![]() |
Cytat:
PS: Sadloka obowiązkiem jest zrobić wszystko, aby tutaj zostać z jak najniższym obciążeniem dla klubu i po części zmazać plamę, którą zrobił w ciągu ostatnich 4 lat. |
Cytat:
|
Cytat:
Sadlok na pierwszą ligę byłby świetną opcją o ile będzie chciał i finansowo się dogadają. Podobnie Ondraszek, Kuvejlić, Fazlagić też mogą się przydać, tak jak młodzi. Kwestia chęci i finansów. Podobnie jak utrzymanie w Ekstraklasie, tak i awans w pierwszej lidze wywalcza się regularnym punktowaniem z drużynami z dołu i środka tabeli. Do tego nie potrzeba wirtuozów, ale na pewno piłkarzy z charakterem którzy nie odstawią nogi. |
Zapomniałem o Urydze i Kliencie.
Dlatego, że obydwaj w tym sezonie nic nie grali. Uryga był połamany, Klienta nie było na boisku. |
Problem w tym że charakter kształtują wymagania, a u nas wymagań nie było od lat z krótkim epizodem kiedy poważnie traktowano wymagania wiadomo kogo.
Dlatego próżno szukać charakteru, nawet mocno umocowany Brzeczek i energiczny Sobol nie dali rady. Tak jak pisze Jaroo mentalnie jesteśmy dnem. I jeżeli kopacze takie samo dno widzą w całym klubie to przesiąkają. To jest konsekwencją założenia z przed trzech lat że skoro mamy długi to nie można wymagać wyniku sportowego. Dalej tkwimy w tym mentalnie, a w piłce trzeba chcieć wygrać każdy kolejny mecz i wkurzać się jeżeli się nie udaje. Inaczej dzieje się dokładnie to co się stało. |
Nasz obecny skład + termin kontraktu za transfemarkt.pl (pewnei kogoś brakuje)
31. Mikołaj Biegański Bramkarz 30 cze 2025 - ZOSTAWIĆ 1. Paweł Kieszek Bramkarz 30 cze 2022 - OUT 99. Kacper Rosa Bramkarz 30 cze 2022 - ???? 25. Michał Frydrych Środkowy obrońca 30 cze 2023 OUT za postawę, ostatnie komentarze i wysoki kontrakt. 5. Joseph Colley Ś0 30 cze 2025 jeśli się uda to sprzedać 6. Alan Uryga ŚO 30 cze 2026 - ZOSTAWIĆ. Niech odrabia ten rok. Oczywiście obniżka kontraktu 17. Serafin Szota Ś0 30 cze 2025 - ZOSTAWIĆ 4. Maciej Sadlok Ś0 30 cze 2022 po obniżce ZOSTAWIĆ 3. Sebastian Ring LO 30 cze 2023 - po obniżce ZOSTAWIĆ 15. Matej Hanousek LO 30 cze 2022 OUT 20. Konrad Gruszkowski P0 30 cze 2025 - ZOSTAWIĆ 43. Dawid Szot PO 30 cze 2023 OUT. To nie jest poziom nawet I ligi. 8. Marko Poletanovic ŚPD 30 cze 2024 jeśli będzie chciał ZOSTAWIĆ 21.Nikola Kuveljic ŚPD 30 cze 2023 - OUT 80. Patryk Plewka ŚPD 31 gru 2024 - ZOSTAWIĆ 22. Enis Fazlagic ŚPD 30 cze 2026 sprzedać jeśli się uda 10. Georgii Zhukov ŚP 30 cze 2022 - OUT 35. Dorian Gadek ŚP 30 cze 2023 - CLJ 92. Michal Skvarka ŚPO 30 cze 2023 - OUT 77. Stefan Savic ŚPO 30 cze 2022 jeśli będzie chciał to po obniżce ZOSTAWIĆ 28. Elvis Manu LP 30 cze 2022 - OUT 54. Piotr Starzynski LP 30 cze 2026 - ZOSTAWIĆ 7. Dor Hugi LP 30 cze 2024 - OUT 11. Mateusz Mlynski LP 30 cze 2025 - ZOSTAWIĆ 14. Georgiy Tsitaishvili PP 30 cze 2022 niestety poza zasięgiem 70. Momo Cissé PP 30 cze 2023 - ZOSTAWIĆ 16. Jakub Blaszczykowski PP 30 cze 2022 może chociaż w I lidze uda się coś pograć. 9. Jan Kliment ŚN 30 cze 2024 - OUT 13. Zdenek Ondrasek ŚN 30 cze 2023 - po dużej obniżce ZOSTAWIĆ 30. Luis Fernández ŚN 30 cze 2022 gdyby chciał to ZOSTAWIĆ ale to będzie pewnie jak w przypadku Gio. Poza zasięgiem. Wypożyczeni: Kamil Broda Bramkarz 30 cze 2024 - ZOSTAWIĆ Daniel Hoyo-Kowalski środkowy obrońca 30 cze 2024 - ZOSTAWIĆ Paweł Koncewicz-Żyłka środkowy obrońca - CLJ Adi Mehremić środkowy obrońca cze 2022 - OUT Krystian Wachowiak lewy obrońca - ZOSTAWIĆ Hubert Sobol napastnik cze 2024 ZOSTAWIĆ Przewidywany skład w optymistycznym wariancie: Biegański - Gruszkowski, Uryga, Sadlok, Wachowiak - Cisse, Poletanović, Savić, Plewka, Młyński - Ondrasek Ławka: Broda, Szota, Hoyo, Ring, Fazlagić, Starzyński, Kuba, Sobol. Tragedii nie ma. Brakuje napastnika/ów, i kreatywnego środkowego pomocnika. Oczywiście jak się dla nas pozytwynie ułożą rozmowy z zawodnikami. Można by się zastanowić nad graczami typu Gąska, Radwański, Śpiączka, Biliński, Moźdzeń. Potrzebujemy ligowych przecinaków. |
Ale różnica między Sadlokiem a Frydrychem jest taka, że Michal strzelał gole, a Maciej koncertowo psuł większość naszych SFG
|
Cytat:
Cytat:
tutaj zapomniałem dodać, ze podobnego składu się spodziewam, tylko mam obawy czy on podoła w 1 lidze. Mam mieszane uczucia. Dodatkowo nie wiadomo co się wydarzy po sobotnim meczu, jak piłkarze podejdę pod sektory, padną bardzo mocne słowa, może coś więcej - jak taki Frydrych usłyszy wyzwiska i rózne wyp itd to wątpie, aby ktoś został z tej całej rzeszy, zagranicznych najemników, a dobrze, aby ktoś prócz tego wyżej wymienionego składu mimo wszystko został i pomógl w walce chciałoby się napsiać o awans, ale jakie będą plany dowiemy się w najbliższych tygodniach :/ |
Z obcokrajowców to podejrzewam ze zostanie : Ring, kuveljic, fazlagic, Ondraszek i może Momo który jest wypożyczony na 1.5 roku
|
Dajcie już spokój z tym Frydrychem, gość jest jednym z głównych winowajców naszego spadku. Pogonić w jednej paczce z Hanuskami skwarkami i klimentami.
|
Cytat:
Liczysz Uryge i Kubę którzy w optymistycznym wariancie będą do grania w lutym 2023? Odwaznie Savic ,Ring, Poletanovic to by musieli zejść ze swoich kontraktów by zostać w zespole, a wątpię by ktokolwiek z nich marzył o grze w 1 lidze. Biegański, Gruszkowski, Fazlagic pierwsza lepszą oferta i klub ich sprzeda Ja to widzę tak: (24 osobowa kadra) Bramkarze: Broda, Rosa, Kieszek (i tak miał iść na emeryturę więc sądzę że zostanie) Obrońcy: Sadlok, Gruszkowski, Szot, Wachowiak, Szota, Uryga, Hoyo, NOWY ŚO, NOWY LO Pomocnicy: Plewka, Młyński, Starzyński, Poletanovic (tu liczę na Komin płacowy ale jego pozostanie), NOWY ŚP, NOWY SKRZ, Szywacz, Duda, Atak: Sobol, Ondrasek, Fernandez (liczę na Konin płacowy i pozostanie Hiszpana), NOWY |
Ondraszek? Chcecie napastnika, który strzeli jednego gola w sezonie?
|
Jeśli skład na I ligę będziemy budować w sposób, który już znamy to za rok o tej porze, będziemy dyskutowali o budowaniu drużyny na II ligę. Będziemy oczekiwali kolejnego hard resetu, tym razem oznaczonego symbolem 4, 5 a może nawet 10. Według mnie założenia są błędne i nie dostosowane do realiów.
W mojej ocenie, opieranie składu o nasze mega talenty jak: Starzyński, Plewka, Szot, Szota, Młyński to proszenie się o spadek w kolejnym roku. Starzyński i Młyński nie mają żadnych statystyk ofensywnych! To jakim cudem można liczyć na to, że nagle odpalą w I lidze?! Niby pierwsza liga to nie eklapa ale nasi zawodnicy regularnie kompromitują się w Pucharze Polski z drużynami z II ligi (oczywiście zawodnicy się zmieniali, ale poziom żenady pozostawał ten sam). Nie rozumiem więc dlaczego mielibyśmy nagle zacząć wygrywać w I lidze. Nasi zawodnicy, a szczególnie młodzi nie mają jakichkolwiek liczb!!! Eklape ratowano obcokrajowcami, a nie Młyńskim, czy Starzyńskim! Uważam, że obecny skład nie dałby rady awansować z I ligi, możliwe że środek tabeli to ich max. Ich mentalność to jest jakiś dramat. Obecna drużyna jest żenująco skonstruowana bo nie ma żadnego zawodnika, który weźmie grę na siebie, w trudnych chwilach. Ale idźmy krok dalej, czy ktoś wyobraża sobie któregoś naszego młodego w roli lidera? Obecny skład pierwszej 11 jest mentalnie żenująco słaby ale i tak jest o wiele silniejszy od naszych młodych zdolnych rezerwowych. Jakby się nad tym zastanowić to spadamy z ligi, przede wszystkich ze względu na brak jakościowych piłkarzy na ławce rezerwowych. Czy któryś młody pokazał cokolwiek w tym sezonie, poza Biegańskim i Gruszkowskim? Jakim cudem nasi młodzi rezerwowi, którzy wyraźnie są za słabi na eklape mają wywalczyć awans z I ligi? Przecież to szaleństwo, sen wariata. Kontynuowanie szalonej polityki transferowej i tej buńczucznej postawy władz klubu doprowadzi nas do awansu ale do II ligi. Mam świadomość, że niemal wszyscy powinni zostać wywaleniu z klubu. Uważam jednak, że nie możemy tego zrobić bo jak uczy historia w ich miejsce przychodzą jeszcze słabsi. Z obcokrajowców to fajnie gdyby zostali: Poletanović, Frydrych, Fernández, Colley. Z oczywistych względów pewnie odejdą dlatego też powinniśmy się starać zatrzymać innych zawodników, nawet tych którzy w naszej ocenie powinni wylecieć już dawno jak np. Sadlok, Kuveljić czy Fazlagić. Wszak ktoś musi grać bo opieranie się tylko na młodych zdolnych skończy się kolejnym spadkiem. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie odnoszę się tylko do twojego wpisu cymbale, tylko ogólnie do wszystkich (twój jest któryś z kolei cymbale), gdzie ludzie obawiają się odejścia 29-letniego Jugola z kiepską motoryką. O taki towar to prezesi klubów Ekstraklasy będą się bić, zapewne tak jak się bili o Forbsa i Klimenta, których to mieli zazdrościć. Z tym matole odlatujesz. Niech ten Poletanović wygra z Wisłą więcej meczów niż 1 na 10 w których wystąpił. Wtedy się będzie może można obawiać, że ktoś wyłoży za niego jakieś pieniądze, nie teraz gdy Radecki i Łukasik rozgromili środek pola, który stworzył z Plewką. |
Ja mam zibi7 od dawna w ignorowanych (m.in. za brak kultury osobistej) - polecam :-)
Jeśli faktycznie nasza młodzież nie nadaje się nawet na I ligę to trzeba ich jak najszybciej pożegnać. IMHO Gruszkowski da radę. Jeśli zagląda tu przypadkiem ktoś zbliżony do Trio to niech przekaże, że z utęsknieniem czekamy na choćby stworzenie jakichkolwiek pozorów, że "leci z nami pilot" i mamy jakiś(kolwiek) plan na ogarnięcie sytuacji ... |
Cytat:
O tym że masz mnie w ignorowanych to ja od dawna wiem, bo się tym od pół roku chwalisz, najczęściej przylatując jak ostatnia piizdeczka, zawsze gdy wejdę z kimś w dyskusję w jakimś temacie. Polecałem ci kiedyś wizytę u okulisty, ale widzę że to nie wystarczy i musisz jednak zajrzeć jeszcze do psychologa, a najlepiej od razu do psychiatry. Mam nadzieję, że specjaliści pomogą ci w końcu z twoimi problemami. |
Cytat:
Kubę to bym w ogóle nie liczył. Może coś pomoże, może nie. Jak liczy na coś więcej niż mecz pożegnalny to niech się zastanowi sam ze sobą co w razie kolejnej kontuzji która go wykluczyć na pół roku? |
Cytat:
Na tym forum nie ma moderacji i jak sami się nie przypilnujemy, to forum zmieni się w ściek inwektyw. Czasem po prostu lepiej żeby emocje opadły |
Cytat:
|
Cytat:
|
Akurat Alan to chyba przy swojej historii zdrowotnej to wielkiego pola do negocjacji nie ma...
Klub ma prawo albo rozwiązać z nim kontrakt albo obniżyć go max o 50% - biorąc pod uwagę, że ma jeden z najwyższych w drużynie to i tak będzie sporo. A kto zdecyduje się.go podpisać za lepszą kasę po przeszło roku bez gry? |
No ale to nie jest tak, że odkąd siedzi na zwolnieniu to pensje płaci mu ZUS, a nie Wisła?
|
Jakby Błaszczykowski się wyleczył, to na pierwszą ligę byłby atutem. Samymi strzałami i dośrodkowaniami ze stojącej piłki robiłby gigantyczną różnicę.
|
|
No nie, uderzyć ze stojącej piłki to potrafił i Pietrzak. Drugiego Pietrzaka można znaleźć. A bieganie i zdrowie to podstawa.
Jeśli Błaszczykowski ma takie ciśnienie, że prędzej spali klub niż zakończy karierę, to niech sobie powchodzi na końcówki i wejdzie pomachać trybunom po awansie. A jeśli nie awansujemy, to chyba czas pomyśleć o emeryturze, bo jego obecność w szatni źle wypływa na relacje z trener-zawodnicy. Tzn. wpływałaby, gdyby trenerem był ktoś inny niż jego wujek i wspólnik w interesach. Z innej beczki, wg tt Kliment już spakowany, Sadlok idzie do Wieczystej. Mówiłem Wam, spekulującym o Poletanovicach i Frydrychach w 1. lidze, wietrzenie szatni będzie potężne. |
Cytat:
|
Cytat:
Klub za to płaci |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
oczywiście że ZUS płaci, jak ktoś siedzi na zwolnieniu ponad miesiąc. Tylko że po jakimś czasie (nie pamiętam jakim, chyba 3 miesiące? albo 6?) musi się ta osoba stawiać na komisji lekarskiej, która potwierdza, że faktycznie nadal jej stan uniemożliwia pracę.
Sadlok... spoko, tylko jakieś 3-4 lata za późno. Na e-klase od dawna był za słaby. Akurat może na 1 ligę by się nadał... |
Nie znam się na prawie sportowym, ale tak na szybko, z przepisów PZPN wynika, że jeżeli świadczenie z ZUS będzie niższe od wysokości kontraktu albo zawodnik utraci prawo do świadczenia, klub wypłaca świadczenie uzupełniające do wysokości 100% kontraktu. Jeżeli kontuzja jest dłuższa niż 6 miesięcy klub ma prawo wnioskować o obniżenie wysokości wynagrodzenia do 50% albo o rozwiązanie kontraktu.
|
Cytat:
Zdanie na temat rzekomego odejścia Poletanovica mam jakie mam, odmienne niż reszta. Mogę dodatkowo przypomnieć, był on już w zimowym okienku na wylocie z Rakowa, bo nie grał w sparingach i nikt się na niego nie skusił, tylko przeszedł do będącej na miejscu spadkowym Wisły, pod koniec okna. Dodatkowo Brzęczek ostatnio wspomniał o jego chronicznym problemie zdrowotnym, co też nie zwiększa szansy na transfer. A jak z nim będzie to się przekonamy niedługo, nie wykluczam że jak zazwyczaj będę miał rację. Tylko kto wtedy będzie o tym pamiętał? A wracając do piizdeczek to tomytom jest po prostu piizdeczką. Przylatuje zza rogu by mnie kąsać, pierdzieli o jakimś blokowaniu, a i tak czyta moje posty. No to zróbmy weryfikację tego co pisał. Na przykład przyleciał w listopadzie, kiedy punktowałem Adriana Gulę i wysmarował takiego posta: Cytat:
Teraz "mędrcy" piszą, że Gulę trzeba było zwolnić w listopadzie, ale wtedy forum było opanowane przez "tomytomów" zakochanych w Guli. Nie było nawet tematu zwolnienia Guli, a ja już wtedy swoje widziałem i o złym kierunku w którym zmierzał Gula pisałem. Zadałem wtedy między innymi takie retoryczne pytanie: "Lepiej wjechać w strefę spadkową grając na siłę młodzieżowcami w rundzie jesiennej, a potem Eureka nie trafić z transferami w okienku (co się zdarza i to często) i potem z tej strefy już nie wyjść na wiosnę?" No i masz mniej więcej wszystko mi się sprawdziło, mieliśmy szybki wjazd w strefę spadkową w lutym, z której już nie wyszliśmy i Wisła w drugiej lidze! A "kolegę" tomytom skoro już wypełznął, prosimy o wypisanie tych pozytywów pracy Adriana Guli, o których pisał. "Przemyślenia niektórych userów" okazały się szkodliwe, ale niestety dla Wisły. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Może ktoś zrobił kompilację mitycznych dobrych strzałów Maćka i zdobytych nimi bramek i się dali nabrać? :-)
|
Ciekawe kto będzie pierwszy w Ekstraklasie? Wisła czy Wieczysta?
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl