Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   9. kolejka, Wisła - Warta, 13 września 2024, 20:30 + zaległy ŁKS 17 września 19:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11035)

wolfy 14.09.2024 23:32

@FraMat - ja napisałem w tym temacie wprost jakie mam zarzuty do Moskala. Na pewno przeczytałeś, wiem że czytasz wszystko co napiszę - wystarczy wspomnieć Twój niesławny wywód o Rude i Jopie, nie muszę czekać nawet godziny i jest Twoja odpowiedź :>

Także odnieś się z łaski swojej do tego co napisałem, bo ja powtarzać się nie zamierzam.

Dodam jeszcze że całe te nasze rzuty rożne bite przez Rodado są do dupy, absolutnie żadnego efektu mimo że mieliśmy ich w dwóch ostatnich meczach równo 30-ci. To też jest kamyczek do ogródka Moskala.

Albo te kretyńskie wrzutki do nikogo - kto ma niby do nich dojść? Na pewno nie Rodado, on jest na skrzydle albo w środku pola...

Nie jest niestety tak super jak chciałbyś udawać.

P.S. Jeśli Rude faktycznie oglądał mecz to źle to wróży Moskalowi. Żeby nie bylo - uważam że zmiana trenera teraz byłaby głupia, ale kto kibicuje Wiśle ten w cyrku się nie śmieje. Także nie zdziwiłoby mnie to, byłoby wręcz naturalną kontynuacją myśli stojącej za przedłużeniem Łasickiego, Talara i Brody. Na pierwszy rzut oka bez sensu, ale im dłużej o tym myślisz tym głupsze się wydaje.

Stelio 15.09.2024 08:49

Btw. Zajrzałem sobie na tabele za 2024 rok od stycznia. Zdajecie sobie sprawę z tego, że jesteśmy najgorzej punktującą drużyna z 1 ligi w tym roku (nie licząc spadkowiczow/nowych druzyn)?

Wszystko co się dzieje teraz nie jest w żaden sposób przypadkiem, to logiczna konsekwencja tego co dzieje się w tym klubie od lat. Lecimy na dno i prędzej czy później się na nim znajdziemy.

Skupiacie się na wytkaniu błędów co mecz nie widząc szerszego obrazka, z którego wyłania się obraz beznadziejnego zarządzania klubem piłkarskim.

Na koniec powtórzę to co pisałem przed sezonem, prędzej spadniemy niż awansujemy a na 100% nie zajmiemy miejsca wyższego niż 10.

Markus 15.09.2024 09:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1634528)
@FraMat - ja napisałem w tym temacie wprost jakie mam zarzuty do Moskala. Na pewno przeczytałeś, wiem że czytasz wszystko co napiszę - wystarczy wspomnieć Twój niesławny wywód o Rude i Jopie, nie muszę czekać nawet godziny i jest Twoja odpowiedź :>

Także odnieś się z łaski swojej do tego co napisałem, bo ja powtarzać się nie zamierzam.

Fra Mat po prostu powtarza to, co robił przy Sobolewskim: próbuje organizować kampanię wypierania i wybielania ewidentnych błędów Moskala poprzez wmawianie, że na wynikach nie zaciążyły sprawy zależne od decyzji i posunięć trenera, który zrobił to, co zrobić powinien i w ogóle gra wyglądała tak jak wyglądać powinna :rotfl:

To działanie szkodliwe, bo tak się błędów nie usunie i nie poprawi, nie wyciągnie z nich wniosków. Moskal na razie się gubi i błądzi, a sposób gry drużyny w lidze nie przynosi zadowalających efektów. Sytuację trzeba uzdrowić, opanować i poprawić, a nie udawać, że wszystko jest okej czy przypieprzać się o to do Hiszpanów takich jak Carbo i Rodado, zamiast do spraw, które rzeczywiście stanowią problem.

nero 15.09.2024 10:53

https://www.youtube.com/watch?v=3r4l...index=1&t=426s

Kurz 15.09.2024 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1634541)
Fra Mat po prostu powtarza to, co robił przy Sobolewskim: próbuje organizować kampanię wypierania i wybielania ewidentnych błędów Moskala poprzez wmawianie, że na wynikach nie zaciążyły sprawy zależne od decyzji i posunięć trenera, który zrobił to, co zrobić powinien i w ogóle gra wyglądała tak jak wyglądać powinna :rotfl:

To działanie szkodliwe, bo tak się błędów nie usunie i nie poprawi, nie wyciągnie z nich wniosków. Moskal na razie się gubi i błądzi, a sposób gry drużyny w lidze nie przynosi zadowalających efektów. Sytuację trzeba uzdrowić, opanować i poprawić, a nie udawać, że wszystko jest okej czy przypieprzać się o to do Hiszpanów takich jak Carbo i Rodado, zamiast do spraw, które rzeczywiście stanowią problem.

Błędy? Mam wrażenie, że odleciałeś. Twoje przekazy to co najwyżej mniej lub bardziej prawdopodobne hipotezy, a nie prawdy objawione. W dodatku nieweryfikowalne, ponieważ nigdy nie dowiemy się czy inne decyzje byłyby lepsze, a nie bardziej żałosne w skutkach.

FraMat 15.09.2024 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1634528)
@FraMat - ja napisałem w tym temacie wprost jakie mam zarzuty do Moskala. Na pewno przeczytałeś, ...

Chyba nie przeczytałem, albo uznałem, że nie ma tam żadnej treści, z która można dyskutować (nie w sensie, że miałbyś rację, tylko, że było bez treści). Możesz zalinkować? Z chęcią uczciwie się odniosę.

wolfy 15.09.2024 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1634552)
Chyba nie przeczytałem, albo uznałem, że nie ma tam żadnej treści, z która można dyskutować (nie w sensie, że miałbyś rację, tylko, że było bez treści). Możesz zalinkować? Z chęcią uczciwie się odniosę.

Sorry, ewidentnie widać że interesują Cię pyskówki, nie dyskusja.

Pora przejść do meczu z ŁKS-em.

Według mnie potrzebne są zmiany:
Dziedzic jako obowiązkowa łamaga za Duarte, na prawe skrzydło Baena, na lewe - jeśli już wrócił - Alfaro. Starzyński na zmianę za Baenę.

Patryko 15.09.2024 18:49

Może nie z ŁKS na wyjeździe, ale ja bym spróbował w meczu z "teoretycznie" słabszą drużyną Letkiewicza na bramce i 10 pełnoprawnych zawodników w polu. Cały czas gramy w ataku pozycyjnym, na posiadanie piłki i obleganie bramki przeciwnika, więc po co nam w takich meczach bramkarz z prawdziwego zdarzenia?

Co do samego ŁKSu, nie wiem jak, nie wiem w jakim zestawieniu, ale trzeba ten mecz przepchnąć na +3.

s1mone 15.09.2024 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus
liczenie, że Starzyński nagle nauczy się dobrze dośrodkowywać, udanie współpracować z Jarochem i gubić krycie jest mało poważne)

Tu przestałem czytać, bo widać, że meczu nie oglądałeś i piszesz pierdoły.

Akurat w tym meczu Starzyński urywał się wielokrotnie i miał co najmniej dwa świetne dośrodkowania i udanie współpracował z Jarochem.

I już w ogóle pominę fakt, że to jedyny nasz młodzieżowiec, który przypomina piłkarza pod nieobecność Dudy.

Powiem krótko, bo szkoda mi klawiatury :
Jesteś głupi.

FraMat 15.09.2024 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1634561)
Sorry, ewidentnie widać że interesują Cię pyskówki, nie dyskusja.

Nie obrażaj się, naprawdę nie znalazłem posta, w którym punktujesz błędy popełnione przez Moskala, oprócz tego, że zmusił Rodado do wykonywania kornerów.
Korona ci z głowy nie spadniesz, jeśli tego posta mi pokażesz.

Markus 15.09.2024 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1634550)
Błędy? Mam wrażenie, że odleciałeś. Twoje przekazy to co najwyżej mniej lub bardziej prawdopodobne hipotezy, a nie prawdy objawione. W dodatku nieweryfikowalne, ponieważ nigdy nie dowiemy się czy inne decyzje byłyby lepsze, a nie bardziej żałosne w skutkach.

Czyli nie było błędem postawienie przez Moskala na Duarte, Zwolińskiego, Sukiennickiego, Gogóła? :shock: Spisali się i to nie były złe wybory, tak? Błąd przestaje być błędem dlatego, że teoretycznie można czasem popełnić jeszcze większy? :lol:

To jest "tylko hipoteza", że Zwoliński kolejny raz skompromitował się swoim występem?

To jest "nieweryfikowalna" sprawa, że Moskal nie wprowadził żadnych korekt taktycznych nawet tylko w postaci przesunięcia stopera do ataku w końcówce? :rotfl:

Drugi raz z rzędu ustawienie prawej strony Jaroch-Starzyński sprawdziło się i dało odpowiednią jakość? :-D

Już nie chce mi się dalej wyliczać. Sugeruję byś przeczytał jeszcze raz, co napisałeś i zastanowił się nad tym trochę.:-D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1634564)

Akurat w tym meczu Starzyński urywał się wielokrotnie i miał co najmniej dwa świetne dośrodkowania i udanie współpracował z Jarochem.

Akcje duetu Jaroch-Starzyński nie dawały ani wielu celnych dośrodkowań, ani wielu wygranych pojedynków na skrzydle, ani gubienia krycia. Prawa strona nie była atutem Wisły w tym meczu. Właśnie dlatego, że go oglądałem nie kupię Twoich najnowszych bajeczek, że wszystko było okej, bo jednego czy dwóch kopnięć piłki Starzyński nie zdołał całkiem spieprzyć jak np. wtedy, gdy miał sytuację bramkową. Są one równie mądre i fałszywe jak robienie przez Ciebie z Brody wartościowego bramkarza.

Szkoda strzępić sobie języka czy klawiatury na komentowanie takich bzdur.

Arkadiusz.Czerepach 15.09.2024 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1634490)

można prosić o transkrypcje ?

nie idzie nic z tych wrzasków zrozumieć

a co do jaj, no mimo wszystko jest to miejsce gdzie można w łeb dostać, więc żeby tam pójść musiał czuć sie mocny w sensie znać swoje "zaplecze polityczne"

s1mone 15.09.2024 21:15

Markusiku :

No nie było dośrodkowania - ciasteczka na głowę Rodado w wykonaniu Starzyńskiego, które Hiszpan koncertowo spartolił. No nie. Tego nie było. No oczywiście, że nie - bo nie dali tego do skrótu :D :D

Oprócz tego z prawej :
strzał w słupek Igbekeme po podaniu Jarocha
Jaroch do Rodado i wrzutka do której na wślizgu jechał Starzyński - zabrakło cm
Później kolejne bardzo dobre dośrodkowanie wprost na głowę Rodado w wykonaniu Starzyńskiego, ale stoper minimalnie uprzedził Hiszpana
Rodado po zagraniu Starzyńskiego w boczną siatkę w dogodnej sytuacji

Także sytuacji multum zarówno ze strony Jarocha jak i Starzyńskiego. Po prostu wszystko było paprane. A ty nie wypisuj pierdół, bo skrót oglądnąłeś:D

Za Rudego obydwa skrzydła miały problem z wypracowaniem tylu dogodnych sytuacji w przeciągu dwóch meczy. A ty tu młodziaka jedziesz, bo Rodado - jak nie on - nie potrafił któreś z dogodnych sytuacji wykorzystać.
To już z drugiej strony Duarte był dużo mniej widoczny akurat w tym meczu. Jedno fachowe uderzenie w słupek niewiele w tej kwestii zmienia.

Tak czy siak naszym problemem w tym meczu nie był brak kreatywności na skrzydłach, ustawienie czy taktyka, tylko brak skuteczności.

Jaroo1 15.09.2024 21:21

Z ŁKSem może wygramy. Lubimy przegrywać tam gdzie musimy wygrać a lubimy wygrywać tam gdzie raczej powinniśmy przegrać.

W lidze póki co najlepszy mecz z Ruchem gdzie każdy by wyliczał remis czy nawet porażkę że z nimi się może przydarzyć.

wolfy 15.09.2024 23:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1634575)
Markusiku :

No nie było dośrodkowania - ciasteczka na głowę Rodado w wykonaniu Starzyńskiego, które Hiszpan koncertowo spartolił. No nie. Tego nie było. No oczywiście, że nie - bo nie dali tego do skrótu :D :D

Oprócz tego z prawej :
strzał w słupek Igbekeme po podaniu Jarocha
Jaroch do Rodado i wrzutka do której na wślizgu jechał Starzyński - zabrakło cm
Później kolejne bardzo dobre dośrodkowanie wprost na głowę Rodado w wykonaniu Starzyńskiego, ale stoper minimalnie uprzedził Hiszpana
Rodado po zagraniu Starzyńskiego w boczną siatkę w dogodnej sytuacji

Także sytuacji multum zarówno ze strony Jarocha jak i Starzyńskiego. Po prostu wszystko było paprane. A ty nie wypisuj pierdół, bo skrót oglądnąłeś:D

Za Rudego obydwa skrzydła miały problem z wypracowaniem tylu dogodnych sytuacji w przeciągu dwóch meczy. A ty tu młodziaka jedziesz, bo Rodado - jak nie on - nie potrafił któreś z dogodnych sytuacji wykorzystać.
To już z drugiej strony Duarte był dużo mniej widoczny akurat w tym meczu. Jedno fachowe uderzenie w słupek niewiele w tej kwestii zmienia.

Tak czy siak naszym problemem w tym meczu nie był brak kreatywności na skrzydłach, ustawienie czy taktyka, tylko brak skuteczności.

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale opisałeś DWIE w miarę znośne sytuacje, a i to naciągane.
Strzały z dystansu nimi nie są, my praktycznie tak bramek nie zdobywamy.
Stoper wygrywający główkę z Rodado - sorry, bez jaj :lol:
Starzyński na szpadzie nie sięgnął piłki... OK. I według Ciebie co by było jakby ją kopnął? Bo raczej nie bramka.
Pomijam na ile główki Rodado to taka super okazja, ale czasem tak strzela.

I to jest właśnie to - my wcale nie stworzyliśmy sobie w tym meczu multum dobrych sytuacji. Raczej próbowaliśmy jakichś desperackich strzałów które wychodzą raz na 100 prób. Warta bardzo mocno ograniczała nam możliwości podań w pole karne i nie pozwalała się wywieść w pole.

Kotwica zagrała parodię w obronie i my w ataku. Z Wartą, na spokojnie analizując - już tak kolorowo z kreacją nie było.

Książę Palownik 16.09.2024 00:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1634414)
Z naszych akcji nic nie wynika? Co ty człowieku pieprzysz? Przecież w 1 połowie tak na dobrą sprawę to co 3 minuty mogła padać bramka. Tworzyliśmy sytuację, z których zazwyczaj podają bramki. Oczywiście, że wykończenie było na katastrofalnym poziomie, który nie przystoi profesjonalnemu piłkarzowi, ale zeby bredzić, że nic z naszego grania nie wynika...

Następny. Co było nie tak z naszą taktyka? Rozumiem, że trener Warty zjadł taktycznie Moskala przyprawianiem swojego bramkarza co 3 minuty o palpitacje serca ?

Jakie palpitacje? Ani razu na serio nie zagroziliśmy Warcie, poza strzałami z 20 metrów gdzie szansa trafienia to 1 do 20.

Zerknij tu: https://x.com/maciej_skucha/status/1...yRtVzzCkm1somg

Warta miała dwie setki. My nie mieliśmy ani jednej.

Nie stworzyliśmy w meczu z Wartą żadnej dobrej okazji strzeleckiej, tylko strzały z dystansu, jakieś sytuacyjne przebitki etc. Strzelamy 30 razy z czego ani razu z pozycji, która statystycznie daje choćby 70-80 proc. szans na trafienie.

Warta nas ograła bo po prostu stworzyła więcej realnego zagrożenia.

nero 16.09.2024 00:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1634573)
można prosić o transkrypcje ?

nie idzie nic z tych wrzasków zrozumieć

a co do jaj, no mimo wszystko jest to miejsce gdzie można w łeb dostać, więc żeby tam pójść musiał czuć sie mocny w sensie znać swoje "zaplecze polityczne"

Wyżej wrzuciłem Ci lepszy link, masz jeszcze raz
https://www.youtube.com/watch?v=3r4l...index=1&t=426s

Karherop 16.09.2024 09:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1634564)

I już w ogóle pominę fakt, że to jedyny nasz młodzieżowiec, który przypomina piłkarza pod nieobecność Dudy.

Powiem krótko, bo szkoda mi klawiatury :
Jesteś głupi.

Niejaki użytkownik X wenerski (były skaut Wisły m.in. na Hiszpanie) dość ciekawie wypowiadał się po tym meczu właśnie o Starzynskim, Duarte czy Sukiennickim. Szczególnie ten ostatni o ile ma dobre decyzje to podejmuje je zbyt pozno i za duzo holuje piłkę.

Starzyński rozegrał w piątek naprawdę przyzwoite spotkanie. Co najmniej poziom wyżej niż Duarte. Z kolei właśnie Fred i Sukiennicki to biegali zupełnie pogubieni.

Patrząc że Starzyński w lecznej grał więcej na lewej stronie ja bym wyszedł Starzynskim na lewej, Baena na prawej. Szkoda choroby Kissa bo on jest póki co numerem 1 na skrzydle. Pewnie dopiero na Chrobrego będzie na 100% gotowy.

Za plecami Rodado to nie wiem kto powinien zagrać aby to optymalnie działało. Może niech go zapytają z nim chce grac.

Markus 16.09.2024 09:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez S1meone
No nie było dośrodkowania

W którym miejscu piszę, że nie było w ogóle dośrodkowań? :rotfl:

Dawaj cytat wielbicielu bramkarskiej jakości Brody. Jak zwykle opowiadasz brednie. Tak jak tu:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez S1meone
Także sytuacji multum zarówno ze strony Jarocha jak i Starzyńskiego.

Nie było żadnego "multum sytuacji bramkowych" o dużym prawdopodobieństwie szansy na zdobycie gola. Potwierdzające to statystyki zostały już wklejone przez Palcownika. Było natomiast mnóstwo nieudanych zagrań, zablokowanych dośrodkowań lub prób podania czy podań niedokładnych. Było też wiele nieudanych pojedynków z rywalami i przegranej walki o zgubienie krycia. Nie było wielu udanych dryblingów i zwodów. Baena ma wyćwiczony jeden z odejściem na prawą nogę, który o dziwo czasem nadal działa, Starzyński nie ma wyćwiczonego i charakterystycznego ani jednego.

Nie było żadnej sensownej jakości po prawej stronie, co potwierdza wynik i brak choćby paru 100% okazji bramkowych po akcjach tamtą stroną boiska, pomimo iż Warta była mocno wycofana zostawiając przestrzeń do rozegrania piłki w drugiej tercji boiska i bocznych sektorach.

Każde Twoje słowo to zwykłe zaklinanie rzeczywistości tak jak onegdaj w przypadku Brody (poza podnoszeniem problemu ogólnej nieskuteczności i słuszną krytyką gry Duarte).

wolfy 16.09.2024 10:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1634599)
W którym miejscu piszę, że nie było w ogóle dośrodkowań? :rotfl:

Dawaj cytat wielbicielu bramkarskiej jakości Brody. Jak zwykle opowiadasz brednie. Tak jak tu:

Nie było żadnego "multum sytuacji bramkowych" o dużym prawdopodobieństwie szansy na zdobycie gola. Potwierdzające to statystyki zostały już wklejone przez Palcownika. Było natomiast mnóstwo nieudanych zagrań, zablokowanych dośrodkowań lub prób podania czy podań niedokładnych. Było też wiele nieudanych pojedynków z rywalami i przegranej walki o zgubienie krycia. Nie było wielu udanych dryblingów i zwodów. Baena ma wyćwiczony jeden z odejściem na prawą nogę, który o dziwo czasem nadal działa, Starzyński nie ma wyćwiczonego i charakterystycznego ani jednego.

Nie było żadnej sensownej jakości po prawej stronie, co potwierdza wynik i brak choćby paru 100% okazji bramkowych po akcjach tamtą stroną boiska, pomimo iż Warta była mocno wycofana zostawiając przestrzeń do rozegrania piłki w drugiej tercji boiska i bocznych sektorach.

Każde Twoje słowo to zwykłe zaklinanie rzeczywistości tak jak onegdaj w przypadku Brody (poza podnoszeniem problemu ogólnej nieskuteczności i słuszną krytyką gry Duarte).

Tutaj niestety trzeba się zgodzić - pisanie o multum sytuacji to oszukiwanie się, szukanie pozytywów w bardzo słabym meczu.

Moskal nie trafił z ustawieniem i składem co przełożyło się na bardzo słabe skrzydła, psującego grę Sukiennickiego na złej dla siebie pozycji, masie wrzutek bez szans na dojście do piłki, rzutów rożnych wykonywanych przez Rodado.
Wygląda to trochę tak jakby Moskalowi odwaliło, chciał pokazać jaki to z niego trener i zdrowo przekombinował. Nasi piłkarze mają w większości jako-tako ogarniętą jedną pozycję i wymienność daje nędzne efekty. Sukiennicki z przodu to porażka, Duarte na skrzydle dupy nie urywa, Starzyński schodzący jako fałszywy napastnik to kiepski żart itd.

Generalnie - późny Sobolewski.

FraMat 16.09.2024 10:40

Statystyki Xg z meczu Wisła - Warta

Wisła 2.37 - Warta 1.00

Karherop 16.09.2024 11:30

Warta nieźle pocalowala. Ciekawe jakieś xG miała sytuacja w której z pół metra od bramki gość trafił w linie boczna :lol:

U nas z tego co mi minęło za najlepszą sytuację do strzału zmarnował Carbo na samym początku meczu. Sytuację po których obito poprzeczki/słupki były dość nisko wyceniane z racji miejsca uderzenia.

El'kabat 16.09.2024 12:14

Jutro już mecz.
Liczę chociaż na sprawiedliwy remis 2-2 ;)

wolfy 16.09.2024 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1634629)
Warta nieźle pocalowala. Ciekawe jakieś xG miała sytuacja w której z pół metra od bramki gość trafił w linie boczna :lol:

U nas z tego co mi minęło za najlepszą sytuację do strzału zmarnował Carbo na samym początku meczu. Sytuację po których obito poprzeczki/słupki były dość nisko wyceniane z racji miejsca uderzenia.

Gdyby koleś się poślizgnął i upadł dupą na piłkę to pewnie byłoby 0-2, ale na szczęście próbował strzelać :> Przypadkiem, ale jedyną prawdziwą setkę (poza karnym) miała Warta.

FraMat 16.09.2024 13:11

Być może to Warta miała tę setkę, ale jak pokazuje rzeczywistość większość bramek nie pada po setkach, ale po różnych dziwnych sytuacjach.
Tak, że nie podniecałbym się setkami.

wolfy 16.09.2024 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1634656)
Być może to Warta miała tę setkę, ale jak pokazuje rzeczywistość większość bramek nie pada po setkach, ale po różnych dziwnych sytuacjach.
Tak, że nie podniecałbym się setkami.

Możemy sobie żartować, ale nasza gra z Wartą wcale nie była dobra. Trener Poznaniaków wyłączył wszystkie nasze atuty ustawieniem.
Moskal też nie trafił ze składem.

FraMat 16.09.2024 13:16

To twoja opinia, która nie ma wartości większej niż moja.
Trener Poznaniaków wyłączył wszystkie nasze atuty ustawieniem? faktycznie - jeśli autobus w polu karnym nazwać ustawieniem.
Niestety, na razie na Wisłę to działa... zazwyczaj do pierwszej bramki. Tak, że jestem optymistą.

Przy okazji - pokażesz mi twojego posta, w którym wskazałeś błędy Moskala? Oprócz Rodado jako dośrodkowującego?

Stelio 16.09.2024 14:20

Co do meczu z ŁKS, mam nadzieję, że uda się przedłużyć serię i na dobre wjechać na autostradę po awans do 2 ligi. Przy korzystnym wyniku meczu Głogowa ze Zniczem, jest szansa na umocnienie się na 3 pozycji w walce o tem prestiżowy laur, więc jest o co walczyć.

Jeśli chodzi o przebieg meczu no to chyba bez niespodzianek. 2 lata temu nie udało nam się wygrać z ŁKS żadnego meczu, u siebie remis, na wyjezdzie porażka. Łodzianie dodatkowo powoli zaczynają się rozpędzać. Już 2 mecz z rzędu kończyliśmy w 11 więc myślę, że pora na jakieś danza kaduro w wykonaniu Biedrzyckiego/Urygi/Carbo/Jarocha. W momencie w którym już osiągniemy optymalna liczbę zawodników w meczu (czyli pewnie przed 30 minutą) to wynik pozostanie kwestią litości przeciwnika. Obstawiam 3:1/4:1 dla ŁKSu.

FraMat 16.09.2024 14:23

Dlaczego masz taką nadzieję? Co tobą kieruje?

Stelio 16.09.2024 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1634676)
Dlaczego masz taką nadzieję? Co tobą kieruje?

Sarkazm :D

FraMat 16.09.2024 14:49

Przepraszam

leszekpw 16.09.2024 18:01

Szykuje się kolejna porażka, umocnienie tuż na strefą spadkową. Ale dalej będziecie blądzić w marzeniach jaki to Kazek wspaniały trener, zbawca Wisły Kraków.

s1mone 16.09.2024 18:02

No widać po expected goals, że nie było sytuacji bramkowych. Hahahaha Markusik i Wilczek produo.

ciacho 16.09.2024 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Książę Palownik (Post 1634593)
Jakie palpitacje? Ani razu na serio nie zagroziliśmy Warcie, poza strzałami z 20 metrów gdzie szansa trafienia to 1 do 20.

....

Wiadomo, że nie. Te poprzeczki, słupki i strzały o włos mijających bramkę były pod kontrolą bramkarza.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1634660)
To twoja opinia, która nie ma wartości większej niż moja.
Trener Poznaniaków wyłączył wszystkie nasze atuty ustawieniem? faktycznie - jeśli autobus w polu karnym nazwać ustawieniem.
..

To nie był żaden autobus tylko jakaś parodia obrony. Autobus to trzeba umieć grać.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1634658)
Możemy sobie żartować, ale nasza gra z Wartą wcale nie była dobra. Trener Poznaniaków wyłączył wszystkie nasze atuty ustawieniem.
Moskal też nie trafił ze składem.

Proponuję zacząć oglądać mecze to przestaniez robić z siebie głupka. 1 połowa to była nasza najlepsza połowa od co najmniej roku jeśli chodzi o łatwośc stwarzania sytuacji. A pierd.....nie, że to poźny Sobolewski kiedy graliśmy w poprzek i nic z tego nie wynikało... :haha::haha::haha:

Arkadiusz.Czerepach 16.09.2024 20:51

tymczasem

https://i.ibb.co/bNTFMf5/aaaaaaaaaaa.png

doktor granat 16.09.2024 21:02

Za 23h będziemy na dwunastym:)

leszekpw 16.09.2024 21:03

W 6 spotkaniach 6 pkt. Szorujemy po dnie. Brawo Kazio.

Jaroo1 16.09.2024 21:08

Lesiu hejter jebany, smród z Kałuży

cygan 17.09.2024 05:39

Lks ;wisla

Będzie dobrze wygramy 3;1 i kiedy dziady z PZPN coś zrobicie z ta patologia DYSKRYMINACJA KIBICOW WISLY KRAKOW !!!TO JEST CHORE !!Wyglada na to ze w POLSCE prawo nie ISTNIEJE albo każdy robi co mu pasuje

Karherop 17.09.2024 08:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1634712)

Jeszcze przed meczem z Wartą nawet patrząc w tę tabelę można było mówić - rok temu było gorzej (1 pkt mniej na tym etapie). Teraz jest już gorzej (2 pkt więcej za RS). Wówczas wpadliśmy w nie tak zła serie (z perspektywy czasu) przeplatania wygranych z remisami. Co nawet dało nam awans na 5 miejsce po 12 kolejkach.

Scenariusze w zasadzie widzę dwa:
Albo się ogarniemy i zaczniemy punktować i uda się nam oscylować w granicach strefy barażowej
Albo czeka nas dokładnie taki sam los co Termaliki rok temu. Przecież tam kompletnie nic nie wskazywało nawet na początku sezonu że będą do 30 którejś kolejki drżeć czy się utrzymają.

ŁKS (w)
Chrobry (w)
Odra (d)
Pogoń Siedlce (w)

Serce chciało by 10-12 pkt, rozum podpowiada może 7....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl