![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Na Salwatorze, plac Na Stawach, na przeciwko (od strony szpitala) jest taka buda, barak tam podają pierogi i inne przysmaki kuchni polskiej. O ile inne przysmaki takie sobie. To pierogi biją na głowę każde pierogi kupne. Dodatkowo cena 14 zł za kilogram. Porcja 0,5 kg i człowiek się spokojnie naje. Polecam
|
Lepsze niż pierogi Solejukowej ? :>
Z Rancza ; D |
Cytat:
jak ktos lubi klimat Barów Mlecznych to polecam. |
A co powiecie na temat baru mlecznego który jest na rogu Starowiślnej a Dietla?
Jest możliwość wykupienia tam karnetu na obiady? |
Cytat:
Na końcu Lea, zaraz koło parku, naprzeciw kina Micro serwują całkiem niezłe zapiekanki. Całkiem niezłe też są z sosem czosnkowym z niebieskiej budy koło hali targowej, niedaleko okrąglaka modelarskiego. Ale i tak pizza z Cyklopa jest nie do podrobienia... |
Cytat:
Jedzonko całkiem fajne. ale straszna mordownia tam jest. żule spia na stołach itp ;] a ja wczoraj jadlem w Fabryce Pizzy na Lubomirskiego. jadem Bombery, cos w rodzaju bułki z tym ze jest ona zrobiona z takiego ciasta jak pizza, ser mozarella, z sosem pomidorowym do tego wybieramy dodatkowe składniki, 8 takich bułek w cenie 24zł i wystarczy to na 2 osoby bardzo smaczne, do tego miły wystroj, fajna muzyczka. Polecam. |
Cytat:
jak ktoś jest na rynku i ma większe zapotrzebowanie niż McDonalds to można wpaść do "Fausta" na pizze studencką za 10zł na jedną osobę porcyjka w sam raz a nie trzeba przepłacać:) |
Cytat:
|
dzieki wielkie ;)
ps. Wisła V odezwij sie na pw, mozna by bylo kiedys skoczyc na jakiegos browara. |
Dla miłośników pizzy z okolic Klin i Borku- pizzeria "Kliny". Lepszej w Krakowie nie jadłem. Dowożą.
|
bar mleczny w HUCIE -nawet dobre i prawie identyczne jedzenie na TEATRALNYM ,SKARPIE I KAZIMIERZOWSKIM niczym nie odbiegaja od innych w KRAKOWIE
SUPER placki ziemniaczane i ogolnie swietne jedzenie OD ZMIERZCHU DO SWITU na SEBASTIANA polecam gorąco super zarcie schabowy -jadlem w wielu barach dla mnie najlepszy w okraglaku na PLACU NOWYM-ŻYDOWSKIM krajają przy tobie ze schabu i pieką!!!plus kapustka gotowana z kminkiem polecam tylko rano ok 9-10 masa pracownikow stoi w kolejce |
Gdzie w krakowie można zjeść dobre sałatki? :)
|
Nie wiem czy ktoś już o tym pisał ale hod-dogi na statoil miażdżą :] niesamowity smak :D
|
Polecam zapiekanki z mięsem w miasteczku studenckim AGH( w Lewiatanie :D) Za 6zł można się nieźle najeść :)
|
Opierając się na pozytywnych opiniach forumowiczów odwiedziłem ostatnio zajazd "Szałas" w Gdowie i muszę stwierdzić, że miejsce jest jak najbardziej godne polecenia.
Zwłaszcza na niedzielny obiad z rodzinką w ładną pogodę. Jedzenie smaczne, ceny rozsądne a i dzieciaki mają co robić. |
Zawsze lubiłem hot-dogi z ikei, miały takie delikatne parówki :P A teraz słyszałem, że właśnie zmienili te paróweczki na coś o wiele gorszego. Prawda to? :)
|
do usunięcia
|
Odkurzę z lekka. Co do tanich chińczyków- polecam tego na Basztowej, obok LOTu. Lokal wygląda troszku tandetnie ale jedzenie pierwsza klasa. Kurczak chrupiący za 14,40 jest rewelacyjny.
|
No to ja polecam Chińczyka na Mogilskiej Vis a Vis siłowni Relax - a kilkadziesiąt metrów dalej Tawerna z browarkiem lanym za 3,5 :-)
|
Obiło mi się o uszy, że gdzieś w Wieliczce (lub okolicy) jest knajpa, gdzie podają porcję tej wielkości, że w zestawie jest pudełko do wzięcia na wynos tego, co zostanie... :) Może to ktoś sprostować, a najlepiej podać adres tego miejsca :-)
|
Cytat:
jak sobie przypomne gdzie to jest to napisze |
Nie ma nikogo z Wieliczki lub odwiedzającego wyżej opisane miejsce :>?
A teraz nie do końca o jedzeniu, mianowicie, gdzie w Krakowie jest jakieś fajne miejsce z dużym wyborem piwa w tym z piwami ciemnymi? Polecicie coś... :-) |
Cytat:
|
Karczma pod Wielką Solą się lokal wspomniany wyżej w Wieliczce zwie...
znajduje się przy obwodnicy Wieliczki po prawej stronie jadac od Krakowa tuż za Herzem a przed skrzyzowaniem na niepołomice.. całkiem słuszne porcje - Kotlet Karczmarza polecam :) |
restauracje; Pasieka na Miodowej-warto naprawde tam sie wybrać.
na św Tomasza Stara Kuchnia,całkiem przyjemna restauracja jedzenie b.dobre i słuszne porcje obsługa bardzo dobra ;). Kebab; Tylko i wyłącznie na Grodzkiej (pod osłona Nieba) chyba najlepszy kebab w KRK. chinczynki; na Stradomiu jest taki mała knajpa,też warto sie wybrać i całkiem dobre jedzenie mają,jeszcze jest na kapelance też dobry kitajec :). Z Włoskich knajp też na św Tomasza Del Papa,dobra kuchnia włoska. |
Co do Kebabów- według mnie lepszy od "Pod osłona nieba" jest ten na Plantach, naprzeciwko Bagateli. Idąc od strony rynku Szewską, po wyjściu z niej skręcając w prawo.
Widzę, że nikt nie napisał nic o lokalu "Koko" na Gołębiej. Za 14 zł zupka plus drugie danie. Pierwszorzędne! |
a wcale ja bym tak nie rozplywal sie nad chwaleniem Koko.
zalezy co kto oczekuje. czekalismy z 15 minut, kompot to woda bez smaku, sztucce brudne, zimny ziemniak. cena adekwatna do podawanych smakolykow. pewnie tak trafilem , moze nie zawsze tak jest, ale no sie zdarzylo |
Cytat:
a propo kebabów - szukam żeby jakiegoś spałaszować kebaba z jagnięciny wie ktoś co , jak i gdzie?? |
Cytat:
w gruzinie od 12-16 jest luncz, i mozna za 9.90 jedno z 4 wszamac. Wiec talerz gruzinski za 9.90 to cena wporzo |
Dzisiaj się skusiłem na Azja2go na Grodzkiej. Bardzo mi smakowało. To jest makaron taki na modłę "chińską" (czy jakąś inną, nie znam się, w każdy razie stereotypowy chiński smak :)) z kurczakiem i warzywami. Do tego do wyboru sos słodko-ostry, sojowy lub orzechowy oraz posypka: sezam lub taka cebulka co często jest na hot-dogach. Wszystko to w pojemniku takim jak często są na filmach ;) Fajna sprawa i odmiana od kebaba. No i można zjeść bez obawy o upapranie się sosami. Cena 9.99.
|
Może trochę odbiegam od tematu, ale jako, że święta tuż tuż, to ...co jadacie, lub czego nie jadacie na Wielkanoc? Na marginesie polecam http://smaker.pl/kulinarne-fajerwerki
|
A gdzie byście jakąś meksykańską albo włoską kuchnię polecili? ;>
Mam ochotę na coś ciężkostrawnego :P |
jak już tak o tych kebabach to wg mnie bardzo dobry jest w Pronto na wprost Prozaca
|
Odświeżę,
Zna ktoś lokal w Krakowie gdzie dobra rybke można zjeść ? |
http://www.poezjasmaku.pl/
Wczoraj miałem przyjemność zajrzeć tam po raz pierwszy. Dostałem bon więc zabrałem narzeczoną i poszliśmy na darmową wyżerkę. Wnętrze. Bardzo ładne, nie ma zbędnych przestrzeni, przytulne. W powietrzu unosi się dyskretny zapach.. sianka (przynajmniej tak to odebrałem). Jedzenie. Bardzo smaczne. Wcinałem przekąskę, zupę, drugie danie, deser i kawę mrożoną więc mogę się wypowiedzieć, że tak powiem przekrojowo. Oscypek grilowany z żurawiną, barszczyk z uszkami i pieczona wołowinka palce lizać. Ceny. Cenami byłem zaskoczony in plus. Bałem się, że bon na 200 zł może mi nie starczyć na dwie osoby bo byliśmy faktycznie głodni. Moje obawy okazały się być bezzasadnymi. Pewnie, że jest drożej niż w Chaczapuri ale zdecydowanie taniej niż w np. Herubino. Obsługa ok. Fajnym bonusem jest to, że grają na żywo na pianinie i co jakiś czas kobitka śpiewa. Jednym słowem polecam. |
Cytat:
|
pytanie odnośnie Kazimierza... jakieś fajnie i w miarę niedrogie jedzenie (oprócz zapiekanek oczywiście...) macie jakieś sprawdzone miejsca?
|
Cytat:
Ogródek w Scandalach, mega wypas krem z zupy, jedna z moich ulubionych zup w całym mieście jak nie najlepsza. Pizza też smaczna. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:01. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl