![]() |
Powiedzial ze musza byc fair w stosunku do tych ktorzy sie nie migali od wojska i ze jutro zostanie podjeta decyzja co do tych co sie migali :P!!!
|
Hmm a co masz na myśli pisząc "migali"?:)
|
|
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...wojskowej.html
Dzieki Ci Bogus;] Nie spodziewalem sie ze dozyje czasow w ktorych jakikolwiek rzad, zrobi cos , by 'zylo mi sie lepiej';p a jednak. I pomyslec ze te mendy w zmowie z urzedasami - przez ostatnie pol roku robily wszystko, by mnie, starca udupic. Lacznie z nasylaniem na mnie psow - to akurat rok temu bylo , probami wymeldowania - czy udanymi ,dowiem sie niebawem, wysylaniem listow do rodzicow, w tym matki mieszkajacej poza krakowem, wezwaniami dla nich - ustanowieniem mi kuratora itp. Nie chce sie narazac na niepotrzebne sankcje na forum ale chyba wszyscy sie domyslacie co i gdzie bym im wszystkim proponowal, by se wsadzili. |
1q2 Słusznie ;) W końcu w demokratycznym kraju , koniec zmuszania do czegokolwiek. Tym bardziej do tak idiotyczne formy spędzania czasu ;p. Wojsko juz nie czeka :)
|
Cytat:
|
KONIEC!:D,cieszmy sie i radujmy :)
|
Przy rejestracji dostawało się taką karteczkę...
Co ja mam zrobić jak ją zgubiłem? :( |
Koniec juz nastapil czy dopiero od 1 stycznia ?
|
Tak to juz koniec,masz z resztą to napisane parę postów wyżej...
|
To już jest koniec... nie ma już nic... możemy iść...:)
|
Witam , byłem na rejestracji w październiku , mam takie pytanie jak nie ma już poboru to dostanę wezwanie na komisję lekarską , muszę się na nią stawiać ?, w styczniu albo lutym bo tak to przeważnie wypada ? Takie pytanie z ciekawości . pozdro i dzięki z góry za odpowiedź
|
Cytat:
Z tego co kojarzę taka niemiła pani mówiła mi wówczas, iż takowe wezwanie rzekomo winienem dostać i że gdyby mi się z maturą pokrywało, to żebym szybko zgłosił :lol: |
Na komisje lekarską trzeba sie zgłosic w celu przyznania kategorii. Kategorie bedą cały czas przyznawane, zawieszone są tylko wcielenia do armii. Ostatni pobór poszedł w grudniu do wojska także nie macie się co bac ;) ja odpękałem wojsko i jestem zadowolony bo teraz mam dobra prace :D
|
Czyli moge sie smialo ze szkoły wypisać tak?:)
|
tak, tylko pamiętaj, że ta całkowicie zawodowa armia może nie pociągnąc za długo hehe ;)
|
jak wszystko w tym chorym kraju..:) LECHIA GDAŃSK!
|
Cytat:
pobór został zawieszony, a nie całkowicie wycofany z życia. |
Dokładnie tak jak mówi Maciejo ;) WISŁA Z LECHIĄ!!!!
|
http://wiadomosci.onet.pl/1914961,11,1,1,item.html :) długo na to czekałem :)
|
Otrzymał ktoś już wezwanie na komisję?
Czy już sobie odpuszczają takie głupoty i kolejne roczniki? :) Jedynie wirtualne wojsko jest w porządku :-) |
Wojsko zadne glupoty;]
|
Podbijam pytanie "pirata z karaibów " czy otrzymał już ktoś wezwanie na komisję ?
|
Czyzby strach przed nieznanym?;)
|
Na komisje wezwanie dostaniecie, dalej będą przydzielać kategorie.
Zawieszony (podkreślam, bo niektórzy błednie twierdzą, że jest zlikwidowany) jest póki co tylko pobór. |
dzisiaj bylem po wpis do książeczki, i jestem w rezerwie (formalnie od 11 lutego), szeregowy :D
http://www.wszwkrakow.sow.mil.pl/aktu/komunikat_SG.pdf |
Czy dobrze wnioskuje???Jak cos prosze o potwierdzenie lub zaprzeczenie.::
1.Po wpis do WKU ida tylko ci co mają A. 2.Ci z B12 maja komisje lekarskie ponownie?I potem po roku od decyzjii o b12 maja wpis? 3.Ci z D ..maja D i tyle,bez przenosin?? Edit-- ci z B12 tez sa przeniesieni do rezerwy !!!!!!!! |
dostał ktoś wezwanie na komisje lekarska teraz jakoś??
|
Cytat:
|
Czyli wystarczy jezeli sie zjawie na WKU i dostane normalnie wpis do rezerwy jak dobrze rozumiem??
|
Cytat:
|
Cytat:
Dzis bylem po Wpis(Na Rydla......ludzi malutko jeden przedemna jeden za mna,az sie zdziwilem co tak malo :D :D :D).. Tez mam b12,i pytam babki czy bedzie komisja,a ona najpierw na to ze nie moge zostac z b12 tylko musi mi zostac przydzelona kategoria,,ale potem poszla sie zapytac kogos dokladnie do drugiego pokoju,i i w sumie stwierdzila ze chyba zadnej komisjii nie bedzie. P.S "Witamy pana w rezerwie " :roftl: hahahhahaha |
|
Cytat:
Mam pytanie odnośnie wpisu do książeczki że zostaje się przeniesionym do rezerwy. Trzeba być osobiscie czy można kogoś wysłać z ową książeczką do WKU aby podbili "rezerwa" ? |
Osobiście
10 znaków |
No i co oni wyprawiaja rozsylaja wezwania na komisje do kumpla juz przyszlo
|
O czym Ty mówisz?
Przecież muszą przyznać kategorie, ale nic poza tym. |
Cytat:
Ponadto ustawa zagwarantuje obywatelom uregulowanie stosunku do służby wojskowej przez przeniesienie ich do rezerwy bez odbywania czynnej służby wojskowej. Zgodnie z art. 18 cytowanej ustawy, wszystkie osoby stawiające się do kwalifikacji wojskowej zostaną skierowane do właściwej komisji lekarskiej w celu określenia ich zdolności do czynnej służby wojskowej i przeniesione z mocy prawa do rezerwy - po uprawomocnieniu się decyzji administracyjnej (orzeczenia komisji lekarskiej)." http://www.wszwkrakow.sow.mil.pl/aktu/komunikat_SG.pdf |
Witam Panowie , mam pytanie jak to jest z tymi badaniami : Wchodzi się samemu do pokoju i lekarz bada ( np.jak w przychodni ) czy wchodzi się parami albo nawet po 3 osoby i tam każdy się rozbiera (ściąga się wszyściuteńko jak dawniej czy pozmieniali coś ? i badania robią na raz ? Jak to jest dokładniej , bardzo bym prosił o jakieś info :)
Jest jeden lekarz czy paru lekarzy ? , Jakieś lekarki ?:D |
Często wchodzi się do pokoju lekarskiego po 3 osoby, tam siedzi komisja lekarska i pokolei was bedą badac(waga, wzrost, wzrok, refleks itp) rozbiera się tylko do bielizny także spokojnie ;)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:13. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl