![]() |
Więc wystarczy sprawdzić na mapie co jest w środeczku między Krakowem a Białymstokiem i tam zrobić mecz o podwójnym znaczeniu :-)
Pytanie "na serio": czy jest ktoś kto chciałby obrony pucharu kosztem braku awansu (jeśli byłaby taka magiczna opcja wyboru albo-albo)? |
Legła u siebie i można się skupić w końcu na lidze..
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Tak czy siak, Jaga będzie zapewne grać w 1/16 LK więc nawet na wiosnę to będzie ogromny problem znaleźć jakikolwiek termin. PS. W mojej opinii superpuchar się nie odbędzie. |
Cytat:
|
Cytat:
A swoja drogą myślisz, że poprzednie były takie czyste? Zawsze istniał czynnik "ekonomiczny". No ale to nie temat na ten wątek. |
ja z kolei jako 30 letni kibic wole dzisiejszą z Ruchem niz ze Slaskiem. Szkoda tylko Lechii.
Dobra dawac Legie, i zamykamy PP przy pelnym stadionie i skupiamy sie na lidze. |
Zamykamy PP dla Legii... oczywiście.
|
Cytat:
|
Podsumujmy:
e-klapa (przyjedzie na R22) Puszcza, Śląsk, Jagiellonia, Legia, Korona, Widzew, Pogoń, Piast, Zagłębie 1 liga (zależy od losowania) ŁKS, Ruch, Polonia W-wa, MY Niższe ligi (my jedziemy) Sandecja, Olimpia Grudziądz, Unia Skierniewice |
Byle nikogo z 1 ligi, potrzebna jest jakaś odskocznia.
|
Byle nie Puszcza, ktora nam nie leży. Legła niech też odpadnie z kimś po drodze. Reszta może być.
Najchętniej wyjazd do Skierniewic i wybić im z głowy puchar, bo już się poczuli zbyt pewni siebie, eliminując Motor i Katowice. |
Cytat:
Gdybyśmy rok temu odpuścili już w meczu z Widzewem to awansu pewnie i tak by nie było, a dziura w budżecie byłaby nie do ogarnięcia. Pomijając już fakt jak smutny byłby to sezon (kolejny z rzędu). Ten PP pozwolił złapać oddech finansowy i tchnął wiele ducha w kibiców. Gdyby to był wybór zero-jedynkowy, to oczywiście że awans jest ważniejszy niż PP, tylko że odpuszczanie pucharu nie daje żadnych gwarancji co do miejsca w lidze, dlatego trzeba podjąć walkę na dwa fronty. |
Cytat:
|
jak dla mnie mile widziana Korona albo Śląsk. Są to już jakiś firmy z ekstraklasy, zapewnią taki sam przychód z dnia meczowego jak Legia czy Jaga. A jak nie to Sandecja, Unia, Olimpia. Byle nie jakiegoś pierwszoligowca bo nie mogę na nich już patrzeć :D i byle do kolejnej rundy, nie można odpuszczać.
|
Wyjazd to Sandecka, Unia, Olimpia albo Polonia. Reszta u siebie (Ruch i ŁKS jako spadkowicze grają z nami wyjazd)
|
Dawać lampucere
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Żaden. W zeszłym roku Polonia jako beniaminek grała u nas na wyjeździe. Inny przykład to Miedź, która będąc spadkowiczem z ESA grała u siebie z Arką grającą w pierwszej od kilku sezonów. Handicap własnego boiska ustala się według bieżących rozgrywek, a nie zeszłorocznych.
|
Cytat:
Nigdy w życiu na Koronie nawet w esa nie było więcej niż 16-20k, na Legię praktycznie zawsze mieliśmy komplet. Tak byłoby w tym przypadku, niezależnie od godziny. A godzina zapewne będzie w stylu środa 20.00 grudniowy wieczór, -3 st, czyli warunki idealnie żeby zachęcic kibica do oglądania meczu, ale z domowej kanapy. Co innego gdyby to była stawka awansu do półfinału lub finału na wiosnę. |
Cytat:
dzisiaj tak jak napisał kolega wyżej jest to firma z ekstraklasy |
Czy w przypadku meczu z Legią, kibice gości będą wpuszczeni? Chyba Królewski by sobie nie strzelił w kolano wizerunkowo decyzją, by wpuścić? Nie wyobrażam sobie.
|
Przy tym bojkocie zapoczątkowanym przez legie to oni by się totalnie zeszmacili jak by na Wisłę przyjechali.
Z drugiej strony jak zaczęli tę farsę to mogą skończyć. |
No tak, nie przyjechaliby. Nie pomyślałem.
|
Cytat:
Gdyby ktoś kiedyś się o to pokusił, to wydaje mi się że odejmując mecze top esa to średnia frekwencję w 1 lidze mamy niedużo gorsza niż za czasów ekstraklasy od otwarcia całego stadionu. |
Cytat:
A tych, po spadku, brakowało. |
Cytat:
Dlaczego strzał w kolano? Wręcz przeciwnie, pokazałby, że jest ponad to środowisko półgłówków. Inna sprawa, czy dostałby pozwolenie od naszych kumatych. |
Cytat:
|
Za chwilę losowanie. Moje typy, Unia, Widzew, Legia. Uniknąć drwali z Niepołomic.
|
Cytat:
|
No to mamy dwa mecze Polonia - Wisła w Warszawie. W odległości 3-4 dni
|
Ech szkoda ze nie Unia, prawie. Ale Polonia nienajgorzej. Do przejścia.
|
Logistycznie lepiej być nie mogło, no może mecz w Krakowie, choć myślę że byłyby duże obawy że mecz by się nie spłacił z racji grudniowego terminu i meczu w środku tygodnia z mało renomowanym rywalem.
A tak, jak chcemy grać dalej to Polonię trzeba przejść rywali na tym poziomie, a jak odpadniemy to po prostu odpadniemy. Kilka dni później jest ważniejszy mecz na tym samym stadionie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Tak z taką grą w kratkę zobaczycie baraże jak swinia niebo. Naprawde ktos wierzy w awans?
Mecz PP z Polonią zdecydowanie ważniejszy. Pozostaje nam bronić pucharu niż jakieś mrzonki o ekstraklasie. |
Cytat:
|
Cytat:
jeśli my gramy w stylu: rozszarpanie TBB i mokrą ścierą w pysk od Łęcznej wygrana z Płockiem i mokra szmata od Tychów to sorry ale jedyne co ugramy w tym sezonie to msc 8-12 |
ja myśle że o miejscach 1-2 możemy zapomnieć , a na 6 jeśli wgl marzymy o awansie to powinnismy doczłapać pomimo zagrania dodatkowych AŻ 4 meczów...
a w przypadku braku awansu , trofeum, europa - to całkiem fajna osłoda |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl