![]() |
Duda Dudą nie czepiałbym się go za dziś
ale to co robi w obronie Krzyżan to jest kryminał dwie bramki wpadły po centrze z jego strony, z typowych akcji, gdy Krzyżanowski nie doskakuje do rywala, kryje na radar i błąka się nie wiadomo gdzie i po co... ps. Głogowski udział przy 3 naszych bramkach, Keiblinger (którego widziałbym u nasz) przy dwóch w zasadzie... |
@azor
To nie ma sensu, chłopaki po każdej udanej akcji Dudy zasłaniają oczy dłońmi i czekają do jej końca. Ile odbiorów zaliczył dziś Duda i czy ktoś w środku pola zanotował ich więcej? Ile napędzajacych akcje piłek posłał na skrzydła? Niewygodne fakty przemilczamy. Cieszy mnie, że tych ujadaczy jest jakby mniej... Co najlepiej świadczy o dobrej grze Dudy. Psy szczekają coraz ciszej, a Kacper gra dalej, oby z dobrym efektem dla drużyny. Wisła od dawna ma problem z blokowaniem strzalów z okolicy 20 metra - nasze szóstki cofają się zbyt głęboko i nie potrafią w porę wyskoczyć. Duda zatrzymał się o krok za wcześnie i na jego nieszczęście padła bramka. Błąd. Taki sam popełniby, gdyby poszedł na wślizgu, a rywal go nawinął. |
Cytat:
|
Cytat:
W dupie mam jego naprawianie. Gdyby zachował się jak każdy normalny piłkarz i po zagraniu nie odlatywał ch... wie gdzie myślami to mógłby bramkę strzelić. Ale on jest artystą miewa swoje chwile zapomnienia. No i do czego mam sprowadzać ocenę piłkarza jak nie do pojedynczych akcji? Duda przeplata dobre zachowania, takimi które są dyskwalifikujące, bo wynikają z nastawienia i koncentracji, a nie umiejętności. A jak komuś głowa nie dojeżdża to do cyrku bo swoim olewactwem marnuje wysiłek całej reszty. Cytat:
|
Dość ciekawy był to mecz.
Powinniśmy spokojnie wygrać 3-4 bramkami, ale Broda zapatrzył się chyba replaye Ratona z ostatniego sezonu i uznał, że szkoda Tyszan i ktoś musi im trochę pomóć:D A tak poważnie dwa zawalone gole, duża niepewność, najgorszy jego mecz w Wiśle. Jak na moje to powinien wylądować na ławce na te 2-3 spotkania, żeby sobie przemyśleć pewne sprawy. Tylko po zławkowaniu Brody znowu w obwodzie takie tuzy jak Letkiewicz i Ciczkan. Chyba ten ostatni najmniej "błędogenny" (:D) był jak dostał szansę przez rundę. Może się trzeba z nim przeprosić? Podejrzewam, że Jop da Brodzie szansę na rehabilitację za słaby występ, tak robił w przeszłości. Generalnie bardzo mi się podobała nasza gra, jakby nie katastrofalny występ Brody to byłoby pewne wysokie zwycięstwo, a tak do ostatnich minut trzeba było drżeć o wynik. Brawo drużyna, brawo trener. Markusino : ja nie mam problemów z odbiorem rzeczywistości i oceniam kogoś grę na podstawie jego gry w danym meczu. Ty broniłeś Ratona jak sobie wrzucał piłki sam do bramki. Ja spokojnie potrafię przyznać, że Broda dziś wrzucił sobie dwie i zasłużył na odpoczynek. Tak samo jak Raton wtedy, tylko że chory Rudy Rydz tego nie dostrzegał. Podobnie jak ty. |
Cytat:
tylko do Bashy i jego ekipy i Jarosława co nas zbawia lewy obrońca powinien tu być co najmniej od 1 lipca ... ps. wybór jest żaden bo w II jest Ziarko, a to jest poziom III ligowy w porywach |
Brawa dla druzyny za wyciągnięcie tego meczu. Tychy grały agresywnie, prowokacje, słaby sędzia.
O Brodzie napisano prawie wszystko, oprócz baboli wprowadzał masę niepewności w grze całej obrony. Chłop, który de facto nigdy nie pomógł Wisle (no, moze karne ze Spartakiem). Do tego kompletnie ogórkowaty w obronie Krzyzanowski... Brak ławki widoczny gołym okiem... Ale tak jak napisał jeden z przedmowcow: problemów jest masa natomiast za dzisiaj duże brawo Ps. @wolfy: Nikaj przegrał meczowy sklad z Lasickim i Staszakiem, którzy trenują od tygodnia. Ten transfer to jest wałek menadżerski no albo Basza jest kompletnym nieudacznikiem |
@sandomingo zapomniałeś jeszcze słowa o słabym Dudzie dodać.
Problemy nie zaczną się od obrony tylko od absencji Rodado bo za Niego nie mamy kompletnie nikogo. |
Cytat:
|
@Levis88 dzisiaj Duda nie byl taki zly:)
On ma w sobie jakis taki dziwny zawias, ale.dzisiaj sie starał. |
Cytat:
Grujcic jest stoperem i raczej nie ma nawyków lewego, bo grał tam pewnie z 8 razy wszystkiego |
Mnie dziś przeraziła ławka rezerwowych 3 dzieciaków + bramkarz + 3 stoperów do tego drewniany Sukiennicki i Igbekeme. Nikaj nie załapał się nawet na ławę. Dramatycznie to wygląda bo w tej chwili, w polu mamy 16 z Sukiennickim i Baniowskim i 5 stoperami ludzi do gry. Ile tak można pociągnąć?
|
Cytat:
|
Cytat:
Potrzebujemy kogoś szybszego niż Rodado w ataku do uzupełnienia bo na samym Hiszpanie całego sezonu nie zagramy. |
Co się dzieje z Cziczkanem?
|
Cytat:
nikt go nie widział... nie wiem czemu Jop się upiera na Krzyżanowskiego.. wychodzi na to, że z braku laku... bo Ziarko to żadna konkurencja |
Cytat:
|
Cytat:
Poki ofensywa daje rade, nie lapie kartek to niech gra wszystko, ale w obronie juz sie zaczyna nerwowo Przed meczem brałem remis w ciemno i mniej wiecej przez 80% spotkania dominowaly takie emocje. Tychy sa w niesamowitym gazie. Ciekawe jak dlugo beda tak biegać, bo dzisiaj przytkalo bardzo w min 45-70 |
Dawno nie było tyle emocji z tak pozytywnym zakończeniem :)
Gdybyśmy mieli samych idealnych zawodników w formie to nie gralibyśmy w 1 lidze. Nie marudzcie, jest lepiej niż się większość spodziewała. |
Cytat:
Jop na konferencji mówił, że w tygodniu próbowali go na treningach na lewej i wychodzi na to, że chłop poprostu przegrał rywalizację. |
Cytat:
|
@s1mone - obrażasz innych a sam nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz. Chichkan złapał kontuzję zaraz po przedłużeniu kontraktu, jest po operacji.
Co nie zmienia faktu że w okresie przygotowawczym grał jakby nosił ołowianego pampersa. Wolny, przyspawany do linii, nawet mu się rzucać nie chciało. Obaj z Brodą są słabymi bramkarzami, no i jest jeszcze Letkiewicz ze swoimi odpałami. Nie ma nikogo kto by był pewny. No ale Broda po tym występie powinien odpocząć. |
Niestety kolejny sezon zaczynamy bez bramkarza i z dziurawą jak sito obroną. Krzyżanowski mega talent zasługuje na grę w 4 lidze.
|
Sprawdza się teoria samolotu.
A bałem się że Tychy sobie poradzą |
Cytat:
Niewiele brakowalo, żeby wynik poszedł w każdą strone |
Jeśli wygrywamy z topową ekipą u nich na stadionie to znaczy, że jest dobrze. Natomiast jeszcze raz powtórzę, bez szerokiej ławki szybko stracimy siły i może braknąć w decydującym momencie.
Z topu został jeszcze Sląsk i Wieczysta. Znak zapytania stawiam na miedz (tutaj zmiana trenera, więc moze byc roznie.) |
Powiem szczerze, że spodziewałem się zjazdu Biedrzyckiego do bazy w maksymalnie 60 minucie, a Jop go zostawił do samego końca. Tym razem się udało, aczkolwiek ja cały czas drżałem o jakieś przypadkowe odcięcie prądu i grę w 10-ciu.
Swoją drogą zastanawiam się, jakie zestawienie stoperów by grało, gdyby nie kontuzja Alana. |
Fajny mecz, trzymający w napięciu do końca. Brawo dla zespołu i trenera za walkę i 3 punkty!
btw czytam narzekania niektorych jak to źle itd... ale kto wie czy nie gralismy z najlepszy oprócz nas zespołem w I lidze na ich stadionie. To tez ma znaczenie. Nie bądźmy AŻ tak krytyczni... Barcelona czy Realem nie jestesmy :) |
Na chłodno, skupiając się tylko na grze całego zespołu.
Znacznie poprawiliśmy budowanie akcji od tyłu / wychodzenie spod pressingu. Wszystko na ogół sprowadza się do tego, co widzieliśmy wcześniej - rozegranie piłki między obrońcami i szóstką, a następnie dłuższym podaniem bocznego obrońcy. Tylko teraz te podania są dokładnie kierowane w to miejsce, w którym Ertlthaler lub Rodado mają więcej przestrzeni i mogą zmienić stronę ataku (na całkowicie wolną przestrzeń). Staraliśmy się grać coś podobnego, nie mając do tego wykonawców. Wymiana piłki między Łasickim/Urygą/Jarochem była na ogół proszeniem się o stratę, a każde kolejne podanie było coraz to większą miną. Ale żeby nie było też zbyt kolorowo - gramy trzeci mecz w nowym sezonie i za każdym razem rywale starają się nas pressować przez sporą część meczu, zamiast stawiać autobus w polu karnym. Kwestia czasu, aż rywale sobie o tym przypomną. |
Cytat:
Ogólnie dla całej drużyny brawa ! Super mecz, emocje i korzystny wynik na końcu. Niestety Suknia potwierdza, że jego dyspozycja jest daleka od optymalnej. Jest co prawda jednym z pierwszych do wejścia z ławki ale mam wrażenie, że przygniata go presja. Zaliczył dobre wejście w początek zeszłego sezonu i później zgasł i nie może się z tego marazmu wygrzebać. Może pomogłoby mu wypożyczenie i regularna gra nawet szczebel niżej. Na dzisiaj po jego wejściu na stronę gdzie do partnerowania ma Kubę Krzyżanowskiego to jest jak otwarcie bramek na autostradzie A4 i danie przypadkowemu kierowcy sportowy samochód. Proszenie się o kłopoty. Nie podzielam opinii np. Drozda o żenującym występie Kacpra Dudy. Parę razy zaliczył świetny odbiór na połowie Tyszan i z reguły dobrze rozprowadzał akcje środkiem pola. Nie doskoczył w bramkowej akcji ale tutaj był rykoszet i możliwe, że gdyby stał nawet dalej przeciwnika a bliżej bramki to gol by nie padł bo piłka po strzale leciała w stronę gdzie stał Kamil Broda. Chciał doskoczyć i wyszło gorzej ale próbę interwencji podjął. Oczywiście można mieć zastrzeżenia do jego zaangażowania w innych fazach meczu ale jakby miał morotykę jak Pol Llonch to już by go nie było u nas od dwóch sezonów. |
Cytat:
Ale że po dwoch wyjazdach i konfrontacjach z dwoma druzynami ktore pewnie będą w top6 zgarniemy 9 pkt to mi sie nie śniło. 5 pkt brałbym przed sezonem w ciemno. Teraz czekaja nas w teorii dwie konfrontacje z druzynami z teoretycznego "dołu" i albo wrócą stare demony, albo będziemy sie mogli cieszyć. |
Mnie najbardziej bawi, ze Kuziemka w ciągu 3 meczy zjadł liczbami te wszystkie zaciągi o 10 lat starszych Hiszpanów xd
To jest własnie ten rechot dla fajnopolaków, że Wiśle najlepiej idzie z PMSami (nawet z Sobolem była seria wygranych), lepiej idzie z 6 Polakami na boisku niż szło z 6 Hiszpanami. I tu wychodzi ta Moskalowa prawda, że drużyna musi być budowana głównie na Polakach. Jop widać twierdzi podobnie bo w niedawnym wywiadzie, mówił, że najlepiej żeby nowy boczny obrońca był z Polski. I jak widać, dopiero to być może da efekty. |
Niestety Polacy dołują. Jak zwykle. Tylko Kuziemka trzyma poziom, jeszcze. Broda mega farfocle, Biedrzycki słabo, Krzyżanowski słabo , Duda jak zwykle przeciętnie, o Sukni nie wspomnę. Jak zwykle dupę kolejny raz ratują nam obcokrajowcy, Ertlthaler, Rodado, Lelevield, Duarte, Carbo.
|
Cytat:
|
Cytat:
W obronie ok, jest lepiej niż wcześniej ale w ataku cały czas byliśmy mocni i były mecze pojedyncze czy seriami gdzie mocno cisnęliśmy rywali i nawet wtedy ci niby lepsi z zachodu, nie zrobili tego co Kuziemka |
po tym meczu mam nadzieje ze nikomu juz nie przyjdzie wystawiac Brody w podstawowym skladzie
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Lieleveld widać że grał kilka poziomów wyżej - profesor. Biedrzycki to Biedrzycki - wygrywa główki, ale potrafi też totalnie się pogubić i grać na granicy wykluczenia. Jeszcze bezpośrednie czerwo wyłapie. Krzyżanowski to poziom rezerw w obronie, nie jest przypadkiem że większość akcji i wrzutek szła z lewej strony. Broda - słabo gra nogami, źle się ustawia i potrafi się totalnie pogubić w prostych sytuacjach. I tak jego najgorszy babol pozostał bez konsekwencji. Do obrońców Dudy - przez brak liczb i takie momenty olewania swoich obowiązków prawdopodobnie nigdzie wyżej nie pójdzie. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl