![]() |
Cytat:
Z góry mówię, że nie wiem ile te drużyny wydały na transfery, może nie mam racji i wydali 15 milionów z tych 35 milinów otrzymanych od miasta, ale z tego co wiem to my wydajemy na wszystko najwięcej w lidze, a jesteśmy w du.pie. Słucham jakiś bzdur, ze Kiko byłby kozak jakby miał pieniądze na transfery. Zatem wyjebmy Kiko bo na tą chwilę on nam się nie przyda bo nie mamy pieniędzy. Weźmy kogoś kto będzie kozakiem w transferach bezgotówkowych tak jak potrafi to być w innych klubach mających podobne wyniki, a nie wydających tyle na transfery i wynagrodzenia miesięczne co my. Wkurza mnie to, że wszyscy wokół potrafią, a my nie. My mamy drużyną która poradzi sobie w Ekstraklasie, ale zapominamy, że trzeba awansować. Jak można w ogóle takie brednie mówić, każdy kto ma choć trochę oleju w głowie to potrafi przeczytać takie słowa w ten sposób "JK zajeb.ałeś, bo Twoim zadaniem jest awansować, masz dobrać tak personal by poradził sobie z tym celem, a nie konkurować jak równy z równym w lidzie, w której nie gramy". |
GKS dostał te 35 milionów na wszystkie sekcje, nie tylko na piłkę nożną, co nie zmienia faktu, że to jest gigantyczna pomoc finansowa jak na warunki I-ligowe, nawet jeśli z tych 35 baniek na piłkę przypadło 20.
|
Ależ to jest przykre. Wypada jeden zawodnik w środku i już cała gra drużyny leży? To jest tragedia, że nie potrafimy załatać dziury jak Carbo nie gra, a jeszcze większym tragizmem jest fakt braku w kadrze lepszego zawodnika od Człapały.
Jak graliśmy w zeszłym sezonie ? Carbo był? Jakoś dawaliśmy rade, dużo lepiej niż obecnie. |
Cytat:
Dziś Carbo jest mózgiem drużyny Wisły, mającym fundamentalne znaczenie dla rozegrania piłki, asekuracji oraz jej odbiorów. Jest fatalnie, że jego głównym zmiennikiem z uwagi na ograniczenia finansowe jest tak słaby gracz jak Sapała, który w każdym z trzech ważnych meczów w tym sezonie - z Odrą, Tychami i teraz Lechią - kompletnie zawiódł jako środkowy pomocnik. Z Odrą jesienią wyleciał z boiska jeszcze w pierwszej połowie, po jeszcze bardziej idiotycznych faulach niż te, które zrobił ostatnio Junka. Brak Carbo miał fundamentalne znaczenie dla obrazu tego meczu. Nigdzie nie jest powiedziane, że nawet gdyby grał, Lechia dałaby radę równie łatwo konstruować akcje i odpowiadać na bramki Wisły. To tylko Twoja własna projekcja i wyobraźnia. Pogoń, Piast i Widzew nie potrafili poradzić sobie z Wisłą mającą w środku pola dobrze dysponowanego Carbo. |
Przyjechała drużyna o klasę lepsza, zasłużony mistrz 1 ligi, zdominował nas i absolutnie zasłużenie awansują.
Widać było, ile jest jakości w tej drużynie i, ze niestety za jakość się płaci. Mena,Khlan, Zhelizko, Kapic, Sarnavsky + Bobcek, którego akurat nie było.. A u nas jedyny zawodnik, który jakością do nich pasuje to Rodado.. Co do Junci to już wcześniej lubiał się gotować, ale zachował sie jak idiota i to w tak ważnym momencie sezonu dla klubu. Jak nie umie hamować emocji to polecam psychoterapeutę. Colley to w swoim stylu, też sobą by nie był jakby cos odjebał. Wypadamy z baraży + jedziemy do Gieksy napakowanej jak kabanosy, bez prawie całej obrony. Bo bez Colleya, Junci, kto wie czy też bez Jarocha, który zszedł z urazem chyba mięsnia dwugłowego. Plus Rodado schodząc z grymasem bólu trzymał się za bark. Gratulacje dla Lechii, klasa jak ten zespół wygląda. A nasz człowiek mem, spec od chu.jowej inteligencji niech wyczaruje coś zajebistego na te dwa mecze. |
Cytat:
W zeszłym sezonie był Tachi (odpalony przez Sobolewskiego w tym), Igbekeme, Fernandez, a i tak się zesrali na rzadko z Ruchem, ŁKS-em, Sosnowcem i w barażach z Puszczą, więc nie rozumiem jak niby "dawaliśmy radę"? Natrzaskaliśmy wcześniej punktów dzieki Muli, Fernandezowi, Igbekeme, Junce - czyli gościom z absurdalnymi zarobkami. Zaczęli wypadać ze składu i się skończyło... |
Cytat:
Swoją drogę zawodny Lechii z nr 7 i 30 dużo lepsi skrzydłowi niż nawet Mula, co lepsze mają po 21 lat... |
Jaroch jednak z kontuzją:
https://www.goal.pl/1-liga/wisla-kra...eczem-z-gieksa Cytat:
|
Bardzo mądrze napisane, że powrót zależy od postępów w leczeniu :D
|
Cytat:
przy naszych zarządcach bezpieczniej czułbym sie jakby to było bardziej doprecyzowane ;) |
Albo będzie zdrowy albo nie - czego nie rozumiesz? :)
|
Uszkodzenie to co prawda nie zerwanie ale on już i tak może jechać na wakacje.
Szot z Satrustegim mają pewny plac do końca sezonu. |
Cytat:
otóż spałbym spokojnie jeśli w komunikacie wybrzmi że wróci jak będzie zdrowy , a nie np odwrotnie :lol: ps moje posty są żartobliwe |
no to wybrzmiało przeciez :D jak będzie zdrowy to wróci, a jak wróci to nie wiadomo jednak do końca, czy będzie zdrowy :D
Mariusz Urban przecie wie co robi :D |
Cytat:
|
pale sie do tego jak nasi stranieri do awansu :alleluja:
|
Cytat:
|
Może problemem jest narodowość lekarza. Dlaczego nie Hiszpan?
|
Mariusz Urban jest niezatapialny....fakt, ze Franz Smuda wział go do swojego sztabu na Ojro powinno dać do myślenia.
I tak jestem nieobiektywny z osobistych powodów - w czasach Artromedu(kmwtw) raczył spartolić mi jednen z podstawowych zabiegów w medycynie sportowej jakim jest wymiana ACL. "Lekraz" z podejściem - jakoś to będzie. |
Cytat:
no ale to było dawno kiedyś Franz był dobrym trenerem, a Brożek trafiał czasem do bramki |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:41. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl