Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [VIII KOLEJKA] Jagiellonia Białystok - WISŁA Kraków, 11 września, godz. 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9705)

czaro 12.09.2016 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1453301)
Ktoś wcześniej napisał, żeby spróbować Jovicia ustawić w środku pomocy. Z Szymkowiakiem się udało. Bardzo ciekawy pomysł. Nie pamiętam czy to w tym temacie czy innym, ale ktoś podał bardzo interesująca opcję:)

Bez kitu, ten pomysł mi się tak podoba, jak mało który.

Karherop 12.09.2016 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1453317)
Bez kitu, ten pomysł mi się tak podoba, jak mało który.

Pod warunkiem, że zdrowy będzie Bartosz, bo chyba nie chcemy mieć po prawej stronie takiej samej autostrady dla rywali jak z lewej, a Cywka to gwarantuje

kacpaw91 12.09.2016 19:26

Zimą Pietrzaka próbowali na środku. Nawet ładne miał te podania w sparingach, ale potem jak widziałem go na meczu ze Śląskiem we Wrocławiu to chłopak się spalił na tej pozycji. Potem nie przypominam sobie żeby jeszcze raz tam zagrał.

W zlikwidowanych rezerwach albo w juniorach starszych nie ma jakiegoś zdolnego 18-19 latka, którego warto byłoby sprawdzić na środku? Wolski w Legii młodo zaczynał.

MaLk 12.09.2016 19:40

Heh, nie wiem czy pamiętacie, ale przed poprzednim sezonem w przygotowaniach najlepiej na środku wymiatał... Cywka :D

kacpaw91 12.09.2016 19:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1453324)
Heh, nie wiem czy pamiętacie, ale przed poprzednim sezonem w przygotowaniach najlepiej na środku wymiatał... Cywka :D

Od tego czasu chłopak zagrał jako: prawy obrońca, środkowy obrońca, lewy obrońca, lewy skrzydłowy, prawy skrzydłowy, defensywny pomocnik, ofensywny pomocnik. Brakuje tylko szpicy i bramki... Może właśnie dlatego nie gra na miarę swojego niemałego potencjału?

Karherop 12.09.2016 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1453321)
W zlikwidowanych rezerwach albo w juniorach starszych nie ma jakiegoś zdolnego 18-19 latka, którego warto byłoby sprawdzić na środku? Wolski w Legii młodo zaczynał.

Przemysław Porębski, może za jakiś rok zadebiutuje.

czaro 12.09.2016 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1453325)
Od tego czasu chłopak zagrał jako: prawy obrońca, środkowy obrońca, lewy obrońca, lewy skrzydłowy, prawy skrzydłowy, defensywny pomocnik, ofensywny pomocnik. Brakuje tylko szpicy i bramki... Może właśnie dlatego nie gra na miarę swojego niemałego potencjału?

Skończy na szpicy : )

s1mone 13.09.2016 10:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1453324)

Ja nie pamiętam jego dobrego oficjalnego meczu... Może ostatnio na boku obrony zagrał raz poprawnie jak był tam wystawiony (nie pamiętam w którym meczu to było), a tak to w każdym spotkaniu jakim grał odkąd przyszedł pokazywał jedynie, że jest dobrze wybiegany.

Zero zmysłu do gry kombinacyjnej, niedokładność, chaos. Taki bardziej skoksowany pod długie dystanse Małecki tylko, że bez jego atutów - dryblingu i depnięcia.

MaLk 13.09.2016 10:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1453358)
Ja nie pamiętam jego dobrego oficjalnego meczu... Może ostatnio na boku obrony zagrał raz poprawnie jak był tam wystawiony.

Pełna zgoda. Ale z drugiej strony - nie pamiętam też żadnego dobrego oficjalnego meczu Wisły w tym sezonie (wliczając w to ten jeden jedyny fuksiarsko wygrany).

Nie, nie twierdzę, że Cywka powinien być naszym rozgrywającym (tylko robię luźne wspominki z okresu między Stiliciem a Wolskim), ale, kurde... nie mamy żadnego rozgrywającego w składzie. Nie, żeby chodziło o to, że mamy samych słabych czy pod formą. Nie mamy żadnych.

Czy mielibyśmy eksperymentować z Joviciem, czy z Cywką - co za różnica (no, nie licząc tego, że ten pierwszy przynajmniej ma jakąś pozycję na boisku i sobie jako tako radzi)? To i tak przypomina chwytanie się brzytwy.

Tak jak, nie przymierzając, Górnik Zabrze bawił się w poszukiwania jakiegokolwiek napastnika w zeszłym sezonie.

Davss875 13.09.2016 15:01

Mójty trzeba się pozbyć i to szybko. Rozwiązać kontrakt, bo gość jest tragiczny w obronie. Zaliczył 2 spadki i poprostu przynosi pecha. Cywka najlepsze swoje mecze grał na lewej obronie i tam też powinien wrócić!!!

Dariook 16.09.2016 03:34

No to ja proponuje na rozegranie pilki Miskiewicza z racji progresywnej gry nogami. Do linii ataku przesunac Cywke, ktory jak ktos tutaj zauważył - cos tam wymiata/l . Na bramke cofniety zostanie Brozek, bo ostatnio nic mu nie siedzi w sieci a srodek obrony powinien z powodzeniem przykryc Boguski, ktory poprawil wybicie pilki z 5 metra.

gdsmk 16.09.2016 08:58

Jak ktoś pisze, że Cywka swoje najlepsze mecze rozgrywał na obronie, to chyba nie widział meczu w Sosnowcu, albo w ogóle żadnego meczu. Ever.

Jedyny poprawny mecz na obronie Tomek rozegrał przy Kałuży.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl