Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - inne dyscypliny (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=9)
-   -   [KOSZYKARKI] Wisła Kraków 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4410)

pff 05.02.2009 11:27

Szkoda...ale jak się marnuje tyle świetnych sytuacji, w dodatku po przechwytach piłki to nie ma co marzyć o awansie....

Z Krakowa 5 osób

Zibizib 05.02.2009 14:01

wydaje sie, że koszykarki Wisły powinny w tym roku przejść do kolejnej fazy. patrząć na drużynę wegierska to tylko australijska rozgrywająca była lepsza od naszej jedynki. pozostałe nasze zawodniczki są o wiele lepsze i przy normalnej grze bezproblemu powinny wygrać. niestety drużyna węgeirska jest lepszym zaspołem i to budzi poważnie zdziwienie a nawet oburzenie.problemem nie jest brak dobrych zawodniczek ale to co zaprezentowały. ich możłiwosci są o wiele wyższe. należy też zwrócić uwage na to, że w ósemce euroligi są 2 drużyny węgierskie. pecs przeszedł drużynę która w swojej grupie zajęła I miejsce. my z pecsem wygraliżmy 2 razy.

Przemo12 05.02.2009 17:16

Po losowaniu 1/4 PP koszykarek

5 lutego - W siedzibie Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet odbyło się losowanie par drużyn do turnieju finałowego Pucharu Polski Eventim Cup planowanego w dniach 12-14.02.2009 r. w Gdyni.

Rywalkami koszykarek Wisły Can-Pack w 1/4 finału będą zawodniczki Nice Lider Pruszków lub AZS AWF Katowice.
Po losowaniu program turnieju przedstawia się następująco:

12.02.2009 r. (czwartek)

Ćwierćfinały

1. PKM Duda Super-Pol Leszno – KSSSE AZS-PWSZ Gorzów Wlkp.

2. Wisła Can-Pack Kraków – Nice Lider Pruszków/AZS AWF Katowice

3. Energa Toruń – CCC Polkowice

4. Lotos PKO BP Gdynia – Finepharm AZS KK Jelenia Góra

13.02.2009 r. (piątek)

Półfinały

5. Zwycięzca meczu nr 1 – Zwycięzca meczu nr 2

6. Zwycięzca meczu nr 3 – Zwycięzca meczu nr 4

Finał zaplanowano na sobotę (godz. 18.30). Relację z finałowego meczu przeprowadzi TVP Sport i wybrane ośrodki TVP Info)

źródło: PLKK.PL

Roger_biezanow 06.02.2009 10:28

W półfinale znowu trafimy najprawdopodobniej na AZS Gorzów :/ Miejmy nadzieje ze do trzech razy sztuka i tym razem dziewczyny dadzą sobie z nimi rade;)

cosa nostra 06.02.2009 10:49

Cytat:

Wisła Can-Pack gości PTK Aflofarm Vicard

5 lutego - Zaledwie 48 godzin po wyjazdowym starciu z MKB Euroleasing Sopron koszykarki Wisły Can-Pack podejmą w Krakowie PTK Aflofarm Vicard Pabianice. Dla wiślaczek będzie to okazja do otrząśnięcia się po odpadnięciu z rozgrywek Euroligi. Początek zawodów zaplanowano na godzinę 18.00.

Przypomnijmy, w środowy wieczór podopieczne Wojciecha Downar-Zapolskiego przegrały na Węgrzech 70:79 i po trzech spotkaniach zakończyły tegoroczną przygodę z europejskimi parkietami. Powrót do ligowej rzeczywistości po takich porażkach nigdy nie jest łatwy, ale krakowianki wiedzą, że nie mogą sobie pozwolić na chwilę słabości.
- Musimy skoncentrować się teraz na rozgrywkach ligowych, na obronie mistrzowskiego tytułu i walce o Puchar Polski - podkreślała po meczu w Sopronie środkowa Wisły Can-Pack, Agnieszka Pałka.

Rywalkami "Białej Gwiazdy" w piątkowy wieczór będą zawodniczki PTK Aflofarm Vicard Pabianice, ostatniej drużyny w ligowej tabeli. Losy rywalizacji obydwu ekip w tym sezonie są mocno związane z...Euroligą.

Konfrontacje z PTK spięły klamrą spotkania wiślaczek na europejskich parkietach. Zespół trenera Downar-Zapolskiego w Pabianicach rozegrał bowiem ostatni mecz o stawkę przed inauguracją Euroligi, teraz zagrają po raz pierwszy od odpadnięcia z rywalizacji.

W pierwszym spotkaniu tych drużyn, rozegranym 11 października w Pabianicach wiślaczki pewnie zwyciężyły 75:56. Przewaga przyjezdnej drużyny była wyraźna już w pierwszej połowie, po której krakowianki prowadziły 37:22.

Także tym razem zdecydowanymi faworytkami do zwycięstwa będą mistrzynie kraju, a każdy inny rezultat niż ich pewne zwycięstwo będzie ogromną niespodzianką. Ekipa z Pabianic nie tylko zajmuje ostatnie miejsce w lidze, ale i pozostaje bez zwycięstwa od...22 listopada ubiegłego roku.

PTK pokonało wówczas we własnej hali ŁKS Siemens AGD Łódź 68:65 odnosząc drugie zwycięstwo w sezonie. Od tamtego czasu rywalki Wisły Can-Pack przegrały pięć kolejnych spotkań. Trudno przypuszczać, by złą serię przełamały w piątek pod Wawelem.

zapraszamy na hale DZIŚ !!!!!!

noonelikeus 06.02.2009 19:59

Wisła Can Pack - PTK Aflofarm Vicard Pabianice 88:41

dupree 18 , kobryn 14, fernandez 12

kibic sukcesu 2007 06.02.2009 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez noonelikeus (Post 669627)
Wisła Can Pack - PTK Aflofarm Vicard Pabianice 88:41

dupree 18 , kobryn 14, fernandez 12

Co by nie mówić, jest to troszkę frustrujące. W kraju rozbijamy wszystkich jak chcemy (poza Lotosem, je też rozbijamy, ale z większym wysiłkiem :lol:). Co roku są nadzieje w Eurolidze i od kilku lat kończy się dokładnie tak samo (ten sam scenariusz powtarza się chyba od trzech lat). Ostatnie sukcesy w pucharach, o ile sobie dobrze przypominam, były jeszcze za Szymańskiej-Lary. Nie pamiętam nazwy pucharu, ale pamiętam meczyki i przepełnioną halę...

maksinho 06.02.2009 21:40

To jest taki paradoks jak miał Manchester United. Długo, długo nic aż tu nagle bomba. Myślę, że nasze dziewczyny stać jeszcze, żeby coś z siebie wykrzesać. Jak dla mnie to brakuje takie zdecydowanego trenera. Nie mam nic do obecnego, tyle że nie jest on prawdziwym przywódcą; takim motywatorem. Potrzeba nam szkoleniowca, który będzie mógł zmobilizować i pilnować, aby dziewczyny się nie dekoncentrowały :P

Wredny 06.02.2009 22:01

http://www.wislacanpack.pl/home/?akcja=news&id=1551

kosz.krakow 07.02.2009 01:46

bardzo dobry mecz w wykonaniu naszych Dam.

gratulujemy i dziekujemy za walke.

Roger_biezanow 07.02.2009 23:20

WISŁA KRAKÓW - PTK PABIANICE 88-41 FOTOGALERIA

Domas 08.02.2009 09:27

Wisła II McArthur Kraków - AZS AWF Katowice 74:65 (17:13, 17:20, 15:9, 12:19 d.13:4)

http://www.plkk.pl/i/players/497.jpg

ANETA KOTNIS 28 punktów, gratulacje, oby tak dalej !!

CarloResoort 08.02.2009 11:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Domas (Post 670395)
Wisła II McArthur Kraków - AZS AWF Katowice 74:65 (17:13, 17:20, 15:9, 12:19 d.13:4)

http://www.plkk.pl/i/players/497.jpg

ANETA KOTNIS 28 punktów, gratulacje, oby tak dalej !!

23 pkt ;) ... eval 28

cosa nostra 10.02.2009 18:39

trwa mecz

http://live.plkk.pl/plkk/mecz.html?game_id=2175

po dwóch kwartach przegrywamy 5-cioma punktami.

Przemo12 10.02.2009 19:07

Wislaczki na prowadzeniu !!! 3-ema. Koniec 3 kwarty

cosa nostra 10.02.2009 19:22

kilka minut do konca i cienko to widze...

Przemo12 10.02.2009 19:33

Niestety ale nasze gwiazdeczki ledwo co, ale przegrały...

PKM Duda Super Pol - Wisła Can Pack 86:80
[25:26] [26:20] [13:21] [22:13]

Kobryn Ewelina 15, Dupree Candice 14, Holdsclaw Chamique 17, Canty Dominique 13

http://wislaportal.pl/news.php?id=14756 - spaliły ostanią kwartę...

Zibizib 10.02.2009 22:30

niestety wyglada ze druzyna sie sypie. w zeszlym roku udało sie wygrac play off. teraz mozemy miec dopiero 3 miejsce i wwalce z gorzowem juz na poczatku stosunek 0-2. mam nadzieje ze uda sie jeszcze odmienic oblicze druzyny

Adasss 11.02.2009 00:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zibizib (Post 671976)
... i wwalce z gorzowem juz na poczatku stosunek 0-2. mam nadzieje ze uda sie jeszcze odmienic oblicze druzyny

A ten pomysł to skąd? Zaliczenie wyników z sezonu obowiązuje tylko w pierwszej rundzie play off.

http://plkk.pl/index.php?p=competition

Invisible 11.02.2009 09:28

Niestety widziałem wczorajsze "widowisko" na żywo w hali Trapez w Lesznie. Z Wisły obecnych 6 osób.
Od początku mecz nie układał się po naszej myśli. Nasze zawodniczki niestety chyba zlekceważyły zawodniczki z Leszna, co spowodowało, że prawie przez cały mecz musiały gonić wynik.
To co mówił podczas przerw w grze trener do naszych zawodniczek - OBRONA BĘDZIE KLUCZEM DO ZWYCIĘSTWA. I faktycznie, w momencie jak nasze koszykarki zaczynały bronić, od razu wychodziły na 5-7pkt prowadzenie. Niestety wtedy następowało rozprężenie i wynik oscylował koło remisu, bądź Leszno wychodziło na prowadzenie.

W końcówce meczu zabrakło niestety szcześcia, nietrafiła Chamique i Candice i praktycznie było po meczu.
Na uwage zasługuje postawa krakowianek w Lesznie czyli Czarneckiej (11pkt) i Krysiewicz, która miała przysłowiowy "dzień konia" trafiając chyba 5 razy za 3 pkt!

Nasze zawodniczki wychodziły z hali ze smutkiem i złością na twarzy, a gdyby tylko chciały przez jedną kwartę pograć na 100% swoich możliwości wynik byłby zupełnie inny i gra potoczyłaby sie spokojniej.
Nie wiem czym jest spowodowany ten kryzys w naszym zespole, ale mam nadzieje, ze mecz z Lesznem był dobrym zimnym prysznicem przez Finałem Pucharu Polski i dziewczyny w walce o jakąś większą stawkę dadzą z siebie o wiele wiecej i powalczą przynajmniej o finał, w którym z pewnością bedzie czekać Lotos.
A niestety wszystko wskazuje na to, ze w półfinale spotkamy się z Gorzowem, który w tym sezonie znalazł na nas patent.

Cóź możemy zrobić... Myśle że odpowiednia motywacja koszykarek (przede wszystkim zagranicznych, bo Polki chcą walczyć i mocno się mobilizują) przez nas, kibiców może przynieść jakiś rezultat.
Daj Boże, żeby nasze koszykarki się w końcu obudziły i zechciały zagrać na swoim poziomie...bo w przeciwnym razie, ciężko będzie nawet o medal. Nie mówiąc już o obronie tytułu MP.

AVE WISŁA!

robert.ugorek 11.02.2009 16:14

Cytat:

Wojciech Downar-Zapolski: - Nie ma dla nas żadnego usprawiedliwienia

Wczoraj w FGE doszło do ogromnej sensacji, jaką była porażka Wisły Can-Pack z drużyną PKM Duda Super Pol Leszno 80-86. To już czwarta porażka wiślaczek w lidze, która bardzo oddala je od zajęcia 1. miejsca po sezonie zasadniczym.

- Można wprawdzie wspominać o różnych przyczynach tego sensacyjnego wyniku, uważam jednak, że nie ma dla nas żadnego usprawiedliwienia - powiedział po tym spotkaniu trener mistrzyń Polski, Wojciech Downar-Zapolski.

- Po prostu z tej klasy przeciwnikiem, przy całym szacunku dla niego, Wiśle nie przystoi tracić punktów. Z drugiej strony nie mogło być inaczej, skoro w dużym stopniu moje zawodniczki zlekceważyły rywalki. A te, rzucając na szalę wszystkie umiejętności, osiągnęły wynik marzeń. Ponadto w pierwszej połowie straciliśmy aż 51 punktów. Tak źle z defensywą nie było w tym sezonie w żadnym meczu! Zobaczymy, jak teraz spiszemy się w finale Pucharu Polski - dodał wiślacki trener.

powodzenia

Invisible 12.02.2009 10:04

Dziś o godzinie 16:00 nasze koszykarki zmierzą się z najsłabszym przeciwnikiem grającym w FINALE PUCHARU POLSKI W GDYNII z zespołem z Pruszkowa.
W ten sposób, rozpoczynamy 3 dniowy turniej, którego zwycięzca zdobędzie Puchar Polski. Oczywiście obrońcą tytułu jest zespół Lotosu Gdynia.
Mecze odbywają się w nowej hali Lotosu w Gdyni.

Ciekawe jak nasze zawodniczki odnajdą się w meczu z dziećmi z Pruszkowa, które z tego co pamiętam w lidzę pokonał zespół Wisły II McArthur.
Na Wisłe (lub Pruszków) bedzie czekać zwycięzca konfrontacji Leszno-Gorzów...
Oby naszym Paniom, w grze o stawkę w końcu zaczęło się układać i zaczęły wygrywać, bo na chwilę obecną to każdy mecz idzie nam jak po grudzie...

KLUCZEM DO ZWYCIĘSTW BĘDZIE NASZA POSTAWA W OBRONIE.

Invisible 12.02.2009 19:16

Nasze koszykarki pokonały w Pucharze Polski Lidera Pruszków 99-52 i chyba najmniejszym nakładem sił przeszły do półfinału,gdzie jutro o 16 zmierzą się z AZS-PWSZ Gorzów Wlkp.
I tak naprawdę to jutrzejszy mecz pokaże siłe naszego zespołu w walce o wyższą stawkę.

Invisible 13.02.2009 16:58

Po pierwszej połowie meczu o finał PP nasze koszykarki prowadzą z AZS Gorzow 9 pkt. Trzymajmy za nasze koszykarki!

Kurt 13.02.2009 22:34

Dowiedziałem się sam... jakby ktoś nie wiedział.

Jutro na hali.

Wisła Kraków - KS Piaseczno 18...

Invisible 14.02.2009 13:27

Dziś o 18:30 nasz koszykarki rozegraja finalowe spotkanie o Puchar Polski z Lotosem Gdynia.
Chyba wszyscy jesteśmy ciekawi postawy naszych dziewczyn w meczu z pierwszorzędnym rywalem do MP.
Oby nasze dziewczyny zagrały tak samo dobrze jak w meczu z Gorzowem...

jgw 14.02.2009 18:48

Po pierwszej kwarcie wygrywamy 27:14. Dobra skuteczność przy rzutach za 3pkt.

kibic sukcesu 2007 14.02.2009 19:30

Denerwujący jest tylko komentarz Łabędzia, który ewidentnie kibicuje Gdyni. Połowa 3 kwarty, 49:24.

mroozan 14.02.2009 19:45

Zwariować można z tymi komentatorami...

jgw 14.02.2009 19:48

Jak nasza przewaga zmalała do 13pkt to Łabędz prawie orgazm miał.

element 14.02.2009 20:13

Jaki nerw w ostatniej kwarcie.

Taka przewaga.. i prawie do remisu Lotos doszedł.

Bałem się najgorszego.

WISŁA PANY!

Jeżyk 14.02.2009 20:16

Niepotrzebna nerwówka pod koniec, ale na szczęście mamy Skerę:D To co dziś zagrała to Mistrzostwo Świata:D :D :D Jedyną rzeczą wkurzającą mnie były te komentarze spikera w pierwszej kwarcie "bronimy z Lotosem", "gonimy" itd... Jak dla mnie rzecz niedopuszczalna. Ale tym lepiej smakuje 6 tytuł Pucharu Polski!:D

darotsok73 14.02.2009 20:25

Śmiech mnie ogarnia jak słyszę Łabędź-i śpiew komentatora , co on , zapalony kibic Gdyni musi się nacierpieć chwaląc i gratulując zwycięst Wiślaczkom .
Żal że nie ma bardziej neutralnego , a z drugiej strony dobrze mu tak.
Generalnie mam wrażenie że Lotos po kilku bolesnych porażkach o mistrza " oklapł" sportowo , nieważne , nie Nasz problem.

Brawo WISŁA , brawo Skera, Puchar jest NASZ....

Proud 14.02.2009 20:30

Gratulacje!!

ps:
sluchając komentarza miałem wrażenie że gra reprezentacja Polski(Lotos) z jakimś "wrogiem"...masakra...

DarkLG_ 14.02.2009 21:15

Jako że byłem obecny na meczu opiszę kilkoma słowami.
Przez pierwszą połowe meczu wszystko sie układało po myśli Wiślaczek. Szybko objęte prowadzenie i wysokie prowadzenie po drugiej kwarty. Lotos w drugiej połowie zaryzykował wysokim kryciem co przyniosło efekt i Dogoniły bodajże na 3 min przed końcem meczu na 3 punkty.Ale końcówka znakomita i zasłózony Puchar.
Tak jak wszyscy mówiłą. Skera zagrała wyśmienity mecz. Na Plus także zawodniczki z numerem 15. Pochwały także dla trenera który dwoił i troił sie przy lini bocznej.

Roger_biezanow 15.02.2009 16:26

Fotogaleria z wczorajszego meczu finałowego:
EVENTIM CUP FINAŁ: Lotos Gdynia - Wisła Kraków 61-72

Zdjęcia z wcześniejszych spotkań wrzucę później:)

Generalnie wczoraj Wiślaczki zagrały jedno z lepszych spotkań w tym sezonie. Mam nadzieje ze to dobry prognostyk przed zblizającymi sie play-offami:)

Invisible 15.02.2009 17:22

W kóncu, w kóncu, w końcu... Nasz Panie udowodniły jak wielki potencjał drzemie w naszej drużynie. Finał Pucharu Polski w końcu przełamał niefart i nie zawsze poważne podejście naszych zawodniczek do meczu.
Wierze, że to przełom, który doprowadzi nas do kolejnego (najważniejszego) trofeum w tym sezonie.
To co powiedział po meczu trener Zapolski, że bardzo dobrze funkcjonowała obrona kombinowana, ktora nie pozwoliła Gdyniankom na rozwinięcie skrzydeł.
Obrona to klucz do naszej dobrej gry i zwycięstw.
Wielkie brawa dla całej drużyny, ale przede wszystkim dla Skery, która w końcu zagrała świetne zawody (pierwsze w tym sezonie). Umiejętnie sterowała grą, dawała świetne asysty,a przy okazji dorzuciła swoje punkty.
SKERO PROSIMY O WIĘCEJ TAKICH SPOTKAŃ W PLAY-OFFach!

Bardzo równo gra Ewelina, Candice i Dominique (ktora w końcu również się obudziła). Na uwage zasługuje bardzo dobra postawa Doris i w końcu niezły mecz Slobodanki.
Moim zdaniem najlepsze co mógł zrobić trener Zapolski i co zrobił to trzymanie na ławce Chamique, która jeszcze nie gra na 100% w obronie, co bylo najważniejszym elementem zwycięstwa z Lotosem.

Nie potrzebna nerwówka w końcu spotkania, ale cóż takie sa kobiety,a Lotos również udowodnił, że to będzie kolejna ciężka przeprawa w walce o MP.

Brawo, brawo,brawo!!!

wswit 16.02.2009 15:41

heja

Kibice krzyknijmy na najblizszym meczu Wojciech Zapolski najlepszym trenerem Polski, wydaje mi sie ze zasłużył. Co wy na to? Wisła Pany

bimbam 16.02.2009 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wswit (Post 675289)
Kibice krzyknijmy na najblizszym meczu Wojciech Zapolski najlepszym trenerem Polski, wydaje mi sie ze zasłużył. Co wy na to? Wisła Pany

Nie zasłużył.....

Roger_biezanow 16.02.2009 20:13

Fotki z ćwierćfinałów (Wisły i Lotosu) oraz półfinałów, serdecznie zapraszam:)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl