![]() |
Oby jak najpóźniej UEFA podała listę organizatorów.
Na razie wszyscy są w grze, więc każdy się stara jak może. Jest motywacja, by znaleźć się w finałowej czwórce. Jak UEFA ogłosi listę ostateczną miast-organizatorów w pozostałych 2 miastach zrobi się awantura i rozliczanie winnych porażki. Będzie olbrzymia pokusa, by prace nad przygotowaniami przerwać, a w szczególności by wstrzymać budowę drogich stadionów. Szczególnie nasz centusiowaty Kraków może tak postąpić, a dla Wisły byłoby to tragiczne. Na szczęście chyba Platini zdaje sobie z tego sprawę, więc pewnie poczeka z ostatecznymi deklaracjami. Ja bym się cieszył, gdyby w pod koniec 2011 było gotowe 12 stadionów, w tym 6 w Polsce. I wtedy Kraków nie musi wcale być organizatorem - ważne, że Wisła będzie miała nowoczesny stadion. |
Tak zaczynają się gierki i wojenka posycana przez media wśród miast kandydatów a tak na prawdę finał może byc nieoczekiwany tym bardziej że jak powiedział Drzewiecki w finałowej fazie decyzji duże znaczenie bedzie miec infrastruktura wokólstadionowa , otoczenie komunikacja, tu kolejny przykład`
http://www.sport.pl/pilka/1,80056,65..._o_czarny.html |
Nie wierzę, że im do Euro odbiorą.
A jeśli tak to będę miał bekę jak stąd do Poznania. :D |
Spisek zwietrzyli juz. Polityczne poparcie Krakowa :lol:
Ciekawe czy to Majchrowski takie poparcie zalatwil czy Nelly Rokita :rotfl: W Poznaniu jak sie cos nie uda to nie jest to nigdy przenigdy wina Poznania, zawsze ktos ich wykolegował :lol: Nie moge sie przestac smiac :lol: |
Cytat:
Zresztą jak nas nie wybiorą to będziemy mieli darmową reklamę we wszystkich mediach na swiecie, ze nie wybrali najpopularnijeszego polskiego miasta :) zawsze to coś |
|
Euro 2012 w Krakowie: stan przygotowań
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,357...zygotowan.html |
|
Wszędzie gdzie się nie spojrzy trwa zażarta pyskówka które miasto jest lepsze. Postanowiłem poszukać kilka informacji pod kontem tego co jest aktualnie w każdym z miast. Czyli pod kontem wyboru przez Platiniego organizatorów. Tyle ile danych znalazłem umieściłem w swoim zestawieniu. Co o tym sądzicie?
Pobierz pdf |
W Poznaniu, władze nagadały im masę głupot o tym, że tak jak oni mają, nie ma w Polsce nikt. I uwierzyli. :) Większość siedzi na 4 literach na miejscu i łyka te głodne kawałki ciesząc się, że żyją w takim mega mieście. Rzekomo najlepszy stadion (wg. nich oczywiście). Baza hotelowa (w porównaniu z Krakowem słaba), komunikacja (też niżej), turystycznie (nie ma chyba o czym mówić). To są dla ewntualnych kibiców cvhyba najważniejsze rzeczy. Stadion (cudowny przemakający dach-wejście tylko w kąpielówkach) będzie jak słyszymy korekta ledwo co wybudowanych trybun. Otoczenie stadionu to jakieś zadupie. Kto był i widział dojście do stadionu od strony sektora przyjezdnych, ten nie ma pytań. Przedzieranie się przez chaszcze, glinianą drogą z kałużami. Dworzec kolejowy (he,he), autobusowy (jeszcze większe he,he). Lotnisko ? Do Balic kurnik. Itd, itp. Niech żyją w tym swoim matrixie. Oby do maja !
|
Cytat:
|
"Kraków: Zbyt atrakcyjny, żeby stracić mistrzostwa
Największy wygrany ostatnich dwóch lat. Z niewiadomych przyczyn (opieszałość działaczy?) miasto zostało zgłoszone do UEFA jedynie jako rezerwowe. Teraz Kraków jest już pewny mistrzostw, a za sukces może podziękować dawnym budowniczym, którzy uczynili z miasta architektoniczną perełkę na światową skalę. To dlatego VIP-y z UEFA nie wyobrażały sobie Euro 2012 bez stolicy Małopolski. O tym, jak atrakcyjne jest to miejsce dla piłkarskich działaczy, świadczy zachowanie piłkarskiej drużyny San Marino, która niedawno zmierzyła się w Kielcach z Polską w ramach eliminacji do mistrzostw świata w RPA. Goście z tego państwa zgodzili się grać w jakimkolwiek polskim mieście, byleby tylko leżało ono blisko Krakowa. Działacze z San Marino jeszcze przed meczem wybrali się na wycieczkę do dawnej stolicy Rzeczypospolitej. Taka jest właśnie prawda o wielkich imprezach piłkarskich. Miasta mało atrakcyjne nie są mile widziane jako organizatorzy. A Kraków dla UEFA jest miastem pod każdym względem perfekcyjnym. Lotnisko spełnia wszystkie wymagania, miejsc noclegowych jest tam więcej, niż będą potrzebować kibice, podobnie jak pubów i restauracji. Na dodatek stadion Wisły będzie gotowy już w 2010 r. i nikomu w UEFA nie przeszkadza, że zasiądzie na nim niewiele ponad 30 tys. widzów. "Jednym z kryteriów UEFA jest atrakcyjność turystyczna. Jakość oferty dla VIP-ów jest naprawdę bardzo ważna" - tłumaczy Michał Listkiewicz, były prezes PZPN, a dziś działacz UEFA. ..." Całość: http://www.dziennik.pl/sport/euro201...i_na_Euro.html |
jesli się to potwierdzi, to traktują nas jak 3 świat :/
http://www.sport.pl/pilka/1,80056,65..._w_pieciu.html |
polecam szybkie włączenie Polsat Sport, Cafe Futbol.
Tym razem Piechniczek opowiada, jak Kraków i Chorzów politycy wyślizgali - ile w tym prawdy to druga sprawa. Oprócz tego broni podwyżki Laty do jego głodowej do tej pory pensji i zaniemówił na moment jak się dowiedział, że dziś Leo będzie w Rotterdamie a nie w Krakowie :D |
10 letnie dzieci moze i sie nabiora na tą kwiecistą mowe Antoniego.
|
Cytat:
|
^^ tak mu redaktorki w studio mówili. A czy będzie czy nie to zobaczymy już niedługo.
Nawet cieszyłbym się, gdyby był. Raz, że to jego job i on tego jest jak kot od ganiania za myszami, A dwa, to prześlicznie podważyłoby wiarygodność informacji tych dupków, którym tak Wisełka kością w gardle stoi. |
http://www.sport.pl/sport/1,65025,65...wie_miast.html
Minister Jakubiak o tym, ze PIS wolalby by jednak stare miasta zostaly (bo za to przeciez wziela kase) __________________________________________________ ____ To jest prośba do wszystkich, którym zależy na tym by KRAKÓW organizował mecze Mistrzostw Europy 2012. Już jutro, 13 maja zostanie podjęta decyzja przez UEFA. Jedyne c możemy zrobić, to dać im znać, że czekamy na pozytywne dla nas rozpatrzenie tego wyboru, by EURO zawitało do Krakowa !! WSZYSCY WYSYŁAMY MAILA NA ADRES: [email protected] (pewnie i tak nie będą tych wiadomości czytali, więc..) w TEMACIE: KRAKOW FOR EURO 2012 !!! TREŚĆ: Dear UEFA Please reconsider your decison about cities hosts fo EURO 2012. Kraków is at the moment on the best way to be fully prepared for hosting important international games, and has got wide resources for all visitors from all over the world. The most beautiful city in Poland, tho oldest one with the best football audience is waiting for your positive decision tomorow. Regards Fans from Krakow |
Cytat:
|
Cytat:
http://www.uefa.com/uefa/keytopics/k...id=825417.html - przeciez wyraznie pisze poparcie fanow to mocny atut |
Warszawa,Gdansk ,Wrocław Kraków
Informacje podobno z przecieku podaje Onet,Interia Wiadomo ze to zadne pewnie info ale mysle ze tak moze byc. Edit:Przed chwila Lato gadał o tym ze wszystkie miasta maja sznase. Zmiany wiadomosci co 15 minut |
Moim zdaniem podzial powinien byc równy i uczciwy. Polacy nie powinni doszukiwac sie minusów u Ukrainców tak jak robi to pan minister Drzewiecki. Pokazując czeroną kartke od Którą UEFA wystawiła przygotowaniom strony ukraińskiej pan minister ośmieszył sie i skompromitował według mnie. Ukraińcy są naszymi partnerami, to dzieki Surkisowi mamy mistrzostwa. Podział powinien byc 4-4 lub 5-5 bo wtedy wielka piłka zawita na wiekszym terenie, i ludzi mieszkający w róznych regionach Pn Pd Wsch Zach Polski i Ukrainy bedą mieli stycznosc z europejską elitą piłkarsą, bedzie wielka frajda dla kibiców którzy zostawią swoje pieniądze w róznych regionach a to dla gospodarki i przemysłu równiez ogromny plus.
|
Cytat:
|
agencja ROJTERA podaje niestety WARSZAWE GDANSK POZNAN WROCLAW ,miasta rezerwowe KRAKOW CHORZOW ,mam nadzieje ze to nadal spekulacje
|
w sporcie na TVP mówili, że Kraków odpada......
|
Taaa jeszcze 2 godz temu Reuters podawał że wchodzi 6 miast a 5 godzin temu że odpada Gdańsk i poznań,poczekajcie do jutra...
|
Wydaje mi się, że nie ma opcji, żeby miasto które zostało najwyżej ocenione ze wszystkich odpadło. Poczekajmy do jutra.
|
Też mi się nie wydaje żeby UEFA wyrzuciła swój "ulubiony" Kraków.
|
Przed wyborem na gospodarza EURO też było sporo zamieszania, i tak zawsze będzie, kiedy do zgarnięcia jest duża pula pieniędzy i korzyści wypływających z tego typu przedsięwzięć.
Także bez podpalania :-) Osobiście wierzę, że Kraków będzie miastem- gospodarzem EURO, i utrze nosa chociażby Poznaniakom, tak jak Polska Włochom :D |
A ja się założę że jutro nie zapadną żadne istotne decyzje. Pojedzą sobie, popiją na tym swoim zjeździe i powiedzą, żeby się wszyscy starali, że wszyscy mają szanse i tyle z tego będzie...
|
A czy od decyzji UEFA jest jakieś odwołanie? Np. Poznań straci możliwość rozgrywanie meczów i będzie się chciał odwołać. Czy takie coś jest możliwe?
|
Żadne miasto nie ma nic do gadania. To nie jest impreza Polski czy Ukrainy tylko impreza UEFY i to oni decydują.
|
Cytat:
|
Krakowska Sensacja! Euro w 4 polskich miastach
http://www.sport.pl/sport/1,65025,66..._miastach.html Cytat:
|
Jeśli się potwierdzi to... miłego świętowania ;>
i udanych wyborów w Krakowie... i to się tyczy zarówno PiS jak i PO - czyli ... mam wolne w dzień wyborów ;) |
Cytat:
|
Cytat:
A wybiórcza odkąd pamiętam jest antyKrakowska. |
Na prawdę wierzycie że dostaniemy?
Ja się nawet nie napalam że jestem przekonany że Chorzów (100%) i Kraków (99%) odpadli. |
Ale co maja obchody 89 z Euro 2012?.
|
A co Wy się tak podniecacie, w którym mieście napierdalać się będą Turcy z Angolami?
Ja uważam,że naszym krakowskim interesem jest to,aby zbudowali nam stadion, adekwatny do naszych potrzeb.Czyli to co tam murują w tym momencie. Więc wystarczy nam lista rezerwowa. A gdzie będą te mistrzostwa to mnie to szczerze mówiąc mało obchodzi.Ani to naszemu miastu z tego powodu nie ubędzie ani nie przybędzie. Jak dla mnie mogą być w całości na Ukrainie lub przeniesione na Jamajkę. Zastanawiające jest to ,ze wszystkie opcje polityczne nas jebią z góry w dól. Może czas reaktywować coś na miarę austro wągier? Jakiś posłów stąd do wspólnego parlamentu by się wybrało:), pewnie mniej kasy by do nas nie płynęło a zyskalibyśmy na prestiżu. Bo jak ktoś tutaj wpadł na pomysł aby pokazywać Europie Chorzów, zabiedzony, rozjebany Śląsk to ja nie wiem czy dla naszego dobra pod taką władzą jest sens być. Nic dobrego z ich strony nas spotkać nie może raczej. Z takimi pomysłami przynajmniej. Może bazę noclegową zrobią w Bytomiu jeszcze:) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl