Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kto zostanie nowym trenerem Wisły Kraków ? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10398)

leszekpw 21.05.2021 12:01

Niezła kandydatura. Grał u nas, więc z komunikacją nie byłoby problemów, asystował Kaczmarkowi jako drugi trener. Mentalność Słowaka też bliżej naszej niż niemiecka.

Wolę taką kandydaturę niż jakis Urban, Ojrzynski i inne wynalazki.

czaro 21.05.2021 13:08

Tak, ale dlaczego on by miał do nas przychodzić. Płacimy dużo więcej niż w Żilinie?

ciastek88 21.05.2021 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1567587)
Tak, ale dlaczego on by miał do nas przychodzić. Płacimy dużo więcej niż w Żilinie?

Na pewno płacimy zdecydowanie więcej. W Żylinie bida aż piszczy, jeszcze niedawno mieli ogłosić upadłość.
Poza tym jednak lepiej jako trener jeździć do Poznania, Warszawy, Gdańska itp. niż rozbijać się po pastwiskach na Słowacji przy 150 kibicach na trybunach.

Niemniej jednak Stano to kolejny eksperyment po Stolarczyku i Skowronku. Oby to była tylko plotka.

leszekpw 21.05.2021 13:59

Jeśli wolisz Sobolewskiego ��....

piotek 21.05.2021 14:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciastek88 (Post 1567588)
Na pewno płacimy zdecydowanie więcej. W Żylinie bida aż piszczy, jeszcze niedawno mieli ogłosić upadłość.
Poza tym jednak lepiej jako trener jeździć do Poznania, Warszawy, Gdańska itp. niż rozbijać się po pastwiskach na Słowacji przy 150 kibicach na trybunach.

Niemniej jednak Stano to kolejny eksperyment po Stolarczyku i Skowronku. Oby to była tylko plotka.

A czy stać nas na zatrudnienie kogoś i ugruntowanej pozycji na rynku? Abstrahując już od tego, że nawet tacy trenerzy nie dają zamek gwarancji (vide Nawałka w Lechu czy Skorża w Pogoni).

Jeśli mamy zatrudnić kogoś z karuzeli, to naprawdę wolę jakąś niestandardową decyzję. Stano coś tam potrenował, opinie na na Słowacji chyba dobrą. Wydaje się, że to całkiem rozsądny kandydat.

czaro 21.05.2021 14:22

Wydaje się to ciekawszym pomysłem niż Sobolewski i Urban. Kto wie.

Wojtas 21.05.2021 14:26

Mam nadzieje ze kandydatura Stano to jakis żart,choc patrze w kalendarz i nie,no nie wychodzi mi ze dzis 1 kwiecien.
Matko Boska kogo my szukamy ,i w jakim kregu szukamy,strach patrzeć,juz moze bez trenera bedzie lepiej.

czaro 21.05.2021 14:36

Dlaczego?

10 znaków.

Fugiel 21.05.2021 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1567592)
Mam nadzieje ze kandydatura Stano to jakis żart,choc patrze w kalendarz i nie,no nie wychodzi mi ze dzis 1 kwiecien.
Matko Boska kogo my szukamy ,i w jakim kregu szukamy,strach patrzeć,juz moze bez trenera bedzie lepiej.

+1

10 znakow

ciastek88 21.05.2021 14:39

Hyballa za grosze pracować tutaj nie przyszedł.

Szukanie za nasza południową granicą wydaje się być dobrą opcją ale absolutnie nie Stano, prędzej ktoś w stylu Lavicki.

tomasz_19 21.05.2021 14:42

ja bym zagadał do Thomasa Dolla :>

Wojtas 21.05.2021 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1567593)
Dlaczego?

10 znaków.

My nie mamy czasu na eksperymenty bo skonczy sie tak jak zawsze ,czyli w grudniu trzeba bedzie szukac kolejnego asa zeby wyciagał nas z ostatniego miejsca w tabeli.
Tu musi byc ktos juz uznany i z doswiadczeniem.Taki własnie chocby Lavicka.

_ukoL 21.05.2021 14:57

Obojętnie kto, byleby zaczęli wreszcie grać w piłkę i przyzwoicie punktować.

krysztal 21.05.2021 15:05

Badania psychiatryczne na dzień dobry zanim jeszcze do stołu negocjacyjnego usiądą...

tomytom 21.05.2021 15:07

Tylko pytanie, czy ktoś o jakoś tam wyrobionym nazwisku (jak np. Lavicka) chce choćby z nami rozmawiać ...
Abstrahując od tego kto był winny sytuacji z Hybalą, to dla postronnego obserwatora nie wyglądamy (jako klub) zbyt poważnie.
Co my możemy realnie zaoferować - czy choćby obiecać - obecnie jakiemukolwiek poważnemu kandydatowi na trenera?
NIESTETY, IMHO zostają nam jedynie właśnie takie RYZYKOWNE eksperymenty.

Trza się modlić, żeby wypaliło choć na początku, tak, żeby uzbierać trochę punktów na kupce na późniejszy spadek formy.

czaro 21.05.2021 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1567597)
My nie mamy czasu na eksperymenty bo skonczy sie tak jak zawsze ,czyli w grudniu trzeba bedzie szukac kolejnego asa zeby wyciagał nas z ostatniego miejsca w tabeli.
Tu musi byc ktos juz uznany i z doswiadczeniem.Taki własnie chocby Lavicka.

Zgadzam się, ale czy do nas ktoś taki przyjdzie?

Z pewniaków (tj. takich, po których mniej więcej wiadomo, czego się spodziewać) w naszym zasięgu, to raczej takie Wdowczyki.

FraMat 21.05.2021 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1567583)
I to na bezczela.

Ale z drugiej strony, co ma chłop zrobić. Dziennikarstwo umiera, zwłaszcza sportowe. Przepisując fora i twittera, dostarcza towar dla dzisiejszych pięćdziesięciolatków i starszych. Małe bo małe, ale ma szanse tak dojechać do emerytury.

odczep się od pięćdziesięciolatków, czy starszych...większość z nich wchodząc w dorosłość wprowadzała posługiwanie się netem w społeczeństwie
:-/

tedyy 21.05.2021 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1567583)
I to na bezczela.

Ale z drugiej strony, co ma chłop zrobić. Dziennikarstwo umiera, zwłaszcza sportowe. Przepisując fora i twittera, dostarcza towar dla dzisiejszych pięćdziesięciolatków i starszych. Małe bo małe, ale ma szanse tak dojechać do emerytury.

Zdziwiłbyś się ilu pięćdziesięciolatków jest na forach i tt :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

wolfy 21.05.2021 18:07

Tak jak napisałem wcześniej - po tym w jakim stylu pożegnano się z Hybalą, po tym jak zwolnili go piłkarze z grającym właścicielem na czele, po tym jak znajomi dziennikarze obsmarowali go równomiernie...
Kto normalny z sukcesami tutaj przyjdzie?!
Urban, Sobolewski albo zagraniczny trener na dorobku. Jakiś desperat albo ktoś kto ma wywalone że popracuje tu pół roku i zostanie przy tym zmieszany z błotem.

AgresywnyChomik 21.05.2021 18:21

Rozkminy i rozkminy ale konec koncow bedzie Brzeczek.

alexx6 21.05.2021 19:07

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...y-trener-rundy

Wojtas 21.05.2021 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1567606)
Tak jak napisałem wcześniej - po tym w jakim stylu pożegnano się z Hybalą, po tym jak zwolnili go piłkarze z grającym właścicielem na czele, po tym jak znajomi dziennikarze obsmarowali go równomiernie...
Kto normalny z sukcesami tutaj przyjdzie?!
Urban, Sobolewski albo zagraniczny trener na dorobku. Jakiś desperat albo ktoś kto ma wywalone że popracuje tu pół roku i zostanie przy tym zmieszany z błotem.

Tu nie ma przebacz,wystarczy ze ten desperat zacznie czegoś WYMAGAĆ od razu zrobi z niego niezrównoważonego Niemca(tfuu Polaka....)
a w grudniu Kubuś poprzytka sie z nim o jajeczko (sory nie te swieta,..O karpika) i trzeba bedzie zwolnić.
Ten klub apogeum absurdu osiagnał historią z Hulkiem Hoganem i facecie pod parasolką ale widze ze jeszcze moze miec cos w zanadrzu.

Arkadiusz.Czerepach 21.05.2021 19:41

jedyne rozadne rozwiazanie to Wujek , albo Kuba - grajacy trener

KOALIK 21.05.2021 19:44

Lub figurant, który zgodziłby się pełnić rolę marionetki/długopisa.

Drozd 21.05.2021 19:48

Ostatnie popisy klubu dowodzą, że ambicją jest trwać w przyjemnej atmosferze i własnym smrodku. Kto by nie przyszedł musi się dostosować, bo inaczej okaże się chory psychicznie...

PAWEŁ 21.05.2021 19:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1567614)
Lub figurant, który zgodziłby się pełnić rolę marionetki/długopisa.

Figurant z papierami jest to po co nam drugi ??

PAWEŁ 21.05.2021 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1567613)
jedyne rozadne rozwiazanie to Wujek , albo Kuba - grajacy trener

Pozostaje mi pogratulować rozsądku :D

Arkadiusz.Czerepach 21.05.2021 20:01

kolego , ja nie narzucam paralitykom gegenrpresingu , a dostosowuje taktyke do materialu ludzkiego

kazdy inny trener niż w/w przeze mnie dwójka , skończy sie katastrofą , dopóki Kuba gra w piłke

PAWEŁ 21.05.2021 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1567618)
kolego , ja nie narzucam paralitykom gegenrpresingu , a dostosowuje taktyke do materialu ludzkiego

kazdy inny trener niż w/w przeze mnie dwójka , skończy sie katastrofą , dopóki Kuba gra w piłke

Ta 2 to tez katastrofa, mniejsza większa ale katastrofa. Dokąd w klubie będzie przyzwolenie na bumelanctwo ( bez znaczenia czy Kuba gra czy nie) a bardziej czy mentalnie dorósł do roli w jakiej się znajduje. Inną kwestia jest, patrząc po ostatnich wydarzeniach jaki trener z papierami na trenowanie do nas przyjdzie? Żaden. W klubach które robią progres a budżety są mniejsze lub porównywalne jest jeden wspólny mianownik: nikt się z cipkami nie patyczkuje i albo pracują albo wypad. Patrząc na nas to jest ciągły regres. Szkoda bo jak tak dalej pójdzie to się w końcu s.......imy z tej ligi.

Arkadiusz.Czerepach 21.05.2021 20:45

no ale jest jak jest , i raczej bedzie

wolfy 22.05.2021 09:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1567620)
no ale jest jak jest , i raczej bedzie

Ale trzeba patologię w klubie nazywać po imieniu. Może ktoś z trójki wreszcie zmądrzeje i zauważy co robią.
U nas taki Papszun wyleciałby zaraz na zbity ryj bo nie wystawia Kuby i każe ciężko pracować. Nie trzeba wcale w Niemczech szukać.

A skoro jest odgórne pozwolenie żeby Kuba odpuszczał treningi, to jak inni zawodnicy mają pracować? Jaką to tworzy atmosferę?

czaro 22.05.2021 10:33

A czy nie jest tak, że starsi zawodnicy zawsze trochę odpuszczają treningi? Nie wiem, pytam.

serek.c2 22.05.2021 11:03

Gdyby nie dobierano odpowiednich obciążeń Głowie, czy Brożkowi, to pożegnalibyśmy ich parę sezonów wcześniej. Nikt z tym jakoś problemów nie miał, bo wiadome ile oni gotowi do gry mogli dać jeszcze jakości.

crux.a 22.05.2021 11:18

Nie zapominacie czasem jeden z drugim, po co piłkarze trenują? Żeby lepiej grać, nie za karę. Indywidualne dobieranie obciążeń to podstawa, zwłaszcza że przecież są monitorowani i sztab ma bieżący dostęp do wskaźników określających poziom wytrenowania, zmęczenia itd.

Drozd 22.05.2021 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crux.a (Post 1567646)
Nie zapominacie czasem jeden z drugim, po co piłkarze trenują? Żeby lepiej grać, nie za karę. Indywidualne dobieranie obciążeń to podstawa, zwłaszcza że przecież są monitorowani i sztab ma bieżący dostęp do wskaźników określających poziom wytrenowania, zmęczenia itd.

Co innego dobieranie obciążeń przez sztab, na podstawie wyników badań, a co innego "dzisiaj sobie odpuszczę bo jestem zmęczony". Z kontrolowanych przez klub przecieków wiadomo, że wystąpiła ta druga opcja. Poparta w dodatku kuriozalnym argumentem "jestem zmęczony bo miałem ważne dla klubu spotkanie ze sponsorem". Przecież to jest kabaret. A potem pretensje, że gra ogony. I taka historia jest początkiem ciągu wydarzeń kompromitujących klub w każdym aspekcie.

wolfy 22.05.2021 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1567645)
Gdyby nie dobierano odpowiednich obciążeń Głowie, czy Brożkowi, to pożegnalibyśmy ich parę sezonów wcześniej. Nikt z tym jakoś problemów nie miał, bo wiadome ile oni gotowi do gry mogli dać jeszcze jakości.

Tylko że Brożka i Głowackiego nie ma już w klubie, nie ma też Boguskiego, a i Błaszczykowskiemu nie zostało wiele czasu zawodowej gry. W nadchodzącym sezonie z piłkarzy którzy nie dają rady fizycznie/zdrowotnie zostaje tylko Błaszczykowski.
Rozumiem że nadal są plany prowadzenia skansenu skoro pojawiają się plotki o Ondraszku, ale to se ne vrati.

Nie mamy już więcej przychylnie patrzących na klub piłkarzy z czasów Cupiała którzy mogliby tu grać.
Albo stawiamy na wybieganie i fizyczność, albo zatrudniamy Stawowego/Moskala i próbujemy grać tiki takę z odpadami piłkarskimi, ze z góry znanym skutkiem.

Albo budujemy profesjonalny klub na każdym poziomie, również sportowym, albo skończymy jak Ruch Chorzów, a ty za pół roku będziesz przemycał informacje "ale Wy nie wiecie co ten Urban/Sobolewski/Wdowczyk zrobił". Nie wiemy i coraz większa część kibiców ma to w poważaniu, skupiając swoją uwagę na braku profesjonalizmu piłkarzy.

tumik 22.05.2021 12:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1567648)

Nie mamy już więcej przychylnie patrzących na klub piłkarzy z czasów Cupiała którzy mogliby tu grać.

Marcelo by się chyba nadal nadawał. ;)

serek.c2 22.05.2021 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1567648)
Tylko że Brożka i Głowackiego nie ma już w klubie, nie ma też Boguskiego, a i Błaszczykowskiemu nie zostało wiele czasu zawodowej gry. W nadchodzącym sezonie z piłkarzy którzy nie dają rady fizycznie/zdrowotnie zostaje tylko Błaszczykowski.
Rozumiem że nadal są plany prowadzenia skansenu skoro pojawiają się plotki o Ondraszku, ale to se ne vrati.

Albo stawiamy na wybieganie i fizyczność, albo zatrudniamy Stawowego/Moskala i próbujemy grać tiki takę z odpadami piłkarskimi, ze z góry znanym skutkiem.

Albo budujemy profesjonalny klub na każdym poziomie, również sportowym, albo skończymy jak Ruch Chorzów, a ty za pół roku będziesz przemycał informacje "ale Wy nie wiecie co ten Urban/Sobolewski/Wdowczyk zrobił". Nie wiemy i coraz większa część kibiców ma to w poważaniu, skupiając swoją uwagę na braku profesjonalizmu piłkarzy.

I jaki widzisz problem w tym, by drużyna trenowała normalnie, na wysokich obciążeniach, a piłkarze wiekowi, podatni na urazy, ale nadal dający sporo jakości, trenowali z innymi obciążeniami, albo po prostu czasami odpoczęli dłużej? W profesjonalnych klubach myślisz nie stosuje się takich metod? To właśnie profesjonalizm, zarządzanie zasobami ludzkimi w taki sposób, by dawały jak najwięcej klubowi.

Ondrasek to plotka, nie bierz wszystkiego co się pojawia w mediach za pewnik - już były wielkie dyskusje, bo Borek stwierdził, że bierzemy Brzęczka na dyrektora, a jak widzisz to guzik prawda.

ital 22.05.2021 12:27

Serek ale co innego jest dozowanie treningu że względu na wiek i formę a co innego "nie przyszedłem na trening bo miałem kaca po spotkaniu biznesowym" Podejrzewam że gdyby Kuba przed spotkaniem poinformował trenera to mimo szaleństwa Hyballi nie skończyło by się na treningu z mlodymi

serek.c2 22.05.2021 12:28

Oczywiście, tylko tu mówimy o jednostkowym przypadku - naprawdę nie róbmy z tego reguły. Teraz, czytając dyskusję, można stwierdzić, że Kuba to leń, któremu się nie chce trenować. Poważnie, nie idźmy w tę stronę bo to bzdura totalna.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl