Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

Maciuś 09.07.2008 06:55

Cytat:

Dzisiaj wieczorem do drużyny Wisły dołączył Allan Lalin. 27-letni napastnik ma za sobą sześć występów w reprezentacji Hondurasu.

W środę Lalin będzie po raz pierwszy trenować z drużyną Wisły. Jeśli wierzyć honduraskiej prasie, testy mają potrwać dziesięć dni. W ciągu tego czasu działacze Wisły mają zdecydować czy chcą zatrudnić napastnika klubu Real Espana.

Lalin dołączył do zespołu Wisły z ogromnymi nadziejami. - To szansa mojego życia. Właśnie dla takich chwil, tak ciężko pracowałem przez ostatnie lata. Mam nadzieję, że zdam ten test - powiedział przed odlotem z Hondurasu na lotnisku Ramon Villeda Moral.

Jego przyjazd do Austrii był zagrożony, ponieważ początkowo nie chcieli puścić go działacze Realu. Lalina obowiązuje jeszcze roczny kontrakt z tym klubem. - Przekonałem zarząd klubu, że warto dać Allanowi tą szansę. Przecież, jeśli Wisła się na niego zdecyduje, klub też na tym zarobi - powiedział menedżer zawodnika, Manrique Amador.

- Dzięki Carlo Costly'emu, Ludzie w Polsce mają dobrą opinię o piłkarzach z Hondurasu - stwierdził Amador. - Dosyć trudno wysłać za granicę 28 letniego piłkarza, ale będziemy kontynuować testy - dodał.

- Rok 2008 jest dla mnie bardzo udany. Teraz trzeba dalej pracować, by podtrzymać tą passę. Cała moja rodzina bardzo cieszy się z tego wyjazdu. Gdy tylko dowiedzieli się, że jadę do Europy, zaczęli modlić sie do Boga o powodzenie - dodał Lalin.
wislakrakow.com / La Prensa

dynek.pl 09.07.2008 07:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gsr. (Post 564339)
Z FC Koper 10ego gramy na 100% ?

Wiadomo, o ktorej i na jakim boisku jest ten sapring ? Kuzyn mieszka w Grazu - chcialem mu podac precyzyjne dane to moze sie przejdzie.

BTW mam nadzieje, ze nie odwolamy sparingu z LFC przez jakis glupi superpuchar.

1q2 09.07.2008 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 564372)

BTW mam nadzieje, ze nie odwolamy sparingu z LFC przez jakis glupi superpuchar.

A ja tu pojde pod prad i nie wiem co jest lepsze , sparing z L-polem , czy mecz, jakby nie bylo o cos, z Legia.
Sparing z L-poolem moze tylko zaciemnic obraz -15 zmian, enty sklad itp -pozatym to tylko sparring(tak jakby dal nam cos sparing z Celtikiem czy Sevilla).
Mecz(a nie sparing) z Legia to pierwszy mecz, ktory pokaze nam gdzie jestesmy.

Lon(TS)don 09.07.2008 14:41

Brac tego Lalina, to bedzie drugi Costly !!

Pablo84 09.07.2008 14:47

Z pewnością mecz o superpuchar z Legią będzie bardziej wartościowy od przetarcia z jedną z najlepszych drużyn w historii :D
Sam chyba nawet ostatnio pisałeś o tym, że w Polsce brakuję siatki skautów itp.
Wyobraź sobie, że Liverpool ma ją jedną z najlepszych na świecie, więc do niego trafiają same perełki i już z nimi sparing mbędzie bardziej wartościowy, niż prawie sparing z warszawiakami, dodatkowo grającymi w II skłądzie (bo mają mecz w PUEFA)Podejrzewam, że III skład Liverpoolu jest o wiele wart niż Wisła :D
Widziałeś jak nasi grali o puchar ligi z Legią?- na stojąco, to samo może być teraz.Owszem, mogą gadać, coś innego, ale niewiadomo co oni mają z głowach.
Inaczej będzie z Liverpoolem, bo każdy będzie się chciał pokazać.

1q2 09.07.2008 14:52

Jesli Legia tez zamierza to zlac(nie wzialem pod uwage ze wczesniej zaczynaja puchary) to masz racje;)

tofik 09.07.2008 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 564569)
A ja tu pojde pod prad i nie wiem co jest lepsze , sparing z L-polem , czy mecz, jakby nie bylo o cos, z Legia.
Sparing z L-poolem moze tylko zaciemnic obraz -15 zmian, enty sklad itp -pozatym to tylko sparring(tak jakby dal nam cos sparing z Celtikiem czy Sevilla).
Mecz(a nie sparing) z Legia to pierwszy mecz, ktory pokaze nam gdzie jestesmy.

O tym samym myślałem. Najlepszym rozwiązaniem -w kontekście przygotowania do sezonu - byłoby rozegrać i sparing z Liverpoolem i Superpuchar. Ten drugi również w podstawowych składach.
Szkoda, że terminy gonią i przeniesienie Superpucharu jest raczej niemożliwe.

Lon(TS)don 09.07.2008 15:20

Oczywiscie ze musimy rozegrac oba mecze
Z Liverpoolem dlatego ze jest to dla nas przetarcie przed el LM i pewnie bedziemy grali takim samym ustawieniem i składem. Musimy trenować i grac mecze kontrolne z rywalami tego typu i formatu, wlasnie przed rozgrywkami LM. Natomiast cała reszta, która nie zagra w meczu lub niedostatecznie sie zmeczy, wraca i gra w superpucharze, bo to raczej o prestiż.

losiu2001 09.07.2008 18:03

Kontuzja Andrzeja NiedzielanaNAPASTNIK KRAKOWSKIEJ WISŁY NABAWIŁ SIĘ URAZU
Andrzej Niedzielan nie może trenować. Napastnik Wisły Kraków narzeka na ból mięśnia dwugłowego uda i jego udział w najbliższym treningu jest wykluczony. Nie wiadomo czy Niedzielan zagra w sparingu przeciwko FC Koper.
Problemy z mięśniami brzucha doskwierały natomiast Radosławowi Sobolewskiemu, ale prawdopodobnie nie przeszkodzi mu to w treningach. Z piłkarzami Wisły pożegnał się już natomiast Antoni Łukasiewicz, który nie przeszedł pomyślnie testów w zespole Białej Gwiazdy. Niedawny obrońca Uniao Leiria na odchodne życzył wiślakom powodzenia w eliminacjach Ligi Mistrzów.

No to pieknie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

Maćko 09.07.2008 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez losiu2001 (Post 564717)
Kontuzja Andrzeja NiedzielanaNAPASTNIK KRAKOWSKIEJ WISŁY NABAWIŁ SIĘ URAZU
Andrzej Niedzielan nie może trenować. Napastnik Wisły Kraków narzeka na ból mięśnia dwugłowego uda i jego udział w najbliższym treningu jest wykluczony. Nie wiadomo czy Niedzielan zagra w sparingu przeciwko FC Koper.
Problemy z mięśniami brzucha doskwierały natomiast Radosławowi Sobolewskiemu, ale prawdopodobnie nie przeszkodzi mu to w treningach. Z piłkarzami Wisły pożegnał się już natomiast Antoni Łukasiewicz, który nie przeszedł pomyślnie testów w zespole Białej Gwiazdy. Niedawny obrońca Uniao Leiria na odchodne życzył wiślakom powodzenia w eliminacjach Ligi Mistrzów.

No to pieknie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

Spójrz na Twój podpis...
Już mam wieszać sznur na haku?

emsi 09.07.2008 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maćko (Post 564724)
Spójrz na Twój podpis...
Już mam wieszać sznur na haku?

Wieszaj!

Ja jak będzie potrzeba kopnę krzesło :D

Gucio25 09.07.2008 23:08

http://sport.onet.pl/0,1248707,17855...wiadomosc.html

Cytat:

Crouch odchodzi z Liverpoolu
Napastnik FC Liverpool, Peter Crouch, zgodził się na warunki zatrudnienia go w nowym klubie.
uff, Cleber nikogo nie połamie. :D

btw. Liverpool ma być w podstawowym składzie, Wisła to uzgodniła, czy nic nie wiadomo?

Maćko 10.07.2008 11:37

http://pl.youtube.com/watch?v=BPV8zzXZocs

Dobrze się bawią chłopaki. Niech zobaczą co daje im Wisła...;)

1q2 10.07.2008 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 564908)
http://sport.onet.pl/0,1248707,17855...wiadomosc.html

btw. Liverpool ma być w podstawowym składzie, Wisła to uzgodniła, czy nic nie wiadomo?

To jest zwykly sparing a nie mecz towarzyski(jak cos pisze zle to mnie poprawcie) wiec zadnych uzgodnien nie bylo i nie bedzie.

Tadeusz Łopuszański 10.07.2008 15:44

To już troszke ponad godzinke i kolejny sparing Tym razem z FC Koper. Start o 18. Mam nadzieje ze będzie relacja na stronie.

Crusi 10.07.2008 16:51

Nie bedzie dzisiaj relacji na TWSD? :<

Update
A jednak jest relacja :D No no troche eksperymentalny sklad. Ale jedno co mnie cieszy od poczatku zgrupowania to ze Skorza wreszcie stawia na Jirsaka, bo praktycznie w kazdym sparingu wychodzi w podstawowym skladzie. Mysle ze jesli bedzie tak dalej, to z Tomasa bedziemy mieli wieeele pociechy :D

e 10.07.2008 17:06

http://www.wislakrakow.com/www/page.php?pageid=444

no i 1-0

Ajjjc.. już miałem nadzieje że Lalin :)

Tadeusz Łopuszański 10.07.2008 17:08

No brawo tomek
dawidowski wreszcie cos ustrzelił
a moze bedzie to nasz czarny kon !!

Maćko 10.07.2008 17:10

1:0 Tomasz Dawidowski 4 min

No to mamy prawego pomocnika...
Pierwsze wzmocnienie.

HEDu 10.07.2008 17:12

To samo miałem napisac ;]
Dawidowski, lepszy niz Łobo :D

dorotja 10.07.2008 17:22

Cytat:

14' Junior Diaz instruuje po polsku Zieńczuka krzycząc "Zieniu, czas, czas..."
Świat się kończy :D Chyba proces aklimatyzacji Juniora w Wiśle został zakończony.

Tadeusz Łopuszański 10.07.2008 17:23

I jak ten Lalin sie prezentuje Bedzie z niego Costly? :) Piszą, że nie najgorzej...

Maćko 10.07.2008 17:24

Chyba testujemy taktykę na ligowych słabeuszy.
Wbrew temu, co podają na TWSD, gramy 3jką obrońców, dwójką defensywnych pomocników, jednym bardziej ofensywnym, dwójką skrzydłowych i...Dwójką napastników(w polu).

Btw.
18' Allan Lalin świetnie zgrał piłkę do Dawidowskiego. Ten oddał dość mocny strzał, wprost w bramkarza
Czyżby "zawodnik meczowy"?

Above 10.07.2008 17:24

Wie ktoś gdzie będzie rozegrany sparing z Petrą (15 lipca) ?

aNouc 10.07.2008 17:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Above (Post 565330)
Wie ktoś gdzie będzie rozegrany sparing z Petrą (15 lipca) ?

Raczej nie na Reymonta. Info z oficjalnej

dynek.pl 10.07.2008 17:32

Co to za zawodnik ten Dawidowski ? Testowany jakis ? :)

A tak na powaznie to zycze mu jak najlepiej ale nikt nie zna dnia ani godziny kiedy sobie zrobi cos nowego.
Klopoty z kolanem zakonczyly kariery wielu pilkarzy. Wiem cos o tym bo sam od 10 miechow przez to nie kopie galy.

BRTS39 10.07.2008 17:47

mam pytanie kiedy nasi zjawia w kraju z austrii??

Tadeusz Łopuszański 10.07.2008 18:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 565343)
mam pytanie kiedy nasi zjawia w kraju z austrii??

myślałem, że jutro wracają.

rozpoczynamy drugą połowę

1q2 10.07.2008 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 565337)
Klopoty z kolanem zakonczyly kariery wielu pilkarzy. Wiem cos o tym bo sam od 10 miechow przez to nie kopie galy.

A byloby wzomcnienie jak nic na Beitar:)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tadeusz Łopuszański (Post 565349)

Lalina nie ma. Czyżby się nie spodobał?

Pewnie za slabo sie za niego modlili w tym Hondurasie.

Tadeusz Łopuszański 10.07.2008 18:05

Weszli po przerwie:
Cleber
Brożek Piotr
Mączyński
Boguski
Brożek Paweł

Lalina nie ma. Czyżby się nie spodobał?

radekogi 10.07.2008 18:45

może chłopak nie mial poprostu siły. Nie wiadomo czy trenował przed przyjazdem na zgrupowanie Wisły czy miał poprostu urlop. Ale zapewne cięzko mu bedzie znalezc uznanie w oczach Skorży który jest raczej uprzedzony do zagranicznycj wynalazków. :))
Czekamy na Jodłowca, mam nadzieje że jutro zobacze tytuł "najlepszy obrońca Groclinu w zespole Mistrzów Polski... marzenia

Maciuś 10.07.2008 18:47

Brawo, Beitar rozwalimy w pyl :/

Tadeusz Łopuszański 10.07.2008 18:48

to jakie zdobylismy wyniki podczas tego obozu dotychczas?

BRTS39 10.07.2008 18:50

czyli juro wracaja Wislacy do kraju taK?? prosze o potwierdzenie??

e 10.07.2008 18:52

sparingi
Wisła 2-0 GKS Jastrzębie
Wisła 1-3 Austria Wiedeń
Wisła 2-0 Hapoel Tel Awiw
Wisła 1-1 FC Kopehaga
Wisła 1-1 FC Koper

to tylko sparingi, eksperymentowania ile wlezie..
zremisowaliśmy z FC Koper więc Beitar nas zje. Tym tokiem myślenia powinniśmy zdobyć Puchar Uefa bo pokonaliśmy dwukrotnie FC Sevillę.

Uspokójcie się niektórzy..

Wasiu 10.07.2008 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tadeusz Łopuszański (Post 565368)
to jakie zdobylismy wyniki podczas tego obozu dotychczas?

Austria Wiedeń 1-3
Hapoel Tel Aviv 2-0
C Kopenhaga 1-1
NK Koper 1-1

Jesli chodzi o spraingi w Austrii to koniec. Nastepny 15 lipca Z Płockiem a potem Liverpool.

Cytat:

czyli juro wracaja Wislacy do kraju taK prosze o potwierdzenie
na poczatku mowilo sie o jakims sparingu 11 lipca, wiec watpie zeby teraz skracali zgrupowanie. Pewnie dopiero pojutrze wracaja.

Tadeusz Łopuszański 10.07.2008 18:55

racja e
jesli patrzyc na bilans to nie jest on zbyt optymistyczny

z liverpoolem 17.lipca?

e 10.07.2008 18:56

19tego.....

Baala 10.07.2008 19:59

"Myślą o Lidze Mistrzów, a remisuja ze słabeuszami" -> ten tytuł rozłożył mnie na łopatki (wp) :D

maRgrabkarz 10.07.2008 22:05

Wiem ze to forum o Wisle, wiem ze rozmawiamy tylko o Wisle ale...
Moze jeszcze malo z was to wie ale Legia dzis wlasnie poniosla delikatna kleske z fc basel (tak, tak my niedawno z nimi wygralismy w PUEFA) 6:1. Szokujace? Dla onetu chyba bardzo gdyz informacji jakby brak. To co do obieiktywnosci tego serwisu. A teraz do rzeczy.
Pomyslalem troche tu bylo na tym forum osob chwalacych Legie za jej oszalamiajace transfery. Hmm... z ciekawosci wiec postanowilem zajrzec na ich strone i poczytac komentarze pod artykulem opisujacym ten mecz. I wiecie co? Hhahahaha Wypisz wymaluj jakby ktos przekopiowal wypowiedzi z forum TWSD tylko nazwiska pozmienial. Nawet proporcje tych wieszczacych koniec swiata do nawolujacych do schlodzenia umyslu sa identyczne. O dziwo dla niektorych, gro osob pisze iz dotychczasowe transfery to nic specjalnego i moze w koncu kupia kogos dobrego. Naprawde niezwykle pasjonujaca lektura z perspektywy tych wszystkich zdan jakie zostaly napisane na naszym forum. :-D
Osobiscie polecam lekture tychze wypowiedzi. Da niektorym moze cos do myslenia.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl