![]() |
Dudi,
celowo napisałem, że w cywilizowanym piłkarskim świecie jest inaczej. Niestety, u nas jest ciągle Azja. |
Niewazne czy druzyna wygrywa ,remisuje czy przegrywa,czy nie ma trasnferow, czy odpadlismy czy awansowalismy ZAWSZE JEDYNYM WYJSCIEM JEST ZWOLNIENIE TRENERA.
Tak bylo kiedys z Kasperczakiem ,wiadomo odpadniecie z Dinamo Tbilisi ,bylo kompromitacja ,ale zwolnienie Kasperczaka po to zeby zatrudnic Licke to byl "majstersztyk" To samo bylo pozniej z Engelem ,o malo co LM (Riley nas oszukal przy golu Penksy) po czym blamaz z Vitoria i po Engelu Teraz najlepszy koronny przyklad czyli Dan Petrescu ,gosc ktory zaaplikowal tak zwany "hard work" .Chcial zrobic zachodnie treningi ,no ale na nsze gwiazdy to bylo za duzo i zwolnili trenera (Petrescu chyba jako jedyny sie wyznal na Cantoro) :lol: No i teraz Skorza ,nie wiem czy to tylko spekulacje,ale kolejny raz przed pucharami nie wzmocnili zespolu ,dramatycznie go zmniejszajac no i nie RN ,nie Bednarz winien tylko jak zwykle trener,tym razem Skorza.Ch*j w du*e z taka polityka.. |
Cytat:
Popieram. Znowu kompletna nieudolnosc zarzadu ktora nie daje trenerowi zawodnikow takich ktorych potrzebuje w okienku trnasferowym,i o ktore jasno i klarownie prosi znowu powoduje ze wsyztko co zle ,wedruje na trenera ,no bo przeciez dostal wzmocnienia do przodu w postaci obroncy Singlara.... Ten sam scenariusz,jak z Petrescu ,wiadomo jak to sie skonczylo a teraz to juz nikt tego nie wie. Ale zamiana SKorzy na Stawowego to jakis smieszny zart,jakas kpina ktora byla by ostatnia rzecza w jaka bym uwierzyl. Na miejscu Skorzy zwalil bym wine na zarzad ,ktory teraz ma jakies pretensje a sam NIE ZROBIL NIC aby pomoc trenerowi w walce np o grupe UEFA. Niech Skorza nawet placze o tym w wywiadach ,a jesli wzmocnien nie bedzie to niech sam zrezugnuje,bo w takiej atmosferze kiedy nikt ci nie pomoaga by cos osiagnac ciezko pracowac. |
A ja jestem ciekawy czy jest coś w tym na rzeczy,czy to może ploty i niepokój napędziły tą całą "akcję ".
Choć w ostatnim czasie mamy "za sobą" złe doświadczenia i wiele dziwnych niezrozumiałych decyzji,to jednak obecna sytuacja wydaje się inna .Poza tym chyba czas na jakieś wnioski, ciężko mi uwierzyć że ktoś kto obraca sporymi pieniędzmi nie uczy się na błędach,nie potrafił zarządzać i czerpać,wykorzystywać i odnajdywać potencjał . Być może z niego taki lider jak z dupy trąbka,w sumie go nie znam ,wszak w wybitne zdolności popadania kibiców w skrajności nie wątpię,ten brak racjonalności często mnie dobija . W każdym razie Skorża robi na mnie lepsze wrażenie niż Petrescu,w wielu aspektach jest lepszy i ciągle mnie zaskakuje .Majewskiego to nawet komentować nie chce,to niestety dla niego inna skala . Cytat:
|
chyba sobie wszyscy jaja robią, dwa(!) mecze nie zagraliśmy najlepiej i odrazu trenera zwalniać?
nie wierzę w te pogłoski, nie chcę wierzyć, bo to by było zwykłe chujstwo. Maciej Skorża jest najlepszym trenerem na R22 od kilku lat, nie można go wyjebać po dwóch remisach.. na nast. meczu Maciej! Skorża! na dwie strony przez 5 minut? niech pan Cupiał i RN zrozumie za kim jesteśmy, kogo wspieramy. jeśli ktoś jest winny słabych meczów, to tylko piłkarze, którym nie bardzo się chciało zapierdalać po boisku. a doniesienia o Stawowym, to są największe jaja, ten człowiek jest na Wiśle skreślony.. plotki i tyle, narazie bądźmy spokojni.. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A tak już bez OT,co do Skorży jako trenera. Jeśli o mnie chodzi, to wogle nie ma tematu. Wcześniej parę osób pisało,że nie ma trenerów idealnych. Pan Maciej Skorża jako trener Wisły Kraków, to najlepsze rozwiązanie ze wszystkich możliwych. I naprawdę nie wiem czym w łeb tym,którzy pomyślą choćby przez chwilę,żeby go zwolnić. Na mój gust nie znajdziemy nikogo lepszego w tej chwili. 1906 % poparcia dla Skorży jako trenera |
W żadnym stopniu nie jestem za zwolnieniem Skorży ze stanowiska! To najlepszy polski trener i myślę ze oceniłbym go na dobry w skali europejskiej. Może troszkę brak mu doświadczenia ale nie popełnia błędów. W Polsce widzę jednego trenera który byłby gorszy ale godnie byłby w stanie go zastąpić, to Czechu Michniewicz ale on ma dobrą posadę w Gdyni. W tej chwili jednak nie wyobrażam sobie Wisły bez Skorży.
|
1906 % poparcia dla Skorży i nie mam ochoty rozwijać żadnej dyskusji po prostu ma zostać a odejść to może Dawidowski. W zimie wzmocnienie kadry
|
Konczac temat z mojej strony, przychyle sie do opinii ze to moze byc taki przeciek kontrolowany, ktorego rzeczywistym celem jest powiedzenie trenerowi - panie Macku skoncz pan z krytyka bo jak nie to sam skonczysz...
|
Jachting - Nie wiem, ale zawsze musi być coś nie tak. Jak piłkarze nie odstawiają jaj (Petrescu), to nagle Cupiałowi się trener przestaje podobać, pomimo tego, że zdobył mistrza. Skorża odpadł z TT, który zrobił transfery największe w Europie pomijając Barcelonę. A jak prezes pomógł trenerowi osiągnąć postawione cele ? Kasy z Dudki to nawet Bednarz nie powąchał.
I gadzam się z 1q2, mierzmy siły na zamiary. |
Zauwazcie, ze Skorza swiadomie przeszedl do ofensywy po meczu z Tottenhamem. Nagle zwolal konferencje i zaczal domagac sie wzmocnien. Wiec albo przeczuwa, ze odpadniecie z Anglikami oslabilo jego pozycje i chce wybronic sie w oczach Cupiala, ze to wina braku wzmocnien - temu tez mogl sluzyc ten rozpaczliwy ruch z wprowadzeniem Marcelo do ataku, Skorza wlozyl sobie do reki w ten sposob dobry argument.
Albo, mniej prawdopodobna wersja, swiadomie dolal oliwy do ognia aby sprowokowac swoje zwolnienie, jako ze czas Leo zbliza sie ku koncowi... Pamietajcie o pozycji trenera kadry, ktora tez ma w tej rozgrywce znaczenie. "Tu juz zdobylem co sie dalo, na sukces w pucharach nie mam szans z takim wlascicielem wiec..." |
Ale o czym ta rozmowa. Zwolnienie Skorży będzie oznaczało, że tym klubem rządzą skonczone debile i dopóki będą rządzić to lepiej nie będzie.
Trzeba sobie jednak zdać sprawę, że abstrahując od dzisiejszych rewelacji gazet, Skorża sam może chcieć uciec stad wpiz du, widząc jak profesjonalny jest to klub. |
Marcelo w ataku to było jedyne wyjście w sytuacji gdy graliśmydługą piłką do przodu na zamieszanie. Rozbijał tych obrońców i wcale to źle nie wygladało, więc z ta rozpaczliwą decyzją to poluzujcie lejce...
|
U nas zawsze jest tak, że zanim sięgnie się do kasy na transfery to szuka się za wszelką cenę innych rozwiązań, wymiana dyrektorów, trenerów i prezesów itp, transfery gotówkowe są ostatecznością. Skorża staję się powoli niewygodny bo zaczyna otwarcie mówić o tym czego brakuję. Mówi się, że jest obwiniany za odpadnięcie z ostatnim zespołem ligi angielskiej. Co z tego że to jest ostatni zespół skoro każdy z kadry Tottenhamu byłby w polskiej lidze megagwiazdą, większość zawodników jest więcej warty niż cała nasza kadra. Czy jest w naszej drużynie zawodnik który mógłby załapać się do ich pierwszej jedenastki ? Może Sobol dałby rade bo ma odpowiednią mentalność i ta liga pasuje stylem do niego, reszta moim zdaniem nie ma szans nawet na ławkę rezerwowych. Trzeba powiedzieć sobie jasno, że proces budowania drużyny należy rozpocząć od nowa i nie mam żadnych wątpliwości że Skorża jest właściwym człowiekiem do tego zadania. Niestety do tego trzeba mieć kasę i chęci, a przecież łatwiej będzie zwolnić trenera. Boję się że nastawienie mentalne naszych piłkarzy jest takie że im wcale nie zależy aby bronić posady Skorży bo niektórzy odczuwają że on za darmo miejsca w składzie im nie da.
|
Cytat:
Ale chyba nie jest to sposób na dłuższą metę , już przed sezonem Skorża mówił że brakuje mu wysokiego napastnika a wystawiając Marcelo w ataku może i miał dobre intencję ale wydaje mi się że tym ruchem chciał pokazać czego i kogo nam brakuje.Chyba nie myślicie że w każdym meczu obrońca będzie grał w ataku:> bo to się mija z celem. STAŃMY MUREM ZA SKORŻĄ pokażmy mu i całej RN kim on dla nas jest. Myślę że na najbliższym meczu powinniśmy głośno wyrazić swoją opinię na ten temat.Tyle. |
1906% poparcia dla Macieja Skorży!
Cytat:
TSW.com.pl |
to co wy tu wypisujecie to ja oczom nie wierze zastanowscie sie o wy piszecie !!!!
|
Zwolnienie trenera Skorży to byłoby wielkim błędem. To najlepszy trener jaki pracował w Wiśle od wielu wielu lat. A, że drużynę ma bez gwiazd to już inna bajka - i tak jestem pod wrażeniem, że tyle z niej wykrzesał.
|
Myślę, że info o zwolnieniu Maćka Skorży to tylko plotka.. A przynajmniej mam taką nadzieję, bo dla mnie jest to właściwy człowiek na stanowisku trenera Wisły. Już troche mnie denerwuje ciągłe wymienianie szkoleniowców w Wiśle, choć i tak Skorża utrzymuje sie dośc długo i nie mam nic przeciwko temu żeby trzymał się jeszcze paarę lat (oczywiście z sukcesami :P ).
|
Odpowiedź Cupiała na potrzeby transferowe Skorży i Wisły - plotka jak nie będziesz cicho to zatrudnię Stawowego... tak to dla mnie wygląda. A jeśli Cupiał (tylko On podejmuje decyzje) chce zwolnić Skorże to niech sam się zastanowi czy dał trenerowi szanse awansu! Taki Lech wydał te 1,6 mln EUR na nowych piłkarzy, a my nawet połowę tej kwoty! Nie ma co mówić - jak Cupiał zwolni Skorże to bedzię dowód że chce tylko szybkiej kasy a nie sukcesów Wisły!
|
Ta informacja wydaje się tak pojebana, że aż niemożliwa.
Niestety równie pojebany jest sposób w jaki nasz klub jest od lat prowadzony. I dlatego się boję. |
Nikt Skorży nie zwolni. Prawda jest taka, że przed losowaniem wszyscy mówili, że Tottenham = klęska. okazało się, że Wisła była blisko awansu, cóż nie udało się, ale do jasnej cholery zremisowaliśmy z Tottenhamem, wcześniej wygraliśmy z Barcą, Lech się podnieca awansem, ale jak można porównywać ligę angielską do austriackiej. Pan Smuda był już trenerem Wisły i szczerze mówiąc wolę żeby został tam gdzie jest. 1906% poparcia dla Macieja Skorży. Nie potrzebujemy kolejnych wunalzaków typu Liczka, Okuka, Petrescu.
|
Tyle się już w Wiśle działo, że sam nie wiem czego mam się spodziewać i jak traktować wszystkie ploty jakie sie pojawiają. Mam tylko nadzieje, że osoby, które mają jakiś wpływ na to co sie w klubie dzieje nie popełnia jakiejś głupoty, bo w końcu to się może odbić znacznie gorzej niż 2 "przegrane" mecze i Wisła może mieć spore problemy w znacznie większości meczy z odrobiną błysku od czasu do czasu.
|
ja mysle ze tutaj rozinela sie rozmowa nad sensem zwolnienia skorzy a napewno wymyslij to jakis Cracoviak. z gazety mysle ze Cupial mysli juz kogo kupic jak widzi taka gre i nie jest to jakies pobozne zyczeni tylko poprostu tak myślę .
Cytat:
|
niech się sam zwolni
znaczy Cupiał :rotfl: za nim pójdą następni... |
Cytat:
|
Cytat:
Skoro wróble ćwierkają tak a nie inaczej (nie sądze by SKWK, popierające Skorże, pisało na swoich łamach jakieś niestworzone kłamstwa) to coś na rzeczy być musi. Czy nam sie to podoba czy nie... |
zgadzam się z jednym z przedmówców. Jeżeli Cupiał zwolniłby w tej chwili Skorżę z funkcji trenera, byłby dla mnie totalnym idiotą i szkodnikiem, który pozbywa się jedynej osoby kompetentnej w Tym Klubie, czyli właściwej osoby na właściwym stanowisku. Kuźwa, żeby żądać czegokolwiek to najpierw do cholery trzeba stworzyć warunki do realizacji tychże planów, a tutaj d..y (czy też jak kto woli "ciała") dała po całości ta śmieszna Rada Nadzorcza i to ci ludzie powinni wylecieć co do jednego. Howgh.
|
Cytat:
/update/ Fragment wywiadu Wynika z tego, że jest Pan dobrze przygotowany do sezonu? - Na pewno tak. Z trenerem Petrescu w lecie nie próżnowaliśmy. Po ciężkich obozach uważałem, że brakuje mi szybkości, dynamiki, zrywu do piłki, czyli ważnych dla mnie rzeczy. Z drugiej strony jednak dzięki tym treningom teraz mam siłę, by wytrwać na boisku cały mecz. Na dodatek przy Danie Petrescu nabrałem pewności siebie, więc nie powiem na niego złego słowa. Zaznaczam ze wywiad juz po tym jak wywalono Dana. I prosze potraktowac to jako oftop i nie kontynuowac watku, bo to temat o Skorzy. Trenera nikt nie zwolni narazie a na pewno nie za wyniki.Zwolnienie trenera co przegral 2 ligowe mecze na 38 to by byl ewenement na skale swiatowa ,natomiast jak widac, trener moze wyleciec za krytyke tak na prawde Cupiala, bo wiadomo ze tylko on decyduje o sprawach finansowych i tu pretekstem moze byc remis, porazka itp.No ale to melodia przyszlosci. ps. fajna sprawa o tyle, ze nieczesto sie zdarza by miazdzaca wiekszosc miala dokladnie to samo zdanie na dany temat.A w tym przypadku tak jest, co bardzo cieszy. |
Mnie martwi jedno - mamy środek rundy, pan Maciek mówi głośno o wzmocnieniach. Natychmiast pojawia się przeciek nt Stawowego. Zima blisko, wnioski wyciągajcie sami. Z akcentem na "wzmocnienia".
Oczw również chciałbym, żeby Skorża pozostał. Bez ślepego zapatrzenia dodam, że - jak wszyscy - popełnia błędy, ale coraz szybciej potrafi je korygować. Zastał drużynę w rozsypce, kolejna rewolucja mogłaby dobić ten zespół. Postawił na zaufanie i powolną przebudowę. Minął rok, zmiany nabierają tempa. Mogłyby jescze bardziej? Mogłyby... Zima, nadzór, rada[...] |
Skorża ma spokojnie pracować, a klub przygotuje listę wzmocnień
Po tym jak Wisła odpadła w czwartek z Pucharu UEFA, przy ul. Reymonta było gorąco. Nie da się ukryć, że rozważana była nawet dymisja trenera Macieja Skorży, a pojawiające się plotki o zatrudnieniu Oresta Lenczykaczy Wojciecha Stawowego nie były tylko plotkami, bo ich nazwiska rzeczywiście przewijały się przez giełdę pomysłów. Na szczęście wszystko wskazuje na to, że czarne chmury nad głową obecnego szkoleniowca mistrzów Polski na razie zostały rozwiane. Skorża zostaje na swoim stanowisku - i zadanie, jakie otrzymał, jest jasno sprecyzowane - ma obronić mistrzostwo Polski. Gdyby tego celu nie zrealizował, wtedy znów nie będzie pewny swojej posady. Na razie jednak sytuacja w tabeli nie jest zła. Wisła ma przecież dokładnie tyle samo punktów co dwie, prowadzące w tabeli, warszawskie ekipy, Polonia i Legia, a ustępuje im tylko gorszym bilansem bramkowym. W Wiśle analizowano oczywiście przyczyny porażki w dwumeczu z Tottenhamem. Odkładając na bok taki czynnik jak szczęście, którego wiślakom mimo wszystko zabrakło w rewanżu, w klubie zauważono, że zabrakło również jakości, czyli po prostu lepszych piłkarzy na niektórych pozycjach. To ma się jednak zmienić już w najbliższym okienku transferowym.Oczywiście,zapowiedzi o wzmocnieniach składu słyszeliśmy już wiele razy i trudno gwarantować, że do nich rzeczywiście dojdzie, ale póki co, sytuacja wygląda tak, że jeszcze w tym tygodniu ma powstać lista ewentualnych transferów. Priorytety to linie ofensywne. Krakowski klub będzie zatem szukał skrzydłowych i środkowego pomocnika, lecz takiego, który ma inklinacje przede wszystkim do gry do przodu. Nie zapomina się również o napastniku, który wsparłby Pawła Brożka. Ten ostatni ma zostać za wszelką cenę zatrzymany w zimie w klubie - chyba że na Reymonta wpłynie oferta z gatunku tych nie do odrzucenia, czyli liczona w kilku milionach euro. W Wiśle myśli się także o pozyskaniu bramkarza, który jeśli nie zająłby miejsca Mariusza Pawełka, to przynajmniej byłby dla niego odpowiednią konkurencją. To wszystko melodia nieco dalszej przyszłości. A na razie zespół ma w spokoju przygotować się do najbliższych meczów. W czwartek derby z Cracovią, a liga wznowi rozgrywki po przerwie reprezentacyjnej. Wtedy wiślacy podejmować będą Piasta Gliwice, a następnie pojadą do Warszawy na mecz z Legią. Zwycięstwo w tej ostatniej potyczce poprawiłoby humory wszystkimi na dobre pozwoliłoby zapomnieć o Tottenhamie. Źródło GK Za piękne by było prawdziwe, nie wierzę w żadną listę transferową.Przerabialiśmy to już kilka razy niestety.Po co niby taka lista ma powstać w tym tygodniu? Przecież była ona przygotowana w przerwie zimowej a później w letniej. Obawiam się że temat zmiany trenera może powrócić tak czy srak po ewentualnej (odpukać) porażce z Legią. |
Cytat:
czyli miało być jak nigdy a będzie jak zawsze kopacze z kartą na ręku |
Cytat:
TYLKO MACIEK SKORŻA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
[quote=zloty1906;612995] Skorża ma spokojnie pracować, a klub przygotuje listę wzmocnień
Źródło GK quote] oby oby... z drugiej strony już tyle razy puszczano takie kity, że... życie pokaże po prostu... uff - Trenerze i Piłkarze wytrzymajcie w dobrym zdrowiu i wynikach jeszcze te 2 miechy. |
To zeby nam Legia i Lech nie odskoczyly tej rundy to absolutny priorytet. Oprocz meczu z Legia ,ktory pewnie prze*ebiemy , mamy juz raczej slabszych rywali i nie mozemy tracic punktow tak jak z Gornikiem.
Jesli po meczu z Tottenhamem rzeczywiscie sie zreflektowali ze mamy slaby sklad ,to k*rwa nie mogli sie tego domyslic w sierpniu ,przed pucharami i liga ? |
Ciekawy tylko że taki klub prowadzony to może max grać w 3 lidzę , na 2 ligę czy ekstraklasę nie starczy środków . Aczykolwiek projekt ciekawy nowatorski i życze autorom sukcesu !!!!.
|
Cytat:
Cytat:
Pomysł mógł wypalić np. w Anglii, bo tam np. widziałem klub z VI! ligi angielskiej, ze stadionikiem z jupiterkami, trybuną i przede wszystkim z infrastrukturą, czyli była jakaś tam podstawowa baza treningowa. U nas kupując klub nie dostaniesz ani budynku klubowego, ani infrastruktury, ani porządnego boiska, co najwyżej pastwisko. Choć jakby ktoś się zdecydował, to na pewno będę dopingował. |
Cytat:
Wracając do tematu kiedy odchodził Kasperczak, ktoś ze współpracowników Cupiała twierdził, że są mecze w których brak sukcesu szczególnie go boli - wtedy padł przykład Cracovii i Legii. Myślę, że te trzy mecze z Cracovi ą, Lechem i Górnikiem (ze wzgledu na Kasperczaka) miały taka specjalną wagę i że ten kontrolowany przeciek jest taką żółtą kartką. Dobry mecz z Legią byłby tutaj bardzo pomocny. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:06. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl