Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Euro 2008 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4435)

Kocur 19.06.2008 20:26

Szczyt chamstwa ... jeśli Niemcy to wygrają to przestaje oglądać tą imprezę ... no .. może oprócz finału :/

tofik 19.06.2008 20:38

jeb... Niemcy jak zwykle. Wyglądają w stawce jakby się urwali z choinki, a jak przyjdzie co do czego to wygrywaja. eh

Kamson 19.06.2008 20:44

Spokojnie panowie. W drugiej połowie Portugalia im właduje 2-3 bramki i Niemcy wracają do domu :)

szlaQ 19.06.2008 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 554251)
Szczyt chamstwa ... jeśli Niemcy to wygrają to przestaje oglądać tą imprezę ... no .. może oprócz finału :/

Mam tak samo...

Devonisch 19.06.2008 21:38

Wkurza mnie to juz na maxa, ze kazda dyscyplina sportu do maksymalnych granic ogranicza jak sie tylko da bledy sedziow, cwaniactwo pilkarzy - tylko nie w pilce noznej. Paranoja

gigant 19.06.2008 21:39

Z pewnego źródła wiem, że Kołtoń końcówke meczu komentował z siurkiem w ręku.

rafalek 19.06.2008 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 554282)
Z pewnego źródła wiem, że Kołtoń końcówke meczu komentował z siurkiem w ręku.

:lol: :lol: :lol:

Moze dowiedziales sie tego od jego ulubionego kolegi Mateusza "Matiego" Borka...hahaha...ale sie usmialem...

A co do meczu, Niemcy zasłużyli na awans(niestety). Ale powiedzcie mi cos innego. Co ten Ricardo robi w bramce?? Przez 2 jego błędy Portugalia straciła 2 bramki...przeciez on w ogle nie umie wychodzic do dosrodkowan...masakra:-/ . Jakby stał w miejscu, to piłka uderzona przez Ballacka wpadła by mu prosto w ręce. Ale faktem jest tez, ze Ballac faulowal Ferreire. Prawie za to samo, Webb podyktowal karnego dla Austrii.

małolatTS 19.06.2008 21:45

ilość wypaczonych wyników na tym turnieju jest na prawdę zatrważająca...toż przecież przy tym to nawet nasze chłopaki w czerni nie wypadają tak źle

Aro1234 19.06.2008 21:45

Żal :( Oczywiście kolejne błędy sędziego + Ricardo... :| Ech dramat... Coś czuję po kościach Niemców w finale... :|

pan_premier 19.06.2008 21:46

o co wam chodzi?
Wg mnie Ballack faulował odruchowo, zresza Fereira nawet tego nei zauważył:D

NIemcy lepsi, Podolski i Ballack super forma. Portugalczycy maja słabe głowy, to taki połudnowy odpowiednik Polaków... Wydawało się, ze wyzbyli sie tego, ale dzisiaj od 1 minuty byli spięci i bez pomysłu.

Jeśli Chorwacja jutro awansuje, to półfinał będzie baaardzo ciekawy

edit

Jaki jest Ricardo wie każdy, + dla Niemców ze dwa razy zagrali piłke idealnie w to miejsce, gdzie bramkarz musi wyjśc, ale taki jak Ricardo i tak nie sięgnie, popatrzcie na te akcje raz jeszcze. To był idealny plan, tam mieli zagrywac...

Gucio25 19.06.2008 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 554293)
Jeśli chorwacja jutro awansuje, to ółfinał będzie baaardzo ciekawy

tymbardziej że grany drugi raz, naprawde ciekaaaaawy.
UEFA.

rafalek 19.06.2008 21:49

Podejrzewam, ze mecz Chorwacja-Turcja moze byc baaaaaardzo zacięty. Wcale sie nie zdziwie, jak bedziemy mieli pierwszy konkurs karnych w tym turnieju. A półfinał Niemcy - Chorwacja moze wygladac jak mecz w grupie, tyle, ze Niemcy bedą tak grać.

pan_premier 19.06.2008 21:50

ale .......enie, no i co zrobisz, zestaw był ustawiony pod Szwajcarów a ze sa pipy to wykorzystaja to Niemcy. Mecz nie bedzie ciekawy bo juz taki był :lol:
gratuluje

gigant 19.06.2008 21:52

Gdyby nie Ricardo, Jacek "dziwna twarz" Krzynówek nie wyrównałby w Lizbonie. Gość jest poprostu słaby a że nie mają lepszego to im przegrywa kolejne mecze.

Ogryzek 19.06.2008 21:55

Wielkie pewne siebie portugalskie gwiazdory rozbite przez niemieckich rzemieslników:D

Sama linia obrony w Portugalii warta 120 mln EUR!!!!
Tylko pytanie co oni grali?

Niemcy wygrali zasłużenie i to boli tych co im kibicowali najbardziej (mnie to było obojetne). Ale docencie też klase Niemców - nie byli w tym meczu faworytami!!

PS
Jeśli jeszcze Chorwacja pokona Turcje to zwolennicy Leo bedą mieć kolejny argument - że graliśmy w grupie smierci i dlatego nie moglismy z niej wyjść (2 półfinalistów). Gdybyśmy za to grali z taką Portugalią to na pewno powtórzylibyśmy wynik z Chorzowa:D

Above 19.06.2008 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 554293)
Jeśli Chorwacja jutro awansuje, to półfinał będzie baaardzo ciekawy

Z drugiej strony jeśli awansuje Turcja to będziemy mieć derby Turcji ;)

_ukoL 19.06.2008 21:55

Tak to jest patrzeć na grę w fazie grupowej i lekceważyć Niemców. Wielu z forumowiczów lekceważy także Włochów, zobaczymy czy wielka Hiszpania ogra makaroniarzy. Portugalia mogła wygrać ale zamiast klepać tą piłkę i wymieniać miliony podań trzeba było mieć trochę cwaniactwa jak Ballack i wiedzieć kiedy, kogo popchnąć.

To jest piłka i wielkie mi błędy, walka na boisku i o to chodzi, a nie róbmy z piłki drugiej siatkówki. Może wprowadźmy przepis, żeby się piłkarze w ogóle nie dotykali. Paranoja.

C.Ronaldo - gdzie ta gwiazda. :P

Kurt 19.06.2008 21:55

Cytat:

ale .......enie, no i co zrobisz, zestaw był ustawiony pod Szwajcarów a ze sa pipy to wykorzystaja to Niemcy. Mecz nie bedzie ciekawy bo juz taki był :lol:
gratuluje
Ja powiem tak, terminarz jest głupi nawet nie gospodarsko, bardziej chodzi o to że drużyny z jednej grupy mogą spotkać się w półfinale, a nie dopiero w finale...,

Kuba_El_ToRo 19.06.2008 22:02

szczerze powiem myslalem ze niemcy nic nie pokaza po meczach grupowych a tu jednak... tu napisales ze linia obrony warta 120mln ale jednak pieniadze to nie wszystko:) ale ja i tak sądze ze Holandia lub jedyna juz słowiańska druzyna na euro Chorwacja...ale od zawsze bylem za Holandia za czasów jeszce de borów stama overmars cocu kluivert itd itp...

irman 19.06.2008 22:03

Zachowując wszelkie proporcje, dla mnie ten mecz był kolejnym argumentem przeciwko naszemu cudownemu Leeeeeooooooo. Większość narodu plus usłuszni dziennikarze łyknęli bajeczkę o tym, że nie dało się nic więcej ugrać, bo mamy beznadziejnych piłkarzy i musiało to wyglądać tak jak wyglądało.

Tymczasem przed dzisiejszym meczem faworytem była Portugalia. Nie ma co również dyskutować nad tym, że Portugalia w porónaniu do Niemców ma w większości lepszych, droższych i grających w lepszych klubach piłkarzy. I co??? WYstarczył tradycyjny charakter Niemców, świetna organizacja gry, konsekwencja w obronie i wykorzystywanie stałych fragmentów gry, żeby teoretycznie lepsza drużyna była bezradna. Jak widać da się. Jeszcze raz podkreślam, zachowując wszelkie proporcje miedzy nami a Helmutami:).

mr_kwolf 19.06.2008 22:31

Po dzisiejszym dniu widać że w tym momencie jest dwóch kandydatów do mistrzostwa. Niemcy i Włosi. Reszta powalczy, powalczy a pewnie i tak nie dadzą rady tym dwóm drużynom.
Liczyłem że Portugalia wygra te mistrzostwa ale brak bramkarza, napastnika i trenera to za duże braki aby móc coś wygrać

Aro1234 19.06.2008 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kuba_El_ToRo (Post 554309)
jedyna juz słowiańska druzyna na euro Chorwacja...

A Rosja nie? :P

Ktoś tam wyżej napisał, że gdyby nie Ricardo to Jacek Krzynówek by nie strzelił bramki... hmm... gol był na tyle przypadkowy, iż winy Ricardo nie ma co upatrywać.

Nie mniej brawa dla Niemców za to jak dziś zagrali - byli skuteczniejsi. Z kolei Portugalia ładnie walczyła, ale gra nie kleiła jej się od samego początku.

spirit 19.06.2008 23:21

Krystyna jedzie do domu :(

FajQ 20.06.2008 00:49

Cytat:

Sama linia obrony w Portugalii warta 120 mln EUR!!!!
:lol:W tym Pepe za którego Real dal 40 mln Euro a on dla mnie wart jest worek zboża lub paczke fajek.:rotfl:
Wiem jedno potwierdziło się to że Portugalia jest poprostu średnim zespołem.Wydaje mi się że Scolari nie potarfi ułożyć zespołu(Dawać tu Hiddinka :D).Chcą grać ładnie ale mają momenty gdzie robią fatalne błedy.Brakuje im moim zdaniem bramkarza trzeba szukać nowego następcy Ricarcdo (który był kiedyś bardzo dobrym bramkarzem) nie widać.Może Moretti(?) .No i brakuje im napadziora bo tam kto bramki strzela ? Nuno Gomes jako takiej formy nie ma Pauletta wogule "żyje "? Z jednej strony ciesze się że Krystyna"płaczek"Ronaldo odpadła ale z drugiej strony żal dupe ściska że szwa....Niemcy grają dalej.:-/
Zobaczymy co będzie dalej

Kuba_El_ToRo 20.06.2008 07:12

Rosja tez zapomnialem no fakt;) zwracam honor:) ale i tak mam nadzieje ze albo Chorwacja albo Holandia:)
smieszy mnie tez jedna sprawa z Podolskim dla mnie to jest pilkarz swiatowej klasy...a tu interesuje sie Totenham lub Juventus a w Bayernie siedzi na lawce i jest jako czarny dżoker
a i jeszcze jedno co do obrony Niemiec te 2 belki w srodku oni są dobrzy na druzyne wlasnie która gra skrzydłami i to było bardzo widac jak defensywni pomocnicy i wyłaczali krystyne albo simao którzy musieli dosrodkowac z trudnych pozycji a gdzie juz chlopaki po 2m wybijali...jeden bład popelnili co bramka padła....zobaczymy jak zagraja mam nadzieje z Chorwacja

Marszałek 20.06.2008 07:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 554323)
Po dzisiejszym dniu widać że w tym momencie jest dwóch kandydatów do mistrzostwa. Niemcy i Włosi. Reszta powalczy, powalczy a pewnie i tak nie dadzą rady tym dwóm drużynom.
Liczyłem że Portugalia wygra te mistrzostwa ale brak bramkarza, napastnika i trenera to za duże braki aby móc coś wygrać

Bez przesady z tymi Niemcami. Pokonanie Portugalii jak dla mnie żadnym sukcesem nie jest. Swoją drogą bardzo to dziwny zespół, niby ma potencjał a nic nie gra. Dlatego niegdy tego zespołu nie ujmuje w roli faworytów jakichkolwiek imprez. Moim zdaniem Niemcy nie dadzą rady Chorwatom. Zresztą na tych mistrzostwach już ran nie dali, tyle,że z drugiej strony czym innym rozgrywki grupowe a faza finałowa. Niemniej będe nadal utrzymywał ,że Chorwaci puknął Nazistów. Ale już inaczej widzę kolejny mecz Włochy Holandia. Tutaj wygrają makaroniarze. Tylko może najpierw rozegrajmy te ćwiercfinały:)

Kuba_El_ToRo 20.06.2008 07:49

Marszałek z całym szacukiem ale Włosi nic nie zdziałaja;) bo pokonali Francje która nie była wogule zespolem....tam co drugi miał z kims spine...ja dalej utrzymuje ze Chorwacja albo Holandia beda w finale...daj Boże zeby obydwie...takie jest moje owe zdanie:)

_ukoL 20.06.2008 08:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kuba_El_ToRo (Post 554367)
Marszałek z całym szacukiem ale Włosi nic nie zdziałaja;) bo pokonali Francje która nie była wogule zespolem....tam co drugi miał z kims spine...ja dalej utrzymuje ze Chorwacja albo Holandia beda w finale...daj Boże zeby obydwie...takie jest moje owe zdanie:)

Niemcy też wczoraj mieli przegrać z widowiskowo grającą Portugalią.
Podobno Niemcy słaby i bez formy, a tu proszę grają dalej.
Nigdy nie mów nigdy. :-p

MisIIek 20.06.2008 09:32

Jeżeli w finale bedą niemcy i włochy to nie ogladam finału ;/
przez ostatnie pare meczy euro moi faworyci przegrywali wiec pewnie dalej przejdzie turcja,rosja i włochy :P

LoRd 20.06.2008 11:42

http://www.wislakrakow.com/forum/sho...&postcount=125

Marszałek 20.06.2008 11:52

Ja Wam mówie,Rosja będzie w finale. Co do Włochów. Oni mają taką specyfikę niemalże,zawsze jakimś psim swendem wychodzą z grupy,a później jest to już inny zespół. Tym razem jakie moge mieć zastrzeżnie to co do ich trenera. Nie przekonuje mnie.

tommiyacht 20.06.2008 17:38

za przeproszeniem, Niemcy zagrali wczoraj na takiej k****e ze dawno ich takich nie widzialem. Finał widze Niemcy - Włochy

kch19eg 20.06.2008 18:14

Ja myślę że zwycięzca półfinału Holandia - Włochy będzie mistrzem. A w finale ktoś z tej dwójki zagra z Niemcami. Nie wierze żeby ten zespół dał się puknąć 'jakiś tam' Chorwatom, nawet jeśli ci drudzy zagrają na 200% i będą zdecydowanie lepsi to i tak na koniec wygrają niemiaszki... takie życie...
I moim zdaniem te 'widełki' powinny być ułożone w taki sposób żeby zespoły z jednej grupy mogły się spotkać dopiero w finale.

Awe 20.06.2008 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kch19eg (Post 554597)
Ja myślę że zwycięzca półfinału Holandia - Włochy będzie mistrzem.

Zgadzam się. Jeśli Holandia pokona mistrzów wyrachowania i chamstwa to będzie jedyym kandydatem do wygrania. Dla mnie teraz największym faworytem są (niestety) Włosi. Jak poprzednicy typuję finał Niemcy-Włochy, ale liczę na Holandię :) Gdyby doszło znów do meczu Niemcy - Chorwacja to myślę, że szwaby już sobie nie pozwolą na porażkę (bo nie mają w zapasie 3ptk od przyjaciół z Austrii).

Ogryzek 20.06.2008 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Awe (Post 554600)
Zgadzam się. Jeśli Holandia pokona mistrzów wyrachowania i chamstwa to będzie jedyym kandydatem do wygrania. Dla mnie teraz największym faworytem są (niestety) Włosi. Jak poprzednicy typuję finał Niemcy-Włochy, ale liczę na Holandię :) Gdyby doszło znów do meczu Niemcy - Chorwacja to myślę, że szwaby już sobie nie pozwolą na porażkę (bo nie mają w zapasie 3ptk od przyjaciół z Austrii).

Wyluzuj z takim tekstem - 3 punkty w zapasie od Austrii.... :D

Od kiedy Niemcy rozjechali gwiazdorów z Portugalii nie wierze że ktoś im coś musi darować!
Na boisku wywalczyli awans czego my nie potrafilismy.....

A mecz Niemcy-Chorwacja łatwy dla Niemców nie bedzie bo Chorwaci to nie mięczaki jak Portugalczycy!

Kuba_El_ToRo 20.06.2008 18:40

jesli chodzi o gre niemcow to oni zawsze pyte grali na początku...a portugalia dla mnie nigdy sie nie liczyla w rozgrywkach MAX polfinal:)

TSWojtas 20.06.2008 18:40

Walczące do końca Kebaby dziś pokonają niemrawych Chorwatów :-)

ToTylkoJa 20.06.2008 19:09

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]na stronie www.fifa.com po prawej stronie jest sonda. Jakby ktoś miał ochotę, to może zagłosować na Artura Boruca
[/FONT]

kaelowiec 20.06.2008 19:12

prawda taka : nie da sie zagrać 6 meczy na full (zmecznie,kartki,kontuzje)

ci co w grupie wyszli psim swedem sie w fazie pucharowej rozkrecaja , ci co w grupie wygrali 9pkt z reguly nie wygrywaja mistrzostwa

wystarczy przejrzec statystyki

oczywiscie nie zawsze , czasem sie trafia druzyna-fenomen i wygrywa wszystkie mecze ale to wyjatrek ktory potwierdza regule , czy holandia nim bedzie ?

20 lat po '88 i znowu pod wodza van bastena ?

mam nadzieje ze tak , ale rozkmina podpowiada final niemce-wlochy

mariano710 20.06.2008 19:14

Co Wy piszecie? Holandia i tylko Holandia mistrzem. Zawsze lubilem gre Holandii, ale ostatnio nie mieli szczescia na turniejach. Teraz maja moim zdaniem bardzo mocny, wyrownany i szeroki sklad. Final- obstawiam: Holandia :Chorwacja( tj mecz o 3 miejsce w 2000roku)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl