jak napastnicy zawioda to zawsze mamy ducha druzyny Sobola ktory moze zalatwic Legie w srodku pola albo sam nawet strzelic decydujaca bramke
|
To raczej bedzie bitwa o srodek pola bez fajerwerkow. Legie urzadza remis i postawia przede wszystkim na swietna organizacje gry i destrukcje. Nie musza wygrywac, ale z drugiej strony jesli im sie uda nas skontrowac, beda praktycznie mistrzem. Wbrew niektorym opiniom, nie wierze ze zgraja otwarcie, bo ani nie musza, ani nie byloby to rozsadne dawac nam wiecej miejsca do atakowania. Zablokuja gre i poczekaja na kontry, tym bardziej, ze maja swiadomosc, ze ostatnio nie blyszcza.
Jesli porownywac potencjal druzyn, maja lepsza organizacje gry, stad tylko 13 straconych bramek (my 19). Naszym atutem jest nieprzewidywalnosc, Maly, Cwielong, Boguski, Brozek, kazdy z nich moze w pojedynke rozstrzygnac o wyniku. Ale to i tak snucie smutow, wszystko zweryfikuje boisko. Jesli wygramy zabawa bedzie trwac nadal! :) |
Cytat:
Bardzo lubię komentarze Zarzecznego. Zazwyczaj wali prosto z mostu trafiając z sedno. Ale i ten częściowo ironiczny komentarz też mi się podoba. Z Legią trzeba wygrać. Trzeba wygrać choć 1 mecz na szczycie, nie ma innej opcji. Porażka i remis z Lechem. Porażka w Warszawie z Legią. Trzeba w końcu wygrać tym bardziej że gramy u siebie. Co do przebiegu meczu to liczę, że zobaczymy faktycznie mecz sezonu. Nawet w tak słabej lidze jak Ekstraklasa powinien się odbyć choć jeden mecz na szczycie na przyzwoitym europejskim poziomie, niekoniecznie Premiership ale chociaż Bundesligi. Myślę, że wpadnie dużo bramek ale wygramy 3:1 lub 3:2. |
słaba skutecznośc największym problemem Wisły zdaniem Skorży.http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html
|
Cytat:
|
A odpowiedzmy sobie czy naprawde zasłuzylismy na MP?
|
Zasłuży ten, kto zdobędzie najwięcej punktów.
To może zasłużył sobie Lech? Który remisuje 6 meczów na 7.... A może Legia? Która gra piłkę okręgową z przebitką na Chinyamę? |
Cytat:
|
Cytat:
Przed sezonem myślałem że Kolejorz bedzie nie do dogonienia w tabeli ale Smuda ich chyba nieco przetrenował,Legie widziałem z LKS-em i stwarzała zancznie mniej sytuacji bramkowych niż Wisła a przecież w piłce o to chodzi. |
|
JarTSW masz rację ten będzie mistrzem kto będzie miał najwięcej punktów. W tym sezonie nie ma drużyny, która zasłużyła na tytuł w 100 %. Każda z drużyn walczących o MP, miała słabe a czasami katastrofalne momenty. Kto popełni najmniej błędów w 4 meczach zostanie Mistrzem Polski.
Mecz z Legia będzie bardzo ciekawy, myślę że Wiślacy są do tego meczu zmobilizowani jak nigdy, przegrali parę meczy z Legią w przeciągu 1 roku więc myślę że teraz czas na zemstę :) Najważniejszy mecz sezonu, który zapewne w jakimś stopniu ustali końcowy układ tabeli. Nie dopuszczam do siebie myśli, że przegramy, tylko zwycięstwo daje nam szansę na obronę tytułu. |
Cytat:
Na Twoje argumenty zapytam:A Co za nami przemawia?Piekana gra,gra do końca,gra mimo braku wsparcia kibiców,dokonane wzmocnienia,ambicja ,wygrane mecze z czołówką,zwycięstwa meczów,które powinnismy na luzie wygrac? Chyba nie dokonca. Ja mysle dzieki marce Wisła,gry nad poziom składu-dzieki Maciejowi i sprzyjajacej opatrznosci Bożej. Nie napisałem tego,zeby cos insynuowac lub sie kłócic,tylko raczej powiedziec ,ze nie ma co sie tak napinac,ze MP nasz,bo tak naprawde w tym roku jak zdobedziemy MP(w co wierzę),to naprawdę bardziej ze wzgledu na potknięcia innych niz na włana prace jak to było w zeszłym sezonie. |
Mnie zastanawia kto zagra w srodku obok Sobola - Diaz czy Jirsak .W ostatnim czasie Diaz jakby nieco slabiej ,ale z drugiej strony Legia grajac 3ema pomocnikami w srodku bedzie wymagała duzo defensywnej pracy ze strony naszych pomocnikow. Drugie pytanie Zienczuk czy Cwielong ,to sadze ze mimo wszystko zagra Zienczuk,bo Cwielong jest lepszy na podmeczonego przeciwnika.Lobodzinski to chyba napewno nie zagra :)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl