Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Puchar Polski 2023/2024 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10927)

Karherop 08.11.2023 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fansorina (Post 1611964)
Dobrze, że nikt się nie pozabijał na tej murawie, przecież na tym się nie da grać praktycznie.
Zna ktoś powód? Przecież po tych igrzyskach ona wyglądała przyzwoicie.

Temat wałkowany od kilku dni. Piaskowali ja bo istniało zagrożenie ze w listopadzie i grudniu gdy przyjdą deszcze to już zupełnie nie będzie się nadawać do gry.

A o tym że wyglądała przyzwoicie po igrzyskach to bym polemizował. Przecież tam ledwo wyrobil z jej położeniem, o jakimkolwiek zakorzenieniu mowy nie było.

Gdzieś też była plotka że murawę dopadł grzyb ale być może to plotka.

Tak czy siak, jest dramat. Po zimie nie będzie lepiej. Może latem 2024 wróci do poprzedniego stanu swojej poprzedniczki.

El'kabat 08.11.2023 11:33

Pewne osoby pisały na tt, że klub był ostrzegany, że za wcześnie wchodzą na nową murawę.
Pytanie, co z gwarancją teraz etc..

ciacho 08.11.2023 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skawa Wadowice (Post 1611952)
Fajnie się ten mecz oglądało.....

Jezus maria... Ja miałem ochotę wziąć papierową słomkę do napoju i wydłubać sobie oczy. Gdybym tego nie oglądał na stadionie to bym wyłączył TV i poszedł na balkon popatrzyć w niebo.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1611951)
...
Alfaro i Baena w tragicznej dyspozycji - nie powinni nawet przechodzić obok boiska w dniu meczu.
Być może to efekt kilkumiesięcznej pracy z naszym sztabem ale pewnie to tylko teoria spiskowa.
....

Zgadzam się i się nie zgadzam. Jak dla mnie Baena jest lepszy w pojedynkach na skrzydle od Villara, Alfaro, Muli w ich najlepszej formie. Łatwość z jaką potrafi zakręcić, minąć i odjechać przeciwnikowi może imponować. Ale z drugiej strony jego zachowanie pod bramką, strzał i ostatnie podanie są tragiczne, gorsze od wymienionej trójki.

Karherop 08.11.2023 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1611969)
Pewne osoby pisały na tt, że klub był ostrzegany, że za wcześnie wchodzą na nową murawę.
Pytanie, co z gwarancją teraz etc..

Klub i tak jest w czarnej D bo i tak do maja nie ma sensu sądzić nowej. Nic się nie przyjmie. A do lata już się pewnie i tak zregeneruje.

I to tylko przykład tego jak "nieświadomie" można sobie zniszczyć murawę vide boisko w Gliwicach czy Niepołomicach. Nikt świadomie nie robi sobie gnojownika/piaskownicy. Kwestia zaniedbań i nieprzemyślanych działań. Później się klub ratuje jak się da.

skarabeus 08.11.2023 13:31

W Wisle wiedza lepiej. Jest zielona? To mozna grac!

Coz... kasa z biletow byla potrzebna, to sie nie sluchalo.

Drozd 08.11.2023 19:08

Czy nikt nie dostrzegł, że Polonia grając w 10 potrafiła nie wypuścić nas z połówki? Bajki o dominowaniu przeciwników, krakowskiej piłce to przekaz chyba dla niewidomych. Kiedy ktokolwiek do nas doskoczy, albo zwyczajnie się cofnie stajemy się bezradni jak dzieci we mgle. Gdyby nie gra w przewadze przez godzinę to gówno by było anie awans.

Sposób marnowania okazji pod bramką jest zatrważający.

Cały sztab won...

viktor56 11.11.2023 00:53

Dobre losowanie w pucharze - ogólnie wydaje się, że mamy póki co farta w tej edycji. Podpowie ktoś na jakiej zasadzie przydzielani są gospodarze tych spotkań? Rozumiem, biorąc pod uwagę kolejność w jakiej podano zespoły w komunikacie po losowaniu, że gramy tę 1/8 u siebie?

Drozd 11.11.2023 09:31

Pierwszy wylosowany z pary gra u siebie. Jeżeli są z tego samego poziomu.

wolfy 11.11.2023 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez viktor56 (Post 1612112)
Dobre losowanie w pucharze - ogólnie wydaje się, że mamy póki co farta w tej edycji. Podpowie ktoś na jakiej zasadzie przydzielani są gospodarze tych spotkań? Rozumiem, biorąc pod uwagę kolejność w jakiej podano zespoły w komunikacie po losowaniu, że gramy tę 1/8 u siebie?

Gówniane losowanie. Gdybyśmy trafili na jakiś topowy zespół albo Cracovię to byłaby szansa na podreperowanie budżetu, a tak - mecz o nic z kibicowską padliną. Nawet taka Arka byłaby lepsza.

Armin 11.11.2023 22:41

Ej wiadomo że każdy chciałby sąsiadkę czy tam Amice czy Legie. Mamy Stal Rzeszów. Przynajmniej sektor gości będzie zapełniony bo to zgoda Widzewa i chyba Ruchu. Czyli coś w rodzaju meczu przyjaźni.

viktor56 12.11.2023 00:09

Za przeglądem sportowym:

1/8 finału — 90 tys. zł
ćwierćfinał — 190 tys. zł
półfinał — 380 tys. zł
finał — 760 tys. zł
triumfator — 5 mln zł

Nie są to duże pieniądze, ale pewnie warto nawet na tyle liczyć. Pewnie różnica frekwencyjna się zwróci, jakby tak poawansowali trafiając na kolejnych ogórków.

gpat 12.11.2023 10:34

Przy takim szczęściu przy losowaniach, to i do finałów może dojdą ;-). sorry, rozmarzyłem się.

skarabeus 12.11.2023 11:09

gpat,

z Panem Trenerem na lawce i wlascicielem, ktory choc odrobine ma swojego hajsu (patrz np MADA) mozna by bylo sie jeszcze bardziej rozmarzyc o zdobyciu PP i awansie w jednym sezonie i doprowadzeniu do sytuacji (chyba) bez precedensu, gdzie beniaminek gralby w europejskich pucharach ;-)

wolfy 12.11.2023 12:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez viktor56 (Post 1612150)
Za przeglądem sportowym:

1/8 finału — 90 tys. zł
ćwierćfinał — 190 tys. zł
półfinał — 380 tys. zł
finał — 760 tys. zł
triumfator — 5 mln zł

Nie są to duże pieniądze, ale pewnie warto nawet na tyle liczyć. Pewnie różnica frekwencyjna się zwróci, jakby tak poawansowali trafiając na kolejnych ogórków.

A wziąłeś pod uwagę że mogą na luzie odpaść ze Stalą? Ile to niby zarobiliśmy rok temu na Pucharze Polski mimo gry z zespołem z niższej ligi?

Różnica się nie zwróci, bo mecz na szczycie i pełny stadion to około milion złotych na czysto. Czyli musielibyśmy dojść do finału żeby jeden taki mecz się zwrócił (licząc że będziemy trafiali jakieś cienkie zespoły nie interesujące nikogo).

Drozd 05.12.2023 22:17

Jest gdzieś transmisja pucharu do wykupienia tak jak ligi?

LucjuszWielki 06.12.2023 01:44

Krótki spocik zapowiadający czwartkowy mecz:

https://www.youtube.com/shorts/Y7WkUQKihVg

Arkadiusz.Czerepach 06.12.2023 07:20

Jop zdobedzie Puchar Polski i w nagrode 2 letni kontrakt 1 trenera , robcie screeny

Patryko 06.12.2023 08:10

Później awansuje do Ekstraklasy, zrobi grupę w LM, a następnie film o nim na Netflixa nakręci Keanu Reeves. Nie róbcie screenów.

fansorina 06.12.2023 09:41

Po jutrzejszym dobrym meczu, mam nadzieję, że Broda zostanie na następne mecze za panowania Jopa.
Ciekawe jak nasza murawa po tych mrozach będzie wyglądać.

wolfy 06.12.2023 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fansorina (Post 1613260)
Po jutrzejszym dobrym meczu, mam nadzieję, że Broda zostanie na następne mecze za panowania Jopa.
Ciekawe jak nasza murawa po tych mrozach będzie wyglądać.

To już jest poziom absurdu do którego nie przywykłem, nawet tutaj.

Mecz się jeszcze nie odbył, nie wiadomo czy Broda w ogóle zagra (nowy trener i trener bramkarzy), a Ty już po dobrym meczu wstawiłeś go do jedenastki ligowej...

A jak zawali bramkę to też ma grać?

:lol:

Akurat Raton większość meczy miał dobrych, kilka razy ratował nam dupę, a Broda jest przyspawany do linii. To ciągłe forowanie go jak kiedyś Biegańskiego pokazuje jak głupi są kibice...

A ja mam nadzieję że będzie grał lepszy, na każdej pozycji, bez względu na narodowość, wiek czy sympatię kibiców.

LucjuszWielki 06.12.2023 12:15

Też nie rozumiem tej nagonki na Ratona, sporo razy uratował nam tyłek, zdecydowanie więcej razy niż Biegański przez cały pobyt u nas. Tak, puścił 2-3 babole, ale to i tak wciąż mniej od Biegańskiego.

Raton nie jest problemem u nas. Póki co przynajmniej nie był.

MaLk 06.12.2023 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1613266)

Raton nie jest problemem u nas. Póki co przynajmniej nie był.

Ja bym to ujął inaczej - jest jednym z wielu problemów, które mamy praktycznie w każdym aspekcie funkcjonowania i klubu, i samej drużyny.

Sam z siebie jest tylko trybikiem w całym tym zrąbanym mechanizmie.

wolfy 06.12.2023 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1613270)
Ja bym to ujął inaczej - jest jednym z wielu problemów, które mamy praktycznie w każdym aspekcie funkcjonowania i klubu, i samej drużyny.

Sam z siebie jest tylko trybikiem w całym tym zrąbanym mechanizmie.

Nie przesadzajmy. Gra lepiej niż Biegański, dużo broni, rzadko coś zawala.
Po prostu banda idiotów rozkręciła nagonkę na niego, sławiąc jednocześnie mocno wątpliwe zalety Brody i Biegańskiego. Do pieca dokładają też miejscowe asy dziennikarstwa, jednocześnie do niedawna sławiąc zalety Sobolewskiego jako trenera.

Raton jest dobrym bramkarzem, chociaż jak każdy piłkarz u nas w trakcie sezonu się uwstecznia. No ale to akurat raczej nie jego wina, nie jest przynajmniej sam.

Griszka30KR 06.12.2023 14:16

Tez uważam,że Raton z trójki dostępnych (w obecnej formie) jest najbardziej ok.

Patryko 06.12.2023 14:31

W jednym z odcinków "Studio Reymonta" na komentarze o potrzebie odsunięcia Ratona i wystawienia Biegańskiego Karcz odpowiedział w prosty sposób: obejrzyjcie sobie ostatni mecz rezerw i zrozumiecie czemu gra Raton (mimo popełnianych błędów). Nie wiem o którym to meczu była mowa, ale ponoć Biegański zagrał tragikomedię.

tl:dr; wszyscy nasi bramkarze mają poważne defekty, w I lidze gra ten najmniej ułomny. Na pewno nie pomogły im też treningi z naszym już byłym trenerem Łaciakiem. Biegański zaliczał regularny zjazd od momentu zatrudnienia go w Wiśle.

leszekpw 06.12.2023 16:00

Mają przejść Stal i czekamy na parchów. Jak Milwall na WH

Markus 06.12.2023 17:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1613271)
Nie przesadzajmy. Gra lepiej niż Biegański, dużo broni, rzadko coś zawala.
Po prostu banda idiotów rozkręciła nagonkę na niego, sławiąc jednocześnie mocno wątpliwe zalety Brody i Biegańskiego. Do pieca dokładają też miejscowe asy dziennikarstwa, jednocześnie do niedawna sławiąc zalety Sobolewskiego jako trenera.

Raton jest dobrym bramkarzem, chociaż jak każdy piłkarz u nas w trakcie sezonu się uwstecznia. No ale to akurat raczej nie jego wina, nie jest przynajmniej sam.

Dokładnie tak. Raton miał wiele słabych meczów i złych interwencji, ale i tak ma ich mniej, niż mieli niegdyś Biegański czy Broda. Oni zresztą jak słyszymy nadal mają ich mnóstwo broniąc w rezerwach. Pamięć jak widać bywa bardzo krótka.

Teraz ci, którzy chcieliby widzieć Biegańskiego lub Brodę w pierwszej drużynie, po prostu domagają się oglądania tych błędów na poziomie pierwszego zespołu.

To, co się stało z tymi bramkarzami i działo z Ratonem idzie przede wszystkim na konto naszego sztabu (na szczęście byłego już), a zwłaszcza Łaciaka. Podejrzewam, że nawet z Buffona zrobiłby niedorajdę.

wolfy 06.12.2023 17:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1613274)
W jednym z odcinków "Studio Reymonta" na komentarze o potrzebie odsunięcia Ratona i wystawienia Biegańskiego Karcz odpowiedział w prosty sposób: obejrzyjcie sobie ostatni mecz rezerw i zrozumiecie czemu gra Raton (mimo popełnianych błędów). Nie wiem o którym to meczu była mowa, ale ponoć Biegański zagrał tragikomedię.

tl:dr; wszyscy nasi bramkarze mają poważne defekty, w I lidze gra ten najmniej ułomny. Na pewno nie pomogły im też treningi z naszym już byłym trenerem Łaciakiem. Biegański zaliczał regularny zjazd od momentu zatrudnienia go w Wiśle.

Były ze dwa mecze rezerw w których się skompromitował, ale wystarczy obejrzeć sparingi przedsezonowe. Wyglądał w nich dramatycznie słabo. I tu pytanie - czy zaliczył taki zjazd sam, czy mu Łaciak pomógł?

Patryko 06.12.2023 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1613278)
Były ze dwa mecze rezerw w których się skompromitował, ale wystarczy obejrzeć sparingi przedsezonowe. Wyglądał w nich dramatycznie słabo. I tu pytanie - czy zaliczył taki zjazd sam, czy mu Łaciak pomógł?

Przy Kowalu może nie był naszym lokalnym Casillasem, ale dawał rady na poziomie tej I ligi, tzn. jako młodzieżowiec nie był główną przyczyną braku awansu, a to już jakieś osiągnięcie jest. Zaliczał wpadki, ale miał też kilka ciekawych interwencji.

Jeśli trzech bramkarzy stoi w miejscu/cofa się w rozwoju, trenując pod jednym trenerem, to coś musi być na rzeczy. Podobnie z przypadkiem Starzyńskiego, który w niesamowity sposób rozwinął skrzydła w Łęcznej.

Jaroo1 06.12.2023 18:51

Tu nawet nie chodzi o rozwijanie skrzydeł i że Starzyński się wielce w Łęcznej rozwinął. On po prostu gra na swoim poziomie. I nawet patrząc na tych młodych chłopaków, to każdy z nich potrafił zagrać fajne mecze w Wiśle, na prawdę rokowali dobrze. Tylko to było przez pierwsze pół roku. Później zamiast chociażby stać w miejscu z umiejętnościami, to każdy zalicza w Wiśle regres.

Błędne koło Królewskiego. Zamiast wypieprzać miliony na Hiszpanów czy ogólnie inne transfery, to wystarczyło 1-2-4 lata potrenować takich Starzyńskich, Biegańskich i spółkę i chłopaki by tu mogli latami grać, bo talentu ogromnego nie mają ale na spokojnie na poziom I ligi im umiejętności wystarczy, tym bardziej gdyby się ciut rozwinęli po x latach w Wiśle. A zarabiali by grosze za swoje usługi, wzgledem gladiatorów hiszpańskich czy innych.

Jest coś w Wiśle co się da jeszczebardziej s.......ić?

Elendil 06.12.2023 20:13

Poczekajmy z oceną bramkarzy, jak nowy trener z nimi przepracuje czas do wiosny. Nie zdziwiłbym się, gdyby nagle każdy z nich lepiej wyglądał.

LucjuszWielki 06.12.2023 20:44

Ponoć treningi z Łaciakiem odbiegają sporo od tych profesjonalnych. Kowal to 3 półki wyżej niż Łaciak. Obecną formę bramkarzy (szczególnie upadek Biegańskiego) moim zdaniem w 80% zawdzięczamy Łaciakowi.

Pulpet 07.12.2023 09:02

Mam wrażenie, że większość kibiców i tak nie miała pojęcia jakim szkoleniowym zerem był Łaciak. Zawsze w postach i rozmowach dostawało się Sobolowi, Kmiecikowi a Arturek gdzieś tam cichutko przyczajony tkwił z daleka od hejtu.
Znam tego faceta i jego karierę od ponad dwudziestu lat i nie wiem, czy chociaż jeden równie denny trener pracuje w pozostałych klubach 1 ligi.
Jego zatrudnienie i trzymanie na stanowisku to jedna z najbardziej niezrozumiałych dla mnie rzeczy w Wiśle.

Jagul 07.12.2023 09:04

Nie wiem po co zestawiać Ratona z Biegańskim. Jakby to był jakiś wyczyn być lepszym od Mikołaja.
Raton prawdopodobnie broni dlatego, że jest "najlepszy" z tej żenującej trójki jaką dysponujemy i tyle.

wolfy 07.12.2023 09:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1613287)
Nie wiem po co zestawiać Ratona z Biegańskim. Jakby to był jakiś wyczyn być lepszym od Mikołaja.
Raton prawdopodobnie broni dlatego, że jest "najlepszy" z tej żenującej trójki jaką dysponujemy i tyle.

Tak.
10 znaków.

leszekpw 07.12.2023 16:55

Juz za chwilę, za momencik, po zwyciestwo.

El'kabat 07.12.2023 17:33

GRAMY SWOJE 3:3 i odpadamy po karnych

s1mone 07.12.2023 18:12

Wybór zawodników mi odpowiada.

Recznikon na ławce, Talar w 1 składzie.

Alfaro i Baena lepiej wyglądają ostatnio jak zaczynają w 1 składzie, a Villar wchodząc z ławki.

Jak dla mnie duży plus dla Jopa za oko do selekcji.

wolfy 07.12.2023 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1613303)
Wybór zawodników mi odpowiada.

Recznikon na ławce, Talar w 1 składzie.

Alfaro i Baena lepiej wyglądają ostatnio jak zaczynają w 1 składzie, a Villar wchodząc z ławki.

Jak dla mnie duży plus dla Jopa za oko do selekcji.

No geniusz po prostu :haha:

A wiesz kto wystawiał niemal identyczny skład na Puchar Polski?
Radosław Sobolewski :>

Opcja "Teraz Polska" nie bierze jeńców:haha:

Udało się z juniorami Stali spokojnie wygrać. Nie udało się zachować czystego konta. Mecz w sumie do zapomnienia.

ciacho 07.12.2023 21:12

Radosny futbol bez obrony i taktyki, dlatego dobrze się oglądało. A mimio to dramatyczny występ Villara, Alfaro i Olejarki.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl