![]() |
Cytat:
Jeśli przyjąć, że Broda ma jakiś instynkt, który pozwala mu lepiej bronić te karne, to nie zmienia faktu, że całościowo jest to bardzo słaby bramkarz. Zresztą w historii piłki pełno było takich bramkarzy, którzy mieli smykałkę do obrony karnych, ale poza tym dupy nie urywali. Pierwszy z brzegu przykład to Dudek. Zapisał się w historii słynną serią jedenastek w meczu finałowym LM z Milanem, ale w Premier League puszczał czasami takie babole, że głowa mała. Z perspektywy czasu Janas miał rację, zastępując go Borucem, który był znacznie lepszy w bramkarskim fachu, choć też nie był ideałem. |
Wisla doswiadcza dogrywki i serii 11 srednio raz na 3-4 lata. Akurat w ostatnich 4 sezonach 2 razy taka sposobność mial Broda, przy czym o ile kojarze jedenastki z Trnava to rywale na 14 prób w 1 przestrzelili, a dwie obronil Broda, czyli to daje 15% obronionych karnych. Czy to az tak duzo? No nie wiem.
|
Obrona serii jedenastek to nie jest kluczowy problem dla Wisły w tym sezonie. I jeszcze długo pewnie nie będzie.
Dlatego - nawet gdyby Broda był geniuszem w tym elemencie piłkarskim to nie wpływa to na całościową ocenę jego postawy. |
Skoro Broda jest dobry w karnych to niech gra w PP.
|
Haha, no nie można odmówić pewnej racjonalności temu postulatowi.
I jeszcze jaka piękna klamra do lekkiego offtopu i powrót do tytułowego tematu! :D |
Cytat:
|
Też uważam że należy z Pucharu Polski odpaść :>
|
Ja uważam, że trzeba dawać szansę zmiennikom w pucharze. :haha:
Jeśli nie wylosujemy Legii albo Craxy to powinien również zaczynać "2 garnitur". Losowanie par jutro o 17 w TVP |
Jeżeli serio myślimy o awansie, to musimy odpuścić te rozgrywek. Im szybciej tym lepiej. Oczywiście jeżeli wylosujemy Cracovię, Hutnika, albo Legię to trzeba grać o awans. W innych przypadkach odpuszczamy, tylko tak, żeby wstydu nie było.
|
Cytat:
|
Cytat:
Broda z Letkim są na podobnym poziomie i dlatego jak jeden sobie nie radzi to zmiana. W zeszłym sezonie Letki "posadził" Brodę na ławce dopóki nie siadła mu psycha (woda sodowa uderzyła?) i nie zaczął robić błędy. Dlatego sezon kończył Broda i rozpoczynał obecny. Teraz znów jest zmiana i zobaczy my na jak długo. Życzę Letkiemu, by zdominował bramkę ale obawiam się, że będą zmiany. |
Niestety, Letkiewicz może jeszcze coś osiągnąć i ewoluować.
Broda to ślepy zaułek. Jak dla mnie, Broda może już się pakować. |
Cytat:
|
Hutnik - Wisła
Trafiłem :) |
Cytat:
|
Myślę że kolejny mecz z rotacją składem. Ważne że blisko :-)
Kibicowsko też ciekawie. Ja tam jestem zadowolony. |
Dokładnie.
Gra na miejscu, można sprawdzić zmienników Przed pucharem mamy Stal Rzeszów w Krakowie, a po pucharze wyjazd do Głogowa. |
Cytat:
Bardzo fajny los. Multum zalet. W tym najważniejsza - brak dalekiego wyjazdu (chociaz wiemy jak rondo kocmyrzowskie lubi sie przykorkowac). |
Cytat:
A tak powaznie, to chyba lepiej jechac obwodnica poludniowa i na wezle Biezanow odbic na Hute, to juz rzut beretka od Suchych Stawow. |
Multum zalet, wiadomo, ale tak na chłodno, to z minusów jest na pewno to, że nie wyobrażam sobie odpuszczenia im i po prostu zaryzykowania porażki, którą w takim meczu byłoby ciężko przełknąć. To z kolei skutkuje kolejnym maratonem z eksploatowaniem pierwszej jedenastki: 20.10 Puszcza wyjazd, 25.10 Stal Rzeszów u siebie, tu wciskamy Hutnik i 1.11 wyjazd Chrobry.
Jeśli wszystko będzie fajnie szło z wynikami, to polecimy na fantazji robiąc trochę rotacji, ale w przypadku jakiejś wpadki łatwo stracić pewność siebie i pogubić seryjnie punkty, bo nie będzie czasu, żeby się odkręcić. |
Cytat:
Natomiast Głogów początkowo nam nie leżał, aż w poprzednim sezonie wygraliśmy tam dość gładko. Nie będzie to lekki i przyjemny mecz, bo Chrobry w tym sezonie wygląda przyzwoicie, ale raczej nie odpuścimy meczu PP, tak jak zrobiliśmy to w poprzedniej rundzie. Spodziewałbym się raczej powtórki z ubiegłego sezonu, czyli również gry mocno rezerwowym skladem, ale nie całą drugą jedenastką. Ten tydzień dużo powie trenerom, jak podstawowi piłkarze poradzą sobie z grą co trzy dni, a w dodatku przez miesiąc mogą dojść jakieś urazy (puk puk). Derby narzucają jednak na nas presję braku możliwości całkowitego odpuszczenia tego spotkania. |
Cytat:
Co najwyżej w 60' wejdzie nasza bojowa czwórka. Przy okazji można się spróbować dogadać na grę na R22. By zamiast 6500 kibiców mieć 20-30 tys. |
Rezerwy grały w Pucharze - runda Małopolski ZPN - Kraków
Michałowianka Michałowice 0-5 Wisła II Kraków 0:1 Rodado 5' 0:2 Sarga 16' 0:3 Rodado 18' 0:4 Gap 28' 0:5 Rodado 43' Michałowianka gra w klasie okręgowej - jest liderem. |
Cytat:
W dodatku to czolowka 2 ligi. Wiec wlasciwie taki srodek 1 ligi. Bylbym ostrozny z niedocenianiem Hutnika. Oszczedzic tylko Rodado. |
To już nawet nie chodzi o derby. Wystarczy spojrzeć na beniaminków : Polonię Bytom, Pogoń GM i Wieczystą, która wiadomo, słabszym składzie personalnym, ale ledwo co awansowała, żeby to trochę dało do myślenia, że może niekoniecznie "spokojnie można dać pograć zmiennikom"
|
Wystawić rezerwy i niech walczą.
Zaczyna się kolejny festiwal argumentów, że trzeba przejść kolejną rundę. Mnie osobiście Hutnik zwisa. Potem znowu w kwietniu nasi zamiast myśleć o lidze, myślami będą przy meczu pucharowym i potencjalnej wizycie na Stadionie Narodowym. |
Może się dogadają ze zmianą stadionu? Trochę słabo grać taki mecz o godzinie 12:00.
|
Cytat:
Na dzisiaj Hutnik ma tyle samo punktow co 9 Sosnowiec. 2 liga jest w tym sezonie bardzo słabo obsadzona. Lider Olimpia cos prezentuje ale reszta? To wcale nie jest poziom srodka 1 ligi, co najwyżej druzyn 17-18. Walczyc na pewno będą, tak jak każdy by walczył na tym etapie. |
.. i dwa punkty straty do miejsca premiowanego bezpośrednim awansem :>
|
Cytat:
I 3 punkty przewagi nad miejscem spadkowym:> Ostatnie 5 spotkan - ledwo 5 punktów. Wiem ze mieli dobry start, ale to sie teraz wyrównało. Średniak jakich masa w 2 lidze. |
Z Hutnikiem powinniśmy się dogadać tak jak z Wieczystą. Mecz na Reymonta i kasa z biletów dzielona po połowie. Kiedy jest ten mecz?
|
Podział kasy to byłaby mega kroplówka dla Hutnika, bo oni zipią coraz gorzej z kążdym miesiącem. Przypuszczam, że jednak tamtejsi kumaci spróbują wymusić na zarządzie swojego klubu, żeby nie zgadzał się na żadne zamiany.
Musieliby przyjść na sektor gości na Reymonta, no ale przecież jest bojkot z którego nie mogą się wyłamać, więc na debilną logikę "honorowych kibiców antysprzętowychi" będą woleli u siebie zagrać przy 999 osobach na stadionie i napinać się do pustego sektora gości. |
Cytat:
Walczymy o awans, a mecze Pucharu Polski mają wartość co najwyżej sparingu. Nie mamy ławki, niektórzy piłkarze zaliczyli przez to zjazd - ale jasne, grajmy z Hutnikiem pierwszym składem o złote kalesony. I nie mam już siły na ludzi którzy tego nie rozumieją. |
Przecież tam był jakiś nowy właściciel który miał ogarnąć ten klub,to co to taki sam bajkopisarz jak Zaskroniec?
|
Załamał się rynek stali i właściciel musi ciąć koszty.
|
nie no derby to jednak obowiazek wygrać
|
|
Mecz juz za 3 dni. Szybka regeneracja i wyszedłbym składem:
Letkiewicz- Leliveld, Łasicki, Kutwa, Krzyżanowski - Carbo, Omic- Baniowski, Duda, Duarte - Nikaj Na pewno zeby utrzymac poziom gry trzeba zrobic max 5-6 zmian. |
Raczej:
Broda - Krzyżanowski, Łasica, Kutwa, Colley - Nikaj, Omić- Baniowski, Bozić, Duarte - Kawała |
11 zmian, czyli nie traktujemy tego pucharu poważne?
Nikaj na defensywnym pomocniku? :> |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl