![]() |
czy do kopalni w Wieliczce da się iść z 4 miesiecznym dzieckiem w wozeczku, czy moze korytarze i chodniki nie są przystosowane do takich małych zwiedzających?
|
Cytat:
takiego podejścia do turystyki jeszcze nie spotkałem... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Gdzie polecacie wyjazd na wakacje?
Dla paru osób, do domku najlepiej, w nie najwyższej cenie i w ładnym miejscu? |
ja polecam Zawadę Lanckorońską, po prostu swietnie. Fajna okolica, z włascicielem sie można wodeczki napic hehe:) Imprezy tam naprawde są przednie, i nie drogo jest http://www.ggg-katalog.gminyrp.pl/07.../07-05-16.html
|
Ma ktoś jakieś tanie, sprawdzone kwatery/hostele/pensjonaty w czeskiej PRADZE? :-)
|
Cytat:
plusy- blisko centrum (w granicach spaceru), parking tuz obok, w poblizu tez np slynna piwiarnia u Fleka itd. |
pokoj w Zakopanem na tydzien wakacji... ??
|
Cytat:
|
Gdzie jechac z dziewczyna na tydzien ? Najlepiej gdzies w malopolsce, ew. niewiele dalej.
Zeby byl jakis akwen, coś do zwiedzenia. Niespecjalnie interesuja mnie jakies kluby i dyskoteki. Najlepiej oczywiscie nie drogo, jakas prywatna kwatera. |
Cytat:
|
Jakieś okolice Czorsztyna/Niedzicy/Kluszkowiec ?Jest co zwiedzać, jest akwen. Znajdzie się coś niedrogo ;-)
Jak pasuje Ci okolica to powiedz - mam pare nr tel do kwater. |
Cytat:
http://www.hostelsclub.com/hostel-pl-6315.html Generalnie czysto, blisko centrum (Karlovo Namesti) i wtedy (we wrzesniu) było stosunkowo tanio. Możesz ew poszukać jakiś innych na hostelclub, hostelworld patrząc na oceny, z tej drugiej strony kilka razy korzystałem i byłem zadowolony. Ew jesli wolisz camping z pokojami to: http://www.camp-sokol-troja.cz/ z tym, że dość daleko od centrum |
Cytat:
Byłem tam w zeszłym roku i co Ci mogę powiedzieć. http://www.hostelsclub.com/hostel-en-8600.html Świetna jak dla mnie lokalizacja, bo poza centrum - nie ma tabunów turystów, okolica jest jest spokojna -sklepy/puby w pobliżu.Z buta do centrum może z 20 min(trza znać myk:) - metrem 2 albo 3 stacje. Sam hostel pachnie komuną:) - poza wakacjami tam internat jest pewnie - pokoje ok i duży wybór w zależności w ile osób jedziecie.Minus to prysznice - nie ma dzielnych na męskie/damskie i nie ma za bardzo gdzie ciuchów wieszać(chyba że coś się zmieniło). Obsługa przy wejściu czarnoskóra:> - klucze trza zdawać jak się gdzieś wychodzi.Teraz trochę drożej to wychodzi bo korona mocna jak s****ysyn a złotówka poszła grubo w dół ale jakieś 110 zeta za 2 osobowy pokój to jest niewiele.A już przy 3, 4 osobach(160 zeta wychodzi) to bardzo mało. Wszystkim wyjeżdżającym do Pragi przypominam że centrum jest cholernie drogie ale wystarczy lekko zboczyć by rozkoszować się na prawdę przyzwoitymi cenami - duże lane piwo 12 - max 30 koron;) - to samo się tyczy żarcia.Na dicho w centrum ceny są wysokie - alk rozwodniony, więc lepszym wyjściem jest kupić w sklepie i spożywać na polu - pić można wszędzie. Kantory w większości przewalone więc też jeśli będzie potrzeba, poszukać z dobrymi kursami i bez limitów - bo często kurs niby jest dobry ale małym druczkiem że od np 40tyś koron dopiero. Kanarów w środkach transportu niewielu ale zdarzają się, szczególnie w centrum - w metrze najczęściej na górze obok schodów ruchomych - lepiej więc zaopatrzyć się w bilety(sam nie kupiłem nigdy żadnego:D) a dla hardkorowców rada by schodami jechać na końcu i po zauważeniu spowrotem zjechać na dół - oczywiście można dać łapówkę. Jeszcze rok temu można było się świetnie bawić i taniej niż w Krk.Teraz kurs korony się zmienił grubo więc tak fajnie nie ma ale i tak u nas browara poniżej 6 zeta nie kupisz a tam za 25 koron(ok 4 zeta) spokojnie znajdziesz.Tam moc piwa mierzy się ekstraktem więc kupować 12, 10 i 11 to już totalne siki;) Wszystkie sklepiki opanowane przez kitajców - ale jest blisko centrum Tesco i tam najlepiej robić zakupy. ps a ogólnie rzecz biorąc Praga jest po prostu przepiękna:) |
Potwierdzam powyższe opinie, Praga jest niesamowita. A tamtejsze piwo i kobietki to już w ogóle :D
Ja swego czasu załatwiałem sobie nocleg przez jakąś agencję wyszukaną w necie, email do nich to [email protected], nie wiem czy jescze działają bo to było kilka lat temu, 2005 bodajże. Spałem w hostelu, coś w rodzaju internatu. Warunki eleganckie, świeżo po remoncie. Dwa pokoje ze wspólną łazienką, lodówka itp. Hostel Dejvice, Zikova 19, Prague 6, kilkadziesiąt metrów od stacji metra Dejvicka. 3 przystanki do centrum, a duuuużo taniej. Przy okazji, ma ktoś może przewodnik o Indiach? Najlepiej w formie jakiegoś PDFa co by wydrukować sobie kilka najważniejszych stron. Byłbym wdzięczny. |
Wybiera się ktoś w Tatry w ten weekend? Albo teraz jest?
Interesują mnie warunki na szlakach,do grodu Kraka się wybieram to i Tatry zahaczę. |
Marmaris Turcja.
Ktoś był? Mam pytanie odnośnie wycieczek. Jakie warto jednodionwe wykupić? I czy miejscowe "biura podróży" są sensowne czy lepiej nie ryzykować. |
Był ktoś w Pomorie w Bułgarii? :D Jak tam jest? ;)
|
Ja polecam takie miejscowości jak : Podgora , Makarska , Drasnice w Chorwacji czy też Tolo w Grecji. Dosyć tanio jak na kurorty turystyczne , a morze zawsze ciepłe i cudownie przejrzyste :)
|
Czy są osoby, który były bądź wybierają się do Lwowa :) , a wiedzą jak najtaniej tam dojechać? Wybieram się w okolicach 16.07 i jeżeli byłby ktoś tak uprzejmy to proszę o info :)
|
ja sie wybieram :),póki co myślałem o połączeniu pociągowym Kraków-Przemyśl ,a później jakiś bus czy autobus do Lwowa,tyle że nie wiem na ile tanie jest to rozwiązanie...
jeśli ktos posiada jakieś info o klubach,noclegach czy też zna jakieś przydatne informacje o Lwowie to byłoby miło gdyby się nimi podzielił :) |
Cytat:
Cytat:
|
Nad polskim morzem swieci slonce od dwoch tygodni bez przerwy, polecam.
Dzisiaj to juz w ogole masakra byla w ciagu dnia, pzebilo sie przez 35 stopni.. |
Cytat:
|
Był ktoś na własną rękę w Finlandii? Co warto zobaczyć, ceny itp.
|
Cytat:
|
Czy moze ktos polecic jakas fajna miejscowosc do wypoczynku w Bieszczadach,a moze macie namiar na sprawdzony nocleg...
prosze o info |
W Bieszczadach mozesz poszukac POLANA albo druga POLAŃCZYK, nr jak znajde to dopisze.
|
A ja mam takie pytanie, jakie jezioro polecacie w pobliżu Krakowa? Słyszałem o Kryspinowie, ale tam podobno 1000 ludzi na metr kwadratowy. Jakieś propozycje?
|
Wybieram się za niedługo w sudety. Jakie szlaki,noclegi,miejsca do zwiedzania, jeziora do kąpieli atrakcje... byście polecili ??? może być na priv żeby nie zaśmiecać tematu :]
|
Zapewne był ktoś w Nei Pori? ;>
Jakieś fajne knajpki? Jak ma się sprawa z cenami? Prosiłbym o krótką informację :D |
Nocleg w Karpaczu - Admirał. Byłem a październiku zeszłego roku. Troszkę daleko od centrum, jakieś 20 min. spacerkiem, ale naprawdę warto - > http://www.admiral.karpacz.pl/oferta.htm Co warto zwiedzić? Świątynie pokoju w Świdnicy (jest na liście UNESCO), kaplicę czaszek w Kudowie-Czermnie. A jeśli chodzi góry, to standard - Śnieżka, warto zejść i przejść się zrównaniami, dojść do tzw. słonecznika (są to skały). Zejść i zwiedzić świątynie Wang. Autem można podjechać pod Góry Stołowe. Jeśli jesteś zapaleńcem, polecam wygasły wulkan w Ostrzycy, choć tam nie dojrzysz śladów działalności wulkanicznej. Minęło zbyt wiele lat niestety :/
|
Poszukuje ciekawych miejsc na weekendowy wypad w rejonie od Bochnii, przez Gdów, Dobczyce aż do Myślenic. Co możecie polecić? Oczywiście poza takimi znanymi punktami jak kopalnia soli w Bochnii czy też wypad nad Rabę czy jezioro Dobczyckie.
|
Cytat:
Bierz pakę i poszalejcie trochę ! |
Cytat:
Miejsce rzeczywiście ciekawe jak na miejsce w jakim sie znajduje. |
ktoś był moze w Chorwacji ostatnio?
|
Cytat:
|
Ja odnośnie Czarnogóry, kilka pytań:
Macie do polecenia jakieś miasteczka przy morzu? (tylko jakieś małe osady, nie miasta), albo któreś jakich warto się wystrzegac? Albo jakieś rejony w których warto wynając kwaterę. Trzeba miec jakieś naklejki na samochodach tam czy wolna amerykanka? Kuchnię jaką mają? Dobrą? I ostatnie pytanko, język w miarę podobny do naszego, czy bez angielskiego ani rusz? I umieją oni angielski? Czy prędzej rosyjski/niemiecki? __________________________________________________ ___________________________ Ola7 w tamtym roku bardziej opłacało się z tego co pamiętam wymieniac euro w Chorwacji. |
Cytat:
JA jeżdżę os dwóch lat do Chorwacji i w tym roku też się wybieram. Z tego co zauważyłem to bardziej opłaca się wziąć Euro i rozmienić tam na miejscu na Kuny. Z resztą w Polsce z tego co pamiętam to ciężko znaleźć Kuny w dużych ilościach, ale tu może się mylę. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl