![]() |
Cieszy fajny mecz Młyńskiego na 10, może to odpali na dłuższą metę i okaże się kluczowe przy naszych problemach z obsadzeniem środka pola. Do tego stwarza to możliwość na dużą wymienność z przodu. Choć zakładam, że jeśli Żukow będzie gotowy to w środku na derby wyjdziemy trójką Żuki, Plewka, Skvarka, a Młyński wskoczy za słabszego wczoraj Starzyńskiego. Choć ja bym go widział dalej na tej 10. Ciekawi mnie również obsada środka obrony, Szota swoją postawą raczej miejsce stracił, z kolei Sadlok zagrał bardzo solidnie i może dał Guli teraz troche do myślenia. Mam oczywiście nadzieje, że Frydrych wyjdzie jako stoper, a nie DP.
|
Cytat:
Natomiast w tym meczu rozwalała mnie nonszalancja, brak odpowiedzialności za zagranie, chaos - przy umówmy się mało wymagającym przeciwniku.... Co do bramek z akcji - 100% zgody. Co do ogólnego obrazu meczu, nie określiłbym, że go kontrolowaliśmy... Ale tak jak napisałem wcześniej, oby to był pozytywny impuls - żeby oni sami uwierzyli, że mogą grać lepiej. |
Cytat:
Jednak ogólnie w mojej ocenie, ambicjonalnie, motorycznie, ale i piłkarsko Tychy do 60 minuty były mocno wymagającym przeciwnikiem. |
No i przeciwnik nie był chyba mniej wymagający niż KSZO czy Błękitni.
|
Cytat:
Od dawna przypomina koguta z uciętą głową biegającego i miotającego się bez celu. Już dawno straciłem nadzieję , że wróci do dyspozycji jaką pokazywał w 1 rundzie po przyjściu, wychodzi na to , że wtedy osiągnął swój max a to co pokazuje od dawna to jego stały poziom. |
Aktualny zespół GKSu Tychy jest na poziomie takiej Warty Poznań.
Różnica pomiędzy czołówka 1 ligi a miejscami 15-18 esa jest niezauważalna. Patrząc na ich grę wczoraj śmiało mogę powiedzieć że fajnie byłoby ich oglądać w esa. Cytat:
Zukov niestety jest bezproduktywny. To niestety jeździec bez głowy jakich wielu i trzeba się z nim pożegnać po sezonie. Już nawet nie wspominam że nie wnosi żadnych liczb do zespołu, ale mam wrażenie że on biega wyłącznie dla samego biegania. Natomiast Młyński to ciekawa alternatywa na 10 i kto wie, może tam będzie się czuł najlepiej? |
A czy za napastnikiem nie mógłby grać Starzyński? Bo wszyscy piszą talent, talent, ale ja nie pamiętam, kiedy on zagrał świetny mecz.
|
Cytat:
Inna sprawa że na tle dołującej drużyny to chyba nie 17-latek ma ciągnąć naszą grę? Przyrównując go choćby do 2 lata młodszego Kamińskiego z Lecha, to on w jego wieku dopiero debiutował w ekstraklasie, a liderem zespołu jest dopiero w tym sezonie. |
Cytat:
Osobną kwestią są jego warunki fizyczne. Musi się jeszcze wiele nauczyć i nabrać doświadczenia, żeby zniwelować te braki. |
Buksa, Starzyński, Plewka, Gruszkowski, Szot tyle pierd.olenia na temat jakie to są talenty tylko jest jeden zasadniczy problem: na boisku tego nie widać. Jednocześnie pół forum już przelicza te miliony euro jakie za nich otrzymamy.
Jeden nas już w chu.ja zrobił. Na resztę aktualnie nikt sensowny nie spojrzy. Każdy z nich musi ciężko pracować i na tym należy się skupić, a nie o majaczeniu na temat skali ich talentu. |
Cytat:
Cytat:
Mamy 5 zawodników, a on wciąż gra: FRYDRYCH, URYGA, SADLOK, MEHREMIC, SZOTA... Na derby wolałby zestawienie Frydrych-Uryga, ale pewni Czech zagra na DP i będziemy mieć kabaret... Nie kumam dlaczego trener nie daje szany Mehremicowi... logika nakazywałaby sądzić, że jest on po prostu słabszy od innych :) |
Cytat:
|
1/8 finału Fortuna Pucharu Polski:
Widzew Łódź - Wisła Kraków Mecze tej fazy rozgrywek odbędą się w dniach 30 listopada-2 grudnia, a rezerwowe terminy przewidziano w dniach 23-25 listopada. |
Chciałem uniknąć Widzewa, mecz będzie miał podobny przebieg jak z Tychami. Jak Widzewowi wpadnie pierwszemu to niestety kiepsko to widzę.
Liczyłem na Garbarnię ze względu na bliski wyjazd, ewentualnie Świt lub Olimpia jako teoretycznie łatwi przeciwnicy. |
Cytat:
Lepszy taki wyjazd niż do Poznania, Częstochowy, Lubina, Warszawy, Gliwic czy nawet Gdyni (bo daleki wyjazd). Zresztą Widzew ostatnio jest w lekkim dołku, a myślę że dla nich priorytetem jest awans do ekstraklasy, a nie PP na który mają raczej średnie szanse. Jeśli awansujemy to kolejnym rywalem powinien być ktoś z grupy (jeśli awansie faworyt): Lech, Łęczna, Piast, Raków, Legia, Zagłębie, Olimpia Grudziądz Nie jest źle |
Jak przejdziemy i nie trafimy na Lecha to jest szansa coś ugrać
|
Widzew ostatnie 6 meczów miał:
z - Puszcza - w z - GKS Jastrz. - d z - Korona - w r - ŁKS - d p - Resovia - w r - Miedź - d Jak zagramy jak z GKSem to nie ma się czego bać. |
Cytat:
1/8 finału - 1 grudnia (Losowanie - 5 listopada 2021, 12:00 - siedziba PZPN) Termin rezerwowy - 24 listopada Kod:
Garbarnia Kraków - Lech Poznań |
Fajnie, że Widzew.
|
Cytat:
|
Widzew ostatnie 3 mecze: 2 remisy i porażka. Nie są w najwyższej formie.
Jakby nie liczyć, to zostało nam 4 rywali do przejscia i puchary ;) |
Puchary pucharami, ale wystarczy przejść trzech i finał na Narodowym, a to ładny piniondz duży prestiż i super wyjazd...
|
Cytat:
W ogóle oglądałem Widzew - Miedź i mega fajne spotkanie do oglądania, obie drużyny mają pomysł na to jak chcą grać. Łatwo nie będzie, ale jak chce się coś w PP osiągnąć, to 1 ligowca trzeba odprawić z kwitkiem. Po prostu. |
Cytat:
- sami gramy słabo, mamy długą serię bolesnych porażek - w pucharze docisnął nas pierwszoligowy GKS i rezerwy Stali Mielec - już kilka drużyn się na nas przełamało. Naprawdę, trochę pokory. To nie będzie dla nas spacerek, chociaż liczę że ich przejdziemy. |
Cytat:
Wygraliśmy 3:1. Owszem obrona kuleje bo brakuje Urygi, ale na poziom top 1 ligi (GKS jest na 4 miejscu) nasz atak wystarczy(ł). Oczywiście, nie ma co odliczać do finału PP ale też bez czarnowidztwa. |
Cytat:
|
Cytat:
Daleko jestem od wznoszenia pucharu, ale akurat o przejście Widzewa jestem (względnie) spokojny. Jak natrafimy na Lecha/Legię/Raków na ich terenie to odpadniemy w kolejnej rundzie Może jak natrafimy na nich w finale na neutralnym terenie to widzę większe szanse. PS. sądzę że legia się ogarnie tak czy siak |
Cytat:
|
Cytat:
Wygraliśmy 3:1, jasne. Tyle że ja oglądałem mecz i wiem jak to wyglądało na boisku, a Ty widocznie obejrzałeś relację tekstową i twierdzisz że było super. To tak jak z derbami - jak nie oglądałeś to nie będziesz wiedział że w pierwszej połowie nie istnieliśmy i dopiero na drugą nasza gra obronna zaczęła dobrze funkcjonować. Tylko po pierwszej mogło być już po meczu... Tak więc nie jest czarnowidztwem pisanie że Widzew może być trudny do przejścia, tylko faktem. Jak nie zagramy na 100% to dostaniem w łeb i skończą się puchary. |
Cytat:
|
Cytat:
O to chodziło Karheropowi. |
kiedy ten widzew ?
|
Cytat:
Owszem GKS tworzył sobie sytuacje ale gdzieś po 60 minucie zapłacił za agresywną grę przeciwko Wiśle i opadł z sił. Nie ma żadnego powodu sądzić, że Widzew na tyle przerasta 1 ligę, że będzie w stanie grać intensywniej/dłużej. Gole w meczu z GKSem padały: 1:0 Mateusz Młyński 24, 1:1 Łukasz Grzeszczyk 55 1:2,3 Felicio Brown Forbes 74, 76 Co do okazji to trzeba jeszcze umieć je wykorzystywać, a nam ostatnio d...ę mocno ratuje Biegański. Wygląda na to, że rywalizacja Kieszek-Biegański jest zbawieniem dla naszej bramki. Oby tak na każdej pozycji. Jasne jest, że może się wszystko zdarzyć, bo choćby Lechia (wicelider) wtopiła z trzecioligowym Świtem NDM. |
W tym sezonie mamy 5 wygranych i dwa remisy, przy 7 porażkach. Wygrywaliśmy z ekipami z miejsc (na tym etapie) 12 (Zagłębie), 18 (Łęczna), 17 (Legia), 14 (Górnik) i 11 (Cracovia). Zremisowaliśmy z 15 (Termalica) i 2 (Lechia). Przegraliśmy z Lechem (1), Pogonią.(3), Rakowem (4), Śląskiem (6), Stalą (7), Piastem (8) i Płockiem (10). Przed sobą mamy spotkania z Jagiellonią (9), Radomiakiem (5), Wartą (16) i powtórnie z Zagłębiem i Termalicą (odpowiednio 12 i 15).
Innymi słowy wygraliśmy pięć razy i zremisowaliśmy raz na sześć spotkań z ekipami z miejsc 11-18. Przegraliśmy 7 spotkań i zremisowaliśmy jedno z drużynami z miejsc 1-10. Niezależnie od wyników w tych ostatnich kilku spotkaniach, widać wyraźnie, że jesteśmy drużyną mniej więcej oscylującą koło 10 miejsca w tabeli. Jeśli podążymy tą samą.logiką, to możemy przegrać lub zremisować z Radomiakiem i Jagiellonią i wygrać lub zremisować z Wartą, Zagłębiem i Termalicą. Logicznie zrobilibyśmy około 8 punktów w tych meczach (remis i przegrana z drużynami z miejsc 5 i 9, dwie wygrane i remis z druyżynami z miejsc 12-16). To nas plasuje dość dosłownie na miejscu około 8-10. Regularnie, zgodnie z tym jakie były założenia przed sezonem. Nic w tych wynikach nie wskazuje, że powinniśmy przegrywać.z Widzewem czy innymi zespołami z pierwszej ligi, bo te, w większości, wciąż powinny być w naszym zasiegu. Ps. Ja wciąż uważam, że w tych ostatnich meczach zrobimy z 11 punktów. |
Cytat:
Jakbysmy mieli dużego farta to wyobrażam sobie drabinkę: 1/8 - Widzew 1/4 - Świt/Olimpia 1/2 - Łęczna/Piast/Zagłębie Finał: Raków/Lech/Legia Fajnie że ten temat będzie żył dłużej niż w poprzednich latach |
2 grudnia o 20 gramy na Widzewie.
|
jutro o 20 tak przypominam
|
Cytat:
|
dobry Panowie. Była konferencja przed meczem z Widzewem? Kto oprócz Urygi, Zukowa i Błaszczykowskiego nie zagra?
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:50. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl