Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Legia Warszawa - Wisła Kraków niedziela 26.10.2008 godz.17 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4969)

wolfy 24.10.2008 00:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 618812)
Kolejnego zlotoustego od Wojcika prosze o sprawdzenie za jaki okres czasu dostal swoje zarzuty.Podpowiem ze chodzi o prowadzenie podwarszawskiego zespolu..

Bo za '93 odpowiadać nie mógł... Bardzo Cię proszę, nie rób z nas idiotów.

To nie jest pierwszy raz i nie licz na jakąkolwiek empatię. Sam do dziś pamiętam list otwarty gościa z WD do kibiców L, w którym to tłumaczył się on z zakazu stadionowego dla Was(sic!), a całość zakończył życzeniem zdobycia mistrzostwa...
Zresztą, pamiętam też jak Kucharski wymigał się od odpowiedzialności po maksymalnym boiskowym chamstwie jakim było "przespacerowanie" się po Głowackim, o drewniaku Choto który od lat uprawia saneczkarstwo na murawie a sędziowie wolą tego nie widzieć, o "Łokietku" i jego popisach które z piłką nożną niewiele mają wspólnego...

No i się zaczęło...
Co pół roku się zaczyna i jakimś dziwnym trafem zawsze jesteście bez skazy.

3rider 24.10.2008 00:34

a na marginesie przypomne jeszcze "cudowne" losowania kalendarza ligi przez trzy kolejne sezony. za kazdym razem istnym przypadkiem sezon wienczyl mecz wyjazdowy na Lazienkowskiej hehe
malo tego, w 2 sezonach WSZYSTKIE ciezkie wyjazdy gralismy na wiosne na WYJAZDACH. na niewiele sie to zdalo, ale odzwierciedla to skale powinowactwa lesnych dziadkow i cwks, poziom ich matactw.

takze casus Boguskiego i Grzelaka ("rowni i rowniejsi prawu") to naprawde zenujacy, ale niewielki przekret na tle ustawiania kalendarzy, kupowania sedziow (mistrzostwo wywalczone z Gornikiem Z. dopiero po czerwonych kartkach i lewym karnym!!!), a skonczywszy na kupieniu przez Janusza Wojcika meczu na R22 (0:6 - jesli ktos ma watpliwosci, ze mecz byl ustawiony to musi byc cynikiem). to zabija futbol, to nie ma nic wspolnego ze sportowa rywalizacja.

sandbender 24.10.2008 00:40

Olać to. Po co sobie podnosić ciśnienie?
Jak ktoś ma problem z tym niech sobie wyobrazi, że Boguski ma kontuzje.
Im większy płacz tym większa satysfakcja tych, którzy nas nie lubią.

Ważne, żeby reszta zagrała z zębem. Jak nie wyjdzie to trudno - zostaje 60 punktów do zdobycia.
Jak wyjdzie będzie można się usmiechnąć do kamery i zapytać co tam dzisiaj będa podświetlać w L+Extra.

kreseq 24.10.2008 00:44

Wlasnie o tym mowie. Nie moze odpowiadac za 93 tak jak i inni nie moga byc karani za akcje z ubieglego stulecia.
Szala jaki jest juz pisalem i kazdy o tym wie, akcja Kucharskiego tez znana i kazdy ma na jej temat podobne zdanie.
Co do Choto, owszem czasami zagra brutalnie ale nie jest to na tyle czeste i na tyle bezsensowne by go za to karac co 1-2 mecze. Takich saneczkarzy jak to nazwales w silniejszych ligach jest multum i dosc czesto lamia przeciwnikowi nogi.

Nikt tutaj nie mowi ze jestesmy bez skazy, nikt tez nie moze powiedziec "Legia ma uklady i kupuje" bo jesli zrobi to zbyt glosno i publicznie to moze bez dowodow "slabo" na tym wyjsc. Wlasnie o to mi chodzilo wspominajac o Wojciku.

Spoko, mamy wszedzie uklady, wszyscy nam pomagaja - moze byc.
Uwazalbym jednak z konkretnym kierowaniem zarzutow bo nie jeden na forum publicznym mocno sie na takim gadaniu przejechal.

Nie dojdziemy do porozumienia, bo ja mowie ze dla mnie to zawieszenie jest chore i ze Grzelak czy Szala powinni tez byc winni, a Wy mi mowicie ze Grzelak Szala Choto i pewnie jeszcze Rzezniczak powinni zostac ukarani i najlepiej gdyby dopierniczyli nam za 93 i moze jeszcze profilaktycznie za 1410.

Konkludujac: Zawieszenie to kpina, Szala to bandyta boiskowy,Grzelak powinien dostac kare za przepychanki z sedzia, Jesli powyzsze jest spelnione to i Boguski powinien dostac kare.
Niedlugo wyjdzie na to ze noga Boguskiego kierowal ktos z Legii albo z PZPNu.

PS: Tekst z losowaniem kalendarza totalnie z innej bajki - kto zna procedury tych "losowan" musi miec niezly ubaw czytajac takie teksty. Wystosuj pismo do odpowiednich ludzi ktorzy tym sie zajmuja z prosba o wyjasnienie czemu tak a nie inaczej wygladal kalendarz. Otrzymasz mniej lub bardziej pasujaca Tobie odpowiedz.
Meczcie dalej ten 93 rok...Kibice w wiekszosci nie chcieli tego mistrzostwa,Legii odebrano slusznie te MP, karac juz nie mozna bo sprawa przedawniona, a Wy nadal to samo ciagle i ciagle i ciagle...Przepraszam czy mamy zaorac boisko i zlikwodowac klub byscie juz o tym 93 przestali pisac? Zapomnieliscie jeszcze dodac o ostatnim mistrzowskim sezonie Legii i wygranych 1:0 w koncowych minutach. Klub sie nie przyzna, nikt na ich miejscu by sie nie przyznal wiec nie wiem o co chodzi.

Czy uwazam to za przekret? Tak, Czy jest mi za to wstyd? Tak.

Zanim admin zechce w razie czego ukarac mnie za moje wpisy to pragne poinformowac iz odpisuje tylko na posty) czesto "ciezkie" gatunkowo ) badz co badz skierowane w strone klubu ktory kocham i ktoremu kibicuje.

http://www.weszlo.com/news/1539 - Boguski oskarza Legie.

Romy S. 24.10.2008 00:55

kreseq
Takie numery jak przyznawanie nic nie znaczącego tytułu "zawodnika meczu" przez Canal + połączone z wręczeniem szampana dla rzeczonego delikwenta pamiętasz ?
Zawsze wygrywał te zawody Czaruś "pełna kultura boiskowa" Kucharski.
I oczywiście powiesz, że nie było przegięć nawet w tak durnej sprawie ?
Otóż były i to grubymi nićmi szyte - ZDARZYŁO SIĘ, IŻ CZARUŚ DOSTAŁ TAKĄ NAGRODĘ NAWET W MECZU NIE GRAJĄC !
Moja żona ( daleka od orientacji w piłce nożnej ) jeszcze wiele lat po owym fakcie zawsze gdy oglądamy z synem C+ pyta z ironią: czy znów Czaruś był najlepszy ?
Bagno jest bagnem i nazywajmy to po imieniu

nesta 24.10.2008 01:14

Na forum gazeta.pl ktos podal imiona i nazwiska wszystkich czlonkow (dwuznacznosc w pelni wskazana w tym wypadku) tej komisji, ktora zajmowala sie sprawa Boguskiego.

Adam Tomczyński – Przewodniczący (adwokat - Warszawa)
Piotr Jakubicz (adwokat - Warszawa)
Jan Roliński (adwokat - Warszawa)
Wojciech Zieliński (adwokat - Warszawa)
Bartosz Urbańczyk
Filip Jańczuk

Jeszcze jakies watpliwosci ?

Bronex 24.10.2008 02:08

Witam ,

Zawieszenie Boguskiego przed meczem z Legią na 2 kolejki, jakże ekspresowe jest zupełnie nieadekwatne do czynu. Przecież za takie kopnięcie to powinno się co najwyżej dawać kary finansowe jakby się już cholernie uprzeć ,tym bardziej ,że Boguski sam mówił ,że sędzia widział zajście ale uznał je za przypadkowe ,a poza tym zaraz Rafał zawodnika Piasta przeprosił i tyle całej afery. Pomijając już sam aspekt tego w jakich kapturowych średniowiecznych warunkach odbyło się wymierzanie kary przez Komisję (L)igi naszemu zawodnikowi , warto się zastanowić nad udziałem w tym całym cyrku "bezstronnych prowadzących" z Ligi+ oraz członków Komisji. Szkoda ,że w Polsce jak zwykle cała banda rozbójników czy to z TV czy to z PZPN próbuje pomóc jak tylko się dal Legii.Niech się potem nie dziwią kibice warszawskiej drużyny ,że ich ulubienicą pogardza cała cywilizowana Polska i traktuje jak tanią ulicznicę. To ,że klub z Łazienkowskiej jest z nienawidzony to nie efekt kompleksu Stolicy reszty Polski to efekt zwyczajnego kurestwa jakie jest uprawiane w żywe oczy przez Dumę Stolicy na każdym kroku ,gdzie się da ,żeby oszukać , podłożyć nogę i tyle ,a na boisku jak zwykle wielkie zero. To co zrobiła Legia w sprawie Boguskiego to cios poniżej pasa. Ale i tak na nich na cwaniakach z Łazienkowskiej to się zemści w niedzielę. Prze.......icie kurewki.

PS. Gdzie twoje berło, gdzie twoja korona , gdzie twoje Mistrzostwo Legio .......ona. Dziękuję.

PS2. K R E S E Q ... nie pisz dyrdymałów bo jaki koń jest każdy widzi. To ,że Legii za te wszystkie przekręty nie udało się nikomu dobrać do dupy to nie jest żaden dowód na niewinność. Legia przed mecze z Wisłą wyglądała słabo , kontuzje kartki i coś tam jeszcze. Więc jakieś "genialne chłopaki redaktory" rozdmuchały całą sprawę a "prawniki z Komisji" postanowili pomóc swojej drużynie ,żeby za mocno nie dostała po dupsku w niedzielę i tyle. Ciekawe ile im Towarzysze Walterowcy ,tym cieciom z Komisji dali w łapę.

PS3. Ludzie o czym wy piszecie jakie rezerwy do Warszawy. Pojechać trzeba po zwycięstwo najlepiej tak z 3-0 ich .......nąć. A potem z czystą satysfakcją pokazać gest Kozakiewicza warszawiaczkom , C+, Smokowskiemu, i całej tej zasranej komisyjce.

PS4. Piłkarze , pracownicy , trenerzy Wisły Kraków powinni w ramach protestu przeciwko takim praktykom zawiesić swoje wypowiedzi dla C+ , uczestnictwo w ich programach i tyle. To jest skandal, skandal i jeszcze raz skandal.

kot 24.10.2008 02:24

S K A N D A L

Porównajmy dwie sprawy

1. Sprawa Kucharskiego

Cytat:

W 68. min niedzielnego meczu Legia - Wisła po strzeleniu gola Kucharski kopnął w pierś Głowackiego. Sędzia spotkania Robert Małek nie zauważył zdarzenia. WD PZPN rozpatrywał sprawę na podstawie zapisu telewizyjnego.
Kucharski na wczorajszym posiedzeniu WD przyznał się do niesportowego zachowania, wyraził skruchę i przeprosił zawodnika Wisły.
Wydział Dyscypliny PZPN odstąpił od ukarania Cezarego Kucharskiego z Legii Warszawa za kopnięcie bez piłki Arkadiusza Głowackiego z Wisły Kraków podczas ostatniego meczu ligowego tych drużyn
.
2. Sprawa Boguskiego

Cytat:

Rafał Boguski nie zagra z Legią Warszawa! Komisja Ligi Ekstraklasy SA pojęła decyzje o nałożeniu kary dwóch meczów dyskwalifikacji na zawodnika Wisły!

Podczas meczu 9. kolejki Ekstraklasy Wisła Kraków - Piast Gliwice Rafał Boguski kopnął bez piłki rywala, Macieja Michniewicza. Zdaniem Ekstraklasy SA sytuacja ta umknęła uwadze trójki sędziowskiej. Karze nadany został rygor natychmiastowej wykonalności, co oznacza, że Boguski nie wystąpi z Legią!

Czy tak różne werdykty w sprawach nieporównywalnych co do stopnia brutalności zdarzenia w wydaniu Kucharskiego w stosunku do faulu Boguskiego, nie są dowodem na niesprawiedliwość i stronniczość w polskiej lidze ? .

Skład komisji w sprawie wyroku dla Boguskiego

Cytat:

Adam Tomczyński – Przewodniczący (adwokat z miasta Warszawa, w 2004 przewodniczący WD PZPN)
Piotr Jakubicz - (adwokat z miasta Warszawa)
Jan Roliński - (adwokat z miasta Warszawa)
Wojciech Zieliński - (adwokat z miasta Warszawa, były członek WD PZPN)
Bartosz Urbańczyk - Niewiadów

Filip Jańczuk - (członek stowarzyszenia "Wiara Lecha", odbierał nagrodę Fair Play dla Lecha na piłkarskich Oscarach w 2006 r.)

Czy skład tej komisji nie jest wypaczony pod względem reprezentacji klubowej i nie jest jawnym przykładem na stronniczość wydawanych przez siebie werdyktów ?

W/w cytaty, dla każdego logicznie myślącego kibica, zamykają dyskusję na temat elementarnego poczucia sprawiedliwości i czystości polskiej piłki nożnej. Klub Wisła Kraków, będąc klubem od lat dominującym w Polsce, musi z tym wspomaganiem, stronniczością i nienawiścią do siebie, władz piłkarskich i mediów w Polsce oraz korupcją przy zielonym stoliku, wywalczać tą dominację na zielonym boisku, wbrew logice państwa demokratycznego i na przekór tej niesprawiedliwości. Wisła Kraków będąc od lat przyzwyczajona do takiego chorego stanu rzeczy w Polsce, z uśmiechem na twarzy, po raz kolejny musi przyjąć tak jawną i bezczelną publicznie, stronniczość werdyktu wobec Rafała Boguskiego, tuż przed meczem z Legią Warszawa i jak zwykle , mimo tak żałosnych metod wobec niej stosowanych, wynieść się na szczyt tej chorej polskiej ligi i jako Wielki od lat, mistrzowski klub piłkarski, nie mogąc nic w tej sprawie zmienić, z politowaniem wspólczuć kibicom Legii Warszawa i innych korupcyjnych klubów w Polsce, że muszą mieć świadomość okupienia każdego swojego sukcesu, takimi skandalicznymi metodami nie fair lub nie w zgodzie z prawem i standardami piłkarskimi na świecie panującymi (ale niestety nie w Polsce).

Ps. powyższe informacje opracowane przez K4millo, porównujące sprawy Kucharskiego i Boguskiego oraz ujawniające skład komisji orzekającej w sprawie Boguskiego , powinny być zamieszczone na stronach głównych wszystkich Wiślackich portalali i to bez komentarza, jedynie z zapytaniem, czy to jest FAIR !!!!!
Chyba najwyższa pora na zmiany tego bezprawia i stronniczości w polskiej piłce ? Bo media z Canal+ na czele, są już chyba trwale zainfekowane służalczością i stronniczością.

Canal+ 0 obiektywności=0 rzetelności dziennikarskiej - zamontujcie więcej kamer na meczach Wisły i zatrudnijcie więcej śledczych i antyWiślackich dedektywów a na innych meczach zatrudnijcie niewidomych, to zaoszczędzicie i wyrównacie nakłady specjalne pod Wisłę Kraków.

jasnyGwint 24.10.2008 03:34

Dopiero teraz zobaczylem ten "zapis wideo". No sorry ale to jest przekręt jakich mało. Ci którzy zawsze stawali w obronie "obiektywnego" C+ niech się zastanowią bo jestem w 100% przekonany że gdyby nie C+ żadnej sprawy by nie było.
Skład komisji, tryb w jakim została wydana kara to jest poprostu skandal. Mam nadzieje że klub tego nie zostawi i cała sprawa zostanie jeszcze bardziej nagłośniona, nie po to żeby coś ugrać bo to jest niemożliwe - warszawka zrobiła swoje i jest z tego dumna, ale własnie po to żeby cała Polska zobaczyła w jaki sposób mecze ustawia Legia.

Odechciało mi się oglądać tego spotkania, nawet jesli wbrew warszawsko-legijnemu przekrętowi wygramy ten mecz to niesmak pozostanie. To nie może być przypadek że występki Choto czy Szali prawie zawsze uchodzą im na sucho, a nam potrafią dojebaćkarę w takiej sytuacji.
Szlag mnie trafia bo nic nie można zrobić, ostatnio byłem tak wzburzony po meczu z Austrią i akcji Webba.

Kortys 24.10.2008 04:11

A nie przykopał mu? A nie próbował? A co jeśli Legia Warszawa nie miała z tym nic wspólnego, a była to jedynie udana/nieudana decyzja pzpnu? A jak im to udowodnić? To samo miasto co siedziba centrali to nie za mało?
Naprawdę **** mnie strzela, kiedy widzę te durne wpisy. Łącznie z moderatorami. Postawcie się w sytuacji, że decyzja była niezależna (czy do ****y nędzy ma któryś jakieś dowody?) Jak taki Legionista ma wam udowodnić, że jego drużyna przygotowuje się tylko do meczu i pragnie zwycięstwa tylko w sportowej walce? Ale przecież my wiemy lepiej. Legia PZPN Warszawa.

Rob_Zombie 24.10.2008 06:08

Moim zdaniem należało mu się i kropka.
Co nie zmienia faktu że Grzelakiem również powinni się zająć. Ale z drugiej strony... Obecność Grzelaka na boisku raczej będzie dla nas korzystniejsza niż gdyby jakiś piłkarz miał zając jego miejsce ;]

jasnyGwint 24.10.2008 06:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kortys (Post 618827)
A nie przykopał mu? A nie próbował? A co jeśli Legia Warszawa nie miała z tym nic wspólnego, a była to jedynie udana/nieudana decyzja pzpnu? A jak im to udowodnić? To samo miasto co siedziba centrali to nie za mało?
Naprawdę **** mnie strzela, kiedy widzę te durne wpisy. Łącznie z moderatorami. Postawcie się w sytuacji, że decyzja była niezależna (czy do ****y nędzy ma któryś jakieś dowody?) Jak taki Legionista ma wam udowodnić, że jego drużyna przygotowuje się tylko do meczu i pragnie zwycięstwa tylko w sportowej walce? Ale przecież my wiemy lepiej. Legia PZPN Warszawa.

To wytłumacz nam jeszcze czemu w tej lidze są równi (Wisła, Boguski) i równiejsi (Legia i jej drwale - Czoto, Szala, Grzelak ...)

Szarny 24.10.2008 06:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kortys (Post 618827)
A nie przykopał mu? A nie próbował? A co jeśli Legia Warszawa nie miała z tym nic wspólnego, a była to jedynie udana/nieudana decyzja pzpnu?

Nikt o zdrowych zmysłach nie będzie zrzucał winy na Legię. Oni nic nie muszą. W pzpn pracuje w duzej wiekszosci warszawska hołota i czy Legia chce czy nie, pzpn będzie im pomagał. Daltego też nigdy nie doczekamy się zarzutów korupcyjnych pod adresem Legii, bo oni nigdy nie musieli nic robić, żeby było im łatwiej.

M.C (nowy kleparz) 24.10.2008 07:06

Wrzucilibyście ten fragment meczu,gdzie rzekomo Boguski kopie rywala bez piłki...

AYALA 24.10.2008 07:26

wydaje mi sie że za Boguskiego Pan Skorża zdecyduje sie wystawic Diaza i Wisła zagra trójką w śrdoku pomocy Mauro-Sobol-Diaz a na szpicy Brożek.Na rekonwalescenta Jirsaka chyba sie raczej od pierwszej minuty trener nie zdecyduje majac w pamieci mecz z Lechem kiedy to wystapiło kilku graczy po kontuzjach a efekt jaki tego był chyba wszyscy pamietamy

adamafia 24.10.2008 07:39

http://pl.youtube.com/watch?v=Osez6Mgeg2Y

dynek.pl 24.10.2008 07:50

Wyslanie rezerw to nie taki glupi pomysl. Kiedys tak bodajze Maryslia zrobila na wyjazd do PSG i zdolali nawet zremisowac. Skoro my mielismy problemy z rezerwami Legii w PE rok temu to czemu Legia ma niemiec z naszymi ? Zreszta miala juz w superpucharze. Sa rzeczy wazniejsze niz jakies tam mistrzostwo, ktore i tak konczy sie gra w pucharze UEFA, zreszta 3 punkty mozna nadrobic - liga jest wyrownana.

spidey 24.10.2008 07:53

Bardzo źle sie stało, że zawiesili Boguskiego.
Teraz będzie zupełnie bezsensowe podsycanie i tak już gęstej atmosfery.
Wzajemne podjazdy i wyzwiska są już na porządku dziennym i co najgorsze całkowicie rozumiem wasze wkurzenie.
Sytuacja nie adekwatna do zawieszenia zawodnika na 2 mecze, powinno skończyć się co najwyżej karą finansową.
Jeśli już tak bardzo im zależało na ukaraniu zawodnika zawieszeniem, mogli wstrzymać się z wykonalnością do następnej kolejki.
Inna sprawa - szkoda że Rafał dał się w tej sytuacji sprowokować, bo nie byłoby o czym rozmawiać.

Teraz zamiast o wątku czysto sportowym (co powinno przy takich meczach normą), wszyscy będą debatować o tej sytuacji.

Szkoda.

P.S. Grzelaka to nawet bym się ucieszył gdyby zawiesili. Przecież to wzmocnienie...

P.S.2 Przeczytałem teraz te wasze durne posty i odechciało mi sie z wami dyskusji.
Jesteście autentycznie beznadziejni.
Znikam z tego tematu, niech w niedzielę wygra lepszy.

ogr 24.10.2008 08:05

Panowie trzeba post Kota umieścić na każdej stronie głównej Wiślackich portali i pokazać że nie godzimy sie na dyktaturę Warszawki. Trzeba zaprotestować!!!

LooNatyk 24.10.2008 08:21

Takze popieram aby to mocno naglosnic, bo to jest korupcja w czystej postaci. Teraz jak poznalem sklad tej pozal sie Boze komisji, to juz wogole jaja.. Mogli od razu tam 5 kiboli cracovi dac, wynik tez bylby tak samo obiektywny..

I tak jak pisal ktos wyzej, dla mnie mecz stracil bardzo duzo, bo spokojnie ogladal go nie bede. Pewnie jeszcze nie jedno warszawka wymysli, zeby sobie pomoc.
Pomysl z rezerwami mi sie podoba, bo to by baardzo mocno pokazalo nasze stanowisko co do takich perfidnych i chamskich przekretow.

7 kotów 24.10.2008 08:42

Mam nadzieje, ze poziom w****ienia w druzynie dorownuje temu na forum i w meczu Legie rozniesiemy.
Pretekst do wywalenia Boguskiego byl - to nie podlega dyskusji. Nie komentuje natomiast samej kary, bo tu nie ma co komentowac. To zwykle s****ysynstwo.

Gwiaździsty 24.10.2008 09:24

Jak pisałem , że Wydział Dyscypliny PZPN, sędziowie i media czuwają, żeby Legii było łatwiej to odrazu odezwali się mentorzy, zeby nie pisać teorii spiskowych. Teraz niech nam wytłumaczą swoje racje :).Niestety tak jest już od dawna. Ta skorumpowana banda faworyzuje Legię na każdym kroku. Ten kto nie cierpi na amnezję pamięta anulowanie czerwonych kartek dla zawodników Legii przed ważnymi meczami, karanie Cantoro, Uche itd. Tyle tego już było że szkoda przypominać. Dopóki Wisła nie odjedzie Legii na bezpieczną odległość należy się spodziewać że będą równi i równiejsi. Nawet Grzelak za boksowanie sędziego był mniej winny jak widać, niz Boguski. Do tzw. "obiektywnych": Żyjcie dalej w tym swoim matrixie !

krwawy 24.10.2008 09:29

Po przeczytaniu tematu szkoda mi was bo przecież canal +, WD, PZPN, OE to jawny spisek przeciwko Wiśle i wszystko jest pod Legie ustawiane nawet kamery na meczach, niedługo będziecie pisać że to Boguski został kopnięty a powodem porażki w stolicy będzie dyskwalifikacja Boguskiego.

pan_premier 24.10.2008 09:44

no ja czegoś nie rozumiem:
kopnął - kopnął
czy za kopnięcie bez piłki jest kara? Jest.

wiec moze pozwólcie innym zachowywac sie jak *****i a skoro kara dla Rafała jest słuszna to ją przyjmijmy.

To ze inni traktowani sa lepiej, to nie nasze sumienie. Lepiej ze gramy bez Boguskiego, niżbyśmy mieli słuchac takich rzeczy jak Legia, gdyby kary nie dostał

Dwa: skończcie juz z ta matryrologią bo zachowujecie sie jak pasiaste ciotki, co to zawwsze sa pokrzywdzone.

PS. http://miasta.gazeta.pl/bialystok/1,...akiewicza.html , pamiętacie że za fucka Baszczu dostał tam czerwień?
Tak działają władze ekstraklasy. Ulegają presji i tyle, nikomu nie zależało by Krół mógł nie grac wiec kary nie dostał...

Przy okazji Wodzisławia: rzucano wtedy w Baszcza telefonem i Odry za to nie ukarano. NIe muszę chyba wspominac co się działo jak ZŁOŻONY scyzoryk wylądował koło Stachowiaka.... Mi sie wydaje, ze tel kom rzucony z 2,3 razy bliższej odległości może zrobic wieksza krzywdę...
No ale Odra medialna nie jest, akcja by sie nie sprzedała

Jesteśmy wielkim klubem jak na skalę tego kraju do tego nielubianym w wiekszosci, wiec na nas baty spadną zawsze. ot, wystarczy nie dawac powodów by spaśc mogły, a Boguski dał...

AYALA 24.10.2008 09:53

pamietam jak to raz w Wodzisławiu Radzewicz uderzył w twarz Baszcza , oczywiście sedzia Ryszka z Warszawy tego nie widział chociaż stał metr od zdarzenia a po meczu wydział dyscypliny nie ukarał pomocnika Odry za chmaskie zachowanie mimo ewidentnego zapisu video.

Gwiaździsty 24.10.2008 10:00

Tak, tak nie protestujmy, przyjmujmy wszystkie decyzje legijnych pzpnowskich dziadów z pokorą ! Spodziewane decyzje sędziego w tym meczu również na milcząco.

lucekj 24.10.2008 10:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 618818)

Spoko, mamy wszedzie uklady, wszyscy nam pomagaja - moze byc.

Chodzi o zdorwy rozsadek a dowodami są fakty, które dzieją się w naszej lidze.

Spokojnie wczystko po czasie wyjdzie, Wójcik dostał już zarzuty.

Jak jest na pewno sie nigdy nei dowiemy, ale mam nadzieje, że sprawiedliwość kiedys dosiegnie L.

K4millo 24.10.2008 10:13

Wrzuciłem na youtube filmik z ostatniego meczu Wisła - Piast, na którym widać jak Radzewicz z Piasta kopie bez piłki Mauro Cantoro, a potem powala go jeszcze na murawę.

http://www.youtube.com/watch?v=4W1K9UdYZ2E

Przewinienie jest ewidentne, jest je dużo lepiej widać, niż przewinienie Boguskiego (bo tam to gó*** za przeproszeniem widać)
Radzewicz nie został upomniany, ani ukarany żadną kartką przez sędziego za to zagranie.
Oczywiście komisja ligi nie zajmowała się tym przewieniem. Dla mnie jest to skandal!

Czesław 24.10.2008 10:32

Obejrzyjmy dokładnie fragment Ligi+ dotyczący meczu Wisła-Piast: ja widzę/słyszę że to Wieszczycki był motorem napędowym dyskwalifikacji Boguskiego, to on zdecydowanie i bezwarunkowo zażądał DYSKWALIFIKACJI dla naszego zawodnika. Dziennikarze-klakierzy tylko mu lekko przyklasnęli półgębkiem. A dlaczego? Bo potrzebują w programie zawodnika (znanego), młodego emeryta, który jeszcze latał po boisku z dzisiejszymi piłkarzami, i co najistotniejsze moze uchodzić za osobe umiejącą skonstruować zdanie podwójnie złożone. Redaktorkom było wszystko jedno co będzie z Boguskim, oni zadbali o swój program. I tyle.

Aha, zeby zadośćuczynić radości warszawskich czystych rąk dodam paranoicznie, po krakowsku: Wieszczu nigdy nas nie lubił bo grał w Legii, walczył z nami o mistrzostwo jako eŁKSiak i dostawał baty jako Dyskobol :-p

Aha2: paranoja się nasila i idę o zakład, że w niedzielę sędzie nie podyktuje przeciwko Legii 2 jedenastek, w tym jednej ewidentnej a'la Zieńczuk z Piastem i dostaniemy czerwień (ktoś spośród trójki: Cantoro, Sobol, Pietia)

ciacho 24.10.2008 11:50

Mnie najbardziej wpienia w tym wszystkim to, że nikt z Naszego klubu nie ustosunkuje się do tego co się stało z Boguskim (nie wiem.. może nawet konferencja prasowa). Ale nie na zasadzie żeby bronić Boguskiego, bo kara się należy, ale żeby pokazać niesprawiedliwość/ stronniczość tej decyzji w porównaniu do innych.

Eustachy 24.10.2008 11:57

Odsylam do posta kota. Dopoki organ decyzyjny nie podejmie proby wyjasnienia, dlaczego pilkarze Wisly nie sa traktowani na tych samych zasadach co pilkarze Legii, nie ma sensu udawac, ze wszystko odbywa sie zgodnie z zasadami fair-play !! Bardzo chcialbym uslyszec powody, dla ktorych Kucharski i Boguski zostali tak skrajnie roznie potraktowani.
Czy od tamtej pory zmienil sie regulamin, czy moze zmienil sie sklad komisji na bardziej warszawski ? Bezkarnosc Radzewicza w trakcie meczu, a przy tym brak jakiejkolwiek proby reakcji ze strony komisji, tylko utwierdza w przekonaniu, ze nie po raz pierwszy mamy do czynienia z rownymi i rowniejszymi. No bo jak inaczej jak nie skandalem nazwac sytuacje, w ktorej jeden pilkarz bez zadnych konsekwencji moze sobie kopac i przewracac rywala, a drugi za cos mniej ewidentnego, zostaje wyeliminowany w trybie przyspieszonym i nie przysluguje mu prawo zlozenia wyjasnien ?

PS.K4millo - dobra robota :-D

Estovic 24.10.2008 11:58

Na forum Legii już się cieszą, że Boguski nie zagra. Przykładowa wypowiedź:

"Dobrze że tego Boguskiego zawiesili bo on tam ostatnio nieźle grał. Ważne żeby wygrać. Punkty są punkty, a o płaczu przeciwników nikt za dwa, trzy tygodnie nie bedzie pamiętał."

Warszawskie rozumienie fair play. :>

swój chłop 24.10.2008 12:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krwawy (Post 618848)
Po przeczytaniu tematu szkoda mi was bo przecież canal +, WD, PZPN, OE to jawny spisek przeciwko Wiśle i wszystko jest pod Legie ustawiane nawet kamery na meczach, niedługo będziecie pisać że to Boguski został kopnięty a powodem porażki w stolicy będzie dyskwalifikacja Boguskiego.

Krwawy, mecz dopiero w niedzielę dlatego jeszcze nie przegraliśmy i (co daj Boże) nie przegramy:).
W jednym masz rację, nie powinniśmy ględzić na spiski tylko skopać Wam tyłki w niedzielę na Łazienkowskiej. Jeden uciemiężony przez wszystkich klub w Krakowie wystarczy...

Do pana Smoczka (wiem, ze tutaj zagląda), jesteś pan obiektywnym (mrugam teraz prawym okiem a lewe oczywiscie otwarte) dziennikarzem. Myślę, że równie solidnie bedzie pan teraz przegladał kasety z wszystkich spotkań tzw. ekstraklasy i oburzał się równie wielce na wszystkie podobne zagrania jak to naszego Rafała. Polecam szczególnie walkę piłkarzy przy dośrodkowaniach z rogu i przy rzutach wolnych z bocznych sektorów boiska. Przy okazji, jesli oczywiście czas panu pozwoli proszę sobie oglądnąć jak fair walczy o piłkę Wojtek. Wie pan, ten prawy obrońca z klubu, którego proporczyk wisi nad pana łóżkiem.:)
Ze sportowym pozdrowieniem.

kristos 24.10.2008 12:10

A wracając do meczu przyszło mi na myśl ,co nie chciałbym widzieć w Warszawie w wykonaniu naszych zawodników;
a)nerwowości Pawełka w każdym jego kontakcie z piłką
b)braku szybkości Baszcza
c)braku koncentracji Głowackiego
d)ciągłych wybijanek na "pałę" Clebera
e)podań Piotra B tylko do swojego brata
f)przestraszonej miny Łobo
g)kółkowania i holowania Cantoro
h)"głupich" fauli Sobola
i)"chowania" się za plecy przeciwnika Zienia
j)wymachiwania rękami i ciągłych pretensji do podających Pawła
jeśli tego nie zobaczę ,to prawdopodobnie wygramy........

AYALA 24.10.2008 12:26

Legia bez dopingu swoich fanów nie jest już tak niebezpieczna jak kiedyś gdy wygrywała z Wisłą 4-1. Pozatym patrzac na ich gre w Łodzi czy w Poznaniu to widac że są nieskuteczni,co nie zmienia faktu że trzeba uważac szczególnie na Rybusa i Borysiuka bo potrafią nieźle zakręcic rywalem

K4millo 24.10.2008 12:27

http://pl.youtube.com/watch?v=yT2Dqjg3Ap8

Przewinienie Radzewicza bez spowolnień

leszekm 24.10.2008 12:32

Wisła równa - Legia równiejsza?

http://sport.interia.pl/news/wisla-r...iejsza,1199971

1q2 24.10.2008 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 618892)
A wracając do meczu przyszło mi na myśl ,co nie chciałbym widzieć w Warszawie w wykonaniu naszych zawodników;
a)nerwowości Pawełka w każdym jego kontakcie z piłką
b)braku szybkości Baszcza
c)braku koncentracji Głowackiego
d)ciągłych wybijanek na "pałę" Clebera
e)podań Piotra B tylko do swojego brata
f)przestraszonej miny Łobo
g)kółkowania i holowania Cantoro
h)"głupich" fauli Sobola
i)"chowania" się za plecy przeciwnika Zienia
j)wymachiwania rękami i ciągłych pretensji do podających Pawła
jeśli tego nie zobaczę ,to prawdopodobnie wygramy........

k)poruszania sie w zwolnionym tempie i strat w srodku pola Diaza

a co do afery.

Z jednej strony jest tak jak pisze pan premier.Nikt nie kazal mu sie tak kretynsko zachowywac.
Z drugiej, to ja w tej powtorce gowno widze...to ma byc niby dowod?
Przeciez normalnie to zaprasza sie
a)sedziego
b)pokrzywdzonego
c)sprawce.

No ale czas nagli wiec warszawskie adwokaciny wyciely polowe naszej ofensywnej sily.
I jak daleki jestem od teorii spiskowych pt. wszyscy sprzyjaja Legii a nam podstawiaja klody pod nogi ,to ze grupa panow z Warszawy upierdala czolowego zawodnika z Krakowa w przeddzien meczu Warszawa-Krakow....to na prawde smierdzi moczem.

szczebrzeszcz 24.10.2008 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K4millo (Post 618900)
http://pl.youtube.com/watch?v=yT2Dqjg3Ap8

Przewinienie Radzewicza bez spowolnień

haha najlepsze jest to że sam Wiszczycki twierdzi "kartka i to nie koniecznie żółta" :)

PS. Rozniesiemy ich w pył ;-)

pan_premier 24.10.2008 12:44

hm nie wiedziałem jak wyglądają procedury karania.
jeśli tak jak pisze Białoński to sprawa sie rypła droga Ekstraklaso, daliście dupy, pomogliście Legii, a mentalnie nam

Nie ma bowiem nic lepszego na zmobilizowanie drużyny, niż zewnętrzna siła która podkłada nogę.
tak wiec, JEŚLI inne przypadki były i będą rozpatrywane dłużej, to mamy pełne prawo płakać i mówić o spisku:)

Maciek też to pwinien wykorzystać na odprawach przed meczem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl