Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Weźcie się do roboty (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=527)

Jery 05.12.2008 00:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ŁDB (Post 638053)
Tak. Ja wtedy pytałem, a teraz od końcówki października trenuję. Niestety co chwilę albo choroba albo lekka kontuzja i w sumie z tych 6 tygodni dwa mi wypadły. Na piątkowe treningi nie chodzę z założenia,bo mam wtedy trening piłki.

Ogólnie treningi bardzo fajne i ciekawe, w grupach dla początkujących wszystko tłumaczone od podstaw i powtarzane na kolejnych treningach dla utrwalenia, co nie znaczy, że treningi sąnudne, bo na każdym jest coś nowego.

Są dwie grupy dla początkujących:
1) poniedziałek i środa o 18:30
2) wtorek i czwartek o 20:00
Obydwie grupy mają wspólny dodatkowy trening w piątek o 19, gdzie można przyjść poćwiczyć na sprzęcie wybrane ćwiczenia, bez narzucania ich przez trenera (każdy ćwiczy co chce).

Jak się zapisywałem to więcej osób było na grupie wtorek-czwartek i nie można już było do niej dołączyć.Nie wiem jak jest z tym teraz.
Na pierwszy trening można przyjść za friko, wystarczy przynieść jakiekolwiek spodenki i koszulkę, żeby mieć w czym trenować. Ćwiczy się boso, więc nie trzeba żadnego obuwia.
UWAGA: nie można przyjść i pooglądać! Jak ktoś chce spróbować to przychodzi ze strojem i ćwiczy :-D

Fajny sport, fajny trener, ciekawe treningi, spoko atmosfera - polecam :)

Stronka klubu:
http://www.thaiboxing.pl/

A co do masy to jak mawia trener "mięśnie nie muszą być duże, muszą być silne" ;)

No ja już trenuję trochę dłużej choć miałem sporą przerwę :). ŁDB bardzo ładnie wszystko opisał. Również zapraszam wszystkich do Raczadamu - WARTO. Jak powiedział Jerome Le Banner "W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś, albo nie" A na MT i jaja się trochę wyrobią ;)... Na piątkowe treningi naprawdę warto chodzić (raz piłkę da się opuścić ;) ), można się sporo nauczyć, szczególnie po około 3 miesiacach kiedy technika jest już w miare ok i można zacząć lekko sprawować. Ogółem służę radą w kwestii MT i Raczadamu gdyby ktoś coś więcej chciał wiedzieć :).
Ted - Chyba nie znam nikogo kto ćwiczy MT i ma problemy z kolanami, w brew pozorom nie ma dużych możliwości ich uszkodzenia. Chyab jedyne problemy to bolące stawy biodrowe (choć tu też dużo zależy od wieku) i golenie. Więc przemyśl to ;)

ted 05.12.2008 13:21

ale nie o to chodzi :D, miałem zerwane wiązadło w kolanie i nie chce odnowić tego ;)

WiślakNH 06.12.2008 13:21

Jakie polecacie gainerki?
Chodzi mi przedewszystkim o robienie masy.

Jest to możliwe,że w paczce 1000g , 1 porcja jest 100g ?Trochę to mi sie wydaje dziwne.

Bi@ły89 06.12.2008 16:33

WiślakNH polecam Ci tego gainerka http://mocnysklep.pl/13,musli-gainbody-3000g.html
Dobry w smaku, zawiera musli i do 19 grudnia można wygrać drugą sztukę gratis:)

Oczywiście, że to możliwe 1 porcja to 100g. Ja tak właśnie jem tego gainera:)
pozdro

WiślakNH 06.12.2008 16:41

No,ja już zakupiłem na próbę tego co podałeś stronę wcześniej.
No i na ile Ci on starcza?Cały czas myślałem,że taka jedna paka starcza na jakiś miesiąc.

Byłby ktoś uprzejmy i ułożył mi cykl treningowy na masę?
Posiadam ławkę : skośną,na nogi(uda+pośladki),drążek na plecy(z ławką)
i gryf długi+gryf łamany
i odpowiednia ilość ciężarków na gryf,hantle z możliwością zmieniania ciężaru
drążek

Bojar 06.12.2008 18:46

Standardowy błąd początkującego - zaczynanie przygody z siłownią od kupienia gainera. :-)
Ja stosuje gainera tylko po treningu i bardzo rzadko jak nie jestem w stanie zjeść normalnego posiłku. Można pić między posiłkami jednak na początku przygody z siłką nie jest to potrzebne, bo i tak masa idzie dość szybko.
Ułóż sobie jakiś plan (najlepiej FBW) to Ci go poprawię. :-)

WiślakNH 06.12.2008 19:47

To nie jest początek mojej przygody z siłownią :)
Chodziłem na siłke kilka miesięcy i teraz od jakiegoś czasu ćwiczyłem w domu z racji zakupionego sprzętu.

Co do cyklu to teraz przychodzi mi taki banalny,a mianowicie :
1.Klata : ławka prosta z ze sztangą + hantle,ławka skośna
Biceps : modlitewnik z gryfem łamanym,hantle
2.Plecy : 'drążek' od ławki : przyciąganie do brzucha,przyciąganie za kark,hantle
Triceps : ręce na czymś wyższym,reszta ciała na podłodze i takie jakby pompki,coś z hantlami
Kaptur : Wzniosy ramion
3.Barki : sztanga za głowę,coś z hantlami
Przedramię : podchwyt,nad chwyt
Nogi : uda,pośladki na przyrządzie,który mam z ławeczką,łydki - wzniosy na palcach z obciążeniem

Ile robić serii i po ile powtórzeń?

Piotrek1991 06.12.2008 20:53

Sprzedam następujący komplet (używany):
http://www.istore.com.pl/prods/353943.jpg *
(niestety z uszkodzonym modlitewnikiem)
Do tego:
1 gryf długi
2 gryfy krótkie
1 gryf łamany
Obciążenie: 2*20 kg, 2*15 kg, 7*10 kg, 4*5kg, 2*2,5kg, 4*1,25kg, 4*0,5kg.
Cena- 700 zł. Nie sprzedaję poszczególnych elementów osobno. Tylko odbiór osobisty.
*specyfikacja ławki na stronie http://www.teko.istore.pl/sklep,1550...,353943,0.html
Pytania/oferty na priv

Jery 07.12.2008 10:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakNH (Post 639090)
To nie jest początek mojej przygody z siłownią :)
Chodziłem na siłke kilka miesięcy i teraz od jakiegoś czasu ćwiczyłem w domu z racji zakupionego sprzętu.

Co do cyklu to teraz przychodzi mi taki banalny,a mianowicie :
1.Klata : ławka prosta z ze sztangą + hantle,ławka skośna
Biceps : modlitewnik z gryfem łamanym,hantle
2.Plecy : 'drążek' od ławki : przyciąganie do brzucha,przyciąganie za kark,hantle
Triceps : ręce na czymś wyższym,reszta ciała na podłodze i takie jakby pompki,coś z hantlami
Kaptur : Wzniosy ramion
3.Barki : sztanga za głowę,coś z hantlami
Przedramię : podchwyt,nad chwyt
Nogi : uda,pośladki na przyrządzie,który mam z ławeczką,łydki - wzniosy na palcach z obciążeniem

Ile robić serii i po ile powtórzeń?

Jeśli chcesz robić masę to rób 4 serie 12-10-10-8, cały czas zwiększając ciężar. 3 ćwiczenia na duże partie, 2 na małe - tak jak to rozpisałeś.

Bojar 07.12.2008 14:21

WiślakNH, poniżej wklejam Ci lekko zmodyfikowany mój trening, który zamierzam zacząć od przyszłego tygodnia (teraz jestem chory :/ ).

Trening A

1) brzuszki z obiciążeniem 2 serie
2) przysiady ze sztangą 3 serie
3) wiosłowanie sztangą 3 serie
4) wyciskanie na płaskiej 3 serie
5) wyciskanie sztangi zza karku 2 serie
6) uginamie ramion ze sztangą łamaną 2 serie
7) francuskie wyciskanie sztangi leżąc 2 serie

Trening B

1) unoszenie nóg w leżeniu na ławce skośniej 2 serie
2) wyciskanie na skosie 3 serie
3) martwy ciąg 3 serie
4) wyciskanie zza karku 2 serie
5) uginanie ramion ze sztangielkami uchwyt młotkowy 2 serie
6) francuskie wyciskanie sztangielki siedząc 2 serie
7) wspięcia na palce 2 serie

Brzuch przeważnie daje się na koniec, ja daję na początek jako rozgrzewkę. :-) Powtórzenia daj 12-10(-10) (w ćwiczeniach na brzuch wykonuj 20 powtórzeń, podobnież przy ćwiczeniu łydek), przerwy między seriami ok. 90 sekund, po przysiadach można sobie troszkę dłużej odpocząć. ;)
PS. Po jakimś czasie możesz ew. dodać po jednej serii do niektórych ćwiczeń jak będziesz czuł taką potrzebę.

WiślakNH 07.12.2008 19:50

Do barków dodałbym jeszcze sztanga z przodu i myślę,że to byłoby na tyle?
Bojar - Twoje troszke skomplikowane jak dla mnie:D
Jery - właśnie coś takiego robiłem,zaczynając z mniejszym ciężarem,kończąc na większym

szczebrzeszcz 07.12.2008 20:33

co trzeba na spalenie niedużej opony
w tym przypadku jedna seria na brzuch to 16-18 powtórzen, poza tym szybko i z mniejszymi przerwami,
no i po tym bieżnia 20-40 minut, prawda to?
A6W ponoć tylko rzeźbi nie spala

SP. urozmaiconcyh planów trenongowych na rzeźbę szukam :-)
+ na wyrównianie biców :-)

kaelowiec 08.12.2008 16:19

czy w promocji activlab mozna wygrać ???

tak !

dowód:

http://www.mocnyblog.pl/2008/12/08/w...e-sie-wygrywa/

Kocur 08.12.2008 16:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 639726)
co trzeba na spalenie niedużej opony
w tym przypadku jedna seria na brzuch to 16-18 powtórzen, poza tym szybko i z mniejszymi przerwami,
no i po tym bieżnia 20-40 minut, prawda to?
A6W ponoć tylko rzeźbi nie spala

SP. urozmaiconcyh planów trenongowych na rzeźbę szukam :-)
+ na wyrównianie biców :-)

Ja słyszałem 90% opinii, że właśnie poprzez A6W niedużą oponkę idealnie spalisz. Sam wiem po sobie że jak kiedyś zrobiłem 20 dni zanim padłem to był efekt - nie tyle właśnie mięśniowy co wzrokowy :)

fcz1985 08.12.2008 16:43

Moze mi ktoś coś poradzić na skurcze mięśni nóg? Trening mam ogólnie nastawiony na siłe, wykonuje powtórzenia maksymalnym ciężarem jakim mogę robić ćwiczenie poprawnie, po treningu czuje nogi nie mam siły chodzić, a następny dzień zaczynam na ogół od walki ze skurczem przy wstawaniu z łóżka (ti nie jest smieszne) i w ciągu dnia mnie łapie gdy np. muszę kucnąć.

Przejdzie samo po jakimś czasie czy zacząć stosowac jakiś streczing?

Bojar 08.12.2008 17:11

fcz1985, streczing rób po treningu i dodaj do diety magnez (polecam ZMA, jeden z najważniejszych suplementów przy sportach siłowych).

Bi@ły89 08.12.2008 20:44

WiślakNH ja obecnie gainera jem tak, że 1 porcja przed treningiem i 1 po treningu. W dni nietreningowe nie jem go.

fcz1985 08.12.2008 20:54

Dzięki bojar, a magnez mam jako uzupełnienie diety już od kilku miechów jak poznałem dobrą blondyne która znała się na sportach... fitness itp i zaszczepiła we mnie magnezik:D

WiślakNH 09.12.2008 09:09

Biały - jak tak samo jem przed treningiem i po,tylko na razie biorę mniejsze ilości.

Jakie polecilibyście odżywki na masę,oczywiście jeżeli tą skończę.Można by połączyć coś z czymś?
Czym różni sie gainer za 27zł mający 1000 g od gainera za 60,a nawet za 120 zł ważących 750 g?Jaka jest różnica oprócz ceny?

Na masę nie byłoby lepsze jakieś białko?Np coś takiego jak : HI-TEC Protein 3500g

I jeszcze jak ktoś by pomógł wybrać odżywkę spalającą tłuszcz,dającą siłę itd :D

pietras1234 10.12.2008 18:04

Oprócz ceną, to jeszcze np. składem, zawartością i różnym rodzjaem białek o różnym czasie wchłaniania itd. itd. Poczytaj na dobrych forach ew. blogach tematycznych.
Na masę samo białko? A co Ty myślisz, że masa się z samego białka bierze (że w ogóle z białka się bierze): czytaj!

Po co kupujesz 50 odżywek na różne rzeczy, weź najpierw zrób dorą masę (zależy ile ważysz- 180cm wzrostu to optymalnie 90 kg wagi), potem zacznij robić siłę, definicje itd.: czytaj!

Nie ma odżywek spalających tłuszcz i dających siłę. Są tylko aktywatory metaboliczne i np. pompy treningowe: czytaj!

maciek777 10.12.2008 21:08

Wislak nie zrobisz jednoczesnie masy chcac spalic tluszcz :) nie mozna sie cofac do przodu :)
Jak masz diete i faktycznie braki w weglowodanach i bialku to kup gainera+ jakies białeczko np. na noc.
No,ale jak widze,ze chcesz spalac tluszcz czyli oponke masz to gainer odpada. Pomysl o białku w takim razie w zaleznosci od funduszy.

qbbba 10.12.2008 21:29

Fakt, nie da siechyba zrobic masy i spalaic tluszcz. Ale da sie zrobic sile, a przy okazji duzo spalic nadmiernego przyslowiowego "brzuszka" . Polecam CE2 HI-DEF (polaczenie kreatyny ze spalaczem). Cena 179zl, - owszem drogo, ale warto. Oczywiscie: cwiczyc, cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc.

kaelowiec 11.12.2008 12:11

lepiej , taniej a przede wszystkim skuteczniej wyjdzie połączenie które zestawisz sam , z odpowiednich produktow , jakby co to GG!

ted 11.12.2008 16:41

w sumie nigdy nie brałem gainera, ale ostatnio zauwazylem że za mało mam węglowodanów w diecie.
Moglibyscie polecic jakiegos ze wg na cene, jakosc, skład, przeznaczenie? najlepiej olimpa lub universala
myslalem nad olimpa super whey

pietras1234 11.12.2008 16:52

Odpuść sobie gainery Olimpu, ich skład pozostawia wiele do życzenia. Trochę rozrzut cenowy między olimpem a universalem. Gain Fast bdb! Ja osobiście polecam Mutant Mass od Pvl. Skład spoko, stosunek jakość cena dobry.

ted 11.12.2008 16:53

a smak :]? bo mam delikatne podniebienie :p

kaelowiec 11.12.2008 19:48

wanilia dobra w ****

http://www.mocnysklep.pl/204,mutant-mass-6800g.html

Bojar 11.12.2008 21:33

Mi akurat wanilia w ogóle nie smakowała. Ogólnie Mutant Mass to dobry produkt, chociaż lekko przereklamowany. Można go kupić po dość atrakcyjnej cenie jak się poszuka. ;)

Najbardziej smakowo z gainerów podchodzi mi GainBolic (czekolada albo truskawka), jednak są w nim same węgle proste, więc to tylko potreningowo, a nie jako uzupełnienie diety bym polecał.

WiślakNH 13.12.2008 14:56

Ja nie chce spalać tłuszcz ...Ja chcę robić masę i chce sie dowiedzieć co byłoby najlepsze :P

ted 13.12.2008 16:17

metka jelfy :)

MISTA92 15.12.2008 20:42

Mam takie pytanie do kumatych:Co muszę zrobic żeby wytrenowac sobie kaloryferek :)Jakas Dieta?....Czy wystaraczę tylko robienie brzuszków...?Ile cos takiego trwa? Proszę o jakąs dobra odpowiedz z Góry THX

arigatou 15.12.2008 21:01

Jeśli chcesz mieć szybko widoczny kaloryfer to dieta + np a6w lub abs (poszukaj na necie np " trening brzucha abs" ). Ważne żeby zawsze samemu napinać mięśnie wtedy nie porobisz 200 brzuszków tylko 50 i już Cie będzie "palić".

MISTA92 15.12.2008 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arigatou (Post 643057)
Jeśli chcesz mieć szybko widoczny kaloryfer to dieta + np a6w lub abs (poszukaj na necie np " trening brzucha abs" ). Ważne żeby zawsze samemu napinać mięśnie wtedy nie porobisz 200 brzuszków tylko 50 i już Cie będzie "palić".

Szóstka Weidera jest ciekawa:)Tylko powiedzcie ile mam tak to cwiczyc 40min tylko raz dziennie czy jak??:) I jaka ta dieta....?Prosze THX

zuraw9 15.12.2008 21:53

Robisz według tej rozpiski na której jest wszystko opisane(znajdziesz bez problemu w necie). Jak pierwszego dnia masz tylko jedna serie i mało powtórzeń to wiadomo że zrobisz to szybko, a jak dotrwasz do końcówki to wtedy mogą ćwiczenia zajmować już ok 40 min. I bardzo ważne: nie wolno robić sobie ani jednego dnia przerwy.

gumi1906 15.12.2008 22:02

odpuscie sobie to a6w:P takie moje osobiste zdanie, pierw spal macka na biezni a potem cisnij miesnia

ŁDB 16.12.2008 00:47

Dokładnie, żeby mieć kaloryfer to po pierwsze, fakt, trzeba mieć porządne mięśnie brzucha, ale przede wszystkim trzeba zrzucić tłuszczyk, który je zasłania :-D Ekstremalnym przypadkiem są tutaj zawodnicy sumo, mają bardzo mocne mięśnie brzucha, ale o kratce mogą zapomnieć ;)

BTW: czy jest jakieś ćwiczenie na dwugłowe ud, które mogę robić w domu dysponując minimum sprzętowym (drążek + hantle)? Bo na czworogłowy nie ma problemu (przysiady z hantlami), ale na dwugłowe nic nie mogę znaleźć, wszystko na maszynach.

Ogólnie co forumowe spece myślą o takim planie, dwa razy w tygodniu, jako uzupełnienie SW:

1. Nogi - przysiady z obciążeniem 4 serie ( tu bym dorzucił coś na dwugłowe)
2. Plecy - podciąganie na drążku 2s, wiosłowanie hantlami 2s
3. Klatka - wyciskanie płasko 3s
4. Barki - wyciskanie siedząc 2s
5. Biceps - uginanie ramion z hantlami 2s
6. Triceps - wyciskanie francuskie lub wąskie pompki 2s
7. Brzuch - zwis na drążku i unoszenie nóg do brody 2s
8. Łydki - wspięcia na palcach.

?

Mam mieszane odczucia jeśli chodzi o brzuch. Na SW (muay thai) katujemy go na każdym treningu (sporo brzuszków do tego zazwyczaj jakieś drugie ćwiczenie na brzuch), więc jest już wzmocniony na tyle, że po zrobieniu 2 serii unoszenia nóg w zwisie na drążku bardziej czuję mięśnie rąk od trzymania się w zwisie niż mięśnie brzucha (a powinno być raczej odwrotnie).

Co myślicie o tym brzuchu i planie w ogóle?

WRzŚ 16.12.2008 01:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zuraw9 (Post 643082)
Robisz według tej rozpiski na której jest wszystko opisane(znajdziesz bez problemu w necie). Jak pierwszego dnia masz tylko jedna serie i mało powtórzeń to wiadomo że zrobisz to szybko, a jak dotrwasz do końcówki to wtedy mogą ćwiczenia zajmować już ok 40 min. I bardzo ważne: nie wolno robić sobie ani jednego dnia przerwy.

nie moga, bo musisz całosc zamykac w 25 min.

zuraw9 16.12.2008 07:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WRzŚ (Post 643195)

Teoretycznie tak ale ja sie nie potrafiłem w takim czasie wyrobić bo to było prawie niemożliwe.

bozar 16.12.2008 09:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WRzŚ (Post 643195)

Nie jest możliwe, zwłaszcza w dalszej części cyklu zamknięcie ćwiczeń w 25minutach, podane 40 minut jest moim zdaniem właściwe.
Robiłem szóstkę Weidera, mogę śmiało polecić. Jeśli pracuje się konsekwentnie to efekty są zdumiewające, zwłaszcza jeśli jednocześnie z cyklem pracuje się nad mięśniami pleców.
Jedna banalna rzecz o której jednak nie wszyscy pamiętają a która jest naprawde ważna w kontekście zdrowia: ćwiczenia trzeba koniecznie wykonywać na solidnej, miękkiej macie bo inaczej można sobie pięknie kręgi odcinka lędźwiowego poharatać.
I taka praktyczna uwaga: w czasie cyklu mocniejsze biby..po prostu odpadają :D

kaelowiec 16.12.2008 12:34

czy jest chętny do dostania za darmo odżywki i publicznie opisania relacji ???

szczegóły :

http://www.mocnyblog.pl/2008/12/16/nabor-do-testu

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl