Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Jacek Bednarz byłym dyrektorem sportowym Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2986)

Pablo84 12.08.2008 21:39

Powiedz mi. Lepiej byś się poczuł, gdyby Bednarz zrezygnował z funkcji oświadczając, że odchodzi, ponieważ w sprawie transferów wiązano mu ręce i nie chce być kojarzony z tego typu polityką transferową?

rafalek 12.08.2008 21:54

To idąc takim tokiem myślenia to po co nam w ogole dyrektor sportowy. Jak nie będzie dyrektora, to nie będzie nowych piłkarzy, jak nie bedzie pilkarzy, to po co nam trener i po co w ogole ta druzyna? Weźcie myślcie zanim coś napiszecie. Mam do Jacka pełne zaufanie i wierzę, że coś jeszcze "ustrzeli".

AYALA 12.08.2008 23:27

najlepszym dyrektorem sportowym był Nawałka to przecież Pan Adam znalazł dla Wisły braci Brożków,Strąka,Kuzere,Kokoszke . Więszkość z nich świetnie sparwdzała sie w dorosłej piłce a kupowano ich jako juniorów płacąc niewielkie w sumie pieniądze a o to przecież chodzi w obecnej skomplikowanej sytuacji finansowej Klubu gdzie problemem jest znalezienie 800 tyś Euro na Neia

Griszka30KR 14.08.2008 19:25

Nie ma sie co czepiac temtu Neia.ogólnie Bednarz jest cienki i tyle.Jego wypowiedzi w C+ były półdyplomatyczne,a jak starał sie udowodnic ,ze dobrze ,ze trafilismy na Barcelone ,bo kazdy z tych rywali był porównywalny,to troszceczki mnie osłaiło.Faktem jest ,ze kazdy byłby z tych druzyn faworytem w zestawieniu z nami,ale nie sadze ,ze z kazdym(tak jak z Barcelona) nie stworzylibysmy półakcji i przegralibysmy 4:0.Przeciez jak mielismy sie czegos nauczyc ,to poco od razu na głebokiej wodzie,gdzie zostalismy utopieni.Przeciiez lepiej mozna było na półpłytkiej ,gdzie przynajmniej ochlapalibysmy sie ....
Nie ma kasy,czy nie ma odpowiednich piłkarzy wyszukanych przez Bednarza?Mysle ,ze prawda lezyy posrodku,ale jak by przemnozyc liczbe krajów ,przez liczbe lig(pierwszych dwóch),przez liczbe zespołów(pierwszych i rezerw),przez liczbe pilkarzy,to napewno cos by sie znalazło odpowiedniego za odpowiednie pieniadze,chocby na wypozyczenie,bo jak barzdo potrzebujemy wzmocniej ,zeby osiagnac faze grupowa PUEFA i cos w niej ugrac to widac po meczu z Bracelona.I nie jest obrazem tego wynik,bo tak naprawde mogło byc 6:0,a le brak chocby kilku sytuacji z których mógłby pasc gol.Pozdrawiam.

czesiu 14.08.2008 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 585438)
Nie ma sie co czepiac temtu Neia.ogólnie Bednarz jest cienki i tyle...

A kto jest wg. Ciebie gruby? Bo ja jakoś lepszego kandydata nie widzę. Ten chociaż w klubie porządek robi po tym jak róznej maści treneiro wynalazków posprowadzali.

Joe Cole 14.08.2008 19:44

No właśnie nie ma lepszego. Weźmy przykład Trzeciaka w Legii. Koleś jest tragiczny.
Natomiast Bednarz jednak choćby za Jirsaka ma u mnie dużego plusa i w sumie za Niedzielana bo gdyby nie pechowa kontuzja (ostre wejście gościa z Górnika) to przecież Andrzej by był nie do wyjęcia z pierwszej jedenastki.
Diaz też się zapowiada na świetnego stopera(za 100tys dolarów) być może następcę Clebera. Moim zdaniem grał z Barcą lepiej niż Cleber.
Łobodziński jest słaby ale sumarycznie to jednak zapewnia choćby w lidze przewagę nad resztą stawki.

O Matusiaku powiedział że płaciliśmy mu tylko PENSJĘ!! więc uważacie że to dużo?
Singlar jest raczej słaby ale jego pewnie pożegnamy za rok.
Dudu był dobry i niepotrzebnie go pożegnaliśmy.

Więc nie można powiedzieć że zupełnie się nie sprawdza. Chodzi raczej o to że jest dość drogi w utrzymaniu a Cupiał i RN nie planują transferów w nadchodzącym czasie więc się go nie opłaca utrzymywać za tyle kasy.
A może rzeczywiście Mielcarski miałby jakieś jeszcze lepsze pomysły. Tylko ja się go boję bo on nie prowadzi selekcji wg. potencjału jaki ma gracz. Nasprowadza znowu oprócz 1 dobrego 4 słabiaków, albo rezerwowych i niestety ale znowu będziemy ich opłacać za nic.

Michu88 14.08.2008 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Joe Cole (Post 585450)

Może dasz mu czas na pokazanie swych umiejętności, bo jeszcze się okaże, że jest lepszym piłkarzem niż Baszczu...

Griszka30KR 14.08.2008 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czesiu (Post 585445)
A kto jest wg. Ciebie gruby? Bo ja jakoś lepszego kandydata nie widzę. Ten chociaż w klubie porządek robi po tym jak róznej maści treneiro wynalazków posprowadzali.

Wg mnie On jest łysy.....Kto wyszykuje zawodników do Lecha?

Teraz przypominam sobie jak powiedział w C+,ze nie chce Lewandowskiego ,bo musiałby płacic tyle co Brozkowi.Po pierwsze to nie do konca prawda,a po drugie jakos Lechowi to nie przeszkadza ,i co wiecej zaczyna im sie co mecz systematycznie wracac(mecz z GKS zawaliła obrona).....

czesiu 14.08.2008 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 585563)

Teraz przypominam sobie jak powiedział w C+,ze nie chce Lewandowskiego ,bo musiałby płacic tyle co Brozkowi.Po pierwsze to nie do konca prawda,a po drugie jakos Lechowi to nie przeszkadza ,i co wiecej zaczyna im sie co mecz systematycznie wracac(mecz z GKS zawaliła obrona).....

A skąd to wiesz, że to nie do końca prawda? Ja np. bym nie zapłacił 300 tys. E rocznie chłopakowi z II ligii, bo tyle to dostają "gwiazdy" ekstraklasy.

Lemoniadowy Joe 14.08.2008 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 585563)
.

Ci sami co wcześniej nakupowali złomu i prowadzi ich ten sam trener co odpadł z Tiligulem i do UEFA awansował przypadkiem a wśród kibiców nazywany jest murarzem i chcieli Go wywalić.

masz w czymś problem to jest wolny rynek i chyba nie będziemy płakać że X czy Y klub kupił jakiegoś piłkarza a nie My.

Ogryzek 14.08.2008 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Michu88 (Post 585454)
Może dasz mu czas na pokazanie swych umiejętności, bo jeszcze się okaże, że jest lepszym piłkarzem niż Baszczu...

Ale Baszcza z całym szacunkiem (kończy mu sie kontrakt po tym sezonie) też pożegnamy!

Bądźmy szczerzy - obydwaj są przecietni - a bycie nawet ciut lepszym od Baszcyńskiego nie znaczy ze Singlar jest dobry!

sylwia :) 14.08.2008 22:16

Cytat:

A skąd to wiesz, że to nie do końca prawda? Ja np. bym nie zapłacił 300 tys. E rocznie chłopakowi z II ligii, bo tyle to dostają "gwiazdy" ekstraklasy.
Dlatego ty właśnie nie jesteś żadnym prezesem io nic w życiu nie osiągniesz.Bednarz coś osiągna. A TY??
Ciekawe czy byłeś kiedyś na jakimś meczu drugoligowym??

Tak w ogole to sorki za tak ostry pierwszy post (hejka wszystkim :)) ale po prostu nie moge z takimi ludźmi!!!! :p :P

czesiu 14.08.2008 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 585586)
Ale Baszcza z całym szacunkiem (kończy mu sie kontrakt po tym sezonie) też pożegnamy!

Bądźmy szczerzy - obydwaj są przecietni - a bycie nawet ciut lepszym od Baszcyńskiego nie znaczy ze Singlar jest dobry!

Mam takie same odczucia. Singlar to na ligę wystarczy, ale puchary to raczej już nie.

treneiro 14.08.2008 23:05

Cytat:

O Matusiaku powiedział że płaciliśmy mu tylko PENSJĘ!! więc uważacie że to dużo?

Niby 175k euro za półsezonowe grzanie ławy to dużo, ale to i tak dużo mniejsza strata niż gdyby doszło do transferu definitywnego.
Cytat:

Skąd ta pewność?
Cytat:

Pierwotnie napisane przez czesiu (Post 585578)
Ja np. bym nie zapłacił 300 tys. E rocznie chłopakowi z II ligii, bo tyle to dostają "gwiazdy" ekstraklasy.

Ja również.

LooNatyk 15.08.2008 06:00

Bednarz IMO sie sprawdza z tym, ze system ktory obecnie mamy wypacza sens pojecia "dyrektor sporotwy". I tak wszystkie decyzje podejmuje na dobra sprawe RN, co czynie prace Jacka troche bezcelowa..

Do puki tak bedzie, ciezko oczekiwac normalnych decyzji. W radzie na pewno nie zasiadaja ludzie, ktorzy na pilce zeby zjedli. Ich jedynym wyznacznikiem jest ekonomia, a to nie zawsze dobry podpowiadacz :-]

Griszka30KR 15.08.2008 07:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 585585)

masz w czymś problem to jest wolny rynek i chyba nie będziemy płakać że X czy Y klub kupił jakiegoś piłkarza a nie My.

Mam ,a Tobie ch... do tego.
Ten złom(Lewandowski,Arboleda,Peszko) nie źle sobie radzi.....A co, dwa nabytki z zeszłego sezou(Rengifo,Quinteros) to tez złom?Sam widze obrosłes rdzą......

Cytat:

A skąd to wiesz, że to nie do końca prawda? Ja np. bym nie zapłacił 300 tys. E rocznie chłopakowi z II ligii, bo tyle to dostają "gwiazdy" ekstraklasy
sprawdź w necie

Ogryzek 15.08.2008 07:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez treneiro (Post 585622)
Niby 175k euro za półsezonowe grzanie ławy to dużo, ale to i tak dużo mniejsza strata niż gdyby doszło do transferu definitywnego.

Skąd ta pewność?

Ja również.

Do transferu definitywnego? Przecież to niemożliwe żebysmy wydali jakiekolwiek pieniądze za odstepne!
Lepiej dac kontrakt takiemu Svitlicy, Matusiakowi, Radovanovicovi itd niż wysupłac grosza i kupic takiego Stlica za 500 tysiecy EUR czy też 400 tysiecy EUR za Lewandowskiego

Żby nie było - nie łykam bajek ze Lewandowski nie chciał u nas grac... nie chciał bo nie chcieliśmy płacić odstępnego Zniczowi a jemu dużego kontraktu! Widać to na przykładzie Bartczaka który woli grać w II (teraz I) lidze niż u nas. Tez go niby chcielismy. Ale kity kibicom to władze Wisły sprzedają pierwszorzedne!

Lemoniadowy Joe 15.08.2008 08:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 585662)
Mam ,a Tobie ch... do tego.

w sumie masz racje ch.. mi do tego że nie którzy co pół roku wyskakują z nowymi meteorami piłkarskimi kiedyś "gwiazdą" miał być Jarka, Micanski, Burkhardt, Mila,Giza, Grzelak, Bonin,Kaczmarek,Gajtkowski,Kolendowicz,Stasiak żeby juz wiecej nie szukać i ciągle te same płaczki potrafią jechać po klubie że ich nie kupują a za cholerę żaden sie po jakimś czasie nie potrafi przyznać że dobrze sie stało że X czy Y klub nie kupił bo to przeciętni gracze za ogromne pieniądze którzy mieli tylko przebłyski formy.

AmicoLech na pewno zrobił ciekawe i obiecujące transfery tylko chciałbym zwrócić uwage że oni maja nieco inną sytuacje finansowo- kadrową tzn. przy podobnym budżecie nie mają długów i przypuszczam że mają mniejsze kontrakty a po drugie mieli słabszą kadre i każde wzmocnienie jest bardziej zauważalne ja nie wiem czy tacy niewątpliwie dobrzy gracze jak Quinteros czy Rengifo byliby w Wiśle gwiazdami czy grali by tyle w Wiśle co w Lechu.

Jedna rzecz mi sie w Poznaniu podoba że potrafią szukać tam gdzie sa tani gracze czyli Ameryka południowa i środkowa to tak jak u nas z Diazem jakby nawet nie wypalił to kosztował grosze a jak wypali (czego już jestem niemal pewien) to mamy grajka za niewielkie pieniądze dla którego Wisła jest wielkim klubem .

P.S. czy ktoś kiedys policzył ile przez te powiedzmy 5 lat Wiśle uciekło dobrych graczy z ligi do innych klubów , bardzo jestem ciekawy czy przy ciągłym narzekaniu kupcie tego czy tamtego , czy faktycznie wiele gwiazd nam uciekło?

kaelowiec 15.08.2008 10:29

Joe , ale wymienileś własnie b. utalentowanych chłopaków

chodzi o to aby ich dobrze poprowadzic zostali olani i staneli w rozwoju

bungo79 19.08.2008 09:39

[FONT='Times New Roman']witam,[/FONT]
[FONT='Times New Roman']moje zdanie apropos poczynań bednarza jest takie, ze jeśli nawet przedstawił liste 17tu czy iluś tam graczy to poprostu niewłaściwie dopasował ich do warunków panujących w klubie.[/FONT]
[FONT='Times New Roman']ten pan zna te warunki i miał ponad pół roku by poszukać na całym globie grajków którzy potrafią kopać piłke a przy tym nie kosztują krocie, spełniają wymagania etc. pula piłkarzy nie kończy się na rezerwach włoskich klubów, lidze serbskiej czy fińskiej. i zadaniem bedarza było takich piłkarzy poszukać. przypominam on bierze za to pieniądze. najłatwiej jest zakomunikować ze rada nadzorcza blokuje jego pomysły.. zastanówcie się co będzie jeżeli brożek nabawi sie kontuzji.. niedzielan bedzie strzelał bramki?? czy może boguski? aaa, już wiem - patryk 'umiem podawać tylko górą' małecki..[/FONT]

Borinho 19.08.2008 09:52

Wytłumaczcie mi jedno dlaczego w tym klubie , nie może być tak jak na zachodzie.
Przed sezonem rada nadzorcza przeznacza określone środki na transfery , i ustala górny pułap płac dla piłkarza...... Reszte robi Bednarz z trenerem dobierając piłkarzy. Natomiast w w Wiśle rada nadzorcza musi zakceptować każdy transfer , ba nawet przymiarkę... bezensu to jestt... Jak drużyna ma się rozwijać skoro traci 3 graczy z szerokiego składu a dostaje jednego który na dodatek może grać tylko na 1 pozycji prawego obrońcy !!!!! Przecież to nie ma sensu !!!!! Niech Cupiał zmieni sobie doradców !!!

szczaq21 19.08.2008 13:39

Socha w Wiśle?

Data: (19-08-2008 14:13) Autor: zmijka

Jako kandydata na następcę Jacka Bednarza w roli dyrektora sportowego Wisły Kraków wymienia się ostatnio Edwarda Sochę.

Edward Socha, który do niedawna pracował w Odrze Wodzisław, aktualnie jest bezrobotny. Odbył już podobno pierwsze rozmowy z włodarzami Wisły w sprawie ewentualnego zatrudnienia w naszym klubie. Socha miałby zastąpić na stanowisku dyrektora sportowego Jacka Bednarza, którego dni w klubie z Reymonta są już podobno policzone.

Przypomnijmy, że Socha był już raz bliski podjęcia pracy w Wiśle na podobnym stanowisku, jednak wtedy “veto” złożył ówczesny trener Białej Gwiazdy, Henryk Kasperczak.

Jako innego następcę Bednarza wymienia się również byłego dyrektora Wisły, Grzegorza Mielcarskiego.

źródło: ********

WHITE*STAR 19.08.2008 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczaq21 (Post 587865)
Socha w Wiśle?

Data: (19-08-2008 14:13) Autor: zmijka

Jako kandydata na następcę Jacka Bednarza w roli dyrektora sportowego Wisły Kraków wymienia się ostatnio Edwarda Sochę.

Edward Socha, który do niedawna pracował w Odrze Wodzisław, aktualnie jest bezrobotny. Odbył już podobno pierwsze rozmowy z włodarzami Wisły w sprawie ewentualnego zatrudnienia w naszym klubie. Socha miałby zastąpić na stanowisku dyrektora sportowego Jacka Bednarza, którego dni w klubie z Reymonta są już podobno policzone.

Przypomnijmy, że Socha był już raz bliski podjęcia pracy w Wiśle na podobnym stanowisku, jednak wtedy “veto” złożył ówczesny trener Białej Gwiazdy, Henryk Kasperczak.

Jako innego następcę Bednarza wymienia się również byłego dyrektora Wisły, Grzegorza Mielcarskiego.

źródło: ********

Potrzebujemy takich fachowców których to nawet w Odrze nie chcą...

nesta 19.08.2008 13:44

Socha ma bardzo dobre kontakty i rozeznanie w kraju, ale kiepsko na arenie miedzynarodowej.

szczaq21 19.08.2008 13:44

On sam odszedł z Odry.

_ukoL 19.08.2008 13:48

Oby tylko swojego "utalentowanego" syna nie sprowadził do Wisły.

westersyl 19.08.2008 14:12

Odnosząc się do tej informacji to ja osobiście nie widzę Sochy u nas na stawisku dyrektora sportowego. Socha był bardzo dobrym dyrektorem dla takiego klubiku jak Odra gdzie sprowadzał młodych zawodników z niższych lig i "odbudowywał" zawodników z rezerw lepszych klubów. To, że nie widzę Sochy u nas w klubie w charakterze dyrektora nie znaczy, że nie cenię jego umiejętności bo to dzięki niemu Odra uzyskała status "nigdy nie spadnie". W Wiśle on to mógłby być u nas jedynie skautem i wypatrywać młodych zawodników z niższych lig.
Patrząc na sytuacje w naszym klubie to Socha mógłby być idealnym kandydatem dla naszej rady nadzorczej. Kupuje za grosze i nie będzie "nie wygodny".

Fajnie byłoby gdyby u nas w końcu został stworzony taki pion sportowy bo zazwyczaj osobami zajmującymi się traserami był dyrektor, trener.
Socha, Milercarski, Bednarz dla mnie to byłoby coś.

Marszałek 19.08.2008 14:14

Wobec braku transferów i kontuzji trzeba będzie sięgać po chłopców z ME, bo tutaj nie ma kto ****a grać.
Co za wybitny fachowiec do tego dopuścił? RN czy Bednarz. To jest ewidentny sabotaż.

AYALA 19.08.2008 14:19

zatrudnienie Sochy w Wiśle ma sens bo zarząd nie chce wydawać już nie mówie milionów ale nawet tysiecy Euro na wzmocenia i liczy że Socha wyszuka gdzieś w 3 czy 4 lidze utalentowanych i tanich zawodników

Eustachy 19.08.2008 14:35

Nie stoje na stanowisku, ze Socha to kiepski fachowiec, ale umowmy sie - ciezko posadzac pana Edka o jakies spektakularne sukcesy na przestrzeni kilku minionych lat. Uprzedzam, ze zdaje sobie sprawe, iz sprowadzanie do Odry reprezentantow, z wielu wzgledow jest niemozliwe. Mam na mysli zawodnikow, ktorzy po danym okresie gry w Odrze, wybili sie gdzies wyzej i stanowili mocne punkty w swoich przyszlych silniejszych klubach. Jesli sie myle, smialo mozecie mnie poprawic, ale zdaje sie ze zawodnikiem, ktory spod jego skrzydel zaszedl najdalej jest Mariusz Pawelek, bowiem jest podstawowym bramkarzem mistrza Polski, a takze zdarzylo mu sie kilka razy liznac kadry narodowej.

Sytuacja przypomina mi ta, z okresu kiedy Kaspra zastepowal Liczka. Wowczas twierdzono, ze siedem porazek z rzedu jakie zanotowal pod jego wodza Gornik, bylo konsekwencja slabosci zespolu, a nie trenera.
Teraz jesli zamiana Bednarz na Soche, rzeczywiscie ma dojsc do skutku, niebawem uslyszymy pewnie podobne rokowania, tzn. ze praca w Wisle niesie za soba wieksze mozliwosci niz w Gorniku (zwlaszcza tym dawnym - zadluzonym) i pan Socha bedzie mogl w pelni ujawnic swoje mozliwosci, czyli identycznie jak swego czasu mial to zrobic Licka...

Ja to odczytuje tak. Bednarz to czlowiek, ktory moze i ma/mial niezle pomysly na dobre transfery, z tym zastrzezeniem, ze chodzi o transfery gotowkowe tak jak odbywa sie to np. w Legii czy w Lechu. Natomiast raczej nie mial alternatywnych rozwiazan w postaci dobrych darmowcow, czy tez utalentowanej mlodziezy.
A widomo, ze Cupial lubi szukac cudotworcow. Trenera, ktory w poprzednim sezonie osiagnal wyniki przekraczajace najsmielsze oczekiwania, juz znalazl. Teraz czas na dyr.sportowego.

pawelos84 19.08.2008 14:49

A po co zmieniać dyrektora sportowego skoro Cupiał pieniędzy na transfery dawać nie chce?

e 19.08.2008 14:54

Otoz to.
Ja tam do Bednarza pretensji nie mam.
Tak jak nie bede mial do Sochy... dopoki Boss nie wylozy konkretnych pieniedzy - zaden cudotworca nie stworzy transferow z 1 polki.
Tu nie problem jest z dyrektorem sportowym - tylko z pieniedzmi.

flamengista 19.08.2008 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczaq21 (Post 587865)
Socha w Wiśle?(...)

To świetna wiadomość. Wreszcie skończy się lenistwo Bednarza, który - mimo że dysponował milionami € na transfery - z sobie tylko wiadomych powodów nie chciał tych pieniędzy wydać (pewnie robił dywersję na rzecz Legii).

Przyjdzie magik Socha, który ma wiele atutów. Po pierwsze jest tani. Po drugie jest do wzięcia za darmo, więc jest tani w dwójnasób. Po trzecie - może nam nasprowadzać mnóstwo piłkarskiego szrotu - oczywiście za darmo. A więc po trzykroć tani.

Słowem: dużo-tanio-Tesco. Ehm, chciałem powiedzieć: Wisła.

gigant 19.08.2008 15:46

Nie chcę oskarżać człowieka, ale mam dziwne przeczucie że Odra przez te poprzednie lata utrzymywała się w lidze dzięki kunsztowi na pewno nie piłkarskiemu. Kiedyś Szymek schodząc z boiska w Wodzisławiu, głośno podziękował za "super sędziowanie" Sosze, właśnie udzielającemu wywiadu C+.

piotr 0704 dortmund 19.08.2008 16:12

Po pierwsze - zasieg dzialan pana Sochy to tylko i wylacznie Polska wiec i tak bylby niezbedny ktos od "czesania" rynkow zagranicznych.
Po drugie - pan Socha w Wisle to nie nadawalby sie nawet na skouta bo skuteczny to on byl w sprowadzaniu pilkarzy, ktorzy nie radzili sobie w innych klubach Ekstraklasy ( co w Wisle jest nie do przyjecia), wykorzystujacych ze w Wodzislawiu zero presji a jednak Ekstraklasa i jak zglosi sie lepszy klub to nie beda blokowac transferu.
I na koniec temat mlodych talentow odkrytych w czasie pracy w Odrze. "Najslynniejsi" to Nowacki (za slaby na owczesny Groclin, nie wiem co sie dzis z nim dzieje) i Radzewicz (jo sie wos pytom co to jest Polonia Bytom).
Tyle.

Pastor777 19.08.2008 16:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotr 0704 dortmund (Post 587950)
Po pierwsze - zasieg dzialan pana Sochy to tylko i wylacznie Polska wiec i tak bylby niezbedny ktos od "czesania" rynkow zagranicznych.
Po drugie - pan Socha w Wisle to nie nadawalby sie nawet na skouta bo skuteczny to on byl w sprowadzaniu pilkarzy, ktorzy nie radzili sobie w innych klubach Ekstraklasy ( co w Wisle jest nie do przyjecia), wykorzystujacych ze w Wodzislawiu zero presji a jednak Ekstraklasa i jak zglosi sie lepszy klub to nie beda blokowac transferu.
I na koniec temat mlodych talentow odkrytych w czasie pracy w Odrze. "Najslynniejsi" to Nowacki (za slaby na owczesny Groclin, nie wiem co sie dzis z nim dzieje) i Radzewicz (jo sie wos pytom co to jest Polonia Bytom).
Tyle.

Nie zapominałbym również o Pawełku... Ponadto w Odrze doszli do formy (albo ją uzyskali) Michał Stasiak, Mariusz Zganiacz, Marcin Chmiest, Michał Chałbiński, Ilijan Micanski.

Nie są to jacyś świetni gracze, ale jesli weźmiemy pod uwagę budżet Odry, to wydaj mi się, że Socha nie marnował tam czasu...

Edit
I nie wszyscy "nie radzili sobie w poprzedich klubach".

tomaso 19.08.2008 16:44

Panowie ake o czym rozmowa z całym szacunkiem dla piłkarzy ale kto to jest Nowacki Radzewicz my jesteśmy WISŁA !!! tu maja przychodzić piłkarze(kopacze) zeby sie odbudować?! i jeszcze Edek z fabryki kredek socha dajcie spokój .....

Pastor777 19.08.2008 17:29

Wychodzę z założenia, że jesli Socha ma powiedzmy 500.000 zł na transfery w słabiutkiej Odrze i potrafi za nie kupić graczy, którzy nie tylko rokrocznie utrzymują w lidze Odrę (a zespoły z większym budżetem spadają), ale jeszcze stają się na tyle ciekawymi graczami, że udaje się ich sprzedać do znacznie bogatszych klubów, to mając 10 razy więcej na transfery (umownie oczywiscie, ale różnica pomiędzy Odrą a Wisłą będzie zapewne podobna) i możliwość zaoferowania im pięcio (i więcej) krotnie lepszej płacy, będzie potrafił znaleźć Wiśle zawodników na tyle dobrych, zę nie tylko utrzymają nas w czołówce ligi, ale jeszcze rok rocznie będą podnosić swoją wartość.

Ogólnie ocena Sochy patrząc pod kątem tego, ze nie pozyskał żadnego Żurawskiego do Odry jest zupełną bzdurą, a chyba tak większość z was na niego patrzy. Socha dokonywał takich transferów na jakie pozwalał mu budżet Odry (pod względem wysokości transferu i zarobków) i według mnie wywiązał sie z tego dobrze - Odra od lat utrzymuje się w lidze.

A porównania do Mielcarskiego są już zupełnie abstrakcyjne. Takiego komfortu jaki na starcie kariery otrzymał Grzegorz, nie miał chyba żaden inny dyrektor sportowy. Nie znaczy to, że źle wywiązywał sie ze swoich obowiązków, ale tak naprwdę wcale nie miał trudnego zadania (w porównaniu do Sochy).

kubawislak 19.08.2008 17:30

Ani Bednarz, ani Socha. Zastanawiam się tylko czy jest nam potrzebny Dyrektor Sportowy. Lepiej w jego miejsce załatwić jakiegoś skauta. Bo co ten Dyrektor ma niby robić, przecież on ma u nas , przepraszam za wyrażenie gówno do gadania. Musi zrobić i tak co mu każe RN, a to wiadomo ludzie Cupiała. więc po co on nam. Lepiej w jego miejsce załatwić 2 skautów. Jednego jakiegoś z Bałkanów, jednego jakieś z Afryki. a po zakończeniu kariery naszym skautem w Argentynie powinien być Mauro, a w Brazylii np Cleber, czyli zaufani ludzie. Którzy nie będą nam wciskać znajomych.

K_2 19.08.2008 17:34

No Kapka byl tez skautem na Ameryke Poludniowa , jezdzil czesto do Brazylii :lol:
Dobry byl ten skaut Mario Branco czy jakos tak,ktory sciagnal nam Clebera za czasow Petrescu, i potem psozedl z Jaroszem do Zaglebia i tam tez niezlych kopaczy sciaganl np. Rui Miguel.Ten skaut moglby kogos ciekawego sciaganc do naszej smiesznej ligi

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl