Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Superpuchar Polski: Wisla-Legia (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4618)

Eustachy 21.07.2008 18:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo
Małecki niby nieźle ale dla mnie to jest taki jeździec bez głowy. Technika, szybkość ok, ale czegoś jednak brakuje. Niemniej powinien pograć sporo w tym sezonie.

Moim zdaniem brakuje mu po prostu dobrego strzalu i instynktu strzeleckiego. Dlatego ja juz sie wyleczylem z wizji Maleckiego jako napastnika Wisly. Z drugiej strony zgadzam sie, ze technicznie nie jest zly i mozna by go poprobowac gdzies na boku lub w srodku pomocy. Miejmy nadzieje, ze z kazdym kolejnym meczem, coraz mniej w nim bedzie z jezdzca bez glowy.

nesta 21.07.2008 18:36

Mnie tez przypadek Szali zastanawia. Gosc w kazdym meczu po chamsku uderza lokciami w twarz, glowe i nie na zasadzie wyskoku do pilki, kiedy w obecnym futbolu wszyscy tak skacza, ale zawsze kiedy biegnie obok rywala.
W Anglii juz 10 razy zostalby ukarany na podstawie zapisu video po meczu, a malo ktory skonczylby bez czerwonej kartki.

To jest tez niestety wielki problem polskiej pilki - poziom sedziowania. Arbitrzy zupelnie nie czuja gry, przerywaja ja wtedy kiedy nie trzeba, a w sytuacji naprawde ostrych wejsc zachowuja sie biernie. Symboliczny niech bedzie wczorajszy upadek Rzezniczaka w narozniku boiska, kiedy przewrocil sie niedotykany przez nikogo, bedac dobry metr od Wislaka.
Natomiast Rocki za swoje wejscie w Maczynskiego powinien z miejsca dostac czerwona kartke.

Szkoda, ze nie bylo tam kilku chlopakow z 1 druzyny... Sobola, Brozkow, Glowackiego oni by tych pajacow ustawili do pionu, a mlodym Wislakom brak jeszcze ogrania i boiskowego cwaniactwa zeby sie postawic.

Wedlug opinii kolegi z Warszawy, normalnego kibica Legii, ta dziwna i nadmierna agresywnosc jaka wczoraj przejawiali pilkarze z jego druzyny, tlumaczyl tym, ze troszeczke sie chyba sfrustrowali lekcewazacym podejsciem Wisly, ktora olala ich wystawiajac na nich rezerwy. W sumie cos w tym jest, nikt nie lubi jak sie go lekcewazy :)

czesiu 21.07.2008 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maćko (Post 571320)
Pomyśl, co by było, gdyby zamiast Skorży był Smuda...
Skorża to facet z klasą, ale czasem mam wrażenie, że zbyt dobrze chce o wszystkich i wszystkim mówić, jakby w ogóle nie odczuwał emocji.
Ale w tym zawodzie to chyba pozytyw, w końcu - trener nie kibic.

Klasa, klasą, ale trener jest też po to żeby reagować na to co się dzieje na murawie.

wolfy 21.07.2008 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WHITE*STAR (Post 571281)
Nie czepiajcie się oficjalnej Legii, oni mają ciężkie dni, a to ma być akt pojednania z kibicami. Taki wspólny wróg :rotfl:

Ciekawe, czy uzyskali pozwolenia od autorów postów na ich zamieszczenie. Wbrew pozorom teksty zamieszczone w internecie są własnością intelektualną autora i nie mogą być bez jego wiedzy i zgody publikowane.

nesta 21.07.2008 19:58

Mnie nie pytali o zgode i do tego zmienili tresc z przypier... na przylozyl :lol:

tofik 21.07.2008 20:45

Mnie tam się Małecki podobał. To prawe skrzydło to może być pozycja dla niego, niezły technicznie, szybki i ma wrzutkę zdecydowanie lepszą od Łobo. On, Mączyński i Kowalski na plus.
Juszczyk też dobrze, co wy do niego macie :)

Na minus zdecydowanie Diaz, Szabat i Dawidowski.
Ten pierwszy nie wiem w co gra, na pewno nie w piłkę. Moim zdaniem prezentuje poziom rezerw, tak samo Szabat na prawej obronie i Dawidowski.

Uran235 21.07.2008 21:00

Jedna rzecz Wam umyka w kontekście Małeckiego. On na wypożyczeniu do Zagłębia nie poczynił zbyt dużych postępów w sferze umiejętności czysto piłkarskich. Natomiast bardzo dojrzał mentalnie, zyskał na pewności siebie. Zauważcie, że z Liverpoolem te kilka minut zagrał zupełnie bez kompleksów, a wczoraj z Legią to on brał na siebie ciężar rozegrania, szukał piłki pokazywał się do gry. Widać, że chce grać i nie boi się grać przeciwko najlepszym, a jednocześnie nie jest młodą rozkapryszoną gwiazdką, a takie połączenie w takim wieku w Polsce zdarza się niestety rzadko.

wolfy 21.07.2008 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 571359)
Mnie nie pytali o zgode i do tego zmienili tresc z przypier... na przylozyl :lol:

Proponuję więc zapytać panów ze stolicy na jakiej podstawie zamieszczają Twoje wypowiedzi( do tego w zmienionej formie:D ) na swojej stronie internetowej. Niech autorzy się zbiorą i wystosują zapytanie. Przynajmniej śmiesznie będzie, a jest szansa, że trafimy na łamy gazet:lol:

albert02 21.07.2008 21:17

Ale wioche zrobili na tej oficjalnej stronie, hihi. Ale udalo mi sie ^^ Jestem dwa razy cytowany ; d Gdzie mam zglosic sie po wynagrodzenie? ; pp

Kijek 21.07.2008 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Isfahan (Post 571191)

buahahaha co to??

Nesta, Pablo teraz mozecie jechac na fejmie :D

Niestety strone internetowa oficjalna redaguja debile.

Autor: Piotr Pytel - yyyyyyyyyyyy :|
chyba powinienem za niego przeprosic.

Ps. mnie kiedys wyborcza cytowala z naszego forum ale po wynagrodzenie sie nie zgłaszałem :D

Maćko 24.07.2008 11:16

Pozwolę sobie jeszcze raz odświeżyć temat:
Cytat:

Zaskoczył mnie swoimi beznadziejnymi odzywkami Iwański. Pod koniec meczu albo tuż po nim (nie pamiętam dokładnie, ale chyba jeszcze w trakcie gry) doszło do jakiejś pyskówki, a on wyskoczył:
- Jaki jest wynik, jaki jest wynik?
Tak popatrzyłem na niego... - Człowieku, ośmiu juniorów i dwóch inwalidów (miałem na myśli siebie i "Dawida"), a ty się sadzisz, że wymęczyłeś 2:1 - odpowiedziałem.
No tak, teraz już rozumiem. Iwański spał przez cały mecz, a gdy po nim się obudził, to o wynik pytał, a Andrzej biedaczka tak ostro potraktował, co to się robi...

Bronex 24.07.2008 14:07

Witam ,

Trochę zdębiałem jak zobaczyłem swój post cytowany na stronie Legii. Zarówno cytowani jak i kibice Legii odwiedzający ową stronę nie wiedzą czemu to miało służyć. Nie wiem czy treść tych postów rzeczywiście oddawała te wielkie "emocje" po przegranym meczu o superpuchar. Teraz tylko czekać jak będą nas cytować na onecie w kwestii transferów. Z drugiej strony rozbawiło mnie jak jeden z cytowanych kolegów wyleciał z prawami autorskimi i bezprawnym wykorzystaniu "dorobku intelektualnego" :-) .

Celnie Andrzej Niedzielan ripostował cwaniaka Iwańskiego po meczu odnośnie rezultatu osiągniętego przez Legię. (http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=18565)

wolfy 24.07.2008 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 573285)
Z drugiej strony rozbawiło mnie jak jeden z cytowanych kolegów wyleciał z prawami autorskimi i bezprawnym wykorzystaniu "dorobku intelektualnego" :-) .

Akurat mnie nie zacytowali, ale nie rozumiem, na jakiej podstawie wasze posty znalazły się na oficjalnej stronie Legii.

e 24.07.2008 20:05

A co w tym dziwnego?

jak telewizja TVN-u czy Polsatu po roznych kibicowskich akcjach pokazywala komentarze z forum kibice.net czy tez naszego to myslisz ze pytali o pozwolenie rava i administratora z kibice.net czy tez rejestrowali sie na ow forach i kazdego na priv. pytali o pozwolenie?
czy to w programie Uwaga na ekranie czasami sa emitowane komentarze (autor) z roznych for , zaleznie o czym mowia..
.
.
i tak dalej i tak dalej
piszesz w internecie na ogolnopolskim dostepnym dla kazdego forum i musisz sie z tym liczyc, nikt sie ciebie o pozwlenie nie bedzie pytal.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl