![]() |
Cytat:
ciekawe czy Craxa sprzeda komplet wiec moze byc szansa byc tam chociaz incognito |
Cytat:
Derby mam nadzieję wygramy gładko - w przeciwieństwie do Lecha, który w Pucharach gra ładnie (czyli grać potrafią), Cracovia nie gra nic i tu przegrana byłaby GIGA kompromitacją. |
No i to już pewne. niestety bez nas to wszystko się odbędzie.. Pieprzyć takie derby..
Zobaczymy jak nasi piłkarze się zaprezentują w otoczeniu bardzo nieprzychylnej im publiki przez cały mecz. I coś mi się tu nie chce wierzyć w próby podpalenie obiektu przy Bułgarskiej... |
Patryk w tym meczu lepiej żeby na ławce zasiadł, i dla Nas i dla Niego, bo wiadome kogo obrzezani nie lubią najbardziej
Cytat:
|
Cytat:
A co do meczu to powtórka, u nas też były derby niedawno bez "pajacyków" i chyba każdy wie, że takie derby to gówno nie derby. |
ta i jeszcze tatuaz z henny sobie zrób.. to już nie można isc na mecz w np. czarnej zwykłej bluzie i bez szalika??
|
Cytat:
|
To była ironia ;]
EDIT:Najmocniej przepraszam za mój poprzedni post.Mam nadzieję,że bana nie dostanę |
Cytat:
|
a co robia kibice Wisły? nie wybielajmy się ci po jednej jak i po drugiej stronie pleksi sa tacy sami a co do "ochrony" to juz inna bajka.
Markus tez mam nadzieje ze kiedys tego doczekam.. jak by jeden z drugim musieli pokryc kare za klub to by im sie zaraz odechcialo, jeszzce by po sobie wode w kiblu spuscili i rece umyli. |
Cytat:
|
Przypominam, że jest to temat o derbach a nie Lech - Wisła
|
Przypominam także, że o tematach kibicowskich rozmawiamy na ABG. W tym wątku o samym meczu, o sportowym aspekcie tej rywalizacji.
PS. Rozkojarzonym forumowiczom, sugerującym "wizytę incognito" na Kałuży radzę walnąć się głową w ścianę. Raz, drugi, trzeci - aż poskutkuje. Do "wizyty incognito" trzeba chyba wyrobić kartę kibica Cracovii... PS2. Można za to przetestować "wersję incognito", przyjeżdżając np. na Dąbie po 23, tramwajem z Grzegórzek. Wysiadamy na przystanku Ofiar Dąbia i kierujemy się w jedną lub drugą stronę osiedla. Barwy niepotrzebne, wystarczy dziarska mina i szukania grupek "przyjaźnie nastawionej młodzieży". Gwarantuję, że reakcja gospodarzy będzie wiernym odzwierciedleniem tego, co stanie się na stadionie. Wyjdzie taniej, wp.dol też gwarantowany ale nie trzeba kupować biletu. |
Rusek zagra na 0-0 to pewne, będzie liczył na jakieś kontry i stałe fragmenty na farta, Robert niech się nie wygłupia i gra jak najbardziej ofensywnie, najlepiej Kiro i Mały na skrzydłach, w środku ofensywny Guła, na szpicy Brozio i zawieszony za nim Andy, strzelą jedną to nie bronić tego tylko jazda dalej, zniszczyć ich psychicznie, tak żeby obudzili się dopiero w 1 lidze
|
Na 0-0? 4 punkty w 11 meczach przypominam, mają nasi rywale. A to oznacza że muszą walczyć o zwycięstwo w każdym meczu, szczególnie gdy grają u siebie z druzyną ŚRODKA tabeli
|
co Nas interesuje pasiaste
Dla Nas to jest mecz o 6 punktów, i zmazanie dość dużej plamy 3-0 i tyle, |
No i co myślisz że paski zagrają ofensywnie? Zapomnij
|
Nie, ale napewno nie będą bronić wyniku za wszelką cenę, 1 punkt niewiele im daje.
|
Najlepiej chyba będzie jak zagramy w takim zestawieniu
Pawełek - Cikos, Bunoza, Chavez, Paljić - Kirm, Sobolewski, Wilk, Garguła, Małecki - Paweł Brożek. lub Pawełek - Cikos, Bunoza, Chavez, Paljić - Kirm, Sobolewski(Wilk), Garguła, Małecki - Rios - Paweł Brożek Wolałbym tą drugą opcję i grą dwójką napastników trochę wkur*wia mnie już tak gra osamotnionym Brożkiem. Brozia wystawić jako taką klasyczną dziewiątkę i cofniętego Riosa, który będzie wspomagał Pawła i mam nadzieje oddawał strzały z dystansu, bo to mu nieźle wychodzi. Niestety Maaskant ma jakąś obsesje na punkcie tego Boukhariego i obawiam się, że Kebab zagra od pierwszej minuty. z Cracovią nie mamy prawa przegrać co więcej powinniśmy wykorzystać ich największą słabość czyli obronę i władować jej kilka bramek ;) |
Trochę z innej beczki, znacie jakieś Wiślackie knajpy niedaleko stadionu oprócz Yakuzy, gdzie będzie można obejrzeć derby :) ?
|
Bez przesady to tylko cracovia, nie ma bata żebyśmy z nią nie wygrali! Chyba ze obie druzyny beda grac na 0-0 to może się to róźnie pytać.
A wszystkim propnującym wizytę incognito proponuje po prostu nastpęnego dnia iść na młode derby, są u nas. Bedzie nas dużo, tak w ramach protestu :) |
Rzeczywiście to przesada, że kibice Wisły nie mogą uczestniczyć w derbach. Przecież na tym polega smaczek derbów, że obie ekipy mogą oglądać je na żywo. Derby to przecież wielkie święto Krakowa!
|
Cytat:
|
Cytat:
Co do meczu to jeśli Pasy zamurują bramke to będzie nieciekawie i może skończyć się remisem. Nadzieja w tym, że SZatałow będzie chciał zgarnąć 3 punkty i Cracovia się otworzy. No i po cichu liczę na pomoc Cabaja, lub któregoś z genialnych defensorów rywalki. |
Cytat:
Oni nie mają obrony, wystarczy tylko ustawić nas tak żeby łącznikiem atak-obrona nie był Boukhari i możemy dziurawić ich bramkę. Chyba ze Szatałow nas zaskoczy, tego osobiście sie boje. Nie mam pojęcia co Polonia Bytom robi w ekstrklasie. Nie ma kibicow, nie ma pieniedzy, nie ma stadionu, nie ma pilkarzy a ekstraklasa jest! I to 2 razy na 7dmym miejscu. Na tego czlowieka trzeba uważac. |
Wątpię, żeby Szatałow zdążył w kilka dni odmienić zespół. (Maaskant nasz zespół do tej pory nie może odmienić). Obrony to oni w ogóle nie mają, bramek tracą co nie miara. Mam nadzieję, że ambicją tego nie nadgonią.
|
Cytat:
Jak pączuś Boukhari wybiegnie w 1 skladzie to tak jakbysmy grali w 10...dostanie raz po nozkach i pojdzie wyplakac sie Maaskantowi w rekaw. |
Boję się, że nasi zagrają bez ambicji jak zawsze. Czuję, że pejsy będą grać na 100%, oni mają nóż na gardle. A zauważyłem, że jak na nas ktoś gra pressingiem to, my nie potrafimy wtedy rozegrać żadnej dobrej akcji, tracimy mnóstwo piłek, a wtedy, wiadomo, nasza obrona gra kiepsko, więc łatwo nam strzelić.
Jeszcze dodam, że spotykają się drużyny z bardzo słabymi obronami i może paść sporo bramek... |
coś czuje że ten ich caly Ntibonkiza czy jak mu tam może w naszej dziurawej obronie sporo namieszać... jak mu siądzie mecz to będzie nie ciekawie..
co za czasy... żeby bać się meczu z Pejsami..;/ |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:59. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl