Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Jak? Gdzie? Kiedy? (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Wisła - Barcelona (wszystko o meczu u siebie) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4694)

buszmean 20.08.2008 22:16

alez szanowny panie darotsok, ja wszystko rozumiem. mam sie raczej za rozumnego i co wiecej przewidywalnego człowieka, nawet przez myśl mi nie przeszło, że tym razem obejdzie się bez tzw. niedzielnych kibiców. wszytsko w porządku każdy ma prawo przyjśc na stadion, tylko niestety nie każdy ma parwo jojczyc że jest niedopoinformowany przez klub. kto pyta nie błądzi prawda ? nikt nie będzie wydawał specjalnego oświAdczenia dla osób które sa tam pierwszy raz bo to leży w ich interesie żeby się dowiedziec. nie ukrywam też że wkurza mnie sytuacja że na miejscach przeznaczonych dla osób, które zajmują sie dopingiem znajdą się osoby, które deliktanie wpieprzają sie między wódke a zakąskę. Ja też obejrzałbym gwiazdy światowego futbolu, ale traktuję to jako nagrodę dla mnie za wysiłek jaki wkładałem w kibicowanie w całym zeszłym sezonie i mam ochotę tę nagrodę odebrac w towarzystwie osób takich jak ja, a tu przychodzi jeden z drugin raz na ruski rok i spija śmietankę. to tak jakbyś w pracy po całoroznym wysiłku osiągnął sukces a tu na koniec pojawił się ktoś kto ręki do tego nie przyłożył, ale jakimś cudem splendor spływa też na niego.
moje opowieści nie są przejawem wrogiego nastawienia, raczej ukazuje całą sytuacje przez krzywe zwierciadło, bo ona jest śmieszna po prostu.
co do koszulek nie ma co marudzic bo nie wiadomo jak będzie, może to tylko przypuszczenia, choc nie wyobrażam sobie sytuacji że w sektorach Wiślackich zasiadł ktoś w koszulce FCB, bo to niedorzeczne. jak przyjedzie do nas legia to pozwolimy żeby ktoś wśród nas siedział w koszulce legii? na pewno nie, a co to za różnica czy FCB czy legia? i to zespół przyjezny i to - dla nich przeznaczony jest sektor gości.

e 20.08.2008 22:31

Na sektorze gosci z FCBP bedzie 51 osob

7 kobiet
44 facetow

+ kazda z tych osob ma mozliwosc zamowienia 1 biletu dla osoby niezrzeszonej w FCBP.

gregor1971 21.08.2008 07:24

Rozumiem, że wszystkich co regularnie chodzą na Wisłę trochę śmieszy zjawisko "niedzielnych kibiców" ale już nie przesadzajmy...Przecież ci właśnie kibice kupią najdroższe bilety i wszystko zostanie w kasie klubu i pewnie nawet się przyda:-). Ja uważam, że powinniście się cieszyć z tego zjawiska bo jest ono zarezerwowane dla największych klubów! Tylko, że w Barcelonie, Madrycie, Londynie etc. mają to co tydzień a w Krakowie niestety raz na parę lat...

CarloResoort 21.08.2008 07:28

Heh kolezko ... mysle ze roznica przy kwocie 200 zl - o te 50 zl to juz zadna roznica ... Na takim meczu mozna powiedziec ze nie ma podzialu na bilety drozsze i jeszcze drozsze. No owszem byla znizka dla karnetowcow - ale to tylko uklon klubu w ich strone :)

gregor1971 21.08.2008 07:40

Za te 50 zł pewnie można kupić bilet na ligowy mecz więc to wcale nie jest mało...Ja tylko proszę o odrobinę rozsądku i nie uprawiania propagandy, że na mecz Wisły mogą przychodzić tylko i wyłącznie najzagorzalsi fani którzy związani są z nią od lat na dobre i na złe...Wtedy pewnie tylko sektor D miałby zadowalającą frekwencje a to chyba nie o to chodzi...

PauL 21.08.2008 10:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez e (Post 588925)
Na sektorze gosci z FCBP bedzie 51 osob

7 kobiet
44 facetow

+ kazda z tych osob ma mozliwosc zamowienia 1 biletu dla osoby niezrzeszonej w FCBP.

:lol:

Ciekawe, czy będą śpiewać po hiszpańsku, czy ograniczą się do skandowania "Barcelona !, Barcelona!"

Ale komiczna sytuacja, że zespół hiszpański będzie wspierać grupka jakiś dziwaków z Polski.

Latin 21.08.2008 11:03

Nie przesadzaj stary.
Zapewniam, że tam sporo osób zna dużo więcej niż proste skandowanie nazwy klubu. Do tego to nie dziwacy, a często wyjazdowicze polskich klubów (Trójmiasto, Poznań, Warszawa, Wrocław). Jakby to był każdy inny klub a nie Wisła to sam chętnie zasiadłbym na sektorze gości np. w Warszawie. To trochę inna natura wspierania klubu, bo wiadome że to nie jest czynne kibicowanie w takim stopniu jak drużynom w Polsce.

Robert_wislak 21.08.2008 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gregor1971 (Post 588987)
Rozumiem, że wszystkich co regularnie chodzą na Wisłę trochę śmieszy zjawisko "niedzielnych kibiców" ale już nie przesadzajmy...Przecież ci właśnie kibice kupią najdroższe bilety i wszystko zostanie w kasie klubu i pewnie nawet się przyda:-). Ja uważam, że powinniście się cieszyć z tego zjawiska bo jest ono zarezerwowane dla największych klubów! Tylko, że w Barcelonie, Madrycie, Londynie etc. mają to co tydzień a w Krakowie niestety raz na parę lat...

I jak wygląda dopingowanie w wielkim klubie? Tak jak w Barcelonie gdzie dwie cioty stoją naprzeciwko siebie i klaszczą? Serio to Cię kręci? TO ja już wole tkwić w naszym biagienku. Zauważ, że dla niektórych ludzi to już jest zwyczajem, że pod koniec tygodnia idą na stadion i drą ryj - żeby się wyładować, żeby pomóc Wiśle. G. mawia czasem "śpiewamy, ch*j z tym co się dzieje na boisku" a podejżewam że 80% kibiców tych wilekich klubów chodzi tam bo może oglądać gwiazdki w akcji. A powiedz gdzie byli kibice Chelsea zanim przyszedł Roman?

gregor1971 21.08.2008 11:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robert_wislak (Post 589081)
I jak wygląda dopingowanie w wielkim klubie? Tak jak w Barcelonie gdzie dwie cioty stoją naprzeciwko siebie i klaszczą? Serio to Cię kręci? TO ja już wole tkwić w naszym biagienku. Zauważ, że dla niektórych ludzi to już jest zwyczajem, że pod koniec tygodnia idą na stadion i drą ryj - żeby się wyładować, żeby pomóc Wiśle. G. mawia czasem "śpiewamy, ch*j z tym co się dzieje na boisku" a podejżewam że 80% kibiców tych wilekich klubów chodzi tam bo może oglądać gwiazdki w akcji. A powiedz gdzie byli kibice Chelsea zanim przyszedł Roman?

Wiesz ja też jestem zwolennikiem gorącego dopingu przez cały mecz, ale "drzeć ryj żeby się wyładować....ch*j z tym co się dzieje na boisku...." może czegoś nie rozumiem ale ja nie akceptuję takiej definicji dopingu... Nie rozumiem też co jest złego w podziwianiu gwiazdek...Parę takich "gwiazdek" w Wiśle i pewnie była by już ta upragniona LM a tak jak się we wtorek nie uda ( a szanse są niestety niewielkie...:-/) to znowu pozostaje Odra W., Polonia B. itd.

Jeżyk 21.08.2008 12:07

Nie uda sie i ch*j. Ci co mają chodzić będą chodzić nawet jak będziemy grali ze Świtem Krzeszowice. Nie każdy idzie jak Ty bo gra Barcelona. Wielu ludzi chodzi na Wisłę, bo gra Wisła, a nie Barcelona. W du*e mam całą Barcelone, bo dla mnie taką Barceloną jest Wisła. Nawet jak będzie grała A klasie. I nie zamieniłbym ani piłkarzy, ani stadionu, ani historii ani nazwy Wisła na Barcelona.

Vinci 21.08.2008 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robert_wislak (Post 589081)
A powiedz gdzie byli kibice Chelsea zanim przyszedł Roman?

Byli, uwierz mi...a do dziś na ich temat krążą legendy.

orzeu 21.08.2008 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jeżyk (Post 589111)
Nie uda sie i ch*j. Ci co mają chodzić będą chodzić nawet jak będziemy grali ze Świtem Krzeszowice. Nie każdy idzie jak Ty bo gra Barcelona. Wielu ludzi chodzi na Wisłę, bo gra Wisła, a nie Barcelona. W du*e mam całą Barcelone, bo dla mnie taką Barceloną jest Wisła. Nawet jak będzie grała A klasie. I nie zamieniłbym ani piłkarzy, ani stadionu, ani historii ani nazwy Wisła na Barcelona.

Sory ale co ta wypowiedz ma wspolnego z tym tematem?

regan 21.08.2008 14:21

zobaczymy ilu kibiców "Barcelony" bedzie jutro na meczu z Bełchatowem...

Jeżyk 21.08.2008 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 589125)
Sory ale co ta wypowiedz ma wspolnego z tym tematem?

Moja wypowiedz odnosila sie do wczesniejszego postu.

mateuszFCOlkusz 21.08.2008 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 588889)
Taaa jeszcze chyba jak kojaze to Sevilli nie lubia i kogos tam jeszcze! Ubierzmy sobie koszulki wszystkich innych teamów z Hiszpani ...

Ja pitole :shock:

ŻADNYCH KOSZULEK FCB, REALU, INNYCH DRUŻYN CZY TEŻ STROJÓW REPREZENTACJI POLSKI NA SEKTORACH WISŁY!

Śląsk, Wisła, Lechia i Unia i starczy!

U nas tego niech nie bedzie aczkolwiek pod stadionem Camp Nou myslałem ze mnie rozszarpie widząc hiszpana w szaliku Barcelony i koszulce.....CRACOVII!!!!!!!!! gdyby nie ochrona....eh

Robert_wislak 21.08.2008 15:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gregor1971 (Post 589087)
Wiesz ja też jestem zwolennikiem gorącego dopingu przez cały mecz, ale "drzeć ryj żeby się wyładować....ch*j z tym co się dzieje na boisku...." może czegoś nie rozumiem ale ja nie akceptuję takiej definicji dopingu... Nie rozumiem też co jest złego w podziwianiu gwiazdek...Parę takich "gwiazdek" w Wiśle i pewnie była by już ta upragniona LM a tak jak się we wtorek nie uda ( a szanse są niestety niewielkie...:-/) to znowu pozostaje Odra W., Polonia B. itd.

Czego nie rozumiesz w tym, że my i część innych ekip dopingujemy nawet jak drużyna przegrywa 0-4? Na zachodzie tego niema, wtedy płaczki wychodzą ze stadionu(Schalke). A jeśli się nie uda to nie będziesz chodził na Odrę W. i Polonię B? To może zacznij chodzić na Wisłę.
I weź przemyśl to co powiedział Jeżyk.
pozdrawiam

Mishuh 21.08.2008 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robert_wislak (Post 589284)
Czego nie rozumiesz w tym, że my i część innych ekip dopingujemy nawet jak drużyna przegrywa 0-4? Na zachodzie tego niema, wtedy płaczki wychodzą ze stadionu(Schalke). A jeśli się nie uda to nie będziesz chodził na Odrę W. i Polonię B? To może zacznij chodzić na Wisłę.
I weź przemyśl to co powiedział Jeżyk.
pozdrawiam

Chyba nadinterpretujesz... Kolega napisał, że nie podoba mu się takie definiowanie, nie doping. Ja też się zgadzam, że nie mamy prawa mieć w dupie piłkarzy i tego co się dzieje na boisku. I śmiem twierdzić, że jeśli dopingujemy przy stanie 0:4 to właśnie dlatego, że obchodzi nas co się dzieje na boisku.

Nie przychodzę dla konkretnego piłkarza, ale zależy mi by w Wiśle grali jak najlepsi i najlepiej z charakterem.

W zdecydowanej mierze przychodzę dla atmosfery. Ale z tego powodu nie mam zamiaru traktować samego meczu jako zła koniecznego, nie będę zgrywał takiego kozaka i fanatyka. Bo wyszedłbym na hipokrytę.

To już odchodzenie od tematu, ale wydaje mi się, że zbyt często przechodzimy ze skrajności w skrajność. Albo będziemy megafanatykami, którzy mają wyj.bane na zespół, albo będziemy mieli atmosferę jak na Camp Nou. A przecież nie można tak stawiać sprawy. Doping tak, ale doping dla drużyny (niezależnie kto i jak w niej gra- tak?), nie dla wyładowania siebie. Choć oczywiste, że działa to oczyszczająco :)

pirat.z.karaibow 21.08.2008 15:53

Istne Katharsis dla mnie, ale doping tylko dla drużyny, nie dla siebie. Lepsze niż teatr starożytny.

regan 21.08.2008 19:58

ile w koncu poszło tych biletów?

CarloResoort 21.08.2008 20:00

Moze byc ciezko o komplet - zostalo +/- 1000

gregor1971 21.08.2008 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mishuh (Post 589306)
Chyba nadinterpretujesz... Kolega napisał, że nie podoba mu się takie definiowanie, nie doping. Ja też się zgadzam, że nie mamy prawa mieć w dupie piłkarzy i tego co się dzieje na boisku. I śmiem twierdzić, że jeśli dopingujemy przy stanie 0:4 to właśnie dlatego, że obchodzi nas co się dzieje na boisku.

Nie przychodzę dla konkretnego piłkarza, ale zależy mi by w Wiśle grali jak najlepsi i najlepiej z charakterem.

W zdecydowanej mierze przychodzę dla atmosfery. Ale z tego powodu nie mam zamiaru traktować samego meczu jako zła koniecznego, nie będę zgrywał takiego kozaka i fanatyka. Bo wyszedłbym na hipokrytę.

To już odchodzenie od tematu, ale wydaje mi się, że zbyt często przechodzimy ze skrajności w skrajność. Albo będziemy megafanatykami, którzy mają wyj.bane na zespół, albo będziemy mieli atmosferę jak na Camp Nou. A przecież nie można tak stawiać sprawy. Doping tak, ale doping dla drużyny (niezależnie kto i jak w niej gra- tak?), nie dla wyładowania siebie. Choć oczywiste, że działa to oczyszczająco :)

Widzę, że niektórzy zrozumieli co miałem na myśli:-p

regan 21.08.2008 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CarloResoort (Post 589483)
Moze byc ciezko o komplet - zostalo +/- 1000

No to jak zostało ok 1000 to czemu ma nie być komletu? Wynika z tego, że będzie na bank

WiselkaMLP 21.08.2008 22:48

ja was prosze :magisterka:

http://www.allegro.pl/item423423238_...chia_slas.html

Coach 21.08.2008 23:05

szaliki okazyjne" wydawalismy juz kilka razy :) np Wisła-Parma :D

WiselkaMLP 21.08.2008 23:16

Parma Anderlecht OK ale z barca mi sie niezbyt podoba nie wiem moze to przez zgraj hiszpanskich "polakow"

zenden 24.08.2008 12:18

Wiecie juz moze Panowie kiedy jakis trening ma Barcelona...i czy mozna ich zobaczyc?Wiecie w jakim hotelu beda przebywac?

SIEPRACHA 24.08.2008 12:29

zamienie bilet z sektor E na sektor D pilnie priv

Latin 24.08.2008 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zenden (Post 590825)
Wiecie juz moze Panowie kiedy jakis trening ma Barcelona...i czy mozna ich zobaczyc?Wiecie w jakim hotelu beda przebywac?

Jutro trenują o 19.30.

StelmiOriginal 24.08.2008 12:54

na którym boisku? można skombinować od nich autografy?? :)

amauri1990 24.08.2008 13:16

chetnych bedzie wielu ;)

Elendil 24.08.2008 13:27

ja bym zbierał autografy od naszych. We wtorek 5-0 Barcę pukną.

amauri1990 24.08.2008 13:34

niech żyje optymizm :D

Katalończycy przylatują do Balic o 13:20
Trenują o 19:30
Śpią w Sheratonie

Taki mini przewodnik dla potencjalnych łowców ;)

regan 25.08.2008 12:19

Właśnie przelatywali nad moim blokiem w NH chyba ... :-) 13:17

pirat.z.karaibow 25.08.2008 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 591357)
Właśnie przelatywali nad moim blokiem w NH chyba ... :-) 13:17

Ja bym strzelał :lol:

Robert_wislak 25.08.2008 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez amauri1990 (Post 590855)
niech żyje optymizm :D

Katalończycy przylatują do Balic o 13:20
Trenują o 19:30
Śpią w Sheratonie

Taki mini przewodnik dla potencjalnych łowców ;)

np o 2 w nocy podstawić zapalniczke w kiblu hotelowym pod czujnik pożarowy?;>

Watts 25.08.2008 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CarloResoort (Post 586153)
A to ze taki palant jak Watts sie chwali ze zna zyda ktory idzie na mecz i z pewnoscia go nie wystawi to dla Ciebie normalne ??? Bo mi jakos trudno zrozumiec ...

Rozumiem twoją frustrację, ale:

raz. nie chwalę się, że znam.
dwa. mogę ci nawet dać imię i nazwisko oraz fotografię ryja na priv, jeśli byś tak bardzo tego pragnął. to nie jest mój bliski znajomy, więc opinie o tym że kumpluję się z żydem sobie schowaj.
trzy. wyluzuj trochę, tylko napisałem przykład :)

jarecki 25.08.2008 14:12

witam ! czy zostaly jeszcze bilety na sektor D ???

regan 25.08.2008 14:17

tak zostały

WISŁAZWE 25.08.2008 14:58

haha jak czytałem ten artykuł (z hiszpańskiej prasy)na głównej stronie o tym że w Krakowie nie ma dopingu to normalnie śmiech mnie ogarnia Ci co to pisali to chyba nigdy nie byli w Krakowie !!!! Szok . Przyjadą ,,wielcy kibice'' Barcy to pokażą nam jak się dopinguje... :) i to narzekanie że stadion jest w przebudowie i w ogóle jest niebezpiecznie.... :P śmiech na sali..!!!

Bobul3 25.08.2008 16:03

Zamienie 3 bilety z sektora D na sektor E. Tylko musze znalezc chetnych na wszystkie 3 bilety.
moj numer: 691-488-630

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl