![]() |
Cytat:
Nie można przy okazji takiego kontraktu zawrzeć także klauzuli o tym, że Buksowie od kwoty wykupu otrzymują jeszcze jakąś działkę? Lub, że zapłacona Wiśle kwota jest dzielona w jakiś umówiony sposób? |
Co do zasady masz rację, ale miejmy nadzieje, że na szczęście dla nas są jeszcze ludzie, którzy kierują się sentymentami. Tak bodaj zrobił Kurzawa jak z Górnika odchodził, bodaj przedłużył, żeby tylko Górnik coś tam zarobił. Nie mowie, że Olo też tak zrobi, ale podejrzewam, że dla 17 latka owacja od 15 tysięcy ludzi to dużą sprawa i na takie szczegóły pozostało nam liczyć. Co do tego, że nie mamy argumentów ani finansowych ani rozwojowych dla Olka to zgoda pełna.
|
Ale po co? Lepiej byc wolnym zawodnikiem a wziac za sam podpis dole.
Nowy klub woli dac kase zawodnikowi swojemu nowemu niz bylemu klubowi. Ja nie twierdze, ze Buksa na 100% nie podpisze nowego kontraktu. Ale coraz bardziej wyglada na to, ze jednak widizmy go ottania runde (albo i nie nawet to) |
Cytat:
Przecież Wisła jako klub i tak ma znikomą zdolność negocjacyjną na rynku transferowym, piłkarz odchodzący od nas jest z marszu wart 50% mniej niż gdyby z Legii odchodził więc nie spodziewam się, żeby Wisła jakieś kokosy na Olku miała wynegocjować (w Legii czy Lechu będą kręcić nosem na 3 mln EUR, u nas za 1 mln EUR by się dali pokroić - takie są fakty). |
Cytat:
|
Troche tu uproszczen i "niedowidztwa" w calej tej sytuacji.
Po pierwsze. Olek byl "oczkiem w glowie" dla dalszych finansow klubu. Oferty, o czym mowili Buksowie byli, i nie tylko oni je dostawali. Takze Wisla. Klub wiedzial jaki potencjal transferowy jest w tym chlopaku. W tym kontekscie Obi zajebal i nie ma co dyskutowac. Mysle, ze obecny coming out jest swojego rodzaju proba uglaskania Buksow. Mysle, ze oni w momencie przedluzenia o rok kontraktu poczuli sie tak, ze klub nie ma na nich pomyslu. Ktos tu bronil tej decyzji Obiego. Tylko co nam dal ten rok wiecej? Przeciez to nie byl kluczowy zawodnik, ktory robil nam wyniki jak np Carlitos. Wiadomo bylo, ze potrzeba dwoch, moze trzech sezonow zeby go dobrze wytransferowac. To byl totalny strzal w kolano. Byc moze sa jakies ustalenia z Buksami dotyczace co sie musi stac zeby. Chcialbym, aby tak bylo i mysle, ze skoro Kuba mowi, ze jest swiatelko to wlasnie tak jest, a ten wywiad to element co sie musi stac zeby. I nie jest koledzy tak, ze ktos gdzies daje Buksie duzo lepsze warunki do rozwoju. Zawodnik idacy za free za kilkaset tysiecy euro podpisu nie jest traktowany jako inwestycja ktora sie musi zwrocic. Przepadnie? Trudno. Natomiast Buksa dzis ma wiele rzeczy do poprawienia zeby spokojnie sobie poradzi za granica. Ansu Fati to nie jest :-) Rozne asy odchodzily z naszej ligi. 90 proc tych, ktorzy w ogole w tej lidze nie pograli lub grali malo przepadalo i tyle ich bylo slychac. Jesli Buksa pojdzie teraz do jakiejs Fiorentiny czy Dortmundu to tak sie to wlasnie skonczy. Jesli zagra dwa dobre sezony, strzeli chociaz 30 bramek w obu sezonach i odejdzie za np 3 mln euro to juz jest nieco inna sytuacja. Pozyjemy zobaczymy. Suma sumarum dobry i ekwiwalent :P |
Cytat:
Byleby nie były to ustalenia typu: "jeśli będzie grał dużo jesienią to w grudniu przedłużymy", dajemy mu multum minut, a na koniec "sorry, jednak nie przedłużamy" Cytat:
da się to jakoś obliczyć ile by taki ekwiwalent wyniósł? |
Cytat:
|
https://zapodaj.net/images/0adb8d56aa845.png
Taki wynik daje ten kalkulator, gdy się wybierze Legię i jeśli nie pomyliłem dat. Nie da się wybrać zagranicznego klubu. |
Arkadiusz.Czerepach W szkole uczyli mnie czegoś takiego,jak interpunkcja oraz,że zdanie zaczyna się z wielkiej litery.Mogę się założyć,że Buska nigdzie nie odejdzie, wpłynie na niego Kuba.Nie wiem,na ile wierzyć twitterowi, ale pojawiają się oferty z Turcji czas pokaże
|
@up
A mnie że po postawieniu kropki lub przecinka zostawia się odstęp. :) Nikt raczej nie broni Obiego, ale jeśli przeproszenie Buksy seniora ma polegać na publicznym jechaniu po byłym pracowniku pełniącym obowiązki prezesa, to dla mnie wygląda to jeszcze słabiej. |
Ale gdzie ty miałeś jakieś "jechanie" ? Bardzo delikatnie Kuba powiedział że wg niego Obi zmaścił rozmowy z Buksami.
Z kacykami miasta też się nie potrafił dogadać, Dawid jakoś dał radę, prawdopodobnie Obi za bardzo kozaka w negocjacjach zgrywał ot cały problem. Tak czy siak w wywiadzie nikt po nim nie jechał no chyba że o Twitter chodzi, tego nie śledzę. |
No jak dla mnie to z pół wywiadu Kuby było pod tezę "Obi to był fatalny prezes ". Mam wrażenie że on nie tyle chciał zdradzić kulis kontraktu z Buksa tylko wykazać pierdołowatosc Obiego.
Co relacji z miastem to Dawid tak się dogadał że zgodził się na stawki oferowane przez miasto. Ponoć Garbarnia w I lidze z kibicami płaciła dużo mniej niż my za pusty stadion. Ale tak jak.pisalem wcześniej: nie chodzi mi o ocenianie Obidzinskiego tylko o fakt, że Kuba poleciał z tym do mediow. A jakim prezesem był tamten to.juz inna sprawa |
Cytat:
w sumie to zabawne xD Obi twardo negocjuje z miastem - Obi zły Dawid B od razu zgadza się na niekorzystne warunki miasta - Dawid dobry, Dawid tak szybko załatwił Obi negocjuje ze Skowronkiem do ustalonej wcześniej z Trójcą kwoty - Obi zły Błaszczu daje Skowronkowi tyle ile ten chce, czyli więcej niż limit - Błaszczu dobry, Błaszczu tak szybko załatwił xD Czyli Błaszczu Brothers dlatego tak szybko załatwiają interesy, których nie załatwił Obi, bo po prostu z miejsca zgadzają się na warunki drugiej strony xD Negocjacja lvl milion. Ciekawe jak teraz wyglądają negocjacje z ojcem Olka. Pewnie Adam senior powiedział: chcę tyle i tyle, a dodatkowo obsmarujcie tego Obiego, który tyle i tyle nam dać nie chciał, a nasi mistrzowie negocjacji wyskoczyli z twardym: OK i od razu, tup tup tup do foot tracka - Obi beee, i na twitterka - Obi tfuuu XD |
Cytat:
Jeśli Olek podpisze i za rok czy dwa pójdzie za kilka baniek na zachód [a wraz z nim np. Hoyo], a finanse klubu wyjdą na plus minus czysto + kontrakt z miastem pozwoli nie generować dodatkowych głupich kosztów + zespół Skowronka będzie grał niezłą piłkę z niezłymi wynikami; to: Wisła jako klub ma dużą szansę wyjść kolanami z dołka, marka zaczyna w końcu nabierać koloru zarówno dla graczy [w tym i młodzieżowców, którzy mogą postrzegać klub jako ten, który potrafi poświęcić dużo dla ich rozwoju] jak i dla potencjalnych sponsorów, a i wynik sportowy powoli może zacząć przypominać to, co chciałoby wiekszość kibiców [przy czym ja stawiałbym raczej finisz na miejscach pozapucharowych przez najbliższe kilka lat]. --- Negocjacje mają to do siebie, że nie zawsze musisz obstawiać twardo na swoim, jeśli wyczuwasz, że gdzieś za rogiem jest z tego dobry profit. Wiele wskazuje na to, że Obi rozgrywał to według strategii z innych biznesów, ale praktyka negocjacyjna w sporcie bywa inna - co pokazują przykłady z polskiego środowiska ostatnich lat. Rzecz jasna, przy jeślibyzmie jest dużo przypadkowości i wszystko może się wysypać, ale jeśli ktoś z nosem biznesowym to przyklepał - a za takich uznaje pozostałą dwójkę właścicielską - to znaczy, że coś może być na rzeczy. Swoją drogą, zastanawiałem się, czy czasem cała ta wojenka nie była wyreżyserowana pod publiczkę i strony dość intencjonalnie nie wskoczyły na szabelki na Twitterze, żeby pokazać, że rzeczywiście ktoś.został poświęcony, więc teraz można startować.z czystej karty. Wielce bym się nie zdziwił ;-) |
Olek kontrakt przedłuży/przedłużył.
Wasze wywody są śmieszne. |
Szatan, syn ciemności, żydek, świnia, jadowita żmija, diabeł, niszczyciel światów, antychryst, szpieg z krainy dreszczowców i obiekt innych jeszcze określeń na shoutboxie, czyli postać z koszmarów każdego twitterowca: Szymon Jadczak dzisiaj w hyde parku o 22 ze Smokowskim.
https://pbs.twimg.com/profile_images...8/oh0Hsf1H.jpg |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie.
Znaki !@#$% |
Już tyle razy Wisła obudziła się z ręką w nocniku przy utracie zawodników, że ciężko być optymista póki kontrakt nie będzie parafowany.
|
Cytat:
Przecież ewidentnie było widać, że trio nie będzie ryzykować ściąganiem dobrych piłkarzy na stałe dopóki sprawy właścicielskie się nie rozwiążą. Dla mnie to pierwsze okienko, które idzie w całości na ich konto. |
Cytat:
Dlaczego poprzednie okienka nie idą na konto tria? Nie było ich w Wiśle? Nie sprawowali nad nią kontroli? To kto odpowiadał za te poprzednie okienka? |
Wszystkie okienka idą na ich konto, przecież wyraźnie to Kuba powiedział.
Różni je natomiast podejście i doświadczenie. Trio choć ma swoje doświadczenia to jednak nigdy nie sterowali klubem piłkarskim. Nie dziwi że z jednymi rzeczami trafiają w 10 a inne nie doszacowuja lub przeszacowuja. Nawet jak wiesz jak coś ma działać to nigdy nie wiesz jak w danych warunkach proces się zachowa. Wiosna 2019 - szaleństwo i szukanie przeżycia po grudniowym kataklizmie, Lato 2019 - szukanie najtańszych opcji, przeszacowanie możliwości i zachłyśnięcie się wynikiem z wiosny o czym wspomniał Kuba. Wiosna 2020 - transferowe konkrety oparte na wypożyczeniach, co nie dziwi bo sytuacja dalej była trudna i bardzo zagrożona spadkiem. Lato 2020 - z oceną poczekajmy, ale wygląda to co raz ciekawiej |
Tak, na ich konto, ale inaczej sie transferuje kiedy nie wiesz czy za miesiac nadal tu bedziesz a inaczej kiedy wiesz ze klub jest Twoj i nikt Cie z niego nie wykopie w podskokach.
Ja tez dopiero od tego okna oczekuje efektow. Dotychczasowy okres traktuje jako przejsciowy i czas nauki dla trio. Mam nadzieje, ze sie szybko ucza :-) |
To o czym mówisz to prawda, ale patrząc np na transfer 3 letni Chuki, już rok temu włodarze klubu przymierzali się do transferów z dłuższą perspektywa czasowa.
Dzisiaj podobnie trzeba traktować transfery Savicia i Yeboaha. Dobry wiek, przetarcie w poważnym futbolu, dłuższy kontrakt. Oby tylko skutek był lepszy niż z Chuca. |
Zgadzam sie. Tylko, ze latwiej takich Savicow czy Yeboahow kontraktowac keidy i oni wiedza, ze rozmawiaja z gosciem, ktory za rok tez tu bedzie, a jesli go nie bedzie to dlatego, ze sprzeda klub komus bogatszemu.
Mysle, ze ten drobny szczegol mocno blokowal wiele transferow. Teraz jest latwiej. Chuca to akurat nie wiem jak to sklasyfikowac. "Udalo sie"? Dla niego to tez jest ostatni rok zeby sie pokazac i pojsc gdzies dalej albo skonczyc w FK Ventspils czy Szrijoki Brijego nic tym klubom nie ujmujac. |
Co niektórzy w Polsce mają problem z ogarnieciem sytuacji właścicielskiej w Wiśle z ostatnich latach, więc sądzę że zagraniczni zawodnicy to już całkowicie są pogubieni. Sądzę że taki Yeboaha odpalił sobie YT, zobaczyl pełen kibiców stadion, Wisła Barcelona 1-0 i tyle wie o klubie ;)
Argument właścicielski sądzę że jest najważniejszy w przypadku polskich zawodników których chcemy skusić choć póki co... nikogo nie skusilismy. Nazwisko Kuby w klubie działa odkąd jest inaczej tutaj nic się nie zmienilo ;) |
Mysle, ze nie doceniasz agentow pilkarskich :P
|
Przesluchalem Królewskiego w TSW na weszło.fm. Pokaz buty i arogancji. Mówiąc krótko. Odje*** i to zdrowo. Do pewnego momentu był znośny, ot fajna ciekawostka z branży IT. Teraz tylko szkodzi. Licze że reszta trójcy mu założy kaganiec albo rozpocznie negocjacje rozstania.
|
Oj tak, popieram w 100%. Jażdzyński & Błaszczykowski mogliby pociągnąć to razem. A dla cyber mariana szacun za akcję ratunkową, ale od pewnego czasu bardziej szkodzi niż pomaga i wydaje się, że nie ma już nic Wiśle do zaoferowania.
|
100% poparcia dla działań Pana Jarosława
|
Należy podkreślić że tak Ci się wydaje
|
https://www.youtube.com/watch?v=3oy3h72xIo0 wjechała druga część
|
Cytat:
Jeszcze nie dawno musieliśmy znosić Meresińskiego, a później przestępców. Naprawdę, niedojrzały arogant to jeszcze nie taka tragedia. |
Jeśli wg Was Królewski jest arogancki to dla Miodulskiego, Mandziary, Kuleszy czy Rutkowskiech Wam skali zabraknie :) a Boguś Cupial to wg Was też taki miły sympatyczny gość który nie ma własnego zdania i boi się go wypowiedzieć? :)
|
Daj linka do ich kont na twitterze to chętnie porównam ich aktywność do sraczki cyber mariana
|
Jeśli jest tak jak napisałeś że Obi puknoł żonę "cybermariana" jak go nazywasz to najwyraźniej tenże "cybermariana" przeleciał twoją kobiete - albo faceta-stąd ten ból dupy
|
Tylko się cieszyć ze Jarosław Królewski jest w tej trójce a nie jakiś kibic z Proszowic..
|
Przesłuchałem te audycje TSW i pomijając fakt, że kiepskiej jakości był dźwięk, to ja tam żadnej buty i arogancji nie słyszałem, po prostu trochę się wkurzał na takie uproszczenia, które media sprzedają kibicom, a kibice to potem powtarzają jak małpy np. "Chodorowski nam zrobił super okienko, szkoda że nie został dyr. sportowym" albo "Obidziński mega spec od restrukturyzacji, który mega pomógł, szkoda że go już nie ma" (gdzie jak się kogoś zapyta co konkretnie zrobił Obidziński w Wiśle, co konkretnie Wisła zyskała na jego obecności, nikt nie jest w stanie wskazać, żadnej konkretnej sprawy, może poza sekcją e-sporu, jakże niezbędną) czytając i słuchając takich bredni cały czas, trudno się w końcu nie zagotować, gdzie tu buta- nie wiem. Chyba, że butą jest kontrowanie wiecznych płaczów o ceny karnetów? Generalnie mi się średnio podoba działalność JK w mediach a zwłaszcza jej forma, ale potrafię też zrozumieć taką politykę. Taka transparentność (aż do bólu) ma moim zdaniem w ogólnym rozrachunku więcej plusów niż minusów, przynajmniej wszyscy zainteresowani Wisłą wiedzą jak jest, jeżeli ceną za to ma być jakaś wojenka na tt i artykuł na weszło to trudno, będzie afera przez tydzień, ale przynajmniej nie będzie wiecznego powtarzania bzdur.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl