![]() |
Ale czytam tu bzdury...mlodzi chlopcy i maja prawo byc nieprzygotowani fizycznie? To chyba jakies jaja :D. Gra byla na stojaco, tempo podworkowe, a tu ktos rzuca argumentem, ze mlody to i ma prawo nie wytrzymac 90 minut. To w lidze miedzywojewodzkiej juniorow, jak nie masz sily nie na 90, ale nawet na 100 minut biegania, to nie wychodzisz na boisko...wiem, bo gralem w takim zespole 10 lat temu i jakos nie mialem problemow z kondycja. Nie wspominajac juz o tym, ze rezerwy zespolu powinni tworzyc gracze 16,17, 18, 19 letni, a nie faceci po 20-stce. Jesli sie nie przebijasz do 20 roku zycia do I-szego skladu, to Ci dziekujemy i sciagamy nowych, mlodych, zdolnych juniorow.
Inna sprawa jest to, ze ME jest fatalna w zamysle...wolalbym miec rezerwy w III lidze, gdzie ci chlopcy moga sie otrzaskac z zawodnikami grajacymi 10-15 lat w pilke i ktorzy nie zaluja swoich nog :). |
Zgadzam się, są słabi jako indywidualności. Te kiksy środkowego obrońcy, przy bramkarz to żałosne. Bez przesady, to że jest juniorem, nie znaczy, że ma grać jak ofiara.
Reszta też, Kmiecik mecz na stojąco, Dawidowski to lepiej nie pisać...o reszcie mi się nie chce. Prawda, w swoich rocznikach może są najlepsi, bo reszta jest jeszcze gorsza... |
Cytat:
|
Cytat:
zjada go presja. Dajcie spokoj ludzie, druzyna z ME przegrała z druzyną z Ekstraklasy. Musza sie ogrywac, musze przegrywac... |
Cytat:
|
Jakos nie skojarzylem ze z Szabata juz taki stary kon.. Faktycznie, ten system jest patologiczny jezeli my trzymamy zawodnikow 23-24 letnich w ME. Tak jak napisal ktos wyzej, jezeli do 20 nie pokarzesz, ze zaslugujesz chociaz na rezerwe I zespolu, to zegnamy.
Co by o Brozku nie pisac, to na 20 lat wiadomo bylo, ze chlopak ma talent i cos z neigo bedzie. Podobnie z Malym, ktory ma 20, ale trenuje i pracuje juz z I zespolem. 24 lata to juz porzadny wiek na pilkarza, jezeli dalej nic wielkiego nei pokazujesz, to cudow nie ma.. |
Wlasnie wychodzi to w takim meczu, jak dobra jest ME :D, kiedy przychodzi grac z doswiadczonymi pilkarzami...trudno podnosic poziom w tworze, gdzie rywalizuje sie rowniez z nieopierzonymi(prezentujacymi rownie niskie umiejetnosci) grajkami.
Ktos wyzej nie zrozumial mojej wypowiedzi, ale juz trudno ;). Konkluzja byla taka, ze jesli nie jestes przygotowany fizycznie(nie masz sily biegac...tylko co to za zawodowy pilkarz :D?), to nie wychodzisz na boisko. |
jak ktoś ma umiejętności i talent to nie przeszadza mu grać z równieśnikami czy z seniorami w 3 lidze tak jak kiedyś Brożek.Ogólnie uważam że kilka lat temu Wisła wyszukiwała bardziej utalentowanych młodych chłopaków (Bracia Brożkowie,Strąk,Kuzera) niż Ci obecni co grali wczoraj
|
Cytat:
Po co trzymać taką rzeszę przeciętniaków? Dobrze ktos napisał wyżej - jak 20 latek ma talent to to widać. Czy Brożek jeden z drugim potrzebował ME? a Małecki? Błaszczykowski? A kiedyś Nawotczyński, Kuzera, Strąk itd? Dobry młodzian jest w stanie wygryźć starszego kolege ze składu (np kiedys Błaszczykowski), dobrze rokującego można wypożyczyć (Małecki, Cwielong) do słabszej drużyny. Po co jakiś śmieszny "inkubator"? Prosta zasada - jesteś dobry to pracuj, staraj się. Wisła to nie jest klub, gdzie komuś z racji wieku należy sie gra, tylko klub, gdzie na gre powinno sie zapracować |
Wczoraj lekko się zdenerwowałem, bo mimo, iż **** z wynikami, to niektórzy kopacze zwyczajnie zlekceważyli sobie ten mecz. A niektórzy... spalili się.
Powiem tak: Dobrze, że to PE, nie liga czy nawet PP i dobrze, że to Śląsk, nie czerwone pejsacze czy nawet Legia. Gratulacje dla Śląska! |
Spiker meczowy irytuje mnie od dawna ale wczoraj wejście miał po prostu niesamowite:
"Witamy na stadionie imienia Władysława Reymana" bez komentarza |
wnioski są takie, że w Wiśle na dzień dziesiejszy nie ma utalentowanych młodych chłopaków.
A w Polsce mianem "młodych talentów" wciaz okreslani sa gosci ktorzy maja po 20-24lata... To juz są ****a seniorzy i jezeli w tym wieku nie graja na wysokim poziomie ktory gwarantował by im gre w jakże słabej polskiej lidze to niech lepiej zajmą sie czyms innym a football traktuja jako swoja pasje. No albo niech się kopią po niższych ligach |
Cytat:
|
Takie mecze jak wczorajsze potwierdzają, że warto sprowadzać młodych, zdolnych graczy z zewnątrz do wzmocnienia ME takich jak Rajfur bo poziom obecnych nawet szkoda komentować.
Cytat:
Edycja: Elendil, stadion jest imienia Reymana. Spikerowi się popieprzyły imiona. |
Cytat:
|
blah, pomyliło mi się chyba jak spikerowi :P oczywiście pomyślałem o stadionie przy ulicy Reymonta :P
|
Ten gość mnie rozwala
|
dzisiaj mecz Piast-Wisła
jest jakas transmisja w tv z tego spotkania? bo szukalem i nic nie znalazłem, moze ta nowa tv orange sport bedzie miała? orientuje sie ktos? ps orange sport nie transmituje |
Niestety nikt nie transmituje.
|
a w radiu coś jest?
|
Ja .......e, dają powtórkę KSG- Ruch, a Wisły na żywo nie dadzą, noż ku*wa mać!
|
ani radio ani tv ani net ani radio forza?
|
Atak : Niedzielan,Kmiecik
no to zobaczymy jak napastnicy zagraja :/ |
Cytat:
|
Nie bede mial nic przeciwko
Bo Niedzielan musi sie przydac fajnie Jirsak na prawym skrzydle, bedzie mogl celnie dosrodkowac na banie Kmiecika |
widze ze sie rozkrecaja ... chlopcy
|
Nasi jeszcze śpią ? 1-0 dla Piasta ,niby nic złego się nie dzieje , ale jeśli nie wygrają spotkania z przeciętnym Piastem to będzie duży wstyd . Mimo wszystko wierzę że stać ich na strzelenie 3,4 bramek .
|
k...a
Grac panowie bez takich jaj jak w srode |
z relacji TWSD:
4' No i przegrywamy, Wytrzymaliśmy krócej niż w środę. Po błędzie Sobolewskiego bramkę otwierającą wynik meczu zdobył głową Marcin Folc. z relacji z glównej: 04' Z autu piłkę dostał Andraszak, który przedłużył ją do Folca. Ten zaskakującym strzałem z 16 metrów zaskoczył Juszczyka Eee? Zaskakujący strzał głową z 16 metrów? :rotfl: Edytka: No i się wyjasniło :) |
Ten Juszczyk mnie zadziwia jak puszcza bramki z 16 metrów .. głową ?! To co będzie z Tottenhamem jak nie wyzdrowieje Pawełek ?
|
co to ku...a z ta relacja?
a jest w radoi krakow? |
:lol: Ej ludzie ludzie :D ogarnijcie się, narzekacie, aż głowa mała
567890 |
LoL hehehe
|
To był zarcik redakcji TWSD;] nadal jest 0-0
11'Zrobiliśmy taki żarcik :D Dalej jest 0:0. pozdrawiamy :) Strzał Folca z 4 minuty poszedł nad poprzeczką. Niech ta sytuacja będzie dowodem na niełatwe warunki pracy w takim słońcu. Jaka redakcja takie zarty... |
No tak cała redakcja ;)
|
Cytat:
10 znaczków |
http://www.xscores.com/LiveScore.do tu tez sie nabrali
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ktos wie czemu nie gra nasz nowy obronca brazylijski?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl