![]() |
Oczywiście wierzyć i walczyć trzeba.
Ale we wczorajszym meczu żadnej zmiany dającej nadzieje widać nie było. Trzydzieści minut większego zaangażowania to trochę za mało. Przypomnę, że graliśmy z jedną z ostatnich drużyn w tabeli. Trudno oczekiwać by w ciągu paru dni dało się naprawić fundamentalne zaniedbaniami i błędy. Fatalne przygotowanie do sezonu (wczasy w Turcji fajna rzecz) - sił wystarczyło tylko na trzydzieści minut. Niewypały transferowe. Stawianie na młodzież OK. Trzeba tylko mieć młodzież, która potrafi grać w piłkę. Itd. Skvarka i Kliment potwierdzili tylko, że ich sprowadzenie i uporczywe stawianie na nich przez Gule może być jedną z przyczyn nadciągającej katastrofy. Mamy jeszcze dyrektora sportowego czy już został wyp... podał się do dymisji. Bo na już potrzebujemy dwóch/trzech ofensywnych zawodników potrafiących cokolwiek. Cokolwiek na przykład podać w tempo, ba w ogóle podać celnie. Zawodnik potrafiący zacentrować tak, by piłka wpadła mniej więcej w środek pola karnego byłby szczytem marzeń. Cytat:
|
Graliśmy z Łęczną, która walczy również o życie. Może być łatwiej z drużynami, które mają środek tabeli. Będą też grać bardziej ofensywnie to może będzie okazja do strzelenia gola bo nasz atak pozycyjny jest póki co słaby.
|
Nie rozumiem przydupcania się do Savica. Chłop jest sto razy lepszym wyborem na rozgrywającego niż Skvarka. A że zepsuł? No trudno, żeby zapierdalał, strzelał i jeszcze bronił.
|
Cytat:
Miał sytuacje to ma je strzelić! a nie zapomniałem przez półtora roku u nas strzelił dwie bramki (w tym jedna to bardzo duża pomic Strączka) A teraz jest jakotako aktywny bo mu sie kontrakt kończy i musi nabrać kolejnych ślepych na swoje umiejętności :D :D |
Cytat:
Z 6 "obowiązkowych" punktów mamy 1. W nadchodzącym czteromeczu trudno spodziewać się nawet 1-2 pkt. Zostanie 8 kolejek i 5 meczów do wygrania. Nie widzę tego. Derby w Niepołomicach coraz bardziej realne ... :( |
W koncu gralismy w pilke, kopaczom sie chcialo grac, a lament tutaj wiekszy jak po w$)(W*IIdolu od Stali.
Kibica Wisly nie zrozumiesz. |
Cytat:
W meczach ze Stalą i Łęczną zdobyliśmy jeden punkt, mamy punkt przewagi nad strefą spadkową, bardzo trudny terminarz i skład węgla i sklejki (to nawet nie jest drewno). Nawet biegać nie mamy sił po super nowoczesnych treningach Guli o których pisałeś. Nie mamy nic. Dalej zaskoczony? |
.......ety piszecie
|
Cytat:
|
Myślę że w najbliższych 5 meczach ugramy 5 może nawet 7 punktów .Może być łatwiej niż ze stalą czy łęczną
|
Też jestem przekonany, że z drużynami, które nie walczą o utrzymanie może być łatwiej
|
Walka musi trwać do końca bez białej flagi. Muszą w to wierzyć kibice i piłkarze. Ale zarząd musi się realnie przygotować na spadek.
|
Plusy meczu:
* lepsza organizacja zespołu - dotyczy ofensywy jak i defensywy, zespół grał bliżej siebie, bardziej kompaktowo, dopiero w ostatnich 15 minutach drugiej połowy zaczęły robić się luki między formacjami * gra Savica (poza wykończeniem) * dobra zmiana Żukowa - liczę, że wskoczy do 11 już na legię. * dobre ofensywne wejścia Momo - wygląda, że ma papiery na skrzydłowego, nie bał się wchodzić 1 na 1 czym robił przewagę * dobra zmiana Hugiego - inny typ skrzydłowego, ale kilka razy fajnie wymienił piłkę + strzał w tykę, kolejny raz pokazał, że ma dobrze ułożoną nogę. Minusy meczu: * Skuteczność! - Savic powinien mieć 2 bramki po 15 minutach i jest po meczu. * gra Młyńskiego - totalnie dalej zagubiony (lub zwyczajnie słaby) * Słaby Zdenek, fatalny Kliment = brak NAPASTNIKA w formie * Niewidoczny Fernandez - dostał 30 minut, liczyłem, że kilka razy pociągnie grę jak z Mielcem - niestety wczoraj zupełnie poza grą. Mimo wszystko liczę, że jeszcze pokaże, że potrafi grać. (choć czasu nie mamy) * brak "10" - totalny błąd w tym oknie transferowym, że nie sprowadzono 10 z prawdziwego zdarzenia. O ile pozytywnie zaskoczył Savic i pokazał, że potrafi na 10 grać(nie licząc wspomnianej nieskuteczności), to nie mamy tam totalnie dla niego alternatywy. ( Jedynie nadzieja, że Fernandez szybko dojdzie do formy ?? - słabo ) Podsumowując mecz, widać poprawę organizacji gry, formacje grały blisko siebie, kompaktowo. To rzuciło się gołym okiem. Jest szansa, żę z nowym sztabem pójdzie to w dobrym kierunku. Kolejny sprawdzian już w piątek. I tyle. |
Cytat:
|
Co do Młyńskiego, to odnoszę wrażenie, że skończy jak Krzysiek Drzazga. Duże pokładane nadzieje, niby duże umiejętności, ale totalnie bez przełożenia tego na poczynania boiskowe. Obawiam się, że za rok-dwa zobaczymy go w Garbarni albo Puszczy Niepołomice :(
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
To co bierzesz za płacze jest realną oceną naszej sytuacji w tej chwili. |
|
Cytat:
Najgorsza jest psychika piłkarzy, którzy nie potrafią udźwignąć walki o spadek w meczu z Górnikiem Łęczna. Ten mecz miał być jak finał. Jak najważniejszy mecz w sezonie. Jak mają dać radę z Legią czy z Pogonią na ich terenie? Ja to widziałem przez 15 minut. Poza tym druga rzecz - czas, forma rywali, ilość kolejek do końca. Wczoraj statystyka nam dawała 50% szans na spadek. Ja pokusze sie nawet o więcej. Nawet jak przyjdą/wypożyczymy konkretnych 2-3 gości, nawet jeśli Brzęczek to poukłada. To ja nie wiem czy za 4 kolejki, gdy będziemy mieć np do odrobienia 7 punktów do Legii, 5 punktów do Łęcznej. 7 punktów do Warty, 6 pkt do Lubina czy 7 pkt do Śląska to czy my będziemy w stanie wyprzedzić 2 z tych 5 zespołów? Niestety z każdym meczem w to wątpię. Spadku do 1 ligi jeszcze nie przeżyłem, ale pora się na to myśl nastawić. Tu potrzeba cudów. Jak w piątek go nie będzie to nie wiem kiedy ma się wydarzyć. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
spadek to nasz koniec kibicowski na dlugie lata |
Cytat:
Ani sportowo ani kibicowsko. Ale wiadomo, rzeczywistość pokaże jak będzie. Bo obaj opieramy się na przypuszczeniach.. |
Wczoraj było już dużo lepiej , ale jeszcze brakuje przyspieszenia w rozgrywaniu piłki.
Skuteczność też pozostawia wiele do życzenia. Brakuje dobrego napastnika. |
Cytat:
Kod:
# Wisła Górnik Ł Legia Bruk-Bet Zagłębie Warta Śląsk |
Cytat:
|
wolfy :-)
Jak zaczynasz obrazac, to zwykle dlatego, ze brakuje ci argumentow :-) Spusc z zylki, bo ci zaraz peknie :-) Brzeczek mowil o bardzo dobrej pracy, ktora wykonal Gula :-) Rozumiem, ze tez jest glupi :D Niech bedzie, ze i on, i ja, jestesmy dwa glupki, ty za to jestes "mondry" :D |
Cytat:
|
Problem polega na tym, ze to jest dobry pilkarz. Tylko u nas kompletnie tego nie potrafi pokazac. Nie wiem czy glowa zawodzi, czy po prostu system gry nie dla niego, czy tez liga zbyt silowa.
Podobnie Mlynski. On jak urosl to stracil bardzo wiele walorow, ktore mial jak debiutowal w lidze. Ale to nie zmienia faktu, ze umiejetnosci ma. Tylko co z tego, jak nie widac tego na placu. |
Cytat:
Być może jednak nie jest taki dobry? Być może dlatego odbił się od ligi węgierskiej? Być może dlatego menago upchnął go do Wisły, bo nikt rozsądny nie da mu takich pieniędzy a nam każdą ofiarę można wcisnąć? Cóż, szczerze mówiąc mam to gdzieś. Tak samo jak miałem gdzieś czy Mawutor celowo odbija piłkę piszczelami czy przypadkiem u nas mu tak cały czas wychodzi. Tak samo jak mam gdzieś czym nowoczesne treningi Guli różniły się od "wuefisty" Skowronka. Wystarczy mi efekt końcowy. |
Tu sie zgadzamy, ze efekt koncowy Guli i Skowronka byl dokladnie taki sam.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Też to zauważyłem szkoda emocji, takich to się ukrywa.
|
Cytat:
Przecież każde jedno słowo na konferencjach to kurtuazja. Brzęczek za długo jest trenerem by nie wiedzieć że dziennikarzom mozna co najwyżej przekazywać 10% prawdy. Reszta zostaje w szatni i klubie |
Karherop,
byles na jakims treningu? Problem Skvarki jest taki, ze on na treningach podaje najdokladniej, klepie z pierwszej, dobrze drybluje. Przychodzi mecz i podaje w aut, spoznia zagrania, przeciaga etc. |
Cytat:
Jak w treningu grasz na Sadloka, Gruszkowskiego, Szota, Szotę czy Ringa to wyglądasz dobrze. W meczu ligowym rywale są lepsi. |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl