![]() |
Cytat:
Powód edycji: Prime time ;) |
Co do Polonii:widać to po tym forum, wszyscy mają to w dupsku :/
miło wspominam ten wyjazd i pomimo niesnasek :) życzę Polonii szybkiego powrotu! Drugi skandal to to: Cytat:
:/ poczytajcie ich forum: http://forum.pogononline.pl/temat.ph...8223&strona=33 :/ Jest tu ktoś kto może mi wytłumaczyć, nad czym to stowarzyszenie się zastanawia? nie rozumiem co chca ugrać.... współczuje kibicom Pogoni, jeśli będa dwie Pogonie(!) to sam ****a wyśle peniądze na sterroryzowanie tej 1 ligowej Chamstwo po prostu..... |
Jeżeli unikną tej fuzji to wielki respect dla nich, może Drzymała nauczy się co znaczą słowa HISTORIA TRADYCJA HONOR. Jeżeli klimaty kibicowskie zostaną przy Pogonii to ja się nie boję o ten klub, klub tworzą ludzie, którzy w jego życiu uczestniczą częściej niż 90 minut co 2 tygodnie.
STOP DRZYMALE! |
Cytat:
Tylko mówienie co źle, ale coś zrobić w tym kieunku to: 1. Zabronienie ty czynów 2. Brak własnych pomysłów, only krytyka. 3. jak ktoś coś wymyśli mądrego to nie ma chęci by to zrbić A jak ktoś CHCE to MOŻNA. |
<Crasch>
niezbyt jestem w stanie rozszyfrować twój post, ale wnoszę, że uważasz, że bezpodstawnie krytykujemy Drzymałę? Proste: wszędzie z otwartymi rękami przyjęliby go, gdyby wszedł jako sponsor, nowy właściciel itp, ale do tej ligi w którym jego 'nowa miłość' aktualnie gra. Już było tu pisane, że dlaczego kibice Pogoni, maja płacić za jego błedy? nie interesuje mnie ze on kiedys wyciagał klub z ntej ligi, jego problem i strata |
Cytat:
Za cholere nie wiem o co Ci chłopie chodzi.Brałeś coś?.Sprawa z Drzymała jest oczywista i mam nadzieje że kibice Pogoni pogonią tapicera:)Jesli pójda na łatwizne i przyjma darowaną lige to beda jak obecni kibice Amici Poznań co sprzedaLI sie za garść srebrników.Grając na licencji Groclinu jestes Groclinem i nic tego nie zmieni-PROSTE |
Ja przeraszam, ale kiedy Sikora przeprowadził się do Hiszpanii ?! :shock:
Bo jakoś przespalam, a teraz widzę w zestawieniu trans. na gazecie.pl |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Chciałbym znowu doczekać się sezonu że drużyny od 1-13 zostają w lidzę 14 gra baraż 15-16 spadają i awansują 2-3 z drugiej ligi, które dostaną licencje tzn. chce doczekać się sezonu że wszyscy wywalczą awans na boisku i tylko miejsca które dawały awans/spadek przed sezonem będą dawały to samo na końcu sezonu. Chcecie podnieść poziom ligi, najpierw przywróćmy normalność. Cytat:
piszą że w Murcii ja też pierwsze słyszę |
Kolejne odcinek telenoweli pod tytulem "Burdel w PZPN" Dzisiejszy odcinek nosi tytul "Korona od czwartku zdegradowana? : Znicz Pruszkow w ekstraklasie?".
http://sport.onet.pl/0,1248675,1776159,wiadomosc.html Rece opadaja co tam sie dzieje... |
Wesoło ;) Legia będzie miała swój FC w ekstraklasie :D
|
Dla przypomnienia, bo już trochę czasu minęło, ME po drodze, wianki pod Wawelem, dzieje się.
A kto wie, czy czy jeszcze następnych z kolejki nie będą brać. 1.Lechia Gdańsk 2. Śląsk Wrocław 3. Piast Gliwice 4. Arka Gdynia 5. Znicz Pruszków 6. Podbeskidzie Bielsko-Biała 7. Polonia Warszawa 8. Wisła Płock 9. GKS Jastrzębie 10 GKS Katowice 11 Stal Stalowa Wola 12 Motor Lublin 13 Odra Opole 14 Warta Poznań 15 Kmita Zabierzów 16 Tur Turek 17 ŁKS Łomża 18 Pelikan Łowicz Może jeszcze się coś zaczerwieni? Zawsze byłem zdania, że karanie klubów, degradacje to głupota. Ciekawe, jak długo ten bajzel się utrzyma? Wsadzanie do pierdla, puszczanie z torbami i wypad od jakichkolwiek spraw związanym z polską kopaną osób którzy w tym maczali palce (sztandarowy przykładzik to as Wdowczyk) to jedyna skuteczna i bolesna broń. |
Będzie ponowne rozpatrzenie wniosku!
Decyzją Komisji ds. Nagłych PZPN Komisja Odwoławcza ds. Licencji Klubowych przy PZPN najpóźniej do 2 lipca ponownie rozpatrzy wniosek Polonii o przyznanie licencji na grę w Ekstraklasie w sezonie 2008/2009! Mamy nadzieję, że tym razem Komisja po analizie złożonych dokumentów dopuści nasz klub do gry w najwyższej klasie rozgrywkowej. poloniabytom.com.pl ale znając życie sadowski znowu sie nie zgodzi i przekona do swojego zdania reszte członków komisji. sadowski ma misje - nie dopuścić do tego, żeby Widzew grał w 3 lidze |
To chyba tylko u nas jest możliwe, żeby drużyna rozpoczynając przygotowania nie wiedziała, w której lidze zagra...
I u nas płacz, że nie zagraliśmy dobrze na EURO BUAHAHAHAHAHAHAHAHA <--- to jedyny słuszny komentarz do całej sytuacji |
Przeczytałem dzisiaj w telegazecie TVP1 s.204 iż w dniu meczu o Superpuchar Polski(transmisja w dwójce) ma ruszyć Magazyn Ekstraklasy a w nim relacji z meczy,analizy,komentarze i tu cytat ,,inne smaczki" a to wszystko na najwyższym poziomie.
Szykuje się konkurencja dla c+ :) |
^^ ciekawe, jakie transmisje czy urywki z transmisji (bramki, karne, faule itp) będzie im wolno pokazać. Bo jeśli to ma tak wyglądać, jak relacje w TVN z ME 2008 (przy jakiejś idiotce mądrzy się młody Lubaszenko i Tomaszewski, a w tle rzędy foteli Multikina z kibicami, co mecz na ekranie oglądają) to niech od razu odpuszcżą.
Słowami to można ładnie wiersze, szczególnie to o miłości i Ojczyźnie przedstawiać . I na tym bym poprzestał. |
Cytat:
Jak sie ciesze ze odebrano TVN-nowi mozliwosc komentowania ligi,bo tak zalosnie ukierunkowanego w strone jednego klubu (kazdy chyba wie ) programu to niewidzialem. Oby TVP dala rade,wole juz Szpakowskiego i Piechniczka niz tych znawcow z Legii. |
http://www.pogononline.pl/index.php/news/10958
Cytat:
Może k..wa w końcu ktoś zrozumie że tradycji się nie kupuje. Chce Drzymała klub - niech zostanie sponsorem - niech zacznie od II ligi i sobie wywalczy awans. |
Cytat:
Te punkty napisałem bo byłem już zirytowany ciągłym krytykowaniem czy to Benhakkera, Bednarza, Cupiała, Drzymały. Ludzi którzy "coś" robią, dla polskiej piłki/Wisły. Cała Polska krytykuje alnic nie robi, i dlatego jest jak jest. Wracając do Drzymały, chce dobrze tylko za szybko...inna sprawa że żaden zawodnik Groclinu nie bedzie chciał grać w niżsej lidze. Uważam że to jest główny powód na siłe szukając klubu z kltórym od razu będzie grał w I lidzze. |
|
Abraham Paz: Teraz Wisła?
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=18262 Sam jestem ciekawy czy by się nadał (jak nie u nas to u Was :) ) Pod rozwagę komentarz: Astiz: Polskiej ekstraklasie wiele brakuje do hiszpańskiej drugiej ligi http://www.legia.com.pl/pl/index.php?view=2&nID=20800 |
Co do Paza to mozecie go brac, to solidny grajek. Urban byl na tak ale medycy na nie...coz jak zwykle cos pokielbasili. Prawie jak z "Tejksiurem" w Grodzisku :D Wystarczy poczytac informacje na temat tego grajka by wiedziec ze na nasza lige wystarczy a i puchary nie powinny byc problemem....wiadomo jaki poziom ogolny u Nas w 1 lidze a u nich w 2 . Astiz ma wiele racji... Szkoda ze go juz u Nas nie ma...:(
Teraz drodzy Wislacy mam dla Was wiadomosc ktora poruszyla wszystkich...jedni sie onanizuja ze szczescia a jeszcze inni wiedza o co chodzi....uwaga....:D ""Od lipca br. KP Legia Warszawa wznawia organizowanie wyjazdów na mecze piłki nożnej dla zorganizowanych grup kibiców" Teraz czytanie komentow na stronach mojego klubu nabiera innego wymiaru :D PS: Jeszcze ciekawostka Z Onetu na temat Lewandowskiego :"...I w tym gronie były największe kluby - Wisła, Legia, Cracovia i Groclin" Od kiedy ? :D |
Od zawsze:)
|
Odwiesili wam zakazy bo podobno UEFA czy PZPN naciskał tak? Czy może Pan szanowny Walter doznał nocnego objawienia jakiegoś kibica i mu się odmieniło?
P.S. Sparing Lech-Górnik Z. 4:0 2x Peszko i 2x Lewandowski przy czym Peszko 3 brama w drugim sparingu. Aby się tylko te nowy nabytki nie wystrzelały w sparingach, a na sezon już im amunicji nie starczy :D |
Co za różnica, że odwiesili ten śmieszny zakaz? Jaką moc na innych stadionach miał zakaz nałożony przez jeden klub? :P
Co do Paza to różne wersje są. Nasi mówią, że miał kontuzję (jakiś stary uraz z kostką chyba), Paz mówi że nawet testów nie przechodził i nie dogadali się co do kontraktu w ostatniej chwili. |
Paz może i tak mówi, ale nie spodziewałbym się po piłkarzu szukającym klubu czegoś innego. Przecież nie będzie wszędzie rozgłaszał, że oblał testy medyczne, bo to by było finansowe samobójstwo.
|
Pamietam jak przy odejściu Kosy pisałem, że odchodzi do lepszej sportowo ligi. To się śmiali :)
Ale dla pocieszenia napiszę, że z 2 portugalską idziemy łeb w łeb |
Cytat:
|
Termin posiedzenia Komisji
Znamy termin posiedzenia Komisji Odwoławczej ds. Licencji przy PZPN. 2 lipca 2008 (środa), o godz. 11:30 w siedzibie Polskiego Związku Piłki Nożnej przy ul. Miodowej 1 w Warszawie odbędzie się posiedzenie Komisji Odwoławczej ds. Licencji przy PZPN. Na tymże posiedzeniu zostanie ponownie rozpatrzony wniosek o przyznanie Polonii licencji na grę w Ekstraklasie w sezonie 2008/2009. poloniabytom.com.pl sadowski nie będzie mógł juz niczego wymyslec, bo Polonia spełnia wszystkie warunki do otrzymania licencji. Więc... chyba bedzie musiał oddac komuś kase, bo raczej sam od siebie nie walczy jak lew o to zeby Polonia nie dostała licencji. A swoja droga, termin mial do 2 lipca, wiec oczywiscie musial zwolac posiedzenia na 2 lipca... wredny skutasiały staruch... |
co prawda to tylko Przegląd Sportowy, ale ciężko cokolwiek innego napisać
Szefowie PZPN dopuścili do takiego bałaganu, że nie da się nad nim już zapanować. Chaos jest już tak potężny, że paraliżuje wszelkie działania. Wciąż nie wiemy, kto zagra w ekstraklasie i kiedy ruszą jej nowe rozgrywki Temu chłopu nic nie jest w stanie dobrego samopoczucia zepsuć http://www.sports.pl/g/ArtykulyFotog...4547734395.jpg Ponieważ najgorsze z możliwych metody działania to stalinowskie trzymanie za dziób, to nie będę dawał przykładu Putina, który olewając FIFĘ i UEFĘ zrobił ordnung w ruskim związku. Ale czy oprócz kompromitacji z niezrobieniem na czas ME 2012 jest jakiś inny sposób na wywalenie na zbity pysk drużyny tego pana? Choć nawet to może nie pomóc, on jeden znowu będzie naprawiał polską piłkę. Ręce opadają. |
Nic nie jest w stanie usunąć betonu w PZPN. Ani kompromitacja z Euro2012, ani kompromitacja kadry, ani skandal korupcyjny - nawet gdyby się okazało że cały zarząd jest umoczony.
Póki w PZPN będą mieć decydujący głos nic nie znaczący, PZPR-owscy działacze z "terenu" (OZPNy) - to będzie tak samo. No, może za Listkiewicza przyjdzie Lato, albo Engel. Ale filozofia działania będzie taka sama. Jedyne rozwiązanie to interwencja państwa. Rozwiązanie PZPN, oddanie władzy klubom. Stworzenie profesjonalnej struktury z menedżerami, a nie działaczami którzy nic nie umieją. I obowiązek szkolenia młodzieży, który PZPN realizuje w sposób skandaliczny. Owszem, to się skończy wykluczeniem nas z europejskich pucharów a kadry z eliminacji. I co z tego? W europejskich pucharach nieustannie się kompromitujemy, a kadra postępuje podobnie na wszystkich ważniejszych imprezach. A po zawieszeniu - za jakieś 2-3 lata - przyjmą nas znowu. W międzyczasie najważniejsze reformy zostaną przeprowadzone, a leśne dziadki zostaną definitywnie odesłane na "zieloną trawkę". Tylko do czegoś takiego trzeba mieć jaja, a nie być Donaldem. |
Cytat:
Co do reszty postu to się zgadzam...w sumie napisałeś cała prawdę... |
Tego miłego młodzieńca testuje Górnik Zabrze. Słowacki bramkarz, model, gitarzysta. Niestety, po czterech golach puszczonych w ostatnim sparingu z Lechem chyba nie będzie ozdobą naszych boisk :D
* A teraz poważnie :-) Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
* Canal Plus czyni starania o przełożenie nawet o dwa tygodnie startu ligi, żeby uniknąć bałaganu i powtórek meczów w razie późniejszych degradacji. W zeszłym sezonie mecze wiosenne graliśmy jesienią, teraz może być odwrotnie. A składu ligi jak nie było, tak nie ma. Made in Poland. * Sparingi Dyskobolii Groclin Cytat:
|
nie wiem czy było więc wrzucam:
Ekstraklasa SA informuje, że od 1 lipca 2008 roku oficjalnym i wyłącznym dostawcą piłek dla Ekstraklasy będzie firma PUMA Polska. Umowa pomiędzy Ekstraklasą SA a PUMA Polska Sp. z o.o. będzie obowiązywała w sezonach 2008/2009 oraz 2009/2010. Konferencja prasowa połączona z prezentacją Oficjalnej Piłki Ekstraklasy odbędzie się 22 lipca 2008 roku w Warszawie. |
Tak na szybko zrobilem tabelke Ekstraklasy w nowym sezonie.
EKSTRAKLASA: 1. Wisla Kraków 2. Cracovia Kraków 3. Dyskobolia Grodzisk Wlkp. 4. GKS Bełchatów 5. Górnik Zabrze 6. Jagiellonia Białystok 7. Korona Kielce 8. Lech Poznań 9. Lechia Gdańsk 10. Legia Warszawa 11. ŁKS Łódź 12. Odra Wodzisław Śl. 13. Piast Gliwice 14. Ruch Chorzów 15. Śląsk Wrocław 16. Arka Gdynia Kiedys mowilo sie ze (2-3 sezony temu) ze 2 liga jest ciekawsza od 1 :D,oczywyscie birorac aspekty kibicowskie itd..Teraz widzimy ze juz praktycznie same uznane ekipy (no oprocz Odry,Grodziska ) i praktycznie w kazdej kolejce dobre mecze. Ew jesli spuszcza Korone to wejdzie Znicz ,a to raczej pewne ,ale Ekstraklaa i tak wyglada juz porzadnie,brakuje tam mi jeszcze tylko Pogoni Szczecin i Widzewa a to juz wogle byl by hardcore :) |
a kolejnosc drużyn zupełnie prypadkowa:)
|
poczekajmy do 1 lipca, mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni i będziemy wiedzieć więcej na temat składu Ekstraklasy. a co do tej piłki, ciekawe co za "Oficjalną Piłkę Ekstraklasy" wymyślą? :)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl