Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

fst 01.08.2008 00:13

Ambicje zapewne ma, ale zdecydowanie za często mu sie zdarzają różne przestoje, które niestety nie raz kosztują zespół utratą bramki albo groźna sytuacją ;/.

Eustachy 01.08.2008 02:54

Do wyliczanki bledow Cantoro z ostatnich tygodni skutkujacych utrata gola, dolozyl bym jeszcze beztroskie podanie wprost pod nogi przeciwnika w meczu z Austria Wieden [58 sekunda]
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?news_id=4137

Generalnie szanuje pilkarzy z charakterem i chcialbym aby tylko tacy wystepowali w koszulkach Wisly.
Dlatego jestem w stanie wybaczyc nawet najperfidniej zmarnowana "setke" w wykonaniu Pawla Brozka, bo chlopak pokazal charakter i po kiepskim okresie gry, potrafil sie podniesc, walczyc z wlasnymi slabosciami.
Identycznie sprawa sie ma z Glowackim, bo facet gdy tylko jest zdatny do gry, zawsze daje z siebie 100 %
Z tego wzgledu nigdy nie wypominalem mu jego kontuzji i tak juz zostanie.
Natomiast Mauro to typ lekkoducha boiskowego, co przy jego fatalnych wrecz mozliwosciach szybkosciowych, sprawia ze i u mnie zaczyna pojawiac sie coraz wiekszy bulwers, gdy przychodzi ogladac mi jego firmowe "popisy" [w tym przede wszystkim kolka, strzaly w zadaszenie i odgrywanie kluczowej roli przy bramkach dla przeciwnikow]

leo.w.starski 01.08.2008 08:39

Proponuję wyznaczyć nagrodę w postaci biletu na rewanż z Beitarem dla tego forumowicza który wie co się dzieje z Andre Barreto.Podobno ma ważny kontrakt z Wisłą , podobno miał bilet lotniczy z Brazylii, podobno ktoś widział jego ceryfikat w KOPZPN .
Najgorsze jeśli podróżuje razem z Gimenezem.Sprawa ewidentnire kwalifikuje się do archiwum X

rutic 01.08.2008 08:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leo.w.starski (Post 577367)
Proponuję wyznaczyć nagrodę w postaci biletu na rewanż z Beitarem dla tego forumowicza który wie co się dzieje z Andre Barreto.Podobno ma ważny kontrakt z Wisłą , podobno miał bilet lotniczy z Brazylii, podobno ktoś widział jego ceryfikat w KOPZPN .
Najgorsze jeśli podróżuje razem z Gimenezem.Sprawa ewidentnire kwalifikuje się do archiwum X

Barreto jest już w Krakowie.
Mogę powiedzieć tylko tyle że widziałem go na własne oczy.

Rob_Zombie 01.08.2008 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 577948)
Co mnie martwi w naszej polityce? NIKT DOSŁOWNIE NIKT NIE ROKUJE NA PRZYSZŁOŚĆ z chłopaków ok 20 lat. Może jeszcze Małecki. Ale w 1 drużynie jest Kowalski który jest bardzo słaby, Mączyński co też nie ma tego czegoś co by mogło być inspiracją do wielkiej kariery, czy inne wynalazki.

Ale ty pieprzysz, Cebanu, Kowalski, Boguski, Mączyński, Małecki czy Ćwielong to nie jest przyszłość? To znajdź lepszych. Ale uprzedzam - Polska to nie Anglia, nie znajdziesz tu Rooneya.

Acapelo 01.08.2008 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 577952)
Ale ty pieprzysz, Cebanu, Kowalski, Boguski, Mączyński, Małecki czy Ćwielong to nie jest przyszłość? To znajdź lepszych. Ale uprzedzam - Polska to nie Anglia, nie znajdziesz tu Rooneya.

Jest dużo lepszych. Większość z nich jednak ucieka zagranicę. Ci co wymieniłeś. Małecki i Ćwielong ok. ale nie mają większego potencjału niż na świetnych zmienników. Cebanu ok- bardzo lubię jego elegancki styl bronienia, liczę na niego.

Kowalski? a kto to jest? wszyscy stoperzy na miarę Wisły w wieku 22 lat kolego to już grali w podstawowych składach wielkich klubów, a Łapiński w wieku 23 lat był ostoją Widzewa. Może się mylę ale z tego chłopaka nie będzie reprezentacyjnego stopera.
Mączyński? Może z niego coś być, ale mnie się wydaje że raczej nie. Nie jest ani wyśmienity technicznie, ani super szybki, ani nie ma cech defensywnego pomocnika. Więc co takiego u niego jest?

DrunkenBear 01.08.2008 19:34

Ćwielong by się teraz przydał, bo by miał kto zagrać na lewym skrzydle :/ szkoda, że nie wrócił z wypożyczenia.

Małecki, z niego już powinien być piłkarz a nie talent, ile on ma lat 21? 22? A ja już słyszę od 4 lat, że to talent, tylko jakoś nie może się wykluć przy tym braku konkurencji w drużynie w ataku. Jeszcze bym zrozumiał gdyby miał walczyć o miejsce w składzie z Żurawskim, czy Frankowskim, ale z Brożkiem spokojnie by wygrał, gdyby faktycznie talent z niego był.

pawelo84 01.08.2008 19:38

Boguski tak, jest to piłkarz co ma potencjał by być gwiazdą ligi, ale Małecki czy Mączyński to zawodnicy co mają możliwości conajwyżej być średniej klasy ligowymi kopaczami. Tamto pokolenie Brożków juz dawno minęło, wtedy to mieliśmy naprawde kilkunastu zawodników w Polsce o dużym potencjale. Niestety prawie każdy z wyjątkiem Pawła Brożka go zmarnował... . Aczkolwiek widać było po Brożku od samego początku że to jest zawodnik o możliwościach znacznie większych niż Małecki czy Mączyński.

Boguski to dość ciekawy zawodnik, mający zmysł do gry kombinacyjnej, grający nowocześnie a jednocześnie typowy walczak. Jestem przekonany że on jak i Błaszczykowski osiągną sporo w europejskiej piłce. Boguski nie ma może tyle talentu co Kuba, ale też jest zawodnikiem nietuzinkowym.

Co do Brożka, myśle że w Europie może mu być ciężko. Nie tyle dlatego że nie ma talentu, bo jest moim zdaniem najbardziej utalentowanym polskim ofensywnym piłkarzem od czasów Bońka.Problem może leżeć w jego nieregularności. Nie trafi do bramki w 3 meczach na zachodzie i idzie na ławe. To może być u chłopaka problem.

Co do młodych w Polsce to moim skromnym zdaniem największą przyszłość mają Majewski, Pawłowski, Jodłowiec, Polczak. Po nich to widać, że mają możliwości by być gwiazdami ligi i kadry po młodych w Wisle tego niestety nie widać...

Acapelo 01.08.2008 19:38

Inną sprawą jest że taki Kowalski jako wychowanek może by się zgodził na rolę zmiennika. I może do takiej roli ma wystarczający talent. Ale tak jak w obronie można łatać dziury tego typu piłkarzami, tak od środkowego pomocnika, kandydata do kadry mistrza Polski trzeba już wymagać dużo dużo większych umiejętności.
Małecki i Ćwielong są uniwersalni dlatego dla nich widzę miejsce w przyszłej Wiśle. Ale Mączyński musi gdzieś iść się ogrywać bo Wiśle tego nie zrobi. Tyle że nikt go nie chce.

W zasadzie to nie ma sensu trzymać w kadrze piłkarzy co nigdy nie wejdą na boisko w europejskich pucharach(chyba że na 10minut):
Szabat
Mączyński(tego można wypożyczyć, no ewentualnie jeszcze można 1 sezon zatrzymać,ale moim zdaniem u nas postępów nie zrobi)
Kmiecik

tych piłkarzy trzeba zastąpić takimi na których kiedyś w przyszłości w pucharach liczyć będzie można. I nie wiem po co nam oni w tej kadrze?

Ogryzek 01.08.2008 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DrunkenBear (Post 577959)
Ćwielong by się teraz przydał, bo by miał kto zagrać na lewym skrzydle :/ szkoda, że nie wrócił z wypożyczenia.

Małecki, z niego już powinien być piłkarz a nie talent, ile on ma lat 21? 22? A ja już słyszę od 4 lat, że to talent, tylko jakoś nie może się wykluć przy tym braku konkurencji w drużynie w ataku. Jeszcze bym zrozumiał gdyby miał walczyć o miejsce w składzie z Żurawskim, czy Frankowskim, ale z Brożkiem spokojnie by wygrał, gdyby faktycznie talent z niego był.

Tu masz odpowiedź ile Małecki ma lat
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=18646

Ponadto Małecki jest ustawiany bardziej w pomocy przez Skorże z powodu swoich kiepskich warunków fiycznych.

hazdrubal 01.08.2008 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 577965)
Małecki i Ćwielong są uniwersalni dlatego dla nich widzę miejsce w przyszłej Wiśle. Ale Mączyński musi gdzieś iść się ogrywać bo Wiśle tego nie zrobi. Tyle że nikt go nie chce.

Jak to nikt go nie chce? Chciał go Śląsk tylko chodziło im o transfer definitywny a my godziliśmy się jedynie na wypożyczenie. Jakby nie było to w Wiśle ciężko było się przebić do pierwszego składu Jirsakowi, więc Mączyńskiemu będzie zdecydowanie trudniej tym bardziej. Bo nie wierzę, że będziemy grać 4-5-1 gdy przyjdzie Nei. I cholera wie czy przy 4-4-2 znajdzie się miejsce dla Jirsaka ;|

Acapelo 01.08.2008 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hazdrubal (Post 577974)
Jak to nikt go nie chce? Chciał go Śląsk tylko chodziło im o transfer definitywny a my godziliśmy się jedynie na wypożyczenie. Jakby nie było to w Wiśle ciężko było się przebić do pierwszego składu Jirsakowi, więc Mączyńskiemu będzie zdecydowanie trudniej tym bardziej. Bo nie wierzę, że będziemy grać 4-5-1 gdy przyjdzie Nei. I cholera wie czy przy 4-4-2 znajdzie się miejsce dla Jirsaka ;|

No dobra może ten Mączyński jeszcze coś tam prezentuje. Ale musi grać regularnie inaczej nie będzie dobry nawet na zmianę w Wiśle!!

Zostawiłbym Cebanu Kowalskiego Małeckiego ew. Mączyńskiego jeżeli nie ma ofert. A reszta czyli Szabat i Kmiecik niech szukają klubu. Chyba że nam potrzebni zmiennicy na PE? W to miejsce dać 2 najdzolniejszych z ME, niech mają okazję trenować z lepszymi a grać w ME. Chyba że zdolniejszych nie ma. Po co marnujemy czas dając szanse gościom którzy po prostu nie mają prawa zaistnieć w dorosłej mistrzowskiej Wiśle? Tego nie wiem? Bo Skorża chce mieć 25 piłkarzy? Bo chce mieć na treningu 2 jedenastki. Więc płaci się i zatrudnia piłkarzy tylko do celów treningowych:) Tak dobrze nie ma nawet w Milanie chyba.

kaelowiec 02.08.2008 10:37

hehehhehehehehhehe

tylko tyle moge napisać o krytykach Mączyńskeigo

Bartosz 03.08.2008 21:05

Cytat:

Wisła była o krok od dramatu. Wypadek na autostradzie mieli Mariusz Pawełek i Ilje Cebanu. Wedle naszych informacji auto Pawełka złapało gumę i kierowca nie zdołał go opanować. Jakimś cudem z całkiem rozbitego samochodu obaj bramkarze wyszli bez szwanku. A przecież wystarczyłoby u obu drobne zwichnięcie ręki (nie mówiąc już o poważnym urazie), żeby mistrz Polski został w zasadzie bez golkipera (bo może niesłusznie, ale dla nas Juszczyk na takie miano nie zasługuje).
www.weszlo.com

AZS_Lublin 03.08.2008 21:24

Na wislaportal, ukazal sie wywiad z Baszczem, ktory jasno glosi, ze po wyeliminowaniu Jerusalem nalezy sie nastawic na puchar UEFA a nie na opcje wygrania dwumeczu z FCB. Co sadzicie o jego slowach?
W mojej opinii, Baszcz przedstawil szczerze do bolu panujace realia. Uwazam, ze w tym momencie Barca jest poza zasiegiem i najlepiej by skupic sily na walce o grupowke UEFA. Tam uzbierać z 5-7 pkt do rankingu i zyc nadzieja ze w next sezon przyjdzie rozstawienie.

sznycel110 04.08.2008 07:09

"Dwaj bramkarze Wisły, Mariusz Pawełek i Ilie Cebanu, mieli wypadek na autostradzie - informuje weszlo.com. Auto prowadzone przez Pawełka złapało gumę, a bramkarz Wisły nie zdołał go opanować.
Na szczęście obaj zawodnicy "Białej Gwiazdy" wyszli z wypadku bez szwanku."

Nie wierzę w ten wypadek i mam podstawy ku temu.

melin 04.08.2008 10:52

Jak masz podstawy to napisz o co chodzi a nie udawaj tu tajemniczego Don Pedro...Jeśli Ci chodzi o to że Cebanu był ok.23 na Błoniach - to doczytaj że wypadek mial miejsce podczas jazdy na sobotni trening - czyli dużo wcześniej...

sznycel110 04.08.2008 10:54

Tak tylko według mnie po takim wypadku kolesiowi by sie raczej nie śpieszylo na imprezę :/ A po drugie gdzie ci pisze, że wydarzenie to miało miejsce gdy jechali na trening? :/

dj_ibutti 04.08.2008 11:04

A co miał siąść i płakać? Może chciał się odstresować...

melin 04.08.2008 11:09

http://sport.interia.pl/wiadomosci-d...-wisly,1156468

sznycel110 04.08.2008 11:54

dj_ibutti Rozumiem że już swojego zdania nie mogę wypowiedzieć?!

mcovalski 04.08.2008 11:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sznycel110 (Post 579096)
dj_ibutti Rozumiem że już swojego zdania nie mogę wypowiedzieć?!

Możesz. Tylko po co się kompromitować??

sznycel110 04.08.2008 12:58

Po prostu wydało mi się to malo prawdopodobne. Tyle. Szkoda się nawet kłócić.

Kibicka 04.08.2008 19:52

Jak tam Gołoś i jego noga?

hoolifan 06.08.2008 09:34

http://90minut.pl/kariera.php?id=6860

29te urodziny Andre Baretto.

Sto lat i może jakichś wreszcie zauważalnych występów w Wiśle. Obyś się okazał asem w dzisiejszym meczu.

HEDu 06.08.2008 09:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hoolifan (Post 579910)
http://90minut.pl/kariera.php?id=6860

29te urodziny Andre Baretto.

Sto lat i może jakichś wreszcie zauważalnych występów w Wiśle. Obyś się okazał asem w dzisiejszym meczu.

w dzisiejszym nie zagra bo nie zgloszony

fanTS1906 06.08.2008 22:40

Chwile przed pieknym golem Mauro pomyslalem sobie: strzel bramke i pokaz tym wszystkim forumowym maruda ktorzy ciagle na ciebie narzekaja jak waznym jestes pilkarzem dla Wisly. Mam nadzieje ze po dzisiejszym genialnym meczu Cantoro tym wszystkim ktorzy pisali ze nie zasluguje on na gre w Wisle jest zwyczajnie glupio.

szlaQ 06.08.2008 22:50

Ale Diaz mnie zaszokował , praktycznie bezbłędny :) i jeszcze ładna brameczka , bardzo dobrze też że Niedzielan sie przełamał widać bylo po strzelonej bramce że "kamień spadł mu z serca" :P

South 06.08.2008 23:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanTS1906 (Post 580404)
Chwile przed pieknym golem Mauro pomyslalem sobie: strzel bramke i pokaz tym wszystkim forumowym maruda ktorzy ciagle na ciebie narzekaja jak waznym jestes pilkarzem dla Wisly. Mam nadzieje ze po dzisiejszym genialnym meczu Cantoro tym wszystkim ktorzy pisali ze nie zasluguje on na gre w Wisle jest zwyczajnie glupio.

jedna jaskółka wiosny nie czyni ,trzeba być ślepym albo celowo nie widzieć jaką pytę odstawiał w ostatnich meczach nie licząc oczywiscie dzisiajeszego

Scorpius 06.08.2008 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez South (Post 580461)
jedna jaskółka wiosny nie czyni ,trzeba być ślepym albo celowo nie widzieć jaką pytę odstawiał w ostatnich meczach nie licząc oczywiscie dzisiajeszego

Dokładnie...Mauro nie jest tym piłkarzem co kiedyś... mam nadzieje głęboką że Varga po kontuzji okaże sie na treningach lepszy bo mimo dobrego dzis meczu ze strony "el Toro" nie jestem przekonany co do niego na puchar UEFA...
Ochłońmy troszke... mecz był piękny ale mysle że na chłodno lepiej będzie prowadzić dyskusje

...Brawo Panie Maćku ;)

HEDu 07.08.2008 11:46

Wole Barreto. Bo grał cały sezon a Varga kontuzje kontuzje i co wiemy ? Ze na poczatku strzelił 1 bramke a potem nic nie grał. Ale to sie okaże.

-Goral- 07.08.2008 22:21

Brożek wreszcie się przełamał. Już nie pamiętam kiedy ostatnio Brożek strzelił gola po wcześniejszym przyjęciu piłki ;) O ile się nie mylę wszystkie 23 bramki w sezonie 2007/2008 strzelał z pierwszej piłki.

HEDu 07.08.2008 22:27

Nie zawsze. z 3 a moze nawet 5 goli miał po przyjeciu .

Jesli mam byc szczery to wlasnie 2 pamietam :P (druzynom z Łodzi)

RobertBar7 07.08.2008 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 581408)
Nie zawsze. z 3 a moze nawet 5 goli miał po przyjeciu .

Dwa :D dokładnie dwa gole :d

bleki 08.08.2008 11:02

Asystent Leo R. Ulatowski o Brożku:
"Nie będę wyróżniać powszechnie chwalonych Rafała Boguskiego czy Pawła Brożka. Ten drugi to napastnik trochę wykreowany przez media, jak ktoś ma 10 sytuacji, to przynajmniej raz mu się uda zdobyć gola. Tak przynajmniej wynika ze statystyki."
http://sport.wp.pl/wid,10234986,kat,...l?ticaid=1663b

emjot 08.08.2008 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bleki (Post 581597)
"Nie będę wyróżniać powszechnie chwalonych Rafała Boguskiego czy Pawła Brożka. Ten drugi to napastnik trochę wykreowany przez media, jak ktoś ma 10 sytuacji, to przynajmniej raz mu się uda zdobyć gola. Tak przynajmniej wynika ze statystyki."

tylko człowiek niespełna rozumu, ślepiec, albo ktoś kto jest wybitnie uprzedzony nie widzi postępu jaki zrobił Brożek przez ostatnie 1,5 roku
Brożek może irytować
może drażnić i wkurzać - nie tylko nieskutecznością (ale np. taki Zahorski czy Smolarek też mieli długie okresy dołowania...)
ale na litość boską jak się na niego postawi to potrafi wznieść się naprawdę wysoko :D
co więcej wbrew obawom nadaje się do systemu 4-5-1
co dla mnie osobiście jest dużym zaskoczeniem

rozumiem że chodzi o to że pan Brożek ma nie tego menago co powinien mieć
jak w przypadku np. niesławnej pamięci Adama K.

rzenuła

SZYMEK_TSW 08.08.2008 11:12

Nie ma jak to nasza kadra...

Co z tego ze Wisła wygrała z Mistrzem Izraela, jak nasi super chłopcy Leo pokonali juniorów Maccabi, tuż to przecież ważniejsze. Nie ma jak to nasze gwiazdy..Piotry Polczaki czy inne Pazdany. A jeszcze odnośnie napastników, nie ma jak to Lewandowski z Lecha który raz kopnął dobrze piłke z Lekoranem i już Polish Super Star...

sandomingo 08.08.2008 11:46

Cóż, jak idziesz między wrony to krakaj tak jak one...
Ulatowski będąc trenerem w Lubinie mógł marzyć o ściągnięciu do swojego klubu Brożka.
Teraz twierdzi że to przeciętny napastnik. No ale tak twierdzi nieomylny Leo więc tak jest i kropka.

Niemniej jest kwestią bezdyskusyjną, że - jak napisał emjot - Brożek zrobił ogromny postęp w ostatnim czasie.
To już nie jest ten Brożek, któremu dobry mecz wyjdzie 2 razy w rundzie. Gość nie schodzi poniżej pewnego poziomu, poprawił skuteczność a przede wszystkim zaczął świetnie grać tyłem do bramki co jest wręcz konieczne przy obecnej taktyce Wisły nie tracąc przy tym swoich walorów szybkościowych.

Inna sprawa, że może być z nim tak jak z "Gucio" Warzychą - świetny w klubie ale zupełnie nie sprawdza się w reprezentacji.

PS. Swoją drogą to wszystko związane z tym Lubinem jakoś wyjątkowo działa mi na nerwy.
Kupowali chyba najbardziej bezczelnie ze wszystkich (nie tylko w taki swojski sposób ale poprzez działania na szczeblach ministerialnych) a zachowują się jak wielce pokrzywdzeni.

HEDu 08.08.2008 13:40

Dla mnie Brozek jest naprawde swietny, jest niski ale jako srodkowy napastnik gra wysmienicie, nie dosc ze swietnie odnajduje sie w polu karnym, dobrze strzela, jest szybki to jeszcze potrafi sie zastawic, ominac zawodnika strzelic, takze odegrac a nawet strzela gole głową, nie ma chyba lepszego napastnika w polsce teraz od Brozka, to takie połączenie Zurawia i Franka z lekka przewaga Franka. No ale...

szprotson 08.08.2008 13:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bleki (Post 581597)

Szkoda ze po EURO wszyscy ochoczy do spowiedzi nie byli.

W tym ze jest kreowany przez media oczywiscie jest ileśtam prawdy,ale, jesli ktos chodzi na mecze to powinien zauważyć róznice, ze Brożek od kiedy trenuje u Skorży zrobił niessamowite postępy.
Nie chodzi mi o strzelanie bramek samo, ale o jego gre, ustawianie sie , MYŚLENIE, przyjmowanie piłki etc.

Statystyku panie Ulatowski, no tak, bo Wisła poza WIELKIM STOPEREM A.Kokoszką nie miała żadnego "układowicza" Leo. Dupska mu nie lizali.

Ciekawi mnie jedno, że teraz powołał se grupke młodych, zagrali sparing z juniorkami M.H. i sie podniecają tym że strzelił bramki ...Zachorski. Ok, spoko fajnie, testowa drużyna w końcu,wiekszość z nich debiut w kadrze, tylko co do chu... robi tam Zachorski który był na Euro?Dalej go trzeba testować i pchać i pchąc by z Zabrza przeszedł do 2 ligi niemieckiej i grał pyte? No ale on o transfer najpierw spyta Leo...

Brożku jesteś najlepszym napastnikiem w lidze!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl