![]() |
Cytat:
tez z chęcią oglądne. |
skarabeus
Przejrzałem raporty z meczów ekstraklasy w tym sezonie, w których grał Plewka. Gość oddał jeden strzał - ten z Górnikiem w poprzeczkę. Pytam po raz kolejny skąd wniosek, że chłopak ma dobre uderzenie z dystansu? |
Bylo CLJ ogladac :-)
|
Cytat:
|
skarabeus
No to przedstaw jakieś fakty z CLJ. Faktycznie nie śledzę tej ligi, więc chętnie poczytam jakieś ciekawe analizy. |
http://www.wislaportal.pl/36005,Jaku...Gornikiem.html
Tylko 29% wygranych pojedynków. Kilka strat. Widać, że brak mu świeżości i ogrania. Myślę, że z meczu na mecz będzie lepiej. Niestety teraz Kuba będzie "najlepszym zawodnikiem Wisły" co mecz, bo to Kuba. Nieważne czy ktoś zagrał lepiej. Cytat:
|
szprotson.
Rozumiem, ze casus Piatka nic nie uczy. |
Cytat:
A co ma Piątek do Plewki? My tu Cię pytamy na jakiej podstawie oceniasz Plewkę, że ma takie, a nie inne umiejętności? |
Mea Culpa, faktycznie Plewka stracił przy pierwszym golu. Byłem przekonany, że Kuba - nie wiem czemu. Pomyliły mi się kontry - zapadła mi w pamięć jedna, która się zawiązała po głupiej stracie Kuby, a to nie po niej padła bramka.
Co do kogoś tam piszącego, że prawie zniknęliśmy z mapy. Przecież MY TO WIEMY. Właśnie dlatego pomagaliśmy, żeby między innymi móc sobie podyskutować o piłce po meczu. Ja osobiście bardzo lubię dyskusje na forum po nim. Do tego doskonale zdaję sobie sprawę, że trzeba oceniać całe formacje, ale skoro oceniam indywidualnie i o indywidualnych graczach i ich postawie rozmawiam to dlatego, że LUBIĘ TAKĄ KONCEPCJĘ. Zamiast się czepiać można otwarcie dyskutować, albo nie dyskutować. Dodam też, że oceny z Wisła portal to często jest konkurs celebrycki, a nie realna ocena gry. Przykład : Jakub Błaszczykowski 4.88 Sławomir Peszko 4.33 Mateusz Lis 4.03 Vullnet Basha 3.88 Kamil Wojtkowski 3.84 Matej Palčič 3.69 Rafał Pietrzak 3.61 Maciej Sadlok 3.54 Marko Kolar 3.49 Patryk Plewka 3.41 Marcin Wasilewski 3.31 Krzysztof Drzazga 3.26 InStat index* sklasyfikowanych piłkarzy Wisły Kraków: 277 - Krzysztof Drzazga 255 - Maciej Sadlok 249 - Rafał Pietrzak 246 - Mateusz Lis 244 - Sławomir Peszko 226 - Maciej Śliwa 224 - Matej Palčič 220 - Marcin Wasilewski 220 - Patryk Plewka 215 - Kamil Wojtkowski 213 - Marko Kolar 200 - Vullnet Basha 199 - Jakub Błaszczykowski Ja rozumiem, że statystyki nie muszą zawsze oddawać poziomu gry, bo jest małe kłamstwo, duże kłamstwo i statystyka ale dość spore przełożenie jednak mają. Chociaż z drugiej strony dobrze, że Kuba wygrał, bo warto go napompować po tak słabym meczu przed następnym. |
Cytat:
|
Nie rozumiem czemu większej krytyce poddaje się młodego który rozgrywa swój 8 mecz w dorosłym futbolu a do porządku dziennego przechodzi się z babolami Wasyla czy Bashy, odpowie mi ktoś na to pytanie?
Czy każdy w swojej pierwszej pracy po miesiącu stał się najlepszym pracownikiem firmy? Ogarnijcie się trochę. |
Jagul,
a to ma Piatek, ze skoro przeszedl z ESA do Serie A to nie miala prawa tak zaistniec jak zaistnial w mysl zasady, ze Zajac nastrzelal w slabej CLJ goli a pozniej sobie nie poradzil. To jest bezdennie glupie i tyle chcialem wykazac. Natomiast co do Plewki. Takie sa moje oceny i nie mam potrzeby Ci tego udowadniac :-) Za kilka miesiecy przekonamy sie czy moja ocena jego mozliwosci byla wlasciwa czy bylo to myslenie zyczeniowe. Simone. Ja jednak bylby daleki od indywidualnego strofowania kogokolwiek, bo za chwile bedzie ciagly pocisk np na Szota, ktory wejdzie na boisko w koncowce i z jakichs wzgledow (np problemow druzyny) sobie nie poradzi. Warto patrzec szerzej. Boracik. Ja nawet zaryzykuje teze, ze dzisiaj Kuba ciazy Wisle w aspekcie sportowym. Gra byla ustawiona pod skrzydla, ktore nie "dziabaly". Tak na prawde to tylko 2-3 akcje Peszki byly z dosrodkowaniem, Kuby nie pamietam takiej akcji, po ktorej pilka byla w polu karnym. Do tego mysle, ze zaburzyl cos co dobrze w Wisle funkcjonowalo, a mianowicie stale fragmenty gry. Te dwojkowe rozegrania moim zdaniem sa bezsensu. Tracimy jednego zawodnika, ktory moglby albo byc w polu karnym, albo przed nim czekac na pilke zbyt krotko wybita. A tak sa we dwoch przy lini bocznej gdzie wielkeigo zagrozenia nie sa w stanie stworzyc. Domyslam sie, ze jest w tym jakis pomysl, ale na razie go nie dostrzegam :D |
Karherop.
Dokladnie. Po grze mi sie wydawalo ze Basha ma asekurowac srodek pola i Plewke a tu sie okazalo, ze to Basha potrzebuje asekuracji. W poprzedniej rundzie imponowal ustawieniem i dokladnoscia podan a tutaj ani tego ani tego. Ale to tez wynika z ustawienia calych formacji o czym mowilem wczesniej. |
skarabeus
Skoro to Twoje prywatne oceny i nie masz zamiaru ich udowodnić, to po .... wypisujesz swoje wywody na tym forum? Zachowaj je dla siebie. A jak już oceniasz kogoś publicznie, to podaj jakieś argumenty, bo na tym dyskusja polega. PS. Chętnie przyznam Ci rację co do tego chłopaka, tylko podaj jakiekolwiek argumenty. |
Ja juz uargumentowalem, a ze dla ciebie to za malo to coz... twoj problem :D
Jagul, jestes na wyzszym poziomie abstrakcji dla mnie. Na prawde. Prosba :D Nie dyskutuj ze mna :D |
Cytat:
No faktycznie, argumenty pierwszorzędne :rotfl: Gość wszedł na forum dyskusyjne i nie potrafi uargumentować swoich tez :help::help::help: Ja wiem tyle w tym sezonie ekstraklasy Plewka oddał jeden strzał (mecz z Górnikiem). W CLJ nie zdobył żadnej bramki. Dodatkowo przeczytałem wszystkie relacje jakie znalazłem z meczów CLJ i nigdzie nie odnotowałem tekstów stylu "Plewka uderzył groźnie z dystansu", a odnośnie innych piłkarzy już tak. W oparciu o to wszystko nie widzę żadnych przesłanek ku temu, że Plewka ma bardzo dobre uderzenie z dystansu tak jak Ty twierdzisz (i na dodatek nie umiesz tego uargumentować). PS. Jak będziesz miał jakieś konkretne argumenty poza tymi, że "tak uważam" to zapraszam do dyskusji. Bez odbioru. |
Dużo osób pisze, że mogliśmy grać w 4 lidze bla bla bla bla.
Ok, ale nie gramy 4 lidze, spora część składu została i nie koniecznie musimy dostawać w każdym meczu wciry, bo przecież powinniśmy być w 4 lidze.. Nikt tutaj nie wiesza psów na piłkarzach, ale też nie jest powód, żeby wszystko tłumaczyć tym że byliśmy na skraju upadku i przyjmować każdą porażkę i słabą grę bez cienia krytyki. Przecież skład nie jest aż tak tragiczny, abyśmy nie potrafili przeciwstawić się żabolom. Nie zgadzam się ze skarabeusem. Defensywny pomocnik nie może tak tracić piłek. Rozumiem niedokładne długie zagranie na napastnika, rozumiem wyrzucony przerzut na aut, ale nie rozumiem wdawanie się w dryblingi na własnej połowie na 3 zawodników rywali po czym następuje strata, która oznacza bardzo groźną sytuację dla rywali. Albo inaczej. Rozumiem, że może to robić 18 latek, ale w takim razie nie nadaje się jeszcze do gry w pierwszym składzie drużyny ekstraklasy. Cały zespół zagrał słabo, lecz takie straty jakie notował Patryk są gwoździem do trumny, bo można grać słabo, ale jeśli się nie będzie robiło prezentów rywalowi można zagrać na zero z tyłu i przy odrobinie szczęścia wygrać mecz (patrz ten ze śląskiem w tamtej rundzie). Wasilewskiemu owszem przydarzył się babol lecz można to uznać za wypadek przy pracy, u Plewki takie straty obserwuje w każdym występie. Można stracić piłkę gdzieś w bocznym sektorze lub na połowie rywala, ale nie w środkowej strefie na 30 metrze od własnej bramki... Środkowy pomocnik to pozycja bardzo odpowiedzialna. Można też tak powiedzieć o środkowych obrońcach lecz ta pozycja nie jest tak naciskana, ma się często bardzo dużo czasu, natomiast na środku tego nie ma bo jest non stop doskok rywala. Nie skreślam chłopaka, bo też widać że potrafi zrobić przewagę fajnym przyjęciem kierunkowym, przejściem jednego czy dwóch rywali, lecz niestety musi brać większą odpowiedzialność za piłkę.. Skarabeus pisze, żeby Patryk się ogrywał nawet ceną 7-8 miejsca w lidze. Nie wiem czy kolega widział, ale na ten moment my jesteśmy poza 8 i tutaj 7-8 miejsce na koniec sezonu raczej będzie ogromnym sukcesem niż jakąś ujmą. Przy takich występach drużyny, a w szczególności Patryka raczej można się spodziewać walki o utrzymanie, niż o top 8. |
Cytat:
Ja dałem przykład Zająca, ze liczby i gra z Centralnej ligi junirów nijak się mają do gry w E-klasie. Kolejnym przykładem niech będzie moze Piotr Pierzchała. Ale jesli uważasz ze CLJ jest super przetarciem przed e-klasa, to swietnie. Daj jakis argument inny niż "nie powiem" bo to żadna rozmowa... Przykład : Ja z Jagulem uważamy cie za frajera. Czemu? Nie powiemy. (Ktoś kto Cie zna, jeśli ma inne zdanie uzna nas za śmiesznych, co będzie rozsądne i sklasyfikuje nas jako "szkoda czytac bo to dziecko") Od razu zaznacze ze zarówno ja jak i kolega Jagul, chcielibysmy by Plewka stał sie Cantoro (tak samo jak liczylismy na Strąka, Bruda, tego z pradniczanki co go ukradlismy z Huty, Ricardo Grim i innych) ale wolimy spokojnie i z chłodną głową reagować na podniecenie i robienie z kogoś na siłe piłkarza, bo dawno takiego nie wyprodukowaliśmy. Więc jak mówisz ze chłop coś potrafi, to podeprzyj to jakiś argumentem, w innym przypadku ja mam wrażenie ze albo tak jak napisałem pisze z dzieckiem, albo z samym PP) E: Skoro Cie nie interesuje, to w jakim celu odpisałeś? Ponoć ma chłop drybling i strzał z dystansu, miałeś udowodnić ale lepiej zmienić temat |
Szprotson.
Serio, bardzo malo mnie obchodzi co masz na moj temat do powiedzienia :-) CLJ nie jest dobrym przetarciem. Bardziej mi chodzilo, ze wyzszy poziom rozgrywkowy i zwiazany z tym impuls albo pozwoli sie rozwinac albo przeciwnie. Piatek sie rozwinal. Ale Kownacki zwinal. I co? Jest regula? Nie ma. Kwestia glowy, poukladania, pracowitosci, talentu. IMHO Plewko posiada wszystko, aby grac na wysokim poziomie. Bedzie popelnial bledow, ale nie popelniajac ich nie stanie sie lepszym pilkarzem. To sa takie oczywiste sprawy, ze trudno z inteligentnym czlowiekiem o tym dyskutowac. |
Cytat:
|
Jagul, prosze nie rob z siebie tempego cepa. A na jakiej podstawie oceniano mozliwosci Wojtka Szczesnego kiedy jako 15 latek wyjezdzal do Anglii?
|
Cytat:
Także jeśli wymagasz konkretnych argumentów to zacznij od siebie, bo łatwiej komuś udowodnić że się nie nadaje po 1 meczu niż pracować nad danym piłkarzem 10 lat, szkolić, wprowadzać dozować obciążenia i przede wszystkim dać mu szansę . Pojazd na PP w tym temacie uważam że co najmniej niesprawiedliwy, ale i tak róbcie co uważacie :) na pewno tylko pomagacie tym drużynie i Patrykowi. |
Cytat:
A: Laskoś jest zajebisty powinien grać B: Dlaczego? A: Bo tak, widziałem w CLJ, miał 20 odbiorów w meczu B: W jakim, pokaż (innymi słowy, ja wiem mniej ty wiesz więcej, przekonaj mnie, kazdy moze tylko zyskać) A: Sam se poszukaj, o .... CI chodzi, nic Ci nie bede udowadniał, mam w dupie co myślisz B: Ok, A: I co sie przypierdalasz do Laskosia B: ... KOLORYZOWANE Nie wiem czy ciężko jest zrozumiec ze jedni ludzie juz widzieli tyle naszych talentów ze patrza na to z przymróżeniem oka. Potem jest mniejsze rozczarowanie... |
Cytat:
Po drugie nigdzie nie skrytykowałem Patryka Plewki. Napisałem tylko żeby pracował, a jego potencjał ocenimy po sezonie. Po trzecie nie mam zamiaru po nim jechać bo wierzę w tego chłopaka. Po czwarte moja aktywność tutaj odnosi się tylko do tego co Ty piszesz w swoim poście. Czyli o ocenie tego czy ktoś się nadaje czy nie na podstawie jednego meczu. Poprosiłem użytkownika skarabeus o argumenty i w zamian zostałem uznany za "tempego". To samo pytanie zadał kolega szprotson i gość dalej unika odpowiedzi. To, że Plewka strzelił 1,5 roku temu bramkę nic nie znaczy. Brożek ponad 10 lat temu był królem strzelców, a teraz od niego tego nie oczekuje. Nie żyjmy przeszłością tylko teraźniejszością. |
Cytat:
Koledzy,ktorzy dyskutuja na temat Patryka... Naprawde,nawet w sieci sa dostepne filmiki z CLJ,i tam mozecie zobaczyc atuty Patryka,wsrod ktorych jest uderzenie z dystansu,dryblingi,wejscia w pole karne z pilka nie tylko ze srodka,ale nawet z boku, ostatnie podania itd.,itp. Ja rozumiem,ze chec dowalenia komus na tym forum jest jak zwykle naiistotniejsza,ale Skarabeus ma racje. W wypadku Patryka mamy do czynienia z utalentowanym chlopakiem,ktorego zestaw umiejetnosci jest naprawde ciekawy. Nie,nie ma gwarancji,ze mu sie uda,i tak,ma tez wady. Ale dyskutowanie na zasadzie "o! tylko raz uderzyl z dystansu we wszystkich meczach i jeszcze niecelne ! Znakiem tego takiej umiejetnosci nie ma !" jest zabawne. Patryk jest na poczatku swojej drogi z Wisla,i moim zdaniem moze byc niezlym pilkarzem. Natomiast potrzebny mu jest czas i troche doswiadczenia meczowego. Pamietajmy takze,ze wystepowal naprzeciw moim zdaniem obecnie najbardziej utalentowanego mlodego srodkowego pomocnika w Polsce,czyli Zurkowskiego. Ktory ma za soba w lidze juz ponad 50 meczow,rocznikowo jest 3 lata starszy od Patryka,a w jego wieku lapal sie na wystepy jedynie w 3 lidze(Gornik wtedy gral w 1). I niech koledzy wyobraza sobie,ze nie strzelil tam nawet bramki ! Wiem,ze stawiamy na Patryka z koniecznosci,ale...czy naprawde ? Niektorzy tu pisali o Wojtkowskim jako 3 pomocniku,a on wszedl na 20 kilka minut i...zanotowal 7 strat... Tj.,o jedna wiecej niz Plewka... Patryk obecnie musi poprawic sie fizycznie (oslawiona "sila" Kazka Wegrzyna) i troche lepiej czytac ryzyko w grze (podjal je przy pierwszej bramce dla Gornika) ale nie mam sily,jak czytam,ze mial same straty i niecelne podania,albo podawal do najblizszego. Bo ze statystyk wynika ze mial 89% celnych podan. Panie i Panowie - to wynik ZNAKOMITY. Co do reszty... Cytat:
Czego nie rozumiesz ? |
Cytat:
Chyba rozmijamy się w definicji zwrotu "bardzo dobry". Dla mnie jak piłkarz ma jakąś cechę bardzo dobrą to oczekuje, że pokazuje to regularnie. Plewka na ten moment pokazuje to o czym mówi skarabeus? Bo ja tego nie widzę. I nie rozmawiajmy już o tej CLJ, bo chwała mu za to co tam pokazał ale teraz gość występuje na poziomie ekstraklasy i do tego poziomu należy go zacząć przyrównywać. Bo inaczej za 5 lat Plewka będzie 24 letnim piłkarzem z "atutami", których nie widać. Nie jestem komentatorem Canal+ żeby kogoś chwalić za pomysł albo chęci. Cytat:
Osławiony Żurkowski w tym momencie regularnie uderza z dystansu i zdecydowanie pokazuje, że potrafi to robić na wyższym poziomie niż Plewka. Dlatego prędzej stwierdzę, że on to robi bardzo dobrze. Generalnie ja tylko poprosiłem skarabeusa o to, żeby przedstawił jakiekolwiek argumenty, które popierają jego tezę, a Ty zachowujesz się jakbym zakładał front przeciwko Plewce :D :D :D. Jak widać wszyscy tutaj wszystko wiedzą na temat każdego juniora i tylko ja głupi raczyłem poprosić o jakieś argumenty ;). |
Cytat:
|
Cytat:
Uważam że znalezienie tych postów nie należy do wybitnej umiejętności analitycznej i tylko trzeba mieć do tego chęci. @Jagul, jeśli pytasz o ten sezon to takich informacji nie znajdziesz. Patryk Plewka zagrał może w 2 czy 3 kolejkach CLJ bo ciągle potrzebowała go pierwsza drużyna. Jak nie na boisku to do wypełnienia ławki. Więc nie dziwię się że nie naczytałes się o jego dokonaniach. Dodam tylko, że m.in. przez wyjazdy na mecze seniorów i przesiadywanie na ławce chłopak wypadl z rytmu meczowego, więc nawet w CLJ mial trochę pod górkę. Coś kosztem czegoś. |
A moze po prostu Plewka i jego mityczny talent to cos w stylu Leszczaka, Kuczaka, Handzlika,Bruda,Rado,Zajaca i innych mlodych co sie przewineli przez Wisłe.
|
Myśle, że jeszcze jednego nie bierzecie pod uwagę.
W przyszłym sezonie będzie wymóg grania młodzieżowcem. Poprawcie mnie ale do wyboru mamy Plewkę, Wojtkowskiego i plejade juniorów z Akademii. Jeszcze nie mamy noża przy gardle i możemy sobie pozwolić na kilka błędów Plewki. (osobiście uważam, że nie zagrał dobrego meczu) |
Cytat:
grajacych w tym meczu w podobnych strefach,zobacz na ratio ilosc minut/liczba strat i powiedz,jakie wnioski wyciagasz . Powiedz mi takze ile metrow do bramki bylo od tego momentu kiedy PP stracil pilke i ile razy akcje mozna bylo przerwac. A pozniej napisze Ci jakie sa implikacje strat Wojtkowskiego.Na razie |
Cytat:
Tzn zdarzyło się to raz Wasilewskiemu, ale tak jak już pisałem był to wypadek przy pracy, piłka przejechała mu po stopie. Patryka są to straty bo decyduje się na niebezpieczne zagrania typu drybling pod pressingiem 3 rywali, czyli podejmuje złe decyzje które skutkują bramkami. Mi nie chodzi o liczbę strat a liczbę strat po których mamy sytuację bramkową dla rywala. A w tych Plewka króluje z wyraźną przewagą nad peletonem. Przy stracie piłki Patryka kiedy padła bramka było to w okolicy środkowego koła. Owszem jest to daleko od bramki, ale zrozum to, że jeśli zespół jest w trakcie budowania akcji i tracisz piłkę w takim miejscu gdzie za tobą już są tylko obrońcy, to drużyna jest w czarnej dupie, bo jest przygotowana do ataku a nie do obrony. Nikt w tym miejscu nie może tracić piłek. Wszyscy są rozstawieni szeroko są dziury między formacjami i jest to naturalne bo właśnie mieliśmy atakować, a tu benc strata w samym środku i wtedy jest się ciężko zoorganizować do obrony, zwłaszcza kiedy leci Ci 4 rozpędzonych typów z piłką i mogą z nią zrobić wszystko. |
Zalogowalem sie specjalnie tylko po to :Rynek, 12.02.19 okolo 18 piggy wali shoty w towarzystwie goraco rozesmiana i ma wyjebane najwidoczniej...
|
Aż chce się napisać: Boguski wróć! Po szukać nowych kozłów ofiarnych jeżeli pod ręką jest etatowy. Ehhh... kibice.... :help:
|
Cytat:
Pierwsza sprawa prosze screen ze straty Plewki: https://images90.fotosik.pl/123/63d00f5acec73ca6med.png Twoja teoria wg tego co napisales to : idzie kontra z przewaga,a strata jest w strefie,za ktora sa tylko obroncy. Teraz prosze wytlumacz mi to,bo ja widze cos innego. Widze 9 graczy Gornika na wlasnej polowie (10,bo jest jeszcze bramkarz) i co najmniej 5 pilkarzy Wisly za linia pilki. W koncowym etapie widzimy 6 pilkarzy Wisly i 4 Gornika. Czekam na Twoje wyjasnienie. Do reszty odniose sie pozniej. Ach,zapomnialem dodac,ze wg Ciebie strata ma miejsce w okolicach kola srodkowego... |
Proponuję trzymać się tego, że to był lepszy mecz w wykonaniu Wisły niż niejeden z jesieni w nieporównywalnie lepszym składzie.
Poprzeczka Drzazgi, setka Kolara, ta główka, którą Chudy wyjął sam nie wiem jak... działo się więcej niż w wygranym meczu ze Śląskiem 1:0... Przyjdzie za te 2-3 mecze świeżość, zaczną znów szybciej reagować - BO TO był jedyny problem tego meczu, nasze reakcje były tak 2-3x wolniejsze niż rywala, i będzie dobrze. |
Cytat:
Cytat:
Mimo wszystko (żebyś mnie nie oskarżył, że jadę tylko młodego), to największe pretensje mam do Bashy, bo akurat on taką sytuację powinien przewidzieć i ewentualnie interweniować. Późniejszy jego spacer w polu karnym pozostawię bez komentarza. |
Cytat:
Pierwsza sprawa - dyskutujesz sam ze soba i ze swoimi tezami. Nigdzie nie napisalem ze mam z Toba jakis problem,za to Ty oceniasz moje zachowanie :rotfl: - na jakiej podstawie - nie wiem. Tobie odpisalem tylko,ze mozna oceniac jakiegos pilkarza nawet widzac go w 1 meczu. I tyle. Reszcie tych ktorzy narzekali na gre mlodzienca opisalem jego atuty i potencjal. Ty zas dalej brniesz w jakies dziwne twierdzenia,ze po 1 meczu mozna ocenic potencjal,a nie umiejetnosci. innymi slowy dla Ciebie facet jak Kuba wychodzi na trening,radzi sobie 1 na 1 z owczesnymi reprezentantami Polski,to wina potencjalu,a nie realne umiejetnosci ??? really ??? :rotfl: Dokonujesz jakichs elaboratow i koreferatow na temat tego,ze ktos napisal,ze facet ma b. dobry strzal i dobry drybling. Chocby po tym meczu mozna stwierdzic,ze tak jest. Ale jest oczywiste,ze dodajemy tu : jak na 19-latka. Nikt go nie porownuje do uksztaltowanych zawodnikow,a jedynie do mlodych,dopiero co wchodzacych graczy. Reszte dopowiedziales sobie tylko Ty. Patryk wystepow ma cale 7,w tym od deski do deski az...dwa (2). I srednia cale 45 minut. jak juz pisalem to rocznik 2000,a Szymon Zurkowski 1997. Inny typ gracza,inna budowa, i tak dalej. Chodzi jednak o to,ze pamietam PP z jesieni,widze go teraz i moim zdaniemPP zrobil spory skok jakosciowy. To wciaz nie jest gracz kluczowy,ale ma szanse. Oczywiscie,inna sprawa,czy ja wykorzysta,ale przez niektorych (nie przez Ciebie) juz zostal spisany na straty,i w zamian proponuja...Wojtkowskiego. Sorry,ale dla mnie Kamil ma podstawowe problemy z rozumieniem gry,i biega na boisku niczym podworkowy pilkarz. Patrze na niego - wg mnie postepow brak. Patrze na Plewke - wg mnie postepy widac. Co poniektorzy sadza jednak,ze Plewka dostaje minuty za darmo,ot,bo sie Stolarczykowi nudzi. Okej,mozna i tak. Wiec na koniec - daruj sobie te zakladanie frontow i inne puste figury retoryczne. Nigdzie nikt nie pisze,ze zjechales Plewke,tylko piszemy,ze nie masz racji,twierdzac,ze nie mozna niczego ocenic po 1 meczu. Ty juz dodajesz sobie dalej - ze to trzeba potwierdzac (no,w ostatnim meczu Plewka strzalem w poprzeczke potwierdza to,czyz nie ?),i zadasz tychze potwierdzen od faceta ktory rozegral cale 3 mecze w Ekstraklasie... Daruj... Takze nie stosuj zasady oblezonej twierdzy - wiem,ze napisales,ze trzeba poczekac,i ja za tym tez jestem. I tez nie wiem,czy Plewce sie uda - trzymam za niego kciuki,a chcialem napisac,ze odbior niektorych kibicow po meczu bywa zabawny,co udowadniam w innym miejscu. |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl