![]() |
Zwycięstwo naprawdę cieszy. Gra całego zespołu wyglądała całkiem nieźle.
Widać niestety jednak, że nasza ofensywa kuleje. Mimo, że w Białymstoku nie wyglądało to aż tak źle to na przeciągu pierwszej połowy rundy nie jest już dobrze. Po 6 kolejkach aż 6 drużyn ma więcej strzelonych od nas bramek w tym Odra Wodzisław. Brak wzmocnień w przodzie daje się we znaki. Znajdujący się w słabej formie Łobodziński i Zieńczuk nie mają żadnej realnej konkurencji dlatego też nasze skrzydła wyglądają kiepsko. Zmiennicy Brożka i Boguskiego też pozostawiają wiele to życzenia. Mistrzostwa nie wygrywa się notami za styl ale boje się, że możemy zaliczyć kilka nieprzyjemnych remisów z przeciętniakami w tej rundzie. Mam nadzieję, że Łobodziński i Zieńczuk dojdą jednak do formy i do tego nie dojdzie. |
Przez Jagę ten mecz to była nieprawdopodobna kopanina. Ich cała taktyka to kopanie dla kopania byle kopać, nieważne, że po nogach po głowie... a jak w piłkę to najczęściej bez sensu. W takim PUEFA to na pewno by się na 1 czerwonej nie skończyło...
Zagraliśmy przeciętnie, najważniejsze są 3 pkt. + brak kontuzji (oby) i w zasadzie tyle w temacie. Szczerze przyznam, że liczyłem na Łobo, że się stanie cud i zagra wreszcie na miarę tych ~400k Euro/rok ale nic z tego :-/ No i Niedzielan... chyba najlepszym rozwiązaniem dla niego i dla Wisły będzie jego come back do Górnika Zabrze w okienku zimowym... za porozumieniem stron. Szkoda, że nie zobaczyliśmy Marcelo, ale rozumiem trenera... Mecz był nerwowy, wynik niepewny, gra przeciętna więc na debiut Brazylijczyka pewnie przyjdzie czas z Lechią II. Martwi trochę brak wartościowych zmienników oj martwi... |
Cytat:
Wg mnie Wisła Kasperczaka dysponowała większą siłą ofensywną (bo oprócz Kosowksiego i Żurawskiego byli Frankowski, Uche i Szymkowiak); Wisła Skorży jest lepsza w defensywie. Jeśli przejdziemy Tottenham i poszalejemy trochę w grupie UEFA to będzie można powiedzieć, że Skorża dorównał czy nawet przewyższył Kasperczaka teraz jest na to chyba jeszcze za wcześnie. Henry jednak trochę więcej osiągnął od Skorży. |
najwazniejsze 3 punkty !!!
brawa dla Jagi za walkę, trochę za duzo fauli prześliczne trafienia Cantoro oraz Boguskiego |
Jagiellonia 0-2 Wisła
Bramki: Cantoro http://pl.youtube.com/watch?v=zggKqcdJG20 Boguski http://pl.youtube.com/watch?v=WseNZrMMtSU Ultras Jagiellonia (z perspektywy TV) Oprawa 1 http://pl.youtube.com/watch?v=_EAnGQcsWsI Oprawa 2 http://pl.youtube.com/watch?v=XfPoB7103RA |
Spodziewałem się cięższego meczu , oglądając pierwsze fragmenty meczu wydawało mi się że Jaga może dziś zagrać dobre spotkanie siedli na Wisłę pressingiem , ale późniejsza gra Wisły potwierdziła tylko to że wygrany może być tylko jeden jeszcze bramka dla Wisły i czerwona kartka dla Jagi ustawiła spotkanie. W drugiej połowie Wisła przeważała i zasłużenie wygrała nie wkładając w to spotkanie zbytnio dużo siły , patrząc na postawę gospodarzy to nawet nie trzeba było wkładać wszystkich sił :) statystyki mówią same za siebie w drugiej połowie Jaga 1 celny strzał.Cieszą 3 punkty i że czołówka z Warszawiakami na czele nie odjechała za daleko :)
Co do kibiców Jagiellonii to wielki szacunek za tą oprawę , doping , atmosferę. |
Brak skrzydełek, oj brak! Kosa się kłania panowie z zarządu!. Mecz pewnie wygrany ,ale ze słabiutkim rywalem.A przyznać trzeba że BKS samym zaangażowaniem, szybkością ,pressingiem i ambicją sporo w pierwszej połowie ugrali( mam na myśli widowiskowość) . Pewnie powtarzam to co inni ,ale widać jak na dłoni że mamy "mało armat",i za dobrze to nie rokuje. W pierwszym składzie mamy kilku chłopaków bez formy,przez szacunek dla Mistrza nie wymienię nazwisk. Jestem pod wrażeniem świetnej oprawy naszych starych zgodowiczów!, i naprawdę bardzo mi żal że się stało co się stało. W naszej grze widze postęp ale drażni mnie chęć wejścia z piłką do bramki, "balonowate wrzutki" i nie dopracowane i zbyt czytelne stałe fragmenty.Liczą się punkty i musimy je zbierać WSZĘDZIE!-zwłaszcza u słabiaków.!
|
Cytat:
|
No u nas wychodzi tak, Brozek asystuje, Boguski strzela, a pozniej na odwrot, i tak w kółko.
|
Jedyne co mnie po tym meczu martwi ze nie potrafimy wykorzystać prostych sytłacji których mieliśmy sporo z TT nie będzie nawet połowy tego a trzeba będzie coś strzelić!
Mauro Mauro Cantoro! |
Cytat:
co do Jagieloni to co sie stalo znasz zgoda z nimi?? |
Cytat:
|
Szkoda Jagi bo zawsze będę czuł do niej sentyment, ale z takimi zespołami musimy wygrywać tak jak dzisiaj. Gdyby oni piłkarzy mieli takich jak kibiców to by walczyli o mistrza. Szacunek dla dopingujących z Białego. :)
Na styl nie narzekam bo skoro RN przez całe okienko nie sprowadza ani jednego ofensywnego grajka to inaczej być nie może. Brożek ciągle po kontuzji nie wrócił do formy, ale widać, że walczył i zapewne niedługo odzyska skuteczność. Bardzo cieszy mnie skuteczność Boguskiego, 3 gol w 3 ligowym meczu z rzędu. Może wreszcie Wisła doczeka się dwóch piłkarzy, którzy umieją strzelać gole. Cytat:
|
Bez Brożka i Boguskiego w ofensywie nie istniejemy. Na szczęście dzisiaj obaj zagrali i wygraliśmy + mała pomoc Pesira:D
Cleber znowu niewyraźny. Może i dobrze że dostał kartkę i będzie musiał pauzować - to powinno zmusić Skorże do zmian. Sam z siebie p.Maciej jest za bardzo konserwatywny i przywiązany do niektórych nazwisk:) Natomiast dzisiaj przynajmniej walczył Łobodziński. Owszem w ataku jego dryblingi kończyły się w większości rzutami rożnymi dla nas, ale za to walczył w obronie i jakby nie było miał asystę:D Ważne 3 punkty i tyle ode mnie! |
było dobrze, nie ma co narzekać.
sytuacji kupe, szkoda że tylko dwie weszły. z tą skutecznością u nas różnie bywa, ale jak nasi się zmobilizują i skupią na dobrej grze, to będzie z nią lepiej, bo dziś to tak od niechcenia w ataku próbowali.. nie wiem czy ktoś też to zauważył, ale od kilku meczów mamy taki fajny sposób rozegrania akcji, 3-4 szybkie podania z pierwszej piłki i ktoś jakby znikąd wychodzi na czystą pozycję, jako przykład: brama Jirsaka w Londynie i dziś była taka akcja z wejściem Baszcza. dobrze, że coś takiego Skorża wprowadził, jak widać skutkuje. |
Cytat:
na pewno nie Łobodziński, bo z niego nie ma z niego żadnego pożytku... Cytat:
Co do meczu, jak dla mnie 9/10. Spokojnie, powoli, ale pewnie, ani przez moment nie drżałem o wynik. O to chodzi, aby z frajerami (piłkarsko) wygrywać najmniejszym nakładem sił... |
Męczący jesteś Konrad z tym bronieniem wszystkich zawodników, głównie po to, żeby mieć później argument na "a nie mówiłem". Nie lubię bezsensownych krytyk, ale gadanie w kółko "źle wam, a jesteśmy tak wysoko", "poprzewracało się wam w głowach" jest głupie po prostu. Też mnie trafia nieraz od malkontenctwa niektórych, ale..
Myślę, że jednak warto przyjrzeć się też temu, co wcale nie jest tak, jak powinno. Łobodziński, mimo że ma wielki potencjał, gra w Wiśle mega-dno. Asysta, jak asysta. Za ponad 300 tysięcy euro kontraktu można wymagać nieco więcej. Zieńczuk za poprzedni sezon ma mieć "taryfę ulgową"? Nic nie gra. Na plus forma Boguskiego i Jirsaka, a Paweł Brożek zaczyna wpadać w jakiś dołek. Takie są fakty. Nie chodzi o głupią krytykę, tylko już mecze z Pasami, Lechem były sygnałem, że coś nie jest w porządku. Porażki w PE też nie biorą się z niczego. Swoją drogą, bardzo źle wpływają na drużynę. Nie można sobie tak dostawać batów od byle kogo, bo później w rytm wygrywania wejść jest trudno. |
Cytat:
Nie wiem jak wygladalo to w TV, ale ewidentnie powinien byc karny dla Jagi po tym kopnieciu. Do utraty bramki to wedlugo mnie frajerzy przewazali :-P Pozdro |
Cytat:
|
jesli rozpatrujemy to zwycięstwo z perspektywy ligii polskiej to ok. Fajnie,ładnie i przyjemnie. Ale jak już popatrzymy na to z perspektywy ligii,i choćby, angielskiej,ba tureckiej, to o co chodzi. żenada i tyle.Grać z pierwszej piłki nie umieją ci przepłaceni amatorzy,wstyd i jarmark, z czym do Europy,na przedsionki salonów?
Szczerze mówiać gówno grają w tej kartoflanej lidzie. A czemu ten all star Marcelo nie grał?:) A propos, alektoś kto obraca, nieistotne..., to taki Łobodziński przy możliwościach komrercyjnych ligii,finansowych możliwościach Wisly, zarabiając 300 tysięcy euro, to powinien strzelać co drugi mecz, albo mieć co najmniej dwie asysty. Inaczej mamy do czynienia z mega przepłaconym pracownikiem. Za te pieniądze mozna mieć bardzo porzędnego grajka. Który umie dośrodkować i minąc przynajmniej jednego przeciwnika. Więc skoro mamy mega nieudacznyech menago to czego Wy oczekujecie?Podbicia Eurpy? Z czym?Walka,a nie dominacja w Oe jest naszym minimum, wieć o Europie zapomnijcie. Byle Luch Energia Wladywostok by nam stłukła. O FC Koln nie wspominając. Mamy ekipe co nie spadnie,ale o mistrzostwo może walczyć,ale nic poza to. |
Tak proforma to przypomnę że za Żurawia daliśmy milion dolarów GOTÓWKĄ! I przyszedł do nas żeby ratować Poznań przed bankructwem, może to odbiega od tematu ale "tak mi się skojarzyło". Maciek przyszedł do Wisły jako gwiazda ligi i dojrzały piłkarz, NIC nie stoi na przeszkodzie żeby Brożki czy Boguski za 6 miechów czy za rok-dwa grali tak samo, (pod warunkiem że dla WISEŁKI) .Faktu że przespaliśmy transfery nic nie zmieni,chociaż ja gorąco wierzę w talent np. Małeckiego, Rado i paru innych młodych.Porównując skład Wisełki w okresie kilku miesięcy uwidacznia się rosnąca liczba "stranieri" w naszej 11. ,W świetle chorych cen rynkowych za piłkarzy polskich , myślę że to korzystne zjawisko (dla klubu-nie kadry) ale to są moje subiektywne odczucia!
|
Cytat:
I jeszcze pomysl jaka kase dostaje taki Lobodzinski za robienie czegos co ciezko nazwac grą... Ale dzis mimo wszystko przyzwoicie to wygladało,brawa dla chlopakow za walke i ambicje wyroznial sie zwlaszcza Boguski--robi sie z niego na ta chwile najlpeiszy zawodnik,Sobol-swietne rozbijanie atakow i Diaz. Na duzy minus Pawel Brozek-niewiem czy stary nawyk gwiazdorzenia czyli jak mam wybrac czy kiwam sie z 3 zawodnikami czy podaje od Jirsaka ktory bedzie sam na sam,to wybieram to pierwsze(sytuacja z dzisiejszego meczu) powraca bo dzis gdyby PODAWAŁ to bylo by nie 0:2 ale 0:5 i to conajmniej. Ale nie ma co wybrzydzac jak 3 dni po Londynie mecz ok. |
Cytat:
Właśnie jestem ciekawy jaka powinna być reakcja sędziego gdyby uznał zagranie Clebera w polu karnym za nieprzepisowe? Czy byłby rzut karny, czy też powinien podyktować rzut wolny pośredni z pola karnego? Cleber uniósł chyba za wysoko nogę, co jest niebezpiecznym zagraniem ale nie było to jakieś agresywne wejście na zawodnika a raczej na piłkę. Chciałbym to jeszcze raz zobaczyć. Co do przewagi Jagi... Była ona widoczna przez pierwsze 3-5 minut... po tym krótkim czasie przeważaliście już tylko w "jakości" fauli... |
Cytat:
Brozek nie ma przegladu pola, wiec nic nie widział komu podac. Co do Boguskiego,zauważcie,że wiedział jak uderzyć,lewą nogą nag nogami bbrmkarza a nie nag rękami prawa. Widac chłopk wie co gra.Niech ucieka do drugiej bundesligi,może liżnie namiastki prawdziwej piłki. |
Cytat:
Nie nie.Ja ich nieusparwiedliwam.To sa prosesjonaliscii bioracy za wykonywanie swoich obowiazkow grube pieniadze ,wiec gadki ze grali 3 dni temu sa nie na miejscu. Chodzilo mi o to ze jak prezentacje po meczu na WHL nienajgorzej to wygladało,ba momantami fajnie ta pilka chodziła. Cytat:
Jego czas i tak nadejdzie. |
Zgadzam sie z tymi, ktorzy twierdza, ze Łobodziński zarabia za dużo w stostunku co do swoich umiejętności.
W naszej lidze zeby na 10 dosrodkowan 3-4 byly jako takie to..... DNO. Mońków powinnismy pojechac z 5-0, oni sie po czolach kopali (jak chcemy grac z jakimikolwiek szansami w fazie grupowej UEFA) |
Zgadzam sie z Wojtasem
Dodam, ze gdyby Brozek nabral odrobine pokory, to efektem powinna byc lepsza gra. Sprawy z pewnoscia nie ulatwia brak rywalizacji i praktycznie niezagrozona pozycja Pawla. Na pewno tez trzeba zrozumiec jego odczucia. Chlopak sie stara, ale juz od kilku spotkan nie moze trafic do siatki, w zwiazku z czym zaczynaja pojawiac sie pierwsze objawy frustracji. Jednak nic nie tlumaczy braku podania do niekrytego partnera w sytuacji bramkowej, a zamiast tego absurdalna proba przejscia kilku obroncow rywala. Dobro druzyny powinno byc zawsze najwazniejsze. Co do meczu, to podzielam opinie wiekszosci. Najwazniejsze sa 3 punkty po powrocie z zagranicznego wyjazdu i dotrzymanie kroku czolowce. Cieszy tez udany wystep Glowy po powrocie i podtrzymanie dobrej skutecznosci Rafala. No i kolejna bramka Cantoro - jakby nie bylo rzecz niezbyt czesto sie zdarzajaca :p |
Drugi taki Boguski, no może troszkę lepszy na prawe skrzydło by się nam przydał. I pomyśleć że takiego Peszko mogliśmy mieć za niewielką kasę, albo Sitlicia. Niech łysy szuka teraz dobrych skrzydłowych w Brazylii, akurat obecnie nie ma już tak ogromnego popytu na brazylijczyków więc może coś mu się uda dobrego za grosze wyłowić.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Z jednej strony narzekasz, że gramy słabo, z drugiej chcesz rozwijającego się ładnie Boguskiego pozbywać - taką właśnie politykę transferową zarząd uprawia, pozbywając się prawie każdego kogo da się sprzedać, a efekty opisałeś kilka postów wyżej (181). |
Cytat:
Ja nie jestem przywiązany do "swoich" teorii i je zmieniam. Jeśli Łobodziński zacznie dobrze grać również w ofensywie (tj trochę częściej niż 1 raz na mecz wygrywac pojedynki 1 na 1) to też o tym napisze. Na razie osiągnął poziom nie bycia najgorszym w zespole - czekam na kolejny krok w jego wykonaniu - na mecz gdzie będzie jednym z najlepszych:D Kiedy piłkarz gra źle - piszę o tym, jak gra dobrze - też. Bo mnie interesuje Wisła a nie "teorie" - nie zauważyłeś tego? |
Wygrana i bardzo dobrze..
Byliśmy lepsi aczkolwiek dobrze, że w Jadze grał ten półgłowek Pesir, który myślał, że jest na wiejskiej dyskotece (parę minut przed drugą żółtą - łokieć w Diaza w walce o górną piłę) i szybko wyleciał z boiska. Nie podobało mi się, że przez długi czas nie potrafiliśmy dobić przeciwnika - przyłożenie się, drugi gol w końcu 1 połowy albo w 50 min i spokojna gra do końca-strzeżonego Pan Bóg strzeże... A tak to było parę rzutów rożnych i prób natarć Jagi ... coś mogło się zdarzyć. Sędzia przychylny dla nas... wejście w Jareckiego na polu karnym w 1 połowie... nie wiem. |
Widzę, że sobie wszyscy znaleźli nowego chłopca do bicia. 2 lata temu to był Marek Zieńczuk, teraz jest Łobodziński. Pytam sie więc z czyjej asysty padła wczoraj bramka otwierająca wynik spotkania ? Czy to Łobodziński ponosi winę za to , że grając przez 2/3 meczu w przewadze 1 zawodnika z słabą Jagiellonią zespół Wisły marnował sytuację za sytuacją ? Momentami to nie chciało sie tej indolencji oglądać. Tak się zastanawiam kiedy w lidze mogliśmy ogladac naprawdę dobry mecz Wisły i nie moge sobie przypomnieć.
P.S Co dotej sytuacji Clebera w polu karnym. To Jarecki nie został kopnięty ! Cleber wybijał piłkę, a Jarecki kombinował (we wcześniejszych akcjach padał po faulach jak rażony piorunem starając się wymusić na sędziach kartki, najlepiej czerwoną) jak to wykorzystać. Wystarczy zobaczyć w zwolnionym tempie. Zresztą za wysoko zagraną nogę (jeśli już chociaż tam jej nie było) jest co najwyżej wolny pośredni. |
Tu nie chodzi o to, że Łobodziński jest nowym kozłem ofiarnym, tylko on po prostu gra w pewnych momentach poniżej krytyki. Jest wolny, brakuje mu zdecydowania przez co sam nie wie co ma z piłką zrobić, a za nim sie zdecyduje to przeciwnik zdąży się już ustawić i pozamiatane. A najgorsze w tym wszystkim jest to, że Łobodziński nie sprawia w moich oczach wrażenia osoby, która chce zmienić swój styl gry i za każdym razem robi to samo i efekt w 90% sytuacji jest wiadomy...
|
Cytat:
|
Fajnie, że 3 punkty ale nie zachwycałbym się stylem. W chwili obecnej Jagiellonia to chyba najsłabszy zespół w lidze.
Zagrali z nami "na musiku", zaatakowali od początku - co ich zmęczyło. Do tego głupia czerwona kartka. Tego meczu nie dało się nie wygrać. Jeśli nic się nie zmieni, to Amika, Legia i Groclin będą traktować mecze z Jagą jak spotkanie z San Marino. Więc 3 punkty w takim meczu to nie zysk, a plan minimum. Martwi ewidentny spadek formy u Pawła Brożka. Od jego gry bardzo wiele zależy, zarówno w kontekście całego sezonu, jak i meczu w PUEFA. |
Cytat:
|
Jak by nie patrzyć na jakość spotkania to raczej cenne trzy punkty , Jaga od poczatku ostro i bez respektu przeciwstawiła się Wiśle wysokim presingiem i praktycznie przez cały mecz walką o piłkę na wślizgu , to świadczy o tym że zwycięstwa nie otrzymaliśmy za darmo .
Inna sprawa że nie bez wpływu na postawę w tym meczu było spotkanie z Totenhamem w czwartek , więc nie mamy co narzekać . |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl