![]() |
tylko idiota bez ambicji powie 13 czy 5 miejsce to jeden .... wiec zastanów sie.
za 5 miejsce są o wiele większe gratyfikacje finansowe niż za 13. wymagasz ambicji od piłkarzy a sam jej nie masz? |
A ty skąd żeś się urwał? Jaka ambicja?
Chłopie...zastanów się dwa razy zanim coś chlapniesz. Sam klub ma na to wyjebane, a oczekujesz tego z mojej strony?... Pomyśl! Dlaczego masz Kulawika, Sarkiego, Kosowskiego? No chyba nie dlatego żeby walczyć o gratyfikacje finansowe. Ten sezon ligowy to już historia, został dawno spisany na straty. PP jest naszym priorytetem. Tylko idiota tego nie dostrzega. |
normalna ambicja normalnego człowieka który woli być 5 niż 13nasty.
to że klub realnie ocenił szansę czyli spisał sezon na straty nie znaczy ze wszyscy tak mają zrobic ja .......e. piłakrze w kazdym meczu walczą o wygraną, jesli ktokolwiek o nią nie walczy to jest ....ą niegodną uprawiania tego sportu. I nie rozumiem płaczu dlaczego mamy Kulawika, Sarkiego czy Kose. Mamy tych na których nas stać a nie dlatego ze sezon spisalismy na straty, gdyby było tak jak mówisz gralibyśmy tą runde składem z Bełchatowa. No ale słabe wyniki najlepiej podsumowac ze to specjalnie, ze sezon spisany na straty przed jego rozpoczęciem. Oby piłkarze nie czytali tego forum bo podejdą do tematu jak Ty. |
Jakiś duch olimpijskiej rywalizacji, Cię kolego ogarnął. To nie skoki narciarskie gdzie każde miejsce jest punktowane do łącznej klasyfikacji. To piłkarska ekstraklasa, gdzie tylko miejsca podium, no w ostateczności 1-4 są celem samym w sobie.
Dla takiego klubu jak Wisła, 5 czy 13... jest odbierane jednoznacznie - PORAŻKA! DNO! ROZCZAROWANIE! Sezon został spisany na straty , czy ci się to podoba czy nie. Celem było/jest utrzymanie i zdobycie PP, więc nie zagłębiaj się już w jakieś wyższe annały uprawiania piłki nożnej. Uświadom sobie, że są mecze ważne i są ważniejsze, w naszym wypadku, priorytet to puchar Polski. A w lidze? powolutku powinniśmy ogrywać małolatów i zapewniam Cię ,że będzie to z większym pożytkiem dla klubu niż walka do upadłego o żałosne 5 miejsce. A kto tu płacze? Oczywiście że Kosa, Kulawik, Sarki są tylko po to by dograć bezpiecznie sezon, na więcej nikt o zdrowych zmysłach nie liczy. Ich apanaże i kasa za Meliksona rekompensuje te twoje śmieszne gratyfikacje. A piłkarze nie grają o miejsca 5-13, mają na to wyjebane, tak jak i ja.. (cóż poradzisz, syndrom zwycięzcy) W większości walczą o swoją przyszłość i nowe kontrakty. |
W tej lidze to jeszcze mozna zajac miejsce pucharowe..
walczyc do konca i wierzyc, wszystko jest mozliwe. poradzili sobie z wiceliderem na wyjezdzie mocno oslabieni bedac zespolem LEPSZYM i zasluzenie zwyciezajac. wiec jakis promyk nadziei jest, byle podtrzymac passe. a to ktore miejsce zajmiemy jest wazne, z punktu medialnego, finansowego, marketingowego i wazny jest jak najwiekszy dorobek punktowy do tabeli wszechczasow, w ktorej zajmujemy 2 miejsce. o ambicji nie wspominajac... maja walczyc w kazdym meczu niezaleznie od miejsca ktore zajmuja. |
Bzdury gadasz Dariook : Canal Plus daje ogromne pieniądze za miejsce w tabeli na koniec sezonu. Myślę, że jeśli Kulawik nawet wygrałby puchar polski a w lidze zajął 13 miejsce i tak by poleciał. Wiadomo priorytet puchar polski, bo można od strony kuchni dostać się do europejskich pucharów, ale to wcale nie oznacza, że piłkarze wyłożą lachę na ligę.
A tym bardziej Cupiał. Nikt nie pozwoli na zasadzie 5 czy 13 jeden 'ch' olać ligi. Za duże pieniądze wchodzą w grę, comprende? |
Cytat:
Ps: Każde miejsce inne niż podium, zostanie odebrane jako porażka. Dla takiego klubu jak Wisła, to oczywiste. A tabela wszechczasów...Kogoś ona interesuje? Cytat:
Jeśli klubowi zależało by na lokacie , to miałbyś Meliksona a Kulawik nie był by trenerem Wisły Kraków. |
Cytat:
Dodałbym jeszcze do tych aspektów które wymieniłeś (finansowy, marketingowy, tabela wszechczasów) również aspekt psychologiczny. Nie nagradzamy obiboków dla których nie ma różnicy 5 czy 13. Zawsze oczekujemy zwycięstw i najwyższego miejsca. Nie potrzebny nam zdemoralizowany zespół który gra tylko żeby nie spaść:) Dariook Ja lubię statystki kto z kim ile razy wygrał itd, także i tabelę wszechczasów też lubię analizować. Pokazuje ona jak przepaść dzieli Wisłę od Parchactwa:D |
Można powiedzieć, że zwycięstwem z Polonią utrzymaliśmy się w lidze. Ciekawi mnie co teraz zrobi Kulawik. Czy będzie pomału rezygnował z zawodników, którym w czerwcu kończą się kontrakty i wystawiał w lidze tych, którzy zostaną na nowy sezon? (Miśkiewicz,Stolarski,Uryga itd.) Jeżeli mają zgrywać się z drużyną i nabierać doświadczenia to na pewno nie poprzez same sparingi czy treningi. Wyjścia są dwa:
1)gramy do końca sezonu najsilniejszą jedenastką i walczymy o jak największą kasę z c+,jednocześnie przy ewentualnych pucharach budzimy się w lipcu z ręką w nocniku 2)mamy w dupie pieniądze z c+, myślimy o przyszłym sezonie i wprowadzamy pomału zawodników na których będzie trzeba oprzeć skład latem |
i tak obudzimy sie z ręka w nocniku bo przeciez my nie mamy zawodników których można powoli wprowadzać do składu :)
|
Cytat:
Tak. Nie wiem jak innych :) "tabela wszechczasow" - to brzmi dumnie :) |
Cytat:
"Jeśli klubowi zależało by na lokacie i miałby kasę , to miałbyś Meliksona a Kulawik nie był by trenerem Wisły Kraków." Fakt jest taki, że mimo Kulawika jako trenera i braku Meliksona oraz masowego wypompowywania pieniędzy z Wisły to tak czy siak Pan Cupiał na pewno nie zadowoli się 13 miejscem w tabeli. Nawet jeśli Kulawik przyniesie puchar polski w zębach :)) Także różnica między miejscem 5 a 13 jest zasadnicza. 1) Kasa od C+ (kiedyś to było 200 tyś zł za każde miejsce wyżej - chyba 2011, nie chce mi się szukać aktualnego sposobu premiowania) - czyli bazując na starych danych 1 600 000 zł różnicy między 5 a 13 miejscem w tabeli. 2) W lecie każdy piłkarz woli przyjść do 5 niż 13 klubu ligi 3) Poprawienie wyników w jakimkolwiek stopniu = lepsza frekwencja 4) Lepsze wyniki = lepsza atmosfera wokół klubu Jak dla mnie jest różnica i to zasadnicza :) Jeśli jej nie widzisz no to sorry Winetou. |
Cytat:
Jednak już argument, że trzeba do niej punktować ? A może i masz rację, choć warszawki w naszym życiu raczej nie przeskoczymy. . Cytat:
Czy słyszałeś jakieś cele lub ultimatum dla Kulawika w lidze? Nie! To tylko świadczy o tym, że każdy pogodził się z sytuacją jaka obecnie panuje. Wymaganie więcej niż utrzymanie było by przejawem totalnej amatorki. 1. Nie jest uzależniona od miejsca a medialności w danym sezonie. http://www.sports.pl/m/Repozytorium....6545222389.jpg 2. Wisła to Wisła, kogo obchodzi czy była 5 czy 13. Jest kasa, jest imreza. Tak czy siak brak pucharów, zero karty przetargowej. 3. Żaden argument. Frekwencja na stałym poziome, bez względu na to czy jesteś 5-13. 4. Wyniki są jakie są tylko i wyłącznie z winy klubu. Zapewniam Cie, atmosfera będzie grobowa, korki nie wystrzelą...już tłumaczyłem że dla takiego klubu jak Wisła, pozycja nr 5 jest porażką. Brak pucharów, gasimy światło. Dla mnie nie ma różnicy żadnej. Jeszcze Intertoto by mogło pomóc, ale go niestety zlikwidowali. |
Cytat:
Przy normalnych sędziach nie trzeba by było aktorstwa, bo to jest niebezpieczna gra bez względu na to czy Chavez połamał komuś nogi, czy nie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jeżeli dla Ciebie nie ma różnicy między 5 a 13 miejscem, czytaj większą kasą dla klubu, no to nie mam pytań. Pan Cupiał nie wyłoży dodatkowych 1.5mln jak to ktoś ładnie wyliczył, tylko będziesz miał więcej Sarkich i innych tego typu piłkarzy, bo łysogłowy znowu powie, że nie udało się zażegnać ciężkich czasów z powodu gorszego miejsca w tabeli niż zakładał. Jeżeli jeszcze nie zauważyłeś, to młodzi już nie chcą przychodzić do Wisły, patrz bracia Mak lub Lewandowski. Marka Wisły już nie robi wrażenia na młodych u nich teraz się liczy kasa lub zapewnienie gry, gdzie u nas tego nie dostaną. Zapewne w tym wszystkim jest dużo winy łysego węża, ale to już inna bajka. |
Cytat:
Kwota uzależniona jest od liczby meczów transmitowanych w najbardziej atrakcyjnym czasie antenowym. W kolejce zawsze były cztery takie spotkania, a uczestniczące w nich drużyny każdorazowo mogły liczyć na 92 tys. złotych. No oczywiście, że lokata końcowa wydaje się bez znaczenia. Obecnie nie ma najmniejszych podstaw, żeby sądzić inaczej. Oczywiście w naszym klubie nie zrobiono nic, co by mogło dać prognostyk na walkę o wyższe lokaty, a wręcz przeciwnie, osłabiono zespół to czego ty oczekujesz? Proszę, podaj mi choć jeden cytat, w którym określono nasz cel na rundę wiosenną, a zmienię swoje zdanie. Bo chyba na dzień dzisiejszy, góra ma głęboko w dupie na którym miejscu zakończymy ten sezon. Jeśli oni nie widzą problemu to i ja nie będę płakał z powodu 1,5m. Widocznie uznali, że obejdzie sie... Wisła prawdopodobnie nie zagra drugi rok z rzędu w europejskich pucharach. Jaką więc dajesz gwarancję potencjalnemu piłkarzowi na lepsze jutro? Smutne, ale na dzień dzisiejszy jesteśmy bez szans w konfrontacji z legła czy amica i nie chodzi tu wcale o pieniądze ale o możliwość rozwoju kariery. Dlatego uważam, że jeden huj, 5 czy 13. A za te odżałowane 1,5 miliona to myślisz, że Błaszczykowskiego podkupimy? Dostaniesz 2 Sikorskich...lub lepiej, rozpłyną się w budżecie jak kasa za Meliksona. Znowu się obetnie i będzie cacy, innej możliwości nie ma. Jeszcze się naoglądasz w tym sezonie batalii o pietruszkę. Wszystko przed nami... wtedy pogadamy o tych krwawych bitwach i gryzieniu trawy o jak najwyższe lokaty. Emocje gwarantowane! |
Cytat:
Poza tym do prime time idą mecze drużyn walczących o puchary, a nie 13 zespołu ligi.... Czyli jednak miejsce też ma pewne znaczenie przy kasie z C + aczkolwiek w sumie nie tak wielkie. |
Owszem, tylko że jedynymi osobami którym zależy na wysokim miejscu w tabeli są kibice, bo ambitnie... Argument finansowej gratyfikacji też wydaje mi się nie mieć dla klubu znaczenia. Chyba nikt o zdrowych zmysłach, nie próbuje ponownie planowania budżetu o wpływy których jeszcze nie ma.
Przed rundą z klubu nie dochodziły i obecnie też nie dochodzą sygnały o tym, że mamy plan minimum do zrealizowania. Jeśli ten milion miał by znaczenie, to oczywiście Tomasz dostał by target 5-7,taki realny cel. Jednak jak sam powiedział - liga ważna, lecz puchar ważniejszy. W świetle tego, tak naprawdę jeden h..czy będzie 5 czy 13 miejsce... cały ten przedział i tak odebrany zostanie jako porażka Wisły. Skupmy wszystkie siły na Pucharze Polski i meczach z warszawą i wronkami . Resztę sezonu grać jak największą liczbą młodych Wiślaków. Ciężko o lepszy poligon i przegląd kadr, niż ligowa potyczka |
5 miejsce to porażka a 13- klęska. Tak w moich oczach, jak i pewnie w oczach BC. 5 miejsce w obecnych okolicznościach to byłby nawet sukces... Choć najważniejszym jest Puchar Polski bo dałby dodatkowe źródło dochodu. Nie rozumiem natomiast zupełnie Twojego stwierdzenia, że 1,5 mln w tą czy w tamtą kilka postów wyżej. Chyba nikt tego nie rozumie.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:27. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl