Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXVII kolejka] Wisła Kraków - Legia Warszawa, niedziela 31 III, godzina 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10136)

Coglin 02.04.2019 09:26

Rac nie odpalałem, ale jak będzie zbiórka to też się dorzucę. Tak samo jak się dorzuciłem na różne zbiórki, koszulki itd. dla ratowania Wisły.

Również dlatego, żeby takiego "debila" jak ten wyżej ch.uj strzelał nadal.

silver03 02.04.2019 09:30

Zobaczymy jak wyjdzie zbiórka na karę za race, jeśli uda się ją pokryć to dla mnie nie ma problemu.

FraMat 02.04.2019 09:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1536972)
Zobaczymy jak wyjdzie zbiórka na karę za race, jeśli uda się ją pokryć to dla mnie nie ma problemu.

Trzymam za słowo.
I tak nie wierzę, że debilom uda się zebrać pieniądze na karę, chyba, że będą prosili tych, którzy woleliby pieniądze przeznaczyć na rzeczywiste potrzeby Wisły.
Nawet nie wierzę, że w ogóle zaczną.

Geralt 02.04.2019 09:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1536972)

Po pierwsze nie wierze, ze wyjdzie (tzn. ze pokryje cala strate). Po drugie nawet jak pokryje to nadal jest problem, bo te same pieniadze moznaby zbierac na wspomozenie Wisly zamiast wywalic w bloto na kary.

A nawet jesli juz zbieraja, to niech zbieraja przed odpaleniem rac a nie po...

Wehrmacht 02.04.2019 09:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arek95 (Post 1536966)
100% racji Psychol! Taki mecz jak ten z 7 będzie w pamięci każdego kibica Wisły do końca życia! Za 20 lat będziecie synom/wnukom opowiadać o takim meczu jak rozjebaliśmy cwelke do 0 z jakimś kudłatym pajacem przy linii bocznej i bandą szrotu międzynarodowego.\
Atmosfera na trybunach w moim odczuciu była NAJLEPSZA od pamiętnego meczu z APOELem, bo potem brakowało troszkę takiego rozmachu i szaleństwo jednocześnie. W momencie gdy miała iść fala na C, a tu cały stadion siada na krzesełkach i nagle idzie fala szaleństwa na D,E,G itd to aż mnie ciary przeszły i łezka się zakręciłą w oku, że ten stadion żyje na 1906%!
Czy przeszkadzały mi race? Chłopaki odpalili, wszyscy się dobrze bawili po czym race wylądowały w rękach u każdego kto je odpalał. Nie było rzucania na murawę, specjalnego przerywania meczu i innych jakiś krzywych akcji. Brawo! Jak mówi prezes Boniek tak to właśnie miało wyglądać: "Pozwólmy na piro, ale kontrolowane"!

Czy gdyby nie race, to o tym meczu nikt by juz dzis nie pamietal?

Ajax 02.04.2019 09:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1536973)
Trzymam za słowo.
I tak nie wierzę, że debilom uda się zebrać pieniądze na karę, chyba, że będą prosili tych, którzy woleliby pieniądze przeznaczyć na rzeczywiste potrzeby Wisły.

Zaczną zbierać to na bank o to się nie martw ;) Kasa będzie trzymana w skrytce pod pomnikiem Reymana :D

Karherop 02.04.2019 09:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1536973)
Trzymam za słowo.

Już się zdeklarowali że zaczną, zbiórka ma być na zrzutka.pl...

Niemniej jednak nie wierzę, że znajdą się takie środki. Poza tym klub powinien przekazać informację, że kara wynosi X + kwota z niesprzedanych biletów. Tak jak pisałem wcześniej łącznie to może być 150 tys zł.

Weryfikacja będzie szybka.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Geralt (Post 1536974)
A nawet jesli juz zbieraja, to niech zbieraja przed odpaleniem rac a nie po...

Przed meczem to UW zaprzeczała że w ogóle będą race, by w trakcie już robić gromkie odliczanie ;) Tak to oni współpracy z Wisłockim nie zbudują.

PSYCHOLTSW 02.04.2019 10:16

@FraMat debilem nazywaj siebie a nie obrażaj ludzi z UW. mogli odjebać akcję na Derby i na Legii byłby zamknięty sektor, miałbyś wtedy radochę. nie rozumiem Was, bo takie właśnie głosy szkodzą działaniom na rzecz legalizacji pirotechniki. dla mnie Wasze argumenty są śmieszne... a i od komentowania tego co się dzieje na linii Zarząd - UW raczej też nie jesteście, no chyba że bierzecie udział w rozmowach, bądź ustaleniach, to wtedy macie prawo. jestem za racami i będę popierał ich odpalanie. Co do głupiego prawa (@Reserve), to schowajcie sobie takie teksty w kieszeń, bo sami nie znacie wielu durnych przepisów, które też są prawem, o którym nie wiecie a go nie przestrzegacie :) dla mnie koniec tematu.

Karherop 02.04.2019 10:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PSYCHOLTSW (Post 1536981)
@FraMat debilem nazywaj siebie a nie obrażaj ludzi z UW. mogli odjebać akcję na Derby i na Legii byłby zamknięty sektor, miałbyś wtedy radochę. nie rozumiem Was, bo takie właśnie głosy szkodzą działaniom na rzecz legalizacji pirotechniki. dla mnie Wasze argumenty są śmieszne... a i od komentowania tego co się dzieje na linii Zarząd - UW raczej też nie jesteście, no chyba że bierzecie udział w rozmowach, bądź ustaleniach, to wtedy macie prawo. jestem za racami i będę popierał ich odpalanie. Co do głupiego prawa (@Reserve), to schowajcie sobie takie teksty w kieszeń, bo sami nie znacie wielu durnych przepisów, które też są prawem, o którym nie wiecie a go nie przestrzegacie :) dla mnie koniec tematu.

Mogli odjabeć akcję i zamknąć sektor na Legię, a zamiast tego zrobil akcję i zamknęli nam sektor na inny mecz.
Pomysł godny naśladowania.
Idąc te stronę legalizacji rac się nie doczekacie....

Jeśli nie zamkną nam sektoru to tylko dlatego, że mecz będzie w tvp

sanderuss 02.04.2019 10:28

Cytat:

Race bardzo prosze ale jak nie skutkuja kara pieniezna. A jak skutkuja kara plus wywieszenie transparentu i flagi ktora zarzadowi nie odpowiada - niech UW placi za calosc!

PSYCHOLTSW 02.04.2019 10:53

@Sanderuss a kara za żydy palą się? wiesz, że KL działa uznaniowo, bo gdyby było inaczej byłaby prosta tabela kar za pewne rzeczy. np. za race jest 20 tys, za rzucanie na boisko 50, za śpiewanie 10, za flagi 5 itp itd. poza tym argument o odpowiedzialności też jest śmieszny, bo ktoś jednak dopuścił że niebezpieczne przedmioty (wg ustawy) zostały wniesione na stadion. to może kara dla ochrony za niedopełnienie obowiązków? jednak nie idźmy tą drogą, bo to do niczego mądrego nie prowadzi. stało się tak, że race zostały odpalone, moim zdanie są bezpieczne, jeżeli są używane w odpowiedni sposób. stąd jestem za UW i w tym wypadku dorzucę się na karę. gdyby rzucali nimi na boisko, byłbym pierwszym których ich za to jebie :) a co do flagi WSH, to mi to dynda czy ona jest czy jej nie ma, dopóki nie dochodzi do sytuacji, że ktoś chce wywierać presję na klub i próbować przejmować władzę. flaga krzywdy nikomu nie zrobiła, należy rozliczyć tych, którzy zaszkodzili Wiśle. jednak do tego nie dojdzie, bo to nie jest kwestia WSH tylko wielu różnych krakowskich środowisk, temat zostanie zamieciony pod dywan albo znajdzie się jeden kozioł ofiarny. to jest dla mnie większy problem niż race na ostatnim meczu.

St Yabol 02.04.2019 11:01

Cytat:

Czyli powinniśmy im jeszcze podziękować za to, że kara będzie prawdopodobnie na meczu z Piastem, a nie Legią? Serio?
Nie jestem przeciwnikiem rac, ale nosz ....a, nie teraz gdy klub ledwo podnosi się z kolan. Pozostaje liczyć tylko na łagodny wymiar kary. Nie wiem. Na przykład, że C będzie otwarte ale nie wejdą na niego ludzie którzy byli na legii. Tak, żeby straty były jak najmniejsze. W kolejne zawiasy nie wierzę.

btw. Czerepach, gdzie temat na zagłębie? :>

sanderuss 02.04.2019 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PSYCHOLTSW (Post 1536985)
@Sanderuss a kara za żydy palą się? wiesz, że KL działa uznaniowo, bo gdyby było inaczej byłaby prosta tabela kar za pewne rzeczy. np. za race jest 20 tys, za rzucanie na boisko 50, za śpiewanie 10, za flagi 5 itp itd. poza tym argument o odpowiedzialności też jest śmieszny, bo ktoś jednak dopuścił że niebezpieczne przedmioty (wg ustawy) zostały wniesione na stadion. to może kara dla ochrony za niedopełnienie obowiązków? jednak nie idźmy tą drogą, bo to do niczego mądrego nie prowadzi. stało się tak, że race zostały odpalone, moim zdanie są bezpieczne, jeżeli są używane w odpowiedni sposób. stąd jestem za UW i w tym wypadku dorzucę się na karę. gdyby rzucali nimi na boisko, byłbym pierwszym których ich za to jebie :) a co do flagi WSH, to mi to dynda czy ona jest czy jej nie ma, dopóki nie dochodzi do sytuacji, że ktoś chce wywierać presję na klub i próbować przejmować władzę. flaga krzywdy nikomu nie zrobiła, należy rozliczyć tych, którzy zaszkodzili Wiśle. jednak do tego nie dojdzie, bo to nie jest kwestia WSH tylko wielu różnych krakowskich środowisk, temat zostanie zamieciony pod dywan albo znajdzie się jeden kozioł ofiarny. to jest dla mnie większy problem niż race na ostatnim meczu.

Flaga jest symbolem tego co spotkalo Wisle i nie rozumiem jak ktos moze jarac sie jej wywieszaniem. Za zydy pala sie to tez bylo do przewidzenia biorac pod uwage obecny klimat socjopolityczny. Jak ktos chce byc traktowany powaznie i domaga sie tego od innych, po czym robi cos dziecinnego ( race, transparenty ) to nie trzeba byc bieglym w logice zeby wiedziec jaki to bedzie mialo wydzwiek i reperkusje.

Karherop 02.04.2019 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1536986)
Nie wiem. Na przykład, że C będzie otwarte ale nie wejdą na niego ludzie którzy byli na legii. Tak, żeby straty były jak najmniejsze. W kolejne zawiasy nie wierzę.

Akurat wtedy straty będą większe, niż wtedy gdy zamknięty zostanie tylko sektor sam w sobie. Oczywiście wg mnie. te 3-4 tys osób z C które było na derbach na pewno kupi bilety na inne sektory. Zresztą trafiło na tą trybunę wiele osób które nie miały nic wspólnego z oprawą, tylko kupiły bilet bo nie było miejsc gdzie indziej. Szczególnie osoby z C1 i C5.

Poza tym poprzednio takie rozwiązanie było za Bednarza i ... wiadomo jak się skończyło.
W powtórkę akcji oczywiście nie wierzę.

kbr 02.04.2019 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arek95 (Post 1536966)
100% racji Psychol! Taki mecz jak ten z 7 będzie w pamięci każdego kibica Wisły do końca życia! Za 20 lat będziecie synom/wnukom opowiadać o takim meczu jak rozjebaliśmy cwelke do 0 z jakimś kudłatym pajacem przy linii bocznej i bandą szrotu międzynarodowego.\
Atmosfera na trybunach w moim odczuciu była NAJLEPSZA od pamiętnego meczu z APOELem, bo potem brakowało troszkę takiego rozmachu i szaleństwo jednocześnie. W momencie gdy miała iść fala na C, a tu cały stadion siada na krzesełkach i nagle idzie fala szaleństwa na D,E,G itd to aż mnie ciary przeszły i łezka się zakręciłą w oku, że ten stadion żyje na 1906%!
Czy przeszkadzały mi race? Chłopaki odpalili, wszyscy się dobrze bawili po czym race wylądowały w rękach u każdego kto je odpalał. Nie było rzucania na murawę, specjalnego przerywania meczu i innych jakiś krzywych akcji. Brawo! Jak mówi prezes Boniek tak to właśnie miało wyglądać: "Pozwólmy na piro, ale kontrolowane"!

Nie wiem jak miłośnicy rac, ale ja za rok nie będę pamiętał czy na meczu były race, czy też nie. Wynik i grę drużyny zapamiętam do końca życia. Ale każdy ma swoje priorytety :)

Serio ten mecz bez rac nie byłby godny zapamiętania? Atmosfera byłaby gorsza, ludzie wyszliby do domu smutni?

Mintokur 02.04.2019 11:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1536969)
Czyli grupka debili powoduje karę finansową a wszyscy kibice mają za to zapłacić?
Czyli: "my się bawimy, a wy za to płaćcie"?
A ja mam nadzieję, że klasę pokażą, nie wszyscy kibice, ale debile, którzy zapalili race.
Niech ta grupka debili sama zapłaci karę i pokryję niedobór w kasie z tytułu zamknięcia trybuny.
Może być?

A najlepiej niech sobie ta banda sterydowych rezusów wybuduje obok swój mały stadion i tam co tydzień sobie bawi się w race.

W pełni popieram takiego typu rozwiązanie. Jedni uczestniczą w ratowaniu klubu uczestnicząc w róznego rodzaju akcjach , a inni marnotrawią to wszystko swoim debilizmem. No TO ZGODY BYĆ NIE MOŻE

Coglin 02.04.2019 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mintokur (Post 1536992)
W pełni popieram takiego typu rozwiązanie. Jedni uczestniczą w ratowaniu klubu uczestnicząc w róznego rodzaju akcjach , a inni marnotrawią to wszystko swoim debilizmem. No TO ZGODY BYĆ NIE MOŻE

Dlaczego uważasz że nikt z UW nie uczestniczył w ratowaniu klubu i różnego rodzaju akcjach?
Zresztą:
https://pbs.twimg.com/media/D3DQlZLWwAAVZPn.jpg:large
wygląda na to że jednak też się dorzucili.

silver03 02.04.2019 12:18

Atmosfera była fantastyczna, ale to nie race ją zrobiły tylko sam doping. Meksykańska fala, sektor E, G odpowiada to było świetne plus sami piłkarze swoją grą napędzali ten doping. Po racowisku ten cało stadionowy doping znacznie osłab na parę minut, i chwilę minęło zanim wszedł z powrotem na swój wysoki poziom. Nie mniej tak jak wcześniej pisałem, jeśli zapłacą za karę to niech się tak bawią skoro tak bardzo tego potrzebują. Oczywiście z umiarem.

Karherop 02.04.2019 12:21

To zupełnie tak jakby wrzucić do puszki wośp 150 zł po czym ją wrzucić do pieca paląc jej zawartość 30 tys złotych (minimum). Ognisko pewnie było by fajne, ale czy warto?

wolfy 02.04.2019 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 1536998)
Dlaczego uważasz że nikt z UW nie uczestniczył w ratowaniu klubu i różnego rodzaju akcjach?
Zresztą:
https://pbs.twimg.com/media/D3DQlZLWwAAVZPn.jpg:large
wygląda na to że jednak też się dorzucili.

Wow, to teraz sobie policz ile będzie kosztowała klub kara + zamknięte trybuny. O wiele lepiej było by gdyby nie szkodzili, bo ich pomoc jest w tym kontekście bez znaczenia skoro klub do niej dokłada...

petred 02.04.2019 12:56

race to była pokazówka w czystej postaci. Pytanie czy były pomysłem UW czy kogoś innego. Przecież jakoś UW w poprzednim sezonie potrafiło sie dostosowac do trudnej sytuacji Wisły i przez długi czas nic nie palić. Ale co miała oznaczać ta pokazówka? Wisłocki mówi iż miał zapewnienie, że nie będzie rac. Co do zbiórki na karę od komisji ligi to będę miło zaskoczony jak się powiedzie, ale na teraz bardzo w to wątpie.

Konrad. 02.04.2019 13:18

Cytat:

race to była pokazówka w czystej postaci. Pytanie czy były pomysłem UW czy kogoś innego. Przecież jakoś UW w poprzednim sezonie potrafiło sie dostosowac do trudnej sytuacji Wisły i przez długi czas nic nie palić. Ale co miała oznaczać ta pokazówka? Wisłocki mówi iż miał zapewnienie, że nie będzie rac. Co do zbiórki na karę od komisji ligi to będę miło zaskoczony jak się powiedzie, ale na teraz bardzo w to wątpie
Poważnie nie wiesz po co ta pokazówka? Dokładnie z tych samych przyczyn z jakich organizowono protesty na wielu innych stadionach w lidze: dla kasy i władzy.

Chłopaki dają jasny sygnał: nie będzie złotówki od biletu, nie będzie wolności z flagami/transparentami - będziemy palić race i dostaniecie kary od KL. Skalkulujcie czy wam się to opłaca, czy nie lepiej się dogadać.

Pamiętajmy ci ludzie kochają Wisły, ale jeszcze bardziej swoje interesy i władze na stadionie...

Karherop 02.04.2019 13:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez petred (Post 1537005)
race to była pokazówka w czystej postaci. Pytanie czy były pomysłem UW czy kogoś innego. Przecież jakoś UW w poprzednim sezonie potrafiło sie dostosowac do trudnej sytuacji Wisły i przez długi czas nic nie palić. Ale co miała oznaczać ta pokazówka? Wisłocki mówi iż miał zapewnienie, że nie będzie rac. Co do zbiórki na karę od komisji ligi to będę miło zaskoczony jak się powiedzie, ale na teraz bardzo w to wątpie.

Może i starość nie radość, ale wydaje mi się że chociaż raz race były odpalone w poprzedniej rundzie.
Poza tym, dostosowaniem się do trudniej sytuacji Wisły nazywasz pobieranie złotówki od każdego biletu?

Jak ktoś chciałby naprawdę wyczyścić środowisko to by się do tego ustosunkował lub przedstawił wydatki itd bo na ten moment niesmak po rządach SKWK pozostał, a wybielanie się poprzez inną organizację niewiele zmienia. Nie można udawać że tej złotówki nie było gdy przez 4 lata ktoś na tym zarobił lekko mówiąc 500 tys złotych.

Wehrmacht 02.04.2019 14:19

Co do dyskusji o tych racach, to swoje zdanie juz wczesniej wyrazilem - ani mnie ziebią, ani grzeją więc oceniam je tylko pod kątem efektu jaki przynoszą. Kara finansowa, która BĘDZIE NA BANK w naszej sytuacji klasyfikuje race jako esencje debilizmu niestety.

Natomiast co do zamkniecia trybuny oddajmy głos Komisji Legii: "Jednocześnie w sprawie Wisły Kraków, Komisja wymierzyła karę finansową oraz orzekła karę zamknięcia trybuny C w przypadku powtórzenia tego typu incydentu, polegającego na zachowaniach pogardliwych lub dyskryminujących"

Za same race NIE MAJĄ PRAWA odwiesić kary i zamknąc trybuny, także pod tym względem uspokoiłbym tu towarzystwo całe.

Dive Pirate 02.04.2019 15:07

Mnie racje wkur... ze względu na przerwy w grze przez zadymienie, które zazwyczaj jest dość znaczne po odpaleniu, wybija to drużyny z rytmu i jest bez sensu.
Druga sprawa kary będące oczywistą oczywistością.
Imo race na meczach są potrzebne jak ch... puder może fajnie to wygląda czasami na zdjęciach i tyle, więcej szkody niż pożytku dla mnie ważniejszy porządny doping i śpiewy niż race i inne zabawy czysto optyczne. Rozumiem że są ludzie którym się to podoba i ich jara ale nie za cenę kar i przerw w meczu to bez sensu.

Blixa 02.04.2019 15:12

Kulisy meczu na kanale Leglej:

https://youtu.be/IS2iAoE0UrM

Geralt 02.04.2019 15:25

Coś Legia nie ma szczęścia. Najpierw zderzyła się z Wisła, a teraz na Wisłostradzie (nie sekcja piłkarska, ale jakoś mi się skojarzyło (gra słów).

https://tvnwarszawa.tvn24.pl/informa...tachment-group[2259c4]/0/

doktor granat 02.04.2019 17:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reserve (Post 1536965)
Bardzo chętnie widziałbym taką zbiórkę PRZED faktem, a nie PO. Zbieramy kwotę na racę? Super, odpalajmy, fajnie będzie i będziemy się bawić. A jeśli nie zbierzemy, no to trudno, nie będziemy odpalać, bo to chamówa i narażanie klubu na koszty, gdzie wszyscy oglądają każdą złotówkę po kilka razy.
Jeśli prawo Ci nie odpowiada to rób wszystko żeby je zmienić, a nie buntuj się i potem podciągaj innych do odpowiedzialności zbiorowej. To tak jakbyś dostał mandat za chlanie publiczne i potem chodził po rodzinie pytając czy ktoś Ci się na mandat nie dorzuci. Bo fakt, picie alkoholu jest fajne, ale w ciepłą pogodę bez picia w plenerze to nie jest ten sam klimat!

Prawo jest prawem i powinno się do niego stosować. Dopóki coś jest zabronione to podlega to karze - która nie jest trudna do przewidzenia.

I żeby nie było - ja też uważam że race na stadionie budują klimat. Ale w momencie gdy klub ma taką sytuację finansową schowajmy dumę w kieszeń i nie palmy pieniędzy na trybunach. Przed paroma miesiącami myśleliśmy że trzeba będzie przeżyć kilka lat bez Wisły na R22. Czy w zamian za Wisłę na R22 nie możemy zrezygnować z działań narażających na kary? Dla mnie to niewielka cena.

Widzę to podobnie... jest kasa na jakimś koncie, są race, Wisła dostaje karę 20 czy 50 i zamknięcie trybuny = idzie przelew do klubu na 30+ wartość utraconych biletów i tj. choć w jakimś stopniu fair i odpowiedzialne wobec "ukochanego" klubu, a to co tu piszą obrońcy rac tj. bełkot nieodpowiedzialnych i upośledzonych społecznie szczyli.

m_abg 02.04.2019 19:20

Ludzie czy ktoś o zdrowych zmysłach myśli że Sharksów, Ultrasów i ludzi z szeroko pojetego ruchu kibicowskiego nie będzie na stadionie? Czy wyście na łeb upadli. To jest około 30 lat historii kibicowskiej, to już 3 pokolenie kibicowsko/chuligańskie na Wiśle. Sharksi to w sumie kilkaset osób młodych, starszych, całkiem już starych. Wśród nich zdecydowana większość normalnych wiślaków z krwi i kości i kto się obraca w środowisku kibiców o tym dobrze wie. Wiadomo, że wszędzie znajdą się czarne owce. Myślę, że srodowisko wewnętrznie odpowiednio się oczyściło, a i obecnie na próżno szukać powiązań obecnie rządzących na trybunach z DD czy MS i spółką.
Tu będą zawsze race, tu będą zawsze chuligani, tu będą zawsze flagi. Możecie sobie tu .......ić o złotówce od biletu (pod którą podpisało się ok. 10 tys ludzi), możecie .......ić na co jest zgoda a na co nie ma - nie ma to żadnego znaczenia. Na każdym stadionie w Polsce czy Europie przy większych klubach są chuligani, ultrasi i nic nie wskazuje na to by ta tendencja miała się zmienić. Poczytajcie sobie to forum sprzed 5,10 a nawet 15 lat. Dokładnie to samo .......enie, te same argumenty, te same płacze - a na trybunach bez zmian ;)

petred 02.04.2019 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez m_abg (Post 1537046)
Ludzie czy ktoś o zdrowych zmysłach myśli że Sharksów, Ultrasów i ludzi z szeroko pojetego ruchu kibicowskiego nie będzie na stadionie? Czy wyście na łeb upadli. To jest około 30 lat historii kibicowskiej, to już 3 pokolenie kibicowsko/chuligańskie na Wiśle. Sharksi to w sumie kilkaset osób młodych, starszych, całkiem już starych. Wśród nich zdecydowana większość normalnych wiślaków z krwi i kości i kto się obraca w środowisku kibiców o tym dobrze wie. Wiadomo, że wszędzie znajdą się czarne owce. Myślę, że srodowisko wewnętrznie odpowiednio się oczyściło, a i obecnie na próżno szukać powiązań obecnie rządzących na trybunach z DD czy MS i spółką.
Tu będą zawsze race, tu będą zawsze chuligani, tu będą zawsze flagi. Możecie sobie tu .......ić o złotówce od biletu (pod którą podpisało się ok. 10 tys ludzi), możecie .......ić na co jest zgoda a na co nie ma - nie ma to żadnego znaczenia. Na każdym stadionie w Polsce czy Europie przy większych klubach są chuligani, ultrasi i nic nie wskazuje na to by ta tendencja miała się zmienić. Poczytajcie sobie to forum sprzed 5,10 a nawet 15 lat. Dokładnie to samo .......enie, te same argumenty, te same płacze - a na trybunach bez zmian ;)

Prześledź jeszcze raz co w ostatnich latach ,,nasi'' chuligani odwalili w klubie bo zachowujesz się jakbyś dzisiaj pierwszy raz od kilkunastu miesięcy odpalił kompa i napisał ten komentarz. Inne wielkie kluby też mają chuliganów tylko tamci w porównaniu do naszych nie próbowali zabić własnego klubu. W przenośni oczywiście, bo tak naprawdę to pewnie kochają Wisłę całym sercem i pewnie tylko kilku czerpało zyski. Przez takie pieprzenie jak Twoje to nigdy nie będzie dobrze. Wytrzymali kilka tygodni i juz zaczynają sprawdzać powoli na co mogą sobie pozwolić. Race nie są problemem i nawet ta złotówka byłaby do zaakceptowania jakby to było wszystko robione z mózgiem, a nie jak teraz.

m_abg 02.04.2019 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez petred (Post 1537047)
Prześledź jeszcze raz co w ostatnich latach ,,nasi'' chuligani odwalili w klubie bo zachowujesz się jakbyś dzisiaj pierwszy raz od kilkunastu miesięcy odpalił kompa i napisał ten komentarz. Inne wielkie kluby też mają chuliganów tylko tamci w porównaniu do naszych nie próbowali zabić własnego klubu. W przenośni oczywiście, bo tak naprawdę to pewnie kochają Wisłę całym sercem i pewnie tylko kilku czerpało zyski. Przez takie pieprzenie jak Twoje to nigdy nie będzie dobrze. Wytrzymali kilka tygodni i juz zaczynają sprawdzać powoli na co mogą sobie pozwolić. Race nie są problemem i nawet ta złotówka byłaby do zaakceptowania jakby to było wszystko robione z mózgiem, a nie jak teraz.

kto z chuliganów próbował zabić klub - konkretnie. Kto z obecnych osób na trybunach próbował zabić klub ?
czy ktoś dostał jakieś zarzuty? czy masz jakiekolwiek dowody na to co napisaleś,oprócz doniesień medialnych ?
Jak już coś to można piętnować konkretne osoby, za konkretne przewinienia, a nie .......ić ogólników bez pokrycia

wolfy 02.04.2019 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1537039)
Widzę to podobnie... jest kasa na jakimś koncie, są race, Wisła dostaje karę 20 czy 50 i zamknięcie trybuny = idzie przelew do klubu na 30+ wartość utraconych biletów i tj. choć w jakimś stopniu fair i odpowiedzialne wobec "ukochanego" klubu, a to co tu piszą obrońcy rac tj. bełkot nieodpowiedzialnych i upośledzonych społecznie szczyli.

Obiecali Wisłockiemu że rac nie będzie, teraz łaskawie "zaczną zbierać". Jakoś nie zabanglało że od czasów Cupiała czy Sarapaty "trochę" się zmieniło. Nie wiem jakim trzeba być ogranicznikiem żeby wyrażać oburzenie "bo przecież race zawsze były".

Wierzyłem że na stadionie jest miejsce dla każdego ale obawiam się że wcześniej czy później ten wrzód trzeba będzie przeciąć i (nomen omen) wypalić. Jeżeli UW chce się tak bawić kosztem klubu to trzeba pożegnać UW w obecnym kształcie. Jeżeli mam być brutalnie szczery to strata jakaś gigantyczna nie będzie, zawsze im dużo brakowało do topowych ekip.

m_abg 02.04.2019 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1537049)
Obiecali Wisłockiemu że rac nie będzie, teraz łaskawie "zaczną zbierać". Jakoś nie zabanglało że od czasów Cupiała czy Sarapaty "trochę" się zmieniło. Nie wiem jakim trzeba być ogranicznikiem żeby wyrażać oburzenie "bo przecież race zawsze były".

Wierzyłem że na stadionie jest miejsce dla każdego ale obawiam się że wcześniej czy później ten wrzód trzeba będzie przeciąć i (nomen omen) wypalić. Jeżeli UW chce się tak bawić kosztem klubu to trzeba pożegnać UW w obecnym kształcie.

no to opowiedz nam jak chcesz przeciąć ten wrzód :D i jak chcesz pożegnać UW :D

wolfy 02.04.2019 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez m_abg (Post 1537050)
no to opowiedz nam jak chcesz przeciąć ten wrzód :D i jak chcesz pożegnać UW :D

Tak jak się pożegnało patole gdzie indziej. Zakazy stadionowe (wieloletnie lub dożywotnie) za race, współpraca z policją w identyfikacji i karaniu prowodyrów.

Zaskoczę Cię ale teraz jest na to odpowiedni klimat bo większość kibiców stanie po stronie klubu. Popierałem bojkot za Bednarza ale za obecną ekipą mało kto się upomni. Nie po tym co zrobili.

Możesz rżnąć głupa ale Sharksi teraz kojarzą się większości z okradaniem własnego klubu a UW też kręci bat na własną dupę. Nie wszyscy brali w tym udział, większość pewnie była pod tym względem czysta ale tak już w życiu bywa.

Flinston 02.04.2019 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1537049)

Wierzyłem że na stadionie jest miejsce dla każdego ale obawiam się że wcześniej czy później ten wrzód trzeba będzie przeciąć i (nomen omen) wypalić. Jeżeli UW chce się tak bawić kosztem klubu to trzeba pożegnać UW w obecnym kształcie. Jeżeli mam być brutalnie szczery to strata jakaś gigantyczna nie będzie, zawsze im dużo brakowało do topowych ekip.

Kto niby obiecał Wisłockiemu ze nie będzie rac? Wisłocki dużo mówi w mediach, co nie znaczy ze zawsze prawdziwie. Przecież publicznie UW powiedziało przed meczem że żadnych rozmów z Wisłockim nie prowadziło, żadnych! Więc jak mogli mu coś obiecać? UW, Sharksi byli, są i będą. UW ma duże poparcie zwykłych kibiców i koniec kropka, nawet na januszowym twitterze czy facebooku mam wrażenie ze zdecydowanej większości oprawa się podobała, race się podobały, atmosfera się podobała, klimat meczu się podobał. Nawet sam Wisłocki w drugim twicie zaczął wycofywać się ze swoich negatywnych słów na temat UW jak zobaczył jak duże poparcie mają po widowisku jakie zaprezentowali na meczu z Legią.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1537051)
Tak jak się pożegnało patole gdzie indziej. Zakazy stadionowe (wieloletnie lub dożywotnie) za race, współpraca z policją w identyfikacji i karaniu prowodyrów.

Zaskoczę Cię ale teraz jest na to odpowiedni klimat bo większość kibiców stanie po stronie klubu. Popierałem bojkot za Bednarza ale za obecną ekipą mało kto się upomni. Nie po tym co zrobili.

Możesz rżnąć głupa ale Sharksi teraz kojarzą się większości z okradaniem własnego klubu a UW też kręci bat na własną dupę.

ładne bzdury z twojej strony. Jak prześledzisz internet, wpisy kibiców Wisły po meczu z Legią to zobaczysz że UW ma ogromne poparcie, tak samo racowisko na tym meczu ;) .

m_abg 02.04.2019 20:16

ale gdzie indziej się kogoś pożegnało ? i za co Ty chcesz dawać zakazy stadionowe? identyfikacja przy odpalaniu rac jest właściwie niemożliwa. Nawet najbardziej antykibicowski rząd Tuska nie dał rady.
powiedz mi kto z obecnej ekipy coś zrobił ? konkretnie. a większości kibiców to nie będzie po kilku porażkach.

Wierz dalej ślep w obecnych zbawców Wisły, poczekaj jak zaczną wychodzić brudy na wierzch, zobaczymy co wtedy napiszesz, jak wyjdzie ile i kto zarabia na transferach, czemu wyleciał Głowa i Kuźba i inne ciekawostki

mr_kwolf 02.04.2019 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Flinston (Post 1537052)
Kto niby obiecał Wisłockiemu ze nie będzie rac? Wisłocki dużo mówi w mediach, co nie znaczy ze zawsze prawdziwie. Przecież publicznie UW powiedziało przed meczem że żadnych rozmów z Wisłockim nie prowadziło, żadnych! Więc jak mogli mu coś obiecać? UW, Sharksi byli, są i będą. UW ma duże poparcie zwykłych kibiców i koniec kropka, nawet na januszowym twitterze czy facebooku mam wrażenie ze zdecydowanej większości oprawa się podobała, race się podobały, atmosfera się podobała, klimat meczu się podobał. Nawet sam Wisłocki w drugim twicie zaczął wycofywać się ze swoich negatywnych słów na temat UW jak zobaczył jak duże poparcie mają po widowisku jakie zaprezentowali na meczu z Legią.

ładne bzdury z twojej strony. Jak prześledzisz internet, wpisy kibiców Wisły to zobaczysz że UW ma ogromne poparcie, tak samo racowisko na tym meczu ;) .

O tym jak duże poparcie ma UW, o tym jak się zwyklym ludziom podobało "widowisko" i racowisko dowiemy się za niedługo jak pójdzie ta obiecana zrzutka. Z tego co mówisz to takie 50k powinno być zebrane w moment.

wolfy 02.04.2019 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez m_abg (Post 1537053)
ale gdzie indziej się kogoś pożegnało ? i za co Ty chcesz dawać zakazy stadionowe? identyfikacja przy odpalaniu rac jest właściwie niemożliwa. Nawet najbardziej antykibicowski rząd Tuska nie dał rady.
powiedz mi kto z obecnej ekipy coś zrobił ? konkretnie. a większości kibiców to nie będzie po kilku porażkach.

Wierz dalej ślep w obecnych zbawców Wisły, poczekaj jak zaczną wychodzić brudy na wierzch, zobaczymy co wtedy napiszesz, jak wyjdzie ile i kto zarabia na transferach, czemu wyleciał Głowa i Kuźba i inne ciekawostki

Coraz większa kasa jest pompowana w tą ligę, za duża żeby wiecznie tolerowano tego typu akcje. Czasy się zmieniają. Pamiętam lata 90-te, mam porównanie. Teraz policja wejdzie na C, wyciągnie szczypiorków w kominiarkach plus kilkunastu co się będą stawiać i skończy się gangsta. 25 lat temu to by wyglądało jak rekonstrukcja bitwy pod Grunwaldem, albo starcia rzymskiego legionu z germanami.

Sugerujesz że obecna ekipa przebije smród jaki zostawiła za sobą Sarapata:rotfl: To w ogóle możliwe?

Flinston - obawiam się że żyjesz złudzeniami.

Flinston 02.04.2019 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1537054)
O tym jak duże poparcie ma UW, o tym jak się zwyklym ludziom podobało "widowisko" i racowisko dowiemy się za niedługo jak pójdzie ta obiecana zrzutka. Z tego co mówisz to takie 50k powinno być zebrane w moment.

Już teraz można sporo wniosków wyciągnąć przeskakując po "social mediach" czytając wpisy kibiców Wisły, i w większości reakcje były pozytywne. Ludzie byli głodni takiego widowiska, może nie wszyscy, bo wiadomo że jest sporo osób których nie interesuje nic oprócz wydarzeń boiskowych, są też tacy którzy chcieliby mieć anglie na trybunach, ale ogólnie rzecz biorąc odbiór bardzo pozytywny.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1537055)
Coraz większa kasa jest pompowana w tą ligę, za duża żeby wiecznie tolerowano tego typu akcje. Czasy się zmieniają.

Sugerujesz że obecna ekipa przebije smród jaki zostawiła za sobą Sarapata:rotfl: To w ogóle możliwe?

Flinston - obawiam się że żyjesz złudzeniami.

Ty żyjesz złudzeniami, i ten twój post doskonale to potwierdza. Poziom ekstraklasy coraz gorszy, Legia po awansie do Ligi Mistrzów miała tam ciągle wracać, większość klubów ekstraklasowych problemy finansowe. Żyj dalej złudzeniami że ktoś przyjedzie na białym koniu i pozbędzie się fanatyków z Polskich stadionów :) .

mr_kwolf 02.04.2019 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Flinston (Post 1537056)
Już teraz można sporo wniosków wyciągnąć przeskakując po "social mediach" czytając wpisy kibiców Wisły, i w większości reakcje były pozytywne. Ludzie byli głodni takiego widowiska, może nie wszyscy, bo wiadomo że jest sporo osób których nie interesuje nic oprócz wydarzeń boiskowych, są też tacy którzy chcieliby mieć anglie na trybunach, ale ogólnie rzecz biorąc odbiór pozytywny.

No to tym bardziej UW nie musi się o co martwić. Pewnie jeszcze zbiorą tyle dodatkowej kasy że wypłaca sobie premie za dobrze wykonana prace.

Jestem ciekawy czy ci ludzie, którzy taka jaraja się tym "widowiskiem" wiedzą że właśnie przepalono spora sumke. Bo podejrzewam, że sporo ludzi interesujących się Wisła od meczu do meczu nie ma o tym żadnego pojęcia.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Flinston (Post 1537056)
Ty żyjesz złudzeniami, i ten twój post doskonale to potwierdza. Poziom ekstraklasy coraz gorszy, Legia po awansie do Ligi Mistrzów miała tam ciągle wracać, większość klubów ekstraklasowych problemy finansowe. Żyj dalej złudzeniami że ktoś przyjedzie na białym koniu i pozbędzie się fanatyków z Polskich stadionów :) .

I dlatego prawa do Ekstraklasy idą za rekordowa kasę, aż C+ musiał stawać do przetargu z TVP?

To samo mówiono 20 lat temu o chuligance na stadionach, a teraz to jakby opowiadać o dinazaurach.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl