Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   19. kolejka, ŁKS Łódź - Wisła Kraków, 7 grudnia, 14:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11159)

krysztal 17.12.2025 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1658165)
Zapomniałeś dodać że wg zjebow Rude miał słabsza kadrę niż teraz, a że kadra była szerszą to tym bardziej miał kim rotować i właściwie mógł naprzemiennie dwie 11 drewna wystawiać.

Zjeby tak piperza a później idac ich logika tym bardziej się oni, Rude i Zaskroniec ośmieszają

Z perspektywy czasu i przyjętej linii wychodzi na to,że kadra nie była słabsza tylko nie było rotacji i elastycznego wykorzystania potencjału.

stary dziad 17.12.2025 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1658152)
Mówiłem Wam już kilka lat temu, że to forum przejmują zjeby i żeby na nich pluc zamiast z nimi dyskusje logiczne prowadzić.

Musimy pamiętać, że żyjemy w świecie , w którym każda oczywistość może być zakwestionowana.

A każda sprzeczność sformułowana i tolerowana.

Dlatego jak pozostawimy ( tu na forum) coś bez reakcji to stanie się to faktem społecznym, i ktoś ( z zewnątrz) szukający wiedzy ale "nie czujący bluesa", na tej podstawie może ukształtować sobie pogląd.

Jaroo1 17.12.2025 15:00

Cytat:

Musimy pamiętać, że żyjemy w świecie , w którym każda oczywistość może być zakwestionowana.

A każda sprzeczność sformułowana i tolerowana.

Dlatego jak pozostawimy ( tu na forum) coś bez reakcji to stanie się to faktem społecznym, i ktoś ( z zewnątrz) szukający wiedzy ale "nie czujący bluesa", na tej podstawie może ukształtować sobie pogląd.
Dlatego te kilka osób powinno być tu za przeproszeniem jebane a w ostateczności wywalone stąd. Bo to co tworzą Markusy, lesie, drozdy i wilczki to jest urągające godności człowieka.
Rozmawiać można z każdym co ma różne poglądy, można się nawet kłócić, trudno, nie każdego trzeba kochać ale te chore brednie, które oni powielają nadają się jedynie do kasowania. Bo to nie jest rozmowa i wymiana myśli, tylko propaganda, manipulacja, kłamstwa i prowokacje.
Przykład wyżej, drozd ma dokładnie wykazane, że Jop rotuje składem tak jak w czołówce klubów innych lig ale i tak źle. Teraz będzie płakał że Krzyżanowski grał na początku więc to nie jest rotacja. Czyli jego zdaniem Jop zajechał zmiennika Krzyżanowskiego, bo tamten zagrał uwaga, nie 19 kolejek plus PP, tylko jakieś 8 czy 11 meczów o się zajechał. Jop zajechał chłopa bo grał 11 razy pod rząd, czasami może nawet więcej niż raz na tydzień - i takie są właśnie wnioski z gadania z tymi zjebami. Zaczynasz czytać, myśleć, patrzeć i się okazuje że to w ogóle się nie trzyma kupy. No ale i tak zaraz któryś zjeb powie że to hejt i się nic nie rozumie z ich wielkich wizji. To jest trochę to samo co robi ich szef. Przerost formy nad treścią, aby popaplac jak najwięcej i ten kto więcej gada to ma rację. Jakieś dorabiają do wszystkie teorie i komplikacje.

A tak na prawdę jakby taki zjeb chciał coś udowodnić zamiast tylko .......ić to by wziął to rozpisał na minuty jak jest w innych klubach i to by miało ręce i nogi. Mógłby bronić czymś swojej tezy. Ale wie że nie ma racji, a jeszcze jakby zaczął statystyki przeglądać to by mu leki przestały działać z szoku i dopiero byłby problem.

stary dziad 17.12.2025 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1658172)
Zaczynasz czytać, myśleć, patrzeć i się okazuje że to w ogóle się nie trzyma kupy. No ale i tak zaraz któryś zjeb powie że to hejt i się nic nie rozumie z ich wielkich wizji. To jest trochę to samo co robi ich szef. Przerost formy nad treścią, aby popaplać jak najwięcej i ten kto więcej gada to ma rację. Jakieś dorabiają do wszystkie teorie i komplikacje.

Trudno się z tym nie zgodzić...

Karherop 17.12.2025 18:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1658166)
To jest w ogóle ciekawy ciąg logiczny. Hiszpanie byli super, ale Rude miał gorszą kadrę niż teraz. Wygrał PP dzięki Hiszpanom, ale ligę zakończył na 10 miejscu, bo miał słabszą kadrę niż teraz. Teraz w kadrze mamy 2, naciągając 3 Hiszpanów i kadra jest lepsza.

Jeden taki nawet twierdził że randomowy Hiszpan z 5 ligi będzie lepszy niz jakikolwiek nasz junior i powinniśmy ściągnąć nawet do rezerw masowo Hiszpanów.

W tym czasie w rezerwach gral Kuziemka, Kutwa i Baniowski. To warto było ich tam ogrywać czy nie?

Drozd 17.12.2025 19:50

Możecie sobie dalej mydlić oczka, pitolić coś o Rude i tym podobne bzdury, ale rzeczywistość wygląda tak, że pierwszy raz od bardzo dawna trener miał do dyspozycji 18 porównywalnych poziomem zawodników.

Tak nimi zarządzał, że końcówkę, 5 meczów(6 miejsce w lidze), graliśmy jak cień drużyny z pierwszych 5 meczów. Moim zdaniem dlatego, że mimo pewnych wyników w wielu meczach robił zmiany za późno i było ich za mało. Przez co kilku podstawowych graczy w tym Rodado i Erthaler byli zajechani. A wchodzący na ogony zmiennicy nie byli zgrani i bez rytmu meczowego.

W dłuższej perspektywie konsekwencje takiego zachowania trenera mogą być jeszcze gorsze, ale skoro większość jak widzę nie rozumie tych oczywistości o których pisałem wcześniej to szkoda zaczynać. :)

Kiedy odbywał się cyrk z Hyballą począwszy od jajeczka i pisałem, że słono za to zapłacimy to te same mędrki co teraz nie widzą problemu, śmieszkowały. Teraz klub sprowadza chłopa, bije się o niego, a trener wpuszcza go w lidze na 120 minut przez całą rundę. Bo niby na treningach coś widzi. Daje mu szanse w Bytomiu odrzańskim i na Suchych stawach :rotfl:. Ale wszystko jest super. Kutwa młodzieżowiec reprezentant gra pierwsze mecze od dechy do dechy, aż nagle przestaje i znika na pół rundy. Trenerski majstersztyk.

Ale 10 punktów przewagi jest i jest super.

Jaroo1 17.12.2025 19:57

Cytat:

W tym czasie w rezerwach gral Kuziemka, Kutwa i Baniowski. To warto było ich tam ogrywać czy nie?
Może wymień też te zajebiste gwiazdy hiszpańskie z rezerw, które się już dawno stad zawinęły. A przecież tak tam grali dobrze, że ojejku

Drozd 17.12.2025 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1658172)
Dlatego te kilka osób powinno być tu za przeproszeniem jebane

:haha:

Starasz się, ale znowu kleks w majtach to cały efekt :rotfl:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1658145)
BREAKING NEWS!!!!

Kolega Drozd opublikował oświadczenie, w którym czytamy:

"Jestem w stanie uznać, że Jop jest jakimtakim trenerem pod dwoma warunkami.

Pierwszy, to jak w 19 meczach zdobędzie co najmniej 74,5 pkt.

Drugi, jeżeli podczas pracy z drużyną uwzględni nachylenie krzywej formy, dokona resetu fizjoligicznego nie zapominając o dyspersji.
Ważne jest też aby, wiedząc że gra w lidze egzekucji, wziął pod uwagę competitive balance i zastosował periodyzację in-season, co doprowadzi drużynę do performance momentum."

Tak to jest gdy pojawia się problem ze zrozumieniem czytanego tekstu. Najprościej wyśmiać. Zwłaszcza kiedy argumentów brak.

krysztal 17.12.2025 20:19

Chłop nie podpiera żadnymi liczbami swojego pier.dolenia i jeszcze bredzi coś o mydleniu oczu.
No nie jest kolorowo....

Karherop 17.12.2025 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1658176)
Możecie sobie dalej mydlić oczka, pitolić coś o Rude i tym podobne bzdury, ale rzeczywistość wygląda tak, że pierwszy raz od bardzo dawna trener miał do dyspozycji 18 porównywalnych poziomem zawodników.

Tak nimi zarządzał, że końcówkę, 5 meczów(6 miejsce w lidze), graliśmy jak cień drużyny z pierwszych 5 meczów. Moim zdaniem dlatego, że mimo pewnych wyników w wielu meczach robił zmiany za późno i było ich za mało. Przez co kilku podstawowych graczy w tym Rodado i Erthaler byli zajechani. A wchodzący na ogony zmiennicy nie byli zgrani i bez rytmu meczowego.

W dłuższej perspektywie konsekwencje takiego zachowania trenera mogą być jeszcze gorsze, ale skoro większość jak widzę nie rozumie tych oczywistości o których pisałem wcześniej to szkoda zaczynać. :)
.

Gwarantuje ze w przekroju calego sezonu w kazdej lidze znajdziesz moment w którym liderujacy zespol zajmuje w przekroju 5 spotkań skandaliczne 6(!!!!!!!) miejsce w lidze w tabeli formy.

Rude dla tej odmiany nie mial 5 takich spotkan z rzedu w ktorych był wyżej niz 6 :lol:

Patryko 17.12.2025 20:38

Rude to był dobry trener, tylko wyników nie miał.

Drozd 17.12.2025 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1658179)
Chłop nie podpiera żadnymi liczbami swojego pier.dolenia i jeszcze bredzi coś o mydleniu oczu.
No nie jest kolorowo....

Chyba sobie żartujesz że Ci będę zestawienia robił. Jop zrobił jakąkolwiek zmianę w przerwie może w 5 meczach na 19. Każdy kto oglądał mecze dobrze wie jak wyglądają zmiany u Jopa, sprawiają mu wyraźną trudność.

Zawodnicy z pola.

5 naszych zagrało około 900 minut.
6 naszych zagrało miedzy 1200 a 1400 minut.
2 naszych zagrało ponad 1600 minut.

Zagraliśmy 19 kolejek 13 zawodnikami z pola.

Sukiennicki. 191
Bozić 247
Nikaj 114
Omić 134
Baniowski 83
Kawała 77
Staszak 39
Łasicki 270
Jaroch 145

Wszystkich minut było do rozegrania 17 100. Wyżej wymienieni na boisku spędzili w sumie 1300 minut. Co stanowi zawrotne 7,6 %.

Łatwo policzyć że, 13 zawodników z pola zagrało 92,4 % wszystkich możliwych do rozegrania minut.

Zatem rotacja składem była moim zdaniem marginalna, żenująca, kompromitująca dla trenera. Zwłaszcza biorąc pod uwagę porównywalną jakość zmienników. W efekcie drużyna grała z każdym meczem słabiej w wyniku zmęczenia większości piłkarzy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1658180)
Gwarantuje ze w przekroju calego sezonu w kazdej lidze znajdziesz moment w którym liderujacy zespol zajmuje w przekroju 5 spotkań skandaliczne 6(!!!!!!!) miejsce w lidze w tabeli formy.

Rude dla tej odmiany nie mial 5 takich spotkan z rzedu w ktorych był wyżej niz 6 :lol:

Co wy tak nagle za Rude tęsknicie? :) Tu jest pytanie dlaczego Jop nie korzysta z tego co ma? Odpowiadam. Bo nie potrafi, robi zmiany tylko za karę, ale nie za szybko. Dlaczego nie chce się nauczyć innego podejścia? Nie wiem. Tym sposobem efekt jest taki jak pokazałem wyżej.

No ale wiem wiem 10 punktów przewagi i jest super. :)

gpat 17.12.2025 22:06

Ten kto cię uczył liczyć, właśnie się pod ziemię zapadł��

azor 17.12.2025 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1658182)
Zagraliśmy 19 kolejek 13 zawodnikami z pola.

Sukiennicki. 191
Bozić 247
Nikaj 114
Omić 134
Baniowski 83
Kawała 77
Staszak 39
Łasicki 270
Jaroch 145

Ci pogrubieni - naprawdę uważasz, że robili różnice wchodząc na boisko? Łasicki i Jaroch kontuzje. Z blaku laku Bozić, który też dochodził do siebie przez całą rundę i błysnął w jednym meczu, Omić niech też będzie za odwagę w strzałach i Baniowski za uratowanie meczu.

To jest ta Twoja szeroka, niewykorzystywana kadra?

Karherop 18.12.2025 09:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gpat (Post 1658183)
Ten kto cię uczył liczyć, właśnie się pod ziemię zapadłďż˝ďż˝

I minut w PP nie ma co doliczać bo akurat psują narracje :lol:

Wyobrażam sobie ta rozmowe JK z Jopem wg Drozda:

- Mariusz, wiesz jaki mamy cel na ten sezon?
- awans no nie?
- to też, ale ten najwazniejszy cel?
- Jaki Jarku? Zapieprzanie?
- nie, to też juz nie, rozmawialem z poważnym człowiekiem czlowiekiem z North-east KR, otóż naszym celem jest rotowanie zawodników, minimum 24 zawodników ktorych będziesz rotować, rotować i rotować! I to tylko w lidze!
- ale Jarku, jak to, myślałem że mamy sie wydobyc z tej ligi w jakikolwiek sposob bo od tego zalezy istnienie klubu? A tu mam postawić rotacje ponad wyniki?
- tak, tak musi być, ta strategia prawdopodobnie da nam minimum 20 punktów przewagi po rundzie, zaufaj mi.
- a co jak nie bedzie nawet najmniejszej przewagi?
- ale będzie rotacja zawodników, a o to chodzi! Zgranie i rytm meczowy 1 składu naprawdę nie jest najważniejszy! Mamy perspektywę 2030 ktora daje nam sznase na awans przy tym poziomie rotacji spokojnie w sezonie 29/30
- ale Jarku, ja nie mam tylu zawodników na dobrym poziomie?
-Mariusz, denerwujesz mnie, nie ważne czy ktos jest drewnem czy ma kontuzje, ma wchodzić i rotować 1 skład!
- no dobra dobra, ale jak aie wyniki nie beda zgadzac to mnie nie zwolnisz?
- oczywiście że nie, tylko teraz przede wszystkim rotacja! Zaufaj mi.

stary dziad 18.12.2025 09:56

:D
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1658185)
I minut w PP nie ma co doliczać bo akurat psują narracje :lol:

Wyobrażam sobie ta rozmowe JK z Jopem wg Drozda:

- Mariusz, wiesz jaki mamy cel na ten sezon?
- awans no nie?
- to też, ale ten najwazniejszy cel?
- Jaki Jarku? Zapieprzanie?
- nie, to też juz nie, rozmawialem z poważnym człowiekiem czlowiekiem z North-east KR, otóż naszym celem jest rotowanie zawodników, minimum 24 zawodników ktorych będziesz rotować, rotować i rotować! I to tylko w lidze!
- ale Jarku, jak to, myślałem że mamy sie wydobyc z tej ligi w jakikolwiek sposob bo od tego zalezy istnienie klubu? A tu mam postawić rotacje ponad wyniki?
- tak, tak musi być, ta strategia prawdopodobnie da nam minimum 20 punktów przewagi po rundzie, zaufaj mi.
- a co jak nie bedzie nawet najmniejszej przewagi?
- ale będzie rotacja zawodników, a o to chodzi! Zgranie i rytm meczowy 1 składu naprawdę nie jest najważniejszy! Mamy perspektywę 2030 ktora daje nam sznase na awans przy tym poziomie rotacji spokojnie w sezonie 29/30
- ale Jarku, ja nie mam tylu zawodników na dobrym poziomie?
-Mariusz, denerwujesz mnie, nie ważne czy ktos jest drewnem czy ma kontuzje, ma wchodzić i rotować 1 skład!
- no dobra dobra, ale jak aie wyniki nie beda zgadzac to mnie nie zwolnisz?
- oczywiście że nie, tylko teraz przede wszystkim rotacja! Zaufaj mi.

:haha:

grogoriogreg 18.12.2025 10:24

Pominięty Mariusz Kutwa się z tego śmieje.

Ale najlepsze i tak jest wrzucenie do tego samego wora Bozicia, Nikaja i Omicia z Kawałą, Baniowskim i Staszakiem.

Front antypolski nie będzie mógł się włączyć do dyskusji i stanąć w obronie tez Drozda o wyrównanej 20-osobowej kadrze zawodników z pola.

Dorzucając Kutwę do grona rotacyjnych uzyskamy 11,6%, a w przypadku FC Porto, dziewięciu rezerwowych (przy 13 zawodników pierwszego wyboru) wykręciło zawrotny wynik 13% rozegranych minut w lidze.

stary dziad 18.12.2025 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1658178)

Tak to jest gdy pojawia się problem ze zrozumieniem czytanego tekstu. Najprościej wyśmiać. Zwłaszcza kiedy argumentów brak.

Postawiłem na ironię i humor bo z tobą nie da rozmawiać się na argumenty.

No ale teraz bez humoru, na całkowitej powadze.

Prezentujesz postawę kompletnego zafiksowania na czwartorzędnych rzeczach.
To jeszcze można by jakoś tolerować ale pod warunkiem, że przestaniesz podlewać to sosem jakobyś odkrył kamień filozoficzny.

Bo wtedy zafiksowanie przeradza się po prostu w szaleństwo.

Co do meritum.
Kolejnym twoim "kamieniem filozoficznym jest rotacja.

Najpierw argument zasadniczy. Trener Jop jej, jak twierdzisz, nie stosuje.
Mimo to osiągnął fantastyczny wynik sportowy, w 19 meczach zdobył 43 pkt.
Dla porównania, w ekstraklasie lider w 18 kolejkach zdobył 30 pkt, a w 2 lidze drużyna na czubie tabeli w 19 meczach zdobyła 41 pkt.

Czyli to pokazuje jak znaczny jest sukces sportowy. I jeszcze 10 pkt przewagi. Trzeba to podkreślić bo próbujesz z tego ironizować.

Ale mimo to, pochylmy się dalej nad zagadnieniem
Zakładając nawet że jest to argument w jakiejś mierze poważny ( to tylko założenie na potrzeby tego wywodu, w żadnym razie nie uznanie tej racji) , to przyjmij do wiadomości, że to trener Jop jest trenerem Wisły i ma prawo do stosowania swoich metod. I wcale nie przez to, że nie potrafi inaczej ( jak mu imputujesz) ale po prostu NIE CHCE tego stosować.
Dlaczego?
Bo na przykład jest zwolennikiem szkoły trenerskiej Franka Smudy.
Nie stosuje, efekty ma. Koniec. Kropka.

Oczywiście w tych wywodach nie zabrakło klasyki:
"Takie zachowania w dłuższej perspektywie przyniosą negatywne konsekwencje".
Pamiętam jak ta "klasyka" wybrzmiała po słynnym meczy w Mielcu gdzie wygraliśmy 6:0.
Ale wg ciebie zwolnienie tempa gry w ostatnich 20 minutach było rzeczą "wołającą o pomstę do nieba":rotfl:

Tia..., strateg się objawił...
Niedostrzegający zupełnie tego , że za rok, dwa, niezależnie od wyników, zapewne nie będzie w klubie tego trenera i większości zawodników.

W naszej sytuacji, pod "światłymi" rządami Prezeska maksymalnym obszarem strategicznym jest sezon.
Ten bieżący sezon. Koniec. Kropka. I to jeszcze max, bo biorąc nasze wyniki finansowe to i to jest wątpliwe.

Ale przejdźmy do przyjemniejszych rzeczy bo przecież idą Święta.
Skoro po 19 kolejkach tego sezonu jest bardzo dobrze, więc trenerowi Jopowi należy się podziękowanie.
I nic nie wskazuje, żeby awans nie został dowieziony.
Mimo braku stosowania "rotacji".

Jaroo1 18.12.2025 16:42

Biedny drozdzik, atakowany przez wszystkich idiotów, którzy nic nie rozumieją, tacy sami idioci jak Jop, który się nie zna i właściwie przypadkiem zdobył tyle pkt, a jeszcze na koniec zaliczał serię po 2 mecze bez wygranej pod rząd! No ale idioci zadowoleni bo jest 10 pkt przewagi!!!

Zjebuś podał statystyki prosto z psychiatryka, tu nie zalicza Brody bo bramkarza to on liczył nie będzie, tam nie dodał Kutwy czy innego skoro mu wyszło 13 zamiast 14 nazwisk. Jaroch mało grał, widocznie Jop jeszcze nie ogarnął, ze rotować można nawet kontuzjowanymi graczami. PP zjebuś nie liczy bo po co? Tam minuty są wirtualne. W sumie nie wiem czy jak Colley grał mecz w PP to powinien grać w lidze w tym samym tygodniu czy to już za mała rotacja i za duża eksploatacja? Tu już wyższa matematyka wchodzi, zadanie jak na studiach, "rotuj piłkarzami odpowiednio, nie uwzględniając minut w PP. Oblicz optymalne zapotrzebowanie rotacji, które usatysfakcjonuje zjebusia"

Oczywiście grać więcej powinni Sukiennicki, Staszak czy inny Kawała xd No jaja jak s....esyn. Jak ten zjebuś zaczął pisać o braku rotacji to już od początku mówiłęm, że ta cała rotacja to mogła więcej jedynie Bozicia dotyczyć, no i na koniec właśnie on minut podłapał więcej.

Żenada, że takie zjeby są tolerowane na forum. Ale już pisałem, drozd jest na tyle głupi z tych wszystkich głupków forumowych, że on na swoje chore tezy czasami poda jakieś przykłady. A jak podaje przykłady to wtedy można wyciągnąć z tego esencję głupoty. Reszta zjebusiów rzuca jedynie swoimi tezami i nic więcej nie dodaje więc ciężko im coś zarzucić

Drozd 18.12.2025 17:18

Czyli dalej jeden żelazny argument i nic więcej.

Kiedy jego braknie, a końcówka pokazała że nie jest to niemożliwe, to znowu winny będzie zaskroniec, szrot itd, a odpowiedzialny za zeszrotowanie połowy składu, dalej będzie domagał się wzmocnień, które potem przez całą rundę przetrzyma na ławie.

13 zawodników z pola zagrało 92,4 % wszystkich możliwych do rozegrania minut. Kutwa jest wśród nich dla tych bardziej niepozbieranych.

To nie ja wsadziłem resztę do jednego worka tylko Jop, sporadycznie wpuszczając ich na boisko, więc do niego pretensje.

W lecie ten wspaniały wynik niektórzy przewidzieli, opierając swoje szacunki właśnie na wyrównanej szerokiej kadrze którą Jop dostał, jej potencjał i możliwości widać było w początkowej fazie sezonu. Druga część wyglądała dużo gorzej i Jop za to odpowiada.

Piłkarz nawet najbardziej profesjonalny i ambitny kiedy jest lekceważony i pomijany traci zapał mentalnie i pewność siebie na boisku. Trener który tego nie rozumie nie zasługuje na miano dobrego trenera. A to co Jop opowiadał ostatnio w TV to już całkiem zapala czerwoną lampkę.

Gorsza forma nie wywołuje jednak niepokoju u trenera obecnego lidera.

– Porażka w Bydgoszczy była dla nas bardzo bolesna i wstydliwa. Nie tak to sobie wszystko zaplanowaliśmy. Piłka uczy pokory. Bramki traciliśmy w prosty sposób po stałych fragmentach gry. Musimy jednak oddać Zawiszy to, że wykonywali je bardzo dobrze. Aczkolwiek nie zmienia to faktu, że większości straconych bramek powinniśmy uniknąć, decydujące okazały się błędy indywidualne. Czasem w pewnym dniu gdzieś ucieknie komuś koncentracja i traci się takie gole – powiedział trener Wisły Kraków.

– Nie zauważałem w zespole tego, aby jedna porażka wytrącała nas z rytmu. Jako sztab nie zmienialiśmy sposobu pracy. Kontynuowaliśmy to, co robiliśmy od początku. Zobaczymy czy wiosną taka tendencja będzie miała miejsce, lecz nie zakładam, że będziemy przegrywać – dodał.

To naprawdę budujące, że nasz trener nie zakłada że będziemy przegrywać :rotfl:

Pytanie czy jeżeli jednak to nadal on i sztab nic nie będą zmieniać.

Jaroo1 18.12.2025 18:13

Na ryj ci trzeba pluć za to jechanie po Jopie. Jedyny gościu, który ogarnął ten syf. Wziął zespół rozbity po Moskalu, zespół, którego bał się wziać wczesniej Rude, bo się obsrał i uciekł z Polski. Wziął Jop zespół z jednym napastnikiem bo Nikaja można nie liczyć, z kilkoma graczami w linii pomocy. A twoje farmazony o lekceważeniu zawodników, którzy będa z tego powodu smutni. Tak Colley, Staszak i Sukiennicki sie załamią i już nie będą grać tak dorbze jak zawsze xd

Psiocha cię musi nieźle piec nada, że PMS dał radę, bez Hiszpanów, bez szczura Rude na pokładzie. A za to, że do Jopa sapiesz, a odbyt wylizywałeś amatorowi Rude to kij ci w ryj.

WildDog 18.12.2025 18:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1658202)
Na ryj ci trzeba pluć za to jechanie po Jopie. Jedyny gościu, który ogarnął ten syf. Wziął zespół rozbity po Moskalu, zespół, którego bał się wziać wczesniej Rude, bo się obsrał i uciekł z Polski. Wziął Jop zespół z jednym napastnikiem bo Nikaja można nie liczyć, z kilkoma graczami w linii pomocy. A twoje farmazony o lekceważeniu zawodników, którzy będa z tego powodu smutni. Tak Colley, Staszak i Sukiennicki sie załamią i już nie będą grać tak dorbze jak zawsze xd

Psiocha cię musi nieźle piec nada, że PMS dał radę, bez Hiszpanów, bez szczura Rude na pokładzie. A za to, że do Jopa sapiesz, a odbyt wylizywałeś amatorowi Rude to kij ci w ryj.

Ostro, niestety, z niektórymi tak trzeba.

Drozd 18.12.2025 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1658202)

Jop to pokazał klasę z Miedzią w barażach wpuszczając Kissa zamiast Alfaro.

Mimo to durny capie wierzyłem w niego i drużynę kiedy takie obszczymurki jak ty prognozowały że spadniemy z 1 ligi.

Dlatego teraz mam prawo wytykać mu błędy, które moim zdaniem popełnił.

A napinki popierdułek tobie, durny hejterku, podobnych, mam dokładnie tam gdzie słońce nigdy nie dochodzi.

Jaroo1 18.12.2025 23:03

Prawo to masz jedynie żeby zamknąć mordę i o Jopie się nie wypowiadać jeśli masz tylko do powiedzenia swoje chore teorie z psychiatryka i statystyki z dupy wyciągnięte, gdzie przypadkiem zawsze coś się nie zgadza.
Idź sobie oceniać swojego analityka Rudego, może jak się tak porządnie za niego weźmiesz jak za Jopa to coli wyjdzie w końcu, że Rude to pajac a nie trener i to nie Sobczak był winny kompromitującego wyniku końcowego w lidze.

Wstydu byś miał trochę to byś te mordę zamknął. Dlatego zawsze będzie tobie i twoim kolegom tutaj Rude wypominany, za lizanie mu odbytu.

Karherop 19.12.2025 06:55

@Drozd

W jednym poście nie doliczasz minut z PP zawodnikom do tych mitycznych 92% 13 zawodników z pola, a jednoczesnie w tym samym poscie wspominasz o porażce w PP
Bądź choc trochę konsekwentny

ale to wymaganie jakiś cudów no nie?

O tym jak Jop" nie rozwija" tej drużyny świadczy tez inna tabela.. Wisla jest na 2 miejscu w pro junior system i jest na dobrej drodze do zgarnięcia fajnej kasy.

Za Rude nawet tego nie było:lol:

krysztal 19.12.2025 10:26

Szkoda nawet dyskutować z nim na ten temat bo .......i takie kocopoły,że głowa mała.Jop zajechał zawodników bo dwa 28 letnie byczki (Rodado i Ertlthaler) rozegrali łącznie z PP po około 1700 minut w około 20-21 meczach.
I z czym do ekstraklasy?

Raków 5 zawodników po ponad 2000 minut,Svarnas ponad 2500.Jagielonia 7 ponad 2000, 35 letni !!! Imaz prawie 2500.Lider z Płocka 33 letni Kamiński prawie 1700, 32 letni Kun 1650,Sangre 30 lat 1650.Ciekawe czy ktoś tam pisze o zajechanych piłkarzach?

Karherop 19.12.2025 10:46

Dokaladnie tak.

Rodado zajechany i bez rotacji bo ile rozegral? 99, 95 a moze chociaz 90% możliwych minut?

86. Tak, 86% możliwych minut w sytuacji w ktorej nie ma konkurencji.

Nie po to mamy w skladzie takiego gracza zeby grac nim po 70% czasu gry. Jeszcze przy jego genialnej genetyce i zaangażowaniu.

Jaroo1 19.12.2025 12:59

Robimy wielki błąd nie dając minut takiemu talentowi jak Nikaj. Drozd na pewno tak uważa, zaraz drugi niedojeb wolfy powie, że pszeciesz Nikaj szczelił bramkie w lidze i w pp

Drozd 19.12.2025 17:52

Czyli nikt nie jest zajechany, świetnie.

To dlaczego zamiast grać coraz lepiej to gramy coraz słabiej ? Przecież każdy tydzień z oświeconym Jopem za sterami to manna z nieba dla każdego piłkarza.

Czy może to że gramy coraz słabiej i wygraliśmy 1/4 ostatnie mecze w lidze i dostaliśmy bęcki z trzecioligowcem 1:4 to tylko moje kocopoły :rotfl:

Zamykajcie oczka dalej, wystarczy, że z Tychami coś nie pójdzie, potem wyjazd do Grodziska i Wieczysta. Po trzech kolejkach może być po przewadze. Ale dalej róbcie sobie śmichy chichy.

Bo Jop jest kryształowy i wszystko robi świetnie. :rotfl:

stary dziad 19.12.2025 18:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1658260)

Ok.
Przekonałeś mnie.
Jop jest debilem.
I basta!

Za to mistrzuniem nad mistrzunie jest nasz Prezes Prezesek.
Pewną ręką prowadzi klub i na pewno z nim, w niedalekiej przyszłości, wygramy Ligę Mistrzow.
Najpierw tą ziemską , potem tą układo-słoneczną a na końcu galaktyczną.
I basta!

Jaroo1 19.12.2025 19:10

Drozdzik zjebie, staraj się dalej na Jopa jechać. Przypomnij swoje wpisy jak twierdziłeś, że wpisami na forum sie tu Hyballę zwalniało robiąc mu czarny pijar, bo układ pilnował aby go wywalić. To teraz zjebie napisz o sobie, na czyje zlecenie piszesz i w jakim układzie jesteś, że pracujesz na zwolnienie Jopa?

A co do zajechania, to jakbyś miał rozum to byś doszedł do wniosku, że wiosną się o żadne zajechanie nie trzeba martwić i nie trzeba w ogóle rotować składem bo gramy co tydzień, mamy o 2 mecze w lidze mniej i o 3 mniej w PP. Także nie martw się już zjebie o rotacje i zajechanie.

azor 19.12.2025 19:46

Cytat:

Zamykajcie oczka dalej, wystarczy, że z Tychami coś nie pójdzie, potem wyjazd do Grodziska i Wieczysta. Po trzech kolejkach może być po przewadze. Ale dalej róbcie sobie śmichy chichy.

Przyjmując na chwilę, że zawodnicy byli zajechani pod koniec rundy - co ma do tego początek rundy "wiosennej", która rozpocznie się za niecałe 2 miesiące? To już do końca życia ci piłkarze będą zajechani?

Drozd 19.12.2025 20:23

Głupawy hejterku to nie ja domagam się zwolnienia Jopa tylko on sam idzie w tym kierunku marnując potencjał drużyny którą otrzymał, swoimi irracjonalnymi decyzjami. Nie chce mi się tłumaczyć bo wszyscy zakochani w Jopie macie klapy na oczach, Jop o ilę ma fajną filozofię gry, to cała reszta jest w powijakach i zamiast się rozwijać to zabetonował się i trwa niezależnie od zmian.

Po co mu Zjawiński? Żeby mieć więcej opcji? Tyle że żaden ambitny piłkarz nie chce być drugą albo trzecią opcją na 100 minut na rundę. Dlatego Omic chce odejść i na jego miejsce przyjdzie albo dużo słabszy który nawet jak go wpuszczać to nic nie pomoże, albo leser który nawet nie będzie się starał żeby wejść i walczyć bo na 15 minut to on ma w dupie. Takie będą efekty filozofii Jopa.

A wtedy będzie płacz i plucie na zaskrońca, że szrot sprowadził.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1658265)
Przyjmując na chwilę, że zawodnicy byli zajechani pod koniec rundy - co ma do tego początek rundy "wiosennej", która rozpocznie się za niecałe 2 miesiące? To już do końca życia ci piłkarze będą zajechani?

Przecież nikt nie był zajechany, poczytaj argumenty kolegów wyżej :).

Lepiej powiedz dlaczego coraz słabiej grali skoro mają kryształowego Jopa trenera. A może wcale słabiej nie grali? Może to tylko moje urojenia :rotfl:

krysztal 19.12.2025 21:27

W końcu jakaś autorefleksja się pojawia.No cóż, lepiej późno niż wcale...

Jaroo1 19.12.2025 22:30

Już się droździk wyglądałeś ze swoimi mądrościami? To spadaj na drzewo teraz. Wielki fachowiec sprzed komputera co Rudemu dupę lizał za wyniki 1,4 pkt na mecz a gościa co ma w rundzie i roku 2025 pierwsze miejsce w lidze, hejtuje. Zjeb do kwadratu

Karherop 19.12.2025 23:02

Cytat:

A jesli po tych 3 meczach tylko powiększymy przewage to co? Nagle zaczniesz sie kajac?

Oczywiście że nie, wiec tym bardziej inni (w tym ja) maja prawo by uważać inaczej.

Nawet Markus ze swoimi Hiszpanami nie byl tu tak zaślepiony, jak Ty swoja pogardą do pracy Jopa (i jego samego).

A wierz mi, to jest sztuka.

Drozd 20.12.2025 08:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1658274)
A jesli po tych 3 meczach tylko powiększymy przewage to co? Nagle zaczniesz sie kajac?

Oczywiście że nie, wiec tym bardziej inni (w tym ja) maja prawo by uważać inaczej.

Nawet Markus ze swoimi Hiszpanami nie byl tu tak zaślepiony, jak Ty swoja pogardą do pracy Jopa (i jego samego).

A wierz mi, to jest sztuka.

Jaką propagandą. Moim głównym zarzutem jest całkowita nieumiejętność wykorzystania szerokiego wyrównanego składu który dostał. 92% wszystkich minut zagrało 13 zawodników z pola. Takie są fakty, cała reszta w tym Bożic Omic, Baniowski, Nikaj, przesirdzieli całą rundę na ławie i teraz się zastanawiają czy warto przesiedzieć kolejną. A Jop opowiada, że chce wicelidera strzelców ligi żeby mieć opcję na ławie. To na pewno dla Zjawińskiego bardzo kusząca perspektywa.

Albo Jop się ogarnie i zrozumie że Kiedy Duarte czy Kuziemka gra słabo to w przerwie można wpuścić Bozica albo Baniowskiego, albo w algorytmie, który ocenia trenerów wyląduje w zakładce. Betonowy uparty nie potrafi robić zmian. Ja mu dobrze życzę więc podpowiadam i tyle.

Natomiast mam wrażenie, że wielu tutaj uwierzyło w propagandę hejterów Królewskiego, że wynik który mamy na dzisiaj to zasługa jedynie geniuszu Jopa i każda opinia, że ten mógłby wiele rzeczy zrobić lepiej wywołuje jakieś dziwne spazmy :).

Prawda jest taka że wynik jest konsekwencją wielu dobrych posunięć klubu, a Jop jest tylko jednym z nich. Najważniejszym i najbardziej sprawczym dlatego takie istotne jest żeby nie odbiła mu korba, bo może wszystko spieprzyć.

leszekpw 20.12.2025 10:11

Przecież Jopusiowi już palma odbiła. Ten jego udawany spokój, kamienna mina po strzeleniu bramki. Brrr. Ta niechęć do zmian. Samograj się zaciął, a że Jopuś nie umie w zmiany, w taktykę, to końcówka rundy pokazała jakim jest naprawdę fachowcem

Markus 20.12.2025 11:33

Widzę że hejterek i spółka jak zawsze dalej walczą z oczywistością, że Jop schrzanił końcówkę rundy, na co złożyły się jego wadliwe decyzje personalne, narastające zmęczenie zawodników, którzy z różnych powodów przez dłuższy czas nie byli mocno rotowani oraz kwestie taktyczne. Tyle. Tu nawet nie ma przestrzeni do dyskusji, końcówka jesieni była dla Wisły słaba.To niezaprzeczalny fakt.

Czy mogło być inaczej? Tak. Czy Jop mógł w niektórych meczach wystawiać innych zawodników? Mógł. Czy mógł podejmować inne decyzje kadrowe i na przykład nie wystawić w Bydgoszczy Brody? Owszem. Czy mógł bardziej ogrywać przykładowo Omica i mocniej postawić na Baniowskiego na przestrzeni całej rundy? Tak. Czy musiał wystawiać Józka wyłącznie okazjonalnie i to na boku obrony? Nie. Czy nie popełnił poważnych błędów? Popełnił.

Czy to oznacza, że jest marnym trenerem i się nie sprawdził? Nie, za całokształt jesieni jak najbardziej zasługuje na pochwały i docenienie, ale pewne sprawy powinien skorygować w swoim postępowaniu na przyszłość bo nie jest bezbłędny. Drozd ma pełne prawo dostrzegać te jego błędy i pisać o nich. Marna końcówka rundy nie wzięła się z niczego i nie jest wymysłem.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stary Dziad
Musimy pamiętać, że żyjemy w świecie, w którym każda oczywistość może być zakwestionowana.

I tylko dlatego wulgarny hejterek może opowiadać swoje chore pierdoły na każdy temat bez jakichkolwiek konsekwencji i nieustannie zakłamywać rzeczywistość, podobnie jak na przykład S1monik pieprzyć o automatycznym spadku jakości o 50% u niektórych zawodników przy niższej temperaturze powietrza.:evil:

Ogarnijcie się. Czy Jop w tej rundzie popełnił istotne błędy? Tak. Czy mimo to obronił się jako trener, zrobił świetny wynik w lidze i powinien dalej trenować Wisłę? Oczywiście. Czy z tych popełnionych błędów powinien wyciągnąć wnioski i coś pozmieniać w niektórych elementach, bo nie wszystko idealnie funkcjonowało? Jak najbardziej. Czy Rude ma z obecną Wisłą i dobrymi lub złymi posunięciami Jopa cokolwiek teraz wspólnego? Oczywiście że nie, ma jedynie w chorym umyśle chorego hejterka.

Przezabawne gdy Drozd coś pisze o posunięciach Jopa, a hejterek próbuję odpowiadać "ale za Rude jak była średnia 1.41 czy ileś tam". :rotfl: To że hejterek jest zwykłym idiotą to wszyscy od dawna wiedzą, nie musi tego w kółko udowadniać. A mimo to ciągle się stara :lol:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop
Jeden taki nawet twierdził że randomowy Hiszpan z 5 ligi będzie lepszy niz jakikolwiek nasz junior i powinniśmy ściągnąć nawet do rezerw masowo Hiszpanów.

Wrzuć ten rzekomy cytat, wedle którego ktokolwiek tu pisał, iż jakikolwiek Hiszpan z piątej ligi będzie lepszy niż jakikolwiek nasz młody zawodnik. Czekam z niecierpliwością. Kłamiesz i manipulujesz gorzej niż Tusk, choć do tej pory nie sądziłem, że to możliwe. :evil:

Kuzienka, Baniowski czy Kutwa na tle całego stada takich Plewków, Wachowiaków, Gogołów czy Grabowskich doskonale pokazują, że nie każdy junior zasługuje na nieustanne promowanie i grę, a tylko nieliczne wyjątki. Ty całymi latami wciskałeś do składu każdego młodego robiąc z niego wartościowego wunderkinda, którego warto ogrywać i budować, pomimo iż od czasów Błaszczykowskiego i ewentualnie Lisa tak naprawdę żaden młody zawodnik dotychczas w Wiśle się nie sprawdził,

Ale Ty dalej w kółko tego nie ogarniasz i tylko potrafisz dopominać się jak zwykle o dawanie kolejnych szans dla takich ciągle to nowszych Młyńskich, Starzyńskich, Plewek, Wachowiaków, Grabowskich, Soboli, Szywaczy i całego tego tłumu finalnie słabych i nieużytecznych piłkarzy z których nic nigdy później nie było dobrego, Szansę trzeba dawać tylko tym, którzy naprawdę na to zasługują i bronią się swoją postawą oraz pracą jak Kuziemka - a nie każdemu, kto ma młody PESEL.

Jaroo1 20.12.2025 12:11

Cytat:

Jaką propagandą. Moim głównym zarzutem jest całkowita nieumiejętność wykorzystania szerokiego wyrównanego składu który dostał. 92% wszystkich minut zagrało 13 zawodników z pola.
Przecież ty to zjebie źle policzyłęś, a teraz się podpierasz swoimi statystykami prosto z psychiatryka xd

Najlepsze jest to, że nie podałeś minut z PP. Licząc puchar to 15 graczy zagrało prawie lub ponad lub grubo ponad 1000 minut.
Reszta jest albo kontuzjowana, albo cienka albo ma 18-20 lat. Wisła w obronie rotuje 6 graczami - wystarczająco. W Wiśle regularnie gra 5 graczy w wieku 19-21 lat. Omic ma 22 lata. Ty byś zjebie chciał żeby w obronie rotował Jop 15 graczami, a w ataku żeby grało 6 piłkarzy w wieku 18 lat. Wtedy byś był zjebie podniecony xd

Całe twoje .......enie polega na tym, ze popłakałeś się bo Omic jest cienki a Bozić nie grał w podstawie całego sezonu xd innych graczy nawet w Wiśle nie ma aby mogli grać, bo tak jak napisałem, albo są kontuzjowani, albo ciency albo grają w obronie, a tam jest dosć graczy juz. A przepraszam, s.......ina drozd by chciała żeby Rodado siedział na ławce bo Nikaj musi grać. Śmiech na sali żeby być takim zjebem.

A teraz dawaj dalej, nawalaj swoją propagandę z psychiatryka.
Cytat:

Czy to oznacza, że jest marnym trenerem i się nie sprawdził? Nie, za całokształt jesieni jak najbardziej zasługuje na pochwały i docenienie, ale pewne sprawy powinien skorygować w swoim postępowaniu na przyszłość bo nie jest bezbłędny. Drozd ma pełne prawo dostrzegać te jego błędy i pisać o nich. Marna końcówka rundy nie wzięła się z niczego i nie jest wymysłem.
Kolejny zjeb sie pojawił. Napisz moze jakim trenerem jest Rude i jakie błędy popełniał, że tak s.......ił całą runde hahaha Jesteście szmaciarzami bez honoru

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl