Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Wielkie granie, temat dla maniakow konsoli. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5561)

stawski 29.11.2009 21:08

Na Afganie już grałem, waliłem bez wstrzymania oddechu i jakoś padali w TD. Z Baretty oczywiście. Dziś u brata próbowałem pograć na kompie - jezu, odzwyczaiłem się. Jakie "f" jakii shift, o co kaman?? konsola rozleniwia :)

DevilMayCry 01.12.2009 14:32

czy w mw 2 można dołączyć się do kogoś, którego nie ma się w znajomych, aby zagrać w misje special ops? bo niektóre misje na veteranie mnie przerastają , podczas grania samemu.

dymek_nhs 01.12.2009 16:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stawski (Post 823825)
Na Afganie już grałem, waliłem bez wstrzymania oddechu i jakoś padali w TD. Z Baretty oczywiście. Dziś u brata próbowałem pograć na kompie - jezu, odzwyczaiłem się. Jakie "f" jakii shift, o co kaman?? konsola rozleniwia :)

Nie z Baretty tylko z Barretta (a właściwie to z M107 bo Barrett to nazwa producenta) Jezu jak mnie to kuje w oczy jak ktos tak pisze :D
Pośmigaj z CheyTac'iem snajpa 1000x lepsza od barrett'a

stawski 01.12.2009 18:50

ok, sorki. Ale jakośta "kobieca" wersja bardziej do mnie przemawia :) Choć niepoprawna :) Chey Tac'a jeszcze nie odblokowałem. Nabiłem dopiero 9 level. Ale może w tym tyg. się uda.

julo 01.12.2009 20:10

Panowie co polecacie na PS3 ?
MAm konsole od 2 dni i w zestawie tylko Teeken6 i jakaś platfomówka dla dzieci.
Chciałem coś kupić z gier ale póki co nie siedze w tym i nie znam się na tytułach bo to moja 1 konsola.
Wcześniej był tylko blaszak PC.

Ofsajd 01.12.2009 22:11

Killzone 2, Uncharted 1 i 2, Batman, Fifa10, oczywiście GTA4 + Liberty City Stories, NFS Shift tez jest całkiem całkiem, Call of Duty MW2(właśnie zacząłem grać na XBL - masakra), Assassin's Creed 1 i 2 :)

poleci mi ktoś jakąś dobrą platformówkę na 360tkę?

Maciejo 06.12.2009 10:51

jakby ktoś był zainteresowany to mam na sprzedaż takie gry na Xboxa:

Blitz The League II
The Simpsons Game
The Elder Scrolls IV: Oblivion
Too Human
Call of Juarez: Bound In Blood

stawski 06.12.2009 23:15

Ogrywał już ktoś może Assasin's Creed 2 na PS3? Czytałem że pełno bugów - prawda to? Pytam bo chciałem aniołka poprosić żeby na gwiazdkę przyniósł :)

stawski 09.12.2009 19:11

ok. Nabiłem 23 level w multi MW2. Widziałem wszystkie mapy, wszystkie perki w akcji, czas na małe podsumowanie.
Mówiąc krótko - wsiąkłem. Pomimo teg, że nadal nie mogę się przyzwyczaić do porąbanej punktacji - po prostu mi się nie podoba. Szybciej giniesz, ciężko znaleźć miejsce w którym można zaczaić się na wrogów. Inna wada to strasznie wysoki level potrzebny do odblokowania min claymore.
nie rozumiem, dlaczego? to podstawowe wyposażenie w jedynce dla każdego snajpera...
A zalety - gra jest szybsza, nowe killstreaki sąświetne - ale ciężko je zdobyć. mój rekord to na razie 9 co pozwoliło mi przywołać helikopter. RAZ! No, ale widziałem jak kolesie spuszczają atomówkę.... Takiego skilla to ja nie mam. Jeśli miałbym porównywać multi do jedynki to na + zaliczyłbym większą liczbę broni i killstreaków, na minus nikomu niepotrzebne nowe emblematy,callsgn'y i inne accolade'y - po kiego to??
Summa summarum multi świetne, ale podobnie jak singiel lekko mnie rozczarowało. Powinno być lepiej - jest inaczej.
Ocena za singla 9/10 za multi 8.5/10
Zaczynam doceniać multi w Killzone 2....

Ofsajd 09.12.2009 21:36

ja dopiero na 14lvl ale multi wciąga i to bardzo, niestety ostatnio nie mam czasu posiedzieć przed konsolą, same kolosy ;(

dymek_nhs 10.12.2009 01:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stawski (Post 827887)
ok. Nabiłem 23 level w multi MW2. Widziałem wszystkie mapy, wszystkie perki w akcji, czas na małe podsumowanie.
Mówiąc krótko - wsiąkłem. Pomimo teg, że nadal nie mogę się przyzwyczaić do porąbanej punktacji - po prostu mi się nie podoba. Szybciej giniesz, ciężko znaleźć miejsce w którym można zaczaić się na wrogów. Inna wada to strasznie wysoki level potrzebny do odblokowania min claymore.
nie rozumiem, dlaczego? to podstawowe wyposażenie w jedynce dla każdego snajpera...
A zalety - gra jest szybsza, nowe killstreaki sąświetne - ale ciężko je zdobyć. mój rekord to na razie 9 co pozwoliło mi przywołać helikopter. RAZ! No, ale widziałem jak kolesie spuszczają atomówkę.... Takiego skilla to ja nie mam. Jeśli miałbym porównywać multi do jedynki to na + zaliczyłbym większą liczbę broni i killstreaków, na minus nikomu niepotrzebne nowe emblematy,callsgn'y i inne accolade'y - po kiego to??
Summa summarum multi świetne, ale podobnie jak singiel lekko mnie rozczarowało. Powinno być lepiej - jest inaczej.
Ocena za singla 9/10 za multi 8.5/10
Zaczynam doceniać multi w Killzone 2....

23 lvl i widziałeś wszystkie perki ?? :D coś mi się nie wydaje :P chyba że prestiż to zwracam honor.

PS. 11lvl na drugim prestiżu (PC bo na konsoli jeszcze nie miałem przyjemności grać ponieważ została sprzedana :P)

stawski 10.12.2009 12:58

Żaden prestige - youtube :D

Dymek, sprzedałeś zbanowaną konsolę ??

dymek_nhs 11.12.2009 11:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stawski (Post 828132)
Żaden prestige - youtube :D

Dymek, sprzedałeś zbanowaną konsolę ??

Ta :D za 700 zł

miba 11.12.2009 17:45

Zakochalem sie w Fight Night 4 :D

Macie cos jeszcze do gry wieloosobowej fajnego? :)

Tekken to imo syf, co to za walka co po 6 ciosach jest KO :/

Fifa zaczyna sie nudzic, nie wiem jak to z tym uncharted 2 jest, mozna grac multi tak, ze na jednej konsoli np 3 osoby graja ?

DeadOrAlive 11.12.2009 18:01

polecam na x360 Dragon Ball : raging blast ;)
świetna gra multiplayer...

dymek_nhs 12.12.2009 03:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez miba (Post 828607)
Zakochalem sie w Fight Night 4 :D

Grałeś w UFC ?

Ostatnia dobra gra jaką grałem na konsoli, dobry był jeszcze Batman no i AC2

Maciejo 12.12.2009 09:19

wkurzały mnie w UFC te ciągłe loadingi. no masakra jakaś.

czekam na EA MMA. sterowanie ma być takie jak w FNR 4 z możliwością używania przycisków.

Kamyk 12.12.2009 09:23

Ja dalej od kilku miesięcy gram w Sacred 2 na Xboxie. Jeden z lepszych rpg'ów. Polecam.
Poza tym szczerze polecam także FNR 4, chociaż po pewnym czasie się nudzi.

stawski 13.12.2009 17:36

Uncharted 2 grą roku! a ja wstyd sięprzyznać, jeszcze nie grałem. Ale może w święta.... Tylko trzeba trochę kasy pozbierać.

Ofsajd 16.12.2009 22:14

Właśnie zakończyłem Assassin's Creed'a 2, polecam każdemu, myślę że poważny kandydat do gry roku, ciekawe jak dalej rozwinie się historia Desmonda :)

Ivory1906 18.12.2009 13:21

A gral ktos moze w 1 Vs 100 ?? :) i mam jeszcze pytanie do tych co posiadaja X-klocek...Jak wy gracie przez siec skoro nie ma uslugi Xbox Live w PL ?? :P i czy np jesli kupilem Xboxa w IRL i mam zalozone konto na live to bez problemu bede mogl grac na sieci jak wroce do PL ?? :)

dymek_nhs 19.12.2009 18:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ivory1906 (Post 831516)
A gral ktos moze w 1 Vs 100 ?? :) i mam jeszcze pytanie do tych co posiadaja X-klocek...Jak wy gracie przez siec skoro nie ma uslugi Xbox Live w PL ?? :P i czy np jesli kupilem Xboxa w IRL i mam zalozone konto na live to bez problemu bede mogl grac na sieci jak wroce do PL ?? :)

A no tak gramy że rejestrujemy konto live np. na WB albo USA.

famul 20.12.2009 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ivory1906 (Post 831516)

kupiłeś w irl to rejestruj się bez problemu na irl ja tak mam :D

julo 22.12.2009 19:17

Kur$$$$ panowie, ja wiem że juz jestem stary bo juz mam 30 lat i sie nie znam bo konsole mam od miesiąca ale jak już coś polecacie to podajcie pełną nazwą a nie jakieś :
FNR4, UFC i ch$# jeszcze wie co. Kodami walicie czy co :D

famul 22.12.2009 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez julo (Post 833342)
Kur$$$$ panowie, ja wiem że juz jestem stary bo juz mam 30 lat i sie nie znam bo konsole mam od miesiąca ale jak już coś polecacie to podajcie pełną nazwą a nie jakieś :
FNR4, UFC i ch$# jeszcze wie co. Kodami walicie czy co :D

szybkie rozwiniecie dla Ciebie
Fifa 10 chyba wiadome :D
FNR4 - Fight Night Round 4 - Boks
UFC Undisputed - MMA
MW2 - Modern Warfare2 czyli kolejne Call of Duty jeden z lepszych shoterów
AC2 - Assasin Creed 2 - klimaty templariuszy , średniowiecznego rzymu itd
COD4 - Call of Duty 4 - strzelanka
COD5 WaW - Call od Duty 5 World of War - strzelanka 2 Wojna Swiatowa

Kamyk 25.12.2009 10:20

A ja muszę przyznać, że Forza 3 i Dragon Age to chyba jak do tej pory najlepsze gry w jakie grałem na Xboxie.
Serdecznie każdemu polecam !

stawski 25.12.2009 10:24

@ Famul - Assasins Creed 2 to RENESANS średniowiecze to 1-ka.
dawid TS - co do grafiki to się z Tobą nie zgodzę. Też gram na PS3 i widać, że ten silnik już nie daje rady. Porównaj sobie z Killzone 2 Jak nie masz , to teraz wyszło w platynowej serii. Po pierwsze dłuższa kampania, po drugie trudniejszy singiel, po trzecie grafa wyrywa z butów, po czwarte serwery dedykowane - jak Ci nie zerwie połączonia, to masz zerowe pingi.
Pomimo tych zalet K2 i tak leży na półce, a ja nabijam levele w MW2 :) Rzeczywiście - gra zajebista. Jak dotąd nie miałem za dużo czasu i nabiłem tylko 31 level, ale mam zamiar nadrobić zaległości.

julo 26.12.2009 23:15

No dzięki @Famul za legendę do tych skrótów.

Mnie za to całkowicie pochłonęła gra FALLOUT3 PL.
Szkoda tylko że nie ma trofeów w niej.

Póki co mam tylko 4 gry, ale może jakąś okazje sie jeszcze wyhaczy.

(Tekken6, Uncharted 1, fallout3, i jakaś kulawa gra RATCHET & CLANK. )

Ivory1906 27.12.2009 13:17

Nie wiem jak na PS3 ale na Xboxie wchodzisz w multiplayer dalej split screen i kolega sie dolacza drugim padem i tyle. Ot cala filozofia :) Swoja droga moze pare osob grajacych na sieci w MW2 poda swoje nicki to ja z checia pocisne z wami :D

Ofsajd 27.12.2009 16:05

mój nick na xbl: of5ajd, zapraszam do gry ;)

chimpanze 27.12.2009 16:11

Wkrótce planuje zakup konsoli. Mam jednak dylemat: Playstation 3, czy xBox 360 Elite. Większość tematów, które przeglądałem nie dały mi odpowiedzi, bo tam temat kończył się na kłótniach. Mam nadzieję, że dostanę jakieś podpowiedzi (może na priv, żeby nie zaśmiecać tematu) :)

Ivory1906 27.12.2009 16:23

Ofsajd: Znajde Cie i zaprosze :D
Chimpanze: Moim zdaniem to co przemawia za kupnem PS3 to wbudowany Bluray. PS3 moze tez odtwarzac praktycznie kazdego rodzaju plyty na Xboxie nie chyba ze masz przerobionego. Jednak powiem szczerze ze ja swojego Xboxa Elite nie zaminilbym na PS3 za zadne skarby. Nie podoba mi sie menu w PS3 takie zwykle szare tlo. Nie wiem na ile to jest prawda ale np w Modern Walfare 2 grafika wyglada gorzej niz na Xboxie. Jedyne co zazdroszcze PS3 to to ze jest bardzo ale to bardzo ciche. Tyle ode mnie :)

Jachcik 27.12.2009 16:59

A jest tu jakiś, szczęśliwy posiadacz PS2 slim ? ;d

Ofsajd 27.12.2009 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamikaze (Post 834815)
Chimpanze: zdecydowanie bierz PlayStation 3 - nie ma firmy nad SONY!
Konsola lepsza pod każdym względem, więcej gier ekskluzywnych + darmowa gra przez internet.

z tego co słyszałem to na początku przyszłego roku Sony też chce wprowadzić konta premium dla usług online tak że podejrzewam że już niedługo...

Ivory1906 27.12.2009 20:05

Konsola lepsza pod kazdym wzgledem...? chcialbym poznac te "kazde wzgledy"...Mysle ze ciezko jest znalesc forum, opinie jednoznacznie mowiace ktora konsola jest lepsza...Jedna i druga ma swoje wady...Ja akurat postawilem na Xboxa i nie zaluje tego wyboru :)

PS: Jest jeszcze ktos oprocz Ofsajda chetny pograc na Live w MW2 ?? :) :)

chimpanze 27.12.2009 20:40

Dzięki panowie za info :) Już wiem, że najlepiej będzie kupić konsole Sony. Prawdopodobnie padnie na PS3 Slim :)

stawski 27.12.2009 20:42

@offsajd - to czytaj dokładnie. ewentualnie płatne mają być dodatkowe usługi (jak AXN, cross-game chatting itp.) samo granie , korzystanie z PSS itd zostają darmowe.
@chimpanzee - ja mam PS3 i nie jestem w związku z tym obiektywny, nie kryję. Nie powiem więc nic złego o x-boxie, powiem o zaletach PS3. Po pierwsze - bezawaryjność!!! po drugie - większa kultura pracy (cichutka)
Po trzecie - Jak masz tv HD to filmy na Blu-Ray wymiatają. A poza tym możesz upscalować zwykłe dvd, które teżwygląda lepiej niż na odtwarzaczu DVD.. Po Czwarte - wbudowane wi-fi. Po piąte - zdecydowanie lepsze Exclusivy. Obczaj tyuły: Killzone2, God of War, Uncharted 1 i 2 (2 to gra roku bez wzgl. na platformę) Nadchodzące Heavy Rain i GT5. Niektóre multiplatformy wyglądają lepiej na X-Boxie, ale zobaczysz to tylko jak postawisz obie konsole obok siebie z tą samą grą.Po szóste - GRASZ ZA DARMO ON-LINE i nie musisz żadnego abonamentu wykupywać, a to, o czym pisze ofsajd to plotki...Po siódme - w exclusivy na X-Boxa zagrasz sobie na pececie za jakiś czas.
Osobiście kupiłem PS3 używane, ponad roczne, po gwarancji, i nic złego mi sięz nim nie stało jak dotąd. A jak ktoś nie potrafi sobie tła zmienić bo mu się nie podoba, to nie mam pytań...
Moja opinia - PS3 jest świetnym wyborem!

Ofsajd 27.12.2009 20:56

ja nie jestem jakimś psychofanem jednego, ani drugiego xbox'a kupiłem ze względów finansowych, ale nie żałuję zabawa jest przednia, gier na wyłączność też jest całkiem sporo, np: dlc do gta4, mass efect, gears of war 1 i 2, seria forza. jedyna poważna wada to faktycznie głośna praca...

Bati_NS_TSW 27.12.2009 20:59

a ja mam xboxa i ps3 i xbox notorycznie sie po przerobieniu jebie - a to byla jedyna jego zaleta że da sie przerobić. Gry - więcej ekskluzywów na ps3, ogolnie płyty na ps3 są fajne i za roczek moze beda wykorzystywać w pełni pojemność blu ray - co będzie niebywałym osiągnięciem i gry będą lepsze niż na x360.
Xbox pełna gama gier do ściągnięcia z neta za nim przemawia no ale jak wcześniej pisałem laser psuje sie niemiłosiernie. Wybrałbym ps3 - jeśli miałbym kasę na kupno gierek. Fajny online gaming też jest jej plusem.

Mam pytanie : Gra ktoś w operation flashpoint 2 ? Masakra ja ledwo przeszedłem 2 epizody w tej grze i się zaciąłem potrzebuje pomocy;p jak co to PW

stawski 27.12.2009 22:07

A jaka to zaleta przepraszam możliwość KRADZIEŻY?? Jak mi się podoba Aston Martin, a mnie nie stać to mam sobie ukraść??

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl