Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [16. kolejka] RUCH Chorzów - WISŁA Kraków, sobota 29.11.2008 18:15 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5096)

robin hood 29.11.2008 20:50

Gwiaździsty święte słowa !!

Strzala 29.11.2008 20:51

Po .... grają jak ambicji i umiejętnośći nie mają- tyle w temacie

BRAWA ZA DOPING!!!

Coach 29.11.2008 20:54

Ktoś wie ilu naszych w Chorzowie ?

Lechista_Krk 29.11.2008 20:55

No niestety, w meczu z Ruchem po raz kolejny objawiła sie największa wada naszych zawodników - brak mobilizacji. Przecież gdyby piłkarzom w pełni zależało na zwycięstwie (które jest wymagane w meczu z przeciwnikiem pokroju Ruchu) to z całą pewnością nikt nie byłby zmuszony do oglądania pokazu nieskuteczności w wykonaniu Wisełki...

Hm...piłkarze od dłuższego czasu grają kichę, więc może gdyby poczuli oddech konkurencji na plecach, to by się zmobilizowali do lepszej gry...

czesiu 29.11.2008 20:59

Oczywiście można bronić Skorży, ale trzeba zachować umiar. Dziesiaj (kolejny raz) Łobo, Zieniu nie nadawali sie do gry. Niedzielan mógł sobie biegać od początku, ale Brozio powinien wejść w 60 min. wtedy może by coś strzelil.

JrQ- 29.11.2008 21:02

Nie piszcie głupot, że to wina trenera bo jak pi*rdolne w ten krzywy ryj....
Porównajcie sobie jak graliśmy na początku rundy, a jak gramy teraz.
Potem zobaczcie ile piłkarzy jak Brożek, Boguski (czyli nasi najbardziej bramkostrzelini gracze) maja meczów 90 minutowych w tej rundzie...

Nie wiem, co Wy macie do trenera Skorży...Widać, że poukładał ten zespół, a to, że nie ma kto strzelać, to przcież nie jego wina...co oma zrobić? Sam wyjść na boisko?

Zastanow sie jeden z drugim zanim cokolwiek napiszecie...

Elendil 29.11.2008 21:03

Gwiaździsty, masz dużo racji, ale z drugiej strony popatrz: w normalnym (czyt. nie Polskim) kklubie, gdy zawodnik gra słabo, siada na ławę. Gdy dalej mu nie idzie, jako zmiennikowi, sprzedaje się go do słabszego klubu. U nas jest tak: Gra źle, gra dalej. Gra fatalnie, gra dalej. Gra beznadziejnie, w końcu siada na ławie, po czym i tak znów gra w pierwszym składzie,bo nie ma go kto zastąpić... po czym zwalnia się trenera.

Nie wiem, czy kiedyśu nas będzie możlwie rozsądne prowadznie klubu, czy będą to takie "skoki" jak Wisła Kasperczaka, albo Lech teraz. Oj ciemno to widzę...

AYALA 29.11.2008 21:03

szkoda że nie załtiowno przed sezonem Zająca jak był do wzięcia, wkrecał naszych defensorów w ziemie aż głowa boli.
Mówcie co chcecie ale takich graczy co odeszli przed tym sezonem brakuje: Dudka- potrafił ruszyc do przodu, celnie dograc czy strzelic,Paulista - robił sporo wiatru, odciązyłby troche Brożka w ataku.

Borinho 29.11.2008 21:08

Do Skorży nic nie mam ma wielką wiedze rozwija się ale motywatorem to on słabym jest już widzę jak groził naszym pseudo-gwiazdorom . Po ostatnim meczu z Śląskiem powinien był rozpierdówe zrobić porządną bo to była mega padaka. Jednak on za miękki trochę jest w stosunku do tych kopaczy. Nie wiem czy jest to właściwe .... trener muśi mieć jaja krzyknąć zaklnąć czasami . U niego tego nie widzę , oczywiście nadrabia to innymi atutatami ale warto nad warstwą mentalną popracować. Ogólnie uważam że w Kraju lepszego fachowca nie znajdziemy więc szkoda z dobrego trenera rezygnować.
Większy problem widzę w wypaleniu się piłkarzy lub braku odpowiednich umiejętności w stosunku do Wisły:

1) Pawełek - cieszy mnie że coraz wiecej osób zauważa że to nie jest golkiper na Wisłe osobiście już bym dziś mu podziekował i niech zabroni Cebanu lub Juszczyk w ostatnim meczu. Na Wiosnę trzeba konkretnego bramkarza
2) Cantoro - on do Wisły się nadaje tylko juz na zmiany na 1 skład nie ma sensu go wstawiać , uderzenia z daleka jego to zadne zagrożena, przecietny drybling , mało kluczowych pasów , kondycja nie ta co kiedyś podziekować mu albo tylko ławka
3) Zieńczuk - wyglada na wypalonego , w jego wypadku widać że za 2 lata to będzie piłkarz odpowiedni na 2 ligę
4) Łobodziński - nie wiem ale to chyba kwestia psychiki w Wiśle przez 2 rundy nic nie pokazał rozegrał może 1 dobry mecz , reszta bardzo przeciętnie nic nie wnosi do ofensywy
5) Sobolewski , Baszczyński oni musza sobie odpowiedzieć czy chcą grać jeszcze w piłke na poziomie walki o mistrza Polski , bo mam wrażenie że grają tylko dla kasy !!!!!
6) Niedzielan - nie ma co pisać on już świata nie zwojuje przykry koniec ala Kużba vel MAtusiak
7) Małecki fajnie starasz się może jestem w błedzie ale mnie nie przekonuje 1 bardzo dobry mecz z Lechią ale generalnie nie błyszczy z twardym przeciwnikiem , patrz dzisiejszy mecz........
Co do reszty zawdoników : Cleber - przeciętnie ale to dobry defensor jeszcze rok może zostać, Marcelo - melodia przyszłości nie zaklimatyzował się jeszcze, Singlar - bez błysku dobry dubler.Brożek - nie można go krytykować bo tak naprawdę to bez niego Wisła nie była by w czołówce ligi ale w okolicach 10 miejsca bardzo dobra runda ale tylko jego zrobił co mógł wygrał sam 3-4 mecze taka prawda , swoimi golami załatwił wszystko, Piotr Brożek - poprawnie, Diaz-poprawnie , Głowacki - poprawnie choć nie wiem czy dobrze wpływa na niego rotacja na środku obrony. Jirsak - poprawnie ale bez błysku
Podsumowujac mamy 8-9 piłkarzy którzy obecnie moga już nie podołać walce o mistrza , reszta grała w miare poprawnie ale bez błysku dlateego sytuacja jest jaka jest . Na dzień dzisiejszy to byłby mega cud gdybyśmy zdobyli mistrza tym składem !!!!!

westersyl 29.11.2008 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czesiu (Post 635947)
Oczywiście można bronić Skorży, ale trzeba zachować umiar. Dziesiaj (kolejny raz) Łobo, Zieniu nie nadawali sie do gry. Niedzielan mógł sobie biegać od początku, ale Brozio powinien wejść w 60 min.

Już zaczyna się gdybanie, mógł to mógł tamto. Trenerzy się kur*** znaleźli...
Na trenowaniu to wy się tutaj wszyscy znacie.

Potrzeba rewolucji kadrowej, trzeba wywalić starych dziadów ale na pierwszym miejscu wywalić Łobodzińskiego nie wiem jak można było kupić takiego nie udacznika. Jeśli to pomysł Bednarza niech spakuje się razem z tym Łobodzińskim.

Quicker 29.11.2008 21:10

Witam, jestem nowy na tym forum. Poczynania Wisełki oglądam na ekranie TV, tyle, że w telegazecie na stronie 222 :) Nie wiem co się dzieje z nami, nic nie idzie, gra jest szarpana, trzeba coś zrobić. Drogi Panie Boguslawe Cupiale - czekamy na świetne transfery !

jasnyGwint 29.11.2008 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak_358 (Post 635937)
Nie chce być prorokiem ale może być powtórka z sezonu 06/07

Ty masz jeszcze co do tego jakiekolwiek wątpliwości :D ? Przecież to wręcz kopia tamtego sezonu...

Jesli mam być szczery to uważam że poprzedni sezon od tego czy 2006/2007 różnił się jedynie kilkonastoma bramkami Zieńczuka, które pozwoliły zdobyć tytuł. Ja to rozpatruje w ramach zadośćuczynienia za zmarnowany mecz w Atenach. Jeśli się nie myle to w sezonie 2006/2007 Zieńczuk nie strzelił ani jednej bramki, podobnie jest teraz. Rożnica jest taka że wtedy głównie remisowliśmy mecze, teraz nawet seryje porażki nie dziwią.

Żeby nie było wątpliwości, to nie jest post przeciwko Skorży. Uważam że i tak wyciska maksimum możliwości z zawodników, wiecej się poprostu nie da, to co ma zrobić. To niewiarygodne że przez tyle lat zmian trenerów niektórzy się jeszcze nie nauczyli że nie tędy droga (to że Cupiał się tego nigdy nie nauczy to pewne), że mimo swoje prostoty jest to złe rozwiązanie.
Ciekawe ile razy wyleciałby Smuda czy Urban gdyby trenowali Wisłe. Smuda pewnie z rok temu po raz trzeci by się pożegnał z naszym klubem, a Urban już na początku tego sezonu szukał by nowej pracy.
Ciekawe tylko kto będzie w maju świętował zdobycie tytułu... Urban, Smuda czy nowy trener Wisły.. ja mam dziwne wrażenie że ktoś z pierwszej dwójki ...

robin hood 29.11.2008 21:11

JarTSW nie unoś się proszę odpowiem Ci na początku rundy graliśmy trochę lepiej niż teraz ale odpadliśmy z eliminacji do LM z PU a jak piszesz że teraz zawodnicy dużo grają to znaczy że są przez sztab trenerski źle do rundy przygotowani proste. Mówisz że Skorża poukładał zespół ja od początku tej rundy nie widze poukładania każda piłka jak świeca a może sie coś uda jak sie obrońca pomyli i go Brożek przegoni to nie jest gra drużyny aspirującej do tytułu, zresztą wyniki to potwierdzają ...

radekogi 29.11.2008 21:13

Co tu dużo mówić, jest coraz gorzej, ale nawet w 1% nie obwiniam za te wyniki Skorży. To poprostu piłkarza nie chce sie grać i to chyba wszyscy widzą. Po straconej bramce nic sie nie zmieniło. A w 92 minucie kiedy wyrzucamy aut pod własną bramką jeszcze zmienia sie wykonawce autu, to jakaś kpina. To co Brożek zagrał... chyba najsłabszy mecz w Wiśle. No i najważniejsza kwestia i problem jaki mamy w tej chwili - Mariusz Pawełek. Wystarczy przytoczyć przykład Legii. Są w meczu 2-3 sytuacje kiedy to bramkarz musi uratowac zespól, nie obrońcy. Niestety w Legi robi to Mucha, a u nas Pawełek niestety nie ma parad które by nas ratowały, w dodatku co 1,2 mecze puszcza szmaty z własnej winy. Najlepszy przykład w meczu z Lechem, Śląskiem, czy dzisiaj, kiedy piłka wisi 3 sekundy w powietrzu a on decyduje sie na wyjscie kiedy już idzie uderzenie i puszcza piłke między nogami. Jest to nie do zniesienia. Myśle że nasi piłkarze powinni mieć ten artykuł wydrukowany i porozwieszany wszędzie, w szatni, w pokojach w łazience, a szczególnie ten fragment:
http://wislakrakow.com/www/showartic...1&pp=10&page=2
"Reyman Nawet wtedy, gdy służąc np. w Wilnie musiał po nocach tułać się pociągiem, po to żeby następnego dnia rozegrać mecz w barwach swojej ukochanej drużyny. Kiedyś wracając z manewrów wojskowych spóźnił się na mecz. Zsiadał z konia przed gmachem UJ i puścił się pędem na odległy o 2 km stadion Wisły. Gdy wpadł na stadion zapytano go czy jest w stanie podołać trudom ciężkiego spotkania. Odpowiedział: - Jeśli koledzy podejmą się przez kilka minut grać w dziesięciu, zanim nieco ochłonę i przebiorę się - jestem gotów.... Tak też się stało i "w kilka minut po rozpoczęciu meczu huragan braw oznajmił wejście na boisko ulubieńca widowni". Odwdzięczył się za nie zdobyciem dwóch bramek."

Frytz 29.11.2008 21:13

Myślałem, że coś rozwale w domu jak widziałem co się dzieje... naszczęście już mi przeszło...
Pierwsza połowa to co ostatnio, czyli słabo ;/ Druga coś przycisnęli, ale błędy w defensywie i pach chyba druga okazja bramkowa Ruchu w meczu i gol. No nic... rzucili się do przodu, ale co z tego jak brakuje playmakera ! W pewnych momentach widziałem gracza Wisły na w okolicach 16stki a piłka szła do tyłu, myślałem że się.... Tak darłem ryja co oni robią :O Brak skrzydeł... po meczu ze Śląskiem pisałem, że chyba ławka troszke zmobilizowała Łobo i Zienia, myliłem się. Oboje totalne dno.. Łobo miał 2 wrzutki na początku i koniec.. i to takie jeszcze beznadziejne. Zieńczuk co chciał wrzucić to piłka zablokowana... Brożek już jest zmęczony... chociaż biega szybciej niż leci pilka :D Aż za szybko... Mały widać wole walki, ale brakuje mu ogrania. Ten mecz pokazał, że są nam potrzebni skrzydłowi, playmaker ala Szymek ( od kiedy odszedł to szczerze Wisła w drugiej lini padła, od 4 lat Rada Nadzorcza nie kupiła typowego rozgrywającego, który ma oczy dookoła głowy i a nawet jak je zamknie to wie gdzie podać, taki był Szymek) , a także drugi napastnik bo nawet jak Brozio zostanie do końca sezonu to on nie może być tak eskploatowany ! To nie maszyna, tylko człowiek, a kto aktualnie ma za niego grać ?
A na koniec ... 1906 % poparcia dla Skorży od czasów Kasperczaka to jedyny trener do, którego mam zaufanie, poprostu on z graczy wypalonych nie da się nic uzyskać, a takich w Wiśle jest coraz więcej, aktualnie 5-7 z całego składu Wisły nie tylko z 11.

Gwiaździsty 29.11.2008 21:13

Elendil racja ! Tak powinno być, ale spójrz co robił Skorża od marca, gdy MP było już praktycznie w kieszeni. Czy wprowadzał młodych chłopaków, którzy jak Małecki rwali się do gry w I zespole ? Nie , grał dalej nie wiadomo po co I składem. I tak do końca. Nie myślał długofalowo i nie wprowadził potrzebnej konkurencji w zespole. Teraz ma to co ma na własne życzenie. Wielu trenerów w lidze gra tym co ma i nie płacze. Nawet Bełchatów, który stracił bramkostrzelnego jak dla nich Matusiaka jest .....wyżej od nas w tabeli. Tam nie było transferów, tylko przyszedł trener, który nie dał piłkarzom z siebie zrobić marionetki i efekt jest widoczny.
A tu Skorża może sobie krzyczeć przy linii do woli. Zagrają jak będą chcieli, a najczęściej nie będą chcieli.

czesiu 29.11.2008 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skorża
dziś wystąpiliśmy bez trzech bardzo ważnych dla nas zawodników i było to widoczne. Najbardziej boli brak ofensywnych zawodników, którzy mogliby dać zmianę za Pawła Brożka.

Rozumiem, że z Baszczem, Głową i Sobolem wygralibyśmy ten mecz. A co do zmiany Brozka to po co jest Niedzielan?

ociec Ciemka 29.11.2008 21:22

Robin - jeżeli strzelasz z łuku podobnie jak argumentujesz przeciw Skorży to przykro mi ale Marion nigdy nie będzie twoja :)

Gwiaździsty 29.11.2008 21:25

No już widać po tej wypowiedzi, ze facet plecie już takie bzdury, że złapać się na nie mogą albo zakochani w nim gimnazajaliści albo niewidomi, którzy to co się dzieje na boisku znają z opowiadań tych pierwszych :).

Pablo84 29.11.2008 21:25

Tym co przeszła przez myśl zmiana trenera proponuję podejść do ściany wziąść głęboki zamach i uderzyć czołem.

jasnyGwint 29.11.2008 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 635960)
Elendil racja ! Tak powinno być, ale spójrz co robił Skorża od marca, gdy MP było już praktycznie w kieszeni. Czy wprowadzał młodych chłopaków, którzy jak Małecki rwali się do gry w I zespole ? Nie , grał dalej nie wiadomo po co I składem. I tak do końca. Nie myślał długofalowo i nie wprowadził potrzebnej konkurencji w zespole. Teraz ma to co ma na własne życzenie. Wielu trenerów w lidze gra tym co ma i nie płacze. Nawet Bełchatów, który stracił bramkostrzelnego jak dla nich Matusiaka jest .....wyżej od nas w tabeli. Tam nie było transferów, tylko przyszedł trener, który nie dał piłkarzom z siebie zrobić marionetki i efekt jest widoczny.
A tu Skorża może sobie krzyczeć przy linii do woli. Zagrają jak będą chcieli, a najczęściej nie będą chcieli.

To nam chyba potrzeba jakiegoś SS-mana a nie trenera... Jesli zawodnicy nie wykonują polecen trenera, to trzeba ich ukarać, proste. Co to wogole za argument, że "zagrają jak będa chcieli ?" czy to są niedorozwinięte dzieci czy profesjonalni piłkarze.

Skorża popełniał i popełnia błędy. Rownież nie mogłem zrozumieć braku rotacji przy pewnym tytule, czy holowania Łobodzinskiego, Cantoro... ale czy to powód żeby go zwolnić ? Jeśli tak to najlepiej dać sobie spokój z trenerami bo żaden idealny nie będzie. Jeżeli lepszego trenera nie znajdziemy, a nie znajdziemy (chyba że masz jakies propozycje, słucham... ) to może raz założyć że to piłkarze są winni a nie trener i zoabaczyć co z tego wyjdzie. Zmiany trenerów kilka razy w sezonie, związany z tym chaos przerabialiśmy już tyle razy, nie znudziło Ci się jeszcze ?

wolfy 29.11.2008 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 635966)
No już widać po tej wypowiedzi, ze facet plecie już takie bzdury, że złapać się na nie mogą albo zakochani w nim gimnazajaliści albo niewidomi, którzy to co się dzieje na boisku znają z opowiadań tych pierwszych :).

Tak, Gwiaździsty - zmieńmy trenera! To na pewno będzie krok we właściwym kierunku. To zawsze pomaga.
A po zakończeniu zmienimy jeszcze raz, przy okazji sprzedając Brożka. I potem znowu. W końcu to "Wielka Wisła", muszą być wyniki - bez względu na skład.

matti123 29.11.2008 21:31

Ja myślę że Cupiał uczy się na błędach i Skorża zostanie do końca sezonu, nawet mimo słabszych ostatnio występów. Więcej po chłodnej analizie.

Pan Jotka 29.11.2008 21:31

Proponuje sie uspokoić , bo jak wiadomo: kiedy rozum śpi to rodzą sie demony :D

seta 29.11.2008 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 635873)
:lol:
z całym szacunkiem dla pana Motyki, ale Skorża ma o wiele większe osiągnięcia

a w czym tu wina Skoży, co oni by mieli zroibć inaczej zeby wpadło, jego wina ze Brożkowi zabrakoło 20cm, ze tylu kopaczy Ruchu stoi na obornie, pech, to min. siedzi w głowach pilkarzy ale on przeciez nie jest w stanie wszytkie w glowkahc poukladac, pilkarz tez musis chciec, poza tym tacy zawodnicy jak Cantoro Głowacki Baszczyński juz troche grają wiec spadek formy kiedys musial nastapic, Cleber ma juz swoje lata, a kto mogł przypuszczac ze Łobodzinski bedzie grał tak słabo ze nawet mlokos go wygryzie, albo że Zieńczuk strzelający w zeszłym seoznie 12 bramek w tym nic nie strzeli....
była nadzieja w Boguskim czy Jirsaku ale widać Ci piłakrze już są przemęczni bo teraz grają ewidetnie ponizej oczekiwan

gdyyb zawiodał taktyka itp to ja rozumiem, pretensje do Skorży byłyby jak najbardziej uzasadnionen ale co robić kiedy drużyna ma prawdziwy NIEFART
przewaga jest strzały są , posiadanie jest.... ale bramek nie ma :/

poza tym czy były jakies w zmocnienia w tej rundzie, bo o ile pamitam to tylko obrona a przeciez strzelac tez ktos musi

gdyby Brożek był ten 20cm bliżej, była by bramka, dowiezli by do końca i nikt by pretensji nie miał, Wiśle nie idzie, a i przeciwnicy są w tyms sezonie lepsi

RN to niech ma pretensje do siebie, bo kazdy transfer pienieżny blokowali,

nie mam żadnych pretensji do Skorży ;P

ten seozn jest spartolony, mam nadzieje ze ktoś tam na górze się opamięta

no i własnie taktyka zwodzi, bo jeżeli drużyna w skladzie personalnym praktycznie bez zmiany od jakiegoś czasu gra piach to rola trenera jest w tym aby wymyslić coś co poprawi jakość tej gry.

wiele było na tym forum przelewania pustego w próżne ze nie ma transferów. ale popatrzmy na nasz sklad, ilu jest zawodników w naszej lidze których chcielibyście miec na ta chwile w Wiśle 2 góra 3, to tez o czyms świadczy.

i jeszcze jedno, gdyby nie Paweł to w tym momencie mielibyśmy o jakies 9 punktów mniej.

Kto w tym momencie ma skład personalnie lepszy od nas Lech, Legia, nie sądzę chociaż osobiście Lechowi zazdroszczę Lewandowskiego, ale prawda jest że na tą chwilę gramy gorzej od w/w drużyn

lodecki 29.11.2008 21:34

Zmiana trenera to najgorsze co moze byc, niczego sie ****a nie nauczyliscie ? przykladow szukac w premierszip (Wenger, Fergie) ale i w Lechu smuda bez wynikow ale z Potencjalem prowadzil Lecha dalej majac wyniki ponizej oczekiwan.

Bez paniki. spokojnie.

Eustachy 29.11.2008 21:36

Bardzo slaba gra Brozkow. Pawel nie byl w stanie oddac strzalu na bramke, a do tego ma nieprzecietne klopoty z przyjeciem pilki. W kilku ostatnich meczach wygladalo to naprawde fatalnie, bo pilka odbijala sie momentami od niego na kilka metrow jak od drewnianej rzezby.
Piotr natomiast nie jest w stanie celnie zagrac i albo wali pilke za linie, albo dosrodkowuje wprost w rece bramkarza. Do tego w kilku akcjach po stracie gola, zupelnie odpuscil krycie i mielismy szczescie, ze Cleber zawalczyl w jego rejonie operowania, bo inaczej pewnie skonczyloby sie na 2:0. Zatanawiam sie jak beznadziejnie w jego przypadku trzeba zagrac, zeby w koncu stracic miejsce w skladzie ? Piotr to najwyrazniej scisla czolowka jesli chodzi o pupili trenera.

Lobo, ktory rzekomo lapal ostatnio forme, zagral jedno dobre podanie w pierwszej polowie i to wszystko co mial do zaoferowania w calym meczu. Ale zeby nie bylo, drugi skrzydlowy Marek zwany Zieniem jest rownie cudny.

Tak slabej ofensywy Wisla nie miala chyba od czasow spadku do II ligi, bo nawet przed dwoma laty kiedy zajelismy osme miejsce, sam Blaszczykowski potrafil zrobic wiecej wiatru niz wszyscy nasi obecni zawodnicy razem wzieci. A byl jeszcze Paulista.

Szkoda tego sezonu. Szkoda by bylo, gdyby sie niebawem mialo okaza, ze po tylu latach naszych prob, taki Lech przy pierwszym swoim mistrzostwie od wielu lat, od razu przejdzie przez eliminacje LM na zmienionych zasadach...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot
Jesli chodzi o nasz stan kadrowy to czesiu podsumowal wszystko. Nie mamy linii srodkowej boiska oprocz Diaza.w ataku sam brozek. Obrona, jedynie Marcelo(ale to tez tak troche na wyrost, bo jestem pod wrazeniem umiejetnosci jak na tak mlody wiek). I kim my mamy zwyciezac?

:shock:

Przypomnij sobie, co jeszcze niedawno pisales w temcie transferowym, gdy pare osob przekonywalo o potrzebie wzmocnien :rotfl:

Gwiaździsty 29.11.2008 21:45

jasnyGwint napisał:
Cytat:

Skorża popełniał i popełnia błędy. Rownież nie mogłem zrozumieć braku rotacji przy pewnym tytule, czy cholowania Łobodzinskiego, Cantoro... ale czy to powód żeby go zwolnić ?
Tak bo to on, a nie np. Adam Musiał jest odpowiedzialny za to co zespół sobą prezentuje. Bierze za to ciężką kasę. Trenuje ten zespół ! Widać, że słabo. Od pierwszego meczu z Polonioą Bytom widać było że zespół gra beznadziejnie.

Cytat:

Jeżeli lepszego trenera nie znajdziemy, a nie znajdziemy (chyba że masz jakies propozycje, słucham... )
Już oczywiście wiesz, że nie znajdziemy. Skorża jak widać ostatni trener na świecie. Od tego jest Zarząd w klubie aby takiego znaleźć. Po Kasperczaku też wielu się wydawało, że poza nim już nic nie ma na tym świecie. Nie wierz w to.

Cytat:

to może raz założyć że to piłkarze są winni a nie trener i zoabzcyć co z tego będzie.
Piłkarze też są winni, ale skoro trener sobie z nimi nie radzi to trenerowi mówi się do widzenia.

Cytat:

Zmiany trenerów kilka razy w sezonie, związany z tym chaos przearbialiśmy już tyle razy, nie znudziło Ci się jeszcze ?
Znudziło mi się, ale ogladanie grającej kichę Wisły też. Teraz Skorża jest 1,5 sezonu a więc już nie ma kilka zmian w sezonie. Prawdopodobnie dotrwa nie tylko do końca roku ale jeszcze do końca rozgrywek. I wedy nastąpi rozliczenie. Ale ze stratą MP i na którymś tam miejscu. Wszystko zależy od właściciela czy bedzie chciał na to czekać.

darotsok73 29.11.2008 21:48

Ludzie, dajmy sobie spokój, dziś Andrzejki , Święta niedługo ,, szkoda nerwów.
Wszystko co mieliśmy powiedzieć i napisać zostało powiedziane i napisane.

Wiemy kto co gra , kto co jest wart (albo nie) i szkoda kopać swoich.
Ten sezon niech się skończy jak najszybciej i będzie czas na większe porządki.

Klub nasz wspaniały z Bossem i zarządem powinien sie zastanowić w którym kierunku mamy podążać bo na dzień dzisiejszy przeciętniejemy.

I nie ma w tym ŻADNEJ winy Skorży , bo to świetny trener...

dostuffca 29.11.2008 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 635967)
Tym co przeszła przez myśl zmiana trenera proponuję podejść do ściany wziąść głęboki zamach i uderzyć czołem.

i rozwinięcie instrukcji:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kabaret Potem
Wal głową w ścianę!
To pomoże każdemu.
Wybierz miękki kawałek
I uderz z rozbiegu!

Na problemy i smutki
Wal w ścianę do skutku.
Masz problem z rozbiegiem...
To poproś kolegę.

Arkas 29.11.2008 21:53

Powiem tak: Wisła grac, kvrwa mac! To co dzisiaj odprawiali nasi grajkowie to jest dno. Co z tego że przeważaliśmy jak nasza gwiazda Pawełek do strzału gdzie piłka jest na ziemi on ma zamair skakac i rozszerza nogi jak już nie powiem kto?? Mam nadzieję że w piątek zagra Cebanu, bo to już kolejne punkty stracone przez Pawełka. I też trzeba stwierdzic, że Brozio neistety bez formy, zreszta kto ma teraz formę? Nikt. Po części uważam że nasi nie wkładają całego serducha w grę. I przez to jest taka pyta jaka jest...
Mam tylko nadzieję, że Boguś nie wpadnie na pomysł i nie zwolni Skorżę bo jak nie on to kto?? I jeszcze najlepiej za darmo... A jak w zimie nie wyłoży kasy na stół, to będzie duży *uj a nie mistrzostwo...

Gwiaździsty 29.11.2008 21:55

wolfy napisał:
Cytat:

Tak, Gwiaździsty - zmieńmy trenera! To na pewno będzie krok we właściwym kierunku. To zawsze pomaga.
Nie zawsze pomaga, ale często tak. Choćby przykład z drugiej strony Błoń i wielu innych klubów.
Ty też uważasz, że ? :
Cytat:

Skorża napisał(a):
dziś wystąpiliśmy bez trzech bardzo ważnych dla nas zawodników i było to widoczne. Najbardziej boli brak ofensywnych zawodników, którzy mogliby dać zmianę za Pawła Brożka.
Czyli z Baszczyńskim, Głowackim, Sobolewskim rozbilibyśmy ich w puch ?

Cytat:

A po zakończeniu zmienimy jeszcze raz, przy okazji sprzedając Brożka. I potem znowu. W końcu to "Wielka Wisła", muszą być wyniki - bez względu na skład.
Skład w 90 % ten sam co zdobywał MP. Ale skoro uważasz, ze nie gwarantuje on zwycięstwa z Górnikiem, Cracovią, ŁKS-em, Ruchem, Śląskiem jeszcze raz z rezerwami Cracovii w PE to faktycznie odważna teza.

szczebrzeszcz 29.11.2008 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darotsok73 (Post 635982)

już jestem po ziółkach uspokajających, więc luuuuz 8)
ale mi grajki ciśnienie podniosły ;)

martwi mnie nie przegrana ale brak wiary w zmianę na lepsze, bo nawet jezeli przyjmiemy że winny jeste trener to i tak jest to tylko część składowa problemu

PS. a dziś Wisła miałą ewidnenty nie fart, bo grając tak kiepsko kiedyś wygrywała choćby i 1-0

Cytat:

Najbardziej boli brak ofensywnych zawodników, którzy mogliby dać zmianę za Pawła Brożka.
a czy nie jest to prawdą? siadł Boguski z Jirsakiem i jedynie Brożek został
o Niedzielanie w ofensywie szkoda gadać

Cytat:

Czyli z Baszczyńskim, Głowackim, Sobolewskim rozbilibyśmy ich w puch ?
czepiasz się słów, szukasz ideałów, których nie ma

tofik 29.11.2008 22:00

Gwiaździsty ty nie rozumiesz co to znaczy kryzys w drużynie.

Luk_Biala_Gwiazda 29.11.2008 22:00

Cytat:

Skład w 90 % ten sam co zdobywał MP.
W 90% Wisła zdobyła MP w rundzie jesiennej majac Kosowskiego, grajac z polotem i w ladnym stylu. Pozniej grali oby do konca..

Wiślak_358 29.11.2008 22:00

Gwieździsty brakuje nam Kosowskiwgo i Zieńczuka z tamtego sezonu.

Luu... 29.11.2008 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darotsok73 (Post 635982)

Wiemy kto co gra , kto co jest wart (albo nie) i szkoda kopać swoich.
Ten sezon niech się skończy jak najszybciej i będzie czas na większe porządki.

Klub nasz wspaniały z Bossem i zarządem powinien sie zastanowić w którym kierunku mamy podążać bo na dzień dzisiejszy przeciętniejemy.

I nie ma w tym ŻADNEJ winy Skorży , bo to świetny trener...

dla mnie winę za ostatnie wpadki ponoszą zarówno zawodnicy jak i trener, bo mi nikt nie powie że taki np. ŁKS ma lepsza kadrę niż my, a jak zawodnikom nie chce się grac to Panie Trenerze odesłać gwiazdy do rezerw i wystawić juniorów, w tedy będziemy wiedzieć na czym stoimy.

kuken 29.11.2008 22:03

Muszę tu dodać kilka słów od siebie, bo po tym co zobaczyłem to tylko usiąść i płakać- drużyna jest w rozsypce, z Wisły z początku rundy została tylko nazwa.
Mariusz- z perspektywy tv mógł lepiej zareagować przy bramce- piłka leciała kupę czasu a on wyszedł 2 kroki do przodu i się zatrzymał.
Obrona co mecz popełnia jakieś klopsy. Jak nie Cleber to Marcelo i na odwrót.
W pomocy równie marnie- zero niekonwencjonalnego zagrania. Standardowe Wiślackie klepanie z którego nic nie wynika. Łobodziński nie potrafi ani dograć piły ani zagrać 1 na 1. Na Zienia nie ma co liczyć, bo każdy obrońca w lidze wie, że umie dośrodkować jedynie lewą nogą.Zwody ma naprawdę bardzo przewidywaln. Mauro walczył, strzelał ale też bez błysku. Nawet Paweł dziś blado- piłka odskakuje na 5 metrów po przyjęciu ( jeszcze niedawno można się było nierównymi boiskami tłumaczyć ale nie teraz).

Podsumowując- brak kreatywnego zawodnika w drugiej linii i Paweł nie ma z kim piły rozegrać. Na dzień dzisiejszy potrzebujemy 3 piłkarzy- 2 do pomocy i 1 do ataku. Obrona liczę, że się w końcu otrząśnie.

westersyl 29.11.2008 22:05

Gwiaździsty
Ty ciągle swoje, co nam da zmiana ternara ? Zmienimy Trenera i myślisz że Cantoro nagle zacznie szybciej biegać ? Że Łodziński będzie wkręcał obrońców w ziemie i walił po oknach ? Myślisz, że Pawełek przestanie puszcać babole, że Baszczyński będzie tak chodził że nie zatrzyma się na sekundę w meczu ? Może jeszcze trener cofnie czas Sobolowi i sprawi że Brożek nię będzie się męczył.

Cytat:

ale skoro trener sobie z nimi nie radzi to trenerowi mówi się do widzenia.
Z nimi to sobie nikt nie poradzii, nawet silna ręka Petrescu nic nie dała, co dopiero mówić o Okuce, Moskalu czy Nawałce.

Zarząd kompletnie olał sobie to, że Skorża otwarcie mówił że potrzebuje 8 zawodników.

Tak naprawdę to my straciliśmy nie tylko Paulistę, Kosowskiego i Dudkę, straciliśmy także Cantoro i Zieńczuka mimo że są ale tak jakby ich nie było.
Cantoro zrobił sobie wakacje bo kończy mu się kontrakt a Zieniu bardziej myśli o tym kiedy odejść do Lechii i o swojej dalszej przyszłości raczej nie związanej z Wisłą. Jakby nie było straciliśmy 5 zawodników z podstawowego składu, a to już pokaźna strata.

arti 29.11.2008 22:09

Baszczu i Sobol jacy są tacy są, ale mają charakterki. Dziś drużyna bezjajowców niestety wyszła. Fizycznie też kiepskawo, po stracie gola powietrze kompletnie zeszło. Ruch był jeszcze gorszy, ale gol którego zdobyli to były piłkarskie jaja niestety. Nie ma u nas kogo wyróżnić za ten mecz.
Albo solidna przebudowa za pieniądze w zimie albo pogrążamy się w przeciętności.
Gwiaździsty - sklad w 90% mistrzowski... to bzdury co piszesz. Zastanów się -tracimy teraz Brożka (tfutfu) i też powiesz, ze druzyna w 90% ta sama? Teoretycznie - owszem, faktycznie - siła spada o 30-40%. Kosowski, Paulista, Dudka z jesieni to były ważne ogniwa.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl