![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Być może jednak pan Janusz zaadaptuje się szybko do nowego miejsca pobytu. "Kiełbasa do góry...". Byle tylko mydła nie upuścił. |
http://www.sport.pl/sport/1,65025,58...atorskimi.html
Widać że Donek z Drzewieckim nie pogodzili się z porażką w sprawie wyborów w PZPN i kuratora. Próbują wyeliminować Kręcinę. Cóż, moim zdaniem związek i tak go wybierze - a nadzieje na poprawę sytuacji z Bońkiem jako prezesem to naiwność. |
Dobrze, że Wójcika zabrali do Wrocka. Może jak przekona prokuraturę, to w końcu oddadzą Legii niesłusznie zabranego mistrza i skończy się wieczna kłótnia kibiców :)
|
to chyba najlepszy sposób ich pozamykac skoro nie da sie ich odwołac.Fajnie jakby udało sie na państwowe wakacje do Wrocławia wysłac Listka ale on pewnie dobrze pozacierał za sobą ślady.
|
Cytat:
|
coś jednak było na rzeczy w w pajacowaniu Palikota w telewizji ze świńskim ryjem, kiedy to obiecywał zamykanko.
Na moje liście marzeń jest jeszcze Jagodziński, Listek of kors, Koźmiński. A tak na poważnie, to czyżby czyścili pole dla Bońka jako jedynego kandydata? Delegatów wcale nie tak trudno nastraszyć, paru z wierchuszki na dołek a resztę postraszyć , że też coś na nich jest. Tak władza zawsze działała, działa i działać będzie. Oczywiście prócz satysfakcji, że najbardziej bezczelnych zamknęli dużo się nie zmieni. Kto inny będzie śmietankę spijał. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie - byc może to myślenie życzeniowe, ale coś musi być na rzeczy. W walce z korupcją najważniejsze było zamykanie ustawiaczy, w walce z samym PZPN i ludzmi, ktorzy ustawianiem sie osobiscie nie parali bo byli od innych spraw najistotniejsze sa zarzuty dla Kreciny. Pewnie sie prokuratorzy nasluchali w zeznaniach o ustawianiu meczów, kilku mniej lub bardziej zwiazanych z futbolem historyjek i zaczeli drazyc. I jak sie po "dobroci" (kurator) nie dało to teraz zaczynaja pokazywac. Ekipa myslala ze wyroluje wszystkich wystawiajac Krecine, a tu zonk - jest pies to i znalazł sie kij w postaci zarzutów gospodarczych. Nastepny w kolejce Lato - nie da sie za piłke to za co innego mozna. Martwi jedynie, że podobne zarzuty nie przeszkadzaja Kolatorowi. Ale pewnie jak dalej nie spotulnieją to się zaczna zarzuty spoza piłki i sportu. Listek podobno jedzie do Nowej Zelandii szkolic młodzież. Taki był mega hiper extra działacz europejski az tu nagle taka zsylka. Chociaż ja wiem? Czy Polska ma podpisaną umowę o ekstradycji z NZ? ;> A i jeszcze przykład Rosji i braku działań FIFA jak Putin robił czystke. Myśle, że sprawa byla krótka - albo obiecał lepszą spółkę, albo dwóch oficerów pojechało do Zurichu, opowiedziało co wiedzą o "futbolu na świecie", jakie mają dokumenty i co sie da z nimi zrobić to i FIFA sie przestala wtrącać. |
Cytat:
Toś fantazję włączył:) to raczej FIFA na swój koszt przyjechała do Moskwy, aby usłyszeć, że należy się zachowywać cicho, jak ktoś u siebie w domu porządki robi. Podejrzewam, że leśne dziadki z FIFY, wystraszyły się nie tyle kwitów, ale typowego rosyjskiego działania, czyli czystka plus wymiana kadry w FIFIE, na zasadach Moskwy. Widać wyraźnie kto jak traktuje poszczególne kraje na świecie. |
No niestety, tu pasuje przyslowie, co wolno wojewodzie.....
Rosja to gigantyczna kasa a my... |
To dopiero szmaciarze:shock:
|
Ciekawe ktory lazienkowski kutas takie cos splodzil ?
Biedna Legia zostala zmuszona do kupna meczu. :lol: Tak samo jak zostala zmuszona do przyjecia walizki pieniedzy od Widzewa :lol: |
Przejeżdżałem dzisiaj pod siedzibą wrocławskiej prokuratury. Dziennikarzy jak mrówek. ;-)
|
Proponuję z łazienkowskich męczenników świętych zrobić.
Biedaczki musieli, no musieli a jeszcze ich ukarali :( |
zmuszeni?
odpowiedz jest prosta... ... a kto został oficjalnie mistrzem tamtego sezonu? :-) |
wtedy był wybór między etykietką uczciwego frajera a sprytnego, nie dającemu sobie w kaszę dmuchać zwycięzcy.
Ich błąd, że nie wyczuli, że przegięli. W sumie obie walczące o mistrza strony były tak samo winne (Legia i ŁKS), ale bardziej po tyłku oberwali warszawianie. Zapłacili za to, że byli rozreklamowanym na wszelkie wtedy sposoby przez media centralne, czyli warszawskie "najbardziej medialnym i rozpoznawalnym klubem", co zresztą z dumą podkreślali. A że im kto z wyższego piedestału spada, tym naród się bardziej cieszy to więcej trąbiono o nich, o ile mnie pamięć nie myli to o ŁKSie tylko półgębkiem wspominano. Taki przykładzik, to jak by nas cieszyło, gdybyśmy zobaczyli w kajdankach Listka czy Koźmińskiego :D. A jakiś tam kolejny sędzia czy trenerzyna, już spowszedniało. Prawdziwym mężczyzną w tym to był prezes Miętta, nic głupio nie krył tylko zadziałał i ukarał. I wcale tak bardzo nie bolało, jak osłabiona Wisełka po jakimś czasie w dół poleciała. Niektóre grajki się skur....y, ale klub honoru nie splamił. |
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...l?ticaid=16d72
chyba zanosi sie na kolejne trzęsienie ziemii w naszej ligowej piłce.Misiu kasa na twardziela mi nie wygląda i pewnie szybko zacznie śpiewac |
Cytat:
proponuje przesledzic kariere Wojcika, obejrzec i poczyac jego wypowiedzi - chociazby wywiad Szelaga po "meczu" 0:6 zeby zobaczyc ze ta gnida niema zadnego kregoslupa moralnego, lze szmaciarz bez mrugniecia okiem. KAzdemu i zawsze. Ten gnoj bedzie szedl w zaparte do swej usranej smierci. Peiprzony Dyzma polskiej pilki. |
Cytat:
|
A ja obstawiam, ze Wojcik nawet nie zaciagnie sie powietrzem z takiej celi.
|
Cytat:
Cytat:
dobra panowie, zaklad stoi, tylko jaka bedzie z tego wygrana? Zyczylbym wam jak i kazdemu aby wreszcie to bagienko osuszyc i zeby wreszcie pewne osoby zniknely na zawsze z pilkarskiego srodowiska, otrzymujac prokuratorskie zarzuty a potem prawomocne surowe wyroki sądowe. Ehh, ale sie rozmarzylem..... |
|
Jak dla mnie ta sprawa z zatrzymanie Kreciny ,Wojcika (jesli go dadza na 3 miesiace na sanki to bedzie niezle:lol:) i byc moze Laty , to naciski na PZPN . Oczywiscie trzymam strone rzadu i czystego sportu .chcialbym zeby Krecina i Lato wycofali sie z kandydowania i wygral Boniek ,ale czy on jest gwarancja czegokolwiek lepszego ?
|
Cytat:
|
http://www.youtube.com/watch?v=_6phWMuqZOg
:D w artykule jest o tym filmiku |
Szykuje się lepsza heca.
PZPN prawdopodobnie zbankrutuje. Zalegają fiskusowi na kilkanaście milionów, a odwołanie (co do decyzji o zapłaceniu podatków) zostało już odrzucone. http://www.sport.pl/pilka/1,65029,58...ctwa_PZPN.html Trzeba było tak od razu, a nie wystawiać się na pośmiewisko z kuratorem. |
Przeżyją, zaczną mocniej skubać kluby. Podniosą np. % od transferów, praw telewizyjnych itp.
|
a to tak sobie będą mogli samowolnie zwiększać % i mocniej skubać kluby?
Ciekawe, czy kluby i związki okręgowe są pod tym względem ubezwłasnowolnione, czy też musi być wyrażona na to ich zgoda, czy to na zjeździe, czy na jakichś posiedzeniach komisji, w której nie tylko złodzieje z centrali siedzą. Już widzę, jak nasz BC, Rutkowski, Allianz, JWc , Krause czy UM Wrocławia się tak na wszystko bez szemrania, albo bez targu "coś za coś" godzą :) |
Właśnie przed chwilą była wypowiedź Kolatora. Nie słychać było, żeby był przestraszony tą wiadomością. Widać, że to tylko jeden z wielu tematów, którwe po nich spływają i nie powodują paniki.
Cytat:
|
Cos sie dzieje i to dobry znak.Wydawalo sie ze najwieksze wstrzasy juz byly a tu piekna dwojka z tym oblesnym grubasem na czele.
Generalnie to trza sobie powiedziec jasno - to towarzystwo jako calosc jest nie do ruszenia.Po prostu to se ne da.Najpierw ktos musialby sie dobrac do dupy fifie i uefie a jak wiadomo w najblizszym czasie(a pewnie wcale) sie to nie stanie. A u nas pzpnowcy skonsolidowali sily i sa jak jeden organizm, ktorego celem jest przetrwanie i status quo i przetrwaja chocby ch na ch stanal. Jedyny sposob jest taki jak wlasnie sie dzieje - nekac,utrudniac, obrzydzac im zycie. Jestem w 100% za tym by wybrali grubasa - to najlepsze co moze sie zdarzyć ,bo jak wybiora Late to sprawa przycichnie a gruby jest gwarancja tego ze nagonka bedzie prowadzona non stop. Normalnie czekam na to jak w TV pojdzie z tego wiekopomnego wydarzenia relacja. Wybor nowego przewodniczacego i kamera na grubego ze znieksztalcona twarza wraz z komentarzem - Zdzislaw K zostal prezesem pzpnu:) Jednak obawiam sie ze pzpnowskie dziady na taki hardkor nie pojda i poswieca grubego dla dobra ich sprawy. |
jest duża nadzieja, że pzpnowskie dziady pójdą na ten hardkor i Zdzisława K. wybiorą by pokazać, że "trzymamy się razem i nikt nas w tej kupie nie ruszy".
Bezczelność i poczucie własnej bezkarności mają we krwi, a oni sami nie są od myślenia, tylko od zbierania swoich śliwek i wybierania takiego Michała L. czy Zdzisława K. by ich krył. ciekawe, czy przed zjazdem kogoś jeszcze przymkną i co zacznie śpiewać Janusz W. po nocce na dołku, tym bardziej jak mu obiecają większe względy, jak sobie to i owo przypomni :D |
Ja też jestem za tym by Zdzisiu K. został nowym przewo, bo ma najlepsze nazwisko do skandowania : "Zdzisek Kręcina to..." , a Lato czy Boniek nie rymują sie tak ładnie. :)
|
No i niestety Toudi nie poszedl siedziec.
|
No muszę się z Wami podzielić:
Żródło: RMF FM/ Interia.pl PZPN zalega fiskusowi osiemnaście i pół miliona złotych z tytułu niezapłaconych podatków - dowiedział się reporter RMF FM Daniel Matolicz. Z tego powodu już w poniedziałek Urząd Skarbowy zablokuje konta PZPN - poinformował TVN24. Tych wielkich nieprawidłowości doliczył się urząd skarbowy, którzy przez ponad dwa lata prowadził kontrolę w siedzibie Związku. Kontrola zakończyła się wiosną tego roku. Ustaliła, że PZPN ma zaległości z tytułu niezapłaconego VAT-u i podatku dochodowego na kwotę osiemnastu i pół miliona złotych. PZPN postanowił odwołać się od wyniku tej kontroli, między innymi do izby skarbowej, ale bezskutecznie. czytaj dalej Jak się nieoficjalnie dowiedział nasz reporter, urząd skarbowy właśnie wydaje decyzję o egzekucji zaległości, a to zapewne spowoduje, że konta PZPN-u wkrótce zostaną zablokowane. Wygląda więc na to, że działacze Polskiego Związku Piłki Nożnej sami sobie właśnie strzelili gola. Działacze nie tracą jednak rezonu. No i dobrze, co pan ode mnie oczekuje, jakiego komentarza? Niech pan zadzwoni do głównej księgowej, ja nie jestem pracownikiem PZPN-u - tak skomentował informację o podatkowych zaległościach rzecznik piłkarskiego związku Zbigniew Koźmiński: Dzisiejszy "Dziennik" napisał, że na początku listopada do Polskiego Związku Piłki Nożnej, na polecenie prokuratury mają wejść kontrolerzy skarbowi i sprawdzić 40-milionowy budżet związku. Pretekstem do rozpoczęcia akcji mają być środowe przesłuchania Zdzisława Kręciny, sekretarza generalnego PZPN. To co ten Koźmiński wygaduje to się nadaje do każdej prasy. Nagle się okazało że Misie z Miodowej wiszą nie małą kasę i Zbysiu nagle nie jest pracownikiem PZPN. Żałosny koleżka |
wierzycie w upadek ukladow i korupcji? ;) ja nie za bardzo. uklady, ze sa nadal to niech swiadczy chocby najswiezszy casus ukaranego Boguskiego i nieukaranego Grzelaka. w pzpn tak czy inaczej zmiany beda kosmetyczne i jak burza ucichnie powoli wrzod zacznie sie odradzac. doly czyli tzw. dzialacze terenowi to patologia, ktorej nikt nie uleczy z dnia na dzien. im nic nikt nie udowodni. korupcja bedzie trwac dzieki bukmacherce, w tym biznesie sa teraz duze pieniadze do zgarniecia i reszty sie domyslcie...
|
Generalnie to musicie przyznać że taki Koźmiński to dyzma do kwadratu.Chłopina wszędzie potrafi sie przytulic i wygodne gniazdko założyć.
Dawno Hutnik z kasą ,niezłą drużyną, Wójcikiem i synkiem, potem Wisełka z B.Cupiałem i Ziętkiem, Pogoń z Bekdasem, prezesowanie i "zbawianie" KSG. Teraz rola Goebelsa w pzpn ,wzór karierowicza-giganta ,wręcz nie do uwierzenia, i korytka umie się trzymać, i to kurczowo, wszelkie ataki "bierze na klatę". Jezuuu... co ja bym dał żeby jego i całej tej żenady już nie oglądać. |
Cytat:
Caly tekst tu |
a pan Zdzisław W. wczoraj wieczór w którejś z telewizji wystąpił , gdy coś tam reporterka o Janusza W. zahaczyła, to kandydat na prezesa PZPN pochwalił Wójta, że ten wiele dobrego zrobił dla polskiej piłki.
Twardo się trzymają i w zaparte będą szli do samego końca. |
Żeby w PZPN-ie faktycznie coś się zmieniło oprócz nazwisk potrzeba jest wykurzenia z tamtąd całej tej tzw. warszawki. Tych legijnych działaczy porozmieszczanych po różnych Wydziałach Dyscypliny itp. Skoro organizacja taka jak PZPN czy Liga zajmuje się rozgrywkami dla całej Polski to muszą w niej być reprezentanci poszczególnych klubów. Nie moze być tak by w takim Wydziale Dyscypliny całe towarzystwo było z Warszawy i ustalało innym kary korzystne dla klubu, któremu kibicują. Dopóki się tego towarzystwa nie przewietrzy to nie ma o czym gadać, czy to będzie pan Iksiński czy Kręciński.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:59. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl