![]() |
Cytat:
To, że ktoś go będzie chciał kupić, to dopiero połowa sukcesu - on sam musi chcieć odejść. Cytat:
Dwa - Bednarz, Skorża, Wilczek - są chyba młodzi jak na funkcje jakie sprawują? Chyba że chcesz zatrudnić 20 latków... Cytat:
Cytat:
Mi się podoba, że prezes trzeźwo ocenia sytuacje. Wylosowaliśmy klub bogatszy od nas, dlatego trudno mówić o pewnym awansie. Co innego gdyby to był klub z Malty... |
Czechy nie wpompowały wielkich pieniędzy w piłkę klubową dlatego ich kluby wypadają coraz słabiej w pucharach.
Pięć czołowych klubów ligi rumuńskiej wydało w tym okienku na transfery ok 18 mln Euro (w tym 4 w granicach 4 mln). Dla porównania 5 czołowych polskich klubów wydało w tym okienku wydało ok 4 mln Euro (w tym 2 kluby nie wydały nic). I liga rumuńska z sezonu na sezon jest coraz lepsza, a rumuńskie kluby z powodzeniem grają w europejskich pucharach. Dlaczego? Dlatego, że w futbol inwestują duże pieniądze i robią to z sensem. Pieniądze to podstawa i to jest fakt. Cytat:
|
jako ,że nie jestem zwolennikiem internetowych dyskusji więc nie będę ciągnął tematu który nie ma kończę. Nie potraktuj mojego zaniechania dalszej konwersacji jako uniku.
Eye63 odpowiadam zgodnie z obietnica na priv. |
Nasz wspaniały zarzad widac doszedl do wniosku,ze jak wygralismy lige z przewaga 15 punktow(lige 67 na swiecie wg rankingu) to nawet jak odejdzie dwoch waznych graczy a nawet trzech (Paulista) to i tak w cuglach odniesiemy sukces w pucharach.Pogratulowac pozostaje kolejnej zenadzie w kluczowym momencie seoznu.Mam prosbe ze w przyszlym sezonie szanowny zarzad nie opowiadal bzdur ,ze caly sezon i tytul to tylko przystanek do pucharow..
|
Cytat:
Odeszło trzech rezerwowych graczy. Z czego dwóch grało totalny piach przez cały sezon, a trzeci ( Paulista ) rozegrał raptem kilka dobrych meczy. Ale problem jest trochę inny, a ty go chyba nie rozumiesz. Dla zarządu w pierwszej kolejności liczy się wynik finansowy, to, abyśmy byli na plusie. A awansu do LM i PUEFA nie załatwią nam żadne transfery, bo i tak nie stać nas na graczy odpowiedniej klasy. Tak więc - wzmocnienia przyjdą najprawdopodobniej po Beitarze - albo z myślą tylko o lidze( jeśli - odpukać - nie awansujemy ), albo o fazie grupowej. |
Cytat:
Cytat:
akurat ostatnio mieli słabszy sezon a wcześniejsze nie były efektem wielkich zakupów Cytat:
|
|
Cytat:
|
Cytat:
|
http://www.dominium.pl/dane/klienci/43logo.jpg
Logo firmy salwator. |
To oni beda budowac hotele na teranach Wisly?
|
|
Jak to jest firma co się zajmuje nieruchomościami, to może mieć naprawde sporo kasy. Każdy wie jak teraz jest z inwestycjami budowlanymi w Polsce.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo jeśli będzie pesymistyczny wariant (chociaż szanse na niego są małe), to i tak lepiej stracić w ten sposób 700 tys. euro, niż kupując dwóch drewniaków po 350. A tę drugą wersję się nam serwuje, przy czym, chyba trzeba liczyć na cud, że tacy piłkarze zabłysną i się ich sprzeda. Cytat:
Cytat:
Jak tak dalej pójdzie - niedługo kluby z Litwy, Łotwy, Finlandii - będą od nas bogatsze. |
Absolutna rewelacja ;))))))
|
Cytat:
Po co ta cała tajemnica???Widocznie tajemniczy sponsor ze Stanów rezygnował.... hahahahahah. |
Sądzę, że teraz może coś się ruszyć w sprawie transferów, bo dostaliśmy zastrzyk gotówki, która wcześniej była tylko hipotetyczna.
|
Akurat rynek nieruchomości zaczyna się w Polsce zwijać i developerzy będa mieli co raz większe problemy. Mieszkania już się nie sprzedają na pniu, spekulanci zaczynają sprzedawać to co kupili wcześniej po niższych cenach. Dużo firm nie ma już pieniędzy i będzie albo plajtować, albo "sprzedawać się" większym. To co było w USA rok-dwa lata temu dotrze i do nas.
Sama firma też nie cieszy się zbyt dobrą sławą wśród kupujących mieszkania - wystarczy poczytać fora na ten temat. No ale - pieniądze nie śmierdzą, niech dają kasę i się reklamują. Mam nadzieję, że plotki o przejęciu klubu od TFoniki pozostaną w sferze plotek. |
Cytat:
O ktorej bedzie konferencja prasowa ? |
INTERIA:
Cytat:
|
jaka roznica z przodu z tyłu, wazne jest to ile płaca
|
Cytat:
Jak dla mnie to nawet moze sie reklamowac radio Maryja i TV TRWAM rzaem z podobizna ojca dyrektora na koszulkach byle dobrze placili.Czy z przodu czy z tylu co za roznica byle kasa sie zgadzala i tyle |
Cytat:
Cytat:
i jak tobie wyszło że ewentualnie na Neiu stracimy 750 tys euro a przecież żeby go kupić trzeba wydać 1-1,2 mln euro plus min 3 - letni kontrakt po 300 tys euro to daje ewentualnej straty 2 mln euro a nie 0.75 mln euro i dlaczego za rok dwa w wieku 30 lat miałby byc wart 2,3 razy tyle skoro teraz kosztuje 1 mln euro próbujecie na sile udowodnić jak to wszędzie na świecie pompuje sie w kluby ogromne pieniądze i to jest jedyny warunek sukcesu ale nie bierzecie pod uwagę innych czynników jak przychodów z TV z biletów z reklam z jakości szkólek z tradycji piłkarskich itd. itp. |
jeśli będą się reklamować z tyłu koszulek to jasne jest, że nie będzie to strategiczny sponsor. Czyli na pewno nie będą dawać tyle co Era czy Tyskie. Z grugiej jednak strony...zawsze można podpisać umowe z kimś innym kto wykupi miejsce z przodu koszulek...:)
zresztą, na razie są to nasze dywagacje...poczekajmy na oficjalne info. |
Dobrze, że w Barcelonie tak nie myślą. Ja osobiście nie chciałbym aby koszulka Wisły wyglądała tak jak kombinezon Małysza.
|
Podstawowe pytanie, czy to będzie taka kasa, która wpłynie na naszą politykę transferową czy raczej mniej znacząca kwota. Chyba każdemu podobał się pomysł ze sponsorem z USA, Salwator brzmi trochę mniej imponująco. Mozę po konferencji prasowej dowiemy się czegoś więcej.
|
Cytat:
Ja obstawiam jakieś 100 - 150 tys euro maksymalnie. pozdrawiam |
Umowa została podpisana na rok.
Koszulkę (jeszcze stary model) z logo nowego sponsora zaprezentował Paweł Brożek. Czekamy na foto:) |
Ale jakie porownanie do Barcy, to jestem ewenement, jedyny ktory byl, jest i chba jako jedyny bedzie. Tam jest juz ok 140tys Socios ktorzy miesiecznie wplacaja nie wiem 50 euro? moze 100 euro za to zeby takim Socios byc, to patrz ile to wnosci do budztetu. W porownaniu Wisly, niech bylo by tylko takich 10 tys sociosx50zl to masz 6mln zl na rok, tyle ile ok dawala Era badz Tyskie. A to mowa o 10 tys, a mamy, patrzac ze troszke mylne to byly staty ok 5mln kibicow w Europie....
|
Cytat:
ja też bym tego nie chciał... ale mysle, że jedna reklama na przedzie koszulki i napis pod nr to nie dużo... do tego dochadzą jeszcze "obowiązkowe" reklamy sponsora ligi...które zapewe będą umieszczona pod szyją lub na ramieniu. |
Cytat:
|
Wciąż nie wiadomo natomiast, czy na koszulkach Wisły, na przodzie, w miejscu najbardziej atrakcyjnym reklamowo pojawi się jakaś nowa nazwa, czy nadal będzie to Tele-Fonika. Tutaj nasz klub blokuje Ekstraklasa SA, a konkretnie przetarg związany z pozyskaniem sponsora tytularnego dla ligi. - Jeśli Ekstraklasa SA podpisze umowę z jakimś browarem, to wtedy automatycznie my nie będziemy mogli dać reklamy innego browaru na przodzie koszulki - tłumaczył prezes Wisły Kraków.
|
Trzeba jeszcze zaczekać na kwoty ale biorąc pod uwagę prasowe spekulacje o sponsorze ze Stanów to Salwator wygląda kiepściutko.
Przede wszystkim głównym sponsorem pozostaje TF, czyli z Salwatora klub dostanie max 1,5-2 mln złotych. Dodatkowo umowa tylko na rok. Zawsze lepszy rydz niż nic ale po raz kolejny z dużej chmury mały deszcz. Gdyby jeszcze akurat taki sponsor wiązał się z rozpoczęciem prac nad centrum treningowym... |
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=4191
Tak to wygląda |
Wyglada na to ze Bogus zalatwil sobie znizke na hotel:)
|
Cytat:
http://www.tvn24.pl/12692,1557383,0,...wiadomosc.html ;) |
Cytat:
|
Zastanawiam się, czy pieniądze od Salwatora pójdą na transfery czy niespodziewanie gdzieś znikną ( i nikt nie będzie wiedział gdzie są ) ?? A co do strojów Wisły, to nadruk z tyłu, pod numerem nie wygląda najgorzej. Lepsze to niż logo jakiegoś supermarketu:-)
|
Cytat:
Chcesz zobaczyć różnice - to prześledź ranking na przestrzeni większej niż 5 lat, wtedy się dowiesz, dlaczego w ogóle Pepiki są za Kebabami, bo z Twoim tokiem myślenia - to żadna dla nich, czy tym bardziej dla nas ujma, bo Turcja przecież teraz gra dobrze itd. Gdyby ktoś wpompował miliony w San Marino, które byłoby 5 pkt. przewagi w rankingu przed Polską - nie byłoby Ci wstyd? Cytat:
Do wyszukania więcej na ten temat, jeśli Cię interesuje. Co do Lausanne - to akurat dzięki działalności Kity - klub ten odnosił sukcesy, a gdy Kita odszedł - klub popadł w kłopoty finansowe. Jako że był właścicielem kart, to posprzedawał zawodników - z czego klub nie wziął ani grosza, a stąd było już blisko do bankructwa. Powiedz mi - jak według Ciebie klub, który był zadłużony i groził mu brak licencji na grę w drugiej lidze francuskiej - miało być stać na Klasnicia? Nie wiem dokładnie ile zainwestował, ale widzę, że wprowadził klub do pierwszej ligi i robi wzmocnienia. Cytat:
Cytat:
|
Zawsze jeden sponsor więcej. To dobra wiadomość.
Natomiast nic więcej powiedzieć się nie da, bo nie znamy warunków umowy. BTW. wbrew pozorom miejsce na reklamę Salwatora bardzo dobre, tylko troszkę gorsze niż na przodzie koszulki. Ciekawe, jak się to przekłada na finanse. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl