Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [I] kolejka Wisła Kraków - Sandecja Nowy Sącz, 16 lipca 2022, 17:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10781)

Arkadiusz.Czerepach 16.07.2022 18:52

pokuta odbębniona i tak:

Bieganski uratował na punkt , no cóż było sporo niewiadomych , ale wyjąsniło sie juz jaką role odegramy w tej lidze otóż solidnego sredniaka

na + :
pereira
bieganski
fryzura cisse

pytanie do masochistów którzy zdeydowali się na wizyte na stadionie : jak catering ? (serio pytam)

Książę Palownik 16.07.2022 18:53

Jedno już wiemy: awans NIE JEST celem na ten sezon.

Prawdopodobnie Trio ma kasy tylko na to, żeby z nas zrobić średniaka I-ligowego na lata i tyle.

O drużynie dużo nie ma co pisać. Napiszę tylko, że występy Starzyńskiego, Wachowiaka, Fajtłapica, Mehremica i tego nowego szrotića Balty to jest materiał na postępowanie dyscyplinarne.

s1mone 16.07.2022 18:53

Nasi przemotywowani, Sandecja przemotywowana.

Wyszedł z tego totalny paździeż, ciągle tylko faule, niedokładne zagrania (po obu stronach), walka, gra na aferę, laga na bałagan.

Zabrakło gry w piłkę. Jak się będziemy wdawać w takie zapasy błotne i walczyć to środek tabeli murowany.

Basha pokazał, że przy reszcie młokosów to Pan Piłkarz. Pereira również.

Tragiczne były boki obrony w grze ofensywnej, katastrofalny i drewniany Jaroch, trochę lepszy Wachowiak (przynajmniej czasem coś zagrał dokładnie).

Mehremić odpierdzielał taką elektrykę i widać było, że mu styki przepala. Bardzo słaby występ.

Z młodych Piotruś coś tam się starał ale nie wiele z tego wynikało, podobnie Kacper - w kluczowych momentach brakowało dokładności.

Fernandez zagrał najgorszy mecz od przyjścia do Wisły.

Żyro był tak tragiczny i drewniany, że oczy przecierałem. To kiedyś był naprawdę fajny grajek.

Biegański poprawnie, jedno złe wyjście, parę dobrych interwencji. Powinien był lajtowo łapać kiks Jarocha, bo to kiks był - nie podanie, a tak narobiło się smrodu.

Paradoksalnie największe zagrożenie pod naszą bramką stwarzaliśmy my sami.

No cóż, pierwsze śliwki robaczywki. Krwawiące oczy zaliczone.

Dodam też, że druga seria serpentyn to był istny kretynizm. Akurat wtedy, gdy wydawało się, że łapiemy wiatr w żagle.

kbr 16.07.2022 18:55

Nie wiem czego się spodziewaliście po tym jak wymieniliśmy 3/4 kadry, a na ławce wciąż mamy trenerskiego mema. Po takiej rewolucji kadrowej trudno oczekiwać super gry i wyniku, dlatego trzeba szanować ten punkt. Powrót do Ekstraklasy zajmie nam 5-10 lat. I trzeba się uzbroić w cierpliwość..

maciekkk 16.07.2022 18:59

Ten mecz to dokładnie to czego się spodziewałem. Nie zaskoczyli mnie niczym. W następnym meczu spodziewam się w.......u i wtedy zarząd się otrzasnie i zacznie brać kogo popadnie do składu.

Mehremic zagrał dokładnie tak samo jak go zapamiętałem. To i tak cud, że po jego wielbłądach nie dostaliśmy gola.

To teraz zobaczmy jakie wnioski miał zarząd po spadku:
- brakowało liderów - dzisiaj nie było ani pół zawodnika, który byłby w stanie wziąć grę na siebie.
- brakowało napastnika - dzisiaj no coments
- zachwiana równowaga między Polakami a reszta - dzisiaj zaczynaliśmy mecz w stosunku 7-4 (więcej Polaków) , kończyliśmy 5-6 (więcej zagranicznych) . Dla mnie zagraniczni zawodnicy nie są problemem. Problemem jest jakość.

Więcej wniosków po spadku od zarządu sobie nie przypominam. Dzisiaj była pierwsza weryfikacja. I wychodzi na to że te całe ich wnioski to se w dupe wsadzić można.

bridgeburner 16.07.2022 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1587727)
Wyglądaliśmy dramatycznie.
Mehremić po tym meczu powinien zostać wysłany z powrotem do głębokich rezerw.
Z taką grą obawiam się, że zakotwiczymy w tej lidze na dłużej, oczy krwawiły od oglądania tego meczu.

Nie wiem czy byłbym aż takim optymistą z tym zakotwiczeniem...

Jaroo1 16.07.2022 19:12

Cytat:

To, co wymieniłeś, rzeczywiście pokazuje, że na starcie sezonu Trio nie ogarnia. Ale czy to powód, żeby położyć lachę na klub?
To, że kibice wytrzymali tyle czasu, że nie rozgonili tego s....ysyństwa w tamtym sezonie, że wytrzymują Brzęczka, Dawida, rodzinny catering itd to jest i tak ewenement.

Nie bronię rozwalania stadionu, przerywania meczów itp bo już z tego wyrosłem ale uroki piłki i kibicowania sa jakie są i znając realia to i tak nasi najzagorzalsi kibice wykazują anielska cierpliwosć na to wszystko.

maxx304 16.07.2022 19:15

O ile mi wiadomo, podobno ci "najzagorzalsi" już rozganiali tych i owych. A potem sami się za prowadzenie klubu wzięli. Co wyszło - wszyscy widzieliśmy.
Jak pogonią Trio - to Wisła zacznie od B klasy. Bo raczej nikt nas nie weźmie, mając na karku niebezpieczną grupę ludzi. Nie wydaje mi się zatem, żeby rozganianie Trio było dobrym sposobem na cokolwiek.
Ale ja piknik jestem, na mecz z rodziną jeżdżę, nie znam się.

Skawa Wadowice 16.07.2022 19:21

Po tym meczu jestem skołowany. Nie wiem czy to sklad jest z pyty wziety czy trener taki ujowy.

kopaczoholik 16.07.2022 19:25

Ten mecz pokazał tylko chaos i brak jakiejkolwiek organizacji zarówno na boisku jak i po za nim. Sprawa z cateringiem to kolejna kompromitacja prezesa Dawida... czy np. problem z wejściem na czas na stadion... Mam wrażenie, że naszych włodarzy zaskoczył, że dzisiaj zaczynamy ligę. Kto mógłby się tego spodziewać :D hehe

A co to samego meczu?
Po sparingach, mimo wszystko liczyłem na coś więcej. Poziom tego meczu określiłbym jednym słowem: DNO.
Nie wiem, czy jest jakaś myśl przewodnia, taktyka... Serio nie wiem co myśmy mieli grać... zawodnicy słabi, trener chyba jeszcze słabszy... Zero pomysłu na grę... W sumie to Sandecja mogła wygrać 1:0...

Niestety do poziomu Trio, Prezesa, trenera i piłkarzy dostosowali się kibice swoim żenującym zachowaniem... Niby w czym przerywanie meczu miało pomóc naszej drużynie?! Czym?!!!

W poprzednim sezonie piłkarze byli słabi psychicznie i według mnie nie wytrzymali presji walki o utrzymanie... w tym sezonie mamy piłkarzy jeszcze słabszych... wielu młodych w kadrze... Tak, nakładajmy na nich jeszcze dodatkową presję, groźmy przerywaniem meczu... Dorzucajmy dodatkową, nikomu nie potrzebną presję, tak to na pewno pomoże... Czy na tych trybunach, pomysłodawcach ktoś zdroworozsądkowo myśli?! Ciekawe jakie kary będziemy ponosić za takie zachowanie kibiców... To jest jawne szkodzenie własnemu klubowi... Rządzą klubem ludzie bez pomysłu i szczęścia, prezesem jest osobą o dyskusyjnych kwalifikacjach... niechaj chociaż kibice trzymają poziom... jako jedyni, jak w poprzednim sezonie...

Nie podoba mi się organizacja klubu, związki familijne, poziom sportowy... ale trzymajmy jako kibice poziom i klasę...

TommyTSW 16.07.2022 19:26

10 minut przed meczem kolejki do wejścia pod dom harcerza

doktor granat 16.07.2022 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skawa Wadowice (Post 1587749)
Po tym meczu jestem skołowany. Nie wiem czy to sklad jest z pyty wziety czy trener taki ujowy.

Pewnie prawda leży pośrodku:)

_ukoL 16.07.2022 19:29

Cytat:

I to i to - pora zdać sobie z tego sprawę. Im szybciej tym lepiej.

Książę Palownik 16.07.2022 19:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kopaczoholik (Post 1587751)
A co to samego meczu?
Po sparingach, mimo wszystko liczyłem na coś więcej. Poziom tego meczu określiłbym jednym słowem: DNO.

Niestety na pewno tutaj pokutuje brak napastnika. Już w poprzedniej rundzie nie mieliśmy napastnika, jakim cudem do dziś nic w tym temacie nie zrobiono - nie mam pojęcia.

Fernandez powinien grać na pozycji nr 10 - dziś nie miał kto kreować gry, a Fernandez odbijał się od tych stoperów Sandecji, całkowicie go fizycznie stłamsili. Szkoda takiego zawodnika na grę w ataku w I lidze.

Marek96 16.07.2022 19:48

Jak w 3-4 następnych meczach nie będzie widać jakiejkolwiek poprawy gry to się skończy wymówka o braku zgrania i zaczną się zajebiste problemy :D pieniędzy nie ma żeby ściągnąc nie wiadomo kogo , Brzęczka zwolnić nie wypada i co robić :) ? I ciekawe czy mityczny napastnik zjawi się do końca miesiąca ? Czy będziemy czekać do października ;)

Levis88 16.07.2022 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1587696)
Trzymasz kciuki?

I co powiesz? Nie miałem racji?

Jaroo1 16.07.2022 19:53

Cytat:

O ile mi wiadomo, podobno ci "najzagorzalsi" już rozganiali tych i owych. A potem sami się za prowadzenie klubu wzięli. Co wyszło - wszyscy widzieliśmy.
Jak pogonią Trio - to Wisła zacznie od B klasy. Bo raczej nikt nas nie weźmie, mając na karku niebezpieczną grupę ludzi. Nie wydaje mi się zatem, żeby rozganianie Trio było dobrym sposobem na cokolwiek.
Ale ja piknik jestem, na mecz z rodziną jeżdżę, nie znam się.
Nie chodzi mi o rozganianie trio bo prawda jest taka, że jesteśmy skazani na nich albo na całkowity niebyt. Aczkolwiek ciekawe co by skończyło się lepiej/gorzej...

Cytat:

W poprzednim sezonie piłkarze byli słabi psychicznie i według mnie nie wytrzymali presji walki o utrzymanie... w tym sezonie mamy piłkarzy jeszcze słabszych... wielu młodych w kadrze... Tak, nakładajmy na nich jeszcze dodatkową presję, groźmy przerywaniem meczu... Dorzucajmy dodatkową, nikomu nie potrzebną presję, tak to na pewno pomoże... Czy na tych trybunach, pomysłodawcach ktoś zdroworozsądkowo myśli?! Ciekawe jakie kary będziemy ponosić za takie zachowanie kibiców... To jest jawne szkodzenie własnemu klubowi... Rządzą klubem ludzie bez pomysłu i szczęścia, prezesem jest osobą o dyskusyjnych kwalifikacjach... niechaj chociaż kibice trzymają poziom... jako jedyni, jak w poprzednim sezonie...

Nie podoba mi się organizacja klubu, związki familijne, poziom sportowy... ale trzymajmy jako kibice poziom i klasę...
A może właśnie nałożenie presji na wszystkich kopaczy byłoby najlepszym wyjściem? Jakoś niańczenie nie przynosi zadnych efektów. Rodzinna atmosfera w klubie i na trybunach, zero oczekiwań co do miejsca w tabeli i asekurowanie się że będzie ciężko jak widać spuściło nas z ligi. Może tu leżu błąd i należy odsiać ziarno od plew? Postawić jasno sprawę, dać pół roku na ogarnięcie i albo w lewo albo w prawo co? Bo tkwienie w takim marazmie nic nie daje. Zero rozwoju. Albo się ktoś nadaje do Wisły ekstraklasowej, albo Wisły pierwszo ligowej albo niech odejdzie. Po co nam trzymanie kopaczy, którzy nic nie potrafią?

Patryko 16.07.2022 19:57

Generalnie drużyna wyglądała, jakby wczoraj wysiedli w Balicach z samolotu z Turcji, gdzie właśnie skończyli luksusowe all-inclusive z promocji. Gdzie te mityczne, solidnie przepracowane przygotowania?

jendrus 16.07.2022 20:00

i fernandez ma ten sam kontrakt co w ekstraklapie xd

ciacho 16.07.2022 20:19

Najlepsze w tym meczu i tak byłu dzidy Biegańskiego do przodu na Starzyńskiego, Dudę i Fernandeza. Jak to mogło nie wypalić? W ogóle to ....ica mnie strzela jak widzę jak Biegański zaczyna celebrować wznowienia piłki z piątki. Końcówka mecze, a ten jakby na wakacjach. Nigdzie się nie spieszy, on ma czas.

Jaroo1 16.07.2022 20:20

Może chciał chłopak odsapnąć żeby znowu przyjaciele z boiska na jakiegoś babola go nie wjebali?

Chorynatrzykolory 16.07.2022 20:24

Ten dzień to jest istna tragikomedia i na murawie i na stadionie.kolejki do wejść , katering który się skończył przy e15 i nie było nic. był otwarty jeden na całą długa trybunę .czy ja się doczekam czasów że na stadionie wisly godnie chociaż zamowic herbatę wode dla dziecka czy k u r wa cokolwiek?

AS82 16.07.2022 20:30

Dziś nie było totalnie nic , żadnego zalążka gry , pomysłu , o taktyce nawet nie wspominam , pełen chaos za co odpowiada nasz trener-mem.
1. Ofensywa nie istnieje, Starzyński nie dotknął dziśchyba piłki przez 60 minut gry, Żyro to jest cień piłkarza, Fernandez nie jest w stanie nic zrobićjak grają na niego 40 metrowe podania górą..Że ten Ondrasek sie musiał połamac w meczu o nic z Wartąech...
2. Środek pola dwa drzewa: Balta - Fazlagić, ten drugi jest chyba nawet za słaby na 1 lige, 500 tys euro :rotfl: Jedyna nadzieja w Bashy, ale on pewnie zaraz się połamie...
3.Mehremić to tykająca bomba, jak Colley nie odejdzie to ława czym prędzej !
4. Biegański nas dziś ratował ,ale on serio nie ma siły dokopać piłki do linii środkowej ?

kopaczoholik 16.07.2022 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1587768)
Najlepsze w tym meczu i tak byłu dzidy Biegańskiego do przodu na Starzyńskiego, Dudę i Fernandeza. Jak to mogło nie wypalić? W ogóle to ....ica mnie strzela jak widzę jak Biegański zaczyna celebrować wznowienia piłki z piątki. Końcówka mecze, a ten jakby na wakacjach. Nigdzie się nie spieszy, on ma czas.

A może to taktyka? :D :D :D

SlawekS 16.07.2022 20:41

Zna się ktoś na tej I lidze? Wszystkie mecze są takie czy może są jakieś drużyny które czasem w piłkę grają?
Pytam bo już ze 30 lat nie oglądałem całego meczu w tej lidze. Ani na żywo ani w tv.

KOALIK 16.07.2022 20:42

Czternaście lat temu Wisła wygrała w meczu rewanżowym, ale zawsze z Barceloną. Z tą Barceloną, która następnie wygrała wszystko co można wygrać (Liga Mistrzów, Mistrzostwo, Puchar i Superpuchar Hiszpanii, Superpuchar Europy i Klubowe Mistrzostwo Świata).

Nikt później tego nie powtórzył.

W tamtej Wiśle wtedy mógł grać Lewandowski.

Ten Lewandowski, który będzie grał w Barcelonie l to jest już praktycznie pewne.

Dzisiaj też był pierwszy mecz Wisły w nowych rozgrywkach. Nie w Lidze Mistrzów, tylko w niższej lidze.

Coście z Wisły uczynili...

Powierzenie Wiśle braciom Błaszczykowskim, Tomkowi i Jarkowi było ogromnym błędem.

Chwilowa euforia zamieniła się w rozpacz, w długotrwały kryzys zakończony spadkiem.
Wisła w przeciwieństwie do innych klubów została zniszczona jedynie przez środowiska wewnętrzne. Brawo!

Brawo trio! Brawo TS! Brawo Socios! Brawo środowiska kibicowskie!

Tu żaden Filipiak czy inny tego typu nie musiał być potrzebny. Sami zniszczyliście. Jak nie przez rządy przestępców w latach 16-18, to teraz przez rządy wiecznie urażonych memów i figurantów.

silver03 16.07.2022 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1587731)
pytanie do masochistów którzy zdeydowali się na wizyte na stadionie : jak catering ? (serio pytam)

Kumpel poszedł po piwka 10 minut przed meczem, wrócił w 20 minucie meczu, bo uwaga... zabrakło gazu do nalewania piwa. Także catering spisał się na medal brawo.

ciacho 16.07.2022 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SlawekS (Post 1587775)
Zna się ktoś na tej I lidze? Wszystkie mecze są takie czy może są jakieś drużyny które czasem w piłkę grają?
Pytam bo już ze 30 lat nie oglądałem całego meczu w tej lidze. Ani na żywo ani w tv.

Jak ktoś zacznie grać w piłkę to nie będziemy wiedzieli co się dzieje, a tak to jest szansa, że jakieś punkty uciułamy. Niewielka, bo niewielka, ale jednak.

ArturBarlinek 16.07.2022 20:55

Byłem, widziałem, s.......iłem do domu spać.
Dramat

Jaroo1 16.07.2022 20:58

Jak przegramy to się schlamy, jak przegramy też się schlamy, jak zremisujemy to się najebiemy!

Zmodyfikowane pod Wuja.

PAWEŁ 16.07.2022 21:37

Cytat:

Po tym jaka pyte grała reprezentacja za brzeczyszczykiewicza z RL, to chyba nie trzeba więcej pisać?

AgresywnyChomik 16.07.2022 21:41

Bylismy tragiczni.
Napastnik niczego tu nie zmieni.

Grisza1 16.07.2022 21:53

1. Nie mamy napastnika, który gwarantuje gole
2. Nie mamy skrzydłowych
3. Fazlagicia nie da się zwolnić, Fazlagicia — jak mówił kiedyś o Smudzie Janek Tomaszewski — trzeba wypier... dyscyplinarnie
4. Mamy jeszcze 33 finały do rozegrania
5. Z Brzęczkiem nie można obchodzić się z w I lidze jak z Gulą w tamtym sezonie w ekstraklasie, że może w następnym meczu zaskoczy. Jeśli w pierwszych 5 meczach nie będzie 12 punktów, Brzęczka należy zwolnić
6. Ile meczów musi jeszcze rozegrać Starzyński, żeby coś pokazał na skrzydle?
7. Czy zakontraktowanie Doriana Gądka oznacza, że może odejść Biegański? Bo po co nam trzech bramkarzy, jeśli nie mamy ani jednego napastnika
8. Wrzucanie serpentyn jest fajne przed meczem, ale nie napier...alenie nimi w trakcie, gdy drużyna coś tam zaczęła grać
9. Bramki na stadion trzeba otwierać wcześniej niż godzinę przed meczem
10. Szacun za prawie 16 tysięcy ludzi na I lidze

Szneka 16.07.2022 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grisza1 (Post 1587784)

7. Czy zakontraktowanie Doriana Gądka oznacza, że może odejść Biegański? Bo po co nam trzech bramkarzy, jeśli nie mamy ani jednego napastnika

Dorian Frątczak

Arkadiusz.Czerepach 16.07.2022 21:58

Cytat:

1. Nie mamy napastnika, który gwarantuje gole
2. Nie mamy skrzydłowych
3. Fazlagicia nie da się zwolnić, Fazlagicia — jak mówił kiedyś o Smudzie Janek Tomaszewski — trzeba wypier... dyscyplinarnie
4. Mamy jeszcze 33 finały do rozegrania
5. Z Brzęczkiem nie można obchodzić się z w I lidze jak z Gulą w tamtym sezonie w ekstraklasie, że może w następnym meczu zaskoczy. Jeśli w pierwszych 5 meczach nie będzie 12 punktów, Brzęczka należy zwolnić
8. Wrzucanie serpentyn jest fajne przed meczem, ale nie napier...alenie nimi w trakcie, gdy drużyna coś tam zaczęła grać
10. Szacun za prawie 16 tysięcy ludzi na I lidze

to sie raczej nie powtorzy , no moze w meczach zgodowych WRW

Grisza1 16.07.2022 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1587786)
Dorian Frątczak

Jeden Dorian, i drugi Dorian, chodziło o tego, o którym Ty piszesz :) Jest to imię pochodzenia greckiego, wywodzące się od nazwy miasta; oznacza „człowieka z Doris” ;)

ciacho 16.07.2022 22:02

Cytat:

...
...

Ale pier.. I ile osób przyjdzie na stadion powiedzmy 1,5 h przed meczem? 1%?

Ja przyszedłem na D24 17:10 i wszedłem w 5 minut więc nie wiem, może to problem przepustowości bramke, ale otwieranie ich wcześniej nic nie da.

Cytat:

...
...

Żeby coś pokazać na skrzydle to trzeba mieć choć za grosz szybkości i dynamiki, ewentualnie dobrą technikę połączoną z dobrymi warunkami fizycznymi. Odpowiedz sobie co ma Starzyńśki. Ten Pereira to przy nim Messi.

Chorynatrzykolory 16.07.2022 22:16

Jeśli ktoś to z trio czyta to chciałbym Wam tylko powiedzieć, że cała organizacją meczu w Waszym wykonaniu napluliscie znowu na ryj całej wislackiej społeczności. To jest brak szacunku wobec nas kibiców, którzy dotujemy ten klub i go ratujemy od paru lat.. żeby nie można było wejść na stadion z małymi dziećmi nie stojąc w wielkich kolejkach , a potem po wejściu kolejna kolejka do punktu gastronomiczne go, ktory zaraz był zamknięty i nie było wody (ba nie tylko wody nic nie było) jestem ciekaw jak wy te swoje firmy prowadzicie , bo jesteście dla mnie totalnie już niewiarygodni w żadnym temacie. To smutne ale za rządów szarksow i marzenki wszystko było bardziej profesjonalnie zarządzane jeśli chodzi o otoczkę meczową.. marnujecie potencjał tego klubu , a jest on jak widać po frekwencji niezmiennie dosyć spory

Jaroo1 16.07.2022 22:20

Jakby dzisiaj Kasia spytała jaka powinna być cena karnetów to co byście powiedzieli? Chcecie Wisły w ekstraklasie?

Arkadiusz.Czerepach 16.07.2022 22:22

na ekstraklasowa zydownie sa od 99pln (przy najmniej na billboardach tak jest napisane)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl