Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Boks na świecie (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5159)

Kamson 25.04.2010 08:41

Walka dość wyrównana i myślałem, że jednak sędziowie będą za Arreolą. Na szczęście stało się inaczej i duże brawa dla Adamka. Mądrze punktował, Arreola boksował chaotycznie.

Przydałoby się jednak, żeby Tomek poprawił siłe ciosu. Ciężko sie przebudzić w niedziele o 6 rano i 12 rund oglądać, lepszy byłby nokaut w 3-4 rundzie :D

SpoXsteR 25.04.2010 08:47

teraz z rana bedzie jakas powtorka czy dopiero wieczorem?

ogladalem walke, ale obejrzalbym jeszcze raz, bo jest na co popatrzec.. jak na wage ciezka to walka stala na wysokim poziomie

Jaroo1 25.04.2010 09:06

powtorka za chwile sie zaczyna na polsacie sport

TSW Fanatyk 25.04.2010 10:45

Jedynym minusem z tej walki jest to ze pomimo celności i ilości uderzeń nie przełożyło się to na siłę tych ciosów. Technicznie zajebiście ale jednak uderzenia nie na wagę ciężką (mam nadzieję ze to jakoś nadrobi). Widać że coraz lepiej czuje się w królewskiej kategorii.

Brawo!

Maxior 25.04.2010 10:49

BRAWO ADAMEK, teraz walka z Hayem, a późeni z Kliczko. Wierze w ciebie, możesz pokonać każdego:):)

Maćko 25.04.2010 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILU TS (Post 888329)
Wałek na miarę Wałujew - Holyfield,Adamek i waga ciężka to śmiech na sali,zapomniał chyba że boks polega na zadawaniu ciosów.Szkoda bo zasłużył w pełni na przegraną.

+
Cytat:

Prawie 100 ciosów więcej wyprowadził Tomasz Adamek w wygranej na punkty walce z Amerykaninem Chrisem Arreolą. Pojedynek w wadze ciężkiej odbył się w kalifornijskim Ontario i był przepustką do potyczki o mistrzostwo świata największych federacji bokserskich.

Jak wyliczyli statystycy ze Stanów Zjednoczonych, Adamek miał 631 uderzeń, z których 197 doszło celu (31 proc.). Arreola zadał 532 ciosy, ale skutecznych było 127 (24 proc.). Również pod względem mocnych ciosów (power shots) lepszy był polski pięściarz - 309/128, przy 213/67 rywala.

12-rundowy pojedynek ringowy był bardzo wyrównany. Sędziowie Barry Druxman i Joseph Pasquale punktowali na korzyść Adamka, odpowiednio 115:113 i 117:111, zaś Tony Crebs wytypował remis 114:114.

Prawie 34-letni polski pięściarz odniósł 41. zwycięstwo, w tym trzecie w wadze ciężkiej, w zawodowej karierze. Dotychczas raz przegrał. Wcześniej Adamek był mistrzem świata w kategoriach półciężkiej i junior ciężkiej. 29-letni Arreola legitymuje się rekordem 28-2.
Możesz nie lubić Tomka, ale wyluzuj. Miałem przyjemność poznać go osobiście i wbrew Twoim komentarzom(pewnie znasz go lepiej), w żadnym stopniu nie jest zarozumialcem, cwaniaczkiem, etc.

WILU TS 25.04.2010 11:42

Nie napisalem ze znam go lepiej - nie wciskaj mi słów których nie wypowiedzialem , moja sprawa czy go lubie czy nie,dla mnie sprawia takie wrażenie i tyle,a co do tego że nie powinien wygrać to takie pierwsze odczucia po walce miałem i nie tylko ja.
Gdyby np Brożek powiedział że jest najlepszy i jest mistrzem to nie przyjąłbyś tego jako zarozumialstwo rozumiem ?

Jaroo1 25.04.2010 11:53

czlowieku takich jak Brozek to sa setki tysiecy a Adamek to jest scisła swiatowa czołowka. Ale co tu z toba gadac jak i tak cos sobie ubzdurales i to dla ciebie juz jest swiete.

Kolumbus 25.04.2010 11:53

Ma ktoś linka do walki?

UniaTarnówZKS1928 25.04.2010 11:58

Maćko przytoczył to co właśnie chciałem napisać:)

Statystyki związane z ciosami zamykają usta przeciwnikom Adamka. Mam nadzieje że zrobiono jest obiektywnie a nie pod Polaka;]

Maćko 25.04.2010 12:12

WILU,
Cytat:

Przeglądając sporą część komentarzy na temat Tomasza Adamka nie można oprzeć się wrażeniu, że nadmierna – zdaniem internautów – pewność siebie „Górala” działa Polakom na nerwy. Tymczasem trudno mieć o to pretensje do kogoś, kto zarabia na chleb wychodząc na ring z facetami, którzy jednym ciosem mogą odesłać cię do szpitala…
I tu jest zawarta cała prawda.
http://dariuszjaron.blog.interia.pl/?id=1835209 , polecam.

PotiWisla 25.04.2010 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kolumbus (Post 888422)
Ma ktoś linka do walki?

http://freakshare.net/files/hp5a8r69...eola.rmvb.html :-D

OPTIMUS_(konto_usunięte) 25.04.2010 13:09

Jak ktoś widział zdjecia Areoli po walce to niech nie gada bzdur że nic nie poczuł , teraz w wywiadach sam mówi zę Adamek byl lepszy . Swoją drogą spoko z niego chłop ;)

QBAS 25.04.2010 13:30

Piękna walka w wykonaniu Adamka. Tak walcząc może na prawdę dużo zdziałać w ciężkiej. Aby tylko udało mu się zakontraktować Haya

airborne4009 25.04.2010 13:35

Również miałem okazje poznać pana Tomka, nawet pojechałem mu wtedy trochę po ambicji(pewnie nie jeden kopacz by się obraził za takie coś), ale chłop przyjął to normalnie, a potem poszliśmy na browarka do Loży Aktora. Jeśli chodzi o jego tzw. ,,kozaczenie" to wtedy właśnie powiedział mi pare słów które wyrobiły u mnie duży szacun dla niego. Chciałbym żeby nasi piłkarze czerpali wzorce z jego podchodzenia do wykonywanego zawodu, wtedy LM mielibyśmy już od dawna. Walka dobra i czekam na kolejną:-D .

felipe 25.04.2010 14:00

Brawo Adamek!

Trzecia walka w wadze ciężkiej, ale tak naprawdę pierwsza dająca miarodajny wyznacznik umiejętności Polaka. Zdał egzamin na ocenę plus dobry - wypunktował było nie było groźnego rywala (przegrał wcześniej tylko z Kliczką). I to dość wyraźnie, czego nie widziały tylko dwie osoby na świecie - jeden z sędziów punktujący remisowo i niejaki Wilu TS z forum TWSD.

Jest wytrzymały, świetny technicznie. Mimo tego, że mocno "przykoksił" nie zatracił nic ze swego refleksu. Świat stoi przed nim otworem - gala w HBO, "Let's get ready to rumble" - to gwarant, że walkę tę oglądął cały świat. I cały świat zobaczył pięściarza widowiskowego (co w obecnej wadze ciężkiej zdominowanej przez Wałujewów, Ruizów itp jest ewenementem) - o jego przyszłość wypada być zatem spokojnym.

Czemu "tylko" plus dobry? Bo wciąż do poprawy jest siła ciosów. Owszem, zadał ich mnóstwo, owszem zrobił (cytując samego Arreole) mu twarz Shreka. Brak mu jednak argumentu by posłać rywala na deski. A jako pretendend do przyszłych tytułów mistrzowskich będzie zmuszony do wygrania przez KO, trudno bowiem spodziewać się że aż tak bardzo zdominuję np. Kliczkę by sędziowie punktowali na jego korzyść. Jest to obszar do poprawy, poza tym świetnie.

Jeszcze raz - gratulacje Tomasz, dzięki za te emocje. Wielki sportowiec to ten, który podnosi się po chwilach grozy (jak te z 4-5-6 rundy). Wygrać walkę kontrolowaną potrafi każdy. Brawo.

sqallpl 25.04.2010 14:56

Sporo osob Adamka u nas w kraju nie lubi, tak jak piszecie, ze wzgledu na jego pewnosc siebie. Przyjelo sie u nas, ze kazdy w wywiadach (kazda dyscyplina) pierdzi o sile rywala, dyspozycji dnia i innych czynnikach.

Nikt nie ma jaj zeby powiedziec "przyjechalismy tutaj i wygramy to spotkanie, bo jestesmy o wiele lepsi" - po prostu.

Adamek po raz kolejny pokazal, ze kiedy jest przygotowany to jest w stanie walczyc z kazdym. Jesli dostanie Vitka to bedzie bardzo ciezko go wypunktowac. Jesli natomiast bedzie to Haye, to polozy sie po ktoryms z kolei ciosie Tomasza.

Jachcik 25.04.2010 15:00

Co do tej jego pewności, to nie jestem przekonany. Zauważmy że boks zawodowy, to w dużej mierze schow które muszą kręcić zawodnicy, przed walką aby podnieść oglądalność HBO. Wszyscy bokserzy są zarozumiali, bo o to w tym wszystkim chodzi.

UniaTarnówZKS1928 25.04.2010 15:16

Może głupi przykład ale nie wierzę żeby Najman nie miał pewnej klauzuli w kontrakcie. Jakby mi zapłacili to też bym mówił że rozniose Pudziana.

Taki schow;]

kuba16 26.04.2010 11:08

zakompleksience wlasnie tak rozumuja. jak ktos jest inny od nich, jest pewny siebie, to on dla nich jest cwaniczkiem, kozakiem.

zakompleksience chcieliby zeby ludzie byli jak oni, strachliwi, zakompleksieni, bez wiary w siebie.

zakompleksience oto link dla was:
http://funciak.blox.pl/2008/06/Zakom...one-bydlo.html

kamilll1906 15.05.2010 19:09

ma ktos pojęcie o ktorej walczy Włodarczyk ?

For_FuN_ 15.05.2010 21:51

Ale ten Dominikanczyk zlal Cieslaka...a sedziowie juz, juz cos kombinowali ;) i jakos Borek sie na to nie oburza?

Wynik walki Wlodarczyka z Fragomenim trudny do przewidzenia. Delikatna przewaga(w wyszkoleniu, obyciu, itd) Wlocha, oczywiscie w mojej ocenie.

damians 15.05.2010 23:26

Knock out. Brawo Diablo ;)

flamengista 16.05.2010 17:17

Bardzo ładna, mądra walka Włodarczyka. A Fragomeni to nie ogórek, znokautować takiego to duża sztuka.

Kolumbus 21.05.2010 08:08

http://sport.interia.pl/boks/news/go...z-film,1481799

jaja...

maksinho 21.05.2010 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kolumbus (Post 902593)

Ciężko go zrozumieć nawet jak mówi po polsku. :P

flamengista 21.05.2010 20:21

Niestety, Andrew przyjął zbyt dużo ciosów i ma poważne problemy z wysłowieniem się. Ale za to fryz ma zajefajny.

Kocur 27.05.2010 11:28

Cytat:

Polscy kibice jednak będą mogli obejrzeć sobotnią walkę o bokserskie mistrzostwo świata Alberta Sosnowskiego z Witalijem Kliczko. W czwartek w ostatniej chwili prawa do pojedynku kupił Canal+. - Negocjacje były długie, ale nie mogliśmy zawieść naszych widzów i fanów boksu - mówi Sport.pl Jacek Okieńczyc, szef sportu w tej stacji. Relacja z walki na żywo na Sport.pl w sobotę około 23.00.

No to piwko i przed telewizory :)

Zbychu 27.05.2010 14:53

Oglądał ktoś transmisje na sport.pl? Jak myślicie czy przy szybkości 1mb/s jest szansa obejrzeć walke?

Kocur 27.05.2010 15:29

Bardziej to zależy czy im serwery wytrzymają - najczęściej rwie transmisję nie przez Twoje wolne łącze.

Ja mam wieczorami 8mb/s i czasami mi z jakiś portali mecze rwało bo nagle się w cholerę ludzi podpięło.

piter19 29.05.2010 11:07

Wie ktoś czy dzisiejsza walka bedzie tylko na C+? Bedzie ją można zobaczyć na jakiś innych stacjach np.Eurosport albo jakiś zagranicznych?

Donki 29.05.2010 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter19 (Post 906109)
Wie ktoś czy dzisiejsza walka bedzie tylko na C+? Bedzie ją można zobaczyć na jakiś innych stacjach np.Eurosport albo jakiś zagranicznych?

Na RTL jest na pewno ;)

_gilardino_ 29.05.2010 14:23

Rtl będzie zakodowany, walka na C+

WhiteStarDvisionTheBest 29.05.2010 19:33

Da się gdzieś na necie obejrzeć walke Alberta ? Czy tylko C+?

cinekw 29.05.2010 19:39

Okolo ktorej godziny mozna spodziewac sie walki Sosnowskiego?

To-Masz 29.05.2010 19:41

Sosnowski walczy około godz. 23

UniaTarnówZKS1928 29.05.2010 19:41

23. Może koło 23:30. Jak dotychczas godziny wszystkich walk dobrze oceniałem;) Ale oczywiście nie gwarantuje że trafię bo walka może być krótka;]

a11 29.05.2010 19:46

wie ktoś może jakie walki poprzedzą walkę wieczoru?? znalazłem tylko jedną Johnathon Banks -VS- Jason Gavern.
Będą jeszcze jakieś inne?

stawski 29.05.2010 19:49

czy ktośpoda linka na sopcast?

skowron 29.05.2010 20:23

Tutaj można obejrzeć:
http://betonline.net.pl/viewpage.php?page_id=130

Jakby ktoś miał linka do sopcasta to byłoby fajnie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl