Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   WIELKIE DERBY KRAKOWA 5 sierpnia, godz. 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9668)

WiernyWiśleNaZawsze 06.08.2016 08:28

Wiem co to są derby, ale potrafię na nie spojrzeć czysto piłkarsko i wyciągnąć wnioski.

piotek 06.08.2016 08:44

Też się zgadzam, że Pietrzak wczoraj naprawdę nieźle w przodzie, ale ewidentnie z kimkolwiek byśmy nie grali, to największe zagrożenie pojawia się zawsze po jego stronie. Na plus ChwiląCywka (tylko te dośrodkowania...), Maly (brak udział w każdej akcji bramkowej w tym sezonie, poza wolnym z Pogonią. Szkoda, że na lewym skrzydle nie mamy takiego drugiego Patryka. Maka grał ponoć z urazem, w każdym razie bez formy. Nieco paradoksalne, że linia północy t, w której dysponujemy chyba największym wyborem jest imo najsłabsza

Davey777 06.08.2016 09:36

Cywka jest lewonożny i prawą ma gorsze dośrodkowania. Nie rozumiem dlaczego nie gra Bartosz, Cywka jak już to lewa strona

zim zum 06.08.2016 09:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davey777 (Post 1446203)
Cywka jest lewonożny i prawą ma gorsze dośrodkowania. Nie rozumiem dlaczego nie gra Bartosz, Cywka jak już to lewa strona

Dlatego, że w Wiśle wolą dawać szansę Cywkom, albo starym bramkarzom, niż młodym. Taki Bartosz mógłby jeszcze przypadkiem zacząć coś grać i się wypromować, a wtedy nie daj Bóg Wisła mogłaby go sprzedać i jeszcze na tym zarobić. Ale po co ? Przecież mamy Cywkę i stary ręcznik w bramce.

siemstein 06.08.2016 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1446205)
Dlatego, że w Wiśle wolą dawać szansę Cywkom, albo starym bramkarzom, niż młodym. Taki Bartosz mógłby jeszcze przypadkiem zacząć coś grać i się wypromować, a wtedy nie daj Bóg Wisła mogłaby go sprzedać i jeszcze na tym zarobić. Ale po co ? Przecież mamy Cywkę i stary ręcznik w bramce.

Ale pierdzielisz głupoty. Jesteś na treningach? Widzisz jak gra Cywka, a jak Bartosz? Widocznie Bartosz jest słabszy. Po prostu

zim zum 06.08.2016 09:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1446206)
Ale pierdzielisz głupoty. Jesteś na treningach? Widzisz jak gra Cywka, a jak Bartosz? Widocznie Bartosz jest słabszy. Po prostu

Stara śpiewka. Wszystkie kluby w ekstraklasie wstawiają młodych i mają z nich pożytek. W Wiśle mamy podobno dwóch młodych bramkarzy, którzy są przyszłością. W sytuacji, gdzie od 1 kolejki i tak nie gramy o żadne wyższe cele, zamiast wstawiać takich zawodników, to ogrywamy 34 latka, który od 6 lat siedzi na ławce.

bódyń 06.08.2016 09:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiernyWiśleNaZawsze (Post 1446195)
Spokojnie widzę, że niektórzy mają problem ze zrozumieniem piłki nożnej. Wczoraj Pietrzak akurat zaprezentował się bardzo fajnie i daje on nadzieje na przyszłość.

Pietrzak jak zawsze zamieszany jest przy bramkach. Przy drugiej dostal ladna siatke w biegu, przy pierwszej on wybijal pilke. Ja wiem, ze przypadek i nie jest on winny ale akurat jemu sie zdarzylo.

Podsumowanie derbow na weszlo
http://weszlo.com/2016/08/06/bluzgi-...rbach-krakowa/

rafalek 06.08.2016 10:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1446137)
Dwie bramki na konto Pietrzaka, który też jest dla mnie dużym nieporozumieniem. Może i biega, ale robi to bez sensu, w dodatku współpraca z Małeckim wygląda baardzo źle. Mąka bez formy, Popović jest po prostu słaby.. taką mamy kadrę i nawet nie jestem jakiś strasznie wkuriowny po tych derbach. Oni są po prostu słabi, drużyna wygląda jak wygląda, przed sezonem zrobiliśmy dwa komiczne transfery (bo wzmocnieniami bym tego nie nazwał), wlaściciel ma pasek na oczach, o trybunach nie będę wspominał bo każdy ma swoje zdanie. Wygląda to tragicznie i czerwona awaryjna lampka świeci się tak że mi zaraz oczy wypali.

A i Załuska. Pierwsza bramka - spokojnie do wyjęcia. Kiwki pod polem karnym - kryminał. Wykopywanie na rzut rożny - bez komentarza.

Przyjdźmy wszyscy na mecz z Ruchem. Na jaką trybunę kto uważa. Bo to mogą być ostatnie mecze Wisły w Ekstraklasie, a zarazem to jedyna droga żeby jeszcze ten klub uratować..

Zaden gol na konto Pietrzaka nie idzie.
Przy pierwszy przecial akcje Wojcickiego, a to, ze Budzinski postawil przy....ic i to mu tak wyszlo, ze zaden bramkarz by tego nie obronil to jest inna kwestia.

Drugi gol wg mnie idzie bardziej na konto Maleckiego, ktory odpuscil tego bocznego obronce wchodzacego w pole karne, przyjrzyjcie sie na powtorkach. Gdyby Maly poszedl do konca, tamten by mial caly czas cisnienie i nie zrobiliby z tego nic.

wiesniak842 06.08.2016 12:13

Bez przesady bo tak to mozna by bylo obarczyc wina kazdego po kolei. Zaczelo sie od Pietrzaka. On absolutnie nie nadaje sie na obrone. Na skrzydlo predzej. Juz cygany pierwszoligowe z Katowic jak u nich gral, mieli o nim wyrobione podobne zdanie. W ofensywie ok, w obronie tragedia. Szkoda, ze wszyscy to widza tylko nie Wdowczyk. Zielinski widac nie glupi i dobrze o tym wiedzial, stad wiekszosc zydowskich akcji, dziwnym trafem, szla wlasnie strona Pietrzaka. Lewego obroncy nie posiadamy, chyba zeby Sadlok tam wrocil. Cywka poprawnie ale on to akurat w obronie za duzo nie mial do roboty. Szkoda, ze nie zagral Bartosz bo przy takim ukladzie moglby troszke pograc do przodu a i wrzutke ma dobra i wydolnosc ale po co dawac grac mlodemu wychowankowi jak mozna na jego pozycje wstawic Cywke, Boguskiego czy .... wie kogo.

TS FANATIC 06.08.2016 12:18

....y
bez honoru, bez ambicji
w.y.p.i.e.r.d.a.l.a.ć
wszyscy, jak jeden, bez wyjątku

Jagul 06.08.2016 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 1446198)
Też się zgadzam, że Pietrzak wczoraj naprawdę nieźle w przodzie, ale ewidentnie z kimkolwiek byśmy nie grali, to największe zagrożenie pojawia się zawsze po jego stronie. Na plus ChwiląCywka (tylko te dośrodkowania...), Maly (brak udział w każdej akcji bramkowej w tym sezonie, poza wolnym z Pogonią. Szkoda, że na lewym skrzydle nie mamy takiego drugiego Patryka. Maka grał ponoć z urazem, w każdym razie bez formy. Nieco paradoksalne, że linia północy t, w której dysponujemy chyba największym wyborem jest imo najsłabsza

Jak można chwalić Pietrzaka za grę do przodu, a potem krytykować Cywkę za dośrodkowania? Pietrzak oprócz tego że pojawiał się z przodu to ch.uja pokazał. Żadne jego dośrodkowanie nawet nie trafiło do partnera (lub w jego okolice). Jak ktoś ocenia to jako dobry występ to ja nie mam więcej pytań. Oczywiście i tak gość prezentuje się lepiej od Mójty ale dalej jest to poziom dna.

wolfu 06.08.2016 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TS FANATIC (Post 1446249)
....y
bez honoru, bez ambicji
w.y.p.i.e.r.d.a.l.a.ć
wszyscy, jak jeden, bez wyjątku

Panie, ale od Małego to się pan odczep

Davey777 06.08.2016 12:55

Jedynie Mały zagrał na pełnej ambicji jak na derby przystało

schilaci 06.08.2016 13:21

Moje podsumowanie meczu:
1. Załuska - bez pracy i bez szans przy obu bramkach. Kilka lewych wykopów w tym na rzut rożny. Chyba już nie doczekam się w Wiśle bramkarza co dobrze gra nogami
2. Cywka - pozytyw. Walczył, druga asysta w drugiem meczu. Wchodzi w pole karne przeciwnika. Nie umie dobrze dorzucić piłki.
3. Głowa - bardzo przeciętny występ. Przy drugiej bramce powinien lepiej się zachować (zablokować napastnika)
4. Sadlok - po meczu z Pogonią gdzie był najlepszy na boisku zjazd w dół. Choć pasy nie stworzyły sobie sytuacji to kilka niepewnych zagrań, musi uważać na takie wejścia na kartki (to już mu się chyba nie zmieni). Uderzenie z dystansu - dramat !!!
5. Pietrzak - ma pecha, przy pierwszej bramce powstrzymał przeciwnika a z drugiej linii poszedł strzał marzenie, przy drugiej znowu akcja z jego strony (podobnie jak na Lechii)
6. Boguski - biega i nic z tego nie wynika. Jeden strzał w I połowie gdyby lepiej uderzył .... no ale to Boguski
7. Popovic - wolno, statycznie, raczej do tyłu, brak kreatywności i odrobiny ryzyka
8. Mączyński - poza jednym strzałem mecz do zapomnienia
9. Małecki - dobry początek i końcówka, w międzyczasie niewidoczny. Walczył, widać, że mu zależało
10. Paweł - 3 słaby mecz z rzędu, po Pogoni gdzie walczył do 90 minuty więcej sobie obiecywałem
11. Zdenek - gdzie jest Zdenek z zeszłej rundy? Znalazca proszony o informację
Zmiany:
12. Zachara - nie wiedziałem że jest na boisku
13. Brlek - biega, pokazuje się, walczy, pod koniec kilka ciekawych piłek i strzał w okolice Salwatora
14. Uryga - jeden drybling udany, o jeden więcej niż przez ostatnie 2 lata. Jeśli wprowadzenie go w 80 minucie miało wzmocnić naszą siłę ataku to chyba zapomniał bazuki z ławki
Wdowczyk: nie znalazł rozwiązania dla braku ofensywnego środkowego pomocnika, tam jest największa dziura. Nie rozumiem czemu nie wpuszcza Drzazgi do ataku, młody ambitny chłopak strzela bramki w sparingach a w meczach wchodzi na 45 min do pomocy i zdziwienie, że słabo wypada. Brak pomysłu na grę wynika z tego że nie najlepiej Wisła wygląda taktycznie. Dużo ma chłop do myślenia
Mecz: Żydki miały co chciały, szybka bramka, potem oddali nam pole gry, My nie umieliśmy nic z tego zrobić, potem jedna akcja i bramka do szatni. II połowa - brak pomysłu, szybkiego i dokładnego rozegrania. Stałe fragmenty gry - brak jakiegokolwiek zagrożenia z naszej strony.

wolfu 06.08.2016 14:28

Zastanawiałem się, dlaczego Zachara nie jest próbowany od pierwszych minut, ale po derbach raczej znalazłem odpowiedź.

Patryko 06.08.2016 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfu (Post 1446282)
Zastanawiałem się, dlaczego Zachara nie jest próbowany od pierwszych minut, ale po derbach raczej znalazłem odpowiedź.

Drzazga 2.0

czaro 06.08.2016 15:28

Dlatego dziwi mnie, po co w ogóle nam był ten Zachara. Równie dobrze mógłby jego rolę w składzie pełnić Drzazga, albo jakiś aspirujący junior. Z takim samym pożytkiem, ale nadziejami, że zbiorą doświadczenie, które kiedyś może, może chociaż trochę zaprocentuje.

wolfu 06.08.2016 15:28

http://i.imgur.com/VXzXsWG.png

Pan Maciek jest również średnio zadowolony z meczu.

Bene Nati 06.08.2016 19:26

Na pozycji prawego obrońcy fajnie widać jak staczamy się piłkarsko rok w rok.
A pamiętam, jak niektórzy twierdzili, gdy Baszczu odchodził, że już najwyższa pora, że już czas, że musi przyjść ktoś lepszy.

Mogę kogoś pominąć, pomylić kolejność. Wygląda to mniej więcej tak:
Baszczyński > Cikos > Alvarez > Branco > Burliga > Cywka

19sebawro06 06.08.2016 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bene Nati (Post 1446339)
A pamiętam, jak niektórzy twierdzili, gdy Baszczu odchodził, że już najwyższa pora, że już czas, że musi przyjść ktoś lepszy.

chyba jednak branco na końcu tej wyliczanki :D ten to był dopiero drewniany

Wojtas 06.08.2016 20:29

Dziwisz sie?

Za czasów Zurawia taka cracurva zanim pierdnęła na boisku juz przegrwała 2;0.A teraz?Co taki Zuraw moze sobie pomysleć?

filoo 06.08.2016 20:56

Panowie, przewinąłem parę stron tutaj o ost Derbach.

żaden z zawodników się nie nadaje do gry w Wiśle. Martwi mnie Wasze pie*enie, że ten niezły, tamten spoko. NIE. 4 mecze, 3 porażki. Wiem, że nie da się wyyebać całego składu, ale żaden z tych zawodników nie jest na tyle dobry by nawiązać walkę o mistrza Polski.

Ogryzek 06.08.2016 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bene Nati (Post 1446339)

Z całym szacunkiem ale naginasz fakty. Z jednym mogę się zgodzić - Baszczu najlepszy, natomiast Branco to dno dna i był zdecydowanie najsłabszy. Burliga wg mnie też lepszy od Cikosa.

A co do derbów - do 11 wystarczy wsadzić 1 Wolskiego/Stilica i będzie całkiem inna gra. A jak dodać dobrego prawego pomocnika to spokojnie zameldujemy się w 8. Tylko tyle i aż tyle nam brakuje. 2 ofensywnych piłkarzy o odpowiedniej jakości. I to dokładnie było widać w derbach.

Bo zaangażowanie było, ale jakości z przodu brakowało.

heoij 06.08.2016 21:55

Jay jay 06.08.2016 22:04

9 bramek w 4 meczach to najlepsze swiadectwo niedoleznosci linii defensywnej. Z kim Wdowczyk chce wygrywac mecze (i zapewne tez lige) jak w kazdym meczu ida 2 bramki w plecy. No ludzie, albo siadaja na rywalu przez bite 90 minut jak bylo to za Smudy kilka sezonow temu, albo niech zbieraja manatki i zaczna sie rozgladac za nowym zawodem.

siara 07.08.2016 07:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1446206)

,
Wystarczy mecz widzieć. Bartosz poziom wyżej od Cywki.

grogoriogreg 07.08.2016 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siara (Post 1446392)
,
Wystarczy mecz widzieć. Bartosz poziom wyżej od Cywki.

Akurat w ostatnich dwóch meczach, Cywka byłe jednym z nielicznych, grających na jakimś przyzwoitym poziomie... Co baaardzo źle o nas świadczy.

czaro 07.08.2016 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grogoriogreg (Post 1446514)
Akurat w ostatnich dwóch meczach, Cywka byłe jednym z nielicznych, grających na jakimś przyzwoitym poziomie... Co baaardzo źle o nas świadczy.

Ja odnoszę wrażenie, że on jest w ogóle mega powtarzalny. W każdym meczu gra na tym samym poziomie na każdej pozycji, na której wystawi go trener. On nawet wygląda jakby biegał w jednym tempie - ale trzeba mu oddać, że przez cały mecz. Co by się nie działo, on robi swoje na swoim poziomie. I tak, to nie jest nic dobrego.

wolfu 07.08.2016 23:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siara (Post 1446392)
,Wystarczy mecz widzieć. Bartosz poziom wyżej od Cywki.

No chyba nie. Cywka to ostatnio jeden z lepszych na boisku..

filemon 08.08.2016 07:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfu (Post 1446519)
No chyba nie. Cywka to ostatnio jeden z lepszych na boisku..

Skoro jego lepszą nogą jest lewa, a na prawej mamy i Jovicia (tak, wiem, obecnie kontuzja), i Bartosza, to jaki sens ma wystawianie go na prawej stronie?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl