![]() |
nie piszcie o sędziowaniu - to można sobie darować.
Dziwię się tym, którzy piszą o naszej beznadziejnej grze - Wisła gra atak pozycyjny na wysokim poziomie, ale brak przynajmniej jednego silnego, wysokiego, skutecznego napadziora. Po pierwszej połowie powinno być przynajmniej 3:1. Zarząd i Bednarz do roboty! Co do Sobola - ten typ tak ma i szkoda, że nie można go było zmienić wcześniej. Baszczu - niech odpoczywa i uczy się angielskiego, drużyna obejdzie się bez niego |
Element przestan nabijac te posty bo juz sie tego czytac nie da.
:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:: shock::shock: |
Dajcie spokój już z tymi spiskami. Sędzia pojechał trochę z nami ale bez przesady.
|
Sędzia swoje .... ale gramy fatalną piłkę obecnie... są kłopoty z strzelaniem bramek ... ofensywa tragedia.. Mariusz Pawełek dorzuca coś od siebie. . W obronie wystawienie Marcelo na śniegu to pomyłka dziś kompletna , facet pewnie 2 dzień śnieg widział .... on nigdy na takiej murawie nie grał. Na wiosnę potrzeba wzmocnień , gdzie ich szukać nie wiem..... rozumiem że w Polskiej lidze najlepszych nie dostaniemy bo... obecnie jest tendencja by sprzedawać tych najlepszych za granicę a nie do innego klubu z tej samej ligi . W takiej sytuacji albo poprawimy skauting albo mamy posprzątane w walce o mistrza . Z TYM SKŁADEM NIE MAMY SZANS NA MISTRZA MÓWIĘ TO GŁOŚNO !!!
|
Cytat:
Kolejny mecz który zawala nam Pawełek, dokładnie trzeci z Lechem, Legią i dzisiaj . Nie wiem niech broni już lepiej Ilie do końca sezonu bo nie wiem co Pawełek musi jeszcze zrobić aby usiąść na ławie. Zabrakło dzisiaj nam tego Diaza który mógł pociągnąć tą grę, wsadzić nogę czy głowę on to potrafi. |
Ale myslisz ze Cupiala to interesuje ?
Ja tez bym wolal ze trener Skorza zostal bo to jest najlepszy trener na jakiego nas stac, ale zima zapowiada sie goraca. Nastepne 2 mecze trzeba bezdyskusyjnie wygrac. Nie chce tu juz demonow przeszlosci odkopywac ale Petrescu nie mial mocniejszego skladu. Cytat:
|
Cytat:
Jeśli Chodzi Ci o sędziego w 1906% zgadzam się z Toba.Nie obwiniał bym Pawełka bo piłka śliska każdy popełnia błędy..Gdyby nie dwie czerwone o remis byłbym spokojny na fali byli po strzelonej bramce. |
Gra fatalna,coś w tym jest,że jak Brożek bez formy ,to i Wisełka bez formy ...:/
|
Wisła grała dobrze w 1 połowie,kontrolowała gre ,brakowało skutecznosci tyle ze "interwencja" Pawełka załatwiła Nas na cacy.Myśle ze wtedy morale nieźle siadło i była duża nerwowość,niemniej powinnismy do przerwy wyrownac.
Po przerwie zamiast grac lepiej to Slask wygladal korzystniej,strzelil na 2-0 .Pozniej dobra zmiana Łobodzinskiego ( jak Lobodzinski jest drewniany to gra w pierwszej"11",a jak jest w formie tak jak dzis to siedzi na lawce ech..) 2-1 i byla realna szansa wyrwac punkt ,no ale ku*wa Sobolewskiemu pusciły nerwy ( choc sedzia jest tez slepa warszawska...),Baszczynski :lol: i bylo po wszystkim Z Lechem dostalismy lanie zasluzenie, ale wszystkie pozostale mecze w ktorych remisowalismy badz przzegrywalismy bylismy DRUZYNA LEPSZA !!!! Szlag moze czlwoeika trafic Offtop: www.itv.pl Lotos-Wisła |
Ludzie wy co jedziecie teraz na sedziego i w nim widzicie tylko przyczyne porazki puknijcie sie w czolo!!!!!!!!!!!! Juz chyba calkiem was pogielo!! Kartki jak najbardziej sluszne!!!!!!! I co z tego ze nie bylo faulu?? Nigdy nie widzieliscie jak Wisla dostawala karnego albo faul przez pomylke sedziego?? Nigdy?? To widocznie macie po 12 lat. Takie sytuacje sie zdarzaja i to czesto na polskich boiskach i w nie jest to powod by zachowywac sie jak Sobol albo Baszczu. Teraz takie pytanko do was. Co byscie zrobili jakbyscie byli sedziami a pilkarz wyzywal was od najgorszych?? No co pytam??????? Podszedlbys jeden z drugim i powiedzial do pilkarza: "nie mow tak brzydko???" Sedzie na boisku jest nietykalny i ma miec autorytet!! Jakbym byl sedzia i ktorys z takich gwiazdorow mnie obrazal od razu wywalilbym z boiska!!
Gra Wisly byla zenujaca...Brozek chyba mysli juz o klubie zagranicznym, ale na chwile obecna szczytem jego marzen to Enerige Cottbus...Straszna padaka i jak nie bedzie wzmocnien to sam juz nei wiem. Ostatnie pytanie: jak mozna przegrac z zespolem ktory mozna cisnac przez 15 ostatnich minut grajac w 9 ?? |
Cytat:
:lol: Ok, idziemy na Lotos - Wisła. |
Szulc jak zwykle musiał być gwiazdą meczu. Czerwona kartka dla Sobolewskiego nie słuszna, tym bardziej że sędzia popełnił dwa błędy ( Sobolewski w dwóch sytuacjach nie faulował ) Maksymalnie mógł dostać żółtą. Co do Baszcza to jestem ciekaw jaką wiązanke puścił temu Warszawiakowi. Ogólnie Wisła grała dobrze, momentami lepiej w 9 niż 11. Brakuje nam siły ognia i liczę na P. Bednarza.
|
Cytat:
Cytat:
|
Ej k***a czy tylko ja to zauważyłem? napisze jeszcze raz:
Niech mi ktoś wyjaśni... słuchałem audycji w RK i słychać było kibiców z Wrocławia. Cały czas naśmiewali się z niepowodzeń Wisły (a już na maxa przy 2 czerwonych kartkach) i pare lepszych akcji Wisły wygwizdali, to samo przy protestach Wiślaków do sędziego... Co to jest? bo mi meczem przyjaźni nie zalatuje... |
Z takim "materiałem" jaki ma Skorża i z taką grą jak w tej rundzie to, że mieliśmy lidera to mega fuks i zbieg okoliczności... Zwyczajny trener bił by się o 8 miejsce i rozłożył ręce, że nie ma kim grać. Skorża to dla mnie prawdziwy cudotwórca... Robi coś z niczego. Naprawdę, żal mi go, że robią go w ch..ja wszyscy jak leci... i Bednarz i RN i nawet piłkarze. Momentami mam wrażenie, że chęć do roboty czerpie z naszego poparcia dlatego : MACIEK - jesteśmy z TOBĄ!!!
|
Cytat:
Fakt faktem, że kopacze znowu podeszli do meczu na pełnym tu-mi-wisizmie a przy ambitnej postawie WKS'u zaczęły z czasem się i kłopoty i nerwy. |
Znów w zasadzie słaby mecz. Jednak na tyle dobry by zremisować.
Sędzia zrobił, co zrobił. Zawodnicy są jednak od grania i od myślenia. Nie zwalnia ich od tego nawet fakt gdyby sędzie miał na czole wydziaraną "elke". Co do zwolnienia Skorży, to wydaję mi się, iż widmo takiego zdarzenia jest coraz lepiej widoczne. |
Cytat:
Radze ochłonąć, już zaczynasz knuć teorie obwiniające trenera, statystyka nie kłamie i nie pisz głupot jak nie wiesz. Tyle z mojej strony i radze zastanowić się 2 razy zanim coś napiszesz. PS. Chyba jednak nie znam się na tej Lidze brazylijskiej bo nie pamiętam aby istniała taka drużyna. |
Cytat:
A ty tu siedzisz piszesz jakies farmazony po to zeby se posty nabic.:-/:-/ Lepiej juz idz na Lotos- Wisla :rotfl: |
Cytat:
No cóż szkoda wyniku ,ale od początku nam się mecz nie układał.Bywa i tak że się przegrywa. |
Cytat:
Cytat:
O powolywaniu sie na statystyki to Ty niestety piszesz glupty, bo sa one nieublagane. Kasper mial wielka przewage po rundzie jesiennej, Wisla za Petrescu tez byla wyzej w tabeli. Ale o tym juz pisac nie ma sensu. Cytat:
|
Cytat:
|
Wdech, wydech spokojnie. Już od dłuższegozcasu gramy to co gramy. Jeśli dostajemy gola to już wiadomo, ze tego meczu nie wygramy, najwyżej cud i remis. Tu cudu nie było. Pawełek show (jakby tak policzyć punkty stracone przez jego "pawelady"..). "Wielki taktyk" Skorża potrzebował aż 65 minut, aby zauważyć co prezentuje i ściągnąć z boiska od kilku już meczy bezproduktywnego Boguskiego (tradycyjnie marnującego doskonałe okazje nie potrafiąc trafić z kilku metrów w bramkę). Gra wbrew temu co zapowiadał Skorża o tej wielkiej energii jakoby miał zespół wyglądała raczej w chodzonego ze strony Wisły. Bramkowych okazji w II połowie jak na lekarstwo. Jak na zespół idący (podobno) na mistrza to żałośnie mało. Baszczyński od wielu już meczów nie umie utrzymać języka za zębami co tradycyjnie kończy się tak jak kiedyś w Wodzisławiu, teraz we Wrocławiu (w wielu meczach uszło mu płazem). Sobol niestety pyskówkami też zbiera masę kartek. Siła ataku 0 (bramka samobójcza).
Wiadomo, że zwolennicy "nic się nie stało Wisełko, nic się nie stało" będą matematycznie udowadniać, ze cały czas gramy o mistrza. Ja natomiast odwrócę to i powiem że cały czas niestety przegrywamy tego mistrza takimi m.in. meczami jak dzisiaj. Nie widzę tej woli walki o niego w zespole. A to co mówi Pan Trener i zawodnicy to można między bajki włożyć, bo widać co się na boisku dzieje. |
Cytat:
|
Moje spostrzeżenia:
- Do sędziego można mieć pretensje, że nie przymknął oka na wybryki naszych piłkarzy, ale umówmy się, że Baszczu i Sobol, gdyby nie byli tak agresywni przy swoich komentarzach to by dograli mecz do końca...wolałbym ich zobaczyć jak zapieprzają z taką gorliwością jak reagują na decyzje sędziego. - Jak dla mnie mecz w wykonaniu naszych nie był zły, wręcz powiedziałbym, że całkiem nieźle. Jasne - przegraliśmy - po kilku bezsensownych i prostych błędach. Reszta spotkania nie była taka zła. |
Cytat:
Lech: Odra, Bytom Legia: Lechia, Bełchatów Polonia: Arka, Piast bardzo mozliwe, żo o liderze zadcyduje mała tabelka :] ale walka o mistrza bedzie trwała jeszcze długo, może do ostatniej kolejki. |
Z nikim w lidze się już nie gra łatwo...Nasi kopacze muszą sobie to uświadomić i do każdego spotkania podchodzić odpowiednio zmotywowani..Trzeba od poerwszych minut grać pressingiem a nie czekać na farta....
Nie ma co wspominać już tego meczu , trzeba spiąć dupy na Rucha i Odre - musi być 6 pkt!!nie ma innej opcji!! |
Cytat:
|
Krótko i zwięźle - okoliczności przegranego meczu pozostawmy w tle bo i tak nic nie zrobimy i zmienić się nic nie da. To na co możemy i powinniśmy zwrócić uwagę to to, że w kolejnym meczu tracimy punkty, gra jest słaba, skuteczność tragiczna, nam pozostaje jedynie czekać i mieć nadzieje że coś się zmieni ale jak widzę ostatnie lata to raczej nic, Zgrozo nic się nie zmieni - zmiana trenera, jakiś jeden może trzech zawodników z wolnym kontraktem tylko że tym razem już konkurenci nie dadzą się tak łatwo bo nie będziemy już rozpędzeni sukcesami lat poprzednich. Niestety zaczyna się równia pochyła, najlepsi zawodnicy odejdą przychodów z biletów przez 1,5 roku nie będzie sukcesów też. Jedyne co możemy zrobić to wpłynąć na ambicję zawodników, może najwyższy czas nie spiewać nic się nie stało ale twardo milczeniem pokazać czego oczekujemy.
|
Zastanawiam się w jaki sposób Sharksi podziękują arbitrowi Szulcowi za wysoki poziom sędziowania. Oby dobitnie. Mecz przy stanie 2:1 był spokojnie do zremisowania, a może nawet do wygrania. Sędzia zdecydował inaczej.
|
Gwiaździsty naprawdę spokojne podsumowanie 100 % racji
|
Cytat:
Czasy gdy klepaliśmy wszystkich po 3,4:0 odeszły, prawdopodobnie bezpowrotnie,przygotujcie się na to że lepiej od tego jak jest teraz szybko nie będzie |
Wisła zaprezentowała się bardzo słabo. Nie da się wygrać meczu grając tak wolno. Czasem miało się wrażenie, że niektórym nie chce się biegąc po boisku. Na plus zasługuje napewno Mały, który dziś był naszym najlepszym zawodnikiem. Reszta poniżej oczekiwać, a niektórzy wręcz bardzo słabo. Co do Pawełka to się nawet nie wypowiadam, no ale przecież jak to dziś przeczytałem w wywiadzie z nim, przez jego błędy Wisła nie traci pkt... Marcelo przy pierwszej bramce fatalne zachowanie, w ofensywie zmarnował najlepszą okazję w pierwszej połowie strzelając przez nikogo nie atakowany z 6 metrów w bramkarza.
Według mnie nie ma co zwalać na sędziego, bo mimo, że sędziował beznadziejnie to Wisła nie przegrała przez niego. Sami sobie winni są nasi piłkarze, bo gdyby grali dobrze to niebyłoby niepotrzebnych emocji pod koniec, do tego czasu mecz powinien być dawno rozstrzygnięty, bo Śląsk nie pokazał dziś nic wielkiego. Ale niestety i tak wystarczyło to żeby wygrać ze słabiutką dziś Wisłą. |
Cytat:
|
Tak, wielu chciałoby żeby Wisła miała 10pkt przewagi nad resztą i spokojnie dryfowała po kolejnego mistrza. Pobudka!!! Poprzedni sezon się nie powtórzy.
Mamy 1pkt (słownie JEDEN) straty do lidera, tyle samo punktów co Lech i Legia, przed nami 15 kolejek ... nie ma tragedii, tylko trzeba walczyć dalej. Nikt nam za darmo punków nie podaruje. |
South po przegranym meczu z Lechem sam darłem gębę ze nic sie nie stało bo widać było walkę walkę i jeszcze raz walkę ale nie mogę zrozumieć jak po meczu z Legią w pucharze ligi z ŁKS ostatnio czy po kolejnym meczu może ich głaskać ze nic sie nie stało bo jestesmy z nimi na dobre i złe. Jestesmy z nimi ale płacąc za bilety nie małe pieniądze marznąć lub moknąć w deszczu oczekujemy ambitnej i madrej gry a ostatnio dochodzi do sytuacji że nawet piłkarze nie maja ochoty podchodzić bo wiedza ze dali dupy
|
Cytat:
|
Boli porażka, ale lepiej ze Śląskiem niż z innymi.
Potrzebne są zdecydowane działania, ale niech nikt nie pisze że zagrali bez ambicji. Kartki głupie, ale całkowicie usprawiedliwiam Sobola i Baszcza, bo wynikały z nerwów po ewidentnych błędach sędziego. Ja bym mu jeszcze jebnął. |
Oczywiście, że jesteśmy z drużyną na dobre i na złe. Ale nie może być tak, że zapierdalać zaczynają w momencie kiedy grają w 9tkę.
|
Kto wystawia sędziów z warszawy w takim meczu?! Co ten k**as zrobił z tym meczem?! A legia lub polonia i tak nie zostaną Mistrzem.:evil:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl