Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [27. kolejka] WISŁA Kraków - LEGIA Warszawa, niedziela 10.05.2009 17:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5719)

ciacho 04.05.2009 11:05

Wg mnie nie ma żadnych niewiadomych w składzie. Skorża boi się dokonywać drastycznych zmian więc wyjdziemy: Pawełek- Piotr Brożek, Marcelo, Głowa, Singlar- Zieńczuk, Diaz, Sobol, Mały- Boguski, Brożek. Po przerwie wejdą Ćwielong, Łobo, Jirsak/Cantoro (w zależności od wyniku)

thechris 04.05.2009 11:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vabanq (Post 719856)
Mistrzostwo jest z palcem w dupie w zasiegu Wisly. Jersli tylko kopacze nasi beda grac od poczatku tak jak potrafia,a nie od 2 polowy(do czego nas juz przyzwyczail) to jestem spokojny.Szkoda ze z lekka olewaja walke o to mistrzostwo.

Dokładnie. Tak popier*** sezonu nie pamiętam. Z jednej strony gdyby Lech grał normalnie już miałby mistrza. Z drugiej strony gdyby Wisła grała normalnie to miałaby 10 pkt przewagi nad partaczami z Poznania. Liga jest tak słaba, że faktycznie jeszcze Bełchatów może pogodzić wszystkich.

Przed łatwym dopisywaniem Wiśle 3. punktów nad L dwie uwagi...
- w trzech meczach w tym sezonie na głównymi rywalami czyli Legią i Lechem zdobyliśmy 1 punkt...
- Bilans Wisły za Skorży z Legią chyba jest deczko średni... Można tu mówić o małym kompleksie... Z pamięci wychodzi mi że 1 zwycięstwo 1 remis i 4 porażki... (mam tu na myśli wszystkie fronty) Jeśli się mylę to mnie poprawcie.

cola 04.05.2009 14:30

Wygrac z Legią to mus. Potem możemy raz zremisować przy wpadce Legii we Wrocławiu. Ale najlepiej wygrac mistrza bez liczenia na innych.

1q2 04.05.2009 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cola (Post 720319)
Wygrac z Legią to mus..

Tyle że nie zawsze chcieć to móc.
Po piątkowym remisie jesteśmy pod ścianą.Przegrana to koniec jakichkolwiek marzeń o mistrzostwie bo nie czarujmy się że mimo dużej nieprzewidywalności tegorocznej ligi, Legia straci w następnych 3 meczach 6 punktów.

Remis tez jest na rękę Warszawiakom więc można przypuszczać że zagrają z kontry a nam pozostanie atak pozycyjny(przynajmniej do pierwszego gola).

wislak.xxlecia 04.05.2009 15:24

moze nie o meczu ale o ŁKSie,

http://www.90minut.pl/news/91/news91...alkowerem.html

ten wyjazd do Łodzi może byc łatwiejszy niż nam się zdaje :D

cola 04.05.2009 15:54

stało sie to czego sie bałem. Koncentrowałem sie na Lechu a Legia bedzie grozniejsza w walce o tytuł.

Dubi 04.05.2009 16:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cola (Post 720430)
stało sie to czego sie bałem. Koncentrowałem sie na Lechu a Legia bedzie grozniejsza w walce o tytuł.

moim zdaniem było to jak najbardziej do przewidzenia.Ile juz razy Legia miała fatlane poczatki sezonu?rundy?niemal wszyscy ich skreslali

-Goral- 04.05.2009 16:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak.xxlecia (Post 720394)
moze nie o meczu ale o ŁKSie,

http://www.90minut.pl/news/91/news91...alkowerem.html

ten wyjazd do Łodzi może byc łatwiejszy niż nam się zdaje :D

I tak pewnie tuż przed meczem dojdą do porozumienia. A brak treningów tylko im wyjdzie na plus, na świeżaku pewnie rozjadą Górnika.

prawnik25 04.05.2009 17:30

Nie ulega wątpliwości, że to najważniejsze spotkanie w tym sezonie, które na dobrą sprawę może rozstrzygnąć o mistrzostwie polski - może się tak stać że Lech przegra we Wrocławiu co przy naszej wygranej oznacza c będzie że jedną ręką obejmujemy paterę za mistrzostwo a co ważniejsze z tytułu praw telewizyjnych i bonusów będziemy bogatsi o ponad 10 mln zł...

Jest jedno Ale- my w tym sezonie nie wygraliśmy żadnego ważnego spotkania o coś!

licoo 04.05.2009 17:39

Zapewne będzie więcej takich "niedzielnych" kibiców, którzy to kupili bilet tylko ze względu na rywala, a niestety braknie biletów dla tych, którzy zawsze chodzą na mecze Wisły a nie mają karnetu i mega głośno dopingują. Wydaje mi się, że z tego powodu doping będzie słabszy niż na Górniku:(

Eustachy 04.05.2009 17:43

Mam nadzieje, ze nasi pilkarze wystarczajaco sie juz wyspali w pierwszej polowie meczu z Piastem jak i w kilku poprzednich meczach i teraz w koncu zagraja dwie rowne polowy z pelnym zaangazowaniem.

Odnosnie Legii, warto przytoczyc slowa zwolnionego niedawno z Polonii Jacka Zielinskiego. Na pytanie co bylo glowna przyczyna tego, ze w tym sezonie dwukrotnie z Legia nie przegral samemu bedac blizszym zwyciestw, odparl ze powod jest banalny. Udalo im sie dwa razy wylaczyc z gry Chinyame i Legia po prostu stracila swoj najwiekszy atut. Nic tylko skopiowac te zalozenia i oczywiscie koniecznie cos strzelic.

Tylko_Wisła! 04.05.2009 17:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez licoo (Post 720532)
Zapewne będzie więcej takich "niedzielnych" kibiców, którzy to kupili bilet tylko ze względu na rywala, a niestety braknie biletów dla tych, którzy zawsze chodzą na mecze Wisły a nie mają karnetu i mega głośno dopingują. Wydaje mi się, że z tego powodu doping będzie słabszy niż na Górniku:(

Mam dokładnie to samo zdanie...

prober 04.05.2009 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prawnik25 (Post 720530)
Jest jedno Ale- my w tym sezonie nie wygraliśmy żadnego ważnego spotkania o coś!

Więc przypomnij sobie mecz rewanżowy z Beitarem :)

prawnik25 04.05.2009 17:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 720536)
Więc przypomnij sobie mecz rewanżowy z Beitarem :)

A co ta wygrana nam dała wymiernego - z Legią wygrana przybliży nas do mistrzostwa o rzut beretem...

Na puchary mamy za słabą kadrę- brak klasowych zawodników, rozmawiajmy o lidze- Europa to temat zamknięty przynajmniej na kilka lat!

Jazda 04.05.2009 17:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez licoo (Post 720532)

Zgadzam się. Ci co dopingują na każdym spotkaniu będą rozsiani po a,b i e, reszta w ogóle nie dostała biletu. Ciekawe też ile biletów zostanie w kieszeniach u koni,bo jak zarobią swoje to taniej pewnie po złości nie sprzedadzą jak im zostaną. Dobrze że przynajmniej mam na e :>.

Pan Jotka 04.05.2009 17:54

Ale ja nie rozumiem tego placzu. Mecze z Legia to NAJWAZNIEJSZE mecze dla kibica Wisły,. I co roku nie ma na nie biletow, i co roku po forum przetacza sie lament i płacz oraz wylewanie zali na konikow. A wystarczylo sobie karnet kupic. I prosze juz o nietlumaczenie , ze nie bylo Was stac.
Mecz ma olbrzymie znaczenie i uważam, ze bedzie KLUCZOWY dla losow mistrzostwa. Nie oszczedzajcie tylko gardeł.Jedziemy na pełnej ****ie!!!!!

Jazda 04.05.2009 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 720545)
Ale ja nie rozumiem tego placzu. Mecze z Legia to NAJWAZNIEJSZE mecze dla kibica Wisły,. I co roku nie ma na nie biletow, i co roku po forum przetacza sie lament i płacz oraz wylewanie zali na konikow. A wystarczylo sobie karnet kupic. I prosze juz o nietlumaczenie , ze nie bylo Was stac.
Mecz ma olbrzymie znaczenie i uważam, ze bedzie KLUCZOWY dla losow mistrzostwa. Nie oszczedzajcie tylko gardeł.Jedziemy na pełnej ****ie!!!!!

Wszystko to prawda.Tylko zrozum że gdyby właśnie ten mecz nie był kluczowy jak napisałeś to bilety by były. Zostały 4 kolejki mamy 2 pozycję w tabeli i w 6 godzin nie ma biletów , a na Górniku ile było wolnych krzesełek????? Nie mówię już o innych meczach.

Wojtas 04.05.2009 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 720534)

Odnosnie Legii, warto przytoczyc slowa zwolnionego niedawno z Polonii Jacka Zielinskiego. Na pytanie co bylo glowna przyczyna tego, ze w tym sezonie dwukrotnie z Legia nie przegral samemu bedac blizszym zwyciestw, odparl ze powod jest banalny. Udalo im sie dwa razy wylaczyc z gry Chinyame i Legia po prostu stracila swoj najwiekszy atut. Nic tylko skopiowac te zalozenia i oczywiscie koniecznie cos strzelic.

Zgadzam sie.Wszystcy jak katarynki bębnią ze Wisla bez Brozka kuleje.

Wiec jak bardzo musi kulec Legia ,i co by zrobila gdyby nie bylo u nich Chinjamy.?
Zwyczjnie nie mial by kto strzelac ,i slusznie oni szukali napastnika przed runda ale nie znalezli.
Wiedza gdzie ich slaby punkt.

P.S Wczoraj byl w 1 na 1 ,i nawet sympatyczny koles :)

Pablo84 04.05.2009 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 720545)

Mecze z Legią są najważniejsze, ale w większości dla kibiców okazjonalnych, "fetujących Kake", bądź zakompleksionych, dla których mecz jest miejscem, gdzie mogą dać opust swoim złym emocjom.
Dla wielu z nas. mecz z pasiastymi damami jest najważniejszym meczem w rundzie, tak że każdy ma swoje podejście do sprawy.Nie pisz tu za wszystkich.

Mam nadzieje, że nie będzie wiochy na trybunach i wielu zakompleksionych krzykaczy.

killzone 04.05.2009 18:05

Eustachy, no i tu jest w tym co powiedzial Zielinski, pies pogrzebany jesli chodzi o Legie, pokryc Chiniego i ewentualnie jakiegos pomocnika, najlepiej Iwanskiego(który i tak jest w beznadziejnej formie, ale zawsze jakims podaniem blysnac może) i zaczna sie wrzutki z obrony do ataku, które doprowadza nasz do klęski.

Brakuje ewidentnie drugiego napastnika na poziomie(Nie mowie tu o Paluchowskim, ktorego 2000 widzów zakrzyczalo i sie zaciał :lol:) chocby takiego Saganowskiego(wierze bardzo ze od przyszlego sezonu bedzie u nas grał) ktory mogl choc troche odciagnac uwage obronców. Urban chcial nauczyc Legie grac po hiszpanku, ale ta gra teraz prezentuje jest blizej niestety 3 ligi niż chociazby Ekstraklasy. Licze na dzien konia Muchy i na remis choc bedzie bardzo cieżko.

Jazda 04.05.2009 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 720564)
Eustachy, no i tu jest w tym co powiedzial Zielinski, pies pogrzebany jesli chodzi o Legie, pokryc Chiniego i ewentualnie jakiegos pomocnika, najlepiej Iwanskiego(który i tak jest w beznadziejnej formie, ale zawsze jakims podaniem blysnac może) i zaczna sie wrzutki z obrony do ataku, które doprowadza nasz do klęski.

Brakuje ewidentnie drugiego napastnika na poziomie(Nie mowie tu o Paluchowskim, ktorego 2000 widzów zakrzyczalo i sie zaciał :lol:) chocby takiego Saganowskiego(wierze bardzo ze od przyszlego sezonu bedzie u nas grał) ktory mogl choc troche odciagnac uwage obronców. Urban chcial nauczyc Legie grac po hiszpanku, ale ta gra teraz prezentuje jest blizej niestety 3 ligi niż chociazby Ekstraklasy. Licze na dzien konia Muchy i na remis choc bedzie bardzo cieżko.

Dzień konia to Mucha już miał nie jeden w tym sezonie :>

Eustachy 04.05.2009 18:18

Ja juz tak gdzies od pol roku czekalem na to, az Mucha w koncu zawali Legii jakis mecz, bo to ze koles niemal zawsze byl najlepszy na placu w barwach wojskowych, stalo sie nie do zniesienia, szczegolnie w obliczu popisow Pawelka albo takiego Kotora :P

Niestety ktos chyba to wszystko zle obliczyl i Mucha wycial numer nie tam gdzie trzeba - na Ruchu. Teraz ciezko uwierzyc, aby bramkarz tej klasy, w krotkim odstepie czasu znowu nawalil, tym razem w meczu ligowym, a szkoda :)

killzone 04.05.2009 18:18

No wiec na to licze, ze znów blysnie geniuszem, a ze akurat ponownie z Wami :D

Swoja droga jestem ciekaw jak sie zaprezentuje sie Descarga. Zawsze go uwazalem za lepszego(choćby z tego powodu ze paredziesiat meczy zagral w La Liga) niż Rzeznika, wiec bedzie mial sie okazje pokazać. Mysle ze dla niego to bedzie mecz o być albo nie być w Legii. Jak da dupy to pewnie skonczy jak Tito albo Arru(który ostatnio strzelil bramke.... samobojczą :lol:)

Pablo84 04.05.2009 18:24

Ciekawy jestem, czy po raz kolejny " man of the match"... będzie bramkarz Legii...
Do tej pory nie potrafie uwierzyć w to co on wyprawiał w Warszawie...

westersyl 04.05.2009 18:51

Cytat:

Ciekawy jestem, czy po raz kolejny " man of the match"... będzie bramkarz Legii...
Do tej pory nie potrafie uwierzyć w to co on wyprawiał w Warszawie...
Nie przesadzajmy jeśli nasi zawodnicy, nie będą w niego kopać to nie będzie bohaterem. W ostatnim meczu w Wawie, Niedzielan z Brożkiem kopali w niego i został bohaterem. Zgodzę się z tym że bronił naprawdę dobrze ale to, że został bohaterem to zasługa złych strzałów.

han_solo 04.05.2009 18:54

Casillasa jednak chwalili po meczu z Barcą, jakby nie on mogło być naewt 2:12.

Życze Musze tego samego:D

LAB 04.05.2009 18:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez han_solo (Post 720622)
Casillasa jednak chwalili po meczu z Barcą, jakby nie on mogło być naewt 2:12.

Życze Musze tego samego:D

2:12 w Krakowie?:D

Stavanger 04.05.2009 19:02

Ten mecz będzie w dużej części zależeć od dyspozycji zawodników. Jeśli w Wiśle i w Legii każdy zawodnik zmobilizuje się na to spotkanie, to możemy się spodziewać meczu na wysokim poziomie! Co do Descargii to ma szansę się pokazać w ważnym meczu, choć myślę, że to my będziemy w lepszych nastrojach niż pan Inaki:-p

tommiyacht 04.05.2009 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 720581)
Swoja droga jestem ciekaw jak sie zaprezentuje sie Descarga. Zawsze go uwazalem za lepszego(choćby z tego powodu ze paredziesiat meczy zagral w La Liga) niż Rzeznika,

Pewnie orientujesz lepiej, ale ja uwazam Rzeźniczaka za bardzo solidnego zawodnika na swojej pozycji, przynajmniej tak to wygląda w C+, i mozecie tylko załować że nie zagra. To wielki walczak przede wszystkim, strata porównywalna z naszą w postaci Baszcza, o ile nie wieksza.

Krissu 04.05.2009 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LAB (Post 720627)
2:12 w Krakowie?:D

Jeśli istnieje elementarna sprawiedliwość dziejowa to będzie 0:22. Dla Wisły oczywiście ;-)

:rotfl:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl