![]() |
Czy posiada ktoś może którąś z tych książek, bo potrzebuję do pracy magisterskiej, a strasznie ciężko je zdobyć w bibliotekach, a tym bardziej kupić?
"Rozwój rynku nieruchomości w Polsce na tle krajów wysoko rozwiniętych" Stanisław Belniak "Vademecum developera" Kazimierz Kirejczyk, Jacek Łaszek "Vademecum zarządcy nieruchomości" pod redakcją J. Brzeskiego Najbardziej zależy mi w tej chwili na 2 pierwszych pozycjach, jak coś to piszcie na pw. Dzięki z góry. |
Słuchajcie. Nie podejrzewam nikogo, aby był księdzem, biskupem, albo przynajmniej w seminarium, ale może uda się wam rozwiązać mój problem. Mam napisać Homilię na religię. Muszę znaleźć sobie jakiś fragment listów św Pawła i na jego podstawie napisac takie coś. I tu moja sprawa - jak sie to pisze? Czy to po prostu zwykly tekst, ktory nawiazuje do listu czy co? Proszę o pomoc bo sprawa jest dosyć pilna.
|
Poszukuje osoby która pomoże w napisaniu pracy.
kierunek skarbowość, temat dowolny - (jeszcze nie sprecyzowany) ilośc stron ok. 15-17. priv. |
Cytat:
|
Ja mam trochę łatwiejszy problem...
Mógłby ktoś podać wzory jak obliczyć drogę, prędkość i czas w ruchu jednostajnie opóźnionym? Coś tak jak na przykład to: t = s/v (Czas w ruchu jednostajnym prostolioniowym, gdzie / zastępuje kreske ułamową) Z góry wielkie dzięki. |
s = Vo * t - (1/2at^2)/2
Z tego sobie poprzekształcasz. Jedynie czas musisz wyliczyc z równania kwadratowego(umiesz tak zrobić?) |
Cytat:
No i V=Vo-at |
No tak, za szybko pisałem
|
Czy ktoś pisał może wypracowanie na taki bądz bardzo podobny temat Makbet - tyran, który zabił sen, bądz jest w stanie mi to napisać?
|
Witam, korzystając z przerwy w meczu chciałem poprosić o pomoc. Mam do napisania wypracowanie z historii na temat przemian ustrojowych we Francji w latach 1814 - 1870. Bardzo proszę o wszelkie linki, które mogą mi pomóc, pozdrawiam.
|
do usunięcia
|
Posiada ktoś jakieś materiały (linki, dokumenty) nt. zastosowania komputerów i nowoczesnych technik w sporcie?
(wiem, są Google, ale chodzi o "coś więcej") ; ) |
Mógłby ktoś po krótce napisać o podobieństwach, różnicach, poglądach komunizmu i socjaldemokracji ?
Takie ogólne rzeczy ale konkretne. Dzięki z góry. Ps. Na googlach wszystko opisane za szczegółowo... |
Poratuje ktoś Planem Badawczym na dowolny Marketingowy temat ? Będę bardzo wdzięczny:)
|
Panowie mam do Was OGROMNĄ prośbę. Potrzebuje rozwiązania do tych zadań. One decydują o tym czy przejdę klase.
zad 1) Oblicz zdolności skupiające soczewek o ogniskowej : a) 50 cm b) 20 cm. zad 2) Przedmiot AB umieszczono przed soczewką skupiającą w odległości f< x < 2f (na zdjęciu) http://i39.tinypic.com/mvnw39.jpg a) skonstruuj obraz przedmiotu AB b) Podaj cechy tego obrazu proszę żeby ktoś to przerysował i mi wytłumaczył. z góry dziękuje ! |
Nie wiem czy jeszcze są Ci rozwiązania potrzebne,ale napiszę :)
Ad.1 Wzór na zdolność skupiającą to Z=1/f f=50 cm czyli 0,5m Z=1/0,5 Z=2 D a w drugim przypadku gdy f=20cm czyli 0,2m Z=1/0,2 Z=5 D No a konstrukcje obrazów, to jak wpiszesz w google, to dostaniesz wszystkie możliwe. Wiem, bo sama szukałam,ale w książkach do fizyki też powinny być. Musisz tylko uważać, jak się konstruuje obrazy w soczewkach i zwierciadłach,żeby nie pomieszać :D Mam nadzieję,że jeszcze udało mi się pomóc :) |
Dziekuje Bardzo :)
|
Jeśli ktoś mógłby pomóc ze zrobieniem prostej stronki w html-u złożonej z 3 części wg określonego kodu to proszę na priv co by tematu nie zaśmiecać.
|
Potrzebuję takie oto prace. ma ktoś coś gdzieś??
I. Jakie są organy egzekucyjne. Omów ich: • właściwość miejscową, • kto wykonuje czynności w sprawach egzekucyjnych, • kto prowadzi nadzór nad czynnościami komornika, • jakie są środki zaskarżenia w postępowaniu egzekucyjnym, • kto i w jakich okolicznościach może złożyć skargę na czynności komornika, • kiedy dojdzie do zbiegu egzekucji sądowej i administracyjnej. II. Omów jakie znasz tytuły egzekucyjne. Co to jest klauzula wykonalności, kiedy i kto wydaje klauzulę wykonalności. III. Omów jak przebiega egzekucja z nieruchomości. |
Potrzebuję w miarę szybko:
1. Ile atomów Cu znajduje się w 2 molach Cu2O? a) 6.02 * 10^23 b) 18,06*10^23 c) 24,08*10^23 2. Gdzie jest więcej atomów w g wodoru cząsteczkowego czy w 32 g siarki? 3. Ile gramów tlenku siarki (IV) znajduje się w 44.8 dm^3 tego tlenku? Edit: Dobra, jestem mądry, już sobie sam poradziłem:-) |
Mam pytanko:)
Robił ktoś prezentacje na temat konwergencji i/lub dywergencji kulturowej?? Na zarządzanie mi potrzebne.... |
takie zadanko z analizy finansowej:
Ustalić zewnętrzne potrzeby kapitałowe, mając dane: - planowane przychody ze sprzedaży usług 880tys.(10% wzrost), - dotychczasowa działalność realizowana była przy majątku 320 tys. (w tym 120tys. to majątek trwały wykorzystany w 70%)oraz przy 10% udziale zobowiązań w pasywach, - przwidywana marża zysku to 2%, a współczynnik opłacenia dywidendy 0,8. gdyby komuś się nudziło i chciałby to zrobić to będe bardzo wdzięczny. |
Nieaktualne.
|
Poszukuję osoby która zna się na elektronice (ukończyła jakaś szkołę albo jest na studiach związanych z elektroniką).
Jakby taka osoba się znalazła to prozę odezwać się na PRIV |
Potrzebuje rozprawki na dziś. Oferuję czteropak. Chętni priv.
|
http://photos.nasza-klasa.pl/1631225...68be162f3.jpeg
Czy ktos, kto umie fizyke:P.. mógłby zrobić zadanie drugie z tej kartki z gr 2 ? ;) Dzieki z góry,;D Na czasie zależy Ps;nie kopiuj go, tylko kliknij w niego.:), wtedy się włącza Ale wrazie czego przepisałem jeszcze : Oblicz przy jakiej szybkości pole kwadratu o boku 10m poruszającego się wzdłuż jednego z boków będzie o 50% mniejsze. |
nie działa ten link^^
|
http://i46.tinypic.com/24evtx3.jpg
bardzo ważne ! Jak by ktoś chciał pomóc to było by super. |
Mam stworzyć karte Menu na Obsługę Konsumenta. Robił ktoś kiedyś takie rzeczy? Jak tak to może podzieli się wiedzą, a jak nikt nie robił to wymyślcie mi jakaś fajną i oryginalną nazwę ( nie zboczoną itp) bo ja leże chory w domu i z myśleniem cięzko dzisiaj
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ad.1 O= 8 protonów, 8 elektronów, 8 neutronów O2-= 8 protonów, 10 elektronów Ad.2 1 przemiana alfa i później 2 beta -,bo: 218 - 4 =214 84 -2 = 82 to po przemianie alfa,a potem: 82+1=83 i 83+1=84, to po dwóch przemianach beta- Ad.4 Pełna konfiguracja -> 1s2 2s2 2p6 3s2 3p3 (to wiadomo, pisze się razem,ale nie chciałam,żeby się zlało :D ) Skrócona -> [Ne] 3s2 3p3 Ad.5 To jest krzem Si , a ostatnia strzałka musi być do góry! Test: Ad.1 Promień atomu w danej grupie wzrasta wraz z rosnącą liczbą atomową, więc chyba odp. A Ad.2 Odp. D Ad.3 Odp. B Ad. 5 Odp. A p.s nad resztą muszę pomyśleć :P |
ogólnie to hardcore bo to zadanie na jutro . Bardzo proszę o pomoc !
1 Część - Przedstaw najlepszą i najgorszą formę inwestowania pieniędzy(Wykres) 2 Część - Przeprowadź symulację inwestycji (kapitał na start 10 000 tys.zł)Inwestycja przez rok. Bardzo prosze o szybką pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! . Z góry dziękuje. |
Witam, mam sprawdzian z fizyki a ja nie rozumiem w ząb jak to rozwiązać, mam babke od fizyki co nie potrafi nic wytlumaczyc człowiekowi:
1. a) oblicz wartość pierwszej prędkości kosmicznej dla Księżyca, jeśli jego promieć wynosi 1740km a masa1/81Mz ( Mz=6*10 do 24 potęgi kg) b) oblicz prędkość ucieczki dla Księżyca 2. Wyjaśnij różnicę między siłą grawitacji a ciężarem ciała. 3. a) Oblicz wartość I predkości kosmicznej dla Marda jeśli jego masa wynosi 0,11 Mz, a promień 0,53 Rz (I predkość kosmiczna dla Ziemi wynosi 7,9 km/s) b) oblicz prędkość ucieczki dla tej planety Błagam, zagrożenie tuż tuż.. :( |
Wujek gógle ratuje świat!
http://superfizyka.w.interia.pl/poleg1.htm Dość logicznie wytłumaczone. Po prostu podstawiaj ;) G to stała grawitacji. Powodzenia! [FONT=Times New Roman][/FONT] |
Słuchajcie ma ktoś streszczenie WOJNY PINGWINÓW Anatola France
Albo czy mógłby napisać krótkie stresczenie tej ksiązki bardzo potrzebuje na poniedziałek.Nigdzie na necie nie moge tego znaleźć. PS Jak ktoś ma coś podobnego zwiazanego z innym dziełem tego autora to też bardzo chetnie wezme, bo pisze w ogóle taka prezentacje na jego temat wiec wszystko sie przyda... |
Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wyspa_Pingwin%C3%B3w |
mam napisać reportaż na dowolny temat jeśli ktoś coś takiego pisał proszę o wrzucenie.
|
Niech mi ktoś tak zrobi na szybciocha:
Skrzynia leży na podłodze. Oblicz wartość: jej ciężaru, siły nacisku na podłoże oraz siły sprężystości podłoża. Przyjmuję jednostkę 15N - 1cm. a) m = 3kg Nie mam już do tego głowy a chce mieć dobry podkład do innych zadań... |
Ogarnia tu ktos C++? Mam takie zadanie:
program w ktorym podajesz wspolrzedne 3 punktow A B C a program ma policzyc dlugosc tych dcinkow wyliczyc czy to jest trojkat podac jego pole i obwod, zrobione to ma byc w funkcji. Nie posiada ktos przypadkiem owego programu? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl