![]() |
Cytat:
Widziałem w sobotę fajny mecz, z wieloma sytuacjami i naszym dużym pechem. Zastanawiałem się pod koniec do czego przyczepią się nasi fachowcy na forum. Ponieważ wynik się nie zgadzał, marne 0:0 zamiast co najmniej dwóch, trzech bramek dla nas, co w pełni byłoby zgodne z przebiegiem spotkania, znalazły się i błędy Sobolewskiego - a to brak gry 2 napastnikami, a to nie kazał im strzelać z dystansu, a to zdjął Bashę i wprowadził Gogóła. Nie zawiodłem się na forum. Podejrzewam, że gdybyśmy nawet wygrali 5:0 byłoby co krytykować, choć pewnie by nie wypadało. Na koniec: też chciałbym, żebyśmy wozili rywali "siódemką" jak chciał BC, też chciałbym samych bezdyskusyjnych zwycięstw, też chciałbym widowiskowych akcji zgranych ze sobą piłkarzy. Też nie jestem do końca przekonany do umiejętności trenerskich Sobolewskiego, czyli nie uważam, że przerasta znacząco tę ligę. Myślę, że to w końcu zatrybi, dlatego nie obrzucam Sobola inwektywami jak większość na forum, albo nie staram się złośliwie jak inni, przekręcać jego nazwiska - to dziecinne. No, ale rozumiem frustrację i głęboko współczuję. |
Luz... cieszmy się... 0:0 u siebie ze Stalą, która połowę składu ma z 2 ligi. Pozostaje pogratulować tylko Sobolewskiemu za kawał dobrej roboty w tym meczu.
|
Ba, Stal klecona na szybko na kolanie, Stal z trenerem od miesiaca, Stal, ktora w dwoch poprzednich meczach stracila 7 bramek, Stal na tle ktorej obecnie nie da sie nie wygladac dobrze.
Wazne, ze fajny mecz, wazne 94 niebezpieczne ataki... |
Masakra jak ludzie potrafią usprawiedliwiać nieudolność Sobola. W tamtym sezonie też się oszukiwaliśmy, że z ŁKSem, Ruchem czy Puszczą można przegrać. A później się okazało, że im dalej tym gorzej.
Sobol juz został zweryfikowany. Nie nadaje się. Jedynie udało się wygrać te kilka meczów pod rząd, ze słabszymi rywalami i na fali entuzjazmu. On ma awansować, a nie cudować, a obecnie cudujemy i nie punktujemy tak jak powinniśmy. Nie widać poprawy w grze, my umiemy grać do 16 metra, ba od 16 do 16 metra. Jak już piłka w którymś z pól karnych to kupa w majtkach i obrona zesrana albo w ataku partolimy. Ta druzyna jest dramatyczna, mimo stwarzanych okazji nie umie wygrać meczu, mimo tego, że rywale słabi to jedna kontra czy 1 SFG i mogą nas pozamiatać. Dlatego Sobol jest skreślony już na dobre. Tam nie ma wiary, iskry żadnej więc nic z tego nie wyjdzie. A poziom odklejenia, buty i chamstwa tylko pogarsza sytuację - bajki o pracy, rozwoju, SFG, konferencje po 40 sekund, Moltenis na trybunach Colley na łąwce lub w pierwszym składzie. Żenada. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Też podejrzewam, że Sobolewski ze sztabem powyżej pewnego poziomu nie podskoczą, co stwierdzam z dużym żalem. Jednak sądzę, że są w stanie, nawet ponosząc ciężkie do przeżycia dla kibiców porażki, wykręcić wynik punktowo dużo lepszy niż w poprzednim sezonie (całościowo). Dlatego wystrzegam się pisania o Sobolball, o Sobolence, o Radziach, nieudacznikach i w ogóle używania tego typu dyfamacyjnych epitetów, bo: - za jakiś czas musiałbym to, być może, odszczekiwać, ale czułbym się głupio wychodząc na chorągiewkę - wyżywanie się na Sobolewskim jest tylko przejawem stresu i brakiem umiejętności panowania nas sobą - i tak nikomu w niczym nie pomoże, a już najmniej Królewskiemu w podjęciu radykalnych decyzji. |
Cytat:
Wiec na forum można zawsze liczyć. |
W zeszłej rundzie Sobolewski miał do dyspozycji graczy, których ta liga prędko nie zobaczy (Igbekeme, Fernandez, po części Mula). Jak mu mecze w pojedynkę wygrywał Fernandez, to fajnie się było grzać w blasku fleszy.
Jak przyszła weryfikacja z Puszczą, wyszły wszystkie jego braki. Obnażył go trener z klubu, który ma budżet pewnie z 10x mniejszy niż my, za każdym razem zwyciężając w dokładnie ten sam sposób, no ale bramki z SFG zawsze będą wpadać. W tym sezonie graczy jak Fernandez czy Igbekeme zapewne mieć nie będziemy, więc o średniej punktowej na poziomie 2,0+ Radek może pomarzyć. W zeszłym sezonie do zdobycia miejsc 1-2 w sezonie zasadniczym potrzebna była średnia punktowa 1,82. Czy z tym składem jesteśmy w stanie taką średnią ugrać, jeśli rozdajemy punkty drużynom pokroju Stali Rzeszów? Szczerze wątpię. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale ludzie tacy jak pepe będą rżnęli głupa że to zasługa Sobolewskiego a porażki - Fernandeza. Gdzie da się naprawdę łatwo policzyć ile bramek to błysk Fernandeza, Muli, Junki, Igbekeme a ile to powtarzalne rozegrania czy SFG. pepe72 - jesteś żałosny. Tak, nie poznaliśmy się na geniuszu Sobolewskiego na wiosnę, nie widzieliśmy tych automatyzmów w ataku i obronie. I wiesz co - nadal ich nie widzimy. Bo istnieją tylko w Twojej czy FraMata głowie. Widzimy tylko bezmyślnie podania na bok i do tyłu, kretyńskie wrzutki do nikogo albo na krytego przez wyższych i silniejszych obrońców Rodado, absolutnie bezwartościowe SFG których może być kilkadziesiąt na mecz a i tak z nich bramka nie padnie i obronę, która w ogóle sobie nie radzi. |
Najlepsze jest to, że plan Królewskiego z piłkarzami z innej planety prawie się udał. Problem pojawił się, kiedy Fernandez złapał lekką zadyszkę i trzeba było wyciągnąć wnioski na mecz z Puszczą.
Sobolewskiego bez żalu zwolnili z Płocka, gdzie drużyna pod koniec jego urzędowania grała totalną padlinę. Później ponad pół roku przerwy od trenerki i jedyna praca, jaka pojawiła się przed nim na horyzoncie, to asystent trenera w Wiśle. Żaden inny klub go nie chciał, mimo jego ekstraklasowej przeszłości, bo po prostu wszyscy widzieli jego "osiągnięcia" w Płocku. Prędzej czy później Wisła Radka zwolni i zobaczycie wtedy gdzie dostanie następną posadę. Obstawiam ścieżkę kariery podobną do Zająca po jego epizodzie w Jagiellonii. |
Wisła gra taką samą padlinę teraz jak podczas serii wygranych meczy. Jedyna różnica jest taka że na wiosnę lepsi Hiszpanie zdobywali bramki po pięknych indywidualnych akcjach. Nie idzie? Fernandez poda, strzeli z dystansu, zrobi karnego, strzeli z niemożliwej pozycji. Mula strzeli, dośrodkuje, przedrybluje dwóch i poda. Igbekeme zagra cudowną prostopadłą piłkę po której obrona rywali się rozsypie. Zagrania z innej ligi.
Poza tym? Wrzutki do nikogo, ja do mnie ty do ciebie, łańcuszek podań od obrony do skrzydła i z powrotem. Jeżeli Moltenis nie ma dnia to możemy rogów w ogóle nie wykonywać, prędzej rywal zdobędzie gola po kontrze niż my po centrze. A potem przyjdzie taki pepe czy Karherop i .......ą jakim to trenerem był wtedy Sobolewski. Niestety - takim samym jakim jest teraz - chujowym. No ale skąd mają o tym wiedzieć, trzeba by mecze oglądać. Nie ma przypadku w tym że nie zdobyliśmy bramki ze Stalą. Nasza najlepsza akcja, jedyna setka była po kontrze, gdzie 80% roboty zrobił Rodado. Jakim trzeba być debilem żeby z drużyną taką jak Wisła gdzie nikt nie umie grać dobrze głową kazać wrzucać non stop w pole karne? Ale Radzio niczego innego nie potrafi, a Goku to nie Fernandez, Alfaro to nie Mula. Oglądamy te pozostałe 90% czasu meczy z wiosny o których wielu cymbałów już tutaj nie pamięta - dzięki Fernandezowi, Muli, Igbekeme... No bo skoro wygrywaliśmy to taktyka Sobolewskiego musiała być dobra ? Niestety, taktyka "niech Fernandez coś wyczaruje" średnio działa bez Fernandeza. Z oczywistych względów. |
Cytat:
Czyli uzupełniamy listę betonów o FraMata.Już samo stwierdzenie " nie jestem do końca przekonany do umiejętności trenerskich Sobolewskiego" wiele o tobie mówi.Ja jestem przekonany,że gość się nie nadaje i na ten moment to nawet zespołu rezerw bym mu nie powierzył. |
Cytat:
Wrzutka na aferę to nie sytuacja na bramkę, no chyba że je liczysz to rozumiem bo samych rogów było ze 20... i wielkie G.... z tego. Cytat:
Mentalnie to jest już porażka i nic się w tym temacie nie zmieni. Postawa rezygnacji prezentowana w ostatnim meczu jest tego najlepszym dowodem. |
Cytat:
W 2023 mieliśmy 12-0-4, w całej rundzie rewanżowej 12-1-4 i pierwsze miejsce. Mimo tego na forum wieszano psy na trenerze, właścicielach itd. Jak pisałem wcześniej niezależnie jakie wyniki będzie wykręcał Sobol to na forum zawsze może liczyć. Trzeba jednak przyznać, że Jaro celowo/przez przypadek ma już trenera, który może zastąpić Sobola, jako analityka w rezerwach. A wracając do tematu meczowego to obejrzałem sobie wreszcie skrót i faktycznie to, że Wisła nie wygrała to bardziej pech (niezła gra bramkarza, a raz wybił obrońca z bramki) niż braki umiejętności. Również pewna nonszalancja w obronie, przez którą mogliśmy też stracić bramki. |
Cytat:
Słusznie wieszano psy na trenerze bo to żaden trener co potem zostało zweryfikowane i trwa do dziś. Taktycznie jesteśmy żenujacym zespołem i jedyne co nas ratuje to indywidualne wyczyny poszczególnych piłkarzy. Rozwój piłkarzy nie istnieje - tutaj nawet Mbappe by się uwstecznil. Reakcji na wydarzenia boiskowe nie ma. Chyba że w postaci zmian które śmiało można nazwać sabotażem. Na deser memiczne zachowania przy SFG i bagatelizowanie tematu przez samego trenera. A tak na marginesie bo widzę, że jak zwykle odwołanie jedynie do wiosny. A na jesień Sobolewski był na wojnie? |
Cytat:
|
Cytat:
Mieliśmy dwa duże wakaty w strukturach: CLJ U19 oraz rezerwy i w żadnym z tych przypadków Białorusina nie postawiono za kierownicą a miałby nim zostać dla 1 drużyny? To już wolę inwestować w Filipka. Wszakże jego metody treningowe szczególnie podobały się Hyballi. Tyle że do tego wypadałoby go jeszcze gdzieś wypchnąć na otrzaskanie, a nie kisić jako koordynatora. Patrząc chocby na karierę Szulczka, Szwargi czy nawet Feio, naprawdę nie trzeba mieć niewiarygodnie długiego stażu w prowadzeniu seniorskiego zespołu by być cenionym szkoleniowcem w PL (pomijając u Feio jego ego i ekscesy). Cytat:
|
Głuchy telefon to się chyba dawniej nazywało.
To już chyba lepiej rzucić piłkę Hiszpanom i niech grają co chcą |
Cytat:
|
Cytat:
Z drugiej strony to tak głupie że aż może się zdarzyć. Chociaż ja osobiście stawiam na kontynuację świetnego projektu i zastąpienie Sobolewskiego Zającem. Jeden ekspert od SFG zastąpi drugiego, nastąpi przekazanie pałeczki w sztafecie legend. A że obaj są beznadziejni to akurat trzeciorzędna sprawa. Nie wynik się przecież liczy. |
Cytat:
|
Cytat:
Wierzysz w zabobony? Zabobony się nie liczą!:evil::evil::-D |
Cytat:
Poczytaj komentarze po meczach, gdzie zagraliśmy (w 2023) na "0" z tyłu: Kolejki: 19 - Resovia 24 - Skra 29 - Chojniczanka 32 - Podbeskidzie 34 :> Zawsze się jakiś "lepiej wiedzący" znalazł. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl