Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   3. kolejka, GKS Tychy - Wisła Kraków, 4 sierpnia 2025, 19:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11122)

emjot 04.08.2025 20:52

Duda Dudą nie czepiałbym się go za dziś
ale to co robi w obronie Krzyżan to jest kryminał
dwie bramki wpadły po centrze z jego strony, z typowych akcji, gdy Krzyżanowski nie doskakuje do rywala, kryje na radar i błąka się nie wiadomo gdzie i po co...

ps. Głogowski udział przy 3 naszych bramkach, Keiblinger (którego widziałbym u nasz) przy dwóch w zasadzie...

grogoriogreg 04.08.2025 20:55

@azor

To nie ma sensu, chłopaki po każdej udanej akcji Dudy zasłaniają oczy dłońmi i czekają do jej końca. Ile odbiorów zaliczył dziś Duda i czy ktoś w środku pola zanotował ich więcej? Ile napędzajacych akcje piłek posłał na skrzydła? Niewygodne fakty przemilczamy. Cieszy mnie, że tych ujadaczy jest jakby mniej... Co najlepiej świadczy o dobrej grze Dudy. Psy szczekają coraz ciszej, a Kacper gra dalej, oby z dobrym efektem dla drużyny.

Wisła od dawna ma problem z blokowaniem strzalów z okolicy 20 metra - nasze szóstki cofają się zbyt głęboko i nie potrafią w porę wyskoczyć. Duda zatrzymał się o krok za wcześnie i na jego nieszczęście padła bramka. Błąd. Taki sam popełniby, gdyby poszedł na wślizgu, a rywal go nawinął.

wolfy 04.08.2025 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1651094)
dwie bramki wpadły po centrze z jego strony, z typowych akcji, gdy Krzyżanowski nie doskakuje do rywala, kryje na radar i błąkał się nie wiadomo gdzie i po co...

Wszyscy to widzą poza jego psychofanami. To nie jest poziom pierwszoligowy tylko CLJ.

Drozd 04.08.2025 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1651091)
Rozumiem, ze wolfy jest Twoim wzorem do naśladowania, ale naprawdę można sklecić wypowiedź bez osobistych wycieczek.

Julian jest innym typem piłkarza, Carbo też - Duda jako łącznik pomiędzy nimi wyglądał całkiem dobrze. Jak już przywołujesz zmarnowana sytuację, to nie wiem czy zauważyłeś, ale Duda zapierdałał sprintem chcąc to naprawić. I tak - Ty sprowadziłeś rozmowę o Dudzie do pojedynczych akcji, co jest absurdalne.

Tak tak Duda jest innym typem piłkarza :rotfl: stworzonym do uwielbiania, kiedy wszyscy biegają on dostojnie kroczy.

W dupie mam jego naprawianie. Gdyby zachował się jak każdy normalny piłkarz i po zagraniu nie odlatywał ch... wie gdzie myślami to mógłby bramkę strzelić. Ale on jest artystą miewa swoje chwile zapomnienia. No i do czego mam sprowadzać ocenę piłkarza jak nie do pojedynczych akcji? Duda przeplata dobre zachowania, takimi które są dyskwalifikujące, bo wynikają z nastawienia i koncentracji, a nie umiejętności. A jak komuś głowa nie dojeżdża to do cyrku bo swoim olewactwem marnuje wysiłek całej reszty.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1651094)
dwie bramki wpadły po centrze z jego strony, z typowych akcji, gdy Krzyżanowski nie doskakuje do rywala, kryje na radar i błąkał się nie wiadomo gdzie i po co...

Nie doskakuje bo jak doskoczy to go każdy wkręci w ziemię. To nie jest obrońca chyba tylko Jop tego nie rozumie. To samo jest z Sukiennickim wystawianie ich we dwóch na jednej stronie to jest samobójstwo.

s1mone 04.08.2025 21:09

Dość ciekawy był to mecz.

Powinniśmy spokojnie wygrać 3-4 bramkami, ale Broda zapatrzył się chyba replaye Ratona z ostatniego sezonu i uznał, że szkoda Tyszan i ktoś musi im trochę pomóć:D A tak poważnie dwa zawalone gole, duża niepewność, najgorszy jego mecz w Wiśle. Jak na moje to powinien wylądować na ławce na te 2-3 spotkania, żeby sobie przemyśleć pewne sprawy.

Tylko po zławkowaniu Brody znowu w obwodzie takie tuzy jak Letkiewicz i Ciczkan. Chyba ten ostatni najmniej "błędogenny" (:D) był jak dostał szansę przez rundę. Może się trzeba z nim przeprosić? Podejrzewam, że Jop da Brodzie szansę na rehabilitację za słaby występ, tak robił w przeszłości.

Generalnie bardzo mi się podobała nasza gra, jakby nie katastrofalny występ Brody to byłoby pewne wysokie zwycięstwo, a tak do ostatnich minut trzeba było drżeć o wynik. Brawo drużyna, brawo trener.

Markusino : ja nie mam problemów z odbiorem rzeczywistości i oceniam kogoś grę na podstawie jego gry w danym meczu. Ty broniłeś Ratona jak sobie wrzucał piłki sam do bramki. Ja spokojnie potrafię przyznać, że Broda dziś wrzucił sobie dwie i zasłużył na odpoczynek. Tak samo jak Raton wtedy, tylko że chory Rudy Rydz tego nie dostrzegał. Podobnie jak ty.

emjot 04.08.2025 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1651099)

Nie doskakuje bo jak doskoczy to go każdy wkręci w ziemię. To nie jest obrońca chyba tylko Jop tego nie rozumie. To samo jest z Sukiennickim wystawianie ich we dwóch na jednej stronie to jest samobójstwo.

to jest piłka nie do Jopa, który po kontuzjach Mikulca i Jarocha nie ma kogo tam wstawić
tylko do Bashy i jego ekipy i Jarosława co nas zbawia
lewy obrońca powinien tu być co najmniej od 1 lipca ...

ps. wybór jest żaden bo w II jest Ziarko, a to jest poziom III ligowy w porywach

sandomingo 04.08.2025 21:13

Brawa dla druzyny za wyciągnięcie tego meczu. Tychy grały agresywnie, prowokacje, słaby sędzia.
O Brodzie napisano prawie wszystko, oprócz baboli wprowadzał masę niepewności w grze całej obrony. Chłop, który de facto nigdy nie pomógł Wisle (no, moze karne ze Spartakiem).
Do tego kompletnie ogórkowaty w obronie Krzyzanowski...
Brak ławki widoczny gołym okiem...
Ale tak jak napisał jeden z przedmowcow: problemów jest masa natomiast za dzisiaj duże brawo
Ps. @wolfy: Nikaj przegrał meczowy sklad z Lasickim i Staszakiem, którzy trenują od tygodnia. Ten transfer to jest wałek menadżerski no albo Basza jest kompletnym nieudacznikiem

Levis88 04.08.2025 21:18

@sandomingo zapomniałeś jeszcze słowa o słabym Dudzie dodać.
Problemy nie zaczną się od obrony tylko od absencji Rodado bo za Niego nie mamy kompletnie nikogo.

Drozd 04.08.2025 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1651102)
to jest piłka nie do Jopa, który po kontuzjach Mikulca i Jarocha nie ma kogo tam wstawić
tylko do Bashy i jego ekipy i Jarosława co nas zbawia
lewy obrońca powinien tu być co najmniej od 1 lipca ...

ps. wybór jest żaden bo w II jest Ziarko, a to jest poziom III ligowy w porywach

Ale po Mielcu Jop mógł spróbować tego lewonożnego Austriaka i wyjaśnić Królewskiemu, że Krzyżanowski to nie jest boczny obrońca i aktualnie bocznego mamy jednego. Wpuszczając Krzyżanowskiego na obronę robi krzywdę i jemu i drużynie.

sandomingo 04.08.2025 21:23

@Levis88 dzisiaj Duda nie byl taki zly:)
On ma w sobie jakis taki dziwny zawias, ale.dzisiaj sie starał.

emjot 04.08.2025 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1651105)
Ale po Mielcu Jop mógł spróbować tego lewonożnego Austriaka i wyjaśnić Królewskiemu, że Krzyżanowski to nie jest boczny obrońca i aktualnie bocznego mamy jednego. Wpuszczając Krzyżanowskiego na obronę robi krzywdę i jemu i drużynie.

nam jest potrzebny obrońca a nie erzac
Grujcic jest stoperem i raczej nie ma nawyków lewego, bo grał tam pewnie z 8 razy wszystkiego

Szneka 04.08.2025 21:28

Mnie dziś przeraziła ławka rezerwowych 3 dzieciaków + bramkarz + 3 stoperów do tego drewniany Sukiennicki i Igbekeme. Nikaj nie załapał się nawet na ławę. Dramatycznie to wygląda bo w tej chwili, w polu mamy 16 z Sukiennickim i Baniowskim i 5 stoperami ludzi do gry. Ile tak można pociągnąć?

Drozd 04.08.2025 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1651108)
nam jest potrzebny obrońca a nie erzac
a Ertlthaler potrzebny jest z przodu

Mówię o stoperze nominalnym, który grywał też na lewej i na bank lepiej by się ustawiał niż Krzyżanowski.

Merkury 04.08.2025 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1651109)
Mnie dziś przeraziła ławka rezerwowych 3 dzieciaków + bramkarz + 3 stoperów do tego drewniany Sukiennicki i Igbekeme. Nikaj nie załapał się nawet na ławę. Dramatycznie to wygląda bo w tej chwili, w polu mamy 16 z Sukiennickim i Baniowskim i 5 stoperami ludzi do gry. Ile tak można pociągnąć?

Dlatego wzmocnienia są nieodzowne chyba ze Jarek kolejny raz nie wykorzysta szansy na realny awans i będzie liczył na to ze wychowankami awansujemy do ekstraklasy.
Potrzebujemy kogoś szybszego niż Rodado w ataku do uzupełnienia bo na samym Hiszpanie całego sezonu nie zagramy.

Enigmovsky 04.08.2025 21:46

Co się dzieje z Cziczkanem?

emjot 04.08.2025 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1651110)
Mówię o stoperze nominalnym, który grywał też na lewej i na bank lepiej by się ustawiał niż Krzyżanowski.

Grujcić wiem edytowałem posta, nie wiemy jak wygląda na lewej
nikt go nie widział... nie wiem czemu Jop się upiera na Krzyżanowskiego..

wychodzi na to, że z braku laku...
bo Ziarko to żadna konkurencja

emjot 04.08.2025 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Enigmovsky (Post 1651112)
Co się dzieje z Cziczkanem?

zepsuty jest

Karherop 04.08.2025 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1651109)

Gorzej by bylo chyba tylko wtedy gdyby za tych 3 obrońców bylo 3 napastników. A i tak potrzeba kolejnych obroncow na cito.

Poki ofensywa daje rade, nie lapie kartek to niech gra wszystko, ale w obronie juz sie zaczyna nerwowo

Przed meczem brałem remis w ciemno i mniej wiecej przez 80% spotkania dominowaly takie emocje. Tychy sa w niesamowitym gazie. Ciekawe jak dlugo beda tak biegać, bo dzisiaj przytkalo bardzo w min 45-70

DysoN 04.08.2025 22:12

Dawno nie było tyle emocji z tak pozytywnym zakończeniem :)

Gdybyśmy mieli samych idealnych zawodników w formie to nie gralibyśmy w 1 lidze. Nie marudzcie, jest lepiej niż się większość spodziewała.

As 04.08.2025 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1651113)
Grujcić wiem edytowałem posta, nie wiemy jak wygląda na lewej
nikt go nie widział... nie wiem czemu Jop się upiera na Krzyżanowskiego..

wychodzi na to, że z braku laku...
bo Ziarko to żadna konkurencja

Skoro nie wszedł nawet na zmianę za Krzyzana to wniosek jest prosty, nie jest tak zajebisty jak go niektórzy malują.
Jop na konferencji mówił, że w tygodniu próbowali go na treningach na lewej i wychodzi na to, że chłop poprostu przegrał rywalizację.

azor 04.08.2025 23:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1651099)
Tak tak Duda jest innym typem piłkarza :rotfl: stworzonym do uwielbiania, kiedy wszyscy biegają on dostojnie kroczy.

W dupie mam jego naprawianie. Gdyby zachował się jak każdy normalny piłkarz i po zagraniu nie odlatywał ch... wie gdzie myślami to mógłby bramkę strzelić. Ale on jest artystą miewa swoje chwile zapomnienia. No i do czego mam sprowadzać ocenę piłkarza jak nie do pojedynczych akcji? Duda przeplata dobre zachowania, takimi które są dyskwalifikujące, bo wynikają z nastawienia i koncentracji, a nie umiejętności. A jak komuś głowa nie dojeżdża to do cyrku bo swoim olewactwem marnuje wysiłek całej reszty.

Ty czasami czytasz to co wypisujesz? Sprowadzasz ocenę do pojedynczych akcji - ok, ale wybiórczo, tylko do tych złych?

wolfy 04.08.2025 23:17

@s1mone - obrażasz innych a sam nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz. Chichkan złapał kontuzję zaraz po przedłużeniu kontraktu, jest po operacji.
Co nie zmienia faktu że w okresie przygotowawczym grał jakby nosił ołowianego pampersa. Wolny, przyspawany do linii, nawet mu się rzucać nie chciało.

Obaj z Brodą są słabymi bramkarzami, no i jest jeszcze Letkiewicz ze swoimi odpałami. Nie ma nikogo kto by był pewny.

No ale Broda po tym występie powinien odpocząć.

Manhunt. 05.08.2025 03:31

Niestety kolejny sezon zaczynamy bez bramkarza i z dziurawą jak sito obroną. Krzyżanowski mega talent zasługuje na grę w 4 lidze.

FraMat 05.08.2025 05:05

Sprawdza się teoria samolotu.
A bałem się że Tychy sobie poradzą

Karherop 05.08.2025 07:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1651122)
Sprawdza się teoria samolotu.
A bałem się że Tychy sobie poradzą

Tychy podobnie jak na wiosne wypruly sie w 1 polowie, potem przyciągnęły ostatnie 20 minut.

Niewiele brakowalo, żeby wynik poszedł w każdą strone

Skawa Wadowice 05.08.2025 07:22

Jeśli wygrywamy z topową ekipą u nich na stadionie to znaczy, że jest dobrze. Natomiast jeszcze raz powtórzę, bez szerokiej ławki szybko stracimy siły i może braknąć w decydującym momencie.
Z topu został jeszcze Sląsk i Wieczysta.
Znak zapytania stawiam na miedz (tutaj zmiana trenera, więc moze byc roznie.)

Patryko 05.08.2025 07:31

Powiem szczerze, że spodziewałem się zjazdu Biedrzyckiego do bazy w maksymalnie 60 minucie, a Jop go zostawił do samego końca. Tym razem się udało, aczkolwiek ja cały czas drżałem o jakieś przypadkowe odcięcie prądu i grę w 10-ciu.

Swoją drogą zastanawiam się, jakie zestawienie stoperów by grało, gdyby nie kontuzja Alana.

Ogryzek 05.08.2025 07:58

Fajny mecz, trzymający w napięciu do końca. Brawo dla zespołu i trenera za walkę i 3 punkty!

btw
czytam narzekania niektorych jak to źle itd... ale kto wie czy nie gralismy z najlepszy oprócz nas zespołem w I lidze na ich stadionie. To tez ma znaczenie. Nie bądźmy AŻ tak krytyczni... Barcelona czy Realem nie jestesmy :)

grogoriogreg 05.08.2025 08:13

Na chłodno, skupiając się tylko na grze całego zespołu.

Znacznie poprawiliśmy budowanie akcji od tyłu / wychodzenie spod pressingu. Wszystko na ogół sprowadza się do tego, co widzieliśmy wcześniej - rozegranie piłki między obrońcami i szóstką, a następnie dłuższym podaniem bocznego obrońcy. Tylko teraz te podania są dokładnie kierowane w to miejsce, w którym Ertlthaler lub Rodado mają więcej przestrzeni i mogą zmienić stronę ataku (na całkowicie wolną przestrzeń).

Staraliśmy się grać coś podobnego, nie mając do tego wykonawców. Wymiana piłki między Łasickim/Urygą/Jarochem była na ogół proszeniem się o stratę, a każde kolejne podanie było coraz to większą miną.

Ale żeby nie było też zbyt kolorowo - gramy trzeci mecz w nowym sezonie i za każdym razem rywale starają się nas pressować przez sporą część meczu, zamiast stawiać autobus w polu karnym. Kwestia czasu, aż rywale sobie o tym przypomną.

adam_09 05.08.2025 08:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grogoriogreg (Post 1651132)
Ale żeby nie było też zbyt kolorowo - gramy trzeci mecz w nowym sezonie i za każdym razem rywale starają się nas pressować przez sporą część meczu, zamiast stawiać autobus w polu karnym. Kwestia czasu, aż rywale sobie o tym przypomną.

Zgadza się, trzeba cieszyć się chwilą. Ewidentnie funkcjonuje w przeciwnikach jeszcze przekonanie, że trzeba cisnąć Wisłę wysoko bo na pewno pogubimy się w obronie i będzie okazja do sytuacji bramkowej. Co by nie mówić to dalej smród jest pod naszą bramką przy SFG. Jest lepiej ale wciąż daleko od komfortu pójścia do kibla w tym momencie.

Ogólnie dla całej drużyny brawa ! Super mecz, emocje i korzystny wynik na końcu. Niestety Suknia potwierdza, że jego dyspozycja jest daleka od optymalnej. Jest co prawda jednym z pierwszych do wejścia z ławki ale mam wrażenie, że przygniata go presja. Zaliczył dobre wejście w początek zeszłego sezonu i później zgasł i nie może się z tego marazmu wygrzebać. Może pomogłoby mu wypożyczenie i regularna gra nawet szczebel niżej. Na dzisiaj po jego wejściu na stronę gdzie do partnerowania ma Kubę Krzyżanowskiego to jest jak otwarcie bramek na autostradzie A4 i danie przypadkowemu kierowcy sportowy samochód. Proszenie się o kłopoty.

Nie podzielam opinii np. Drozda o żenującym występie Kacpra Dudy. Parę razy zaliczył świetny odbiór na połowie Tyszan i z reguły dobrze rozprowadzał akcje środkiem pola. Nie doskoczył w bramkowej akcji ale tutaj był rykoszet i możliwe, że gdyby stał nawet dalej przeciwnika a bliżej bramki to gol by nie padł bo piłka po strzale leciała w stronę gdzie stał Kamil Broda. Chciał doskoczyć i wyszło gorzej ale próbę interwencji podjął. Oczywiście można mieć zastrzeżenia do jego zaangażowania w innych fazach meczu ale jakby miał morotykę jak Pol Llonch to już by go nie było u nas od dwóch sezonów.

Karherop 05.08.2025 09:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skawa Wadowice (Post 1651126)

Do topu aspiruje polowa ligi, są jeszcze Polonia Warszawa, Ruch, Puszcza.

Ale że po dwoch wyjazdach i konfrontacjach z dwoma druzynami ktore pewnie będą w top6 zgarniemy 9 pkt to mi sie nie śniło. 5 pkt brałbym przed sezonem w ciemno.

Teraz czekaja nas w teorii dwie konfrontacje z druzynami z teoretycznego "dołu" i albo wrócą stare demony, albo będziemy sie mogli cieszyć.

Jaroo1 05.08.2025 09:35

Mnie najbardziej bawi, ze Kuziemka w ciągu 3 meczy zjadł liczbami te wszystkie zaciągi o 10 lat starszych Hiszpanów xd
To jest własnie ten rechot dla fajnopolaków, że Wiśle najlepiej idzie z PMSami (nawet z Sobolem była seria wygranych), lepiej idzie z 6 Polakami na boisku niż szło z 6 Hiszpanami. I tu wychodzi ta Moskalowa prawda, że drużyna musi być budowana głównie na Polakach. Jop widać twierdzi podobnie bo w niedawnym wywiadzie, mówił, że najlepiej żeby nowy boczny obrońca był z Polski.
I jak widać, dopiero to być może da efekty.

leszekpw 05.08.2025 09:50

Niestety Polacy dołują. Jak zwykle. Tylko Kuziemka trzyma poziom, jeszcze. Broda mega farfocle, Biedrzycki słabo, Krzyżanowski słabo , Duda jak zwykle przeciętnie, o Sukni nie wspomnę. Jak zwykle dupę kolejny raz ratują nam obcokrajowcy, Ertlthaler, Rodado, Lelevield, Duarte, Carbo.

adam_09 05.08.2025 09:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1651136)
Mnie najbardziej bawi, ze Kuziemka w ciągu 3 meczy zjadł liczbami te wszystkie zaciągi o 10 lat starszych Hiszpanów xd
To jest własnie ten rechot dla fajnopolaków, że Wiśle najlepiej idzie z PMSami (nawet z Sobolem była seria wygranych), lepiej idzie z 6 Polakami na boisku niż szło z 6 Hiszpanami. I tu wychodzi ta Moskalowa prawda, że drużyna musi być budowana głównie na Polakach. Jop widać twierdzi podobnie bo w niedawnym wywiadzie, mówił, że najlepiej żeby nowy boczny obrońca był z Polski.
I jak widać, dopiero to być może da efekty.

Jaroo1 zgadzam się ale trzeba też oddać cesarzowi co cesarskie i przyznać, że Kuziemce jest "łatwiej" kręcić takie liczby ponieważ blok obronny funkcjonuje dużo lepiej niż w poprzednim sezonie. Jeśli masz spokój z tyłu to masz luźniejszą głowę i większą fantazję z przodu. Inna rzecz, że ten spokój z tyłu też dają Polacy: Jaroch przed kontuzją, Kutwa, Biedrzycki. No i Lieleveld umie w obronę.

Jaroo1 05.08.2025 10:00

Cytat:

Jaroo1 zgadzam się ale trzeba też oddać cesarzowi co cesarskie i przyznać, że Kuziemce jest "łatwiej" kręcić takie liczby ponieważ blok obronny funkcjonuje dużo lepiej niż w poprzednim sezonie. Jeśli masz spokój z tyłu to masz luźniejszą głowę i większą fantazję z przodu. Inna rzecz, że ten spokój z tyłu też dają Polacy: Jaroch przed kontuzją, Kutwa, Biedrzycki. No i Lieleveld umie w obronę.
Ciężko jest się cofać i rozpatrywać każde półrocze w Wiśle oddzielnie. Wydaje mi się, że zawodnika, który ostatnimi latami na skrzydle robiłby lepsze liczby niż Kuziemka nie ma. Oczywiście póki co chodzi tylko o asysty i póki co próba statystyczna Kuziemki jest minimalna. Może to chwilowe olśnienie formy i zaraz będzie mocno dołował. Niemniej, to jest po prostu śmieszne jak się ponyśli jakie tu były zachwyty nad każdym Hiszpanem, bronienie ich, wmawianie, że to jest najlepsze co Wisłe może spotkać. A tu wchodzi chłopaszek 19 letni i w 3 meczach wyjaśnia temat, notuje 3 asysty w jednym meczu, co wczesniej zdarzyło się kilkanaście lat temu... Małeckiemu.

W obronie ok, jest lepiej niż wcześniej ale w ataku cały czas byliśmy mocni i były mecze pojedyncze czy seriami gdzie mocno cisnęliśmy rywali i nawet wtedy ci niby lepsi z zachodu, nie zrobili tego co Kuziemka

gizmowisla 05.08.2025 10:03

po tym meczu mam nadzieje ze nikomu juz nie przyjdzie wystawiac Brody w podstawowym skladzie

pepe72 05.08.2025 10:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skawa Wadowice (Post 1651126)
Jeśli wygrywamy z topową ekipą u nich na stadionie to znaczy, że jest dobrze. Natomiast jeszcze raz powtórzę, bez szerokiej ławki szybko stracimy siły i może braknąć w decydującym momencie.

W niedzielę gramy z wiceliderem.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1651140)
Niestety Polacy dołują. Jak zwykle. Tylko Kuziemka trzyma poziom, jeszcze. Broda mega farfocle, Biedrzycki słabo, Krzyżanowski słabo , Duda jak zwykle przeciętnie, o Sukni nie wspomnę. Jak zwykle dupę kolejny raz ratują nam obcokrajowcy, Ertlthaler, Rodado, Lelevield, Duarte, Carbo.

Zapomiałeś o Kutwie!

Ogryzek 05.08.2025 10:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1651140)

Prowokator zakompleksieniec zawsze na posterunku

wolfy 05.08.2025 10:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adam_09 (Post 1651141)

Myślę że kluczowe ogniwa obrony to Kutwa i Lieleveld. Mariusz gra jak profesor, wczoraj wygarnął masę piłek i kilka razy zaasekurował Krzyżanowskiego/Sukiennickiego. To że nasze rozgrywanie od obrony nie trwa pięć minut to też jego zasługa - umie podać celnie do przodu i wyprowadzić piłkę.

Lieleveld widać że grał kilka poziomów wyżej - profesor.

Biedrzycki to Biedrzycki - wygrywa główki, ale potrafi też totalnie się pogubić i grać na granicy wykluczenia. Jeszcze bezpośrednie czerwo wyłapie.

Krzyżanowski to poziom rezerw w obronie, nie jest przypadkiem że większość akcji i wrzutek szła z lewej strony.

Broda - słabo gra nogami, źle się ustawia i potrafi się totalnie pogubić w prostych sytuacjach. I tak jego najgorszy babol pozostał bez konsekwencji.

Do obrońców Dudy - przez brak liczb i takie momenty olewania swoich obowiązków prawdopodobnie nigdzie wyżej nie pójdzie.

Vuko 05.08.2025 10:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1651146)
po tym meczu mam nadzieje ze nikomu juz nie przyjdzie wystawiac Brody w podstawowym skladzie

Nigdy nie rozumiałem opinii, że Broda miałby być jakoby utalentowany. On powinien być już poza klubem albo być 3 bramkarzem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl