Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Radosław Sobolewski trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10811)

MaLk 09.11.2022 16:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1594368)
Idziemy zgodnie z planem trio. Trener strażak Brzęczek, odpadnięcie z PP, słabe wyniki w lidze. Teraz zamiast Brzęczek wstawcie sobie nazwisko Sobolewski.

No przecież zawsze powtarzałem, że uczymy się na błędach.

A od starożytności wszyscy wiedzą, że najlepszą metodą nauki jest wielokrotne powtarzanie.

speedfashion 09.11.2022 17:04

Moim zdaniem to nie Soblewski jest największym problemem tej zbieraniny. Zresztą, kto tu za niego przyjdzie?

Mamy beznadziejnie zbudowaną drużynę, w której "kominy płacowe" mają zawodnicy jakością niewiele różniący się od przeciętnych ligowców. Co my chcemy zrobić, mając na skrzydle Młyńskiego, którego flagowym zagraniem jest "zejście na prawą nogę", tylko wykonane z taką dynamiką i energią, że można herbatę zaparzyć.

Nie ma żadnego progresu, a u większości potężny regres. Czy to wina trenera? Po części na pewno też. Ale przede wszystkim wydaje mi się, kuleje mentalność. Raz, że z porażkami nam dobrze. Dwa, że mamy gwiazdy, jakie mamy.

AS82 09.11.2022 18:17

Ludzie ! Z 80% porażek i frajerskich remisów w tym sezonie było z drużynami gorszymi od nas.To jest całkowita kompromitacja sportowa tego klubu.

picasso 09.11.2022 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1594382)
Ludzie ! Z 80% porażek i frajerskich remisów w tym sezonie było z drużynami gorszymi od nas.To jest całkowita kompromitacja sportowa tego klubu.

czyli te drużyny były lepsze

kopaczoholik 09.11.2022 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1594374)
No przecież zawsze powtarzałem, że uczymy się na błędach.

A od starożytności wszyscy wiedzą, że najlepszą metodą nauki jest wielokrotne powtarzanie.

Ciekawe czy w II lidze będziemy powtarzać błędy z eklapy i I ligi ;)

Jak widać II liga to też dla nas za wysokie progi...

AS82 09.11.2022 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1594384)
czyli te drużyny były lepsze

No były lepsze na takiej zasadzie ,że Chojniczanka oddaje 1 strzał w meczu i wygrywa 1-0 , z Łęczną patrząć na statystyki powinniśmy wygrać 5-1, dziś cóż ten Motor pokazał żeby wygrać ? To jest drużyna mentalnie na poziomie przedszkolaków ,a nie ludzi grających poważnie o powrót do Ekstraklasy...

MaLk 09.11.2022 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kopaczoholik (Post 1594385)
Ciekawe czy w II lidze będziemy powtarzać błędy z eklapy i I ligi ;)

A w czymże II liga miałaby być inna? Dlaczego mielibyśmy się przestać uczyć? Najważniejsze jest dążenie do perfekcji, nieważne w jakich okolicznościach ligowych.

s1mone 09.11.2022 19:48

Tak sądziłem, że zmiana Jurka na Radka nic nie da, to jest przedłużenie tej samej myśli. W końcu razem pracowali.

Arkadiusz.Czerepach 09.11.2022 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1594361)
Bez przesady. Przeciętniak 1 ligi przegrał z przeciętniakiem 2 ligi. To naprawdę nie jest nic niesamowitego i niespotykanego.

wyrwane z kontekstu owszem nie jest

w naszym przypadku to kolejna (która to już) kropla przepełniająca czarę

wolfy 09.11.2022 23:57

Jeszcze jeden mecz i się żegnamy. Nie ma chyba sensu dalej ciągnąć.

El'kabat 10.11.2022 00:07

Zmiany trenera w tym sezonie to już nic nie dadzą. Będziemy zmieniać nazwiska, a przepłacane pajacyki dalej będą się kopać po czołach. Nie w trenerze tu problem niestety.

Manhunt. 10.11.2022 00:09

Oczywiście, że zmiana trenera da i to dużo, ale musi to być trener, a nie ktoś kto nadaje się do trenowania max klubu w 3 lidze.

Delgado 10.11.2022 00:10

W "przepłacanych pajacykach" tez nie

wolfy 10.11.2022 00:11

Panowie, pogodzę Was. Potrzebujemy i trenera (a nie jakiś wynalazek) i realne wzmocnienia. Bez spełnienia obu warunków nie ma szans na awans. Ci frajerzy z taktyką Sobolewskiego są w stanie spaść z ligi.

Delgado 10.11.2022 00:18

Frajerzy w gabinetach są w stanie zbankrutować zanim ci z boiska zdążą tyle przegrać by spaść.

sandomingo 10.11.2022 00:19

Taktyką Sobolewskiego?
A co to takiego? Bo nie zauważyłem

KOALIK 10.11.2022 00:20

Klątwa wujka Jurka trwa w najlepsze. Tu trzeba może jakiegoś egzorcystę lub innego szamana.

wolfy 10.11.2022 00:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1594418)
Taktyką Sobolewskiego?
A co to takiego? Bo nie zauważyłem

Gramy w poprzek, stoperzy i bramkarz prostopadłymi podaniami uruchamiają kontry rywali, kiedy ktoś wrzuca piłkę w nasze pole karne stoimy i podziwiamy. Tak z grubsza.
Może to nie jest dobra taktyka, ale przynajmniej widać powtarzalność.

Delgado 10.11.2022 00:46

Może nie gramy ładnie, ale przynajmniej nie wygrywamy.

krysztal 10.11.2022 00:55

Nie wiem co robią na treningach i jak ale to jest dramat.Gra jest wręcz statyczna.Każde jedno zagranie to 2-3 czasem 4 kontakty z piłką.Kopacze nie potrafią przyjąć podania tak żeby futbolówka nie odskoczyła na minimum metr od nogi.O przyjęciu kierunkowym to szkoda nawet wspominać.Nie wierzę że to aż takie drewno.Na czwartoligowych boiskach widać lepszą technikę użytkową niż to co obecnie prezentuje ta drużyna.

sandomingo 10.11.2022 08:09

Swoją drogą przykład takiego Feio i Motoru pokazuje, że jednak trener może mieć realny wpływ na drużynę w tym samym składzie osobowym.
Ile on tam pracuje, 3-4 tygodnie?
U nas wpływ Sobolewskiego na drużynę jest minimalny.

bridgeburner 10.11.2022 09:11

A spójrz jeszcze na Szulczka w zeszłym sezonie jak podziałał na Warte i jakie wyniki osiąga teraz
Albo Majewski w Stali
A my zmiana trenera (która sama w sobie była konieczna i zrobiona za pozno) nie osiągnęlismy ani krótkotrwałej poprawy wynikow "efektu nowej mioty"( bo i jaka ona nowa?) ani perspektywy na długoterminowa poprawę
Swoja droga jakby ktoś w tym klubie miał rozum to do takiego Szulczka już by dzwonił z propozycją pracy

Karherop 10.11.2022 09:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1594422)
Nie wiem co robią na treningach i jak ale to jest dramat.Gra jest wręcz statyczna.Każde jedno zagranie to 2-3 czasem 4 kontakty z piłką.Kopacze nie potrafią przyjąć podania tak żeby futbolówka nie odskoczyła na minimum metr od nogi.O przyjęciu kierunkowym to szkoda nawet wspominać.Nie wierzę że to aż takie drewno.Na czwartoligowych boiskach widać lepszą technikę użytkową niż to co obecnie prezentuje ta drużyna.

O to to.

Nie wiem czy kilku tam nie było zajechanych ale taki Jaroch zanotował wczoraj więcej strat niż przez całą rundę

Pereira nadawał się do zmiany w 15 min meczu.

Duda jako ofensywny pomocnik w całej rundzie 0 asyst/0 bramek. To już nawet Plewka (sic) zanotował jakąś asystę. Co ten chłopak dalej tej drużynie?

Młyński klapki na oczy i strata i tak cały mecz.

O 1 połowie powiedzieć "tempo emeryckie" to jak nic nie powiedzieć
Dla mnie to najgorsze jakościowo spotkanie Wisły w tej rundzie.

Oczy krwawiły.

Jeśli Sobol miał nimi wstrząsnąć to nie wstrząsnął. Niech teraz się tłumaczy przed zarzadem. Dla mnie nie jest skreślony, ale nie ma też specjalnego powodu poza sentymentem który miałby go bronić.

Reszta to i tak czynniki które wskazalby każdy inny trener za powody porażek. "Nie ja przygotowywałem, nie ja ściągałem zawodników" itd

sandomingo 10.11.2022 09:18

Szulczek w tej chwili jest trenerem dla Wisły nieosiągalnym.

Zakładając dalsze funkcjonowanie klubu - co jest mocno wątpliwe - to rynek trenerski powinien być dokładnie przeskautowany. Bo takich Szulczków, Niedzwiedziów czy Majewskich jest pewnie sporo. Tylko ktoś musiałby to robić.
Natomiast w Wiśle nikogo takiego nie ma.

El'kabat 10.11.2022 09:22

Na "trenerów" przez duże T - to nas obecnie nie stać. A stawianie wszystkiego w zimie na jedną kartę jak Cupiał z LM, to skończy się ostatecznie 4 ligą i zaoraniem wszystkiego.

Przepłacani najemnicy z zagranicy, przepłacany trener, długi, konflikt właścicieli i chęć zmian, połowa tabeli w zimie - skończy się katastrofą.

Szneka 10.11.2022 09:24

Pisałem o Warcie kilka dni wcześniej. U nas potrzebni są ludzie z zewnątrz,spoza układów. Nie swój trener i swój sztab , bo to legendy, bo zasłużeni ludzie. Ma przyjść obcy i kopnąć w dupę całą szatnię. Jeśli Sobolewski dalej będzie trenerem to nie wróżę powodzenia. Nawet jeśli cudem awansuje to dalej będzie towarzystwo wzajemnego lizania się po fiutach.

Arkadiusz.Czerepach 10.11.2022 09:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1594411)
Jeszcze jeden mecz i się żegnamy. Nie ma chyba sensu dalej ciągnąć.

troche nie ad rem , ale powiedzcie mi

czy wolfy to pie.dolony troll ?

bo idiotą nie jest , retoryke potrafi uprawiać na wysokim poziomie

no chyba że jakaś dwubiegunówka ?

Lucjusz tysobie zapisujesz w wordzie posty użytkowników od lat , pasowałoby żebyś teraz wkleił jego eseje krytykujące zmiany trenerów od Brzęczka począwszy

bridgeburner 10.11.2022 09:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1594435)
Szulczek w tej chwili jest trenerem dla Wisły nieosiągalnym.

Zakładając dalsze funkcjonowanie klubu - co jest mocno wątpliwe - to rynek trenerski powinien być dokładnie przeskautowany. Bo takich Szulczków, Niedzwiedziów czy Majewskich jest pewnie sporo. Tylko ktoś musiałby to robić.
Natomiast w Wiśle nikogo takiego nie ma.

Moim zdaniem jest jeszcze
Nazwiska na Warcie już bardziej nie zbuduje, u nas mógłby liczyć na sporą podwyzke, długoterminowe perspektywy to w ogóle są nieporównywalne
Przyłączam się do zdania, że tu MUSI przyjść ktoś z zewnątrz, ze świeżym spojrzeniem i wymienić CALY sztab
Pana Kazia dać do akademii niech tam uczy techniki, Dyje, Łaciaka i resztę ładnie pożegnać byle pojechali w miarę daleko
Zostawić można Krzoske i magazynierów , nikogo więcej

Maine_Coon 10.11.2022 09:51

Zbuduje albo go zleją i wyleci szybko :D

sandomingo 10.11.2022 09:53

Tak naprawdę nasz rozważania są już obecnie bezcelowe, bo najbardziej prawdopodobny aktualnie scenariusz to zimowa wyprzedaż i gra na wiosnę.kadłubowym składem.
Czy to wystarczy do otrzymania licencji? Nie mam pojęcia.
Czy to wystarczy do utrzymania? Nie mam pojęcia.

Arkadiusz.Czerepach 10.11.2022 09:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1594440)
Moim zdaniem jest jeszcze
Nazwiska na Warcie już bardziej nie zbuduje, u nas mógłby liczyć na sporą podwyzke, długoterminowe perspektywy to w ogóle są nieporównywalne
Przyłączam się do zdania, że tu MUSI przyjść ktoś z zewnątrz, ze świeżym spojrzeniem i wymienić CALY sztab
Pana Kazia dać do akademii niech tam uczy techniki, Dyje, Łaciaka i resztę ładnie pożegnać byle pojechali w miarę daleko
Zostawić można Krzoske i magazynierów , nikogo więcej

czytając takie posty kibiców jestem w stanie uwierzyć że ta dziura wielomilionowa nie wzieła sie z przekrętów , a tylko folgowania myśleniu życzeniowemu

ilu aktualnie mamy trenerów na etacie ?

bridgeburner 10.11.2022 10:04

Jednego Sobola?
Przecież Brzęczek sam zrezygnował to mu chyba nie wypłacamy miesięcznie po 100 tys miesiecznie czy ile on tam mial
To nie jest żadne życzeniowe myślenie, Warta płaci relatywnie mało, cały ich sztab zarabia mniej niż nasz jeden Hiszpan , jest wiele miejsc gdzie możemy szukać oszczędności, w pierwszej kolejności na przepłaconych piłkarzach ale na pewno nie na trenerze czy ewentualnym dyrektorze sportowym

wiesniak842 10.11.2022 10:08

Po tym co Sobol .......i za glupoty mozna byc pewnym, ze nic z tego nie bedzie. "Przejmowalismy inicjatywe", ale glupi blad, karny i bramka dla przeciwnika. Jaka inicjatywe, gdzie, kiedy?
Po stracie karnego zamiast sie rzucic do ataku zeby odrobic strate to na spokojnie podawanie miedzy obroncami i obsranie zbroi przed atakami Motoru. No nie. Nie i ..... Wypierdalac wszyscy. Caly sztab trzeba wyjebac od Krzoski zaczynajac na Sobolu konczac. Wszyscy won.
Wlascicieli/zarzadzajacych pomijam tylko w tym temacie.

tas de fleia 10.11.2022 10:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1594445)
Jednego Sobola?
Przecież Brzęczek sam zrezygnował to mu chyba nie wypłacamy miesięcznie po 100 tys miesiecznie czy ile on tam mial
To nie jest żadne życzeniowe myślenie, Warta płaci relatywnie mało, cały ich sztab zarabia mniej niż nasz jeden Hiszpan , jest wiele miejsc gdzie możemy szukać oszczędności, w pierwszej kolejności na przepłaconych piłkarzach ale na pewno nie na trenerze czy ewentualnym dyrektorze sportowym

Po zakończeniu rundy nasz Hiszpan będzie zarabiał tylko na papierze najpewniej. Oczywiście że nie mamy pieniędzy na Szulczka ani żadnego innego trenera z doświadczeniem. Oczywiście możemy sobie wziąć teraz i Papszuna tylko po 1 czy będzie chciał przyjść, po 2 czy nie znamy z autopsji funkcjonowania ponad stan? Raczej nic dobrego z tego nie wyszło, a czkawkę mamy od kilku lat. A co do Hiszpanów - obstawiam że będą pierwszymi którzy zwina żagle bez przelewu.

silver03 10.11.2022 11:13

Fernandez nie będzie się kopał po czole w tak marnej drużynie, to chyba zrozumiałe. Biegański wykona pewnie ten sam ruch.

Ciekawe co u Kuby...

Karherop 10.11.2022 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1594437)
Na "trenerów" przez duże T - to nas obecnie nie stać. A stawianie wszystkiego w zimie na jedną kartę jak Cupiał z LM, to skończy się ostatecznie 4 ligą i zaoraniem wszystkiego.

Przepłacani najemnicy z zagranicy, przepłacany trener, długi, konflikt właścicieli i chęć zmian, połowa tabeli w zimie - skończy się katastrofą.

Stawianie wszystkiego na jedną kartkę miało miejsce już wiosną 2022. I katastrofa się dokonała.

4 liga nie ma prawa się wydarzyć, bo zbyt dużo pieniędzy straciliby główni zainteresowani (trio). Nie mogliby nawet liczyć na odzyskanie tego co "pożyczyli".

Prędzej obstawiam wyprzedaż i stagnację w 1 lidze.

sandomingo 10.11.2022 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1594451)
Stawianie wszystkiego na jedną kartkę miało miejsce już wiosną 2022. I katastrofa się dokonała.

4 liga nie ma prawa się wydarzyć, bo zbyt dużo pieniędzy straciliby główni zainteresowani (trio). Nie mogliby nawet liczyć na odzyskanie tego co "pożyczyli".

Prędzej obstawiam wyprzedaż i stagnację w 1 lidze.

Zapytam z ciekawości - w jaki sposób mieliby temu zapobiec?

Bo Wisła nie może grać na dłużej w 1 lidze.

Karherop 10.11.2022 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1594452)
Zapytam z ciekawości - w jaki sposób mieliby temu zapobiec?

Bo Wisła nie może grać na dłużej w 1 lidze.

Problemy będą na pewno. Zresztą już są. Czy jednak ekstraklasa albo śmierć? Nie sądzę. Bo jak to sobie wyobrazasz. 30 czerwca wrzucamy komunikat że Wisła nie przystępuje do rozgrywek?

Zakładając że spotkania wlascicielskie i ustalenia którymi się chwalono mają jakiekolwiek znaczenie, to będą znowu heroiczne akcje by ratować klub.

Zakładam że w czerwcu 2023 odejdą z klubu ostatni zawodnicy na wysokich kontraktach. Zostaniemy z juniorami, Uryga, jakimś Basha i paroma przeciętniakami. Z Puszczy wraca Boguski, Bartosz i paru tych których odrzuci Puszcza bo są za słabi na ekstraklasę.

Scenariusze można oczywiście mnożyć. Ja jednak obstawiam zmiany właścicielskie w zimie które dadzą trochę powiewu zmian.

sandomingo 10.11.2022 12:07

Zakładasz, że Wisła na pewno otrzyma licencję na sezon 2023/24?

KOALIK 10.11.2022 12:08

To się zrzuci na te 7,5 tys. zł dla Trójcy Świętej, a resztę olać. Doprowadzili Wisłę z premedytacją do spadku i nic im się nie powinno należeć.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl