![]() |
Cytat:
niemniej zgadzam sie, ze atak jest nasza pieta achillesowa - juz nawet nie tempo ale skutecznosc dzisiaj nie gral M.Jurecki w ogole ale przywysokiej obronie niewiadomo czy by sie przydal az tak |
Cytat:
Dzisiejszy mecz w naszym wykonaniu był przeciętny, żeby nie powiedzieć słaby. Mam nadzieję, że słabsza forma w tym spotkaniu została spowodowana rozprężeniem po awansie do kolejnej rundy i że w kolejnych meczach wrócimy do normalnej dyspozycji. PS. Czy tylko według mnie arbitrzy sędziowali troszkę przeciw nam!? |
Szkoda, szkoda...
Boję się, że SŁoweńcy z racji słabej ławki rezerwowych padną fizycznie w dalszej częsci turnieju i nie dadzą rady urwać punktów ani Francji, ani Hiszpanom... Nas zniszczyła dziś szybkość SŁoweńców. Jako jedyni odrzucili powszechny w piłce ręcznej "schemat", "rytuał", podawania sobie 240 razy piłki wszerz boiska 15-20 metrów od bramki rywala zanim ktokolwiek zdecyduje się na choć zalążek akcji zaczepnej... Polacy zwyczajnei nie nadążali z grupowaniem sie w defensywie, przez co raz za razem jakiś Bałkaniec był sam na sam ze Szmalem. A to dziwne, przecież nawet na gazeta.pl można było wyczytać, że dzisiejsi rywale tak grają. Jeśli wiedzieli to w Wybiórczej to zakładam, że wiedział o tym każdy w kadrze... Skutkiem tego był fakt, że przez większość meczu musieliśmy Slowenie gonić. Co im strzeliliśmy to ci 5 sekund później już ripostowali rzutem. Jeśli dodamy do tego seryjnie przestrzelane karne (chyba nic nie podnosi bardziej cieśnienia w druzynie) to niestety efekt jest taki jaki jest. NIestety, bo to mimo wszystko "tylko" Słowenia (która gwarancji urwania punktów Hiszpanom tudzież Francuzom nie daje) i to my jesteśmy drużyną lepszą, o tym wie każdy. Oby tego punkcika nie zabrakło. Byle do niedzieli :) |
Sam nie wiem jakos sie tego meczu obawiałem i okazało sie ze nienadarmo..
no coz ,troche nasi rozprezeni ale w koncowce odrobili 3 bramki i za to tez pochwała. ten bramkarz Slowencow dzis szalał ,Tluczynskiemu chyba 3 karne wybronil.. ale juz trzeba szykowac sie na Hiszpanie i to juz w niedziele... |
Ciężka przeprawa ze Słoweńcami, choć wiadomo że chyba nie przpadkowo ograli Szwecje i zremisowali z Niemcami, choć Ci pierwsi w 3 meczach nie zdobyli punktu a byli wymieniani do wyjścia z grupy.
Słoweńcy zaskoczyli nas szybkimi wyjściami po straconych bramkach Polacy jeszcze się nie zdążyli ustawić a tu już akcja i bramka. Obiektywnie patrząc mecz bramkarzy zdecydowanie zarówno Skof i Szmal bronili dziś bardzo dobrze w szczególności Skof, który wybronił parę rzutów karnych, dodatkowo Słoweńcom pomagały słupki, zresztą nam w końcówce też. Wystarczyło że rywale zagrali bardziej agresywnie w obronie niż Niemcy i Szwedzi i widać było że nie możemy sobie do końca z tym poradzić łatwe straty w szczególności Bieleckiego który w tym meczu zagrał słabiej niż w porzednich meczach. Jednak szacunek za walkę do samego końca bo było już beznadziejnie 4 bramki straty ale jednak pokazali charyzmę wolę walki i się podnieśli. Moim zdaniem Słoweńcy mogą jeszcze trochę namieszać w tej grupie, Hiszpania chyba po za zasięgiem lecz Czesi i Francuzi raczej nas miejmy nadzieje nie zaskoczą i wygramy te mecze, choć wiadomo w sporcie wszystko jest możliwe. Norwescy sędziowie chyba mieli w pamięci nasze ostatnie zwycięstwo nad Norwegami bo wydaje mi się, że w niektórych sytuacjach gwizdali tak z kapelusza ale to tylko moje zdanie. |
Kolejny mecz z rzędu i znowu seria niestrzelonych karnych (przeciwnicy nie mają z tym problemów). I tak jak wyżej ktoś napisał powroty pod swoja bramkę. Po strzeleniu bramki lub straty piłki, wyglądają jak trucht emerytów. Przeciwnicy wtedy na luzie ładują nam bramkę za bramką. My z kolei bramek z kontrataków praktycznie nie strzelamy bo przeciwna drużyna zawsze zdąży wrócić. Trafimy niebawem na lepsze zespoły i skończy się święto, bo nawet dla laika ta gra jest czytelna co wczoraj widać było po Słoweńcach, którzy zapewne ogladali nasz mecz ze Szwedami.
|
Przed chwilą skończyłem oglądać powtórkę meczu Polski i nadal nie mogę zrozumieć jak mogliśmy zremisować. Powinniśmy wygrać sześcioma, siedmioma bramkami, a na dużym farcie zremisowaliśmy (słupek Słowenii na sekundy przed końcem meczu). Trzeci mecz i trzeci raz gramy bardzo nieskutecznie. Niemców i Szwedów też mieliśmy na widelcu i mogło to się skończyć wyższą wygraną. Mam nadzieję, że wreszcie z Hiszpanią zagramy na miarę własnego potencjału.
|
Tak się tylko zastanawiam gdyby nasi grajkowie mieli charakter tej drużyny, a co tam cały charakter, połowę tego charakteru.
Bramkarz rywali wyprawiał cuda i tylko dlatego nie udało się wygrać, można było się załamac kiedy ich doszliśmy na 23-22 a pózniej znowu nam odskoczyli na trzy i cztery bramki a my obijalismy słupek i poprzeczkę ale się nie załamali i jeszcze ich doszli...taki remis cenniejszy niż zwycięstwo, wszystko w naszych rękach. |
kiedy następny mecz ?
|
Cytat:
|
Jutro o 18.30, z Hiszpanią.
|
|
Cytat:
|
Ja to bym wolał zeby był remis bo na tyle niemców nie lubię,że wole aby oby dwie drużyny punkty straciły :)
|
Francja juz odjechala, a Polsat ma ciagle problemy z dzwiekiem - zenada jak tak bedzie w czasie meczu Polski znowu.
|
Raczej po meczu.Francja jest zbyt doświadczona by dać sobie wbić 6 goli z rzędu...
|
ładnie ten Francuz przyaktorzył, a sędzia zdrowo rypie Niemców :D
|
właśnie włączyłem i rzeczywiście już chyba po meczu
liczyłem, że Niemcy jednak komuś odbiorą punkty ktoś się orientuje czy Francja gra na tych mistrzostwach optymalnym skladem?? PS. na 46min jest 14-21 |
Jedno jest pewne: wygrywamy z Hiszpanią i Czechami i na 70% jesteśmy w półfinale. Ale z Hiszpanami zawsze gra nam się ciężko.
|
Cytat:
W ekipie Francji wyróżniający się Karabatic, Abalo i Joli, który dopiero za 7 razem pomylił się w karnym, jak dla mnie to optymalny skład Francuzów ;) |
no niezle Niemcy grają teraz, walki im odmowic nie mozna 20-22 ze stanu 14-21 :D ... wow słupek w karnym
|
Ogladamy teraz typowy "wiatr w żagle" Niemców. Z doświadczenia wiem . że 95% takich sytuacji kończy sie porażka goniących, a moze jeden procent to remisy. Franzuci graja wg mnie kaszanę, jedyne co ich uratowalo do tej pory to zła obrona Niemców. Zagrałbym zdecydowanie wyżej nawet 3-2-1. Francuzi sie gubia jak sie ucih pilnuje.
|
Te problemy z dźwiękiem to jakaś żenada na Polsacie, jak zwykle.
|
wygrać z Hiszpanami i grupa jest ustawiona. Francja jest tez spokojnie do pyknięcia, nic wielkiego nie grają, a jak Niemcy mieli 9 minut bez bramki to wystarczy za komentarz..
|
Noo i ostatecznie Niemcy poległy...
Nie oglądałem od początku meczu Polska-Słowenia, czy to prawda, że Polsat nie zdążył na nasz hymn ?? tylko reklamy sobie leciały... |
Doświadczenie nie okłamało ;-) Francuzi maja bramkarza naprawde równego Szmalowi. Technicznie jak zwykle graja idealnie, ale widze szanse na pokonanie Francji.Wystarczy tylko to czego zabrakłow(o dziwo!) Niemcom-czyli konsekwencji. Do boju Polska!
|
My też mieliśmy ponad 9 min bez gola w meczu ze Słowenia.Niemcy to nam nigdy nie pomogą tylko przeszkodzić potrafią:)
|
Cytat:
|
O co ten Wenta się tak rzucał do kogoś?
Bo akurat trafiłem na końcówkę powtórki... |
jakiś Słoweniec coś dymił do Niego...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl