![]() |
Cytat:
taaaa biedaki, jeszcze zbierzmy sie pod stadionem i poglaskajmu po glowkach jak wroca. jak ich tak bolalo to powinni zapierdalac dzisiaj i pokazac, ze sa lepsi, zostawic ten "bol" na boisku i rozniesc Gornik w pyl. |
Cytat:
|
Nie da się grać przez cały sezon bez skrzydłowych i z jednym napastnikiem, no i jeszcze z bramkarzem, który co dwa mecze popełnia katastrofalne błędy... Przykre ale prawdziwe...
|
Cytat:
A po wygranym meczu i dobrym występie Pawełka postawisz go na 1 miejscu :lol: |
dzisiejsza postawa niektórych kopaczy to jest kpina i kompromitacja
czy Piotrek Brożek grał dziś na mocnym kacu? takiej nonszalancji i ilości błędów to ja u niego dawno nie widziałem ile meczy przegra nam Pawełek zanim szansę dostaną Juszczyk czy Cebanu? dlaczego zszedł Diaz, który mimo błędów wykazywał chęci do gry ofensywnej? a został na boisku kompletnie nieprzydatny Zieńczuk? Marcelo w obronie to niech się zgrywa z drużyną w Pucharze Ligi, a nie w meczach ligowych, to co dziś wyprawiali z Cleberem to dramat jak długo Niedzielan będzie wracał do formy po kontuzji? minęło ponad pół roku, a on dalej nic nie gra na plus dziś Sobolewski, Boguski (starał się), i może jeszcze Łobodziński - przynajmniej próbował, ze zmienników Małecki też na plus stracić punkty z tak słabą drużyną jak Górnik to duża sztuka, niestety nam się to udało, zremisowaliśmy dwa mecze z dwoma najgorszymi drużynami w lidze |
Mecz beznadziejny, cieszmy się chociaż z remisu bo spokojnie mogliśmy tu przegrać. Drugi kolejny mecz gdy sami strzelamy sobie gole (Głowa, Pawełek), a jeszcze niedawno wydawało się, że obronę mamy najlepszą w lidze. Z TT piłkarze mieli przynajmniej ambicję, dzisiaj poza Sobolem wszyscy człapali po boisku. Niestety, ale z taką kadrą regularnie osłabianą nawet Skorża nie jest w stanie zrobić maszynki do wygrywania. Najgorsze jest to, że RN, która jest w 1906% winna obecnym problemom Wisły i tak nie poniesie konsekwencji. Cupiał wymieni trenera i będziemy podbijać LM z Duszanem Radolskim. :>
Cytat:
Cytat:
|
Może się okazać że odpadnięcie z pucharów wyjdzie nam na dobre. Bo jesli nawet jakimś cudem udało by nam się awansować do grupy, to jeśli po każdym meczu pucharowym gralibysmy taką padake to o walce o MP można by było zapomnieć już teraz.
|
Cytat:
|
Pawelek dzis przeszedl samego siebie :rotfl: Pitry go przelobowal ,mimo ze on stal prawie na lini bramkowej.
|
Pawełek - 2 - za szmatę. Leeeedwo obronił strzał Zahorskiego zza pola karnego w krótki róg!
Singlar - 5 - przeciętnie, ale bez większych błedów Marcelo - 3 - słabiutko, no i napastnikiem nie będzie... z 3. metrów w słupek :/ Cleber - 3 - słabo, coraz słabiej. Mecz bez żółtka to mecz stracony. A kartki są wynikiem słabości. Piotrek Brożek - 1 - najsłabszy na boisku. Wszystko źle: obrona, podania, wrzutki... Junior Diaz - 5 - na tle zmanierowanej reszty ok Boguski - 4 - dużo biegania, mnie w tym sensu. Dobre zagranie.. za chwile fatalne. Łobodziński - 4- początek ok, potem dostosował się do zaangażowania pozostałych Sobolewski - 8 - szacunek! Pomimo, że inni mieli mecz w dupie on walczył, rzadkość. Zieńczuk - 3 - w pierwszej połowie walczył, drugą olał Paweł Brożek - Szybko się zniechęcił. Dwa, trzy zrywy nie zmienią opinii, że przeszedł obok meczu Niedzielan - 1 - ?... no comments. Boi się dotknąć piłki. Cantoro - 4 - chaotyczny, nie pomógł po wejściu Małecki - 5 - chaos, ale widać było w tym chaosie zaangażowanie i zostało mu to wynagrodzone w postaci asysty. Skala 1-10 Podsumowanie: Uważać na Piasta oj uważać... ediT Cytat:
|
Nie winię Pawełka o tą bramkę. Normalny lob, trudny do obrony.
|
Zali mi was -tych niby prawdziwych kibiców!!!!!!!
W dupie się wam poprzewracało myślicie że co to są roboty i wszystko wygrywać będą? Płaczecie tu jak dzieci jak to jest beznadziejnie. No i co się stanie jak Wisła nie zdobędzie mistrzostwa? Swiat się wam zawali? Ogarnijcie się ludzie z Wisła powinniśmy być na dobre i na złe,a nie przy kazdym potknięciu wieszac psy na piłkarzach trenerze i cupiale. JESTEŚCIE KIBICAMI SUKCESU NIE WISŁY KRAKÓW tyle ode mnie w tym temacie |
Cytat:
|
W zasadzie nie ma o czym pisać, bo taka gra jak dzisiaj jest od dawna regułą, a mecze z Arką i Beitarem u siebie to wyjątki od tej reguły.
Jak zwykle nie zawiódł super Mario. Jednak za to, że poważa kibiców z sektora D należy mu się wieczny szacunek, a że bramkarzem jest beznadziejnym to już nieistotne. Postęp widać za to u Łobo. Może jednak coś z niego będzie. Niedzielan z kolei katastrofalny. Ja rozumiem, że ponad pół roku nie grał, jednak trenować zaczął juz w marcu i chyba od tego czasu jakiś postęp powinien być. Ogólnie strach myśleć co będzie dalej w tej rundzie. |
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=1KHWsb2A20c 1 bramka w tym linku to jest normalny lob, w ktorym bramkarz jest mocno wysuniety, i dostaje pilke za kolnierz. W takim przypadku ciezko go rzeczywiscie winic. Ale Pawelek puscil najzwyklejsza szmate. Nie wiem co z nim jest, ze z Cracovia, Lechem i dzis puscil prawie identyczne pilki. Wydaje mi sie, ze skoro to wybitnie jego slaby punkt powinien cwiczyc obrone takich strzalow na treningu. Zreszta przyjelo sie winic trenera za postawe pilkarzy, a jesli chodzi o pozycje bramkarza wini sie tylko i wylacznie zawodnika. A moze problemem jest pan Kazimierski ? Pracuje z Pawelkiem ponad rok, a jest coraz gorzej. |
No Panowie sorry ale Marcelo aż tak źle jeszcze nie zagrał, żeby po nim jechać. Facet jeszcze nie jest zgrany. Jakby trafił w bramkę a nie w słupek to byśmy pewnie czytali peany na jego cześć. Słabo to zagrał Piotr Brożek, Singlar też nie był w pełni formy. Natomiast Cleber zagrał nieźle. Błędy środkowych obrońców wynikały z braku zgrania. Chciałbym też pozdrowić krytyków Cantoro. Jeśli ktoś dziś nie widział jego braku w środku pola to gratuluję spostrzegawczości. Junior po prostu słabo na tej pozycji. Paweł Brożek olewactwo i nonszalancja. Chyba niestety nieco z tego przejął Boguski (co miała znaczyć ta anemiczna piętka?)Nic dobrego z tego nigdy nie wynika. Niedzielan: Panie Andrzeju weź się Pan do roboty bo żałość. Niestety Pawełek zawalił nam drugi mecz. Jeśli nie idzie z przodu to z tyłu bramkarz nie może puszczać szmat! Sobol strzelił to na plus. Łobo nieźle (jak na jego ostatnia formę). Zieniu jak zwykle w tym sezonie (może pomoc psychologa, żeby chłop wreszcie uwierzył w siebie?). I na koniec: Panie Bednarz nie bredź tylko do roboty! Potrzebny nam bramkarz odpowiedniej klasy i drugi bramkostrzelny napastnik! Sam Paweł nie będzie strzelał we wszystkich meczach!
|
Nie winię Pawełka i nie obchodzi mnie Twój film na youtube.
|
Z tym trenerskim wypaleniem Skorży to na razie przesada. Ale za wynik dzisiejszego meczu obwiniam jednak także Skorżę. Powinien był wystawić podstawowy skład a ewentualnie później (przy dobrym wyniku) ściągać z boiska tych najbardziej zmęczonych. A tak dał piłkarzom niechcący (zapisywany w podświadomości) znak, że przeciwnik nie jest wymagający i jakoś to popchniemy. Błąd, który przeczuwałem, jak tylko zobaczyłem nasz skład wyjściowy.
|
Remis z najslabszym zespolem ligi, ktorego leja wszyscy jak leci, jest jak porazka i pozostaje zal ze tak to sie skonczylo.
Zdecydowanie najgorszy byl Piotr Brozek, ktorego od zawsze uznawalem za nieprzystajacego do wymogow tej druzyny. Szkoda ze w podstawowym skladzie nie moze grac Malecki, bo jaki jest taki jest, ale napewno nie jest gorszy od Lobodzinskiego. No ale coz, dla naszego trenera, widocznie nie ma zadnego znaczenia, ze jego protegowany zupelnie nie potrafi wykanczac akcji. A moze on tego nie widzi ? :shock: |
Cytat:
|
Jak ostatnio pisałem że Marcelo coś niepewnie gra to mnie wyśmiano, powiedziano że oglądałem inny mecz itd. Jeszcze dużo wody w Wiśle upłynie zanim on wygryzie Głowe z pierwszego składu.
Skorża ma chyba procent z kontraktu Cantoro bo to już przesada że po tej profanacji futbolu jaką pokazał w czwartek dzisiaj w ogóle powąchał trawe. Skorża tak nalegał żeby wrócił Barreto i nie daje mu żadnej szansy sie pokazać |
A mi się wydawało że ta bramka dla Górnika to padła po rykoszecie , piłka się odbiła od Brożka Piotrka i trochę zmyliła Pawełka, tak przynajmniej to wyglądało nie wiem jak dla was.
Trudno straty punktowe też się zdarzają ale z drużyną trzeba być na dobre i na złe. Ludzie jak czytam że już po mistrzostwie że teraz trzeba walczyć o miejsce pucharowe to mi ręce opadają , nie ma jeszcze półmetku ligi a wy już skreślacie Wisłę ja tam się cieszę że w naszej lidze jest taki ścisk w tabeli bo to przynajmniej jest ciekawsze więcej drużyn walczy o MP , a nie tak jak zawsze 2 kluby. Oczywiście że bym chciał żeby Wisła była pierwsza , ale jeszcze wiele meczy przed nami i nie ważne na którym teraz jesteśmy miejscu ważne na którym będziemy po ostatniej kolejce , wtedy przyjdzie czas na rozliczenia :) |
Myślę, że przez jakiś czas to szacowne forum, powinno być otwarte tylko dla zalogowanych użytkowników, bo zaczynamy robić sobie niespotykaną wczesniej siarę.
Niektóre teksty kładą na łopatki. Mariusz Pawełek, osobiście Ci dziękuję za to co zrobiłeś do tej pory dla Wisły, ale jesteś normalnie za słaby na tą drużynę. Reszty nie oceniam, bo mogli być zmęczeni po TT, Pawełek nie mógł. |
Nie wyobrażam sobie innego wyniku Z legią jak nasze wysokie zwycięstwo, podkreślam - WYSOKIE, przynajmniej takie jak nasza wtopa z Lechem.
|
Cytat:
:rotfl: Nawet jakby był w szpagacie to powinien wstać i złapać piłkę. A nie udawać kiwającego Zagumnego. Zasłonięty? :rotfl: Był owszem, ale tym zawodnikiem od którego piłka się odbiła. No chyba, że zasłoniły Mariuszowi jakieś ptaki bo Kasperczak jeszcze nie nauczył Górników latać tak wysoko... |
Cytat:
|
bardzo duży pech WISEŁKI multum niewykorzystanych setek i gol górnuka po wydumanym faulu marcelo i rykoszecie. szkoda ale gramy dalej to dopiero 8 kolejka i żadnych strat do lidera jazda jazda jazda BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
|
mr_kwolf napisał: [Jak ostatnio pisałem że Marcelo coś niepewnie gra to mnie wyśmiano, powiedziano że oglądałem inny mecz itd. Jeszcze dużo wody w Wiśle upłynie zanim on wygryzie Głowe z pierwszego składu.
Skorża ma chyba procent z kontraktu Cantoro bo to już przesada że po tej profanacji futbolu jaką pokazał w czwartek dzisiaj w ogóle powąchał trawe. Skorża tak nalegał żeby wrócił Barreto i nie daje mu żadnej szansy sie pokazać] Bo bez Cantoro w drugiej linii Górnik nas stłamsił w drugiej połowie. Niestety. Uważam, że Skorża zmianę zrobił zbyt późno, bo już w pierwszej połowie Junior sobie nie radził. Nie zmienia to oczywiście faktu, że z TT Mauro zagrał bardzo słabo. |
Cytat:
tak jasne zaglaskajmy ich. jak graja slabo to mam prawo ich skrytykowac. tak samo jak mam prawo ich chwalic jak graja dobrze. |
Jeśli sie nie ma pomysłu na gre i nie ma kogoś takiego kto samotnie potrafi ją pociągnąć to mecze wyglądają tak jak dzisiejszy. Małecki do pierwszego składu! Wszedł i zapierdalał za dwóch... reszta stoi i sie patrzy. Rozgrywanie piłki na własnej połowie przez 3 minuty by potem zagrać długą niedokładną piłke jest niezbyt mądre szczególnie jeśli sie nie prowadzi. Za dużo błędów w obronie, szczególnie Piotrka Brożka i Marcelo. Pawełek przy straconej bramce też sie nie popisał delikatnie mówiąc. Gdyby wykorzystali coś w pierwszej połowie to byłyby 3pkt. Za dużo było kombinowania. Ostry opieprz po tym meczu sie należy i brać sie do roboty panowie. A w zimie kupić napastnika, skrzydłowych, ofensywnego pomocnika i bramkarza(:ulga:)
|
Cytat:
Jasne, ale wielu wylewa na naszych graczy szambo, krytyka krytyka, bylo powiedziane raz, dwa, starczy. |
Marcelo ma 21 lat, tyle ile Kowalski, tylko przypominam, bo wy chcecie żeby to był wykształcony doswiadczony Puyol.
Znacie swietnego obronce w tak młodym wieku grajacego w dobrym klubie w podst. "11" ? Bo ja o dziwo nie. |
Oj remis, oj fatalnie nie bedzie mistrzostwa, nie będzie pucharów ble ble ble... Nawet jak nie będzie to nie bedziecie kibicować Wiśle?? Nie jesteśmy maszynką do wygrywania i nie bedziemy. Zdarzają się słabsze mecze, ostatnio częściej ale trudno bywa, to jest futbol. Po Arce same ochy i achy, po Górniku, żenada,beznadzieja, dramat... Bedą transfery to będą, nie będzie transferów to nie będzie i nie będziemy walczyć o mistrza i co przestaniecie wtedy chodzić na mecze?? Sorry, ale niektórzy tak tu piszą jakby po dzisiejszym meczu nastąpił koniec świata a mistrzostwo Polski zależało od tego czy będę łaskawie kibicował Wiśle czy nie. Ochłońcie co poniektórzy.
Z Wiślackim pozdrowieniem |
Przepraszam, ale dlaczego mam ochłonąć? mecz mi się nie podobał i mam do tego prawo. Widzisz kolego ja łaskawie kibicuje Wiśle od lat prawie czterdziestu. I jak mi sie coś nie podoba to piszę.
|
Cytat:
|
do krytykujacych krytykujacych ( ;) )
tu nie chodzi o to, ze zremisowali, tylko o styl w jakim to zrobili. o ta nonszalancje w ich grze, brak zaangazowania, ambicji, glupie bledy. zawsze mnie to wkur..a i bedzie wkur...c i za to mam prawo ich krytykowac. a zaspiewac "nic sie nie stalo..." moge po przegranym meczu w ktorym widze walke, zaangazowani, ambicje ale przeciwnik byl po prostu lepszy. dzisiaj na pewno tak nie bylo. |
A w dupach sie poprzewracało,co było kilkanaście lat temu ,każda strzelona bramka przez WISłE to była radość a teraz temu nie pasuje ze remis tamtemu ze nie 0-3.Przynajmniej sie trochę przewietrzy na trybunach bo za dużo tych dzieci sukcesu.
|
Cytat:
|
Zenders napisał: [A w dupach sie poprzewracało,co było kilkanaście lat temu]
Ja akurat wiem a Ty wiesz? To jest forum i każdy może wyrazić swoja opinię co do gry i wyniku. Rozumiem, ze Tobie wszystko sie podobało. Twoje prawo. Mnie sie nie podobało. |
Ale dlaczego wszyscy przyje..ali sie do Pawełka??? Przeciez to nie jego wina ze nawet jak mu nie idzie i potrzebuje odpoczac od gry to musi grac bo nie ma kto go zastapic! Tak jak z Lobodzinskim ..Mnie martwi cos innego. Srodek pola to Sobol i Cantoro.Nie mamy zadnej alternatywy dla nich. Jirsak to gracz ofensywny a poza nimi to pucha w skladzie.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl